CRESTINII DE AZI – APARATORI AI TIRANILOR si lepadatori sau chiar ucigasi ai celor slabi si ai celor nedreptatiti? CINE II MAI CERCETEAZA SI II MAI APARA PE CEI CAZUTI IN DIZGRATIA CELOR PUTERNICI?

13-08-2014 4 minute Sublinieri

cei pvcbathasverrat.jpg

Parintele Savatie Bastovoi (2009): Hristos este acelaşi. Ce s-a schimbat?

“Este uimitor cum oamenii îşi schimbă valorile de la generaţie la generaţie. Toate cuvintele cheie au fost răstălmăcite. Pace, iubire, curaj. Cuvîntul jertfă a fost scos cu desăvîrşire din uz, pentru că jertfa nu poate fi răstălmăcită. De aceea e mai bine nici să nu vorbeşti despre ea. Totul se cîştigă prin “pace”, prin “toleranţă”. Aşa este. Prin “toleranţa” noastră şi sîngele altora. Sîngele celor pe care nu-i ştim şi nici nu vrem să-i ştim. Pentru că am devenit fii ai acestui veac stăpînit de părintele minciunii şi ucigătorul de oameni diavol.

Oamenii mor astăzi ca şi în cărţile de istorie ucişi de tirani, răpuşi de foame şi de boli. Numai că astăzi doar arareori mai auzi un glas care să-i mîngîie în numele lui Hristos. Creştinii au ajuns să se teamă să ia apărarea cuiva, iar asta ne arată că duhul fricii şi nu duhul dragostei ne călăuzeşte paşii.

Cu mai puţin de un secol în urmă în faţa terorii comuniste s-au ridicat 200.000 de clerici doar în Rusia şi au fost ucişi. Astăzi preoţii şi episcopii stau la masă cu tiranii şi-i laudă în adunări pentru un talger de linte. Alţii, mai mititei, mănîncă gunoaiele de sub această masă, dar le vorbesc oamenilor cu versete din Scriptură.

Hristos a spus: „Cercetaţi pe cei din temniţă, cercetaţi pe cei bolnavi“. Iar creştinii de azi nu doar că nu fac asta, ci nici măcar nu suferă să audă de existenţa întemniţaţilor şi a bolnavilor.

Atunci cînd cineva trîmbiţează în biserici că oameni demonizaţi ne otrăvesc şi ne îmbolnăvesc prin medicamente mincinoase, se găsesc creştini, atît dintre cei de jos, cît şi dintre cei de sus, care să înăbuşe glasurile salvatoare. Atunci cînd li se spune că oameni străini îi robesc prin cipurile demonice, mulţi se îndărătnicesc, pentru că se gîndesc doar la pielea lor. În sfîrşit, chiar dacă li se spune că un tiran bate, torturează şi omoară în numele legii şi asta nu e drept, ei nu se grăbesc să le ia apărarea celor ce pătimesc, ci tot pe tiran îl laudă.

Acesta este creştinismul spre care ne îndreptăm. Dar să nu ne amăgim. Hristos ieri şi azi şi în veac este acelaşi“.

iisus-batjocorit1.JPG

Nota noastra:

Ceea ce scriam si noi in 2009, ca prolog al acestui cuvant al parintelui Savatie, credem ca ramane valabil si azi, si mereu:

Nu-i mai lepadati de la voi pe cei slabi, pe cei umili, pe cei saraci, pe cei batjocoriti, torturati si omorati; nu mai justificati pe cei puternici si nedrepti, nu mai luati apararea celor slaviti, tari si mandri, care se apara singuri, oricum, cu toata puterea acestei lumi! Nu va mai mintiti ca nu vedeti si nu auziti! Nu mai intoarceti capul! Si, mai ales, sa fiti cu luare aminte sa nu fiti voi insiva cei care umiliti, batjocoriti, nedreptatiti, tradati, chinuiti pe fratele vostru mai mic, adica pe Hristos! In numele niciunui interes superior sau vreunei pretinse legi!

Chiar daca nu puteti iubi, macar nu faceti rau si nu mintiti “in numele binelui sau al mai-binelui”, nu va folositi de niciun semen al vostru pentru a-l arunca apoi ca pe o masea stricata, cand nu va mai serveste interesele!

De asta, si nu de alte fapte mari sau de vorbe frumoase atarna mantuirea sau pierzarea noastra!

SarutulLuiIuda2

Cititi si:

***

 

*

[..] Mă întristează mai ales lipsa de înţelegere, provenită dintr-o slăbire bolnăvicioasă a dragostei. Nu mai este bunăînţelegere nici între oamenii acestei lumi, nici în adunarea bisericească. Fiecare e mai bun doar prin comparaţie, nu prin sine însuşi. Iar atunci cînd vrem să nu mai părem răi, facem totul pentru a dovedi că există alţii mai răi ca noi. Cu alte cuvinte, murdărim totul în jur pentru a părea noi mai curaţi şi mai buni. Dar aceasta este o minciună.

A venit vremea cînd fiecare trebuie să deosebească singur binele de rău şi minciuna de adevăr. Nu mai există argumente şi dovezi pentru că nu mai există o gîndire izvorîtă din trăire. Fiecare înţelege ce vrea, dar mai bine zis ce -i place. Şi fiecare va trăi sau va muri cu înţelesurile sale.

Vai de cei care înţeleg că luptă împotriva dragostei şi nu se opresc.


Categorii

Parintele Savatie, Polemici, conflicte, zelotism, extremism, provocari, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “CRESTINII DE AZI – APARATORI AI TIRANILOR si lepadatori sau chiar ucigasi ai celor slabi si ai celor nedreptatiti? CINE II MAI CERCETEAZA SI II MAI APARA PE CEI CAZUTI IN DIZGRATIA CELOR PUTERNICI?

  1. Auzi-ne Doamne pe noi, mult pacatosii, grabnic judecatorii si putin credinciosii! Ajuta-ne pe fiecare cat putem, sa traim sincer Sfant Cuvantul Tau, ca sa vedem toate cu ochii Tai si cu mintea Ta! Daca nu suntem smeriti, smereste-ne acum (nu in cealalta viata), Doamne, dupa voia Ta, pentru ca numai Tu stii cat este nevoie pentru fiecare!

  2. La intrebarea din titlu: “CINE II MAI CERCETEAZA SI II MAI APARA PE CEI CAZUTI IN DIZGRATIA CELOR PUTERNICI?” este cumva vorba si de cei numiti “ZOMBIE” de admiratorii noii “dreptati”? E, cumva, vorba si de cei fara loc de munca (multumita dezmembrarii acestei tari si a vanzarii ei pe bucati), e vorba de bolnavii fara medicamente sau care nu pot fi tratati din cauza LIPSEI SPITALELOR SAU A DOTARILOR din cele ramase? O fi vorba de cei care nu-si pot plati utilitatile, care nu au ce manca si care traiesc, din mila Domnului, de pe o zi pe alta? E cumva vorba de cersetorii care ne “agaseaza”, sau de altii, uitati prin azile? Ce solutie ar fi pentru toti acestia (si pentru altii pe care nu i-am inclus aici)? Prea consuma mult si nu dau “societatii” nimic, ba chiar au drept la opinie, chiar la vot, mai sunt si nesupusi, neghiobii de ei, betivi, violenti… Ce mai – o gloata de manevra si nimic mai mult!

  3. >Oamenii mor astăzi ca şi în cărţile de istorie ucişi de tirani

    Un parinte vazator cu duhul mi-a recomandat urmatoarea pravila zilnica:

    – Rugaciuni de dimineata
    – Acatistul Buneivestiri
    – Paraclisul Maicii Domnului
    – Canonul ingerului pazitor
    – Rugaciunile de seara

    Desi nu reusesc sa o fac zilinic, si ma spovedesc doar de patru ori pe an nu am ispite de netrecut de ani de zile, in conditiile in care sunt extrem de ocupat.

    Am intrat in vorba cu un om imobilizat in scaun cu rotile care cersea la o biserica. Nu avea pravila de rugaciune, in conditiile in care dispuea DE TIMP LIBER PRACTIC NELIMITAT. Nici macar rugaciunea inimii nu o facea desi stia despre ea.

    Cu neputinta ca ispitele sa nu vina, dar daca oamenii mai traiesc si in pacate, fara Sf Taine, fara rugaciune atunci e de asteptat sa fie doborarti.

    Comunistii cand au elaborat teoria despre “lupta de clasa” au presupus ca toata clasa exploatatilor este formata din oameni buni, care trebuie compatimiti si protejati, in timp ce toti proprietarii de fabrici, pamanturi etc sunt rai si trebuie exterminati.

    Fapta buna se face ori de cate ori se iveste oportunitatea, dar “cand unul aduna iar altul risipeste nu ramane decat osteneala”.

    Astazi se face religie in scoli, se invata despre rugaciune, despre Sfinte Taine, despre ispite; exista emisiuni duhovnicesti TV, radio, carti, reviste, internet in conditiile in care multi elevi au inclusiv telefoane mobile performante. Dar e drept sunt si mai multe ispite.
    Pana si in inchisori exista preoti.

    Sunt exemple in Pateric cu sfinti care au intrat in case de toleranta cu gandul cel bun. Sa nu-i judecam pe preoti si ierarhi pt dialogul cu tiranii.
    De pe vremea lui Cuza acestia sunt criticati sistematic. Cu toate ispitele aduse de istorie, poporul roman a ramas printre cele mai credincioase (ca procent al populatiei, ca numar de botezati). Am inteles ca stam mult mai bine decat grecii de ex, care n-au trecut prin comunism.
    Ori aici este o lucrare de jerfa nestiuta la nivelul clericilor care a rodit..

  4. > Astăzi preoţii şi episcopii stau la masă cu tiranii

    De Paste, pe 20 apr 2014 la emisiunea Talcuiri Patristice (Trinitas TV), a venit conilierul presedintelui Romaniei Bogdan Tataru Cazaban, pt a ne oferi ‘talcuiri duhovnicesti’ la Duminica Inverii, in particular la Scririle Sf Ioan Gura de Aur.
    Oameni politici s-au mai strecurat la Trinitas TV, dar sa ofere talcuiri patrinice nu-mi amitesc sa fi vazut.
    Dl Bogdan este filozof si istoric al religiilor ( http://ro.wikipedia.org/wiki/Bogdan_T%C4%83taru-Cazaban ) care se implica din cand in teologie ortodoxa.

    Raman cu convigerea ca s-a auto invitat acolo unde nu avea ce cauta ( amestec brutal al politicului in religie ) dar in acelasi timp sunt extrem de nedumerit de ce din anul 2008 pana in prezent, este membru al Comisiei de editare a colecţiei Părinţi şi scriitori bisericeşti, serie nouă.
    ( http://www.ihr-acad.ro/docs/cv_tataru-cazaban.pdf ).

  5. Pingback: TUDOR GHEORGHE – luat in colimator si linsat public de agentii neo-bolsevici ai TERORISMULUI “CORECTITUDINII”: “Este o puritate agresiva, folosita pe post de ciomag pentru tot ce se incapataneaza sa iasa in afara sistemului. Nu est
  6. Pingback: Predica IPS Andrei la TAIEREA CAPULUI SF. IOAN BOTEZATORUL: “Vrajmasul de moarte al familiei este depravarea; CASATORIILE HOMOSEXUALE SUNT O SPURCACIUNE IN FATA LUI DUMNEZEU SI DARAMA FAMILIA” [video]/ IROD – PROTOTIPUL DESPOTULUI TIRAN:
  7. Pingback: NOII CAINI DE PAZA AI PUTERII. Tradarea oamenilor de cultura si a jurnalistilor, deveniti PIESE ANGRENATE in STRATEGII DE PUTERE si CONTROL, de LINSAJ si “OCUPARE” a SPATIULUI PUBLIC - Recomandari
  8. Pingback: ZIUA CAND SE TERMINA PIESA DE TEATRU, SE ARUNCA MASTILE SI SE ARATA ADEVARUL DESPRE FIECARE: “Nu‑mi judeca dupa cele dinafara ale omului, ci dupa cele dinauntru…”. CINE ESTE OM si cine lup, leu sau naparca? -
  9. Pingback: Parintele Savatie Bastovoi despre ORGOLIUL LUCIFERIC AL SOCIETATII DE CONSUM. Si despre o tema importanta: PSIHOLOGIA DE PROPAGANDA A EMOTIILOR NEGATIVE: “singura logică este castrarea discernămîntului și cultivarea unei exaltări isterice care
  10. Pingback: SFANTUL APOSTOL PAVEL SI IUBIREA “NEBUNA” CARE SE GOLESTE DE SINE. Riscul jertfelnic de a promova binele si de a vorbi in apararea celui calomniat, intr-o epoca a barfei generale, in care se scoate in evidenta numai raul | Cuvântul Ortodox
  11. Pingback: “Măi, fraţi români, noi n-am ieşit încă din PĂGÂNISMUL nostru, care se manifestă astăzi prin VRĂJITORII la nesfârşit, prin BLESTEME la nesfârşit!” | Cuvântul Ortodox
  12. Pingback: MECANISMELE MANIPULARII ROMANIEI. Cum este practicat astazi RAZBOIUL NEVAZUT impotriva mintilor noastre | Cuvântul Ortodox
  13. Pingback: Martiriul Sfantului Stefan: ADEVARUL ESTE MEREU UCIS CU PIETRE… | Cuvântul Ortodox
  14. Pingback: “Ce neam de hiene nemernice suntem, popor omorâtor de Dumnezeu care a răstignit pe Domnul slavei?” LUPTA NEBUNĂ SI TRAGICĂ A OMULUI PENTRU A-ȘI OMORÎ IZVORUL VIEȚII. Pastorala PS Sebastian la Înviere: “DUMNEZEU DERANJEAZĂ pentru
  15. Pingback: “Oamenii laudă cuvântul lui Dumnezeu atâta timp cât nu le scoate la lumină păcatele…” | Cuvântul Ortodox
  16. Pingback: TRADAREA LUI IUDA. “Să încercăm, cu sinceritate, să-l găsim pe Iuda în multe din manifestările noastre şi să-l izgonim”. Parintele Ioanichie Balan zugraveste, tulburator, PORTRETUL TRADATORULUI DINTOTDEAUNA | Cuvântul Ortodox
  17. Pingback: PĂRINTELE SAVATIE BAȘTOVOI - cuvinte de ÎNVIERE, despre IUBIRE, IEȘIREA DIN LUME și... ȘMECHERIA CARE TRĂDEAZĂ. "Prelungiți Paștele cît mai mult!"; "În fiecare dintre noi trăiește un IUDA" - Cuvântul Ortodox
  18. Pingback: PS MACARIE DRĂGOI - cuvânt pentru mărturisire: "SĂ NU NE RABDE INIMA SĂ PĂSTRĂM TĂCEREA atunci când oameni nevinovați sunt NEDREPTĂȚIȚI sau PERSECUTAȚI lângă noi! Câți dintre noi, dacă am avea parte de un astfel de SUCCES, am fi ca
  19. Pingback: Eșecul unui neam, simptom al apostaziei sale în fapte. ROMÂNII ÎNAINTEA POSTULUI MARE – ÎNTRE DUHUL MUCENICILOR și DUHUL LUI IUDA. “Vai ţie, neam păcătos, popor împovărat de nedreptate! Cum a ajuns ca o desfrânată cetatea cea cred
  20. Pingback: CE FACEM CÂND UNUL DINTRE NOI ESTE LINȘAT MORAL? Pr. Alin Cristian Preotu: “Cei mai mulți vând adevărul, trădează dreptatea, renunță la prietenii doar ca să-și mențină privilegiile, poziția, interesele…” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare