BLASFEMIE: Obama invoca “binecuvantarea Domnului” asupra PLANNED PARENTHOOD, mizerabila cloaca a AVORTURILOR/ Casatoriile gay si DESPOTISMUL CONFORMISMULUI/ Franta: ACT FINAL in legalizarea URACIUNII GAY/ Brazilia: inca o tara cucerita de VALUL HOMOSEXUAL

18-05-2013 7 minute Sublinieri

ZIUA IMPOTRIVA HOMOFOBIEI – INCA O MANIFESTARE A PROPAGANDEI GAY 

RUSIA SI GRECIA: SONDAJE CU PRIVIRE LA ATITUDINEA SOCIETATII FATA DE HOMOSEXUALITATE

GEORGIA: AGITATII STRADALE PUTERNICE IN URMA APROBARII PRIMEI PARADE GAY DIN TIBILISI, IN CIUDA PROTESTULUI PATRIARHULUI ILIA (VIDEO)

obama-pp

  • First Things: 

Weigel: Obama Guilty of “Nothing Short of Blasphemy”

In editorialul sau, George Weigel spune ca discursul presedintelui Obama din 26 aprilie, tinut la sediul Planned Parenthood, contine nimic mai putin decat o blasfemie:

Presedintele Obama a incheiat remarcile sale astfel: Multumesc, Planned Parenthood. Dumnezeu sa va binecuvanteze…”

Si aceasta nu e nimic mai putin decat o blasfemie. [Suna] prea dur? Nu. Catehismul catolic, discutand gravul pacat comis impotriva celei de-a doua porunci, invata ca “este, de asemenea, blasfemie sa fie folosit numele lui Dumnezeu …pentru a duce oamenii in servitute, pentru a tortura oameni sau pentru a-i da mortii”. Este exact ce se intampla in “avortuarele” Planned Parenthood. Asupra acestora a chemat presedintele SUA binecuvantarea dumnezeiasca.

Gay Marriage Conformism

“Oponentii casatoriilor homosexuale sunt tratati de presa in acelasi mod in care erau tratati agitatorii gay in trecut: creaturi bizare, depravate, a caror capitulare in fata valorilor mainstream o asteptam cu rasuflarea taiata”, scrie Brendan O’Neill in Spiked. Ceea ce pune urmatoarea problema: “Cum putem explica acest extraordinar consens, ceea ce este numit, graitor, drept ‘capitularea’ fata de casatoriile homosexuale a tuturor celor din viata publica”?

Exista vreo dovada ca a avut loc o dezbatere incinsa pe seama unui nou drept civil iar partea drepturilor civile a castigat? Nu prea cred. Nu cred ca putem numi acest lucru ‘consens’, de vreme ce ar trebui sa implice acordul voluntar si comun asupra unor elemente diferite. Mai degraba il putem numi conformism, [ceea ce inseamna] lenta dar sigura sacrificare a gandirii critice si a opiniei dizidente, sub presiunea de a accepta ceea ce a fost definit drept bine de catre 127815esaloanele superioare ale societatii: casatoria gay. Intr-adevar, campania pro-casatoria gay furnizeaza un studiu de caz asupra conformismului, o incursiune arzatoare in procesul prin care autoritarianismul soft si presiunea egalitara sunt aplicate in timpul modern pentru a inlatura orice viziune considerata ca fiind judecata de valoare, discriminatorie, anacronica, ‘fobica’, sau altfel in comparatie cu ceea ce e acceptat. 

Acest “consens extraordinar” sau “conformism” nu a fost obtinut prin schimbarea opiniei publice de catre activistii gay, ci de elite, in special de judecatori (judecatorii sunt descrisi de profesorul Harvard Michael Klarman drept o ‘subcultura distinctiva’, una mai liberala, a elitelor culturale). O’Neill analizeaza mecanismul prin care acest conformism a fost realizat, inclusiv folosirea social media asa cum a fost explicata de Scientific American.

Dar, ar putea spune cineva, aceasta presiune a elitei nu ar fi functionat acum 10 ani, si in mod sigur acum 20 sau 30 de ani. Cum a disparut atat de repede ceea ce, pe atunci, parea o convingere solida asupra sexualitatii?

O’Neill are un raspuns care pare a fi corect. Non-elitele au parut a fi deschise la aceasta presiune dintr-un anume motiv. “Fragilitatea atasamentului societatii fata de casatoria traditionala, fata de virtutea angajamentului, a fost, de asemenea, o cheie in formularea consensului casatoriei gay. Acesta este molozul din care a fost construit edificiul casatoriei gay”. Continua:

Daca avocatii, politicienii si alti “diriguitori ai binelui” au doborat cu succes usa casatoriei traditionala, este din cauza faptului ca usa era deja scoasa din balamalele sale, in urma multor ani de neglijenta culturala. Este vorba despre reticenta societatii in a apara viziunea traditionala despre angajament [marital], refuzul sau relativist de a discrimina intre diferitele stiluri de viata, ceea ce a alimentat tirania campaniei casatoriei gay, care judeca aspru pe cei care indraznesc sa judece cum ar trebui sa traiasca oamenii.

Printr-o combinatie a acestei slabiciuni in credinta in casatoria traditionala cu insinuanta campanie pentru casatoria gay, am ajuns intr-o situatie, descrisa stralucitor de  John Stuart Mill, in care gandirea critica poate fi ostracizata in cadrul despotismului conformismului, astfel incat ‘particularitatea gustului, excentricitatea comportamentului, sunt echivalate cu crima…’  

Mai mult de 70% din rusi sunt impotriva justificarii si promovarii publice a relatiilor homosexuale, in timp ce doar 12% sunt pentru, conform unui sondaj realizat de Levada Center.

Rezultatele sondajului, publicate de Ziua Internationala impotriva Homofobiei, Biofobiei si Transfobiei, arata ca doar 12% din rusi considera homosexualitatea ca un comportament sexual normal deplin egal cu cel heterosexual. 35% sunt convinsi ca relatiile homosexuale sunt o boala sau rezultatul unei traume psihologice, in timp de 43% il considera un obicei rau.

13% dintre rusi considera ca comportamentul homosexual ar trebui pedepsit de lege, in timp de 38% cred ca homosexualii ar trebui sa primeasca tratament special. 8% cred ca societatea ar trebui sa-i ajute sa duca o viata normala, in timp de 38% cred ca ar trebui lasati in pace, in timp de 10% nu au dat niciun raspuns.

Atunci cand au fost intrebati daca discriminarea impotriva homosexualilor ar trebui interzisa prin lege, 9% au fost categoric de acord, in timp de 28% au spus ca sunt mai degraba de acord. 10% au raspuns ca mai degraba nu sunt de acord si 27% impotriva.  Un total de 39% din respondenti au spus ca homosexualii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi ca ceilalti rusi (7% categoric de acord, 32% mai degraba de acord), in timp de 47% sunt impotriva (19% sunt categoric impotriva, 28% mai degraba impotriva).[ …]

ILGA-Europe, o organizatie de promovare a drepturilor gay, a publicat raportul sau anual ( Annual Review of the Human Rights Situation of Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex People in Europe 2013) in care Grecia e a 25-a tara din 45 in functie de tratamentul fata de homosexuali.

(…) Conform analizei, Grecia a inregistrat cele mai mari scoruri in materie de libertate a exprimarii si a asocierii, insa a inregistrat scoruri mici in ceea ce priveste acceptarea familiilor (gay-n.n.). Astfel, procentele sunt: recunoasterea familiei (8%), legi si politici impotriva discriminarii (13%), recunoastere legala pe baza de gen (21%), protectie impotriva hate speech/crime (36%), azil (50%) si respect fata de libertatea de exprimare si asociere (100%).  […]

Mii de activisti ortodocsi anti-gay a rupt cordonul politiei si a urmarit activistii pro-gay in capitala Georgiei, Tibilisi, ranind aproximativ 28 oameni in cadrul incidentelor. Turbulenta violenta a marcat Ziua Internationala impotriva Homofobiei de pe 17 mai. 

Primul mars anti-homofobie tinut in Georgia de ONG-ul Identitate a trebuit mutat intr-o gradina publica dupa ce Piata Libertatii din Tibilisi [locul unde organizatiile pro-gay primisera autorizatie] a fost ocupata de o multime ortodoxa de 10 000 de oameni. […]

Dar cordoanele masive ale politiei au esuat in tinerea laolalta a activistilor furiosi anti-gay, condusi de preoti, care s-au repezit catre noua locatie a paradei gay. Trecand catre gradina, multimea agitata s-a angajat in actiuni violente impotriva tuturor celor prezumati a reprezenta minoritatile sexuale. […]

Ombudsmanul georgian Uchya Nanusahvili a fost fortat sa paraseasca locul pazit de zeci de politisti dupa ce a incercat sa convinga credinciosii ortodocsi sa nu obstructioneze marsul gay. Multimea furioasa a raspuns avocatului drepturilor prin insulte. 

Media georgiana a afirmat ca ambasadorul SUA,  Bridget Brink, a fost surprinsa in aceasta turbulenta. Brink a ajuns inainte ca violentele sa izbucneasca si a parasit locul fara comentarii publice, insa masina ei a fost luata drept un vehicol ce transporta activisti gay si a fost atacata. […]

*

Parada a fost autorizata de primaria orasului in ciuda apelului facut de Patriarhul Georgiei de a interzice evenimentul. Patriarhul Ilya a spus ca parada va fi o “insulta” fata de traditia georgiana. El a numit  homosexualitatea ca o “anomalie si boala”. 

“Oamenii nu vor propaganda minoritatilor”, a spus preotul ortodox Ioanne, din mijlocul multimii anti-gay ce jubila in centrul Tibilisi. “Cand acesti oameni vor sa demonstreze atunci avem o problema”, a spus el.  […]

Intre timp, parlamentul georgian si-a afirmat sprijinul fata de drepturile minoritatilor. Constitutia asuma libertatea de credinta si a opiniei si nimeni nu are voie sa incalce constitutia si legea, a spus seful Parlamentului,  David Usupashvili. […] Mai devreme si premierul georgian,  Bidzina Ivanishvili, a spus intr-un comunicat ca “drepturile LGBT sunt drepturi ale omului” si ca “guvernul tarii este angajat in respectarea drepturilor tututror cetatenilor sai.”

  • Mediafax: 

Legea privind căsătoria între persoane de acelaşi sex în Franţa a fost promulgată

Legea care permite căsătoria cuplurilor de persoane de acelaşi sex în Franţa a fost promulgată de către preşedintele Republicii François Hollande şi publicată sâmbătă în Jurnalul oficial. Consiliul Constituţional a validat vineri această lege, după o “bătălie” parlamentară de patru luni şi manifestaţii de stradă, deschizând calea către primele căsătorii de acest tip în iunie.

Legea privind căsătoria între persoane de acelaşi sex, validată de Consiliul Constituţional francez

Consiliul Constituţional (CC) francez a anunţat vineri că a validat legea ce deschide calea către căsătorie şi adopţie pentru cupluri de persoane de acelaşi sex, în Franţa, urmând ca în săptămânile viitoare să aibă loc primele căsătorii.

Preşedintele François Hollande urmează să promulge textul. În urma promulgării, primele uniuni vor avea loc după termenul legal de publicare, de zece zile.

franta protest cas gayParlamentul francez a adoptat pe 23 aprilie legea privind căsătoria civilă şi adopţia pentru cupluri de persoane de acelaşi sex printr-un vot solemn al deputaţilor, încheind o săptămână de dezbateri puternice în urma cărora Franţa a devenit al 14-lea stat din lume ce recunoaşte căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Opoziţia de dreapta a sesizat imediat Consiliul Constituţional, contestând conformitatea acestui text de lege cu prevederile Constituţiei franceze şi dreptul internaţional.

Consiliul a apreciat că acest tip de căsătorie reprezintă “o opţiune a legiuitorului” şi că “nu este contrar vreunui principiu constituţional”.

În pofida faptului că “legislaţia republicană de dinainte de 1946 şi legi ulterioare au privit“, până în prezent, “căsătoria ca o uniune între un bărbat şi o femeie, această regulă nu priveşte nici drepturile şi libertăţile fundamentale, nici suveranitatea naţională, nici organizarea puterilor publice” şi “nu poate, deci, să constituie un principiu fundamental”, a adăugat Consiliul în această decizie.

Validând dreptul de adopţie pentru cuplurile de acelaşi sex, Consiliul a ţinut să sublinieze că textul nu le recunoaşte un “drept la copil”, principiul de respectat în cazul oricărui acord de adopţie fiind “interesul copilului”.

Raport [PROPAGANDISTIC – N.N.]: Două treimi din homosexualii din UE nu îndrăznesc să îşi ţină partenerul de mână în public

Aproape două treimi dintre lesbienele, homosexualii, bisexualii şi transsexualii (LGBT) care trăiesc în UE nu îndrăznesc să îşi ţină partenerul de mână în public, a anunţat Agenţia UE pentru Drepturi Fundamentale (FRA) vineri, cu ocazia Zilei mondiale de luptă împotriva homofobiei.

“Frica, izolarea şi discriminarea sunt fenomene curente” în cadrul acestei comunităţi în Europa, afirmă directorul FRA Morten Kjaerum, citat într-un raport, subliniind că a venit timpul să fie promovate şi protejate drepturile fundamentale ale acestei comunităţi.

Potrivit rezultatelor unei anchete online realizate de FRA în toate statele membre UE şi în Croaţia, care urmează să adere la UE în iulie, două din trei persoane care au participat la anchetă afirmă că le este frică să se afişeze în mod public. Totodată, aproape trei pătrimi dintre gay afirmă că le este frică.

Aproape 30% dintre cei 93.000 de participanţi la acest studiu au fost victime ale unor violenţe sau agresiuni în cursul ultimilor cinci ani. Dintre ei, 30% din cei aproximativ 7.000 de transsexuali chestionaţi au declarat că au fost agresaţi fizic sau ameninţaţi cu violenţe de mai mult de trei ori în ultimele 12 luni.

Inclusiv în ţări în general tolerante faţă de membrii acestei comunităţi, unii se simt victime ale discriminării şi sunt agresaţi verbal în mod frecvent. “Este vorba mai ales de agresiuni verbale din partea tinerilor”, declară un homosexual care locuieşte în Belgia, citat în raport.

În Olanda, prima ţară din lume care a legalizat căsătoria între persoane de acelaşi sex, în 2001, aproximativ 20% dintre participanţii la anchetă au declarat că au fost discriminaţi în privinţa accesului la servicii ca îngrijiri, de căutare a unui apartament, ieşiri, cluburi de sport sau bancare.

Franţa se află imediat sub media europeană (31%). În aprilie, o agresiune foarte violentă asupra unui cuplu de persoane de acelaşi sex, la Paris, a ţinut prima pagină în presa internaţională, după postarea pe reţele de socializare a unor imagini cu faţa tumefiată a uneia dintre cele două persoane agresate. Victimele se adresează rareori poliţiei. “Am reţineri să raportez ceva ce ar arăta că sunt gay, pentru că ştiu că poliţia va refuza întotdeauna”, a declarat un francez în vârstă de 42 de ani.

Adesea discriminările încep încă de la şcoală, subliniază FRA. Două persoane din trei şi-au ascuns orientarea sexuală şi au fost ţinta unor comentarii sau compoertamente negative. La şcoală, “insultele constante erau de nesuportat, iar profesorii au luat foarte puţine măsuri împotriva hărţuitorilor”, a declarat un gay în vârstă de 25 de ani care locuieşte în Malta, de asemenea citat în raport.

“Este necesar ca statele membre să vegheze ca elevii LGBT să se simtă în siguranţă în şcoli, dat fiind că acolo încep de cele mai multe ori experienţele negative” ale membrilor acestei comunităţi, “prejudecăţile sociale şi excluderea”, subliniază FRA.

Justitia braziliana a anuntat marti ca instantele de stat care efectueaza casatorii nu pot refuza uniunile intre persoane de acelasi sex, informeaza AFP.  Decizia a fost adoptata in unanimitate de catre Consiliul National de Justitie (CNJ), o institutie publica ce asigura independenta sistemului judiciar si condusa de presedintele Curtii Supreme de Justitie (STF), Joaquim Barbosa.

Pana in prezent, numai in cateva state federale erau recunoscute casatoriile homosexuale, printre care si Sao Paulo, in timp ce in alte state decizia ramanea la latitudinea judecatorului.

honest-gay-history


Categorii

Patriarhul Ilia al Georgiei, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “BLASFEMIE: Obama invoca “binecuvantarea Domnului” asupra PLANNED PARENTHOOD, mizerabila cloaca a AVORTURILOR/ Casatoriile gay si DESPOTISMUL CONFORMISMULUI/ Franta: ACT FINAL in legalizarea URACIUNII GAY/ Brazilia: inca o tara cucerita de VALUL HOMOSEXUAL

  1. Urâciunea pustiirii contaminează societatea și mentalitatea contemporană… Vine prăpădul apocaliptic…

  2. Ce rapid se inmulteste abominatia – Conducatorii lumii si autoritatile decizionale au inebunit – Ca de obicei slugoiul amerloc Bridget Brink pune in aplicare politica pidosnica in Georgia – sa nu uitam cu ce se ocupa Gittenstein al nostru…. De ce nu s-a spus nimic pe tembeliziunile noastre despre evenimentele de la Tbilisi? – Vad ca doar pe sursele din Basarbia sunt ceva relatari

  3. Nu pricep cum e posibil ca intrega presa din Romania sa fie raliata la politica dictata de pederastii de la Bruxelles si Washington – Sa analizam mai clar cine sunt patronii televiziunilor de la noi

  4. Pai Obama cere binecuvantarea domnului lui, nu a Domnului nostru.

  5. Pingback: FRANTA: demontarea absurdului si revoltatorului DREPT LA COPIL al "FAMILIILOR HOMOSEXUALE" de catre un pedopsihiatru ateu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  6. Pingback: Se intampla in Romania: AVORTURI FORTATE/ Reprimarea PREOTILOR implicati in manifestatia ANTI-GAY de la TIBILISI/ Declin accelerat al valorilor in societatea americana. Printre cauze: INDUSTRIA HOLLYWOOD SI MASS-MEDIA/ Festivalul de la CANNES transformat
  7. Pingback: PRIMAVARA FRANCEZA. Demonstratie uriasa impotriva CASATORIILOR HOMOSEXUALE la Paris. Guvernul socialist cauta motive pentru INTERZICEREA MISCARII CONTESTATARE si asimilarea acesteia cu EXTREMISTII DE DREAPTA [video+foto] - Razboi întru Cuvânt - Recomand
  8. Pingback: HOMOCRATIA INVADEAZA ROMANIA?/ "ACCEPT" organizeaza iarasi GAYFEST si MARSUL DIVERSITATII. Sau PARADA UNEI DIVERSIUNI AMERICANE?/ Casatoria homosexuala din UK: LIDERUL ANGLICANILOR considera ca tema nu tine de credinta! - Razboi întru Cuvânt -
  9. Pingback: GayFest 2013. FAMILIA CRESTINA – sub asediu orchestrat si inversunat, amenintata cu disparitia. “CE URMEAZA? URMEAZA COPIII NOSTRI!” -
  10. Pingback: BOMBA ATOMICA CU CEAS PUSA LA TEMELIA FAMILIEI SI A BISERICII. O noua PRIGOANA impotriva crestinilor, in Romania, incepe prin noua CONSTITUTIE dictata de lobby-ul HOMOSEXUAL? -
  11. Pingback: Definirea explicita a familiei in Constitutie inseamna ”CANALIZAREA URII” pentru seful CNCD. ROMANIA, SANTAJATA CU RAPORTUL DE TARA AL SUA SI CU "FAMILIILE POLITICE EUROPENE"/ Plagiatorul Ponta nu vrea sa facem COPY-PASTE dupa UNGARIA CONSER
  12. Pingback: VREME REA. COPIII: folositi deja in propaganda LGBT de la "MARSUL DIVERSITATI"/ "Marea topiala" a PARADEI GAY, circ sodomit "strategic" impanat cu VATAFI IMPERIALI/ Cu ce ne afecteaza CASATORIA HOMOSEXUALA? Controlul gandirii
  13. Pingback: PARADE GAY LA TEL-AVIV SI ATENA/ Sinodul Bisericii RUSE pe tema homosexualitatii si transsexualitatii/ Crin Antonescu: recul pe tema FAMILIEI TRADITIONALE si PARTENERIATELOR CIVILE [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  14. Pingback: Pr. C-tin Sturzu despre dictatura homosexuala: "TRAIM MOMENTELE CELE MAI CUMPLITE DE DUPA 1989, DAR PUTINI SUNT CONSTIENTI. Va veni o persecutie "corectă politic", cum n-a mai cunoscut istoria României!" - Razboi întru Cuvânt - Rec
  15. Pingback: Revizuirea Constitutiei: AMENDAMENTUL PENTRU FAMILIE ELIMINAT! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  16. Pingback: Furie anticrestina deliranta: asalt impotriva Constitutiei pe motiv de... "FASCISM CLERICAL, DOGMATISM RELIGIOS, ORTODOXISM FUNDAMENTALIST"! Autor: trompeta romana a DEUTSCHE WELLE, la care se raliaza Fundatia Soros, APADOR-CH, Accept, ActiveWat
  17. Pingback: DREAPTA ROMANEASCA E LGBT "GEN". De ce un liberal/capitalist/popular NU ARE CUM SA SUSTINA CASATORIILE HOMOSEXUALE - Război întru Cuvânt
  18. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara - Recomandari
  19. Pingback: Raoul Weiss despre activismul LGBT in Europa rasariteana: PROPAGANDA COLONIALISTA BRUTALA DE FACTURA EXTREMISTA | Cuvântul Ortodox
  20. Pingback: De ce Biserica se opune sodomiei?/ EXISTA VINDECARE PENTRU INCLINATIILE NEFIRESTI?/ Puterea propagandei gay, corectarea realitatii si crima de a gandi normal/ CUI II PASA CU ADEVARAT DE HOMOSEXUALI?/ Noua revolutie totalitara | Cuvântul Ortodox
  21. Pingback: Casatoriile homosexuale: instrument al “INGINERIEI” GLOBALISMULUI FASCIST pentru INROBIREA omenirii? | Cuvântul Ortodox
  22. Pingback: AVORTUL SI RECOLTA DE ORGANE UMANE. PLANNED PARENTHOOD, celebra organizatie avortionista sprijinita de OBAMA, practica TRAFIC DE ORGANE DE FETUSI | Cuvântul Ortodox
  23. Pingback: NOI DEZVALUIRI DESPRE PRACTICILE ATROCE ALE PLANNED PARENHOOD (Video). Proceduri de AVORT modificate pentru a obtine ORGANE UMANE INTACTE. Ce vindeau avortionistii? “Totul: sistem nervos central, creier, rinichi, timus, ficat, splină, femur, maduva
  24. Pingback: Patriarhul Ilia al Georgiei, stigmatizat de Comisia Europeana Impotriva Rasismului si Intolerantei pentru atitudinea sa fata de homosexualitate | Cuvântul Ortodox
  25. Pingback: Ambasadorul Americii la Tibilisi, elogios despre ortodoxia georgiana: „Biserica a fost puterea care a salvat țara în perioadele de criză" / O VESTE BUNA: RESTAURAREA STATUTULUI OREI DE RELIGIE/ Nouă sfinți români în calendarul Rusiei/ Biseri
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare