Bill Gates vrea REVOLUTIE DIGITALA pentru combaterea FOAMETEI. OMG si legaturile dintre Gates, Rockeffeler, Banca Mondiala si MONSTANTO

24-02-2012 3 minute Sublinieri

gates

Bill Gates, fondatorul Microsoft, a pledat joi in favoarea unei “revolutii digitale” pentru a lupta impotriva foametei si pentru a imbunatati productivitatea sistemelor de satelit, a tehnologiei video sau a selectiei semintelor, relateaza AFP. “Trebuie sa ne gandim foarte serios la modul in care se poate profita de revolutia digitala pentru a genera inovatii, inclusiv in domeniul agriculturii”, a declarat miliardarul filantrop la Roma, in timpul intalnirii anuale a Fondului International pentru Dezvoltare Agricola (FIDA), o agentie specializata a Organizatiei Natiunilor Unite.

“Daca va ocupati de cei mai saraci, trebuie sa va ocupati de agricultura. Noi suntem convinsi ca este posibil ca micii fermieri sa isi dubleze sau chiar sa isi tripleze productia in urmatorii 20 de ani, pastrandu-si in acelasi timp terenurile”, a adaugat Gates. El a folosit ca exemplu utilizarea tehnologiei informatiei in cazul genomului de manioc (arbust tropical din care se extrage tapioca), care a permis fermierilor sa previzioneze randamentul semintelor folosite si sa reduca timpul de dezvoltare a unui nou soi, de la 10 la 2 ani.

Miliardarul american a anuntat si ca fundatia sa caritabila va face o donatie de 200 de milioane de dolari pentru finantarea cercetarii unor noi tipuri de porumb, mai rezistent la seceta, cercetarea unor vaccinuri pentru animale si proiecte pentru formarea fermierilor. “Investitiile in agricultura reprezinta cea mai buna arma contra foametei si saraciei” a mentionat Bill Gates, precizand ca fundatia sa a planificat investitii totale de doua miliarde de dolari adresate fermierilor si agriculturii.

Productia agricola la nivel mondial ar trebui sa creasca cu cel putin 3% pe an, pentru a asigura necesarul de hrana al populatiei aflata in continua crestere. Studiul realizat de Economist Intelligence Unit aduce informatii ingrijoratoare. In prezent, cresterea actuala a productivitatii agricole este de numai 2%. Singura solutie pentru a rezolva problema cereririi tot mai crescute de hrana este eficientizarea actualelor zone agricole.

Din cauza urbanizarii, industrializarii si a degradarii solului, nu sunt disponibile alte terenuri agricole, care sa poata fi folosite, scrie in studiu. Tarile care au avut rezultate foarte bune in acest domeniu sunt Brazilia, Rusia, India si China, scrie L’Orient Le Jour, citand AFP. “Este necasara o revolutie in agricultura”, avertizeaza Jikun Huang, directorul centrului de politici agricole din cadrul Academiei de stiinte din China.

El numeste ca posibile solutii folosirea unor tehnologii moderne si plantele modificate genetic. “Multe tari se opun organismelor modificate genetic si biotehnologiei. Este un adevarat handicap pentru viitorul agriculturii lor”, crede la randul sau M. Shenggen Fan, directorul Institutului International pentru Cercetarea Politicilor Alimentare.

Nota noastra:

Nu e prima oara cand se agita spectrul foametei globale pentru a se promova produsele OMG; de altfel, unul din pilonii propagandei biotehnologiei din agricultura este tocmai sperietoarea foametei si a imputinarii resurselor.

De asemenea, Bill Gates este cunoscut pentru lobby-ul intens pe care il face, mai ales in Africa, OMG-urilor.

Un bine făcut cu forţa nu e un bine ci un rău, dar se pare că asta nu contează prea mult pentru o serie de fundaţii americane care şi-au propus “să-i ajute” pe africani. Mai precis, este vorba despre fundaţiile Gates şi Rockefeller care investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de seminţe hibride şi pesticide, în numele unei Alianţe pentru o Revoluţie Verde în Africa (AGRA), pe care organizaţiile africane nu o doresc sub nicio formă. Interesele financiare şi institu

Un bine făcut cu forţa nu e un bine ci un rău, dar se pare că asta nu contează prea mult pentru o serie de fundaţii americane care şi-au propus “să-i ajute” pe africani.

Mai precis, este vorba despre fundaţiile Gates şi Rockefeller care investesc miliarde de dolari pentru a umple Africa de seminţe hibride şi pesticide, în numele unei Alianţe pentru o Revoluţie Verde în Africa (AGRA), pe care organizaţiile africane nu o doresc sub nicio formă.

Interesele financiare şi instituţionale sunt mai mari decât s-ar fi crezut. În spatele fundaţiilor lui Bill Gates şi Rockefeller  se află instituţii precum Banca Mondială sau companii agricole multinaţionale precum Syngenta, DuPont Pioneer Hi-Bred sau Monsanto. Motivul pentru care africanii nu-şi doresc o agricultură “high-tech” este că aceasta îşi bazează randamentul foarte mare pe “produse chimice”.

Recentul raport IAASTD, rodul muncii a 400 de experţi internaţionali recunoscuţi, arată că agricultura biologică este singura care ar putea face faţă nevoilor alimentare viitoare.

Bill Gates, agricultorul de servici

În strategiile agricole ale miliardarului american Bill Gates, care face din agricultura africană unul dinte cele mai importante obiective ale sale, nu se menţionează nicăieri termenul de agricultură biologică. Şi asta pentru că sistemul este unul care nu aduce neapărat profit, fapt ce nu sună bine pentru cineva obişnuit cu afaceri enorm de profitabile.gates africa

Fundaţia sa, scrie publicaţia “Le Temps”, cuprinde mai mulţi foşti angajaţi ai Monsanto şi pune la dispoziţie miliarde de dolari pentru a revoluţiona agricultura africană şia  o face mult mai performantă. De fapt, pregăteşte un colos agricol construit din seminţe modificate genetic.

Consecinţele sunt nenumărate, însă cele mai importante sunt: contaminarea pânzei de apă freatică şi pierderea treptată a fertilităţii solului pe un continent unde mai mult de 70% din populaţie este dependentă de agricultură. Organizaţiile locale arată că AGRA încearcă să pară o iniţiativă venită chiar din interiorul Africii. Aşa s-ar explica faptul că în fruntea ei a fost adus Kofi Annan, fostul secretar al ONU, spune Mamadou Goïta, membru al Coaliţiei pentru Protejarea Patrimoniului Genetic African.

Bernadette Ouattara, un responsabil al unui ONG african arată, de asemenea, faptul că americanii încearcă să elimine ONG-urile locale şi să le înlocuiască treptat cu ONG-uri americane. Contactaţi de capital.ro, reprezentanţii Food and Agriculture Organization au comentat destul de evaziv informaţiile apărute în presa străină.

“Este adevărat că Rockefeller şi  Gates finanţează centrul AGRA. Nu sunt sigur că ar trebui privit totul cu atât de mult negativism, însă este adevărat că propagarea tehnologiei moderne se află în cărţile AGRA. Faptul că AGRA promovează pesticidele şi hibrizii chiar şi acolo unde este nepotrivit, este o problemă la care nu am răspunsul“, a declarat pentru capital.ro Kostas  Stamoulis, director al Diviziei Economice pentru Agricultură şi Dezvoltare din cadrul FAO.

Bill Gates este foarte activ si in ceea ce priveste vaccinurile, tot pentru zonele sarace ale lumii:

Angajat Monsanto a fost si actualul ministru al Agriculturii: Stelian Fuia, ministru propus de PDL pentru AGRICULTURA: fost director al MONSANTO, gigantul ORGANISMELOR MODIFICATE GENETIC!

Dar revolutia digitala ceruta de Gates ar mai putea cuprinde un element care tine de internetul obiectelor si pe care alte corporatii IT deja il implementeaza: INTERNETUL OBIECTELOR e din ce in ce mai APROAPE… varianta IBM

Foametea mai este buna si pentru fortarea unei guvernante in domeniul agricol: (update) SANTAJUL FOAMETEI: Franta preseaza pentru un acord al G20 asupra agriculturii: ori guvernanta globala, ori “secolul foametei”

Mai vezi si


Categorii

Carduri electronice/ cipuri, Criza preturilor, criza alimentara, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Organisme modificate genetic (OMG), Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva sanatatii

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Bill Gates vrea REVOLUTIE DIGITALA pentru combaterea FOAMETEI. OMG si legaturile dintre Gates, Rockeffeler, Banca Mondiala si MONSTANTO

 1. De remarcat, că ei vin în faţă cu probleme (false) noi, şi tot ei vin cu soluţii (evident, tot de-ale lor, spre a adânci controlul omenirii, şi nu de a -chipurile- ajuta biata omenire).

 2. Ce am dedus eu:
  1. Bill Gates este foarte mahnnit ca populatia creste. Asa ca, pentru mintea lui e bine s-o mai reduca: un vacccin etc. O chestie interesanta: gainile vaccinate nu mai oua sau, oricum, nu ca inainte. Nu zic ca nu sunt folositoare, or fi, dar v-am zis o chestie de la mine de la tara.
  2. Hrana este dar mancam si noi de trei ori fata de necesar. Asa ca se poate acoperi diferenta de 1% (calcul fortat) prin infranarea noastra. Dar decat sa ne infranam, mai bine mai facem un razboi pe ici, pe colo si mai furam ceva resurse:petrol, litiu, carbune etc.

 3. Populatia creste, dar intrebarea este UNDE ? (ca in Europa nu, in SUA nu, in Rusia nu, paradoxal, nici in China).

  Mai raman, asadar, cateva zone din lume (printre care principala este Africa) in care populatia are, intr-adevar, o crestere f. mare dar de scurta durata, intrucat si mortalitatea este f. mare.

  Asadar, acesti oameni au o problema de logica sau de rea-intentie in momentul in care iau o problema LOCALA si o transforma intr-o problema PLANETARA.

 4. @Lucian:

  Corect, de altfel estimarile demografice realiste arata acest lucru, ca problema globala ingrijoratoare nu este nicidecum inmultirea oamenilor, ci imbatrinirea si, in plus, destramarea familiei. Dar… deh, propaganda a castigat mult teren aici.

 5. Oarecum on-topic. Am gasit mai demult pe site afirmatii ale admin-ilor precum ca “Protocoalele inteleptilor Sionului” ar fi un fals. Ati putea sa imi indicati sursa onor pareri argumentate pro si contra acestui subiect? Va rog.

 6. Afirmatiile nu ne apartin, ci apartin Sfantului Tar Nicolae si lui Alexandr Soljenitan:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/13/reeducarea-azi-duhul-bolsevismului-la-lucru-printre-crestini-si-inselarea-ideologizarii-sistemice/

  Acest fals (Protocoalele Inteleptilor Sionului – n.n.) fabricat la inceputul secolului (1900 sau 1901) fusese publicat pentru prima data in 1903 la Petersburg. (…) Desi Protocoalele au fost reeditate in 1905, 1906 si 1911, nu au beneficiat de nicio distribuire in Rusia de dinainte de Revolutie si “nu au gasit credit in societatea rusa… Propagatorii sai nu au obtinut sprijinul curtii.” Dupa mai multe tentative infructuoase, Protocoalele au fost, intr-un final, prezentate lui Nicolae al II-lea in 1906, producand asupra acestuia o puternica impresie. Iata cateva din notatiile sale facute pe margine: “Ce anticipare! Cata exactitate in executie! Anul 1905, de la noi, a fost, desigur, condus de ei! Nu ne putem indoi de autenticitatea lor”. Dar cand oamenii politici de dreapta au propus folosirea abundenta a Protocoalelor pentru apararea monarhiei, primul ministru Stolipin a ordonat o verificare secreta a originii lor. Ancheta a tras concluzia ca este indubitabil vorba de o falsificare. Suveranul a fost zguduit de raportul lui Stolipin si a dat ordin ferm: “Protocoalele trebuie confiscate. Nu putem apara o cauza curata prin mijloace murdare.” (…)

  Istoric al Bisericii si teolog ortodox, A. Kartasev vorbise despre caracterul inacceptabil al antisemitismului pentru orice crestin in culgerea Scit (Scut), aparuta inca dinainte de revolutie si deja citata de noi de mai multe ori. (…) Kartasev scrie in aceasta prefata (la o lucrare dedicata Protocoalelor – n.n.): “Un om sanatos la minte, de buna credinta si de o disciplina stiintifica normala, nu poate discuta serios despre problema autenticitatii acestui fals de origine politieneasca, fabricat cu talent si contagios pentru oamenii nestuitori”. Totusi, “spalandu-le ignorantilor ochii de praful din Protocoale, ar fi nepermis ca, facand lucrul acesta, sa-i intunecam din nou facandu-i sa creada ca prin aceasta se elimina problema evreiasca.” (Al. Soljenitin, idem, pp. 203-205, vol. 3).

  Asta nu inseamna ca nu stim ce forte conduc lumea si incotro vor sa o duca…

  Vezi si:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/26/criza-si-teoria-conspiratiei-la-romani-printre-hatisurile-manipularilor-capitale-de-la-stanga-si-de-la-dreapta/#comment-37149

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/05/noua-ordine-mondiala-elite-crize-artificiale-institutii-supra-nationale-o-alternativa-academica-la-teoria-conspiratiei/

 7. Apropo de aspectele demografice, ref. la Romania:

  “Ne aflam in anul demografic 1966. Asta ne spun datele recensamintului populatiei Romaniei din 2011, emise recent. In Romania de azi sunt atitia oameni citi erau si in 1966: 19 milioane! Dupa doua generatii realizam ca Romania a facut un regres cu consecinte severe pentru generatia noastra, dar mai ales pentru soarta copiilor nostri. Criza demografica a Romaniei s-a transformat intr-o veritabila iarna. Un cosmar demografic. Asupra acestui cataclism national am atras atentia de multi ani. Este cu adevarat un eveniment unic in istoria noastra cind, in doua generatii, natiunea nu a mai progresat demografic, pe timp de pace! Si atit de semnificativ, incit suntem tentati sa afirmam ca, de acum inainte, 1966 va ramine anul de referinta pentru demografia Romaniei pentru generatiile viitoare, asemenea civilizatiilor vechi care numarau anii in functie de evenimentele tragice cu care se confruntau. Iudeii, spre exemplu, incepusera sa numere anii luind ca reper ducerea lor in robie, in 587/568 inainte de Hristos.”

  sursa: http://www.culturavietii.ro/2012/02/21/20111966/

 8. Si, general vorbind, un extras din ultimul buletin informativ al Aliantei Familiilor din Romania:

  CINE VA MOSTENI PAMINTUL?
  Cui va apartine Secolul XXI? Dar XXII? Cum va arata umanitatea in 100 sau 200 de ani? E repetata des fraza unui filozof fracez care afirma, parafrazam, ca Secolul XXI fie ca va apartine lui Dumneze fie ca nu va fi de fel. Punem aceste intrebari inca sub influenta datelor recensamintului 2011 – cui ii apartine viitorul? In alte cuvinte, cine va mosteni pamintul? Un raspuns bine cunoscut acestei intrebari este acela al Mantuitorul insusi, in Matei 5:5 “Fericiti cei blanzi, ca aceia vor mosteni pamantul.”

  In ultimii ani am dat tot mai des peste comentarii, articole, si carti care tind sa confirme acest lucru. Statisticienii, demografii si cei ce studiaza trendurile viitorului au ajuns la o aceasi concluzie, dar exprimata intr-o formula diferita: cei religiosi vor mosteni pamintul. O carte exceptionala dedicata acestui subiect, excelent documentata si usor de citit, este Shall the Religious Inherit the Earth? Demography and Policitcs in the Twenty-First Century? (“Vor mosteni cei religiosi pamintul? Demografie si politica in Secolul Doua Zeci si Unu”) Publicata in 2010, autorul cartii e Eric Kaufmann, un canadian care si-a devotat o mare parte din viata academica si intelectuala studiind corelatia dintre religie si demografie, religie si natalitate, religie si fertilitate, religie si avort. Cartea lui e fundamentata pe o bibliografie extensiva, studii demografice detaliate, cercetari in domeniul teologiei, rapoarte ONU, studii si investigatii intocmite de Uniunea Europeana, Canada si Statele Unite. Concluzia lui, fundamentata pe acest efort intelectual gargantuan, este, insa, una care nu ar trebui sa surprinda: trendurile demografice contemporane indica ca, spre bine sau spre rau, grupurile religioase, de toate felurile, vor mosteni pamintul. Viitorul demografic le apartine lor.

  Secularismul in Deriva

  Ipoteza principala a cartii este ca fundamentalistii religiosi deja se afla pe o pista demografica care le va permite sa domine pamintul in cursul generatiilor viitoare. Consecintele acestei revolutii demografice vor fi enorme si se vor manifesta asemenea unui tavalug care trece peste tot ce ii sta in cale. Va reconfigura harta lumii,va cauza disparitia unor tari sau grupuri etnice, va cauza expansiunea altora, va restructura compozitia etnica a unor natiuni. Va schimba valorile si, afirma Kaufmann cu confidenta, va pune capat epocii post-moderne cladita pe secularism. Un razboi silentios si invizibil se manifesta la nivel global – razboiul demografic intre grupurile religioase si secularisti. Liniile de front au fost demarcate si finalul conflictului se va produce in citeva, nu multe, generatii.

  Kaufmann afirma ca omenirea se afla intro-o perioada tulburenta a istoriei sale in care liberalismul secular isi pierde traptat vigoarea, dar vitalitatea biologica a grupurilor religioase creste. Liberalismul secularist si-a atins apogeul, iar avortul, imoralitatea sexuala si stilurile de viata alternative ii pericliteaza viitorul si sansele de supravietuire. In acest sens, afirma el, efectul fundamentalismului religios va fi mai mare in occidentul secularist decit in lumea in curs de dezvoltare. Motivul este ca deja suntem martori, chiar azi, a convergentei revolutiei demografice si a fundamentalismului religios.

  Deja se poate afirma ca omenirea a initiat o epoca fara precedent in istoria ei – un declin al populatiei la nivel global in loc de crestere. Trendul acesta e mai pronuntat in Europa, dar Asia de Est (in special Corea de Nord si Japonia) imbatrineste mai repede ca oricare regiune a globului. In Europa rata fertilitatii si a natalitatii a scazut considerabil in perioada postbelica si de citeva decenii se afla sub nivelul optim de mentinere a unui nivel demografic stabil. Acest trend se extinde si la nivel global, anticipindu-se ca in 2035, pentru prima data in istoria ei, omenirea, la nivel global, va avea o rata a natalitatii negativa, cind mai multe fiinte umane vor muri decit se vor naste. Incepind cu 2035 declinul demografic se va accentua si va deveni mai acut in decadele care vor urma. Deci, in acest context, intreaba Kaufmann, cine va mosteni pamintul? Cine va beneficia de acest revers demografic si cine va pierde?

  Cine va Castiga si Cine va Pierde?

  Vor fi, spune Kaufmann, cistigatori dar multi vor si pierde. Vor pierde cei care astazi se declara fara religie sau credinta, si aceia pentru care instinctul religios a devenit irelevant in directionarea vietii. Acest grup va continua sa descreasca numeric, dar grupurile religioase vor continua sa creasca. In timp, daca acest trend se va mentine, un lucru de care autorul este convins, grupurile areligioase vor dispare ori se vor diminua numeric si isi vor pierde influenta in societate. In contrast, cele religioase se vor extinde si vor domina pamintul.

  Kaufmann caracterizeaza fundamentalismul ca un raspuns modern al celor religiosi impotriva secularismului. Demografia si procrearea, adica instinctul “cresteti si inmultiti-va,” sunt armele pe care le folosesc impotriva secularismului. Au cu mult mai multi copii decit secularistii. Asta este regula atit la crestinii fundamentalisti, cit si la musulmani si la evrei. In contrast, grupurile religioase “moderate” au facut un compromis cu secularismul si si-au pierdut vitalitatea biologica. Asta insa nu inseamna ca dintr-o data cei religiosi au decis sa aibe mai multi copii. Nu. Diferenta este ca cei religiosi continua sa faca copii pe cind cei lipsiti de religie au incetat sa mai aibe copii, ori fac doar putini. Peste tot, in Europa, America Latina, Africa si Asia, studiile arata ca de sucesele medicale ale ultimelor secole care au redus mortalitatea infantila au beneficiat in mod special grupurile religioase. In alte cuvinte, trendurile demografice actuale si din viitorul apropiat reflecta declajul crescind intre rata fertilitatii grupurilor religioase si al celor seculare. Cei religiosi se casatoresc mai devreme in viata si au copii mai multi, pe cind cei seculari se casatoresc mai tirziu, ori de loc, si au copii mai putini sau de fel.

  Dovezi Multiple

  Kaufmann insa, nu doar isi exprima teza, ci si incearca sa o dovedeasca, chiar daca uneori cititorul se asteapta la mai multa evidenta in sprijinul concluziilor lui, ori uneori se simte coplesit de abundenta informatiilor si datelor statistice furnizate in sprijinul concluziilor lui. Si cu toate ca exemplele care Kaufmann le da sunt bazate mai mult pe date statistice din Europa, America Latina si America de Nord, cititorul este inclinat sa accepte teza lui fundamentala. Exemplele sau cazurile de studii (“case studies” cum le numeste el) pe care le da sunt multe si fascinante. Ele contin o analiza aprofundata a unor date nu doar statistice, ci si istorice, geografice, culturale, teologice, informatii interesante, pe care autorul le combina si le analizeaza in context istoric. Citam citeva exemple.

  Un exemplu fascinant pentru Kaufmann sunt bapsitstii americani, exemplu pozitiv, pe care ii pune in contrast cu episcopalienii (anglicanii americani), ca exemplu negativ. Acum 50 de ani 17.1% din populatia Americii se declara baptista, un procentaj care, dupa rezultatele recensamintului din 2010, a ramas constant. Abilitatea lor de a-si mentine procentajul e remarcabil, spune Kaufmann, considerind ca in ultimii 50 de ani structura religioasa a imigrantilor in America a fost predominant catolica (de provenienta din Mexico, America Centrala si de Sud), asiatica, si musulmana (Orientul Mijlociu si Africa). In contrast, numarul episcopalilor americani a scazut in aceasi perioada de timp de la 5 milioane la doar 2.5 milioane. Kaufmann atribuie acest rezultat demografiei. Efervescenta religioasa a baptistilor americani e bine cunoscuta, in timp ce declinul simtamintului religios la episcolalieni a scazut vertiginos incepind cu anii 50 ai Secolului XX si continuind inca sa scada.

  Exemple fascinante sunt prezentate si din Europa. Luteranii Laestadieni din Finlanda, care astazi numara intre 80.000 si 150.000, sunt o ramura conservatoare a bisericii Luterane. Ei resping avortul si contraceptivele, iar rata natalitatii lor este de 5.47 copii de familie in contrast cu media nationala de 1.45 de copii de familie. Cresterea lor numerica, ca de altfel si al celorlalte grupuri religioase, se datoreaza si endogamiei. Un exemplu similar se reliefeaza si in Olanda unde ramura calvinista a Bisericii Reformate creste demografic in timp ce Biserica Reformata scade. Date fascinante sunt expuse privind modul traditional de viata al calvinistilor olandezi. In ultimele decade demografii si sociologii au inceput sa defineasa o parte geografica compacta a Olandei, “the Bible Belt,” adica “Zona Bibliei” a Olandei, unde locuiesc acesti crestini traditionali. La doar 90 de minute distanta de Amsterdam pe autostrada se afla un grup de orasele ale caror locuitori s-au separat de lumea moderna seculare. Conform statisticilor, 90% dintre ei nu au televizor in casa. Duminica bisericile sunt pline iar autobuzele stau parcate. Nu se lucreaza. O patrime dintre femei poarta costume traditionale, fustele nu se ridica deasupra genunchilor, si imbracamintea tuturor este modesta. Jumatate dintre copiii lor se casatoresc timpuriu si fac copii. Sprijina partidul SGP crestin democrat al Olandei care se impotriveste pacatelor sociale moderne: eutanasie, pornografie, droguri, casatorii homosexuale, prostitutie. SGP obtine la fiecare alegeri in jur de 5% din voturi. Cresterea demografica a acestui grup deja are impact asupra politicii sociale olandeze. Este deja cunoscut ca Olanda a inceput sa faca pasi timizi pentru incetinirea secularizarii fortate si pentru revitalizarea morala a tarii.

  Obiectivitate sau Irealism?

  Kaufmann cauta sa fie si obiectiv si intreaba: oare in competitia demografica intre grupurile religioase si secularism nu e posibil ca in timp cei religiosi sa abandoneze credinta si sa devina adepti ai secularismului? Raspunsul este afirmativ, dar la scara mica. Studiile demografice indica ca rata de convertire a copiilor celor religiosi la scularism este mica. Valorile si legaturile sociale formate in grupurile religioase cauzeaza o coeziune intre mebrii grupului care face convertirea in exterior dificila si neatractiva. Aici, Kaufmann da exemple specifice si multe. Un exemplu fascinant este grupul Amish din America, descendenti ai anabaptistilor olandezi si germani din secolul XVII. In 1905 erau doar 5.000, locuind intr-un grup compact in Pennsylvania. Astazi sunt 250.000. Din lipsa de loc, au emigrat in vestul american unde continua sa traiasca in grupuri compacte, iar procentajul celor parasesc credinta este foarte mic. Cunoscuti in alte parti si ca Menoniti, coloniile lor se multiplica si se afla astazi peste tot, din preriile canadiene pina in Patagonia argentina. In nordul Mexicului, America Centrala, in chaco Paraguayului, si in preriile Boliviei. Peste tot au destelenit pamint, au transformat pamint nearat in pamint roditor, au plantat livezi, au crescut animale, si in unele tari, cum e Paraguay, detin monopolul produselor agricole. Cu adevart, spune Kaufmann, ei deja mostenesc pamintul.

  Un exemplu la fel de fascinant e Israelul, unde copiii evreilor ortodocsi sunt tot mai numerosi, proportional vorbind, in comparatie cu copiii celor mai putini religiosi. In prezent o treime din toti copiii evrei se nasc in familii de evrei ortodocsi, iar in 50 de ani se preconizeaza ca jumatate din toti copiii evrei vor proveni din familii ortodoxe. La fel in Marea Britanie, unde 75% dintre copiii evrei se nasc in familii de evrei conservatori, si se preconizeaza ca in 2050 majoritatea evreilor din Marea Britanie vor fi evrei conservatori.

  Fundamentalism si Violenta

  Dar violenta atribuita fundamentalistilor religiosi? Propensitatea lor spre violenta, observa Kaufmann, e la fel ca si a secularistilor socialisti sau anarhisti. Secularistii contemporani deja simt pericolul demografic al grupurilor religioase si si-au devizat argumentele si strategiile necasare pentru a le contracara sau anihila influenta. Ei se impotrivesc in speta drepturilor parentale si cauta sa submineze influenta parintilor in viata copiilor lor. Cauta sa-si mentina monopolul asupra educatiei copiilor, interzicind educatia la domiciliu (homeschooling in Suedia si Germania, de exemplu), incearca sa acorde mai multe drepturi copiilor in detrimentul drepturilor parintilor, intensifica in scoli educatia si indoctrinarea sexuala, injecteaza in mintea copiilor si a tinerilor notiunea de drepturi sexuale, cauta sa separe copiii de autoritatea parintilor. Influenteaza mintea copiilor si a tinerilor ca nu au nimic de invatat de la parintii lor demodati. Pericolul principal pentru societatea civila, conchid secularisti, este ca grupurile religioase doresc sa substituie puritanismul ratiunii, libertatii si pluralismului. Ce poate fi mai rau si de nedorit ca asta, zic ei?

  In consecinta, afirma Kaufmann, batalia demografica e una intre secularism si credinta. Secularistii sunt convinsi ca, cu toate ca trendurile actuale nu-i favorizeaza, vor supravietui si provocarea demografica. Ideilor lor despre libertatea individuala, emanciparea sexuala, a femeii, drepturile civile si ale omului, prezinta o atractie mai mare asupra copiilor decit convingerile religioase ale parintilor lor. In Europa, afirma ei, batalia e aproape cistigata. In 100 – 200 de ani spun secularistii, Europa va deveni un continent in intregime secular cind ultimele vestigii ale religiozitatii vor dispare. La urma urmei, mai toti intelectualii Europei contemporane sunt seculari si secularisti, atei, agnostici, fara religie. Oare sa fie asa, raspunde Kauffman? Sunt si altii care afirma ca noua generatie de europeni se instraineaza de secularism. Europa se schimba demografic. Secularistii dispar iar cei religiosi le iau locul. In Lumea a Treia, lumea inca religioasa, explozia demografica continua, pe cind implozia demografica a Europei se extinde. Influenta Europei scade, pe cind cea a lumii in dezvoltare creste. In 2020, spun demografii, Brazilia va avea 200 de milioane de oameni, va deveni a cincea putere economica mondiala, iar populatia ei va ramine la fel de viguroasa din punct de vedere religios cum e astazi. Acelasi trend se reliefeaza, de fapt, ia intreaga America Latina, majoritar catolica, dar cu un procentaj crescind de neoprotestanti.

  Si in lumea musulmana trendurile denota un cosmar pentru secularisti. In perioada postbelica liderii revolutionari ai Egiptului, Tunisiei, Algeriei, Iraqului, Iranului, Yemenului Marxist, si Libiei au impus forme de guvernamint seculare limitind influenta islamica si religioasa. Unele chiar au pus in afara legii grupurile islamiste. Curios, insa, aceasta perioda a coencis cu explozia demografica in tarile muslmane. Dupa 60 de ani versiunea islamica a secularismului a fost data la o parte facind loc regimurilor islamice, si influenta islamista e mai puternica ca oricind. Tinerii revolutionari care au demolat secularismul au fost nimeni altii decit cei nascuti si educati sub regimurile seculare.

  O Comparatie de Bun Augur

  Din multele paralele istorice fascinante pe care Kaufmann le face mentionam pe aceea a crestinismului. Dupa 2000 de ani istoria se repeta. Crestinii au fost doar 40 la numar in anul 30 cind credinta a fost fondata si au ajuns la 6 milioane pina in 312. Vitalitatea lor biologica a fost extraordinara, mergind in paralel cu scaderea natalitatii in rindul populatiei necrestine. Spre deosebire de concetatenii lor, crestinii primelor veacuri nu-si avortau copiii. De aceea dupa 2000 de ani descendentii lor mostenesc pamintul!

 9. Catre admin,
  Imi cer iertare, pb pe care o ridic are legatura doar tangential cu subiectul de fata.
  Am aflat chiar azi ca daca nu accepti noile carduri de sanatate, chiar daca platesti asigurarile cu pricina, nu mai ai nici un drept in sistemul de sanatate de stat, ca si cum nu le-ai plati. Putem verifica aceasta informatie?
  Cu sau fara 666,nici nu mai conteaza, cred ca eventualul nostru accept ne face partasi la un pacat strigator la cer – 25 mil euro cheltuite pe aceasta tehnologie pur satanica, in timp ce bolnavii se sting in dureri cumplite.Nu mai zic de faptul ca si cardul propriuzis tot de bietul om trebuie platit si nici de toate celelalte aspecte distructive comentate deja si aici.
  Mi se pare o culme a sadismului – sa-ti obligi prizonierul sa-si cumpere catusele, caci asta fac acum cu noi.Oare nu se mai poate face nimic in plan omenesc? Asta, pe langa lupta cu armele Duhului,se subintelege.
  Multumesc!

 10. Pingback: MONSANTO, gigantul OMG, pune in pericol biosfera prin IERBICIDUL nociv Roundup - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 11. Pingback: Studiu socant al Universitatii din Caen: OMG-urile MONSTANTO SI PESTICIDELE SUNT EXTREM DE CANCERIGENE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. Pingback: Cum promoveaza Uniunea Europeana OMG-urile CANCERIGENE. In Romania avem si REGII SOIEI OMG! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 13. Pingback: ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC bat la usa Europei/ ”Lumea dupa MONSANTO” [documentar VIDEO cu subtitrare in romana] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 14. Pingback: OLGARHIA SEMINTELOR prin Monsanto & comp. ”Traditia” eugenista a familiei miliardarului BILL GATES - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 15. Pingback: CONTROLUL POPULATIEI SI EUGENIA. Sterilizarea oamenilor prin INDUSTRIA OMG (organisme modificate genetic)? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 16. Pingback: Și dacă noua epidemie din CHINA este (și) un MARE EXPERIMENT SOCIO-POLITIC care ne arată cum va arăta DICTATURA VIITORULUI?
 17. Pingback: BILL GATES, care finanțează cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19, susține VACCINAREA GLOBALĂ pentru stoparea pandemiei și consideră că RISCURILE și despăgubirile pentru EFECTELE SECUNDARE trebuie asumate de guvernele naționale. Din nou desp
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare