PS Benedict Bistrițeanul: MESAJ CATRE TINERI, chemare la CURAJ si la “NEASTAMPARUL CEL BUN” al cautarii intalnirii cu Dumnezeu si a IMPARTASIRII ACESTEI BUCURII SI CELORLALTI: “Voi acum sunteti cei chemati sa slujiti celor care sunt in nevoie, sa ii bucurati pe cei care stau in deznadejde, sa ii incurajati pe cei care sunt in deriva”

8-05-2020 Sublinieri

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a transmis tinerilor un mesaj, în a doua zi a Sfintelor Paști, luni, 20 aprilie 2020:

“Dragi prieteni,

Tineretea este insotita de entuziasm, dorinta de cunoastere, neastampar bun si mai mult decat orice dorinta de experienta.

In contextul Invierii Domnului Hristos, Apostolul Ioan este reprezentantul nostru, pentru ca el este cel mai tanar dintre ei si socotesc ca a fost unul privilegiat, pentru ca in seara Cinei a primit din partea Domnului Hristos ceea ce ceilalti n-au primit: a fost imbratisat strans la piept. Si probabil  ca aceasta experienta l-a urmat in intreaga lui viata si l-a facut sa nu se mai clatine in credinta pentru ca despre el stim foarte bine ca a fost alaturi de Maica Domnului in proximitatea Crucii, lucru pe care ceilalti nu l-au facut.

Experienta intalnirii cu Domnul la pieptul Sau nu se poate uita niciodata.

Si tocmai de aceea el devine si dupa Inviere unul dintre cei care nu au avut astampar sa Il caute pe Domnul. Ne spune Evanghelistul Ioan ca impreuna cu Petru, in momentul in care au auzit de vestea Invierii de la femeile mironosite, a alergat catre mormant. Nu s-a multumit cu buna vestire a femeilor, pentru ca el avea nevoie de o experienta personala, el sa Il vada pe Domnul, el sa Il intalneasca pe Domnul si sa se bucure de prezenta Lui. Si impreuna cu Petru a alergat inspre mormant, dar a fost mai rapid in drumul sau, ajutandu-l tineretea. Si s-a apropiat de mormantul Domnului, iar bucuria pe care a primit-o a fost mare.

Socotesc ca el poate fi paradigma si chemare pentru voi, tinerii, pentru noi, tinerii, pentru ca el este exemplu de cel care isi doreste o experienta adanca, serioasa, o intalnire directa, aievea, cu Hristos si aceasta experienta isi doreste mai apoi sa o impartaseasca si celorlalti. Pentru ca urmatorul pas, odata intalnit cu Domnul, este de a vesti aceasta bucurie tuturor. Si vestirea acestei bucurii se intampla insotiti de aceleasi trairi pe care le evocasem la inceput, pe care le are tineretea: entuziasmul, bucuria, neastamparul bun,(…) si dorinta de slujire, de voluntariat.

In aceste momente mai dificile pentru neamul nostru si nu numai, voi aveti un rol deosebit. In primul rand, sa aveti neastamparul cel bun ca sa Il intalniti pe Hristos cel Inviat. Sa nu va temeti de intunecimea mormantului, sa nu va temeti de deznadejdea pe care cineva ar putea-o trai atunci cand traieste intr-o atmosfera funebra si sa fiti (…) curajosi si neastamparati de a merge si a-L cauta pe Hristos acolo de unde El rasare ca un Mire, din mormant.

Si odata ce va intalniti cu Domnul sa imprastiati aceasta bucurie, aceasta veste buna, la toti tinerii din aceasta lume si nu numai. Pentru ca ziceam, suntem chemati acum, mai mult decat oricand sa ne manifestam darurile pe care ni le-a dat Dumnezeu. Voi acum sunteti cei care sunteti chemati sa slujiti celor care sunt in nevoie, sa ii bucurati pe cei care stau in  deznadejde, sa ii incurajati pe cei care sunt in deriva, sa dati o mana de ajutor tuturor celor care au nevoie. Acum e momentul ca tineretea voastra sa se vada, tineretea in spiritul credintei. E mare nevoie de tineri curajosi si credinciosi.

Suntem impreuna cu fratiile voastre si avem aceasta nadejde ca oriunde v-ati afla, la casele voastre, slujind pe strada sau cautandu-i pe cei in nevoie, veti imprastia aceasta buna veste a Invierii. Nu va temeti, voi cei care Il cautati pe Iisus Hristos cel Rastignit si Inviat! Pe El Il vestiti, pentru ca El ne-a spus ca cel care crede in Inviere nu va mai muri in veac. Va binecuvantam si ne rugam Domnului sa va ocroteasca si sa va tina aprooape de pieptul Sau. Hristos a Inviat!

***

Cuvântul de învățătură al Preasfințitului Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, rostit la sărbătoarea Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan Teologul, vineri, 8 mai 2020, în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din localitatea Iacobeni, județul Cluj:

Legaturi:

IOAN, INIMA SI GLASUL LUI HRISTOS

SFANTUL APOSTOL SI EVANGHELIST IOAN, “FIUL IUBIRII”. “Lipiti-va de Domnul, mai ales atunci cand se ivesc vanzatori si prigonitori mai inversunati!”

“Cât de mare este harul tău, Sfinte Ioan?”. PUTEREA DUMNEZEIASCA A UCENICULUI IUBIT – Marturii sfinte din Patmos, insula “Apocalipsei”. SFANTUL PORFIRIE: “L-am văzut pe Sfântul Ioan Teologul, pe ucenicul lui, Prohor, am trăit evenimentele dumnezeieştii Apocalipse, întocmai aşa cum s-au petrecut”

Cuvantul Parintelui Sofian Boghiu la SFANTUL APOSTOL SI EVANGHELIST IOAN

SFANTUL IOAN EVANGHELISTUL, “FIUL TUNETULUI” – Predici la sarbatoarea adormirii APOSTOLULUI IUBIRII, chipul Bisericii ceresti: “Asadar, cum sa-l iubim si sa-l cinstim pe Ioan, fratilor? Sa nu iubim numai din gura…”

 

***

Veniti de primiti Lumina! – INVIEREA DOMNULUI SUB DICTATUL “CORONEI”. Marturii tulburatoare, meditatii planse si trairi sfasietoare de la EROII UMILI(TI) ai acestor zile – PREOTI, VOLUNTARI si simpli CREDINCIOSI “exilati” in afara bisericilor, traind Sarbatoarea “cu lacrimile înnodate în barbă”, “cu inima jumătate cioburi, jumătate cer” (si VIDEO)/ MESAJUL LUI MIHAITA NEȘU: “Avem nevoie de Dumnezeu, dragi prieteni! Avem mare nevoie de puterea lui Dumnezeu din Sfintele Taine”

“Hristos Cel Inviat, vazand dragostea pe care noi I-o aratam, intervine si dizloca toate pietrele, toate stavilele care stau in calea intalnirii cu El”. PREDICA insufletitoare a Inaltpreasfintitului IEROTHEOS la Iasi, in DUMINICA MIRONOSITELOR (video si text) despre EXPERIENTA PERSONALA A INVIERII

SA NE GRABIM SA TURNAM MIRUL COMPATIMIRII ASUPRA APROAPELUI NOSTRU! Sa tindem spre Lumina care va straluci in mijlocul intunericul raului din lume!

DATORIA DE A DUCE MARTURIA LUI HRISTOS IN LUME, PRIN VIATA NOASTRA – Predici (si audio) la DUMINICA FEMEILOR MIRONOSITE: “A crede in Hristos inseamna a-L lua din biserica in relatiile de fiecare zi dintre oameni”

VENITI DE LUATI LUMINA! “Auzi? Inviaza Hristos! Adica tu, adica eu, adica toti acestia pentru care plangem!”

Da si altora Lumina!

 

***

VREMEA STRIGATULUI mantuitor catre Dumnezeu. “Fa cu noi semn spre bine! Doamne, am nevoie de Tine! Acum, Doamne, vino in viata noastra!” – ALT CUVANT DE MANGAIERE SI INCURAJARE PENTRU CEI DE ACASA din partea Preasfintitului Benedict (si VIDEO)

“DUREREA VOASTRA ESTE SI DUREREA NOASTRA pentru ca acum bisericile noastre sunt goale, dar e mare nevoie sa traim aceste vremuri cu DOR dupa Domnul Hristos”. PS BENEDICT BISTRITEANUL (si video): “Rugaciunea pentru lume DOARE. E mare criza de oameni care sa SLUJEASCA, de lideri care sa isi plece genunchii. PUTEREA NE VINE DIN INGENUNCHERE”

“Domnul meu si Dumnezeul meu!”. PS BENEDICT – cuvânt sensibil și profund despre NEVOIA DE TRĂIRE A ÎNVIERII ca EXPERIENȚĂ A ÎNTÂLNIRII PERSONALE CU HRISTOS, nevoie vitală, “ca a unui pământ însetoșat” (VIDEO, TEXT)

“Sfântul Toma, Geamănul nostru…”. PREDICI VIDEO la Duminica Tomei. PS MACARIE: “Câtă nevoie avem de Hristos Euharistic acum, câtă nevoie avem de Sfintele Taine! Nu ne mulțumim cu un Hristos virtual”

PS Benedict Bistriteanul: NU VA TEMETI, TOTI CEI CARE IL CAUTATI PE HRISTOS! “Doamne, e vremea sa Te ridici, e vremea sa inviezi, e vremea sa Te scoli intru intampinarea noastra!” (VIDEO, TEXT)

“RAMAI CU NOI, DOAMNE!” – PS Benedict Vesa despre INTALNIREA CU HRISTOS DE LA EMAUS si dorul nostru dupa Viata intalnita in LITURGHIE si in POTIR (video, text)

 

***

PĂRINTELE EPISCOP MACARIE – MÂNGAIERE ȘI ÎNTĂRIRE pentru cei care se simt claustrați, singuri, zdrobiți, înfricoșați: “Chiar dacă ți-e greu, chiar dacă te simți zdrobit, nu ești singur, frate drag, nu ești singură, surioară scumpă. Hristos te așteaptă cu brațele răstignite pentru a te îmbrățișa!”. ÎNDEMN LA CITIREA despre SUFERINȚELE CELOR DIN TEMNIȚELE COMUNISTE

PREDICA PS MACARIE la Duminica Mironosițelor: “Această lume care parcă s-a transformat într-un MORMÂNT peste care cineva a prăvălit o PIATRĂ GREA. O atmosferă de FRICĂ și de APĂSARE s-a lăsat peste tot. Și ne întrebăm, ca mironosițele, cine va putea da jos pentru noi această piatră?” (AUDIO, TEXT)

CUVÂNT PUTERNIC CĂTRE TINERI AL EPISCOPULUI MACARIE în tabăra de la Nemțișor (2019, video + transcriere integrală), chemând la DEȘTEPTARE DUHOVNICEASCĂ, CONȘTIENTIZARE și PĂZIRE de ispitele și pericolele ideologiilor contemporane care îi au drept țintă predilectă: “În NIHILISMUL societății actuale de prea multe ori tinerii sunt dirijați, sunt dresați spre a-și asuma un rol de contestare a originilor, a tradițiilor. SĂ NU VĂ LĂSAȚI ARIPILE TĂIATE!”

EPISCOPUL IGNATIE AL HUȘILOR – CUVINTE CĂTRE ȘI PENTRU TINERII DE AZI: “Vă îndemn să țineți la cerul pe care îl aveți în sufletul vostru! Nu lăsați pe nimeni, niciodată, să vă pângărească sufletul!” “NU-I LĂSAȚI PE TINERI ÎN MÂINILE CELOR CARE ÎI BATJOCORESC, A TRAFICANȚILOR DE CARNE VIE! Trebuie să luăm atitudine împotriva acestor abuzuri!”


Categorii

Invierea Domnului (Sfintele Pasti), PS Benedict Bistriteanul, Sfantul Apostol si Evanghelist Ioan, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “PS Benedict Bistrițeanul: MESAJ CATRE TINERI, chemare la CURAJ si la “NEASTAMPARUL CEL BUN” al cautarii intalnirii cu Dumnezeu si a IMPARTASIRII ACESTEI BUCURII SI CELORLALTI: “Voi acum sunteti cei chemati sa slujiti celor care sunt in nevoie, sa ii bucurati pe cei care stau in deznadejde, sa ii incurajati pe cei care sunt in deriva”

  1. Frumoase indemnuri!

  2. Pingback: PS BENEDICT VESA – chemare caldă la SLUJIRE RECIPROCĂ ÎN VREMURI GRELE: “Noi, cei tari, să purtăm slăbiciunile celor neputincioşi! Cine face altfel trădează duhul Evangheliei. Vremurile prin care trecem trebuie să ne facă MAI SENSIB
  3. Pingback: PS BENEDICT VESA – chemare calda la SLUJIRE RECIPROCA IN VREMURI GRELE: “Noi, cei tari, sa purtam slabiciunile celor neputinciosi! Cine face altfel tradeaza duhul Evangheliei. Vremurile prin care trecem trebuie sa ne faca MAI SENSIBILI, mai at
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate