ASALTUL IDEOLOGIC ASUPRA NORMALITĂȚII. Vasile Bănescu și Mihai Gheorghiu in dialog la Trinitas TV (VIDEO). PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI RETRACTEAZĂ DECLARAȚIILE PRIPITE FĂCUTE ÎN CAZUL PROTESTULUI DE LA MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN: “Îmi fac mea culpa. E total inadecvat și anormal să proiectezi într-un astfel de muzeu UN FILM PRO-GAY”/ 10 motive împotriva dreptului la adopție pentru cuplurile de homosexuali/ EXERCIȚII ORWELLIENE APLICATE

14-02-2018 7 minute Sublinieri

TIRANIA INTOLERANȚEI “DIVERSITĂȚII” și CONTRADICȚIILE IDEOLOGIEI LGBT: diferența de gen vs. orientarea sexuală

Vasile Bănescu în dialog cu Mihai Gheorghiu

despre ASALTUL IDEOLOGIC ASUPRA NORMALITĂȚII

emisiunea Credință si Cultură (Trinitas TV, 12 februarie 2018)

***

„Tata e diferit de mama, așa cum China e diferită de Japonia”. Copii francezi cu mesaj de protest contra legislației absurde care interzice utilizarea cuvintelor mamă și tată în actele de stare civilă, ca urmare a legalizării căsătoriei între persoane de același sex și a adopției de copii pentru cuplurile de homosexuali.

Christl Ruth Vonholdt este medic specialist în pediatrie și medicina adolescentului și director al Institutului German pentru Tineret și Societate. A obținut doctoratul la Universitatea de Medicină din Hanovra. Sursa: Europe4Christ.net

• Fiecare copil are dreptul la o mamă și la un tată. În structura unei „familii” homosexuale, acest drept al copilului este refuzat metodic și în mod deliberat. Este o încălcare fundamentală a drepturilor copilului.

Un copil în creștere – presupunând că părinții lui sunt două femei sau doi bărbați – nu este corect informat despre originea sa de ambele sexe. Aceasta va dăuna dezvoltării copilului.

• Diversitatea este întotdeauna un stimulent mai mare pentru dezvoltare decât egalitatea. Ultimii 40 de ani de cercetare au arătat în mod constant că mamele și tații au fiecare o contribuție distinctă și indispensabilă la dezvoltarea sănătoasă a copilului. Un copil într-o „familie” homosexuală este așadar dezavantajat de la începutul dezvoltării sale.

Un copil are cele mai bune condiții pentru dezvoltarea unei identități sexuale sigure, congruente, dacă poate crește în mediul bogat oferit de sexe opuse, așa cum îi oferă o mamă și un tată. Într-o „familie” homosexuală, copilul este privat deliberat de beneficiile dezvoltării adecvate.

• Dacă tatăl sau mama lipsesc în mod tragic, cum ar fi în casele cu un singur părinte, copilul are posibilitatea de a-și plânge pierdea și de a face față acestei pierderi în mod constructiv. Dacă copilul este învățat, totuși, că o „familie” homosexuală este o familie completă, totuși alternativă, acest model împiedică copilul să îndure pierderea adevăratului tată sau mamă. Copilul va rămâne împărțit și acest lucru va avea un impact distructiv asupra dezvoltării psihosociale a copilului.

• Există diferențe semnificative între stilul de viață al cuplurilor homosexuale și heterosexuale. Din punct de vedere statistic, promiscuitatea bărbaților homosexuali este mult mai mare decât într-o relație normală tată-mamă. Acest lucru are un efect distructiv asupra nevoilor de atașare ale copiilor.

Marea majoritate a studiilor privind o egalitate între părinți heterosexuali și homosexuali s-a dovedit a fi grav eronate din punct de vedere metodologic. Nu se pot trage concluzii importante din astfel de cercetări eronate.

Pentru femeile care trăiesc ca lesbiene, este de remarcat faptul că majoritatea nu au și nu doresc să aibă o relație strânsă cu un bărbat. Acest lucru are un efect dăunător și inhibitor asupra dezvoltării identității masculine la băieți.

 Pentru fete, tatăl este etalonul, măsura de așteptare în ceea ce privește comportamentul masculin. Studiile arată că fetele adolescente care au crescut fără tată au probleme de apropiere și distanțare mai mari față de colegi și băieți și, adesea, devin gravide neintenționat.

• Dacă se întâmplă ca, într-o adopție completă, certificatul de naștere al copilului să prezinte numele a două femei sau a doi bărbați, în loc de o femeie și de un bărbat, copilul va fi, în esență, indus în eroare atât de neconcordanța cunoștințelor pe care le deține cu privire la originea sa sexuală – din cele două sexe (bărbat și femeie), cât și  de ceea ce scrie în certificatul său de naștere.

Canada: Premierul Trudeau vrea să schimbe cuvântul „mankind” cu „peoplekind” pentru că primul nu este destul de „incluziv”

În urmă cu 10-15 ani ridiculizam extremismul universitarelor feministe care cereau ca orele de „seminar” ținute de ele să fie redenumite „ovular”. Între timp, sminteala s-a întins ca pecinginea și din incidente izolate asemenea aberații ale corectitudinii politice au ajuns să facă regula. Unul din campionii absurdului este însă nu o femeie, ci un personaj care are, cel puțin în acte, sex masculin.

La scurt timp după ce a anunțat „neutralizarea” imnului național, măscăriciul național al Canadei ajuns prim-ministru, Justin Trudeau (căci despre el este vorba) recidivează în obsesiile sale anti-masculine.

Trudeau, gazdă a unui eveniment la Universitatea MacEwan University din Edmonton, a întrerupt-o pe o vorbitoare pentru a o admonesta că folosirea cuvântului „mankind” (umanitate) ar trebui înlocuită cu „peoplekind”, cuvânt care ar fi… mai incluziv, întrucât nu conține particula „man-”, adică bărbat!

Întrucât disputa este fără sens la traducerea în limba română, oferim dialogul și contextul original în limba engleză:

Aimee: We came here today to ask you to also look into the policies that religious charitable organizations have in our legislations so that it can also be changed because maternal love is the love that’s going to change the future of mankind.

Trudeau: We — we like to say „peoplekind,” not necessarily „mankind” ‘cause it’s more inclusive.

Sunt două probleme care merită a fi semnalate pentru cei care cunosc mai puțin limba engleză: primo, „mankind” este prescurtarea de la „humankind” și include, evident, femeile, fără de care perpetuarea speciei umane nu ar fi posibilă; secundo, cuvântul „peoplekind” nu există în limba engleză. În dicționarul academic Merriam-Webster, cu siguranță, nu este inclus.

Deși vorbitoarea nu a părut să fie deranjată de intervenție, o serie de comentatori cu notorietate nu au pierdut ocazia de a-l ironiza nemilos pe Trudeau:

Justin Trudeau is what would happen if the song “Imagine” took human form and then ate a Tide Pod.

— Ben Shapiro (@benshapiro) 6 februarie 2018
It is possible that these comments were even more thoughtless than the „peoplekind” correction of an earnest young woman even though that’s hard to believe… https://t.co/OOhRvyZ6nR

— Jordan B Peterson (@jordanbpeterson) 6 februarie 2018
*NEW:
There’s just one problem with your ‘peoplekind’ nonsense, @JustinTrudeau: the word ‘woman’ has ‘man’ in it.
Spin your PC-crazed, virtue-signalling feminist way out of that!
https://t.co/pBI2WdIMeB pic.twitter.com/8nrmiHyWHi

— Piers Morgan (@piersmorgan) 6 februarie 2018
Justin Trudeau lands on the moon: “That’s one small step for people, one giant leap for #peoplekind.”

— J.J. McCullough (@JJ_McCullough) 5 februarie 2018
Justin Trudeau’s term, „peoplekind,” is also sexist.

Why?

„People” is plural for „person.”

See what I see?

per-SON.

What about daughters?

Per-SON is a gendered term, and therefore, „people” is too.

The correct term, if we do elect to use it, is:

„PEROFFSPRINGKIND.”

— Ali A. Rizvi (@aliamjadrizvi) 6 februarie 2018
#DoucheBagKind https://t.co/jJVBGU7FNS

— James Woods (@RealJamesWoods) 6 februarie 2018
„Trudeau nu gândește; el își derulează în minte o ideologie, iar pentru asta vom plăti în Canada un preț pe care încă nu ni-l putem imagina”

Nu în ultimul rând, semnalăm opinia profesorului canadian de psihologie Jordan B. Peterson (Universitatea din Toronto), ridicat la statut de vedetă media de chiar adversarii săi, care încearcă permanent să îl reducă la tăcere din cauza vederilor sale conservatoare:

Ne întrebăm: dacă americanii sunt considerați proști pentru că l-au ales pe Donald Trump președinte, atunci cum sunt canadienii, care că l-au ales prim-ministru pe acest individ?!

Terorism cultural: O școală din SUA anulează un dans de tradiție al elevelor împreună cu tații lor, din cauza politicii „neutralității de gen”

Un dans al elevelor cu tații lor, eveniment de tradiție la o școală din Staten Island (sudul orașului și statului New York), a fost anulat anul acesta întrucât nu este suficient de „incluziv”. Conducerea școlii dă vina pe regulile locale, conform CBS New York.

Dansul de anul acesta trebuia să aibă loc vineri, chiar înainte de Valentine’s Day, dar directorul școlii a solicitat asociației părinților și profesorilor (Parent-Teacher Association, structură formală foarte comună în școlile americane, n. tr.) să îl reprogrameze din cauza „politicii neutralității de gen a Departamentului Educației”, relatează CBS. „Aceasta a intrat în vigoare în urmă cu un an și cere școlilor să încludă toate tipurile de familii și de elevi.”

Părinții deja s-au plâns că evenimentul a fost distrus de corectitudinea politică. Fetele sunt și ele dezamăgite, întrucât așteptau evenimentul la care urmau să danseze cu tații lor de câteva luni.

Dansul va fi acum deschis întregii comunități școlare și se va derula în martie.

Tații afirmă că corectitudinea politică a distrus o legătură specială cu fiicele lor. „E aproape ca și cum ni l-ar confisca (evenimentul)”, afirmă un tată.

 • Catalin Sturza: 

Ei uite, asta este problema mea cu retorica gay rights – și cu unii dintre activiștii aceștia LGBTQ extrem de agresivi.

Nu vreau să fug de dracul și să dau de tac’su. Nu vreau să mă bucur că am scăpat de demascarea cu mânie proletară a năpârcilor burgheze pe baza unui denunț anonim semnat de un grup de oameni ai muncii – și să dau de demascarea cu aceeași mânie proletară a năpârcilor creștine (sau care nu gândesc în conformitate cu CP) pe baza unui denunț anonim semnat de un grup de femei queer și LGBT.

Un preot este acuzat că s-a masturbat în timpul unei ore de religie și presa îl execută cu pietre; apar dovezi clare că omul e bolnav de cancer, că-i face tratament și că tratamentul îi dă mâncărimi de piele; filmulețul, neclar, a fost interpretat greșit. O parte a presei continuă să arunce cu pietre, nimic nu se schimbă. Cariera omului este distrusă.

Vicepreședintele unui muzeu din București, care întâmplător este și președintele unei coaliții de ONG-uri, este acuzat că ar fi organizat un protest contra proiecției unui film cu tentă gay în cadrul aceluiași muzeu, care are o tematică tradițională și creștină. Vicepreședintele dezminte orice implicare (link în comentarii). Grupul care a organizat protestul de la muzeu are și un nume – care nu are nici o legătură cu respectiva coaliție de ONG-uri. O parte a presei continuă să arunce cu pietre și publică scrisori precum cea de mai jos, nimic nu se schimbă. Cariera omului trebuie cu orice preț distrusă.

Revenind la grupul de femei queer și LGBT, ele cer nici mai mult, nici mai puțin decât:

demiterea imediată și permanentă a lui Mihai Gheorghiu din poziția de Director general adjunct al Muzeului Țăranului Român.

– poziționarea clară a tuturor colaboratorilor și finanțatorilor numiți în comunicatul MȚR față de violențele anti-LGBT petrecute și față de comunicatele iresponsabile și heterosexiste ale MȚR.

Îmi amintesc că, atunci când activiștii gay au început să ceară „drepturi”, spuneau că „ceea ce fac adulții de bună voie la ei în dormitor nu e treaba nimănui.” Acum însă tot ei cer aprobarea publică a lucrurilor care nu ar fi trebuit să fie treaba nimănui. Iar dacă aprobarea acestor lucruri este un „drept”, urmează, în mod logic, că oricine are o altă părere nu mai are libertatea să-și exprime dezaprobarea. Și astfel, așa-numita „toleranță” devine tirania intoleranței.

Altfel, mă întreb ce înseamnă “agresiuni heterosexiste” și “homoantagonism”. Se presupune că redacția unei reviste culturale a citit 1984 al lui Orwell și a auzit de Nouavorbă. Sau a parcurs mai recentele „Literatura română sub comunism” și „Expresivitate involuntară”, ale lui Eugen Negrici. Criticul explică în detaliu cum funcționa limba de lemn în vremea Obsedantului deceniu – și mai încoace. De pildă, golurile ideatice, reprezentând trăsătura forte a limbajului de lemn, erau învăluite în avalanșe de clișee, de stereotipuri, de ocoliri impersonale. Câtă expresivitate involuntară emană aceste nou-vorbe!

Înțeleg că mulți îi poartă pică dlui Mihai Gheorghiu și că îl așteptau cu ceva, orice, oricât de mic la cotitură – pentru că, nu-i așa, e un „creștinopat” care a pornit demersul civic cu semnăturile pentru Referendumul pentru familie. Dar nu dai în cap cu orice preț – pentru că porți pică unui om nu sacrifici decența și adevărul; și, în cazul respectivei reviste, activitatea lăudabilă, desfășurată ani și ani la rând, de evaluare critică a literaturii contemporane și de reevaluare a literaturii române din comunism.

P.S.: Scrisoarea respectivă denunță „violența instituțională și socială” cu care se luptă persoanele LGBTQ. Nu mă îndoiesc și regret sincer că unele dintre aceste persoane se confruntă cu forme de violență. Însă nu cred că aceasta vine din partea creștinilor. Nu sunt deloc un fan al protestelor cu tropare și imnuri naționale și nici al întreruperii proiecțiilor de film – însă încăierări sau forme de violență verbală sau fizică nu s-au înregistrat la MȚR. Iată ce scriu, pe de altă parte, doi activiști LGBTQ, David Island și Patrick Letellier, în cartea „Men Who Beat The Men Who Love Them” (link în secțiunea de comentarii – traduc din engleză): „Probabilitatea ca acte de violență să aibă loc într-un cuplu gay este, matematic, dublă față de probabilitatea ca aceste acte să aibă loc într-un cuplu heterosexual. (…) Credem că nu mai puțin de 650 000 de bărbați gay ar putea să fie victime ale violenței domestice, în fiecare an, în Statele Unite ale Americii.”

Așadar, CNCD se pregătește…

pentru o campanie de „contracarare a utilizării abuzive a libertăţii religioase pentru a genera intoleranţă la adresa minorităţilor (…) inclusiv LGBTI” și de promovare a „drepturilor persoanelor transgender, în privinţa recunoaşterii juridice a identităţii de gen şi a asigurării suportului medical în tranziţie”. Campanie targetată către judecători, procurori și avocați, profesori și consilieri școlari, psihologi și endocrinologi. Dacă aș fi unul dintre endocrinologii, judecătorii, avocații sau profesorii „beneficiari” ai reeducării, nu m-aș putea abține să nu pun următoarea întrebare.

Există aici o ironie cât Casa Poporului – cum se face că diferențele de „gen” reprezintă o alegere, deși biologia este diferă, în timp ce „orientarea sexuală” este înnăscută, în ciuda faptului că biologia este identică? Altfel spus, să susții în ziua de azi că diferențele de gen ar fi înnăscute e o erezie majoră. Doctrina curentă e aceea că aceste diferențe sunt, de fapt, rezultatul alegerii și al condiționării. Și asta în ciuda diferențelor biologice dintre sexe – sunt multe studii care arată că până și creierele celor două sexe biologice sunt construite diferit, creierele bărbaților fiind „cablate” diferit față de cele ale femeilor. Desigur, asta nu înseamnă că unii ar fi inferiori și alții superiori – ci, mai degrabă, că cele două sexe biologice sunt complementare, că se completează reciproc.

Pe de altă parte, mulți activiști LGBTQ (sau I?) pretind, acum, că orientarea sexuală este înnăscută – „dacă nu ne-am fi născut așa, nu ne-am dori să fim așa” e una din mantrele cele mai des folosite de lobby-ul gay. Să susții în ziua de astăzi că orientarea sexuală ar reprezenta o alegere sau că ar fi rezultatul obișnuinței este o erezie majoră. Și asta în ciuda faptului că nu există nici un fel de diferențe biologice între bărbații straight și bărbații gay (sau femeile straight și cele lesbi). Povestea cu „gena gay” este doar o poveste – respinsă de lumea științifică serioasă; un articol amplu în comentarii pe această temă.

După cum am zis – diferențele de „gen” reprezintă o alegere, deși biologia este diferită, în timp ce „orientarea sexuală” este înnăscută, în ciuda faptului că biologia este identică.Makes perfect sense. Dacă încă nu râdeți, îi las pe cei de la Monthy Python să vă explice, mai clar, problema (link în comentarii către „Loretta”).


Categorii

Corectitudine politica/ Marxism cultural, Homosexualitate, Ideologia genului, Muzeul Taranului Roman, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “ASALTUL IDEOLOGIC ASUPRA NORMALITĂȚII. Vasile Bănescu și Mihai Gheorghiu in dialog la Trinitas TV (VIDEO). PURTĂTORUL DE CUVÂNT AL PATRIARHIEI RETRACTEAZĂ DECLARAȚIILE PRIPITE FĂCUTE ÎN CAZUL PROTESTULUI DE LA MUZEUL ȚĂRANULUI ROMÂN: “Îmi fac mea culpa. E total inadecvat și anormal să proiectezi într-un astfel de muzeu UN FILM PRO-GAY”/ 10 motive împotriva dreptului la adopție pentru cuplurile de homosexuali/ EXERCIȚII ORWELLIENE APLICATE

 1. Felicitări pentru curajul d/lui Bănescu de a recunoaște greșeala abordării inițiale a manifestației de la MȚR. Felicitări pentru curajul difuzării pe TTv a emisiunii. Cred că un limbaj mai direct și mai curajos nu ar dăuna conștiinței ortodocșilor români! Domnul și Dumnezeul nostru să dăruiască curajul mărturisirii episcopatului ortodox român și de pretutindeni și tuturor obștii credincioșilor creștini!

 2. ‘„Pace, pace, pace!” strigă conducătorii, iar popoarele lor pier în războaie, căci vorbesc despre pace fără Dumnezeu.

  „Pâine, pâine, pâine!” strigă doctorii în economie ai Europei, iar popoarele lor pier de foame, căci caută pâine în afara lui Dumnezeu.

  „Legi, legi, legi!” strigă doctorii în drept și-n dreptate ai Europei, iar popoarele lor strâng fărădelegi cât dealurile, până la nori, în fiecare zi și în fiecare ceas, căci scriu legile lor și nu ale lui Dumnezeu.

  Vai celor ce scriu vicleșug; că „scriind, vicleșug scriu” (Isaia 10, 1) a grăit Dumnezeu prin Isaia Prorocul. Iar prin Prorocul Ieremia a grăit: „în deșert s-a făcut condeiul minciunos la scriitori” (Ieremia 8, 8).

  Pentru vechiul Israil și pentru noua Europă s-au zis aceste cuvinte, căci au trădat numele de popor ales și nu au fost lumină popoarelor, ci întuneric. Noua Europă a spart atât tablele legii date de Moisi, cât și cele ale lui Hristos, a încălcat legea morală a lui Dumnezeu, a scornit mincinoasele „legi naturale” și le-a pus ca un jug greu pe grumazul oamenilor. A proclamat ceea ce este existent ca fiind inexistent, iar ce este inexistent ca existent. Pe singura lege existentă, cea numită de Dumnezeu lege, legea morală, a lepădat-o ca pe-o nelegiuire, sau ca pe-o haină ponosită, iar pe cele ce nu sunt ale lui Dumnezeu, rânduiala vremelnică a lucrurilor și-a întâmplărilor naturale, a numit-o singura și inevitabila lege – ca și cum Dumnezeu ar fi putut da lege firii neînțelegătoare, iar nu omului înțelegător! Dar șarpele cel vechi, care a mințit și pe Eva, i-a înduplecat prin veșnicul Iuda pe cărturarii Europei să scrie minciună cu condeiul lor mincinos!

  Au scris minciuna sub formă de poezie, pentru a preface nevinovăția în vinovăție, curăția în necurăție, și să facă din tineretul botezat al Europei un neam câinesc, lacom și curvar. Au scris minciuna sub formă de romane și nuvele, pentru a orbi ochii Europenilor ca să nu mai vadă Cerul și Duhurile cerești și, astfel, să îndulcească noroiul, pământul și tot ce e în stăpânirea morții, a mormântului și-a viermilor.

  Au scris minciuna ca istorie, o istorie în care au pus mai presus de Dumnezeu puterile oarbe ale naturii, simple unelte în mâinile lui Dumnezeu, și cu ajutorul lor au explicat soarta neamurilor, a triburilor omenești și a întregii omeniri – cu ajutorul uneltelor lui Dumnezeu, nu cu ajutorul lui Dumnezeu. Și, prin minciună, au slăvit un popor și l-au ponegrit pe altul, după plata primită, întărâtând o generație împotriva alteia, învrăjbind un popor împotriva altuia și pe copii împotriva părinților.

  Au scris minciuna sub formă de filosofie, când un îngâmfat s-a apucat, în pofida puterilor sale mărginite, să încerce să explice cum a fost făcută lumea, cum stă lumea între hotarele sale și ce este omul, care este calea lui și unde-i este sfârșitul – toate acestea i-au ieșit din degete, mințind fără încetare și flecărind fără să pună pază gurii sale. Ca și când Dumnezeu nu ar fi vorbit niciodată înainte de ei! Ca și cum Ziditorul nu ar fi zis și n-ar fi arătat oamenilor toate acestea prin aleșii ce i-au slujit, Drepți și Proroci, iar în cele din urmă prin Fiul Său cel Unul-născut!

  În cele din urmă, au scris minciună despre așa-zisele „legi naturale” și împotriva legilor nescrise ale lui Dumnezeu.

  Au scris minciună, necunoaștere și nedreptate. Și nimeni dintre oameni nu i-a judecat, căci neamurile Europene au slăbit de mult, și nu mai știu să se împotrivească cruzilor și îngâmfaților lor stăpâni. Iar după ce acești stăpâni îngâmfați și cruzi, întunecați ca noaptea și ca mormântul, nesătui de bani și de slavă deșartă, au aruncat pe foc legea morală a lui Dumnezeu, au dat o nouă lege morală, adică:
  – că omul e liber să creadă sau să nu creadă într-un singur Dumnezeu sau în sute de dumnezei;
  – că fiecare e liber să se închine idolilor de argint, de aur, de lemn și de hârtie;
  – că cel ce batjocorește numele Domnului nu va fi judecat, dar cel ce batjocorește un paznic de stradă va fi judecat;
  – că fiii trebuie să lepede credința părinților ca pe-o înșelare, nu trebuie să îi asculte și să-i cinstească, ci să se despartă cât mai grabnic de ei;
  – că Duminica nu este nicidecum o sărbătoare, ci o zi ca oricare alta, și că în acea zi omul trebuie să-și odihnească și să-și hrănească trupul său mai bine ca în celelalte zile. Că e îngăduit a ucide pe oricine stă împotriva intereselor tale personale, profesionale sau naționale;
  – că curvia și preacurvia sunt totuna cu căsătoria;
  – că hoția e un lucru relativ, care depinde de context;
  – că jurământul strâmb este necesar pentru binele indivizilor și al societății.

  Iată, fraților, pentru ce a trebuit să vină marele război mondial. Ziditorul cel batjocorit a cutremurat pământul cu un război ca să scuture noroiul de pe sufletele europenilor. Vor simți ei oare durerea acestui cutremur, vor înțelege oare pentru ce au fost loviți cu războiul care tocmai s-a încheiat? Își vor veni oare în fire, vor lepăda oare prosteștile și nedreptele lor legi și se vor întoarce la veșnica lege morală a lui Dumnezeu? Îi vor mai lăsa oare pe mincinoșii lor cărturari să scrie mai departe minciuni cu condeiul lor mincinos, ca să întunece lumina lui Dumnezeu în sufletele oamenilor lui Dumnezeu? Vor face oare acestea, sau nu? De aceasta depinde fericirea sau nefericirea, izbăvirea sau nimicirea Europei viitoare.’

  Sf. Nicolae Velimirovici, Prin fereastra temniței, Editura Predania, București, 2009

 3. @Lucian
  Cat de actuale sunt aceste cuvinte ale Sfantului Velimirovici! Zici ca au fost scrise ieri pentru noi, romanii. Este inspaimantator cum ne vorbeste Dumnezeu prin sfintii Lui peste veacuri, fiecaruia dintre noi, fiecarui popor si persoana in parte. Cuvantul Sau este adevarat in veci si ramane marturie pentru toate generatiile ca sa nu spunem ca nu am stiut sau nu am inteles. Iata, suntem avertizati despre ce va veni peste noi si prin aceasta marturie.
  Dumnezeu sa le dea putere si sa-i intareasca pe toti cei ce au curajul sa marturiseasca astazi Adevarul, sa spuna pacatului pe nume si sa denunte asaltul ideologic asupra firescului.

 4. @Mihail
  D-l Vasile Bănescu mai era dator să ceară iertare public și poporului român dreptcredincios …
  @Lucian-Octavian Anghel
  Câtă dreptate avea,și are încă, Sf.Nicolae Velimirovici despre Europa și despre popoarele ei, dar cine să-l înţeleagă și,mai ales,să-l asculte ???

 5. Amin! Amin.
  Subscriu in totalitate.

 6. Ma bucur ca dl Vasile Banescu si-a retractat propriile afirmatii.Poate m-am inselat in privinta sa

 7. Important este sa te ridici ,cand ai cazut.Prin asta se vede dumnezeirea din om.Cainta adevarata.

 8. Pingback: IDEOLOGIA DE GEN, IMPUSA CU FORTA IN ROMÂNIA? In timp ce in BULGARIA Conventia de la Istanbul, care normativizeaza ideologiile de gen, a fost respinsa inclusiv de opozitia BISERICII, la noi a fost ratificata INTEGRAL/ Liceeni adusi pe liste (?) la filmul
 9. http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-5315727/Google-Home-speaker-does-not-know-Jesus-Christ-is.html

  “Google Home smart speaker DOESN’T know who Jesus is but can identify Muhammad, Buddha and Satan, outraged users claim”

 10. Pingback: ASALTUL ASUPRA MUZEULUI ȚĂRANULUI ROMÂN. Despre politica provocărilor deliberate de tipul: „aruncă piatra, sparge geamul, ascunde mâna și dă vina pe altul!”
 11. Pingback: IDEOLOGIA DE GEN, IMPUSA CU FORTA IN ROMÂNIA? In timp ce in BULGARIA Conventia de la Istanbul, care normativizeaza ideologiile de gen, a fost respinsa inclusiv de opozitia BISERICII, la noi a fost ratificata INTEGRAL/ Liceeni adusi pe liste (?) la filmul
 12. Pingback: ESENȚIAL DE VĂZUT: Ana Săcrieru și Vasile Bănescu la Trinitas TV despre RECONSTRUIREA IDEOLOGICĂ A OMULUI prin EGALITATEA DE GEN - normativizarea juridică a enormităților prin CONVENȚIA DE LA ISTANBUL (video)/ "Catehismul transgender este o
 13. Pingback: Daniel Gheorghe, DEPUTAT PNL: "Președintele Iohannis are datoria morală de a promulga în regim de urgență legea procedurală de modificare a Constituției. ROMÂNIA ESTE ÎNTR-UN EXERCIȚIU DE SUVERANITATE"/ Senatorul Titus Corlățean dema
 14. Pingback: EXPLOZIE DE DIVERSIUNI SI MANIPULARI DELIRANTE IMPOTRIVA REFERENDUMULUI. Nu se (re)defineste FAMILIA, ci se pune in acord definirea CASATORIEI cu cea din Codul Civil, cu acordul CCR!/ "Numai o minte progresista plecata cu sorcova putea interpreta pac
 15. Pingback: LA LOC COMANDA! Dragnea mai tradeaza o data? AMANA sine die MITINGUL PENTRU FAMILIE, EVITA ORICE DECIZIE SI ORICE CALENDAR PRIVITOARE LA REFERENDUM, in schimb "lucreaza" cu ONG-urile LGBT la LEGALIZAREA PARTENERIATULUI CIVIL!/ Se ofera in contin
 16. Pingback: SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea
 17. Pingback: Corectitudinea politică atinge noi culmi demonice prin crearea "NOII LIMBI INCLUZIVE" de către Parlamentul European. GHIDUL LINGVISTIC PUR ORWELLIAN elaborat de P.E. exclude termenii de „mamă”, „tată”, „sex biologic”, iar „căs
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare