Update – DIN SERIA ‘APOCALIPSA ACUM’: NASA isi alarmeaza angajatii privind o iminenta catastrofa. SE PREGATESTE CEVA?

14-06-2011 7 minute Sublinieri

UPDATE: Guvernul francez reactioneaza la psihoza apocalipsei New Age…

Iata ca nu doar pastori ca Harold Camping pun pe jar credulii amenintandu-i cu apocalipsa. Catastrofita apocaliptica a iesit demult din zona hollywoodiana (unde s-a materializat in nenumarate filme ce au culminat cu celebrul 2012 si a celebrilor pastori experti in avansarea de date ale sfarsitului lumii (evident, toate contrazise de realitate) pentru a deveni chiar… mesaj al unor institutii publice.

Nu demult am avut ocazia sa tratam despre mesajul Apocalipsa Zombi pe care o institutie cheie in SUA (Centrul american pentru Preventia si Controlul Dezastrelor) l-a emis pe piata groazei. De aceasta data mesajul apocaliptic vine chiar din partea NASA, al carei administrator s-a gandit ca e momentul sa ceara, intr-un material video (vezi mai sus) de pe siteul institutiei, propriilor angajati sa isi pregateasca familiile pentru eventualitatea unui dezastru.

Dar nu doar NASA are astfel de preocupari. Insasi administratia prezidentiala SUA s-a gandit ca este bine sa se echipeze cu un super-avion capabil sa poarte presedintele tarii in siguranta in cazul in care s-ar declansa un razboi nuclear. Apocalipsa Zombi, dezastrul NASA si razboiul nuclear, iata asadar trei mesaje propagate aproape in stil viral de institutii publice americane (dintre cele mai importante) si duse mai departe de industria mediatica.

Cum CDC, NASA si Casa Alba au alte interese decat obtinerea unui “trafic greu” pe pagina de net, se pune intrebarea DE CE aceasta abundenta de mesaje apocaliptice? Ni se pregateste ceva? Sau, mai degraba, suntem testati, suntem “pregatiti” pentru ceva? Cert este ca aceste mesaje arata si atractia pe care mesajele apocaliptice o au pentru marele public. Daca pe vremea lui Noe oamenii radeau de acesta cand isi pregatea Arca, acum se pare ca strategia diavolului s-a diversificat: nu se limiteaza doar la cei care nu cred ca vine sfarsitul, ci se ocupa si de cei care sunt usor impresionabili, pentru a le amplifica panica si a le ridica nivelul de adrenalina, determinandu-i sa isi puna provizii deoparte, sa faca o revolutie, sa se rupa de societate, sa renunte la tot ce au, sa scape cu viata din dezastrul apocaliptic. Acestor impresionabili cauta sa le dea senzatia ca daca vor asculta orbeste de vocea care, in ciuda mesajelor apocaliptice emise, le transmite aproape hipnotic o falsa siguranta de sine si un confort psihologic cautat cu disperare in vremuri de criza, cumva, poate, vor avea sansa de a privi din afara evenimentele decisive pentru lume care vor veni in curand. Ca si cum s-ar uita la un film de groaza (de data asta unul live, de tip  ‘reality show’)... la ceva care li se intampla numai altora…

Acum se vede treaba ca diavolul nu mai vrea doar sa nege ca ar putea veni sfarsitul lumii, ci vrea sa isi regizeze el propria apocalipsa. Adica sa-i determine pe oameni sa se preocupe intens de false solutii pentru sfarsitul care, negresit, va veni oricum peste noi. Insa nu asa cum isi imagineaza scenaristii apocalipsei de internet, apocalipsei mediatice, ci asa cum scrie in Sfanta Scriptura si cum ne-a lasat Biserica cuvant.

Cumva, totul miroase a fi o uriasa diversiune menita sa abata atentia omului de la singurul lucru care trebuie si de a-l determina sa caute sa-si scape viata, pierzandu-si sufletul. O strategie menita sa il determine sa astepte sfarsitul din directia nepotrivita, cu starea de spirit nepotrivita si, in esenta, total nepregatit pentru evenimentele real-apocaliptice care vor veni peste noi. Si pentru propriul sfarsit, pana la urma, care poate sa fie oricand.

Cum scriam si aici:

( …) La puterea imensa si reala pe care o dispun, mai ales asupra circulatiei informatiei (si, prin excelenta, asupra internetului ca mediu predilect de circulatie), este de la sine inteles ca au avut si un interes strategic in “a da drumul la supapa”, in a alimenta chiar aceasta tendinta, extrem de “manoasa”, a unor mase largi de a detine un “acces” facil la “secretele cele mai secrete” ale scenariilor de conducere si de distrugere a lumii. Fiindca nu este exclus ca tocmai sub aceasta noua “perdea de fum” cat mai intinsa cu putinta, prin galagia si revolta starnite, intretinute si dirijate atent catre paroxism, sa se poata camufla si mai bine adevaratele pericole sau… sa dea nastere unor “efecte secundare” mult mai profitabile pe termen lung pentru strategii sinistri ai mersului planetei…. Dar toate cu ingaduinta lui Dumnezeu!

Un scop perfid al acestor scurgeri poate fi si cel de natura psihologica, iar aici este capcana in care foarte multi dintre noi putem cadea, chiar fiind manati de cele mai bune intentii. Se contureaza – si ne referim aici la zona de critica si opozitie fata de “sistemul” globalizant – un anumit tip de climat psiho-social in care oamenii sunt formati, practic, in asa fel incat sa fie tinuti intr-un continuu suspans, intr-o stare de tensiune si agitatie, cu adrenalina ridicata, pentru ca si aceasta dispozitie este una DE ASTEPTARE, dar nu este asteptarea cea vie si sanatoasa, eshatologica, a lui Hristos, ci ajunge sa fie o tanjire, o complacere sau o adictie morbida in toata regula dupa “evenimente apocaliptice”. Asistam, practic, la o substituire inconstienta a trezviei si a privegherii duhovnicesti cerute de Hristos pentru “asteptarea Mirelui” cu alarma si surescitarea psihologica, stare ale carei roade duhovnicesti predispun sufletul mult mai degraba catre primirea celui care va veni ca fals Mesia.

Sa tinem seama de cele scrise intr-o prorocie a Sfantului Nil Athonitul:

Hrana lui Antihrist este tulburarea oamenilor; caci, cand se vor tulbura oamenii, atunci el se va bucura.

De aici, pe langa criza tot mai acuta de ordin social, provine si “efectul” atitudinilor “revolutionare”, ale caror “seminte” sunt aruncate astazi pretutindeni si in toate felurile, prin aţâţarea, alimentarea si mentinerea oamenilor intr-o stare de tulburare totala, de agitatie sterila si de dependenta bolnavicioasa de toti acei “stimuli informationali” care ii obisnuiesc cu “informatii soc de culise”, cu “senzatii tari” si “demascari” – in realitate total inutile pentru viata si pentru mantuirea lor – trezind insa… porniri de revolta nestavilita, dorinta de protest continuu, suspiciunea, ura, impulsul spre razbunare. Nu numai in ceea ce priveste ordinea statala, internationala, bancara, corporatista, etc., ci si in ceea ce priveste autoritatea Bisericii, prin minarea reperelor ei de incredere, de stabilitate si echilibru.


Discursul apocaliptic al miscarii New Age despre sfarsitul lumii in 2012 ingrijoreaza guvernul francez care noteaza, intr-un raport publicat miercuri, ca astfel de retorici comporta un risc sporit de derive sectare si chiar de sinucideri colective, relateaza AFP. Rareori un discurs apocaliptic, amplificat acum la infinit pe internet, a avut atat de mult ecou ca cel care anunta sfarsitul lumii pentru data de 21 decembrie 2012, desi acesta este cea de-a 183-a apocalipsa identificata de la caderea Imperiului roman. “Aceasta data exacta este fondata pe o interpretare a textelor istorice, in special cele ale calendarului Hotzkin al civilizatiei precolumbiene Maya“, scrie Georges Fenech, presedintele Misiunii interministeriale de supraveghere si lupta impotriva derivelor sectare (Miviludes) din Franta.

La aceasta se adauga o serie de evenimente astrologice, nevalidate din punct de vedere stiintific: alinierea soarelui cu centrul Caii Lactee, inversiunea polilor magnetici, petele solare etc. Fara a socoti intrarea in zodia Varsatorului, care, pentru miscarea New Age – sincretism al doctrinelor fondate pe “trezirea spirituala” – va face din anul 2012 punctul culminant pentru ajungerea la o noua realitate.

Teoriile holostice ale acestei nebuloase, potrivit carora “trebuie sa te transformi tu insuti pentru a transforma planeta”, se bazeaza pe credinte si practici foarte diverse, de la telepatie, puterea cristalelor, comunicarea fiintelor umane cu entitati din alte dimensiuni si pana la OZN-uri. Data de 21 decembrie 2012 permite New Age sa-si insuseasca predictiile recurente despre sfarsitul lumii, avansate de miscari milenariste, precum Martorii lui Iehova. Peste 2,5 milioane de pagini de internet sunt dedicate acestei teme la o cautare pe Google. In acest contect, Miviludes reaminteste “oroarea dramelor pe care sectele le-au provocat in ultimii ani prin discursul lor extrem de anxios”.

“Cine nu isi aminteste de tragedia Ordinului Templului Soarelui?”, se intreaba Georges Fenech. In perioada 1994 – 1997, 74 de persoane s-au sinucis in Franta, Elvetia si Canada, convinse ca, in apropierea Apocalipsei, pot ajunge la un loc al puritatii reprezentat de steaua Sirius. Un loc unde ar trai fiinte de lumina”. Raportul evoca si alte sinucideri colective, precum cea a Templului Popoarelor (914 morti in Guyana in 1978) sau Poarta Paradisului (39 de morti in California in 1997).

Debusolat de prabusirea ideologiilor sau de criza economica, individul, in cautare de spiritual, devine receptiv la discursurile unor ‘guru’ care vand la preturi de aur remedii pentru angoasele existentiale“, spune Georges Fenech. La care se adauga stagiile de pregatire si seminariile legate de o noua lume profetizata in 2012. Notand ca gruparile apocaliptice inregistreaza o recrudescenta a activitatilor fara precedent in numeroase tari”, Miviludes propune puterii adoptarea unui “protocol de vigilenta” pentru a repera riscurile, inclusiv cele presupuse de internet.

Pământeni, vi se pregăteşte ceva! Un mesaj alarmist, postat pe site-ul NASA, a devenit pentru mulţi semnalul că lumea se apropie de o catastrofă. Administratorul Agenţiei Aerospaţiale le-a cerut angajaţilor să-şi pregătească familiile pentru un dezastru natural. De-aici, până la cuvântul apocalipsă, nu a mai fost decât un pas.

“Gândiţi-vă la dezastrele naturale care s-ar putea produce în zonele voastre. Gândiţi-vă la atacuri, precum cel de la 11 septembrie 2001″

Ordinul şefului de la NASA e pe cât de limpede, pe atât de înspăimântător.

“Puneţi la punct un plan de pregătire a familiei în casă. Pregătiţi o trusă de salvare!”

Înregistrarea video a fost postată pe site-ul NASA, iar angajaţii ar fi fost înştiinţaţi prin e-mail de existenţa ei. Un alt filmuleţ le explică angajaţilor ce trebuie să facă.

“Acasă, să aveţi rezerve pentru 7 zile de apă îmbuteliată, mâncare uşor de preparat şi alte lucruri esenţiale ce pot fi folosite în timpul unor întreruperi prelungite a utilităţilor şi serviciilor.”

O aeronavă Boeing 747 modificată, de aproape 200 de tone, care poate atinge o viteză de zbor de circa 970 de kilometri pe oră, l-ar putea salva pe Barack Obama şi pe staff-ul său în cazul unei apocalipse. Chiar şi “izbucnirea unui război nuclear, impactul cu un meteorit sau chiar o invazie zombi” ar putea fi înfruntate cu ajutorul avionului prezidenţial, supranumit “doomsday plane”, scrie ABC News.

Un astfel de aparat de zbor, al cărui preţ se ridică la 223 de milioane de dolari, este capabil să absoarbă radiaţiile nucleare şi este imun la pulsurilor electromagnetice, datorită unui scut protector. Aeronava cu numele de cod E-4B este coordonată de la baza aeriană Offutt din Nebraska. Echipajul de pe avionul prezidenţial are parte de un program special: angajaţii dorm în apropiere şi sunt gata de decolare în doar câteva minute. Conform sursei citate, personalul de pe avionul prezidenţial a avut parte de un program draconic de instrucţie, imediat după atentatele de la 11 septembrie 2001, când patru avioane s-au prăbuşit peste World Trade Center, Pentagon şi în sudul statului Pennsylvania.

“Dacă centrele de comandă de la sol întâmpină deficienţe sau se confruntă cu un atac, suntem pregătiţi imediat să decolăm. Suntem în alertă 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână, 365 de zile pe an”, a declarat căpitanul W. Scott “Easy” Ryder, comandantul Centrului Naţional de Operaţiuni aeriene. “În permanenţă există cel puţin un avion în alertă, pregătit să se ridice de la sol”, a adăugat acesta. În plus, tehnicienii care răspund de echipamentul electronic din dotarea avionului (75.000 de kilograme de aparatură) monitorizează sistemul de aer condiţionat care îl menţine la o temperatură optimă funcţionării.

De asemenea, aeronava prezidenţială dispune de un sistem de comunicaţii ultrasofisticat care facilitează chiar transmiterea de informaţii între acesta şi un submarin, scrie publicaţia citată. La bordul aeronavei se află tot timpul o echipă de securitate de elită, care să se asigure de siguranţa zborului. ” E ca şi cum ar fi un Fedexed” (n.r. cel mai mare transportator aerian de mărfuri din lume, care asigură o distribuţie şi livrare variate: de la echipamente industriale şi echipamente electrice şi mecanice la documente şi documentaţii), a descris aparatul Robert Gates, ministrul american al Apărării. După ce demnitarul a călătorit cu aeronava care poate zbura mai mult de o zi (în jur de 30 de ore) fără a fi realimentată, acesta a caracterizat-o ca fiind “destul de spartană, fără geamuri sau altceva”, precizează ABC News. De asemenea, “Doomsday plane” poate funcţiona la capacitate maximă în spaţiul aerian fără a ateriza la sol, cu realimentări succesive de la avioane-cisternă.

Potrivit datelor furnizate de site-ul oficial al U.S. Air Force, avionul prezidenţial are o lungime de 70 de metri, o anvergura a aripilor de 60 de metri şi este echipat cu patru motoare CF6-50E2. La bordul aeronavei, unde pot urca un număr maxim 112 persoane.

Legaturi:

(…) Sau sa intelegem ca, dimpotriva, lupta de clasa s-a ascutit, mai avem doar putin si tocmai ca suntem atat de aproape de victorie, trebuie sa fim mai neinduratori si mai tiranici ca pana acum? Bineinteles, de vreme ce, ni se spune oficial si ni se va tot repeta pana la obsesie si pana la… TEROARE… este aproape sigur ca teroristii vor razbuna moartea lui bin Laden!


Vorba stangistului Michael Moore (a se vedea mai jos): FRICA NE CONDUCE. Fiindca frica este cel mai bun instrument de manipulare a maselor si de transformare a lor in turme docile care isi predau de bunavoie toate drepturile…

*

(…) Avertismentul de fata are o importanta deosebita si in perspectiva avalansei de neinchipuit filme “apocaliptice” sau “postapocaliptice” (2012, Legion, Avatar, etc., etc.). care ne potopesc de ceva vreme incoace, cu o intensitate tot mai  mare si mai suspecta. Ei bine, atunci cand industria Hollywood decide sa abordeze subiectul sfarsitului lumii, manipuland toata gama straturilor psihologice ale omului (fascinatie, tendinte morbide, groaza, cruzime, paroxism, tendinte de contopire si de anulare a propriului sine, dar si  a dorintelor naive “de mai bine”, de “salvare” omeneasca, de agatare de idoli si mituri) este limpede ca “cineva” ne testeaza si ne pregateste pentru ceva, probabil pentru o falsa si butaforica apocalipsa, gandita atent de “marii scenaristi” ai lumii, pentru a o anula din constiintele noastre pe cea adevarata, implinita numai dupa venirea Fiului lui Dumnezeu pe norii cerului pentru a-l zdrobi pe falsul Mesia care va subjuga intregul pamant. Si se contureaza tot mai limpede ca, in acelasi timp, acelasi “cineva” cauta sa compromita, ducand intr-o zona a irationalului si a inselarii, a delirului paranoid (cum face si Pavel Lungin cu Tarul lui) orice discutie despre vremurile de pe urma.


Subiectul vremurilor de pe urma nu are nimic cinematografic, nimic  scandalos, nimic spectacular, nimic “fascinant” in el. Este parte din Sfintele Scripturi, din Traditie, din invatatura ORTODOXA, face parte integranta, in mod firesc, din viata duhovniceasca a celor din Biserica. “Profetiile, spune Sf. Pavel, sa nu le dispretuiti”. Reusim noi sa nu le dispretuim? Sau ne astupam urechile si ne facem ca nu le auzim?


Categorii

Dezastre, calamitati, Internet, New Media, Noile Tehnologii, Opinii, analize, Teroarea "terorismului", Video

Etichete (taguri)

,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “Update – DIN SERIA ‘APOCALIPSA ACUM’: NASA isi alarmeaza angajatii privind o iminenta catastrofa. SE PREGATESTE CEVA?

 1. Dragii mei,

  Sa nu uitam ca nimeni si nimic nu este si nu poate fi mai puternic decit Dumnezeu ! Iar marea noastra Sansa este ca putem sa-L dobindim si sa-L purtam in inimile noastre ! Asa sa ne-ajute Bunul Dumnezeu !

  Mircea

 2. “Acum se vede treaba ca diavolul nu mai vrea doar sa nege ca ar putea veni sfarsitul lumii, ci vrea sa isi regizeze el propria apocalipsa.”

  Cred ca asta si face! Iar dupa aceea cel ce va veni se va da drept Mantuitorul lumii.

  Daca nu ati vizionat filmul “Zeitgeist moving forward” il puteti vedea aici: http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

  Este un film de propaganda pro-globalizare unde se poate vedea cam ce se promite, cam ce lume se contureaza printr-o noua ordine mondiala. Este o lume supertehnologizata, un nou rai pe pamant, ceva din oferta seducatoare a lui antihrist.
  Filmul este lung de 2 ore si 42 min, obositor dupa parerea mea, dar merita analizat.

 3. Mie anuntul asta mi se pare mai degraba ca face parte din seria temerilor paranoice ale americanilor, care se simt tot timpul amenintati de ceva sau de cineva ! In contextul in care economia lor este in degringolada, acest gen de temeri se vor mari si acumula cu si mai mare intensitate, grefate si pe baza neo-protestanta a cultului majoritatii americanilor, care favorizeaza psihozele de acest gen. Dar cum jurnalistii de pretutindeni sunt avizi de senzationalul de prost gust, preiau si promoveaza aceste “stiri” care merg de minune la vanzare, majoritatea oamenilor fiind foarte usor de manevrat.

 4. inca o metoda de prostire a lumii, ,,luarea maul-ui , cum se spune ” pentru distragerea atentiei de la adevaratele probleme cu care se confrunta lumea de azi mai ales de la adevarata criza cea morala! ; si indepartarea de Dumnezeu , care-i adevarata napasta si nu cea financiara ( generata artificial de artizanii financiari, manipulatorii din umbra ) america e mai in galeata decat grecia, dar se mentine o aparenta de prosperitate artificiala ! planul de ,,aparare civila ” e inca o gaselnita a NASA pentru mentinerea unei situatii de teama, similara cu ,, drobul de sare de pe soba! ‘ prezentarea ,,avionului prezidential ” aflat la dispozitia presedintelui ( dar de fapt cine-l conduce pe presedinte ! ) care sa-i salveze viata ! oare e chiar pentru cine se pregateste ?! , sau precum in vechea zicala ,,pentru cine se nimereste ” iluzia sigurantei presedintelui a fost pusa la incercare de o banala piatra de bordura acus vreo luna si ceva , cand masina i-a ramas suspendata ! iluzia ca ar fi conducator ! data acestei marionete, scoase la inaintare, nu mai pacaleste pe nimeni ! oamenii incep sa se trezeasca, si sa-si dezlege firele nevazute ale manipularii ( un semn ar fi si cresterea numarului stergerilor conturilor din retelele de ,,socializare “) revenirea oamenilor la credinta si respectul a tot ce-i creatie ! dar mai sunt inca multi atrasi de mirajul banilor, placerilor si bunastarii cu orice pret ! o sticla de apa si o portie de mancare nu pot asigura salvarea unei vieti, decat pentru scurt timp, hrana spirituala ,, Cuvantul lui Dumnezeu ! ” este cea care salveaza cu adevarat ! (si supravietuirea fizica asa cum a fost asigurata hranirea in desert cu mana si apa scoasa din piatra seaca ! )

 5. Am updatat putin postarea cu alte cateva linkuri utile.

 6. @ maria:

  Foarte de acord cu fratia ta, insa numai pana la…

  nu mai pacaleste pe nimeni ! oamenii incep sa se trezeasca, si sa-si dezlege firele nevazute ale manipularii ( un semn ar fi si cresterea numarului stergerilor conturilor din retelele de ,,socializare “) revenirea oamenilor la credinta si respectul a tot ce-i creatie !

  E bine sa nu ne facem mari iluzii si nici sa nu ne luam dupa semne exterioare foarte usor. Manipularile sunt, astazi, ultradiversificate, rafinate si stratificate, exista o oferta de o “generozitate” fara precedent, bazata pe ani si ani de studii si experimente sociale serioase, unele in vivo, inclusiv acum in curs de desfasurare, ai caror cobai suntem. Nu sunt numai sirene imbatatoare si lanturi de amagiri pentru cei atrasi de mirajul banilor, placerilor si bunastarii cu orice pret… Ar fi prea simplu sa fie asa. Ispitele “de dreapta”, pentru cei carora LI SE PARE sau… LI SE DA PREMEDITAT SENZATIA ca… s-au trezit deja, sunt cu mult mai primejdioase.

  Or, semnele DUHOVNICESTI ale unei adevarate treziri nu se prea vad. Putini oameni cauta astazi cele ale Duhului, putini oameni se duc catre rugaciune, putini inteleg ca singura solutie de salvare (a sufletului) este POCAINTA. Si indraznim sa plusam: MAI PUTINI decat in anii trecuti, dupa perceptia noastra… Sa dea Domnul ca noi sa gresim. Insa semnele/simptomele la multi dintre cei carora li se pare ca “s-au trezit din manipulare” sunt mai proaste, uneori decat chiar la cei inca “adormiti”: rautate, trufie, incrancenare, razvratire, ura, agitatie trepidanta, receptivitate facila la zvonuri, legende (hoax-uri) si la mesaje de tip “guru”, etc, etc. Cuvantul lui Dumnezeu este, pentru prea multi, doar un CIOMAG perfect cu care sa dea in cap “ratacitilor”, iar “revelatiile” si “desteptarile” pe care le au le slujesc mai degraba la a arunca cu noroiul abjectiilor si cu… anateme (la propriu) in fratii lor. Dar nu doar atat, ci s, in tot mai multe cazuri, se poate vorbi de o facinatie sporita pentru toate cele ale intunericului, o atractie exagerata, vadit morbida fata de rau, fata de uraciune, fata de mizerii, hule si scarbosenii (deghizata fata de propria constiinta in combaterea lor), manifestata – surpriza!- cu mai mare ravna TAMAN in duminici si in mari praznice! De ce oare?

  De aceea nu avem incredere in acest gen de treziri, majoritatea ca rezultat DOAR al “informarii”, iar nu al strapungerii inimii. Or, informatia singura, fara o inima calda si plina de pocainta, fara o constiinta sincera si acuta a propriei pacatosenii, nu face din noi decat niste farisei. Incrancenati, acri si intunecati. Nu “Ortodoxia mintii”, nu o credinta fara inima si fara Duh, nu o credinta a informatiei virtuale – adesea ultra-virusate si falsificate subtil, doar cu aparenta de adevar (vezi mai jos) – ne vor salva, ci ortodoxia traita real, in durerea inimii si cu smerita cugetare, cu ochii tinta la Lumina lui Hristos, iar nu la intunericul Antihristului….

  Vezi si:

  CUM NE PREGATIM PENTRU CE VA URMA? POCAINTA, ASTAZI – INTRE “MUCENICIA VIRTUALA” SI INVATATURILE SFINTILOR

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/01/31/cand-secretul-e-doar-discret-agenda-de-modelare-sociala-si-centralizare-globala-este-acum-la-vedere/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/07/hackeri-spioni-inca-o-dovada-ca-internetul-e-impanzit-de-agenti-ai-serviciilor-secrete/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/03/01/curtea-suprema-din-sua-decide-ca-parintii-nu-mai-au-dreptul-de-a-da-in-judecata-producatorii-de-vaccinuri-prilej-de-refletie-asupra-mega-capcanei-care-ni-se-intinde-astazi-prin-provocarea-disperarii/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/04/13/suntem-in-plin-razboi-informational-din-nou-despre-capcanele-retelelor-sociale-si-ale-activismului-internautic/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/13/dale-internetului-bloggerita-siriana-amina-arraf-lesbiana-activista-si-rapita-de-fortele-siriene-nu-exista/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/13/21-ani-de-la-adormirea-parintelui-benedict-ghius-cand-nu-te-vede-nimeni-te-vede-dumnezeu-ce-trebuie-sa-fac-atunci-cand-suferinta-ma-macina-epidemia-pietismului-si-a-clipurilor-virale-atenti/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/08/18/parintele-mihail-stanciu-cuvant-de-lamurire-in-chestiunea-actelor-biometrice-si-de-avertizare-cu-privire-la-bravada-luptatorilor-anti-sistem/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/11/au-cuvantul-cititorii-3-care-este-scopul-acestui-joc-de-a-lepadarea-ce-trebuie-sa-faca-cel-care-vrea-sa-reziste-in-fata-prigoanei-antihristice/

 7. Franta, ingrijorata de discursurile apocaliptice care prezic sfarsitul lumii in 21 decembrie 2012: risc sporit de derive sectare si sinucideri colective
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-8850321-franta-ingrijorata-discursurile-apocaliptice-care-prezic-sfarsitul-lumii-21-decembrie-2012-risc-sporit-derive-sectare-sinucideri-colective.htm

 8. PSALMUL 138
  Al lui David.

  1. Doamne, cercetatu-m-ai şi m-ai cunoscut.
  2. Tu ai cunoscut şederea mea şi scularea mea; Tu ai priceput gândurile mele de departe.
  3. Cărarea mea şi firul vieţii mele Tu le-ai cercetat şi toate căile mele mai dinainte le-ai văzut.
  4. Că încă nu este cuvânt pe limba mea
  5. Şi iată, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate şi pe cele din urmă şi pe cele de demult; Tu m-ai zidit şi ai pus peste mine mâna Ta.
  6. Minunată este ştiinţa Ta, mai presus de mine; este înaltă şi n-o pot ajunge.

  7. Unde mă voi duce de la Duhul Tău şi de la faţa Ta unde voi fugi?
  8. De mă voi sui în cer, Tu acolo eşti. De mă voi coborî în iad, de faţă eşti.
  9. De voi lua aripile mele de dimineaţă şi de mă voi aşeza la marginile mării
  10. Şi acolo mâna Ta mă va povăţui şi mă va ţine dreapta Ta.
  11. Şi am zis: “Poate întunericul mă va acoperi şi se va face noapte lumina dimprejurul meu”.
  12. Dar întunericul nu este întuneric la Tine şi noaptea ca ziua va lumina. Cum este întunericul ei, aşa este şi lumina ei.
  13. Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele.
  14. Te voi lăuda, că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale şi sufletul meu le cunoaşte foarte.
  15. Nu sunt ascunse de Tine oasele mele, pe care le-ai făcut întru ascuns, nici fiinţa mea pe care ai urzit-o ca în cele mai de jos ale pământului.
  16. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi şi în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârşi şi nici una din ele nu va fi nescrisă.
  17. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, şi foarte s-a întărit stăpânirea lor.
  18. Şi-i voi număra pe ei, şi mai mult decât nisipul se vor înmulţi. M-am sculat şi încă sunt cu Tine.
  19. O, de ai ucide pe păcătoşi, Dumnezeule! Bărbaţi vărsători de sânge, depărtaţi-vă de la mine!
  20. Aceştia Te grăiesc de rău, Doamne, şi vrăjmaşii Îţi hulesc numele.
  21. Oare, nu pe cei ce Te urăsc pe Tine, Doamne, am urât şi asupra vrăjmaşilor Tăi m-am mâhnit?
  22. Cu ură desăvârşită i-am urât pe ei şi mi s-au făcut duşmani.
  23. Cercetează-mă, Doamne, şi cunoaşte inima mea; încearcă-mă şi cunoaşte cărările mele
  24. Şi vezi de este calea fărădelegii în mine şi mă îndreptează pe calea cea veşnică.

 9. @admin: vazand lucrurile asa, de la nivelul strazii, zic sa nu plusati totusi. ca nu stiu daca sunt mai putine “treziri” acum decat in anii trecuti dar cu certitudine sunt mai multe chemari. sau cel putin la fel de multe.

 10. @Alin-7:

  Da, chemari sunt. Dar tocmai de aceea e atat de dezvoltata piata groazei si a negustorilor de apocalipsa. Pentru a deturna aceste chemari inspre fundaturi (ne)-duhovnicesti si, astfel, a sminti oamenii, a ii intoarce de la o reala convertire (vai celui prin care vine sminteala...). Real-convertitii sunt, din aceasta cauza, foarte putini… 🙁

 11. Pingback: Parohia “Sf. Nectarie Taumaturgul” – Coslada (Madrid) » Blog Archive » Apocalispsa după NASA
 12. @ admin: insa semnele/simptomele la multi dintre cei carora li se pare ca “s-au trezit din manipulare” sunt mai proaste, uneori decat chiar la cei inca “adormiti”: rautate, trufie, incrancenare, razvratire, ura, agitatie trepidanta, receptivitate facila la zvonuri, legende (hoax-uri) si la mesaje de tip “guru”,. Cate dreptate, foarte pertinent semnalul fratelui Admin, ati rostit exact gandurile care imi incoltisera in minte, ma refer la propria persoana…Pentru ca desi de ceva vreme, incerc sa duc o viata duhovniceasca( pentru ca de putin timp s-a manifestat dorinta de a trai credinta si de a o intelege), de cate ori sunt intr-un impas revin la cele insiruite mai sus de fratele admin, vechi metehne, si imi dau seama ce putina e credinta mea desi de multe de ori uit acest aspect al slabiciunii proprii si in comparatie cu altii, ajung chiar sa am o satisfactie si o mandrie in sinele meu… Nu am decat sa incerc, in continuare cu ravna, dar de fiecare data cand ma lovesc de ceva neplacut, de pacatele celorlalti , sau la lucruri rele ajung si foarte usor la un sentiment de ura, inversunare, furie, imediat imi ies din fire, primul reflex e sa gandesc raul, ..ma infurii ca ma tulbura in incercarea mea, desi nu ma mai manifest sau inecerc cu mare dificultate sa ma stapanesc, ganduruile rele tot se manifesta in mintea mea mai mult ajung sa-mi para rau ca m-am stapanit, iata cum lucreaza cel viclean -foarte subtil. Sunt multi care incearca sa se trezeasca, dar nu e asa usor a trai trezirea cea buna,adevarata…nu ramane decat rugaciunea si speranta ca si mila lui Dumnezeu sa ne ajute sa ne intarim credinta cea buna…Tot cercetandu-ma si citind din pildele Sfintilor, am ajuns la concluzia ca sunt mai putin ca un purice, sunt chiar mai pacatoasa decat eram inainte, traiesc o credinta “calduta”, dar nici nu pot renunta, nici nu pot mai mult deocamdata, spiritual ma simt limitata…poate si eu ingros randurile “trezitilor”….

 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Pana unde a ajuns isteria securitara: SUA AVERTIZEAZA ASUPRA BOMBELOR IMPLANTATE SUB PIELE
 14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Se fura copiii pentru organe?! UN HOAX SINISTRU DEZMINTIT CATEGORIC DE POLITIE
 15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » RAPIRILE DE COPII: legenda urbana si psihoza sociala construita dupa manual. S-A AJUNS LA AGRESAREA AMBULANTELOR si s-a amplificat prin haznaua poporului, OTV. ANALIZA MECANISMELOR SI MIZELOR POSIBILE ALE DIVERSIUNII
 16. Pingback: ISTERIA LUI 2012 SE INTOARCE! De aceasta data, cu dezvaluiri "socante", cu "informatii cruciale" despre lumea noastra, garantate cu "secret de stat" de guvernul mexican...
 17. Pingback: TABLOIDIZAREA APOCALIPSEI sau cum ne anunta ”Libertatea” ca ”Antihristul e printre noi” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 18. Pingback: Administratia Nationala Oceanica a SUA, nevoita sa INFIRME EXISTENTA …SIRENELOR. Ce puternica e VRAJA TV-ului! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Pingback: Suntem “avertizati”: DEZASTRU APOCALIPTIC PE 1 OCTOMBRIE. Sau cum se degradeaza tot mai mult jurnalismul romanesc - Recomandari
 20. Pingback: Ce este si cum (nu) se citeste o PROFETIE ORTODOXA? Scurta lamurire pentru neavizati sau AMATORI DE SENZATIONALISM APOCALIPTIC - Recomandari
 21. Pingback: Foreign Policy: PENTAGONUL ARE PLAN DE REACTIE IN CAZ DE… APOCALIPSA ZOMBI. Care-i explicatia? - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare