IERARHII BISERICII NE CHEAMA LA REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE, dar si la RUGACIUNE SI POST, pentru a chema ajutorul lui Dumnezeu. IPS TEOFAN: “Importanta acestei modificari este mult mai mare decat ceea ce pare la prima vedere”. IPS LAURENTIU: “Daca vom cadea la acest examen, vom suporta mai departe toate consecintele!” (VIDEO)

20-09-2018 Sublinieri

Mesajul Părintelui Mitropolit Teofan cu privire la Referendumul din 6-7 octombrie 2018

Peste puțin timp vom fi chemați la referendum pentru modificarea unui articol din Constituție. Suntem chemați la vot pentru a schimba cuvintele „căsătoria între soți” cu formularea „căsătoria între un bărbat și o femeie”.

Importanța acestei modificări este mult mai mare decât ceea ce pare la prima vedere. Este vorba despre lumea de mâine, despre societatea în care dorim să trăim. Dorim o lume creștină, sau o lume păgână? Dorim să fim membrii unei societăți fundamentată pe valorile Scripturii, ale cuvintelor lui Dumnezeu, Care nu se înșală niciodată? Sau dorim să facem parte dintr-o societate așezată pe idei, concepții, ideologii care nu au nimic de-a face cu normalitatea așa cum ne-au lăsat-o tatăl, mama și tradițiile noastre bune.

De aceea, suntem chemați la vot.

Înainte de manifestarea noastră prin participarea la vot, este necesară multă rugăciune, este necesar mult post, pentru ca Dumnezeu să ne vină în ajutor.

Suntem chemați așadar la vor noi si cei care au aceea si viziune, aceeași concepție ca și noi.

În manifestarea noastră în această perioadă, suntem chemați să arătăm un duh de pace, de înțelegere, de iertare față de cei care au poate o altă concepție, o altă viziune, neabandonând în același timp mărturisirea integrală a adevărului în care credem.

Dacă vom fi întâmpinați cu injurii sau ofense, să nu răspundem răului cu rău. Să avem în același timp în gând și-n inimă cuvântul Sfântului Apostol Petru, care zice: „Dar de veți și pătimi pentru dreptate, fericiți veți fi. De aceea, nu vă temeți și nu vă tulburați. Sfințiți-L pe Domnul Hristos în inima voastră și fiți gata a răspunde oricui vă va cere socoteală pentru nădejdea voastră.” (I Petru 3, 14-15).

Așadar, Îl rugăm pe Dumnezeu să fie cu noi și rostim cu toții „Amin!”, „Așa să fie!”, „Vino, Doamne, împreună cu noi!”.

sursa transcrierii: Stiri pentru viata

***

Mesajul Părintelui Mitropolit Laurențiu cu privire la Referendumul din 6-7 octombrie 2018:

“Mesajul nostru este unul foarte responsabil, o chemare sfântă de a ne împlini o obligaţie. Suntem obligaţi [moral -n.n.] ca să răspundem acestei chemări. Şi sunt sigur că acest mare examen, este cel mai mare examen pe care credincioşii creştini, nu numai cei ortodocşi, ci toţi credincioşii creştini din ţară sunt obligaţi să-l treacă, acest examen.

Dacă l-om trece, va fi bine pentru noi şi pentru urmaşii noştri. Dacă vom cădea la acest examen, vom suporta mai departe, toate consecinţele. Şi s-a mediatizat, s-au făcut cunoscute urmările în ţările mari, în ţările în care libertatea aceasta exagerată, este dusă la rangul de lege. Vor fi pedepsiţi cei care nu vor accepta ceea ce este de fapt o excepţie. Şi dacă este o excepţie, să rămână excepţie, iar noi toţi cei care suntem credincioşi, care ne închinăm Mântuitorului Iisus Hristos, să ne amintim că însuşi Hristos a binecuvântat Nunta din Cana Galileii, l-a binecuvântat pe mire, a binecuvântat pe mireasă.

Să rămână deci în legile fundamentale, în legea fundamentală a ţării noastre, în Constituţie, această menţiune că familia este compusă din bărbat şi femeie, în cadrul căreia vor creşte copiii şi părinţii au obligaţia de a se îngriji de creşterea şi educarea copiilor lor”.

sursa transcrierii: DCNews

IPS Andrei Andreicuț: „Cel ce are credință mărturisitoare trebuie să zică «da» pentru familia tradițională, pentru copilașii noștri, pentru neamul nostru”

La 16 septembrie 2018, în Duminica după Înălțarea Sfintei Cruci, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca. La cuvântul de învățătură, ierarhul a vorbit despre mărturisirea creștină, ocazie cu care ca precizat:

Luna viitoare, pe data de 7, se organizează un referendum. Și nu trebuie să-l legăm de politică. Ci să-l legăm de mărturisirea credinței noastre. Referendumul respectiv este pentru familia tradițională, pentru viitorul nostru creștinesc.

Fără să avem nicio reținere și nicio răutate împotriva nimănui. Nu avem nimic cu nimeni. Fiecare să trăiască așa cum îi dictează conștiința.

Dar cel ce are o credință mărturisitoare trebuie să meargă și să zică „da” pentru familia tradițională, pentru copilașii noștri, pentru viitorul nostru, pentru neamul nostru.

sursa transcrierii: Stiri pentru viata

***

UPDATE:

Stiri pentru viata:

PS Calinic Botoșăneanul îndeamnă tinerii să voteze la referendum și să păstreze învățăturile Bisericii și curăția trupului

Într-o lungă epistolă adresată tinerilor, PS Calinic Botoșăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, i-a chemat pe tineri să se implice în campania pentru referendum și să meargă la vot ca să apere familia naturală, cea întemeiată pe precepte biblice și binecuvântată de Hristos în Cana Galileei:

Misiunea voastră, iubiți tineri, (…) este de a face din lumea noastră o lume contemporană cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos, cu Maica Domnului și cu toți Sfinții Lui. Și, chiar, dacă trăim într-o epocă de mare progres tehnologic, aceasta nu ne dă dreptul să admitem degradarea spirituală și morală a societății, ci, dim­potrivă, să ne unim în cuget și simțire pentru ca, împreună, să spunem Da Familiei, așa cum a fost creată de Dumnezeu, și, astfel, să pu­tem învia această lume ce se clatină din toate încheieturile.

Ierarhul i-a îndemnat pe tineri să își aleagă prieteni care au aceleași afinități spirituale și anturaje sănătoase și să-și păstreze curăția trupului, ca garanție a curăției minții și sănătății sociale și spirituale.

„Nu se poate vorbi despre o tinerețe birui­toare fără o viață trăită în Hristos, în con­lu­crare cu harul lui Dumnezeu”, le-a scris arhipăstorul, citându-i pe Eminescu și Caragiale, marile spirite ale culturii române.

Redăm câteva extrase din epistola care se poate citi pe Doxologia.ro:

„Biserica noastră Ortodoxă s-a dovedit în istorie cea mai redutabilă structură de rezis­tență a națiunii române. Cine combate Biserica şi ritualele ei – spunea Eminescu – poate fi cos­mopolit, socialist, nihilist, republican univer­sal şi orice i-o veni în minte, dar numai român nu este”. De aceea, Ortodoxia trebuie văzută în plinătatea ei, cu amândoi ochii, nu doar cu unul, pentru că, spune Sfântul Mare Mucenic Ciprian al Cartaginei (†258), „în afara Bise­ricii nu este mântuire” (extra Ecclesiam nulla salus). Iată de ce este necesar ca, împreună cu noi, voi tinerii „să apărați cu râvnă Ortodoxia și acest pământ de Sfinți și de Eroi” (Radu Gyr).

VI

Spre deosebire de unii tineri din zilele noastre, care vor autonomie spirituală și de­plină libertate de mișcare – a se citi libertinaj –, spitale și nu catedrale, tinerii secolului trecut cereau capele în universități și îndepărtarea profesorilor atei de la catedră, deoarece aceş­tia insultau credința în numele lui Ernst Haeckel (†1919), părintele darwinismului socialist și al rasismului, demers surprins magistral de I.L. Caragiale în articolul „Noi și Biserica”: „ei în­vață o religie omenească ce predică nu mila şi îngăduința, nu blândețea şi omenia; o religie aspră, care predică omului: eşti o fiară! Ghea­rele tale şi colții tăi sunt deşteptăciunea şi şi­re­tenia; fii perfid, crud, neîngăduitor cu se­menii tăi! Nu te uita o clipă în sus spre cer; aici, în jos, pe pământ, uită-te cu ochii-n patru, ca şi cum ai avea patru picioare; aici pe pă­mânt se isprăveşte tot pentru tine. Eşti fiară, fii fiară. Fiarele n-au biserică, fiarele nu se-nchină, fiarele n-au Dumnezeu!” (I.L. Caragiale, „Noi și Biserica”, în Universul, 7 ianuarie 1900).

(…)

Tinerețea este revoluționară și idealistă, prin temperament; numai că, spre deosebire de tinerii generațiilor trecute, care s-au născut în bubuitul tunurilor și a căror tinerețe a fost aruncată între zidurile pușcăriilor, ei neavând parte de copilărie, unii tineri ai generației prezente poartă uneori în suflete doliul nenu­măratelor încercări, dezamăgirile și mirajul unor tronuri teosofice prăbușite și belșugul dis­creționar de materiale stricătoare de suflet ‒ stupefiante zilnice – pe care le prețuiesc și le cultivă mult mai mult decât pe darurile pri­mite de la Dumnezeu.

În umbra acestora răsar automulțumirea, blazarea, dorința de bravadă, care de cele mai multe ori duc la irecupe­rabile tulburări de comportament. Și așa cum spune Iisus Hristos, fiecare pom se cunoaște după roadele lui (Luca 6, 44). În acest sens, Isus, fiul lui Sirah, cheamă părinții la prive­ghere, zicând: „nu-l lăsa în voia lui la tinerețe și nu trece cu vederea greșelile lui” (Eccle­sias­ticul 30, 11).

Însă, dincolo de aceste aspecte, izolate, tinerețea este forța de înnoire perma­nentă a neamurilor și a istoriei, înnoire prin ideal și înnoire prin jertfă. Un tânăr conștient de darul credinței, libertății și unității în Iisus Hristos înțelege mult mai bine menirea și ros­tul său în Biserică (…).

Și, de felul cum va adera tineretul la idealurile spirituale ale veșniciei depinde vii­torul acestui neam. Atâta timp cât omenirea se va îndepărta de Hristos, nu se va putea vorbi de o înnoire a istoriei. Să nu fie! (…)”

Legaturi:

Teologul RADU PREDA – cuvant la Iasi de INDEMN pentru IESIREA LA VOT la “un REFERENDUM prin care reconfirmam faptul ca suntem asa cum suntem. CA DERANJAM, ASTA ESTE BINE, credinta noastra conteaza”. LUAREA CRUCII, darul libertatii platite de martirii comunismului si MARTURISIREA NORMALITATII (audio + text)

ZIUA CEA MARE A TESTULUI REFERENDUMULUI. IPS Laurentiu Streza: „Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul!”/ IPS TEOFAN: “Cu îndrăzneală sfântă să ne mărturisim crezul nostru lăuntric”/ Coalitia pentru familie: REFERENDUMUL, SANSA NOASTRA ISTORICA/ Boicotul referendumului: o manevra de tip comunist/ Majoritatile discriminate si statul totalitar

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala)/ PS IGNATIE si IPS Andrei cheama la REFERENDUM: “Putem face istorie marturisind valorile in care credem: Familie, Biserica, Credinta! Cine lipseste, inseamna ca impartaseste alte valori”/ VASILE BANESCU: “Nu exista o circulara oferita de Patriarhia Română catre eparhii. Scopul lui ultim este limpezirea noțiunii de casatorie, nu redefinirea familiei”/ REFERENDUMUL SI MINORITATILE/ Radu Preda: SA REAFIRMAM NORMALITATEA! (audio)

PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: “Consider nu doar că e o DATORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popor”

Opinie juridica inaintata CCR: De ce procesul legislativ prin care s-a votat organizarea REFERENDUMULUI PENTRU CASATORIE este constituțional/ Presedintele ASCOR Iasi despre ITO 2018 si TESTUL REFERENDUMULUI/ Biserica Ciprului: GENUL este determinat de fiziologia trupului uman și NU este o alegere

VOT LA SENAT PENTRU REFERENDUM! Urmeaza avizarea de catre CCR si Referendumul pentru Casatorie pe 7 octombrie!/ USR a votat in bloc impotriva/ CIOLOS s-a pronuntat si el IMPOTRIVA referendumului/ SINODUL MITROPOLITAN al Moldovei a discutat despre INITIATIVA DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI/ 10 argumente pentru inițiativa cetățenească de modificare a Constituției/ Teatru despre un COPIL TRANSGENDER la Focsani

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE – PE 7 OCTOMBRIE?/ Liderii Coalitiei pentru Familie: IDEOLOGIA DE GEN A DEVENIT POLITICA DE STAT. Manuale pro-LGBT in scoli “fără ca şcoala să informeze părinţii, fără să existe discuţie publică, fără să fie certificate”/ REFERENDUMUL NU DIVIZEAZA!/ “Ce crezi tu, popor român, că mai reprezintă astăzi căsătoria pentru tine?”/ PRIN CNCD SI FACEBOOK SPRE NOUL TOTALITARISM/ „Zmeii progresişti“ USR vs. „pupătorii de oase“ CpF 

ATITUDINEA BISERICII FATA DE HOMOSEXUALITATE si PROPAGANDA PACATELOR IMPOTRIVA FIRII. Pr. Vasile Gordon: “Da, familiei după randuiala. Nu, familiei lgbt!”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, IPS Andrei, IPS Laurentiu, IPS Teofan, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

15 Commentarii la “IERARHII BISERICII NE CHEAMA LA REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE, dar si la RUGACIUNE SI POST, pentru a chema ajutorul lui Dumnezeu. IPS TEOFAN: “Importanta acestei modificari este mult mai mare decat ceea ce pare la prima vedere”. IPS LAURENTIU: “Daca vom cadea la acest examen, vom suporta mai departe toate consecintele!” (VIDEO)

 1. Mă întreb și eu: oare Basarabia ține de „teritoriul canonic al Bisericii Ortodoxe Ruse” sau ierarhii ruși (nu poporul rus ca ansamblu) sunt niște ipocriți?
  Bine, aici nu e vorba de Basarabia, dar ar putea fi, că și acolo „bolșevicii” ruși și-au băgat nasul:
  Statement of the Holy Synod of the Russian Orthodox Church concerning the uncanonical intervention of the Patriarchate of Constantinople in the canonical territory of the Russian Orthodox Church
  https://mospat.ru/en/2018/09/14/news163803/

 2. ATENTIE ! de gresesc Bunul DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI SA MA IERTE PE MINE PACATOASA. s-a publicat in monitorul oficial ordonanta de urgenta nr.86 din 2018 intrebarea care va fi tiparita pe buletinele de votare este
  SUNTETI DE ACORD CU LEGEA DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI ROMANIEI IN FORMA ADOPTATA DE PARLAMENT?
  NU VA LASATI MANIPULATI-UNDE SCRIE DESPRE FAMILIE CA ESTE FORMATA DIN SOT SI SOTIE?

 3. @ Teodora:

  Da, gresiti grav. Asta e chiar intrebarea legala si nu poate fi alta! Unde scrie? Scrie in legea revizuirii adoptata, exact cea de care suntem intrebati! Cititi aici cu atentie si NU mai ascultati tot ce circula pe Facebook sau la TV!

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/falsurile-coalitiei-anti-referendum-familie-casatorie-raspunsuri-la-confuzii-formularea-intrebarii-vot-demontare-manipulari-intoxicari/

 4. Tare mult as vrea ca in urma acestui referendum sa putem spune “Intelegeti neamuri si va plecati, caci cu noi este Dumnezeu”. Pana atunci insa, zic din tot sufletul “Doamne al Puterilor fii cu noi caci pe altul afara de Tine ajutor intru necazuri nu avem”.

 5. Pingback: REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a in
 6. Pingback: NOI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR indeamna la apararea Casatoriei/ MITROPOLITII DIASPOREI INDEAMNA SI EI LA PARTICIPARE/ IPS Ioan al Banatului: "Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau
 7. Pingback: NOUTATI REFERENDUM FAMILIA TRADITIONALA 6-7 OCTOMBRIE 2018 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman
 8. Pingback: PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombri
 9. Cu parere de rau spun ;ce legatura are intrebarea pusa ;daca suntem de acord cu prevederile Constitutiei referitor la familie.de ce nu au pus intrebarea clar sa o inteleaga tot romanul si anume:sunteti de acord cu ,casatoria dintre un barbat si o femeie pentru intemeierea familiei.oare ce se ascunde sub intrebarea neclara a psd-eului?

 10. @ Voichita Miclaus:

  Nu se ascunde absolut nimic, ci aceasta este formula tehnica legala, valabila pentru ORICE referendum de REVIZUIRE A CONSTITUTIEI, conform unei Legi adoptate in anul 2000, sub CDR, nu sub PSD!, si aplicate si la revizuirea din 2003. Se ascunde doar propaganda mizerabila si oarba a lobbyului gay, a celor care boicoteaza si manipuleaza pentru a va face sa nu va prezentati la chemarea lui Dumnezeu si a Bisericii, dupa ce v-au inveninat cu ura si cu suspiciune tintite exclusiv pe un partid, cu care vor sa asocieze demersul nostru apolitic! Am explicat si noi, au explicat pe siteuri si retele de socialiare organizatorii si activistii Colaitiei pentru familie si ai Referendumului, au explicat toti preotii, va rugam si pe dvs. sa cititi cu atentie tot ceea ce am sintetizat aici si sa nu mai duceti mai departe aceste minciuni semanatoare de indoiala ale vrajmasilor. Asta daca, desigur, iubiti Biserica si vreti sa ascultati de ea, daca in mod real doriti sa votati pentru normalitatea casatoriei. Deci, va rog cititi aici si dati si altora:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/falsurile-coalitiei-anti-referendum-familie-casatorie-raspunsuri-la-confuzii-formularea-intrebarii-vot-demontare-manipulari-intoxicari/

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate