PARINTELE ARSENIE PAPACIOC DESPRE PROBLEMA ACTELOR CU CIP (31 august 2010): “Se face zgomot prea devreme si asta este in favoarea dusmanului”

6-09-2010 Sublinieri

Inregistrare VIDEO SI AUDIO realizata la 31 AUGUST 2010:

*

“Eu n-as primi asa ceva… Este o chestie personala

– Parintele Mihail: Problema actelor cu cip, care urmeaza sa vina, stim cu totii ca nu sunt bune…

– Parintele Arsenie: Parinte draga, mai intai [ca] se face zgomot prea devreme. Zgomotul asta este in favoarea dusmanului.Mi-a placut raspunsul Patriarhului Greciei: miroase a 666 in ce fac astilalti. Raspunsul meu e asta: eu n-as primi asa ceva.

– Parintele Mihail: Nici noi nu il primim.

– Parintele Arsenie: Dar inseamna ca iti pui si capul la bataie. Asa ca-i o chestie personala.

– Parintele Mihail: Acuma, au sustinut unii parinti ca crestinii care au acte cu cip n-ar mai trebui dezlegati la Taina Spovedaniei, nici impartasiti, iar ca preotii daca au…

– Parintele Arsenie: E o mare greseala. E o mare greseala. A venit Hristos si a dat aceasta putere si aceasta libertate. Prin Mine se poate orice. Nu este inca o vreme, ca nu este Judecata de Apoi ca sa zicem ca nu mai e valabil ce a spus Hristos. [Ce a spus Hristos] este valabil dincolo de vesnicie. Este Dumnezeu. Si spune intr-un loc Mantuitorul, ca sa speculam orice: nu se misca fir de par fara voia Mea. Suntem guvernati de Mantuitorul, draga, de povatuirile Lui. Dar nu se poate fara cruce. Asa este, pentru ca, va spun, Invierea Mantuitorului, care a fost atat de glorioasa, n-ar fi fost de valoarea asta, daca n-ar fi fost Crucea intai. (…)

Lepadarea inseamna lepadare. Cat de usor ne bagam in iad si ne lepadam de har

– Parintele Mihail: Unii spun ca ar fi chiar lepadare de Hristos daca primesti actele cu cip.

– Parintele Arsenie: Parinte draga, lepadare inseamna lepadare. Nu este insa departe de lepadarea despre care spuneti. Lepadarea e: eu nu cred in Domnul Hristos, asta e lepadarea.

– Parintele Mihail: Da, o marturie anti-Hristos.

– Parintele Arsenie: Anti-Hristos. Sa nu fim cu conceptia asta antihristica…

– Parintele Mihail: Si eu am incercat sa-i temperez pe multi care se inspaimanta si care devin la un moment dat foarte agresivi…

– Parintele Arsenie: Parinte draga, n-ai sa reusesti. Trebuie raspuns: eu nu primesc asa ceva. Atat.

– Parintele Mihail:...si apoi mai spun si ca preotii care au acele acte, unii pot sa fie chiar in strainatate, zice ca au pierdut harul, nu mai au Taine valide.

– Parintele Arsenie: Vai de mine, ce usor ne bagam in Iad. Ce usor ne lepadam de haruri.

– Parintele Mihail: Asta sa fie totul?

– Parintele Arsenie: L-a costat atat de mult pe Mantuitorul ca sa intelegem dreapta judecata a lucrurilor.

– Parintele Mihail: Asa este.

– Parintele Arsenie: “Eu inca sunt unde sunt, cine sunt, de ce nu recunoasteti?”, zice Mantuitorul. “Iert orice. Dar smerenie… Pocainta”. Nu fac pacatul ca sa ma ierte [Dumnezeu], dar ma surprinde vrajmasul.

– Parintele V.: Ii indeamna pe oameni sa isi vanda casele, sa plece in pesteri, sa lase totul ca a veni sfarsitul. Dar asta e chestie sectara, parinte, zic eu…

– Parintele Arsenie: Parinte, cand o sa vina sfarsitul, sfarsitul in sine o sa [se] declare, nu ei.

– Parintele Mihail: Nu va avea trambite de genul asta. Mie mi se pare, parinte, aceasta simplista judecata a preotilor cu cip ca fiind cazuti din har, chiar la limita ereziei, pentru ca tu ajungi sa dispretuiesti lucrarea sfintitoare a acelui preot care poate sa fie sincer si cu inima smerita si jertfitoare. In America, de exemplu, parinte, aproape toti oamenii au asemenea acte cu cip. Ce inseamna, ca toti preotii de acolo din America nu mai fac Sfanta Liturghie? Pai tocmai Sfanta Liturghie tine lumea.

– Parintele Arsenie: Parinte, nici nu avem voie sa facem astfel de inventarieri. Nu-i nicio primejdie. Dar a spus patriarhul Greciei: miroase a 666. Si acuma ca un cuvant de sfarsit: eu nu primesc asa ceva.

– Parintele Mihail: Da, nici noi nu sustinem, asa este.

– Parintele Arsenie: Dar tu, te priveste, ca s-ar putea sa te coste capul. Si tu faci mai mult decat un sfat din partea mea.


Trebuie atentie, ca sunt ravne necontrolate si se pot face greseli

– Parintele Mihail: Apoi, parinte, i-am mai sfatuit pe unii tineri sa se roage, sa agoniseasca pe Duhul Sfant prin rugaciune, prin milostenie, prin fapte bune, acum, cat e vremea mantuirii, ca asta e vremea pocaintei si a indreptarii noastre si a savarsirii de fapte bune. Iar la momentul cuvenit sa ne pregatim si de marturisire dar sa nu facem valva inainte de vreme. E o bravare inutila.

– Parintele Arsenie: Parinte, sigur, sigur ca da. Nu te grabi… Daca-i vorba asa. Si pe urma n-ai sa ai nicio satisfactie cand stii ca pe undeva n-ai fost prezent. Ai tot dar iti lipseste nasul, iti lipsesc ochii, iti lipseste o ureche, si totusi existi. Existi, dar esti ciung. Si nu exista lucru mic in viata, raul cel mai mic. E o mare greseala sa zicem ca e mic si nu e observabil. Asa crezi? Prostule! Nu te juca cu purecele, care e foarte mic, dar uite asa se plimba. Dar de ce sa dam exemplu pe purec, cand Mantuitorul spune ca fara de Mine nu puteti face nimic. Cu Mine intreg.

Parinte, mi se pare mie ca a sosit momentul sa fim nitel atenti cu privire la prezenta noastra crestina… Trebuie atentie ca sunt ravne necontrolate si se pot sa faca greseli. Se grabesc, si orice graba in momentul asta, in sensul asta, iese in castig vrajmasul. La astfel de emanare – cine are cip, cine nu stiu ce – ei i-au dat drumul si urmaresc cum se reactioneaza.

*

Parintele Arsenie despre ispitele Bisericii*

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

E o mare greseala sa inventariem validitatea Tainelor preotilor ortodocsi. Dumnezeu lucreaza prin arhierei pentru a salva Biserica

“- Voce: Zic unii ca tainele preotilor ecumenisti n-ar mai fi valide.

– Parintele Mihail: Adica unii preoti, care mai au pareri ecumeniste, zice ca nu mai savarsesc tainele valide.  Dintre preotii ortodocsi.

– Parintele Arsenie: Nu, e o mare greseala asta. Draga, nu ne jucam cu preotia. Preotia e… Dumnezeu a creat doua lucruri care nu se pot schimba. A creat o femeie distinsa care a nascut  un Dumnezeu – pe Maica Domnului – si a creat preotia. Care comanda in numele Dumnezeirii orice. Ca oameni, nu poate sa schimbe o miscare marsava harurile fixate de Duhul Sfant. Numai daca te cateriseste, atunci nu mai esti preot.

E preot pana la caterisire sau pana mori... In Tara Romaneasca s-a cam respectat arhieria. Eu le-am spus lucrul asta [arhiereilor care il cerceteaza-n.n.]: Aveti o mare raspundere si va priveste. Si n-asteptati ideile salvatoare de la subalterni”.

*

– Parintele Mihail: …daca un conducator zice, legat de inovatiile astea, ecumeniste sau seculariste – o luam de-a dreapta, dar vaslasii care trag zice – noi mergem inainte ca asa am mostenit de la inaintasii nostri de la Sfintii Parinti. Si Biserica isi tine calea inainte. Vorba nu ramane in gol?

– Parintele Arsenie: Nu e bine parinte. Pentru ca intra in contradictie cu ce a spus Dumnezeu:  Fara de Mine nu puteti face nimic. Stie de corabia aia, stie de o musculita cat un ac de mica care fuge, care… De ce a dat Dumnezeu indemnul acesta: Fiti intelepti ca serpii? La porumbei nimeni nu se gandeste. Tocmai intelept ca jivina asta primejdioasa, fioroasa? Pentru un lucru pe care lumea nu l-a intuit: pentru ca sarpele este fiinta care nu moare decat daca ii dai in cap. Si ferim Capul, care este Hristos. ... Fereasca Dumnezeu. Acuma, ne-a dat putinta Dumnezeu sa ne iertam si intre noi, vedeti? Ce n-a facut si nu face ca sa ne salveze, sa ne destepte, prostilor… Adica renunta tu initial la tine! Conducatorii aia de care spuneti, cu corabia, ierarhul e conducator si daca ar fi sa judecam dupa randuieli, nu-i conducerea fara voia lui Dumnezeu. E aparent ca va muri. Dar daca el e conducator, e inspirat, el e ajutorul. Deci El nu lucreaza sa salveze corabia printr-un corabier, ci printr-un conducator. Ca de-aia e conducator. Mata esti in familie, casatorit cu o nevasta (poveste asa, in general – da o pilda – n.n.) rea. Copii au nevoie de un sfat. Il dai dupa cum salvezi unitatea familiala, familia, nu dupa agitatia si nervozitatea muiereasca. Desi are dreptate, dar nu i se da dreptatea. Nu exista conducator decat de la Dumnezeu. Mai ales unde e vorba de viata si moarte.

– Parintele Mihail: Si noi ne rugam ca sa-i lumineze Duhul Sfant pe pastorii nostri, parinte, si sa ii tina cu adevarat in lumina adevarului.

– Parintele Arsenie: Eu stau de vorba cu ei (arhiereii – n.n.), ma cauta, le deschid cu multa placere si le spun: domn`e, nu ma intereseaza cum intri, ma intereseaza cum ai sa iesi de la mine 🙂 Pai voi n-ati venit degeaba? Nu va costa nimic. Va costa ceva mai scump decat credeti: sa va schimbati imediat conceptiile. Nu dolce far niente, dulce trandavie. Stii ceva? O, sancta simplicitas, sfanta simplitate”.

———————————————————————————————

*Nota1: Convorbirea cu parintele Arsenie s-a prelungit inclusiv dupa ce interviul filmat a luat sfarsit. Din acest motiv, avem doar o inregistrare audio, ramasa de pe recorderul care a fost pus pentru a avea o varianta (audio) de backup. Desi calitatea inregistrarii este foarte slaba (setarile de calitate fiind minime – anume LP – Long Play), fapt pentru care ne cerem scuze, vocile se aud cu claritate.


Nota2: Selectarea fragmentului de discutie referitor la subiectul actelor cu cip s-a facut cu sfatul si binecuvantarea parintelui arhimandrit Mihail Stanciu, autorul interviului.

Cel care va incerca preluarea trunchiata sau tendentioasa a postarii sau a filmului, cu citarea sau redarea numai a unor afirmatii ale parintelui Arsenie, scoase din context, isi va dovedi astfel in fata oricui reaua-credinta si viclenia, pacatuind in fata lui Dumnezeu si in fata parintelui Arsenie.

INTERVIUL INTEGRAL:

Legaturi:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Cipuri, acte electronice, carduri, Parintele Arsenie Papacioc, Portile Iadului, Razboiul nevazut, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

231 Commentarii la “PARINTELE ARSENIE PAPACIOC DESPRE PROBLEMA ACTELOR CU CIP (31 august 2010): “Se face zgomot prea devreme si asta este in favoarea dusmanului”

<< Pagina 1 / 8 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. cred ca apologetii si saccivii isi storc mintea in fel si chip, si atata o sa mai rasuceasca interviul parintelui Arsenie, si atat o sa-l mai invarteasca, pana o sa scutcircuiteze..

 2. Parerea mea personala este ca nu ar trebui sa ne fie frica de acte cu cip, atata timp cat nu sunt implementate in timpul unei prigoane anti-crestina.
  Lepadarea, cum au spus multi Parinti, este launtrica. Momentan mi se pare ca actele cu cip, nu au aproape nici o implicatie spirituala, in sensul ca noi nu trebuie sa renuntam la nimic spiritual ca sa avem un asemenea act. Daca il privim naiv, cipul este doar o inovatie tehnologica, iar daca exista cineva care ar dori sa se foloseasca in mod negativ de acest cip, atunci e treaba lor; eu ca simplu cetatean “habar n-am avut pentru ca mie mi-ati spus cu totul altceva”. Cred ca atunci cand ni se propune sa renuntam la ceva duhovnicesc in schimbul cipului, ar fi semnal de alarma…daca va fi vreodata cazul. Stiu ca mai exista discutii pe tema de etica a acestor cipuri, adica in ce fel invadeaza intimitatea omului si cum sa evitam/reparam. Cred ca momentan m-ar interesa mai mult astfel de discutii (lumesti), decat sa asociez cipul cu sfarsitul vremurilor. Dumnezeu si Maica Domnului sa ne ajute!

 3. @Ioan: ne asteptam oricum la orice din partea lor, insa nu pentru ei a fost facut interviul, ci pentru cei care pretuiesc “dreapta judecata a lucrurilor care l-a costat atat de mult pe Mantuitorul”, cum foarte frumos spune parintele Arsenie.

 4. @Ioan: Sigur ca problema actelor cu cip, inclusiv in acest stagiu, are implicatii teologice si eshatologice. Problema este ca nu avem sanse reale sa discutam aceste implicatii atata timp cat exista psihoza actelor cu cip. Recenzarea, cetatenia, actul de identitate, toate au fost, sunt si vor fi folosite pentru construirea unui regim de tip totalitar. Nu e nicio noutate acest lucru si gasim precedente atat in istoria biblica cat si in istoria recenta.
  Insa problema lepadarii de credinta si a recunoasterii antihristului este una aparte care se va pune la vremea ei. Atunci va veni momentul in care se va practica un santaj făţiş. Dar câţi dintre marii oponenţi ai actelor cu cip vor fi in stare sa il recunoasca atunci pe antihrist? Pentru ca venirea lui va fi intr-atat de mult insotita de evenimente fara precedent in istoria lumii si de lucrari atat de “minunate” facute cu puterea diavolului incat vor fi in pericol inclusiv cei alesi…

 5. @ Ioan si ioan:

  Poate gasiti, va rugam, o alta modalitate de a va “semna”, pentru a nu exista confuzii, adaugati ceva la prenume, nu doar scrierea cu litera mare sau mica. Va multumim!

 6. Eu asa am inteles:
  – nu trebuie primit cipul;
  – nu judeca pe cei care il primesc;
  – primirea cipului nu e erezie, ci este un pacat cu care nu te joci;
  – vom avea ierarhi care ne vor conduce pana la sfarsit.
  Doamne,ajuta!

 7. @ioan ,

  ” Cred ca atunci cand ni se propune sa renuntam la ceva duhovnicesc in schimbul cipului, ar fi semnal de alarma… ”

  N-as prea crede . Daca vei astepta o intrebare fatis duhovniceasca pentru a lua o hotarare sau pentru a te lamuri daca este lepadare sau nu , s-ar putea sa fie prea tarziu . Ceea ce vreau sa spun este ca lepadarea isi va avea punctul de plecare in materialitate . Examenul va fi cel al foametei sau insetarii ( la modul propriu ) sau al durerilor fizice pentru ca acestea sunt cel mai usor si rapid percepute de trup . ” Nu vei putea cumpara sau vinde … ” la asta se refera , hrana , imbracaminte , utilitati , cele necesare trupului pentru noi SI FAMILIILE NOASTRE , pentru ca pe aceasta se va pedala , pe familiile noastre . Daca , tu , sa zicem , vei putea suporta foamea , setea , frigul , vei privi cum copii tai sau parintii tai vor suporta aceste chinuri DOAR pentru ca tu nu accepti ” ceva ” ? Multi vor cadea in aceasta plasa si vor iubi mai mult copilul sau mama sau tata decat pe Dumnezeu si vor accepta cele materiale . Oare nu aceasta este lepadarea ? Ai acceptat cele materiale in detrimentul iubirii lui Dumnezeu . Te-ai alaturat creatiei , inlaturand Creatorul . Tocmai in aceasta , cred , ca este marele viclesug : nu vom fi intrebati fatis daca ne lepadam de Hristos ci vom fi ademeniti cu paine , cu haine , cu caldura , cu adapost . Binenteles ca sunt o multime care vor spune raspicat ca nu cred in Iisus Hristos dar din cei ce cred , vor fi multi ce vor fi inselati ca niste copii carora li se intinde o prajiturica .
  ———
  ” Asa ca-i o chestie personala ” -multumesc lui Dumnezeu ca mi-a descoperit asta mai demult . Pentru ca si judecata este tot o chestie personala . Fiecare va raspunde , si intr-un caz si in celalalt , dupa cum a fost sfatuit de Duhul . Fiecare va proceda asa cum il va indruma Duhul . Cine va proceda la actiune fara sa fie condus de Duhul , va alerga degeaba . Nu va trece linia de finish . Dramuirea resurselor este ” afacerea ” Duhului si noua ne ramane doar rugaciunea .

  Asadar , concluzia este clara : nu vom accepta . Fara surle , fara trambite , fara demonstratii , mitinguri , semnaturi , fara solutii omenesti , fiecare in dreptul sau . Doar rugaciune si mai departe , faca-se voia Ta , Doamne al Puterilor ! Amin !

  Doamne , ajuta-ne !

 8. Da, m-am bucurat mult sa citesc cuvintele parintelui Arsenie Papacioc.
  Si apropos de psihoza, cred ca este indusa fara, dar si cu intentie.
  De exemplu, pa site-urile saccsiv si apologeticum apare stirea alarmanta, menita sa ne arunce in sperieti, cum ca in Germania “buletinele-cu-cip-din-germania-au-fost-sparte-de-hackeri-inainte-de-lansarea-oficiala-din-noiembrie”
  In acest sens, un prieten informatician mi-a atras atentia:

  “http://www.youtube.com/watch?v=mVu5ofv92e0&feature=player_embedded
  si link -ul original
  http://www.wired.com/threatlevel/2008/03/hackers-publish/
  Subtitrat este aici:
  http://www.youtube.com/watch?v=vBPh6kfNAgM&feature=player_embedded
  cu un titlu la fel de inselator, nu e de mirare, probabil un membru al echipei apologete.
  Deci, nimic despre extragerea datelor confindentiale din pasaport cum zic ei.
  Ideea este ca i-au furat amprenta primului ministru de pe un pahar de la nu’s ce conferinta, asta e un lucru arhicunoscut, ca ne lasam amprentele peste tot”

  Incercand sa puna pe site-ul saccsiv intrebarea:

  “Vreau si eu sa vad unde zice ca buletinele au fost sparte, din cate am inteles doar i-au luat amprenta ministrului de pe un pahar.”

  acest comentariu a picat la cenzura.
  Lucrul acesta este intristator, ca ne furam singuri caciula si amplificam…amplificam cu minciunele aceasta “neliniste existentiala” legata de cipuri.

  In fine, felicitari pentru interviul publicat si sa dea Dumnezeu sa luam aminte la el, nu doar sa ne bucuram de el.

 9. @ ioan(1):

  Au inceput deja… Interviul, desi scrie mare, din titlul postarii, cand a fost luat – si se poate si deduce cu minimum de logica, dupa unele intrebari referitoare la probleme care s-au pus numai de curand – ei vor sa-l dea cu un an inapoi. Iar altii… al caror nume pare ca este “Legiune” (in ambele sensuri), daca nu pot stoarce nimic de aici, au gasit cu ce sa intoarca: “Dar de ce i-ati luat interviu parintelui Arsenie, si nu parintelui Iustin?”:) Aoleu, pai nu era “stalp” si parintele Arsenie? Nu ziceati sa ascultam de “stalpi”… Stati sa mai vedem ce spune si parintele Proclu… Oare o sa-l dea jos si pe sfintia sa de pe soclu? Or sa spuna ca au cazut stalpii care nu sunt in acord cu ei?

 10. Vad ca a mai postat cineva cu numele “ioan”, dar nu suntem aceeaşi persona. Eu sunt “Ioan” cu “I” mare, si voi posta cu IoanC. Stiu ca sistemul antihristului se apropie. Am inteles (de la sfinti) ca mai intai va fi razboi mare, si apoi se va instaura, atunci cand populatia planetara va fi substantial redusa. Pana atunci, imi este neclar daca va (mai) reusi un sistem totalitar.
  Nu stiu exact cum isi propup acesti nevazuti pamanteni sa domine o populatie de miliarde, dar vad mult prea clar cum nevazutii cei din iad au reusit sa dezbine umanitatea in ultimul hal, inoculand nenumarate religii, ideologii, curente sociale — de cele mai multe ori opuse, sau in razboi unele cu altele. Practic stam pe un butoi cu pulbere, iar un sistem totalitar ar putea dura enorm de mult timp pentru a se instaura in momentul de fata, dar razboaie civile si mondiale si revolte cred ca mai degraba s-ar produce, si deja sunt si semne in acest sens, Grecia, curente anti-NWO, Iran si de ce nu situatia de la noi din tara, etc.

 11. @ fane:

  Totusi, parintele Arsenie, ca si majoritatea parintilor contemporani, spune clar: “lepadarea este lepadare”, si este nevoie sa fie constienta. Sa nu ne jucam nici cu cuvintele. De aici incep si psihozele. Sub o forma sau alta, ea va trebui sa fie deliberata si fatisa, fie exprimata in raport cu negarea credintei ortodoxe sau a lui Hristos, fie in raport cu primirea credintei antihristice si recunoasterea lui Antihrist ca dumnezeu, fie impreuna.

  In rest, vorbim de alunecari, slabiri si caderi morale, duhovnicesti, etc., inclusiv sau in primul rand prin atasarea de aceasta lume cu toate placerile si bunurile ei, care, toate acestea, ne fac sa ne predam deja, in arvuna, interior, celui rau. Iar pentru asta nu e nevoie nici de cip, nici de nimic altceva. E suficient sa ne cheme acum undeva cineva si sa ne intrebe mai rastit ce-i cu noi, ce credem, etc., eventual sugerand si ca vom fi lasati pe drumuri, si ne cam dam seama pe unde suntem si unde ne este inima, si comoara… Dar despre acestea nu se prea insista cu disperare pe nicaieri, fiindca “nu fac trafic” (“rating”) si nu intretin adrenalina la cote inalte. Vorba altor parinti, pana la cipuri, o sa murim de altele, si ne gaseste moartea vai de capul nostru, agitati, imprastiati, nervosi la maximum, certandu-ne si urland, cu candelele inimii stinse, fara rugaciune si fara har… Si cu asta ce-am facut? Inca si mai grav, unii se imbolnavesc psihic, sarmanii, fiind presati pana la strivire de isteria de acum si de frica ce ii stapaneste.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/07/06/cuviosul-dionisie-de-la-colciu-risipeste-tulburarea-cu-privire-la-actele-electronice-pecetluire-si-vinovatie-totul-este-vointa-omului-numai-cand-ti-se-cere-o-lepadare-de-hristos-atuncea-e-prim/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/08/16/parintele-metodie-de-la-optina-despre-actele-cu-cip-si-lucrarea-tainei-faradelegii-oricine-traieste-in-pacat-are-deja-semnul-lui-antihrist-pe-frunte-si-pe-mana-dreapta-chiar-daca-refuza-docume/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2009/03/31/parintele-efrem-filotheitul-arizona-pecetea-va-fi-impusa-dupa-cel-de-al-treilea-razboi-mondial/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/07/15/pr-mihai-valica-despre-scandalul-afiselor-referitoare-la-actele-cu-cip-si-despre-cei-care-talibanizeaza-si-transforma-biserica-in-inchizitie-morala/

 12. @ D.A.:

  Da, relevant… Multumim!

 13. @leo:

  – primirea cipului nu e erezie, ci este un pacat cu care nu te joci;

  Parintele Arsenie se refera acolo nu la cip in sine, cand vorbeste despre purece, ci la patimile pe care le avem, oricat de mici ar fi. In acest sens, sa ne aducem aminte de textul parintelui Serafim Rose despre caderea lui Iuda.
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/04/16/cum-incepe-inselarea-sau-in-ce-fel-oricare-dintre-noi-il-poate-vinde-pe-hristos/
  Orice patima, oricat de mica, ne poate fura de la Hristos si ne poate provoca apostazia.
  Dar despre asta nimeni nu scrie. De aceea avem nevoie de prezenta, de aceea avem nevoie de trezvie, lucruri permanent invocate de parintele Arsenie. In interviul complet de la parintele Mihail parintele spune la un moment dat:

  eu inteleg mai repede un neputincios decat un credincios lamurit si care cedeaza ca un prost.

  Tocmai acesta este sensul: toti cei care isi inchipuie ca sunt lamuriti si stiu de unde vine dusmanul, si l-au reperat nevoie mare in actele cu cip, sunt in pericol sa cada datorita faptului sa neglijeaza atat patimile ascunse (cine mai are timp de nevointa duhovniceasca, acum la ordinea zilei e “iesirea din sistem”) cat si amenintarile care vin de pe flancuri.

  In ceea ce priveste actele cu cip, atitudinea fata de aceasta se aseamana atitudinii pe care o luau unii preoti sau arhierei cand se instaurase regimul comunist la noi. Ba chiar pe atunci lucrurile erau mult mai clare, pentru ca regimul nou era ateist declarat si adversar al Bisericii. Insa atunci “si-au pus capul la bataie” unii parinti si arhierei, dar nu toti, majoritatea acceptand tacit autoritatea statala comunista. Ori asta nu a determinat ca ei sa nu mai fie preoti, ierarhi, sau Biserica sa nu mai aiba har etc.

  @IoanC:

  In conditii de haos, anarhie si razboi este foarte usor de instaurat un regim totalitar. Stim din istorie acest lucru – a se vedea revolutia bolsevica. Si Dostoievski a prevazut cum ar putea fi instaurat un astfel de regat antihristic: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/01/07/fragmentul-din-demonii/

 14. @admin
  da, am observat pe site-ul parintelui Mihail ca deja s-au ridicat voci care, trecand peste continutul interviului cu p. Arsenie, au “reclamat” ca de ce nu i-a fost luat unul si parintelui Iustin. Am raspuns poate un pic mai dur, lucru pentru care imi pare rau, dar:
  “Chiar dumneavoastra sunteti una dintre persoanele care pune accentul gresit in ortodoxie: pe ce spune un parinte sau altul, indiferent de gradul de desavarsire, uitand complet si facand abstratie totala de ideea de sobornicitate a ortodoxiei. Ca si cum nu face parte dintr-o Biserica “a carei parere conteaza”. Dumneavoastra vreti sa reduceti “parerea” Bisericii la parerea parintelui Iustin, ceea ce, cu toata dragostea netarmurita pentru parintele, nu este in duh ortodox (ca principiu). Iata ca “marii duhovnici” au pareri diverse, iar in plus stim foarte bine, cu totii, manipularea pe care bietul parinte Iustin o sufera, in propria sa inchisoare informationala. I se spune ca e 666 in codul de bare, ca permisele auto au cip, iar vocile ascutite care il inconjoara au transformat ortodoxia intr-un fel de protestantism, o miscare sectara, un fenomen apocaliptic, desi nu avem semnele sfarsitului lumii inca. Nu avem templul din Ierusalim, Antihrist, Ilie si Enoh, convertirea neamurilor si a evreilor la crestinism, etc, etc, etc. Chipurile avem doar pecetea, uitand ca aceasta ne va fi pusa de Antihrist, care este un om. Numai prin logica babeasca (sau de bun simt, taraneasca) putem observa ca nu avem de-a face cu pecetea si lepadarea de Hristos, dar unii musai se indarjesc sa ii arunce pe ceilalti in iad, iar pe sinucigasi social si biologic sa ii numeasca martiri.
  De ce nu puteti sa va bucurati pur si simplu de cuvintele parintelui Arsenie Papacioc, fara ca repede repede sa va simtiti raniti ca nu spune identic cu infailibilul “papa” (in mintile unora, cu toata dragostea si nestirbitul respect pentru parintele Iustin, intact, neafectat)? Sau poate considerati ca parintele Arsenie e in ratacire?
  Sa ne ajute Dumnezeu ca ceea ce zaca in inimile noastre sa iasa la iveala, spre propriul folos sufletesc, nu spre smintirea semenilor. Pentru ca deja scandalul cel inainte de vreme a tulburat multe suflete, a indus multa lume pe piste false, care frizeaza patologicul.”

 15. @ D.A.:

  desi nu avem semnele sfarsitului lumii inca.

  Ba le avem, le prea avem… pe cele ale “inceputului durerilor”. Problema e ca nici nu le mai vedem cu adevarat, stand cu privirea fixata intr-o singura directie, si primind toate diversiunile care ni se arunca… De parca “sistemul” (caresi are deja oamenii plantati in locuri cheie si in Biserica) nu stie ca, aruncandu-ne asa o nada manoasa, nu vor sari, buluc, ortodocsii taman unde vor ei… ca sa fie prinsi in capcana. Iar in acest timp, ei lucreaza linistit sa ne loveasca fatal in alte parti…

  Semnele se deruleaza oricum accelerat, dar nu au cum sa vina toate deodata, unele se vor intampla abia la sfarsitul sfarsitului… Asta nu inseamna ca nu este limpede ca traim vremurile de pe urma, o spun toti marii nostri sfinti contemporani, o arata tot ce vedem in jur… http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/09/02/cuvinte-de-trezire-si-de-limpezire-duhovniceasca-de-la-cuviosul-serafim-rose-%e2%80%a02-septembrie-este-mai-tarziu-decat-credem-nu-trebuie-sa-umblam-dupa-semne-spectaculoase-ci-mai-degraba/

  Cu restul suntem cu totul de acord.

 16. @admin
  In aceasta carte publicata de manastirea Prodromu:
  http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-carte/3555-antihristica.-semnul-venirii-lui-antihrist-si-sfarsitul-lumii-.html
  se face un “inventar al semnelor sfarsitului lumii” si se analizeaza fiecare semn in parte. Se aduc talcuiri din Sfintii Parinti si se vadeste in ce masura fiecare semn este implinit sau nu. Recomand tuturor cu caldura aceasta carte (“din pacate” cartea arata si inselarile in interpretarea acestor semne, precum si pistele false, ba chiar pe alocuri are un ton cam dur, considerand o nebunie a mintii credinta ca un semn sau altul s-a implinit).
  PS: of, a trebuit, in toata conjunctua aceasta, sa imi selectez din biblioteca si sa citesc toate cartile pe care le am despre Apocalipsa…”Asta e treaba”.

 17. Ma iertati, dar discutiile interminabile despre ce a zis ala sau alalalt nu cred ca-si au rostul sau ca ajuta pe cineva.

  Despre lepadare, tare mi-e teama ca nu va veni cineva sa ne intrebe pe fiecare explicit, asa cum ne-am astepta. Si nu vom avea mintea asa limpede.

  Daca ne amintim de D. Bordeianu: dupa ce i-au terminat psihic cu intrebarea daca se leapada de Miscare, au venit si cu lepadarea de credinta tot pe ocolite. Desi era probabil mult mai intarit in credinta si virtuti ca multi dintre noi, D. Bordeianu a gandit in acel moment ca daca spune ca nu mai spune rugaciunea nu-i un asa mic rau, si a ajuns intr-adevar sa nu se poata ruga multi ani de zile.

  Mi se pare ca toata povestea de acum seamana mult cu scenariul de atunci la o anumita etapa cand unii isi spuneau ca asta nu e lepadare, altii ca e. Pana la urma stim cu totii ca e un joc menit sa ne macine rabdarea si rezistenta ca la o adica sa ne atace direct si sa nu mai stim de capul nostru care e lepadare si care nu e.

 18. @silvia:

  Ca poate nu vom avea mintea limpede, cei care vor trai acele timpuri, este prea posibil, de aceea avem nevoie de acum de dreapta judecata. Insa nu se poate sa fie apostazia ceva, asa, implicit, incat sa nu fie clar pentru nimeni ce face. Daca ar fi asa, ce ar castiga diavolul? Sau credem ca Dumnezeu este atat de crud incat sa ne lase fara sprijin? Profetiile sunt clare: se va cere inchinare fata de antirist si recunoasterea lui ca Dumnezeu; omenirea va avea propovaduirea Sfintilor Ilie si Enoh, deci vor avea o avertizare foarte clara si explicita CE SA FACA. In privinta cazului reeducarii, acolo totusi, iar era ceva foarte fatis – se practica tortura cu scopul declarat de a determina lepadarea de tot ce insemna sfant pentru respectiva persoana. Nu stiu cine isi spunea, fiind torturat, ca nu e lepadare cutare lucru. Erau doar nivele de rezistenta diferita. Dar noi comentam oricum de pe margine si de la distanta… Suntem enorm de departe de orice rezistenta adevarata si cu totii, mici si mari, isterici sau cuminti, nu stim decat prin inchipuire, iar nu prin cercare ce va sa zica rezistenta duhovniceasca adevarata, marturisire, mucenicie. Producem doar discursuri…

  In alta ordine de idei, cineva spunea chiar ca reigmul comunist nici nu se compara cu ce exista acum, ca grad de antihrism. Asa ceva este dincolo de orice imaginatie. Deci regimul comunist, ateist declarat, dusman si luptator al Bisericii, putea fi acceptat de oameni fara probleme, pe cand regimul actual, care nu iti cere, deocamdata, nimic explicit legat de credinta pentru a fi cetatean, este apostazia in sine. Unde ne-o fi judecata…

 19. Fratilor, de ce nu publicati comentariul cu scrisoarea mea deschisa catre Parintele Mihail? Am gresit cu ceva? Daca da, unde?
  Ar merita discutata problema cu calm si inima buna unii fata de altii…

 20. Doi mari parinti…unul trecut prin multe ale vietii,celalalt,mai putin;pe care ii iubesc si-i pretuiesc de-opotriva ptr.ca,alaturi de parintele Iustin,au curatat primele si cele mai urate infectii ale sufletului meu.
  Nu o sa am pretentia(si nerusinarea)sa comentez ce au vorbit(pt.noi)acesti mari parinti,ci doar am sa va spun ce concluzie am tras eu.

  1)Parintele Arsenie a inceput si a terminat ac discutie cu: EU NU PRIMESC ASA CEVA.
  DECI:…NICI EU(am sa incerc din toate puterile mele)…NU PRIMESC ASA CEVA(acte cu cip).

  2)Sa nu comentez si sa nu judec ce fac altii,dar…eu,SA NU PRIMESC ASA CEVA.

  3)”Ei i-au dat drumul si urmaresc cum se reactioneaza”-Fiti intelepti ca serpii;…adica,feriti-va CAPUL-HRISTOS…deci,strecoara-te ca sarpele,nu mai face atata galagie,”sasaie”in soapta si trezeste pe cine poti,fereste-ti CAPUL si NU PRIMI ASA CEVA-ACTELE CU CIP.

 21. Vad ca in timp ce am scris eu a mai postat si LEO si a tras aproape aceleasi concluzii.Ma bucur.Inseamna ca parintele a fost cat se poate de clar.
  DOAMNE FII CU NOI.

 22. @ Mircea Puscasu:

  Domnule doctor, de ce tot ispititi si cautati pricina? Parintele Mihail v-a publicat comentariul pe blogul sfintiei sale. Nu acolo trebuia sa ajunga?! Nu stiam ca este “scrisoare deschisa” si credem ca deja riscam sa ne pierdem simtul proportiilor si pe cel al ridicolului, ne iertati. In orice caz, este jalnic sa raspundem prin astfel de manevre cand nu mai avem ce sa spunem la un interviu care nu ne convine. Cu parintele Iustin pare-se ca au tot aparut interviuri, puse si retrase, comunicate si dezmintiri… Poate e timpul sa mai auzim si alte voci importante, si alte argumente. Macar oamenii sa-si poata face singuri o idee si sa traga singuri niste concluzii.

  Da, calm si inima buna, dar nu viclenie si ispitire… Parintele Mihail a fost in luna iulie, dupa scandalul afiselor, la Petru-Voda, si a stat de vorba fata catre fata cu parintele Iustin… Apoi a fost si parintele Valica acolo… Apoi s-au dat afisele si articolele jos de pe internet… Apoi afisele s-au pus la loc… In ciuda cuvantului staretului de care se folosesc si de care trag in toate partile, fara sa-l asculte… Poate va ganditi, fiind un apropiat al manastirii, mai degraba sa informati pe parintele Iustin despre ceea ce se intampla impotriva cuvantului sau si a ascultarilor pe care le-a dat… Poate acolo ar trebui sa incepeti cu demersurile, sa vedeti daca nu cumva exista unii care, pretinzand ca il apara, il lovesc de moarte pe parintele Iustin…

 23. @ luminita:

  unul trecut prin multe ale vietii,celalalt,mai putin;

  Nu stim care a trecut prin mai multe sau mai putine incercari si nu stim daca e cazul sa le masuram…

  Si ceva mai important:
  Incercati sa ascultati si sa cititi TOT.

  Va multumim!

 24. …ce iti e cu vorbele astea…au o gramada de intelesuri,iar eu nepriceputa cum sunt in ale exprimarii,am dat nastere la confuzii.Iertare,admin.Am vrut sa spun ca unul e batran si celalalt tanar,dar am vrut sa sune mai bine…si m-am mai gandit la ce a trait parintele Arsenie in inchisorile comuniste…n-am vrut sa masor sau sa compar.
  M-ai bine taceam.Proasta cum sunt am tulburat.Iertare.

 25. @ Luminita:

  Noi ne cerem iertare! Credeam ca te referi la parintele Arsenie si parintele Iustin, amandoi la fel de batrani si de trecuti prin suferinte. Acum am inteles si e corect cum ai scris.

 26. gandul cel bun si mantuitor sa-l cerem de la Dumnezeu! s-aveti pace in suflet!

 27. pentru mine Parintele Arsenie Papacioc este foarte clar impotriva actelor cu cip. El spune clar mi-a placut vorba Patriarhului Greciei: “Miroase a 666”. Va sfatuiesc sa nu le acceptati. Intr-adevar el mai spune si “va priveste ce faceti, ce alegeti” sau “e o alegere personala”, asadar trebuie sa fim atenti fiecare dintre noi, dar mai ales la lucrarea launtrica, sunt de acord si cu Parintele Mihail Stanciu, ca lucrurile sunt de asa natura incat oamenii se indeparteaza de acest tip de lucrare duhovniceasca in detrimentul cautarii unor raspunsuri legate de cip-uri, dar sa nu uitam totusi ca in vremurile noastre diavolul lucreaza mult mai ascuns, si de multe ori facem compromisuri cu lumescul, uitand ca trebuie sa ne lepadam de aceste atitudini de razvratire impotriva Bisericii si a slujitorilor ei, insa nicaieri nu spune Hristos ca putem sluji la doi domni. Daca Parintele Arsenie spune “miroase a 666” si “nu le luati ca nu sunt sigure” atunci eu zic ca e destul de clar. Mai spune sa nu judecam pe cei care au acte cu cip. Fiecare e liber sa aleaga ce isi doreste. Insa eu nu le accept pentru ca nu sunt nici sigure si nu imi inspira incredere. Nu spune Hristos Domnul : “Nu va ingrijiti pentru ziua de maine, ce veti minca sau veti bea, sau cu ce va veti imbraca pentru ca stie Dumnezeu ca aveti nevoie de ele ci cautati mai intai Imparatia Cerurilor”. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa muncim ca sa putem sa ne hranim, caci si Apostolul zice “Cel ce nu lucreaza sa nu manance”. Dar daca statul ne vrea pe toti cu aprentele si datele la dispozitia oricui eu nu sunt de acord sa fiu tratat ca un infractor. Nu am furat din casa altuia ceva ca sa fiu tratat asa. E dreptul meu sa spun si sa-l sustin pe parintele Arsenie. Nici eu nu accept asa ceva! Dumnezeu sa aiba mila de noi toti si sa nu judecam pe fratele nostru, sa nu fim plini de slava desarta.

 28. @ adrian:

  Asa e, insa bine ar fi daca am putea actiona si ca Biserica, gandindu-ne si la puterea unei actiuni sobornicesti, dar si, in primul rand, am zice, sa ne gandim cei (care ni se pare ca suntem) tari, la cei mai slabi sau aflati in situatii mai dificile.

  Deocamdata inca se experimenteaza si psihologic pe noi. Sa nu sarim sa zicem “Lupul” inainte de vreme. Dovada este si ca in UK le-au retras. Deci nu se impiedica defel “sistemul” de un mijloc sau de altul. De astea chiar putem scapa deocamdata, daca Biserica ar lucra macar la fel de activ ca ONG-urile, dar in modul sau propriu (si haideti sa ne intrebam totusi cum de cele mai antihristice organizatii sunt, totusi, virulent anti-biometrie?) si cu mult tact si discernamant, lucrurile inca nu ar lua-o asa de rau razna, atat de-a stanga, cat si de-a dreapta… E nevoie insa de trezvie, de “prezenta” pe toate liniile, INCEPAND cu cea duhovniceasca si terminand tot cu ea!

  Repetam, pare ca deocamdata suntem in teste. Cand vor vrea sa ne incoloneze definitiv si irevocabil… nu ne mai dau optiuni si alternative, nici portite, nici posibilitati de amanare sau de fentare. Si nici nu va fi ceva care sa fie numai in anumite tari, si in altele nu. Planul lor pare sa fie cu totul altul… Unii au vorbit (si bine au vorbit) despre ‘falsa noua ordine mondiala’ si “adevarata noua ordine”… dar nu au dus lucrurile pana la capat. Intentionat sau pentru ca nu s-au gandit mai profund. Nu pun lucrurile in context. Sa meditam putin la asta… poate vom si dezvolta subiectul cand avem un pic de timp.

 29. Si daca sa zicem ca se accepta unanim ca viitorul buletin de identitate reprezinta o lepadare, noi ca cetateni ai acestei tari, ce putem face? mie daca anul acesta imi expira buletinul, pot sa il refuz pe cel nou? pot sa traiesc fara buletin? nu…si atunci care e solutia?

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate