Parintele Tudor Ciocan despre PERSECUTIA MASCATA A BISERICII IN NUMELE UNUI “INTERES SUPERIOR”, riscul dependentelor si al expunerii la informatii manipulatoare si LUPTA PENTRU APARAREA LIBERTATII SI A CREDINTEI IN DUMNEZEUL ADEVARAT: “Oricând ni se poate spune că noi suntem de vină pentru tot… Să țin cu dinții de Hristos, de Biserică, să țin cu dinții de libertatea mea, în primul rând cea interioară”

26-06-2020 Sublinieri

Cuvant al Parintelui Tudor Ciocan la Biserica Sfantul Ioan Rusul, Maternitatea Polizu, Bucuresti, 18.06.2020:

“Iubiți frați creștini, pe 12 martie a fost ultima predică aici. Ultima slujbă făcută aici. Am avut curiozitatea să ascult înainte ce-am spus atunci și nu regret și nu întorc nimic din ce-am spus. Ce-am spus atunci s-a potrivit exact. Nu e vorba de profeție sau prorocie, ci e vorba de a înțelege cum funcționează societatea în care trăim. Și dacă am înțeles cum funcționează și dacă ni s-a trimis un semnal, trebuie să înțelegem mai departe ce avem de făcut, pentru că știm spre ce ne îndreptăm. Ne dorim cu toții să ne întoarcem la normalitatea dinainte. Așa este realitatea, ar trebui să mergem spre normalitatea dinainte. Nu au murit oamenii cu milioanele, n-au fost milioane la nivel mondial. La nivel mondial au fost sute de mii. Bineînțeles, orice om mort este un suflet care se duce dincolo și Dumnezeu știe ce se întâmplă cu el, dar statistic vorbind, n-a fost ceva semnificativ. De aceea, în momentul în care vorbim despre ce s-a întâmplat, a fost o mare manipulare și continuă să fie o mare manipulare. Cât o să mai țină lucrul ăsta? Deja mie mi-e clar că lumea, și aicea mă refer la noi, în România, atât cât o cunosc eu, lumea s-a dumirit și s-a lămurit că nu este cu adevărat un mare pericol. Bineînțeles că există oameni care se tem în continuare. Există oameni care au avut într-adevăr, au undeva în ei această neputință a fricii, frica de boală, [sunt] ipohondri. Și atuncea pentru ei a venit ca o mănușă această stare de alertă, ce-a fost ea. Dar cei mai mulți care au oscilat și-au dat seama că de fapt răul nu este atât de mare pe cât ni se prezintă. Atunci, nu se va putea continua cu această manipulare. Nu vom mai putea fi ținuți în frâu și transformați într-o ceată, aș spune, sau într-un cârd, în orice altceva decât oameni. Nu vom mai putea fi încolonați pe bază de frică. Nu din frica asta [de acest virus]. Se va inventa o altă frică, nu știu, n-am de unde să știu.

[Totuși semnele și semnalele sunt că potențialul de isterizare și terorizare pe bază de Covid-19 nu este câtuși de puțin epuizat și că se va marșa în continuare pe acest pretext, chiar dacă, foarte probabil, nu va mai fi singura sursă de înfricoșare colectivă, ci vor fi inventate, simultan, și alte amenințări la fel de iminente care să reclame o obediență totală pentru contracararea lor – n.n.]

Ce s-a întâmplat cu noi ca și creștini acuma, în perioada asta? În principiu, nu pot să spun că ne-a fost bine, pentru că oprirea de la Sfânta Liturghie nu este niciodată bună. Oprirea cu forța, a noastră, de a nu putea participa la Sfânta Liturghie, a dumneavoastră de a nu vă putea împărtăși în mod normal de la Sfântul Potir nu este bună. Cum s-a așezat sufletul fiecăruia dintre noi, iarăși, fiecare să se cerceteze pe sine. Dacă am descoperit însă măcar un pic de credință mai mare, dacă am început să ne lămurim că nu trebuie să avem încredere în oricine, că nu orice ni se prezintă de mass-media, de pe net este credibil, ci multe sunt date spre intoxicare și manipulare, dacă am început să înțeleg că, pe undeva, statul acesta, puterea politică, de fapt, are ca țintă relația mea cu Hristos, atunci e bine. E bine, pentru că deodată n-o să mai pot să fiu manipulat, mă uit la televizor și văd o știre acolo și gata, o înghit și pe urmă asta ajunge să mă formeze, ci mai gândesc și cu capul meu, mă uit în dreapta, în stânga, citesc, mă informez, nu mereu din aceeași sursă, ci și ce văd cu ochii mei, ce cunosc, oameni. Trebuie să cunosc oameni, să întreb oameni din zona respectivă. Și de asemenea, dacă îmi dau seama că diavolul nu doarme. Așa cum a lucrat și a profitat de această oportunitate, așa va profita și de altă oportunitate.

Și s-a văzut și se vede clar, chiar la noi, în lumea asta mică a noastră românească, cum Biserica ortodoxă a fost persecutată. Nu s-a spus niciodată de către mai-marii noștri ”persecutat”, nu s-a lăsat acest cuvânt, pentru că asta ar fi presupus să vedem… – noi așa avem imaginea persecuțiilor, avem pe Sfinții Mucenici Gheorghe, Dimitrie, Teodor Stratilat, Sfinții 40 de Mucenici, Sfinte Mucenițe: Tecla, Sfinții Brâncoveni – [creștini] chinuiți, omorâți. Evident că nu s-a întâmplat [să fie cineva] chinuit fizic și omorât. Dar să știți că au existat și alte persecuții în perioada primară a Bisericii. De pildă, la un moment dat, au fost persecuții pentru că li s-au luat toate cărțile. Sau au fost persecutați pentru că n-au mai fost lăsați să se adune. Deci nu au fost numai persecuții ”ori ești chinuit și omorât” și aia e persecuție, și restul nu, sunt mângâieri pe cap. Ceea ce-a făcut statul român: ne-a persecutat. Cum? Pe baza unui interes superior. Și aici este foarte periculos. Pentru că mă trezesc la un moment dat că statul știe mai bine ce este bine pentru mine decât eu și are voie să fie intruziv, să intre, fără nici un fel de menajamente, în viața mea privată. Și în trupul meu. Dacă mă trezesc acuma că statul îmi spune că e mai bine să funcționez cu un rinichi decât cu doi rinichi?  Dacă mă trezesc că statul îmi spune: […] ”funcționează doar cu un ochi, altul cedezi în interes superior”? Acest interes superior [care poate fi folosit] împotriva noastră trebuie să-mi dea mult de gândit [în cazul acesta, protejarea „sănătății publice” – n.n.]. Aici este problema cea mai mare. Aici este o paradigmă în care intrăm și din care vom avea mult de suferit. Pentru că, evident, credința este foarte volatilă. Oricând ni se poate spune că noi suntem de vină pentru tot. Ni s-a mai spus și-n antichitate lucrul asta: noi, creștinii, suntem de vină pentru tot. Și n-avem cum să demonstrăm că nu, deși știm prea bine că nu.

Știm prea bine că nu Sfânta Împărtășanie îmbolnăvește, nu adunatul nostru la biserică îmbolnăvește, și iată cât de mult s-au chinuit ca să de drumul cât de cât în biserică. Și acuma cu atâtea restricții, pentru nimic. Deci faptul că Statul, și nu numai Statul român, ci la nivel planetar își permite să intre peste libertatea fiecăruia dintre noi, acela este cel mai mare pericol în care ne aflăm. Și să fim cu luare-aminte! Odată ce statul, puterea, fiind niște oameni care au această putere – bine, ca în spatele lor este diavolul, știm că așa este, dar în primul sunt niște oameni – au prins gustul acesta al dictaturii, n-or să-l cedeze repede. Să ai puterea absolută, să poți să-i spui [oricărui om]: „Eu sunt șef. Eu sunt stăpân și tu ești rob. Eu poruncesc, tu trebuie să săvârșești. Porunca se execută, nu se discută”. Să fim cu luare-aminte. Aceasta este paradigma în care ne aflăm. Și atunci, ce trebuie să facem?

În primul rând, să nu cedăm la libertatea noastră interioară, la Hristos, la credința noastră, așa cum am primit-o. Asta să n-o voi ceda niciodată și nu numai din vorbă, ci e o stare sufletească pe care trebuie s-o am, o îndârjire de a sta cu Hristos împreună, orice mi s-ar spune, orice m-ar învăța unul sau altul, poate chiar din cei apropiați ai mei, că ”să mai dăm deoparte cu credința asta”. Nu! Hristos este centrul vieții mele, Hristos este nucleul existenței mele, Hristos este Soarele meu, Hristos este cel care mă ține acum și Hristos este cel care mă va mântui. Să stau cu tot sufletul meu adunat în jurul lui Hristos.

Și ca să fiu adunat în jurul lui Hristos, trebuie să fiu adunat în jurul Bisericii. Pentru că nu suntem protestanți, nu suntem neoprotestanți. ”Eu cu Hristos al meu”, cum spune domnul ăla filosof [Gabriel Liiceanu, “Isus al meu”]. Nu! Hristos este al nostru, este al Bisericii, Hristosul meu este Hristosul Bisericii, și nu pot să ajung la Hristos cu adevărat, să stau cu Hristos dacă nu sunt în Biserică. Și ca să fiu mădular viu al Bisericii trebuie să mă lupt. Pentru că iată, acuma se atentează asupra libertății mele. Să fiu foarte sensibil la acest atentat pe care cezarul îl aduce asupra libertății mele. Foarte sensibil, nu ”Lasă, treacă de la mine…” , nu! Trebuie să mă rog lui Dumnezeu în primul rând, cu lacrimi, ca să nu pierd această libertate, să nu-L pierd cumva pe El din viața mea, să-l lumineze pe cezar cum o ști El să-l lumineze sau să-l certe, încât să mă lase să-mi văd de viața mea, că nu sunt un criminal, un infractor. Noi, creștinii, nu suntem astea. Bineînțeles că între noi sunt tot felul de oameni cu păcatele lor, dar care se pocăiesc. Deci le pare rău și încearcă să se îndrepte. Dar să mă condamni tu pe mine ca pe un om al fărădelegii pentru că sunt creștin și vreau să trăiesc creștinește, acesta este o mare, mare fărădelege și o mare nedreptate. Deci să țin cu dinții de Hristos, de Biserică, să țin cu dinții de libertatea mea, în primul rând cea interioară.

Ca să-mi apăr libertatea interioară, trebuie să văd ce primesc în sufletul meu, cu ce mă îndulcesc, de unde-mi iau informația. Mi-o iau de la televizor, mi-o iau de pe ce site-uri? De la ce prieteni? Pentru că informația asta într-un fel mă formează, de aste e in-formație... Mă formează. Și încetul cu încetul mă trezesc a fi cu totul altceva decât ce vrea Hristos de la mine. Nu spun să nu mă mai informez, să închid televizorul, link-urile și tot netul, cu toate că se poate trăi și fără ele. Dar să fiu atent, pentru că [o mare parte din] informația pe care o primesc este toxică și este destructurantă. Îmi strică sufletul. Încetul cu încetul îmi erodează sufletul așa încât, în trei luni, mă trezesc în altă parte decât eram acum trei luni. În altă parte cu totul. Deci să fiu cu luare-aminte la asta: de unde-mi iau informația și cum o primesc. O primesc critic, o primesc cu drag, o primesc înfricoșat? Nu. Pentru mine, criteriul absolut trebuie să fie Hristos. O informație mă apropie de Hristos sau mă îndepărtează de Hristos. Ce legătură are corona, viroza asta, cu Hristos? Are. Cum mă apropie de Hristos informația că au mai murit 15 oameni acum, în România? Dumnezeu să-i odihnească și pe aceia! Sau că mai sunt nu știu câți infectați? Că iarăși, tonul se pune foarte… Au început, în fine, să mai spună și câți s-au vindecat, dar greu s-au hotărât să spună lucrul ăsta. Dacă mintea mea rămâne preocupată și centrată pe numărul de morți și de morbidități, de îmbolnăviri, în loc să rămână concentrată pe Hristos, deja informația aceea îmi strică. Deci să mă strădui ca să rămân sufletul meu și în mintea mea cu Hristos.

fals Iisus

De asemenea, să fiu cu multă luare-aminte că mi se va propune să mă relaționez cu un Hristos, dar nu cu Hristos al Bisericii, deci să am legătură cu Hristos, dar nu prin Biserică. E foarte important să stau în Hristos așa cum mărturisește Biserica, pentru că Acesta este singurul cu adevărat Dumnezeu  Întrupat. Celelalte sunt făcături omenești, închipuiri omenești cărora și li se spune „Isus” sau „Domnul nostru” sau cum se spune, dar care n-au legătură de fapt cu Dumnezeu cel Adevărat. Și neavând legătură cu Dumnezeu cel Adevărat, sunt de fapt niște idoli.

Ce mai trebuie să fac? Să mă smeresc, să mă despătimesc. Adică, [în ceea ce privește] lucrurile care-mi plac foarte mult și care nu mă apropie de Hristos trebuie încetul cu încetul să le reduc impactul asupra vieții mele. Pentru că dacă vor veni vremuri mai grele pentru noi, atuncea în primul rând vom fi ispitiți cu aceste îndulciri ale noastre. Îmi place mult un serial de televiziune, care pare benign. Hai să reduc puțin. […]. Îmi place foarte mult să comunic pe WhatsApp cu unul și cu altul, hai să mai reduc și asta. Nu spun să distrug cu totul legătura, dar să am grijă încât să fiu cât mai autonom cu putință față de lumea aceasta, să fiu cât mai teonom, mai dependent de Dumnezeu. Pentru că lumea aceasta prin multe tentacule nevăzute ne înlănțuie. Nu putem să trăim complet autonom, nu putem să trăim complet rupți de lume, că asta este, așa este lumea făcută, dar îndulcirile din mine, fricile din mine, astea pot să le stăpânesc. Și asta trebuie s-o fac sistematic, cu ajutorul lui Dumnezeu.

Dacă le fac pe astea, încetul cu încetul mă pregătesc de al doilea val, care n-o să mai fie nicidecum de această corona, sunt sigur că nu va mai fi al doilea val de corona încât să ne închidă din nou în case [a se vedea nota noastră de după primul paragraf – n.n.]. Dar cei care au inventat această manipulare printr-o viroză nu au adormit și nu s-au potolit. Vor mai inventa altceva. Încetul cu încetul o să vedem că aceste invenții, fără să fie aparent centrate contra credinței noastre creștin ortodoxe, de fapt, vor avea impact din ce în ce mai mare încât să ne facă pe noi, ca societate, pe copiii noștri, să se rupă cu totul de Hristos.

Ne străduim cu smerenie să-i cerem lui Dumnezeu să rămână viu în inimile noastre și în viețile noastre. Și-atuncea cu adevărat vom putea și noi să fim vii în viața aceasta și înviați cu El, Amin!”

 

Legaturi:

IMPARATUL E GOL! Dar facem ascultare de mai-marii Bisericii. Pana la ce LIMITA? Credinciosii si SISTEMUL IMUNITAR – intre (NE)INCREDEREA IN PURTAREA DE GRIJA A LUI DUMNEZEU si EXCESUL DE PROTECTIE, cu sila, din partea Statului care se vrea dumnezeu (PR. TUDOR CIOCAN – PREDICI AUDIO + TEXT)

Părintele Tudor Ciocan despre BISERICA ÎN VREMEA NEFIRESCULUI. Între ÎNFRICOȘAREA indusă extrem de MASS-MEDIA, ascultarea de Biserică și FRICA DE DUMNEZEU. “Să nu vă gândiți că ne apropiem de sfârșitul încercărilor. De-abia a început lupta cu Biserica”

Pr. TUDOR CIOCAN despre STRATEGIILE ANTIHRISTICE DE RUPERE A CRESTINILOR INTRE EI, DE BISERICA SI DE DUMNEZEU in vremurile noilor forme ale “luptei de clasa”. ISPITA GRIJII EXCESIVE PENTRU SANATATE si a exacerbarii FRICII DE IMBOLNAVIRE (audio, text)

CEZARUL si BISERICA – IERI, AZI SI MAINE, intre protectie si PRIGOANA. Ganduri pastorale la sarbatoarea SFANTULUI IMPARAT CONSTANTIN CEL MARE: “El a impus libertatea religioasa, azi conducatorii politici europeni si autohtoni o batjocoresc, desfiintand-o”

PREDICI DE ÎNTĂRIRE A CREDINȚEI ÎN VREMEA ISTERIEI CORONAVIRUSULUI: “Vă rog să nu vă lăsaţi intimidaţi! Şi, mai ales, SĂ NU VĂ LĂSAȚI ÎNDEPĂRTAȚI DE SFINTELE TAINE din pricina provocărilor evidente pe care unii şi alţii le aruncă! SĂ FIM CU DREAPTĂ SOCOTINȚĂ ȘI SĂ NU NE LĂSĂM MANIPULAȚI”

 

***

PARINTELE MIHAIL MILEA: “Suntem în PERSECUȚIE, toată Biserica, de la un capăt la altul. ESTE UN ÎNCEPUT. Se joacă cu Dumnezeu! Dragii mei, UNDE AUZIȚI CĂ E LITURGHIE, ALERGAȚI! Nu poţi trăi fără Hristos. Poţi să ai frigiderul plin, dacă nu-L ai pe Hristos, eşti cel mai sărac din lume” (VIDEO, TEXT)

MITROPOLITUL TEOFAN, la hramul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava – SFATURI ȘI ATENȚIONĂRI IMPORTANTE PENTRU ZILELE NOASTRE: “Nu se știe ce vremuri vor veni. Nu se știe ce alte valuri, într-o formă sau alta, se vor revărsa asupra noastră. VAI DE CEL SINGUR ATUNCI CÂND VINE VALUL!”. Prin ce mijloace să ne pregătim pentru REZISTENȚA LA ÎNCERCĂRILE CARE VOR VENI? (video, text)

CUVÂNT TREZITOR AL PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei: “Până unde se va merge cu persecuția aceasta, oare, fraților? Noi oare vom putea răbda prigoanele și presiunile de tot felul la care este supus tot mai mult și creștinismul nostru? Putea-vom mărturisi credința neclătinați și neînfricați?”

PS SEBASTIAN: “Ce am învățat în izolare?” – ADEVĂRURI INCOMODE DESPRE PANDEMIE și cu ce rămânem din ea. “Prea pare profitabil coronavirusul pentru păpușarii lumii, ca să-l mai declare vreodată mort! Cred că au prins gustul conducerii lumii cu noi în case… Și atunci: Pa, libertate și democrație”

PS MACARIE ne cheamă la practicarea EROISMULUI DE FIECARE ZI, dar și la AFIRMAREA DEMNITĂȚII în momentele de încercare: “Să îți aperi cerul! Să lupți pentru veșnicia ta! Să fii liber și demn și să nu îi lași să te trateze așa cum își tratează dresorul animalele de circ! Să nu-i lași să te închidă într-o colivie aurită cu lozinci perfide!” (VIDEO, TEXT)

PS MACARIE, la Rusalii, despre RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA BISERICII, AL OMULUI ȘI AL INOCENȚEI COPIILOR: “Este cumplit că sunt contestate cele mai firești lucruri care ne fac pe noi oameni. Sunt vremuri de cernere, sunt vremuri de încercare, sunt vremuri de prigoană, însă trebuie să stăm drepți și să nu facem niciun fel de compromis!”

PĂRINTELE GHEORGHE HOLBEA, cuvânt mărturisitor la Cincizecime în contextul NOILOR INGINERII SOCIALE cu aspect de “MASCARADĂ”: “De ce ne este FRICĂ mai mult de rău decât de a fi părăsiți de Dumnezeu? NU VĂ TEMEȚI, IUBIȚII MEI! NU INTRAȚI ÎN ȚESĂTURA DE PĂIANJEN A MINCIUNII! Să ne așezăm în Duhul Adevărului!”

CULTUL FRICII SI AL MORTII duce la RENUNTAREA LA LIBERTATE si la LEPADAREA DE HRISTOS. Semnul “botnitei” vs. semnul crestinilor – SFANTA LITURGHIE SI IMPARTASIREA. Parintele Cezar Axinte si profesorul Mihail Chircor despre “BATALIA CU POTIRUL”. PANDEMIA ca “exercitiu” al razboiului Satanei cu Hristos (VIDEO, AUDIO, TEXT)

“IATA CE DUMNEZEU AVEM! Iata catre ce am fost noi chemati!”. Protos. HRISOSTOM de la Putna – Cuvant despre IUBIREA SFINTEI TREIMI si pentru REDESCOPERIREA CURAJULUI SI DEMNITATII DE CRESTIN: “Noua ne este teama sa ne pierdem sanatatea, dar nu ne temem ca pierdem mantuirea? Cel care se teme ca va pierde cele mici, le va pierde pe cele mari. Cel care se sperie de umbra lui va pierde insasi Lumina” (VIDEO, TEXT)

LUMEA LUI “DIVIDE ET IMPERA” sau intre PANDEMIA DE FRICA si INFECTIA INCURABILA A PROSTIEI

PS IGNATIE, la pomenirea de 7 ani a PĂRINTELUI IUSTIN PÂRVU: “Părintele Iustin a fost cel care a avut grija lui Hristos pentru om. Să ne asumăm duhul părintelui Iustin!… NU PUTEM VORBI DE BISERICĂ FĂRĂ EUHARISTIE! Dacă Biserica nu are Euharistie, nu are împărtășanie, nu mai suntem Biserică! Când poporul lui Dumnezeu nu se împărtășește DEVENIM NEOPROTESTANȚI ORTODOCȘI” (video, text)

PREASFINȚITUL IGNATIE al Hușilor (și video): “SĂ NU-I CREDEȚI pe cei care vă spun că a fi credincios înseamnă doar A TRĂI CREDINȚA ÎN INIMA NOASTRĂ, a fi om bun, a avea lumina în suflet. ESTE FALS! Noi avem nevoie de HRISTOS DIN ÎMPĂRTĂȘANIE, pe care Îl primim într-un cadru liturgic. SLUJBELE BISERICII nu ţin de exteriorul vieţii în Hristos, nu sunt simple ritualuri!”/ Cum a fost Sărbătoarea Învierii în vremea noii molime: CA ACUM 2000 DE ANI, CU BISERICILE ÎNCHISE ȘI PĂZITE MILITAR…

Predicile PS IGNATIE al Hușilor la POGORÂREA DUHULUI SFÂNT: “BISERICA este poporul lui Dumnezeu adunat în rugăciune, ca să se împărtăşească şi să trăiască credinţa. FIDELITATEA FAȚĂ DE TRADIȚIE, DE RĂDĂCINI şi obârşie este cea mai boicotată şi dinamitată în lumea de astăzi”

PS IGNATIE, Episcopul Hușilor, MĂRTURISIRI (NE)AȘTEPTATE în PASTORALA de Paști din vremea bisericilor goale: “BISERICA NU SUNTEM DOAR NOI, SLUJITORII. Acum funcţionăm incomplet. Pe planul credinţei, PANDEMIA s-a dovedit a fi mai malefică şi mai vicleană decât orice REGIM TOTALITAR prin care au trecut înaintaşii noştri. Slujirea Tainei SFINTEI EUHARISTII este unica RAȚIUNE DE A FI A BISERICII a Bisericii”

PS IGNATIE despre MINCIUNA PROPAGANDISTICA si “CIUMA” FALSURILOR aruncate in vreme de criza, pentru EXPLOATAREA FRICILOR OAMENILOR (video, text)/ MOLIMA HRISTOFOBIEI IN VREME DE PANDEMIE – raspuns polemic atacurilor inversunate ale ACTIVISTILOR PROGRESISTI impotriva clerului BOR pentru FOLOSIREA LINGURITEI EUHARISTICE

Cu vehemență și fermitate exemplară, EPISCOPUL IGNATIE al Hușilor acuză “instalarea unui DESPOTISM SANITAR, care se traduce printr-o IMIXTIUNE hilară şi ineptă în ceea ce priveşte practica liturgică a Bisericii”. Despre “MINȚILE DRILL LOCKDOWN” ale seculariștilor care doresc să reconfigureze cultul ortodox, pornind de la LINGURIȚELE DE UNICĂ FOLOSINȚĂ


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Pandemia Covid-19, Portile Iadului, Preot Tudor Ciocan, Prigoana impotriva crestinilor, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

9 Commentarii la “Parintele Tudor Ciocan despre PERSECUTIA MASCATA A BISERICII IN NUMELE UNUI “INTERES SUPERIOR”, riscul dependentelor si al expunerii la informatii manipulatoare si LUPTA PENTRU APARAREA LIBERTATII SI A CREDINTEI IN DUMNEZEUL ADEVARAT: “Oricând ni se poate spune că noi suntem de vină pentru tot… Să țin cu dinții de Hristos, de Biserică, să țin cu dinții de libertatea mea, în primul rând cea interioară”

  1. Pingback: Cuvant despre ABUZUL DE PUTERE al Statului, NEVOIA DE DISCERNAMANT in urmarea regulilor si despre folosirea PERFIDA a notiunii de “ASIMPTOMATIC” in naratiunea oficiala a Covid-ului, pentru a legitima INROBIREA si a raspandi o SUSPICIUNE GENERA
  2. Pingback: “SE NUMEȘTE REEDUCARE!” – Cuvânt mărturisitor despre PAN-DEMONIA GLOBALĂ: “Satana nu mai are răbdare! Dacă vrei să robești un om, îi insufli ÎNDOIALĂ, FRICĂ, îi ataci temelia valorilor și îl DEZBINI. Te folosești de
  3. Pingback: Predică trezitoare despre LUPTA VICLEANĂ DE A FI DESPĂRTIȚI DE DUMNEZEU, DE A NE LEPĂDA DE HRISTOS, ca să rămânem sănătoși în această lume și despre SISTEMATICA ÎNFRICOȘARE practicată de către conducători, pretutindeni, care are ca scop
  4. Pingback: Pr. Tudor Ciocan – cuvinte actuale la ADORMIREA MAICII DOMNULUI (audio, text): “NU VREAU SĂ NE OBIȘNUIM CU NEFIRESCUL, NU NE PUTEM ACOMODA CU LUMEA ACEASTA. Nu ne separăm cu nici un pas de credința cea adevărată! Îndepărtarea oamenilor
  5. Pingback: MOARTEA LIBERTĂȚII, MOARTEA OMULUI | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: Părintele Tudor Ciocan despre REAUA-CREDINȚĂ A AUTORITĂȚILOR care au oprit accesul la moaștele Cuvioasei Parascheva: “TRUPUL SFINTEI ESTE ÎNCONJURAT CU PAZĂ. Am ajuns să fim vrăjmășiți de propriii noștri conducători. Pentru binele nos
  7. Pingback: ARHIM. DUMITRU COBZARU la SFINȚII MARTIRI NĂSĂUDENI: “Nu simțiți, oare, că avem stăpâni străini? Și nu simțiți, oare, că NI SE ÎNCALCĂ DREPTURILE ȘI DEMNITATEA NOASTRĂ? Și nu simțiți că plutește deasupra noastră o CREDINȚĂ S
  8. Pingback: Părintele TUDOR CIOCAN: “Ceea ce gustăm acuma, această limitare a libertății este doar sămânța societății viitoare în care ACEASTĂ LIBERTATE ESTE NIMICITĂ! În momentul în care începi să cedezi libertatea, ÎN CHIAR TRUPUL TĂU, la p
  9. Pingback: “Mai suntem noi stăpâni pe trupurile noastre sau puterea politică decide pentru trupul meu?”. MUCENICII, PERSECUȚIILE ȘI VICLENIA “BINELUI COMUN”. “Să fim vigilenți, cu luare aminte! Diavolul este viclean, înșală ş
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate