UPDATE/ Parintele Efrem e liber si s-a intors la Manastirea Vatopedi. LACRIMILE REGASIRII: “Ii iubesc si ii iert pe toti”

31-03-2012 3 minute Sublinieri

 

Parintii de la Manastirea Vatopedi l-au intampinat pe parintele Efrem, staretul lor, cu lacrimi in ochi si lumanari aprinse. Obstea l-a primit pe staret alaturi de sute de pelerini care au alergat dupa binecuvantarea lui gheronda Efrem. La intrarea in manastire s-a facut primirea oficiala a staretului […]. Gheronda Efrem a fost vizibil miscat si a spus, printre altele: “Ii iubesc si ii iert pe toti”. “A fost o minune de la Maica Domnului eliberarea mea”, a adaugat, cu lacrimi in ochi, Gheronda.

”Îi iubesc şi îi iert pe toţi, eliberarea mea este o minune a Maicii Domnului”, a declarat, cu lacrimi în ochi, Egumenul Efrem, adresându-se fiilor săi duhovniceşti şi pelerinilor, în vremea doxologiei şi a Paraclisului Maicii Domnului din Katolikonul Sfintei Mânăstiri Vatopaidi, la scurtă vreme după sosire. “Simţim alinare şi [avem] o adâncă recunoştinţă către Maica Domnului” pentru eliberarea Egumenului Efrem şi “nădăjduim ca Dumnezeu să dea un sfârşit bun tuturor acestor [încercări]“, declară monahii mânăstirii. În continuare, imagini de la înapoierea Egumenului la Mînăstirea Vatopaidi, care a avut loc aseară.

Vineri seara, într-o atmosferă de bucurie a Învierii, obştea vatopedină şi o mulţime de închinători au întâmpinat pe Gheronda Efrem.

Legaturi:

***

***

***


Categorii

1. DIVERSE, Parintele Efrem (Vatoped), Traduceri

Etichete (taguri)

, , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “UPDATE/ Parintele Efrem e liber si s-a intors la Manastirea Vatopedi. LACRIMILE REGASIRII: “Ii iubesc si ii iert pe toti”

  1. “A fost o minune de la Maica Domnului eliberarea mea”,

    Da, cred si sunt convinsa de marturia parintelui Efrem !
    Maica Domnului este ajutatoarea noastra in orice primejdie!
    Ea este cea care ne acopera de tot raul si care ne readuce la credinta, cand ne ratacim in pacate !
    Pentru rugaciunile Ei, Doamne miluieste-ne pe toti !

  2. L-au luat de Nasterea Mantuitorului si l-au trimis acasa inainte de Inviere.

    Maica Domnului nu-i lasa! S-au reunit mai intariti in credinta.
    Cine stie ce-i mai asteapta in continuare…

    Maica Domnului sa-i acopere cu Sfant Acoperamantul ei! Sa-i tina in continuare cu facliile aprinse, sa ne lumineze si noua calea!

  3. Maica Domnului sa ne izbaveasca de ispite, Slava Domnului pentru toate!

  4. Pingback: Parintele Efrem Vatopedinul, achitat de Curtea Suprema de Justitie a Greciei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  5. Pingback: PARINTELE EFREM, egumenul de la Vatopedi, in conferinta de la Atena (VIDEO): “Nu va ascund ca in Sfantul Munte parintii se roaga, cu multa durere, pentru incercarile care stau in fata noastra”. HRISTOS – SENSUL CARE LIPSESTE LUMII -
  6. Pingback: SFÂNTUL MUNTE ATHOS. Călugării români aflați "cu un picior în lumea de dincolo", la: "UN MUNTE DE CREDINȚĂ" - Reportaj de sărbătoare la "România, te iubesc" cu Alex Dima (ProTV) în prima zi de Paști (VIDEO, TEXT)
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare