IPS PIMEN, la Putna, predica devastator impotriva politicii UE si a conducatorilor tarii: EXISTA UN PLAN DIABOLIC, SE FAC CRIME, TOTUL SE OTRAVESTE, MAI ALES SUFLETELE NOASTRE! (audio)

3-07-2013 2 minute Sublinieri

pimen

Cuvânt la privegherea Sfântului Voievod Ștefan cel Mare

(IPS Pimen, 1 iulie 2013)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

[…]

În seara aceasta, sigur, trăim momente de mare bucurie. Ne aflăm aici, la Putna, lângă Ştefan cel Mare. Momente de bucurie pentru cântările de la strană, şi unele au fost cântate şi de fraţii noştri întru neam şi credinţă de dincolo de frontiera de astăzi din Ucraina. Frumos. Cine credea, în timpul regimul comunist, că vom trăi vremuri să vedem mănăstirile pline de călugări, cântările bisericeşti frumoase, ca în vremurile de demult, meşteri iconari, cei care brodează, şi aşa mai departe? Sunt momente de bucurie, de înălţare!

Dar sunt şi momente de întristare. Există acest plan diabolic: sub pretextul că caută resurse de energie verde [gaze de sist, n.n.]  şi nu-ştiu-ce și trebuie să sfredelească pământul la adâncimi mari, otrăvind apele, izvoarele lăsate de Dumnezeu, pentru totdeauna. O crimă. O crimă! Un plan economic diabolic. Rugăciune la Dumnezeu ca să-i oprească din răutatea lor!

Rău era în timpul regimului comunist ateu. Mai rău în timpul acestui regim, Uniunea Europeană.

Copiii sunt ameninţaţi, li se distrug simţămintele morale. Mintea se distruge prin aparatele la care privesc şi citesc, cum ştiţi prea bine, mai bine decât mine. Toate – fapte care sunt crime!

Cuvintele mele sunt foarte aspre şi mulţi vor spune: Cum e posibil ca un posibil să adreseze aşa cuvinte dure în faţa conducătorilor de astăzi din ţară şi din Uniunea Europeană? Sunt dure pentru că faptele lor sunt diabolice!

Cum să scumpească ei energia electrică de sute de ori mai mult? Cum să-i credem pe ei că vor aduce binele? Numai răul! Dar, cum Dumnezeu ne-a salvat de pericolele aduse de Uniunea Sovietică, ne va salva, credem, dacă ne vom ruga cu toată smerenia, de pericolele aduse de politica Uniunii Europene.

Totul se otrăveşte, şi apa, și alimentele, şi, mai ales, sufletele noastre. Sub protecţia legii parlamentare [este trecut] şi păcatul pe care Dumnezeu l-a pedepsit cu foc şi pucioasă în Sodoma, păcatul sodomiei. Lumea se înmulţeşte prin căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. Aşa a rânduit Dumnezeu. Citim în Sfânta Scriptură, în Vechiul Testament, că Dumnezeu, văzând că nu e bine ca omul să fie singur, i-a făcut un tovarăș de viaţă: o femeie! Nu i-a făcut un bărbat! Dar când diavolul pune gheara pe sufletul omului, îi întunecă mintea şi se petrece ceea ce se petrece.

Să avem credinţa neclintită că ei se vor risipi, și noi trebuie să rămânem tari în credinţa noastră, fără să-i urâm. Fără să-i urâm! Nu, nu-i urâm, ci le dorim întoarcere la calea cea adevărată. La credinţa în Dumnezeu.

[…]

ips_pimen_test

Legaturi:

***


Categorii

Homosexualitate, Inregistrari, IPS Pimen, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele, Transcrieri-Redactari, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE)

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

24 Commentarii la “IPS PIMEN, la Putna, predica devastator impotriva politicii UE si a conducatorilor tarii: EXISTA UN PLAN DIABOLIC, SE FAC CRIME, TOTUL SE OTRAVESTE, MAI ALES SUFLETELE NOASTRE! (audio)

 1. Ne bucuram si… sa nu pregetam a ne ruga si noi mirenii MAI MULT pentru ierarhii nostri, pentru intarirea TUTUROR.
  Doamne ajuta!

 2. batranii ierarhi mai au curaj inca, Dumnezeu sa le dea putere…tocmai ce am auzit si marturia mitropolitului din Muntenegru; avem nevoie de marturia si indemnul lor ca de aer ! sa marturisim si noi fiecare pe unde poate, sa nu tacem, sa ne framantam si sa cautam solutii de popularizare a adevarului, sa alarmam pe fratii nostri care dorm in pantofi, sa profitam de fiecare zi

 3. Este foarte adevarat ca trebuie sa fim vigilenti, prudenti, precauti la noi insine si la membrii familiei noastre…
  Dar daca Domnul Hristos VREA sa faca O “CERNERE” a “Graului celor care CRED cu tarie si Adevarat in EL” de “pleava, celor care NU CRED deloc sau cred FATARNIC sau ERETIC sau pana la o vreme…”, si daca EL- Hristos, care este STAPANUL VIEI si ARIEI lumii acesteia, VREA sa faca in “proprietatea lui, care este LUMEA (pe care a CUNPARAT-O CU SANGELE SAU, prin Jertfa Sa, cf. Apocalipsa, cap.5, vers.9) O CURATENIE GENERALA, si “o alegere a apelor”, putem noi oare sa ne IMPOTRIVIM LUI? Nu, oricat NU AM DORI asta, daca aceasta este VOIA LUI, atunci Ea, TOT SE VA IMPLINI…!

  Inclusiv “APOSTAZIA” CRESTINILOR care sunt vrispiti in cele 4 zari ale lumii spune Sf. Igantie Briancianinov, CA NU POATE FI OPRITA,oricat am vrea, noi crestinii ortodocsi sa nu se intample asta, fiindca spune Sf. IGANATIE, ca noi cu puterile noastre si cu mainile noastre “slabe” NU PUTEM OPRI ceea ce Dumnezeu A PORUNCIT sa se intample, fiindca APOSTAZIA este PORUNCITA de catre Hristos a se IMPLINI, tocmai pentru a se vedea CINE (mai) CREDE in El si cine NU!

  Iarasi stim din Cartea Apocalipsei ca “fiarei” i s-a dat stapanire peste “toata seminitia si limba si neamul” (cf. Cartea Apocalipsei, cap.13, vers.7), deci inclusiv peste popoarele crestine…!

  Dar la fel de ADEVARAT este ca si in acest proces de “apostazie” generala si “globala” a crestinilor de la ADEVARUL si Persona lui Hristos, Domnul Hristos PORUNCESTE tuturor crestinilor SA NU SE INCHINE “fiarei”, ci SA RAMANA CREDINCIOSI si FIDELI Lui-Adevaratului MESIA si HRISTOS, si sa nu creada in falsul “hristos” mincinos, care va fi “Antihrist”. Iata ce spune Sf. Scriptura:
  “9.Şi al treilea înger a venit după ei, strigând cu glas puternic: Cine se închină fiarei şi chipului ei şi primeşte semnul ei pe fruntea lui, sau pe mâna lui,
  10.Va bea şi el din vinul aprinderii lui Dumnezeu, turnat neamestecat, în potirul mâniei Sale, şi se va chinui în foc şi în pucioasă, înaintea sfinţilor îngeri şi înaintea Mielului. ” (cf. Apocalipsa, cap. 14, vers.9 si 10).

  Or, NU TREBUIE sa ne miram prea mult ca cei care ne conduc, si anume politicienii nostri, MERG cu pasi grabiti inspre APOSTAZIE fiindca intr-un fel este “firesc” sa se intample cu ei asta, pentru ca ei NU TRAIESC CU HRISTOS in mod adevarat si cinstit asumat si hotarat, si nici NU cred in realitate in El, fiindca nu au cum, caci Credinta Adevarata se pastreaza doar prin IMPLINIREA VOI LUI!, iar atunci cand ii vedem pe la tv ca participa la anumite slujbe la Biserica, mai ales in campaniile electorale, ei o fac numai de ochii lumii si in mod teatral si nu sincer si onest, FARA CA SA MEARGA sa se roage cu toata inima si Sa-L SLAVEASCA pe Hristos cu toata puterea lor, si mai ales SA SE HOTARASCA sa IMPLINEASCA Voia Lui Divina in politica pe care ei o fac in viata poporului nostru…
  Grav este insa ca prin ceea ce fac, ei ATRAG in APOSTAZIE cat mai multi romani, prin crearea unui cadru institutional care INCURAJEAZA NECREDINTA si LEPADAREA de Biserica, de preceptele crestine si in definitiv de INSASI Persoana si Numele lui IISUS HRISTOS!

  Dar pe de-alta parte, nici nu trebuie sa stam “resemnati” si sa nu facem nimic ca sa-i SALVAM pe ai nostri de “potopul”, sau sa-i FERIM de decaderea si DEFORMAREA si Schimonosirea lumii care vine peste omenire…
  Numai cacea ce mai putem face este SA NE INTARIM sufletul nostru, sa ne curatam de slabiciunile launtrice care inca mai pulseaza in fiinta noastra, si mai ales sa ne CURATAM GANDIREA DE ORICE INSELACIUNE si GANDIRE falsa si de orice DUBIU si suspiciune ca Ortodoxia contine si “exagerari” si lucruri care nu se pot verifica…etc, adica sa ne supunem mintea si cugetarea la un srios TRATAMENT de INZDRAVENIRE si la o “cura PURGATIVA” de eliminare a oricarui “rezid” de cugetare lumeasca si pacatoasa care se mai ascunde prin “cutele” mintii noastre, CA SA PUTEM RAMANE IN ADEVAR si RECUNOASTE ADEVARUL de orice “surogat” al sau…fals…
  Pentru asta trebuie evident sa ne caim mai mult si sa ne pocaim cu mai multa ardoarein fata Ochilor AtotVazatori ai Domnului, dar si aceasta sa o facem cu “cu intelepciune” si sa ne smerim cu intelepciune inaintea celui de Sus, ca SA ATRAGEM mereu HARUL LUI DUMNEZEU, ca si un vesmant nevazut duhovnicesc, si neaparat trebuincios ca sa putem sa rezistam la ceea ce va veni peste lume si mai ales peste Biserica Domnului cea Drept Maritoare!
  Cel mai important este SA RAMANEM INTRU ADEVAR caci, peste toata lumea va veni o crunta LUCRARE DE INSELARE A LUMII, care este PORUNCITA tot de catreDumnezeu si nu de diavol (cf. 2 TESALONICENI, cap.2, vers.10-12) si NUMAI DACA VOM RAMANE intru ADEVAR, numai asa vom putea si MARTURISI pe Hristos si public si in vreo eventuala persecutie sau chiar cu viata, daca EL ne va cere asta!

  Dar daca nu vom Ramane in Adevar NU VOM AVEA nici HARUL OCROTITOR si nici Curajul Marturisirii lui Hristos si nici Ravna Mantuirii, ci vom fi “inecati” de suvoiul fricii si al groazei cu care potrivnicii lui Hristos ii vor infricosa pe Marturisitorii lui Hristos, insa evident se vor infricosa doar crestinii care sunt “neintariti” IN CONVINGERILE pe care trebuie sa le aiba despre ceea ce Domnul Hristos a decoperit omenirii si Bisericii Sale…!

  Hristos sa aiba MILA de noi toti!

 4. Predici IPS Teodosie, IPS Pimen, PS Longhin de Sf. Stefan cel Mare la Putna, 2013 :
  http://youtu.be/2HljPXPHA_M

 5. Pingback: Pr. Marcel Radut Seliste: UNIUNEA EUROPEANA INTERZICE BISERICII AFIRMAREA ADEVARULUI DESPRE HOMOSEXUALITATE! Analiza importanta pe marginea textului european APLAUDAT de PATRIARHIE. Indiferent de o noua constitutie anticrestina, PRIGOANA CRESTINILOR POATE
 6. Este constient de nenorocirea care va urma o data cu explozia preturilor la energie – Toti ierarhii din BOR sa ia exemplu de la IPS Pimen si sa puna la zid vatafii din fruntea tarii – Sa explice ponta si basescu cum se va trai in tara asta cu facturi de peste 1000 RON la gaz – DACA nu se opresc din calendarul criminal al liberalizarii vom ajunge ca in Africa – bruma de economie va fi complet distrusa – vom deveni lagar de exterminare! AFARA cu banditii UE!

 7. Pingback: IPS Pimen: “Rău era în timpul regimului comunist ateu. Mai rău în timpul acestui regim, Uniunea Europeană” | pongogonzo
 8. Pingback: Jurnalistul Cristian Unteanu (“Adevarul”) IL ATACA PE IPS PIMEN pentru predica sa anti-UE invocand LEGISLATIA ANTI-CRESTINA EUROPEANA - Recomandari
 9. Pingback: Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!” -
 10. Pingback: IPS Laurentiu Streza ataca dur Constitutia revizuita pe tema familiei. “ESTE O PEDEAPSA A LUI DUMNEZEU CARE VINE ASUPRA NOASTRA. ESTE CEL MAI MARE ATENTAT LA FIINTA NEAMULUI NOSTRU” [video] - Recomandari
 11. Pingback: IPS IRINEU, Mitropolitul Olteniei, despre casatoriile homosexuale si Constitutie: DE UNDE ACEASTA RAPACITATE SPIRITUALA SI SOCIALA? - Recomandari
 12. Pingback: Pr. Vasile Mihoc catre tineri: E NEVOIE DE SERIOZITATE SI LUPTA CU “CEL VICLEAN”, HRISTOS NU E “NICE”. Lumea de azi ii fragilizeaza programatic pe tineri si proclama NORMALE si patimile impotriva firii (VIDEO) -
 13. Pingback: MARTURISIREA CREDINTEI si INCEPUTUL EPURARII RELIGIOASE. Ce facem “daca ni se cere sa optam intre apartenenta la unele structuri politice, economice sau militare” si HRISTOS? DATORIA DE A NU TACEA - Recomandari
 14. Pingback: (UPDATE VIDEO): Predicile Mitropolitului Andrei la Nicula, de Sfanta Maria: BISERICA NOASTRA MILITEAZA PENTRU PROTEJAREA FAMILIEI IN CONSTITUTIE - Recomandari
 15. Pingback: PS LONGHIN de Banceni, PS MELETIE al Hotinului, IPS PIMEN si ARHIM. MELCHISEDEC – predici la MANASTIREA PUTNA despre IUBIREA MAICII DOMNULUI si PROVOCARILE HOMOSEXUALITATII (audio, foto) - Recomandari
 16. Pingback: Parintele Ioan Buliga despre PRETUL TRADARII si PERVERSELE STRATEGII ALE NOII FIARE -
 17. Pingback: Parinti de azi ai Bisericii spun adevarul despre RAZBOIUL SALBATIC DUS DE STAPANII OCULTI AI ACESTUI VEAC IMPOTRIVA ROMÂNIEI, BISERICII, FAMILIEI: “Nici cizma sovietica nu apasa atat de greu pe grumazul poporului român” - Recomandari
 18. Pingback: 510 DE ANI DE LA ADORMIREA SFANTULUI STEFAN CEL MARE, “aparatorul neinfricat al credintei si patriei strabune” (✝2 IULIE 1504). PREDICI text, audio si video. De ce a fost canonizat dreptcredinciosul voievod, in ciuda pacatelor sale omenesti?
 19. Sint citiva preoti si ierarhi ca IPS Pimen in tabara Adevarului care spun lucrurilor pe nume cu mult curaj. De nu ar fi ei, credinta pe pamant s-ar subrezi facind loc inmultirii pacatului. Pastorii adevarati vor exista pina la sfirsit insa vor fi din Ce in Ce mai putini. Ne vom simti din Ce in Ce mai singuri.

 20. Pingback: “SI ASTAZI EXISTA MULTI IROZI. Fiecare dintre noi poate deveni un Irod pentru semenul lui sau fata de propria sa nevinovatie… PREA MULT RANIM SI PREA MULT UCIDEM”. Predici audio pe marginea UCIDERII PRUNCILOR -
 21. Pingback: “Şi a fost gândul lui Dumnezeu cu Ştefan Voievod…” (VIDEO, AUDIO) – Dreptcredinciosul voievod STEFAN CEL MARE SI SFANT, “păstorul cel bun” al neamului, OM AL CREDINTEI SI OM AL EVANGHELIEI | Cuvântul Ortodox
 22. Pingback: IPS PIMEN, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a implinit 87 de ani | Cuvântul Ortodox
 23. Pingback: ÎPS PIMEN S-A MUTAT LA VEȘNICA ODIHNĂ, ca victimă a pandemoniei de coronavirus. EPISCOPUL MACARIE: "Ați fost luat de pe front, Părinte Arhiepiscop, oștean de frunte și veteran al unei Biserici luptate atât de greu acum. Căci, într-adevăr,
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare