MESIA IUDEILOR (ANTIHRIST), razboiul lui Gog si Magog (“Armaghedon”) si Imparatia Universala a Israelului, dupa PROFETIILE RABINICE (IUDAICE)

24-11-2011 Sublinieri

Cititi:

Desi exista o stransa si chiar explicita legatura intre (1) Antihristul propovaduit de miscarile rabinice (iudaice), (2) viziunea laica a posibilitatii intemeierii dreptului international si a unei institutii mondiale care sa guverneze pe baza valorilor comune ale umanitatii si (3) francmasonerie, cel mai adesea ea este raspandita prin diverse scenarii conspirationiste si materiale speculative ieftine si eteroclitede regula fie de provenienta neoprotestanta, fie venite printr-o filiera New Age, ori colportate de multa vreme ca “dezvaluiri de protocoale si documente secrete” extrem de dubioase -, usor de demontat, care pot compromite intreaga discutie. In contextul framantat al acestor vremi, intr-adevar, a devenit aproape un truism a spune ca masoneria se afla in spatele Uniunii Europene si a planurilor pentru stabilirea unei autoritati mondiale, ca in spatele masoneriei sunt ”evreii” care il asteapta pe Antihrist, iara toate acestea vor duce la un guvern mondial.

Dar subiectul poate fi  lamurit printr-o documentare concisa si bazata nu pe ”surse secrete”, obscure si discutabile, ci chiar pe surse deschise, publice,  “academice”, verificabile oricand si revendicate ca atare chiar de sustinatorii lor. In plus, este nevoie de indreptarea atentiei catre cauzele reale ale istoriei: nu propriu-zis ”evreii”, ca etnie sau ca un tot generic si nediferentiat, anima masoneria si mesianismul antihristic (este profetit inca din Sfanta Scriptura ca o parte insemnata dintre acestia vor ajunge sa se boteze si sa se mantuiasca in vremurile din urma, ca “ramasita aleasa prin har” a poporului candva ales), ci iudaismul, adica acea credinta a rabinilor prin care s-a cautat, timp de doua mii de ani, sa se stearga din memoria poporului lor amintirea lui Mesia cel Adevarat, Hristos, si sa o inlocuiasca cu un “mesia” lumesc prin rastalmacirea profetiilor Vechiului Testament; acestuia i se adauga umanismul, ca mentalitate si filosofie utopica care vrea, de secole, sa fundamenteze o noua ordine a acestei lumi, una pretins “fericita si dreapta”, precum si religiile pagane, dar si ereziile din confesiunile “crestine”, care alimenteaza, la randul lor, asteptari milenariste similare.

In cele ce urmeaza va prezentam un text din Enciclopedia Iudaica, disponibila pe internet, care descrie ”zilele lui Mesia”, dupa care urmeaza un fragment din prelegerea unui oarecare rabin despre profetiile rabinice referitoare la acelasi subiect. Am completat, la final, cu o analiza despre legatura dintre legile noahide (vom vedea mai jos ce inseamna ele) si masonerie. Dupa fiecare material vom facem scurte precizari si vom adauga si comentarii finale.

Eshatologia conform Encicopediei Iudaice

“Eshatologia Iudaica este, in primul rand, despre destinul final al natiunii evreiesti si al lumii in general, si doar in al doilea rand despre viitorul individului (omului ca individ); principala preocupare a legislatorului, profetului si scriitorului apocaliptic evreu fiind Israelul ca popor al lui Dumnezeu si victoria adevarului si dreptatii Sale pe pamant. Viziunea eshatologica, adica asteptarea lucrurilor mari ce au sa vina in viitor, subintind intreaga constructie a istoriei lui Israel si a omenirii din Biblie. (…)

Razboiul lui Gog si Magog

O parte importanta a dramei eshatologice apartine bataliei finale a lui Israel cu fortele aliate ale neamurilor pagane de sub conducerea lui Gog si Magog, triburi barbare din Nord. Adunate pe muntii din apropierea Ierusalimului pentru un atac devastator asupra lui Israel, acestea vor suferi o infrangere teribila si zdrobitoare si, de atunci, pamantul lui Israel va ramane pentru totdeauna scaunul regatului lui Dumnezeu. Fie ca reprezinta sau este interpretat ca ar reprezenta razboiul din Valea lui Iosafat, razboiul impotriva lui Gog si Magog formeaza un preludiu indispensabil al erei mesianice in fiecare viziune apocaliptica. (…)

Distrugerea armatelor lui Gog si Magog nu implica, asa cum in mod eronat afirma Weber (“Altsynagogale Theologie,” 1880, p. 369), urmat de Bousset (“Religion des Judenthums,” p. 222), exterminarea tuturor neamurilor lumii la apropierea regatului mesianic, ci anihilarea puterilor pagane care se opun regatului lui Dumnezeu si stabilirii regatului mesianic.

Neamurile care se supun Legii este de asteptat sa supravietuiasca, iar acele neamuri care nu au subjugat Israelul vor fi admise de mesia in regatul lui Dumnezeu. Mesia este numit “Hadrach” ca unul care va duce lumea pagana la penitenta, desi va fi bland cu Israel si dur cu neamurile. Loialitatea ultimelor va fi incercata aspru, pe cand, in timpul regatului lui mesia, timpul incercarii va fi depasit.  “Doar o treime din lumea pagana va supravietui”. (…)

Zilele lui Mesia

Locul central în sistemul eshatologic este, bineînţeles, ocupat de venirea lui Mesia. Cu toate acestea, zilele lui Mesia, vremea când profeţiile ce privesc domnia descendentului lui David se vor împlini, nu reprezintă sfârşitul istoriei lumii, ci doar etapa pregătitoare necesară pentru regatul lui Dumnezeu, care, odată întemeiat, va dura veşnic. Mesia este doar “cel ales”; datorită lui oamenii îl vor căuta pe Dumnezeu şi, caFiu al lui Dumnezeu”, popoarele i se vor închina. Potrivit unor surse, vremea regatului Său este, prin urmare, limitata la trei generaţii; potrivit altora, este limitata la 40 sau 70, la 365 sau 400 de ani, sau la 1000, 2000, 4000 sau 7000 de ani; cu toate acestea, numărul 400, bazat pe combinarea versetelor de la Fac 15:13 cu Ps 90:15 (89:15 în Septuaginta), este susţinut de II Ezdra (4 Ezdra – carte apocrifă) 7:28, unde se spune cu siguranţă că după o domnie de 400 de ani, Mesia va muri pentru a se ridica din nou, după o săptămână, odată cu restul drepţilor la refacerea lumii. Probabil tocmai pentru a sublinia caracterul său uman Mesia este adesea numit “Fiul Omului”.

Pentru că tocmai pentru a îndeplini planurile lui Dumnezeu pentru Israel şi întreaga rasă umană, acesta trebuie să apară ca regele-luptător triumfător ce va subjuga popoarele, va conduce lupta împotriva lui Gog şi Magog, va anihila toate puterile răutăţii şi idolatriei, va curăţa Ţara Sfântă şi oraşul sfânt de toate elementele păgâne, va construi o nouă casă a lui Dumnezeu “fără prihană şi sfântă” şi va deveni Mântuitorul lui Israel:

“acesta va mântui întreaga creaţie prin pedepsirea răufăcătorilor şi prin a face popoarele din toate părţile lumii să vadă slava lui Dumnezeu”.

“Fără de păcat, fără a dori bogăţie sau putere, un rege fără prihană, înţelept şi sfânt, plin de duhul lui Dumnezeu, acesta îi va conduce pe toţi la dreptate şi sfinţenie”.


Vremea păcii universale

În consecinţă, vremea mesianică înseamnă în primul rând oprirea subjugării lui Israel de către puteri străine, în timp ce împărăţiile şi popoarele vor aduce tribut lui Mesia; în plus, va fi o perioadă de convertire a lumii păgâne la monoteism, deşi Ţara Sfântă nu va fi locuită de străini. Atât pământul, cât şi oamenii vor fi binecuvântaţi cu fertilitate şi vigoare nemaiîntâlnite. Zilele când pământul era încă tânăr vor fi reînnoite; oamenii vor atinge din nou vârsta de 1000 de ani; naşterea de copii va fi lipsită de dureri; nu vor mai exista conflicte şi suferinţe, boli sau necazuri, ci pace, sănătate şi bucurie. Toate neputinţele şi defectele fizice for fi vindecate. Va avea loc, de asemenea, şi o regenerare spirituală, iar fiii şi fiicele lui Israel vor profeţi.

Renaşterea vremii lui Moise

În plus, Mesia îi va câştiga pe păgâni prin duhul de înţelepciune şi de dreptate care se odihneşte asupra sa. El va preda popoarelor legile lui Noe şi îi va face pe toţi oamenii discipoli ai Domnului. Minunile din vremea lui Moise vor fi repetate la o scară mai largă în vremea lui Mesia. Ceea ce a făcut Moise, primul mântuitor, este caracteristic pentru ceea ce va face Mesia ca ultimul mântuitor. Mântuirea va avea loc în aceeaşi lună, Nisan, şi în aceeaşi noapte; acelaşi stâlp de nori îl va conduce pe Israel; aceleaşi plăgi vor fi trimise asupra duşmanilor lui Israel; mântuitorul va călări pe un măgar; din cer va fi trimisă din nou mană; iar apă se va ridica din adâncuri în mod miraculos. Ca şi Moise, Mesia va dispărea pentru 90 sau 45 de zile după apariţia sa. Acelaşi număr de oameni se va mântui, iar Cântarea lui Moise va fi înlocuită de o altă cântare. Dar, ca şi Moise, Mesia va muri; opinia că Mesia nu va gusta moarte pare a fi de origini ulterioare şi va fi discutată odată cu secţiunea referitoare la Mesia din tribul lui Iosif sau al lui Efrem (vezi mai jos).

Personajele cosmice ale vremii mesianice

Teologia iudaică a insistat întotdeauna pentru trasarea unei linii de demarcaţie clare între zilele mesianice şi zilele finale ale împărăţiei unice a lui Dumnezeu. De aici baraita (Baraita – tradiţie a legii orale iudaice care nu este încorporată în Mishnah) caracteristică ce numără zece conducători ai lumii, începând cu Dumnezeu înainte de Creaţie, iar apoi numindu-i pe Nimrod, Iosif, Solomon, Ahab, Nabucodonosor, Cirus, Alexandru cel Mare, Mesia şi sfârşind cu Dumnezeu, care a fost şi primul. (…)

Noul Ierusalim

Scriitorii apocaliptici şi mulţi dintre rabinii care au avut o viziune mai puţin cumpătată asupra viitorului mesianic se aşteptau la un Ierusalim construit din safire, aur şi pietre preţioase, cu porţi, ziduri şi turnuri de dimensiuni şi splendoare nemaivăzute. “Noul Ierusalim” sau “Ierusalimul de sus”, ce a apărut în viziunile lui Adam, Avraam şi ale lui Moise, va apărea în toată splendoarea sa în zilele lui Mesia; va fi construit pe culmea tuturor munţilor pământului puşi unul peste altul. Această aşteptare include, desigur, un “templu ceresc”. Viziunea mai cumpătată este că Mesia va înlocui templul întinat cu unul neprihănit şi sfânt. Vasele sfinte ale Cortului Întâlnirii din vremea lui Moise, ascunse de atunci, vor reapărea. Nu va mai fi păcat, pentru că “Domnul va scutura pământul lui Israel şi îl va curăţa de toată stricăciunea”. Vremea mesianică va fi fără merit şi fără vină. Totuşi, “doar cei aleşi vor avea voie să urce în noul Ierusalim”. (…)

Învierea va avea loc la sfârşitul erei mesianice. Moartea îl va aştepta pe Mesia după domnia sa de patru sute de ani, şi toată omenirea şi lumea vor pieri în liniştea primordială pentru şapte zile, după care pământul reînnoit îşi va da morţii săi, iar Dumnezeu va judeca lumea şi va trimite pe făcătorii de rele în fundul iadului, iar pe drepţi în rai, care este în partea opusă. Toţi făcătorii de rele vor întâlni pedeapsa veşnică”.

(din: Jewish Encyclopedia: ESCHATOLOGY (from τà ἔσχσατα= “the end of days”, de rabinul Kaufmann Kohler)

Nota noastra:

Asadar, avem in mod explicit afirmata viziunea milenarista a mesianismului iudaic: “mesia” vine pe pamant nu la sfarsitul lumii, ci ca sa instaureze o imparatie pamanteasca universala, care ar urma sa dureze secole intregi, timp in care Israel este “reabilitat” si devine loc privilegiat al intregii lumi la care au acces “doar cei alesi”. Semnificativa este si centralitatea ocupata de Israel, ca neam, in acest tablou al sfarsitului lumii. Daca in Apocalipsa crestina descoperita Sfantului Apostol si Evanghelist Ioan, locul central este al lui Hristos, iar biruinta crestinilor este una duhovniceasca si universala, aici avem o clara credinta in destinul aparte al unei natiuni.

Venirea liderului universal mesianic va avea loc in preajma unui razboi cumplit evocat intr-o profetie a Vechiului Testament, dar reluat si in Apocalipsaanume: razboiul lui Gog si Magog dus impotriva Israelului. Acest razboi este ultimul din istoria lumii si, avand in vedere ca razboaiele de amploare, din istoria contemporana, nu au cum sa NU fie mondiale, va fi si ultimul razboi mondial, respectiv al treilea. In acest razboi, asa cum am aratat si in alta parte, taberele vrajmase Israelului sunt percepute a fi, in principal, tarile musulmane din Orientul Apropiat si o mare putere din Nord – care nu poate fi alta decat Rusia…

Israelul, atunci, va fi “purificat” de orice prezenta straina insa mai importanta este “purificarea” ce va avea loc si la nivel mondial, caci “puterile idolatre“, infrante si supuse penitentei de ”mesia”, sunt cele care se revendica de la religii privite ca atare de iudaism. Iar crestinismul, in masura in care Il marturiseste pe Hristos ca Dumnezeu, este, pentru iudei, idolatrie.

Practic, este descris un genocid in care vor fi implicati toti cei calificati drept “idolatri“.

Este de retinut si faptul ca se mentioneaza o perioada de absenta a acestui “mesia”, similar perioadei lui Moise. Ne amintim ca in Apocalipsa se vorbeste despre un cap ranit al fiarei care, spre mirarea intregii lumi, se reface in mod surprinzator. Nu stim insa in mod cert daca despre aceasta absenta temporara a antihristului de pe ”scena” (ca sa se faca mai dorit de ”fani”) este vorba in respectivul verset din Apocalipsa.

Imparatia universala a ”mesiei” iudeilor nu are nimic duhovnicesc in ea, desi are multe caracteristici “miraculoase”. Practic, este vorba despre un Rai pe pamant. Insa in acest rai, avem acelasi pamant, aceeasi lume si aceiasi oameni. Singura diferenta notabila este ca toate vor fi regenerate – in primul rand material, caci oamenii, desi in acelasi trup ca acum, nu vor mai suferi de boli si pamantul, desi acelasi ca si pana acum, va fi improspatat. Dupa cum se poate constata cu usurinta, aceasta credinta in regenerarea pamantului si a oamenilor este tipica pentru New Age si a fost puternic legata de curentele “apocaliptice” ale Calendarului Maya si ale anului 2012. Orice new age-ist sau sincretist de diverse facturi, inclusiv de factura anti-cip si anti–ecumenism, crede ca va exista un sfarsit al acestei lumi intr-un sens restrans, adica un fel de restart al acesteia, dupa care ar urma regenerarea “energetica”. Dupa cum ne amintim, aceleasi credinte sunt propovaduite si la Medjugorje.

In aceasta imparatie universala evreii vor avea un loc de cinste; celelalte neamuri vor avea si ele o oarecare parte din acest rai pamantesc, in masura in care primesc propovaduirea acestui fals mesia si legile noahide.

Legile noahide sau Legile lui Noe, cum vom vedea in a doua parte, sunt constitutive masoneriei, dar ele circula, oarecum deghizat, si in filosofia umanismului abstract si iluminist, conform caruia exista in natura umana cateva elemente fundamentale si comune, care pot constitui o baza pentru constructia unei ordini politice universale si drepte.

Dar sa vedem cum arata aceasta profetie succinta intr-o expunere rabinica din zilele noastre:

 

***

VIDEO: Rabinul Zamir Cohen: Profetiile sfarsitului lumii (fragmente)

“Cine este Mesia? Cine va fi el? Va fi un inger? Ni se spune foarte clar ca nu acesta este raspunsul. Mesia va fi un om ca oricare dintre noi. El va avea o mama si un tata ca noi toti. Atunci ce va fi atat de special si unic in ceea ce il priveste? Isaia ne spune: ”Un toiag va rasari din Iesei si o floare se va inalta din radacina lui.” Aceasta se refera la descendenta lui David, fiul lui Iesei. Mesia va fi un vlastar din neamul Regelui David.

Mesia va fi un print evreu, dar fara regat. Totusi, din perspectiva descendentei sale, va fi un print. El va fi un vlastar al lui David. Rambam ne spune ca Mesia va fi mai invatat si mai intelept decat regele Solomon insusi. Mai mult chiar, va fi un profet care aproape il va egala pe Moise ca autoritate. Trebuie sa avem in vedere ca Regele Solomon a fost cel mai intelept dintre toti oamenii, avand o inteligenta neegalata de nimeni in istorie pana la el. Mesia, ni se spune, va fi cu mult mai intelept decat Regele Solomon si va fi un profet cu o statura apropiata de cea a lui Moise.

De unde provine numele „Messiah” sau, in ebraica, „Massiach” ? Cum se incoroneaza un rege dupa legea si traditia iudaica? Este uns cu un ulei special. Regele David a fost astfel (mir)uns de Profetul Samuel. Cu alte cuvinte, pentru ca un rege evreu sa fie incoronat, acesta trebuie sa fie uns de un profet si in acest fel declarat regele evreilor. Totusi, astazi nu mai avem profeti, asa cum se intampla in trecut. Ni s-a spus ca, atunci cand templul exista, acesta era chiar locul in care lumea materiala si cea spirituala se intalneau. Acesta este motivul pentru care, atunci cand ne rugam, ne indreptam cu fata catre Ierusalim. In acest fel ne intoarcem catre templu, locul din care toate rugaciunile noastre se inalta la cer, catre acele spatiile spirituale mai inalte. Asa cum si Iacob a vazut in visul sau, aceasta este adevarata poarta catre cer. Asa cum orice casa are o poarta principala, in acelasi mod si taramurile spirituale au o intrare sau o poarta. Acest loc in care lumea fizica si cea spirituala se reunesc, aceasta intrare in taramurile ceresti se gaseste in muntele Moriah, acolo unde se afla odinioara templul.

Odata cu distrugerea templului, impreuna cu el a pierit si legatura noastra, conexiunea cu profetia divina. Nu mai exista un loc de la care profetiile sa mai coboare in lumea noastra fizica. Atunci cand templul exista, el avea rol canalizator pentru profetii. Dupa distrugerea acestei “conducte”, nu au mai aparut profeti adevarati. Prin urmare, cine il va unge rege pe Mesia ? Cine il va incorona pe acest urmas al Regelui David? Nu mai exista decat un singur profet care nu a murit inca, si acel profet este Ilie. Ilie va fi cel care il va unge pe Mesia rege. „Vi-l trimit pe profetul Ilie”. Principala misiune a lui Ilie este acea de a-l unge pe Mesia ca Rege a lui Israel. Ilie il va unge rege pe Mesia dupa razboiul lui Gog si Magog.

Aceasta va fi o vreme in care omenirea va cauta reinnoire si o noua ordine mondiala, in acelasi fel in care s-a intamplat dupa al doilea razboi mondial, cand au luat fiinta Natiunile Unite. Aceasta organizatie a fost instituita pentru a asigura o lume mai pasnica. Oare acest scop maret a fost atins? Cu totii stim ca, din pacate, lucrurile nu stau asa.

Totusi, atunci cand aceasta organizatie si-a inceput activitatea, scopul ei a fost acela de a mentine pacea in lume. La acel moment oamenii au inceput sa inteleaga ca in anii in care s-a desfasurat al doilea razboi mondial , aproape 54 de milioane de persoane – este o dezbatere referitoare la numarul exact – au fost ucisi fara sens. Printre ei se numara si 6 milioane de evrei. Prin urmare Natiunile Unite au fost infiintate pentru a mentine pacea in lume si pentru a impiedica repetarea unor asemenea tragedii. Totusi aceasta organizatie are dificultati evidente in a-si indeplini rolul sau, si anume acela de mentinere a pacii.

Dupa cel de-al treilea razboi mondial, razboiul lui Gog si Magog, intr-un mod asemanator oamenii vor cauta pe cineva care sa asigure pacea in lume si sa creeze o noua ordine mondiala. Pana la urma Natiunile Unite vor esua lamentabil in aceasta privinta. Cine va fi, asadar, garantul pacii? Raspunsul este Mesia, omul despre care ni s-a spus ca este mai intelept decat insusi Solomon.

Atunci Israel nu va mai fi o democratie. Va redeveni o monarhie, ca si in trecut , cu un rege la carma sa. Acest rege va fi o persoana plina de virtuti, intelept si initiat atat in cunoastrea Torei cat si in stiinta. El va fi cu adevarat o persoana cu totul remarcabila, de o intelepciune deosebita.Cand acest rege va vorbi, intreaga lume va asculta cu atentie cuvintele sale. Toata omenirea va fi de acord ca aceasta persoana este conducatorul de care este nevoie pentru a repune lumea in ordine, dupa razboiul lui Gog si Magog. Acesta va fi omul care va putea impiedica oamenii sa se omoare unii pe altii.

Chiar mai mult, ni se spune ca toata lumea il va cunoaste pe acest rege, acest Mesia, iar el ii va invata sa creada in Hashem. Toate neamurile vor tine cele sapte legi ale lui Noe si toti evreii vor respecta cele 613 porunci Mitzvoth. Un astfel de lucru ar fi fost greu de imaginat in trecut, dar astazi intelegem ca nu este deloc greu de realizat.

In Zohar ni se spune ca in anul 5.600 de la creatie se vor deschide portile intelepciunii pentru toti. Acesta este anul Taf Reish care a trecut acum 160 de ani. Zohar-ul ne spune ca aceasta perioada este inrudita cu era sabatica, in care omenirea asteapta si se pregateste pentru sfarsitul lumii.

Cu alte cuvinte, vor fi nenumarate inovatii tehnologice si stiintifice in lume si, intr-adevar, stiinta s-a dezvoltat foarte mult de atunci. Astazi avem transportul aerian, care a permis evreilor sa se intoarca acasa din toate colturile lumii. Avem, de asemenea, mijloace de comunicare avansate si un sistem media care va permite ca Mesia sa se gaseasca intr-un loc anume si sa fie auzit in toata lumea. Aceasta persoana, prin urmare, va putea sa invete si sa lumineze pe toata lumea.

Ce se va intampla?

Spre exemplu francezii il vor auzi pe acest Rege vorbind si vor intelege cat este de intelept. Si vor dori ca acesta sa le fie rege si conducator. Atunci va avea loc o revolutie si Mesia va deveni oficial rege al Frantei. De asemenea britanicii isi vor inlocui primul ministru cu acest rege evreu, Mesia. Va avea loc o revolutie si Mesia va deveni si regele Angliei. Acelasi lucru se va intampla in SUA, Germania si peste tot in lume, tara dupa tara.

In cele din urma acest rege evreu, acest Mesia, va conduce intreaga omenire. Acesta este intelesul cunoscutului verset din Isaia: „Preface-vor sabiile in fiare de pluguri si lancile lor in cosoare. Nici un neam nu va mai ridica sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul”. Este greu sa ne imaginam astazi cum se poate instaura pacea in lume si sa se puna capat tuturor razboaielor. Cum se poate sa vina o vreme in care natiunile sa nu trebuiasca nici macar sa se pregateasca pentru eventualitatea unui razboi?

Astazi natiunile trebuie sa fie pregatite mereu pentru posibile razboaie. Sa ne gandim pentru cateva momente de ce se petrec atatea conflicte in zilele noastre? Daca-i intrebam pe americani, de exemplu, de ce se lupta impotriva irakienilor si viceversa, ce ne vor spune? La urma urmelor, suntem cu totii inruditi, descendenti ai primului om. Suntem cu totii veri, intr-un fel. De ce ne omoram unii pe altii? Suntem rude, atunci de ce exista atatea razboaie si lupte? Care ar fi raspunsul? Un american ar putea spune ca este cetatean SUA si se lupta deoarece i s-a spus de catre presedintele sau sa mearga la razboi. Irakianul ne va da exact acelasi raspuns.

In aceasta perioada a vremurilor din urma nu vor mai fi tari diferite, deoarece, in ultima instanta, majoritatea conflictelor pornesc de la granitele stabilite de noi sa delimiteze teritoriile diferitelor tari. Cand nu vom mai avea tari separate sau conducatori si guverne diferite pentru fiecare tara, cand vom avea un singur rege in intreaga lume, nu vom mai avea motive sa declansam razboaie si sa ne omoram intre noi.

In perioada vremurilor din urma va exista adevarata prietenie si solidaritate intre diferitele natiuni ale lumii. Va fi un rege, unul singur, pentru intreaga omenire.

Din punctul meu de vedere, ceea ce vedem astazi in Europa, cand granitele dintre tari dispar si se foloseste o singura moneda in toate tarile, anticipeaza ceea ce va urma. Poti merge in toata Europa cu un singur pasaport. Europa devine cu repeziciune o singura tara si aflam din ziare ca din ce in ce mai multe tari adera la Uniunea Europeana pe zi ce trece.

Toate acestea fac parte din planul divin a lui Dumnezeu, care ne pregateste incetul cu incetul pentru perioada de sfarsit a vremurilor. Omenirea incepe sa se obisnuiasca cu ideea unei singure entitati, sau altfel spus intreaga lume va fi unita intr-o singura tara. Incet-incet, incepem sa gandim in teremeni de solidaritate intre natiuni si sa intelegem ca nu avem motive sa ne omoram intre noi. Indiferent ca suntem evrei si respectam cele 316 porunci Mitzvoth sau nu suntem evrei, si respectam doar cele 7 porunci, facem cu totii parte din familia umana. (…)”

Sursa: Google Videos: The End Of The World prophecy

 

Nota noastra:

Constatam ca, de aceasta data, profetiile sunt aplicate mult mai concret si ne este oferita si o interpretare rabinica a istoriei contemporane. Ni se arata in mod explicit ca mesia iudeilor vine ca implinire a cautarii unei noi ordini mondiale si a celui de-al treilea razboi mondial.

La fel de explicit ni se arata ca Uniunea Europeana este modelul societatii totalitare a lui Antihrist in care va exista o singura autoritate mondiala, iar granitele si suveranitatile nationale vor fi desfiintate. De ce este Uniunea Europeana model prefigurativ pentru imparatia lui Antihrist? Pentru ca principiile fondatoare ale acestei Uniuni constau exact in acea mentalitate umanista de care pomeneam mai sus si in doctrina francmasonica. Dar acestea au radacini iudaice si asa ne intoarcem de unde am plecat: iudaismul vede in UE o anticipare a imparatiei antihristice a lui “mesia”  pentru ca insasi UE este fundamentata pe principii imprumutate sau influentate de iudaism. Uniunea Europeana este, pana acum, constructul cel mai reusit si avansat al unui milenarism numai aparent laic.

Tot din aceasta prezentare aflam necesitatea ca “mesia” al lor sa fie uns de un profet. Acest profet, zice rabinul, ar fi Ilie, singurul care nu a murit din Vechiul Testament. Intelegem de aici ca profetul mincinos mentionat de Apocalipsa Sf. Ioan va imita, satanic, rolul Sfantului Ilie. Nu stim daca acesta se va pretinde sau nu a fi insusi Ilie, insa e clar ca rolul sau este de a-l propune lumii intregi ca “mesia” pe Antihrist.

Foarte importanta este si precizarea legata de instaurarea acestui mesia prin revolutii in mai toate tarile lumii. Asadar, razboiul si revolutiile vor marca aceasta perioada a istoriei in care isi va face aparitia “mesia” iudaic. El insusi va fi vazut de omenire ca o solutie la toate problemele timpului. Este foarte interesant acest lucru asupra caruia vom reveni – faptul ca UN OM va fi vazut ca SOLUTIA ultima si perfecta a istoriei.

Mai retinem ca “mesia” va fi vazut de toata lumea prin puterea tehnologiei moderne – TV si, desigur, internet si ultimele variante de “integrare” a tehnologiilor – de ex., televiziunea unita cu aplicatiile internet si ipod, iphone, Android, etc. Propovaduirea si “minunile” acestui mesia vor depinde in mare masura de puterea tehnologiei.

Legaturi:

 

Pentru invataturi si profetii ale Bisericii despre aparitia antihristului, vezi:


Categorii

Al treilea razboi mondial, Iudaism / Rabini, Meditatii duhovnicesti, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

71 Commentarii la “MESIA IUDEILOR (ANTIHRIST), razboiul lui Gog si Magog (“Armaghedon”) si Imparatia Universala a Israelului, dupa PROFETIILE RABINICE (IUDAICE)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 3 / 3 >>

 1. Pingback: HRISTOS SI IROZII DE IERI SI DE AZI. Pastorala de Craciun a PS Sebastian, Episcopul Slatinei: ULTIMA PERSECUTIE A CRESTINISMULUI -
 2. Pingback: Evanghelia eshatologica de la Luca, din prima zi a Postului Mare, foarte importanta mai ales pentru zilele noastre: “LUATI SEAMA SA NU FITI AMAGITI!” -
 3. Pingback: POLITIA GANDIRII sau natura antihristica a TOTALITARISMULUI CORECTITUDINII POLITICE/ Rautatea lumii, pacatele strigatoare la cer si VREMURILE DE PE URMA - Recomandari
 4. Pingback: A MURIT ARIEL SHARON. Viata “REGELUI ISRAELULUI” si “prorocia” Rabinului Ițak Kaduri: “Mesia” (Antihrist) se va arata dupa moartea lui Sharon - Recomandari
 5. Pingback: PRIMA EVANGHELIE DIN POSTUL MARE si RAZBOIUL: “Sa nu va inspaimantati… Iar cand vor incepe sa fie acestea, prindeti curaj si ridicati capetele voastre” - Recomandari
 6. Pingback: Parintele Serafim Rose: SEMNELE SFARSITULUI LUMII (III). Antihrist, Templul din Ierusalim, dezumanizarea, globalizarea… RISCUL ABORDARII GRESITE A SEMNELOR APOCALIPTICE -
 7. Pingback: MASONERIA MONDIALA LA BUCURESTI. Secretarul masoneriei pe plan mondial va fi un roman - Recomandari
 8. Pingback: Un important rabin din Israel considera ca “MESIA” se va arata in SEPTEMBRIE 2015 | Cuvântul Ortodox
 9. Pingback: Parintele Serafim Rose: SEMNELE SFARSITULUI LUMII (I). De ce sa studiem semnele vremurilor? Cum sa ne formam discernamantul duhovnicesc? | Cuvântul Ortodox
 10. Invazia iminentǎ a Israelului
  Capitolele 38 și 39 din Iezechiel prezintǎ o profeție uimitoare despre vremurile din urmǎ, cȃnd va avea loc o invazie masivǎ a Israelului pornitǎ din nord, condusǎ de cǎtre Rusia și cǎreia i se vor alǎtura un numǎr mare de națiuni islamice, inclusiv Iranul. Aceastǎ invazie masivǎ va avea drept rezultat una dintre cele mai mari intervenții divine cunoscutǎ vreodatǎ, moment ȋn care Dumnezeu va porni la judecatǎ. Toate aceste lucruri vor avea ca rezultat schimbǎri masive la nivel mondial: politice, religioase si spirituale. Toate lucrurile s-au așezat la locul lor, gata pentru desfǎșurarea acestor evenimente, care sunt iminente!!! Dumnezeu ȋși va ȋmplini acest plan, iar noi creștinii trebuie sa fim pregǎtiți, iar dacǎ șovǎim ȋn credințǎ, vǎzȃnd puterea lui Dumnezeu și planurile Lui ȋmplinindu-se, sǎ ne ȋntǎrim in credințǎ și sǎ ne apropiem mai mult de Hristos.
  Acest rǎzboi, rǎzboiul lui Gog și Magog va pregǎti șcena pentru derularea completǎ a planului profetic al lui Dumnezeu. Fundalul și cadrul evenimentelor descrise ȋn Iezechiel 38-39 confirmǎ cǎ ele sunt gata sǎ se ȋntȃmple ȋn orice moment. Anterior acestor evenimente, ȋn Iezechiel 36 si 37 este descrisǎ revenirea evreilor ȋn țara lor, proces ce a avut loc ȋn mod progresiv ȋn ultimii 100 de ani, culminȃnd cu renașterea națiunii Israel ȋn anul 1948.
  Iezechiel 38,1-6: Fost-a cuvȃntul Domnului cǎtre mine și mi-a zis: “ Fiul omului, ȋntoarce-ți fața spre Gog din țara lui Magog, regele lui Roș, al lui Meșec și al lui Tubal; prorocește ȋmpotriva lui, și spune: Așa grǎieste Domnul Dumnezeu: Iatǎ, Eu sunt ȋmpotriva ta, Gog, rege a lui Roș al lui Meșec și al lui Tubal! Te voi prinde, voi pune zǎbale ȋn fǎlcile tale și te voi scoate pe tine și toatǎ oștirea ta, caii și toți cǎlǎreții strǎlucit ȋmbrǎcați, ceatǎ mare, cu platoșe și cu scuturi, toți ȋnarmați cu sǎbii; și cu ei voi scoate pe Perși, pe Etiopieni și pe Libieni, toți cu scuturi și coifuri; și pe Gomer cu toate oștile lui; casa lui Togarma din hotarele de la miazǎnoapte, cu toate oștirile lui, și voi mai scoate și alte multe popoare cu tine.
  Vedem aici o coaliție impresionantǎ, condusǎ de un lider numit Gog. In original, Gog ȋnseamnǎ “munte” , sau “conducǎtor puternic”. Acesta este un titlu , asemǎnǎtor cu “faraon” sau “cezar”. El este un dictator plin de putere, care va urzi un plan malefic de a invada si distruge Israelul. Pentru cine nu știe, actualul președinte al Rusiei, Vladimir Putin, este un adevǎrat luptǎtor, un practicant al artelor marțiale. El are centura neagrǎ cu 8 dani ȋn judo, centura neagrǎ cu 8 dani ȋn stilul Kyokushin și centura neagrǎ cu 9 dani la taekwondo. A vrut sǎ intre ȋn KGB de la vȃrsta de 16 ani, dar nu a fost acceptat decȃt dupǎ ce a terminat facultatea, lucrȃnd la departamentul de spionaj și contraspionaj , el avȃnd gradul de locotenent-colonel. Pe lȃngǎ faptul cǎ piloteazǎ avioane, cine știe cȃte mai știe sǎ facǎ.
  Națiunile implicate sunt descrise dupǎ vechile lor nume, dar sǎ ȋncercǎm sǎ le identificǎm dupǎ noile lor denumiri. Originea multora din invadatori se gǎsesc in lista națiunilor apǎrute dupǎ potop, ȋn Facerea cap. 10:1-5 “ Iatǎ spița neamului fiilor lui Noe: Sem, Ham și Iafet, cǎrora li s-au nǎscut fii dupǎ potop. Fii lui Iafet au fost: Gomer, Magog, Madai, Iavan, Tubal, Meseh și Tiras. Fii lui Gomer au fost: Așchenaz, Rifat și Togarma. Fii lui Iavan au fost : Elișa, Tarșiș, Chitim și Dodanim. Din aceștia s-au format multime de popoare, care s-au așezat ȋn diferite țǎri, fiecare dupǎ limba sa, dupǎ neamul sǎu și dupǎ nația sa.”
  GOG vine de la “țara lui MAGOG” și este “ domnul ROSULUI, MESECULUI și TUBALULUI” (Iezechiel 38:2,3). Acestea sunt consemnate ȋn arhivele istoriei ca fiind triburi strǎvechi ce s-au stabilit ȋn zona fostei Uniuni Sovietice și Turciei (Herodot, Josephus și Plinius). Numele Gog este un titlu oferit conducǎtorului țǎrii Magog.
  MAGOG. Istoricul roman Josephus din secolul I a spus despre “magogeni” cǎ sunt oameni pe care grecii ȋi numesc “sciți”, o civilizație feroce ce s-a stabilit la nord de Marea Neagrǎ in locul ocupat azi de Rusia, mai cu seamǎ de actualele republici islamice a fostei Uniuni Sovietice, posibil și Turcia. Acest teritoriu poate include și Afganistanul din zilele noastre.
  ROSUL. Intrucȃt ȋn limba ebraicǎ, ROSUL ȋnseamnǎ CONDUCATOR, se mai poate traduce și “prințul conducǎtor” ȋn loc de “domnul Roșului”. De asemenea, ROS poate fi identificat și cu sarmații antici, cunoscuți sub numele de Rashu, Rasapu, Ros și Rus, locuind ȋn zona Rusiei. Oricum ar fi, tot despre Rusia este vorba, care dealungul istoriei a dovedit un puternic sentiment antisemit.
  MESEC și TUBAL. Una din posibilitǎți ar fi cǎ ei au fost stabiliți in partea de sud a Rusiei, avȃnd ȋn vedere cǎ Roșul este partea de nord a Rusiei. O altǎ posibilitate ar fi cǎ MESEC se poate referi la vechii muski si musku situați ȋn Cilicia și Capadocia, ambele popoare migrȃnd mai tȃrziu spre centrul/estul Rusiei. Iar ca denumiri contemporane care descend din acestea ar fi urmǎtoarele: Roș = Rusia, Meșec = Moscova, Tubal = Tobolsk
  GOMER. Se identificǎ cu cimerienii antici, Turcia de azi.
  TOGARMA. Este Armenia anticǎ, teritoriu aflat mai cu seamǎ ȋn Turcia de azi. Deci Turcia va fi o parte semnificativǎ din aceasta coaliție.
  Identificarea Rusiei ca lider al acestei invazii este confirmatǎ intr-o mare mǎsura de faptul cǎ de trei ori este descrisǎ invazia ca pornind din pǎrțile ȋndepǎrtate ale nordului sau potrivit altor traduceri biblice “din fundul miazǎnoaptei”. Aceasta trebuie calculatǎ fațǎ de poziția Israelului. Libanul (Hezbolah) se aflǎ situat exact la nord de Israel. Intr-un cadru mai ȋndepǎrtat se aflǎ Turcia, iar ȋn altul și mai ȋndepǎrtat se aflǎ Rusia. Moscova este situatǎ exact la nord de Ierusalim. Pȃnǎ și rabinii susțin cǎ rusia va fi liderul coaliției menționate de Iezechiel.
  PERSIA. Cea mai importantǎ națiune menționatǎ a fi alǎturi de Rusia este Persia. Este una dintre cele mai ușoare identificari, deoarece ȋn anul 1935, numele oficial al Persiei s-a schimbat in IRAN. Pȃnǎ la revoluția islamicǎ, Iranul a fost pro-Israel, pro-Occident, acum ȋnsǎ se aflǎ in extrema cealaltǎ. Dorința lor acum este de a șterge de pe harta Israelul.
  ETIOPIA. Era ținutul din sudul Egiptului, numit acum Sudan, un alt stat fundamental Islamic, foarte ostil Israelului.
  PUT. Este Libia de azi, un alt stat Islamic care are o poziție anti-Israel, aflat in vestul Egiptului.
  Alǎturi de acestea vor fi și multe alte popoare, cum ar fi Siria, Fașia Gaza, Liban, Iordania, etc. Libia, Sudan și Iran formeazǎ alǎturi de Turcia un cerc ȋn jurul Israelului. Turcia acoperǎ intreg orizontul de nord, ȋn timp ce Iranul este situat la est de Israel, Sudanul la sud iar Libia la vest. Toate națiunile dinprejur vor porni ȋmpotriva Israelului, dupǎ cum zice ȋn Zaharia 13,1-3: “Prorocie. Cuvȃntul Domnului asupra lui Israel. Așa grǎiește Domnul, Care ȋntinde cerurile ca un cort, Care pune temelie pǎmȃntului și Care zidește duhul omului ȋnǎuntrul sǎu: ”
  Dupǎ cum am menționat deja, GOMERUL și TOGARMA reprezintǎ ceea ce astǎzi sunt cunoscute ca fiind ținuturile TURCIEI, o națiune majoritar musulmanǎ. Vechii cimerieni , din sec. al VII- lea panǎ in sec. I d. H. au fost situați ȋn centrul/vestul Anatoliei, Turcia de azi. Togarma, Til-garimmu, se situa ȋntre vechiul Carchemiș și Haran (sudul Turciei).
  Turcia ȋn trecut a fost un aliat al Israelului, un aliat al Occidentului, fǎcȃnd parte și din NATO. Din momentul ȋn care partidul fundamentalist Islamic a venit la putere, ȋn special dupǎ 2009, politica externǎ a Turciei s-a schimbat radical.
  Sunt cateva evenimente politice care au schimbat cursul istoriei. Unul ar fi rǎzboiul din Siria, care a creat o alianțǎ strategicǎ RUSIA-TURCIA-IRAN, obiectivul lor comun fiind ȋnfrȃngerea teroriștilor din Siria. Președinții celor trei țǎri se intȃlnesc periodic, dupǎ care ies și dau declarații comune. In momentul de fațǎ, ȋn luna octombrie 2018, toate cele trei națiuni aliate au muniție, armament, militari și baze militare in Siria, pe fondul ajutǎrii Siriei ȋn lupta ȋmpotriva teroriștilor, Siria fiind la granițǎ cu Israelul.
  Președintele SUA, Donald Trump, are un rol foarte important ȋn declanșarea rǎzboiului prin acțiunile sale. Am sǎ enumar cateva:
  -ieșirea SUA din acordul nuclear cu IRANUL, și implicit impunerea de sancțiuni economice Iranului.
  -datoritǎ arestǎrii unui pastor american ȋn Turcia, SUA au intrat ȋntr-un rǎzboi al declarațiilor și al amenințǎrilor ceea ce a dus la sancțiuni economice impuse Turciei.
  -datoritǎ anexǎrii Crimeii de cǎtre Rusia, SUA și Occidentul au impus sancțiuni economice Rusiei. Rusia mai are și alte sancțiuni economice, datorate folosirii neurotoxinei ȋn otrǎvirea unui spion rus.
  Datoritǎ sancțiunilor impuse de SUA și Occident, cele trei țǎri s-au trezit intr-o tabǎrǎ adversǎ, aliindu-se și ȋncercȃnd sǎ se ajute reciproc pentru a putea face fațǎ sancțiunilor. Si uite așa, TURCIA, care face parte din NATO, contrar regulilor interne NATO, a achizitionat sisteme militare antiaeriene S-300 din Rusia. Aceleași sisteme S-300 au fost oferite Siriei, ȋn urma unui conflict dintre aviația din Israel și cea a Rusiei, ȋn care a fost doborat un avion rusesc. La toate acestea se adaugǎ antisemitismul comun al celor trei țǎri, președintele Turciei declarȃnd cǎ Israelul este un stat terorist și cǎ ei vor lupta panǎ la eradicarea tuturor teroriștilor. Președintele Iranului nu se sfiește deloc, declarȃnd cǎ Israelul trebuie sǎ disparǎ ca națiune, țelul lor fiind construirea unor bombe atomice pentru a pune planul ȋn aplicare. Tot datoritǎ sancțiunilor impuse de SUA, Coreea de Nord este un alt stat care este in conflict cu SUA. COREEA DE NORD se presupune cǎ are deja fabricate peste 60 de bombe nucleare (unii specialiști spun cǎ ar avea doar 10 operaționale). In momentul de fațǎ s-au liniștit apele ȋn Coreea, ȋnsǎ doar la suprafațǎ, ei tragȃnd de timp doar pentru a putea produce și asambla cȃt mai multe bombe și a mǎri raza de acțiune pentru a putea lovi ȋntreg teritoriul SUA. Coreea de Nord este un aliat al Iranului și nu se știe cum ar putea ajunge bombe nucleare ȋn Iran. Vorbind de bombe nucleare, acum cȃteva zile SUA s-au retras din Tratatul Fortelor Nucleare Intermediare, tratat semnat ȋn 1987 ȋntre SUA și Rusia, ceea ce va duce iarǎși la o cursǎ a ȋnarmǎrii, iar rușii nu vor mai trebui sǎ dea nici o explicație pentru acțiunile sale.
  O altǎ acțiune a președintelui SUA a fost recunoașterea Ierusalimului ca și capitalǎ a Israelului și implicit mutarea ambasadei SUA la Ierusalim. Palestinienii și toate țǎrile arabe au fost puse pe jar, dar nu numai. Aproape toate țǎrile din ONU au ripostat vehement, ȋncercȃnd sǎ ȋmpiedice acțiunea SUA. De exemplu Turcia și-a retras oficialii de la ambasada din Israel și expulzȃndu-i pe cei israeliteni. Rǎzboiul parcǎ plutește ȋn aer, aviația Israelului face raiduri periodice in Fȃsia Gaza și ȋn Siria, bombardȃnd depozitele de armament și muniție ale Iranului. Israelul a declarat cǎ nu va permite ca Iranul sǎ dezvolte bombe nucleare. Iranul tot iese cu declarații de distrugere a Israelului și nu se știe dacǎ o acțiune a Israelului asupra Instalațiilor nucleare ale Iranului poate fi scȃnteia rǎzboiului.
  Iezechiel vorbește de o zǎbalǎ pusǎ ȋn fǎlcile Rusiei. Tot de la Iezechiel aflǎm despre ce fel de zabalǎ este vorba. Ezechiel 38,13: Seba, Dedan și negustorii Tarsisului cu toți puii de lei ai lor vor zice: “Ai venit tu oare ca sǎ faci jaf, ai adunat taberele tale ca sǎ faci pradǎ, sǎ iei argint și aur, sǎ ridici dobitoace și avere și sǎ apuci pradǎ mare?” Seba și Dedan sunt statele arabe aliate cu Occidentul, negustorii din Tars reprezintǎ Europa vesticǎ, ȋndeosebi Marea Britanie. Acestea sunt popoarele fenicienilor de la mare care faceau comerț cu vestul ȋndepǎrtat, inclusiv Spania și insulele britanice și toți puii lor de lei care sunt coloniile istorice, inclusiv SUA, Australia, Canada si altele. Idiferent de ce popoare este vorba, vedem ca scopul invaziei Rusiei este unul economic, pentru jaf. Dacǎ popoarele din jurul Israelului au un motiv religios și un puternic sentiment antisemit, cum poate Rusia, o țarǎ atat de mare sǎ jefuiascǎ o țarǎ atat de micǎ, cȃt douǎ județe din Romania? Unul dintre pilonii economiei rusești este exportul de gaze naturale. In decembrie 2010 a fost descoperit ȋn Israel zǎcǎminte uriașe de gaze naturale, pe care le-au denumit “Leviathan”, producția propriu-zisǎ urmȃnd sǎ ȋnceapǎ la sfȃrșitul lui 2019. La alt zǎcǎmȃnt de gaze naturale din Israel denumit “Tamar”, a ȋnceput producția ȋncǎ din 2013. Astfel Israelul devine un jucǎtor important pe piața de gaze naturale. Firmele Noble Energy si Delek Group conduc consorțiile care opereazǎ zǎcǎmintele de gaze naturale din Israel. In 6 decembrie 2017 a fost semnat un acord ȋntre Grecia, Cipru, Italia si Israel pentru construirea celui mai lung gazoduct din lume, de 2000 de Km. Acesta ar urma sǎ contribuie decisiv la asigurarea independenței energetice a Europei, ȋncepȃnd cu anul 2025. S-au semnat deja contracte de livrare, fiind semnat un contract istoric cu Egiptul, ȋn valoare de 15 miliarde de $ și paradoxal, este posibil sǎ se foloseascǎ un gazoduct deja construit de Mediterranean Gaz, un gazoduct care era folosit pentru a importa gaze naturale din Egipt. Aceasta este zǎbala din fǎlcile Rusiei, cu care Dumnezeu ȋl scoate pe Gog din teritoriile lui ȋnspre Israel.
  Alegerea Rusiei de a forma o coaliție de națiuni pentru a nu acționa de una singurǎ ȋi asigurǎ acesteia nu doar o cale netedǎ de a strǎbate cu armata sa teritoriile ce o despart de Israel, dȃndu-i totodatǎ oportunitatea de a-și crea o armatǎ imensǎ , ci și aerul unei justificǎri morale ȋn fața restului lumii, fiindu-le tot mai greu sǎ i se impotriveascǎ. Rusia va trebui sǎ treacǎ prin Iran și Turcia pentru a ajunge ȋn Israel. Deasemenea va trebui sǎ strǎbatǎ Libanul și Siria, situate la granița de nord a Israelului. Chiar dacǎ aceste națiuni nu sunt menționate ȋn mod direct, datoritǎ poziționǎrii lor, au toate șansele sǎ devinǎ parte din coaliție.
  In aceastǎ profeție, rostitǎ cu 2600 de ani ȋn urmǎ, Dumnezeu vorbește despre un rǎzboi ȋn care El va distruge armatele rusești și ale aliaților ei islamici atunci cȃnd aceștia vor ȋncerca sǎ invadeze Israelul. Astǎzi suntem martorii multor semne care aratǎ cǎ scena pentru acest rǎzboi este pregǎtitǎ, ȋn contextul situației politice actuale a ȋntregii lumi.
  De reținut faptul cǎ acest rǎzboi va fi ȋn vremurile de pe urmǎ. In Iezechiel 38,8 zice…”ȋn anii de pe urmǎ …” iar ȋn Iezechiel 38,16 “…aceasta va fi ȋn zilele cele de pe urmǎ …”. Deci dacǎ vom vedea acest rǎzboi desfǎșurȃndu-se, este foarte probabil ca a doua venire a lui Hristos sǎ fie aproape, unii dintre noi chiar sǎ fie pǎrtași la acest mare și mult așteptat eveniment. Acest rǎzboi va aduce foarte multe schimbǎri. Cu siguranțǎ ȋn acest rǎzboi va fi dǎrȃmatǎ moscheea lui Omar și Domul Stȃncii de pe Muntele Templului, deoarece acestea ȋmpiedicǎ reconstrucția templului din Ierusalim. Stim asta pentru cǎ Iezechiel ȋn urmatoarele capitole proroceste despre reconstrucția templului, cu date foarte exacte despre dimensiunile templului, a ȋmprejurimii templului, portul și cumpǎtarea preoților, etc.
  Acest rǎzboi va putea ȋncepe oricȃnd, poate sǎ fie pe prima paginǎ a ziarelor de maine.

  P.S.
  ((( Dupǎ pǎrerea mea, ȋn urma unor evenimente petrecute ce au legǎturǎ cu unele profeții din biblie, acest rǎzboi va ȋncepe la ȋnceputul lunii MARTIE 2021. Dar nu vǎ luați dupǎ mine cǎ eu sunt un amǎrȃt de pȃrlit, și așa am interpretat eu, dupa mintea mea ȋngustǎ.)))
  Stiți ce am constatat?, cǎ sentimentul antisemit este și ȋn rȃndul creștinilor. Acest duh este de la vrǎșmasul. Iisus Hristos a fost evreu, Maica Domnului a fost evreicǎ. Toți apostolii au fost evrei. Prima comunitate de creștini a fost de evrei, pe urmǎ a fost propovǎduitǎ evanghelia și la neamuri. Nu poți spune cǎ-L iubești pe Iisus Hristos, pe Maica Domnului, biserica, dar sǎ-i urǎști neamul din care provine! Vrǎșmasul diavol este pornit ȋmpotriva evreilor pentru cǎ planul lui Dumnezeu a ȋnceput cu evreii, de la evrei a venit Iisus Hristos și mȃntuirea oamenilor, și tot poporul evreu va fi ȋn centrul evenimentelor finale ale planului lui Dumnezeu. Chiar Dumnezeu a zis cǎ are o mȃntuire și pentru ei și uitați ce zice Dumnezeu ȋn Zaharia 12,8-10:” In ziua aceea Domnul va ȋntinde ocrotirea sa asupra celor ce locuiesc ȋn Ierusalim, ȋncȃt cel mai slab ȋntre ei sǎ fie ca David, și casa lui David sǎ fie ca ȋnsuși Dumnezeu, ca ȋngerul Domnului care merge ȋn fruntea lor. Si ȋn ziua aceea Mǎ voi sȃrgui sǎ pierd toate neamurile care vor veni impotriva Ierusalimului. Atunci voi vǎrsa peste casa lui David și peste locuitorii Ierusalimului duh de milostivire și de rugǎciune, și iși vor aținti privirile ȋnspre Mine, Cel pe Care ei L-au strǎpuns, și vor face plȃngere asupra Lui, cum se face pentru un fiu unul nǎscut, și-L vor jeli ca pe cel ȋntȃi-nǎscut.”
  Doamne ajutǎ!

 11. Pingback: Ministrul Sănătății din Israel: Ne rugăm și sperăm ca „Mesia” să apară înainte de Paște
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate