“MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si a granitelor/ Emil Hurezeanu: “NE AFLAM IN PERIOADA DINAINTEA DECLANSARII PRIMULUI RAZBOI MONDIAL” (VIDEO)

21-07-2014 19 minute Sublinieri

6904952-afp-mediafax-foto-dominique-fagetsursa foto

UPDATE

NOI LUPTE SOLDATE CU VICTIME, LA DONETK. CIVILII EVACUATI

FASCISMUL “CORECT” si “DREPT” DE FACEBOOK:

Revin in forta si la noi fanatismul “certitudinilor oficiale” si isteria (pro-razboi, anti-Rusia) TOTALITARE, INTOLERANTE care interzic nuantele, dilemele, ipotezele si intrebarile “incorecte politic” si care interzic chiar indoielile (!) asupra versiunilor MAINSTREAM ale evenimentelor

***

SITUATIE EXPLOZIVA LANGA ROMANIA. AVIONUL DOBORAT IN UCRAINA – cine e de vina? ce va urma?, scenarii care dau de gandit: MIRCEA COSEA, DANIEL BEJAN la “Panorama” cu Oana Stanciulescu (19 iulie 2014):

Daniel Bejan:

“Fiecare incearca sa faca politica pe hoituri… “

“Inconstienta criminala din partea autoritatilor ucrainene care pune la dispozitia comunitatii internationale un culoar de zbor nesigur”.

Mircea Cosea:

Eu cred ca acest episod tragic face parte dintr-un scenariu, nu este o intamplare. Prin acel culoar au trecut in acea zi 17 avioane apartinand unor tari NATO: nu s-a intamplat nimic. Tot pe malaezieni a cazut racheta… A fost stiuta cu precizia ruta, ora si inaltimea la care zbura acest avion. Aceste instalatii de rachete BUK sunt manuite de oameni cu o inalta experienta, apartin armatei, in general.

Iar acum sunt momente importante de negociere. Acest incident, extraordinar de mediatizat, emotional groaznic, cu tot ceea ce se intampla acolo, barbaria aceea care ni se arata creeaza o stare, in care Rusia este profund cuplabilizata si incep niste negocieri.

Aveti aceasta “sansa” a vietii sa fiti contemporana cu schimbarea raporturilor de forta in lume. Noi asistam acum la schimbarea, care n-a mai avut loc din 1946, a raporturilor de forta in lume si se vor schimba si granite importante. Doamne fereste sa fim si noi o victima colaterala a acestui proces! Se joaca “mare” si pe viitor. Nu trebuie banalizat si sa spunem ca s-a intamplat sa fie. Parerea mea este ca e un lucru pe care nu-l vom sti niciodata sau doar tarziu, si poate tot numai o versiune.

Scenariile care au aparut si care sunt foarte prezente in literatura straina – cu Pearl Harbor, cu 11 septembrie, cu Libia – arata ca, in anumite conditii, exista in politica – care nu e intodeauna morala –  exista scenarii care judeca in termeni foarte duri [cinici, n.n.], anume ca interesul unor natiuni nu se judeca numai in functie de oameni care mor … Tot ce am spus este urat, dar lucrurile astea exista. Si daca cititi cartile de politologie, pe Brzezinski, spre exemplu, o sa vedeti ce idei are privind “Pax Americana” – si anume ca trebuie sa democratizezi si sa liberalizezi un popor, chiar daca el nu vrea, cu forta.

Oana Stanciulescu:

“Se schimba lumea, lucrurile din jurul nostru, sunt miscari foarte importante, dar noi parca suntem absenti la ele, suntem spectatori, desi ne privesc in viitor, dar si in prezent. […] In Ucraina mor zilnic oameni, dar noi nu mai stim, nu ne mai intereseaza… Am trecut intr-o alta etapa, cand cad victime civili, cand se arunca in aer avioane?”

Mircea Cosea:

“Cred ca Media a ajuns atat de puternica, pentru ca pune in miscare populatia, atitudinea populatiei, incat e nevoie de lucruri emotionale. Moartea unor civili impresioneaza foarte mult si da postament, da putere unor decizii politice, contestate altfel. Poate ca asta este, pentru ca vad ca, din ce in ce mai mult, civilii devin nu victime colaterale, ci victime 100%. Ce se intampla in Gaza, ce se intampla aici… Aveti dreptate, noi nu stim ce se intampla in Ucraina, ni se spune ca au mai murit 12 soldati ucraineni, dar cati insurgenti au murit, cate sate au fost distruse; acolo se trage [si se traieste in teroarecompletare Oana Stanciulescu

***

DAN DUNGACIU despre criza din UCRAINA dupa prabusirea avionului malaezian (Realitatea TV, 18 iulie 2014):

Cei din Donetk nu sunt teroristi “exaltati religios”. Nu sunt genul care ar dobori un avion civil doar pentru care occidentali in el, cum ar fi teroristii musulmani. Sunt ofiteri ai serviciilor secrete rusesti care fac misiuni “rationale” (in sens de misiuni planificate, nu acte teroriste irationale). Cea mai mare nenorocire, pentru acesti oameni ai Moscovei, este internationalizarea conflictului din Ucraina, adica exact ce se intampla dupa aceasta tragedie.

***


Emil Hurezeanu: EXISTA PERICOLUL DE RAZBOI

Exista si pericolul de razboi. Ne aflam intr-o perioada asemanatoare cu cea dinaintea declansarii primului razboi mondial […] Cei care analizeaza astazi situatia constata la unison, indiferent de locul unde sunt si de ‘scoala de gandire’ pe care o reprezinta, evalueaza situatia cu un puternic simtamant de GRAVITATE NEOBISNUITA. Intr-un astfel de moment pot fi declansate razboaie de amploare – in mod evident, mai multa lume constata asta!“.

“E ingrijorare si pentru noi? Da, sigur, Romania este in teatrul proxim. E o situatie foarte periculoasa, pentru ca Putin poate fi tentat sa ia hotararea rea si sa foloseasca prilejul acesta pentru intrarea intr-o faza mai dura, de escaladare. Si atitudinea Occidentului se va schimba in aceasta situatie”.

Tragedia MH17. Dacă îndemni la calm, dacă aştepţi ştiri mai clare şi nu filmuleţe pe youtube, dacă scormoneşti atent declaraţii, atunci eşti cu Putin. Am mai arătat aici că exact de forma aceea de conservatoriam autoritar putinist suferă de fapt foarte mulţi oameni ai peşterii americani şi europeni care se cred buricul civilizaţiei. Da, putinismul vestic mă îngrijorează mult mai tare decît cel rusesc. Ăla e departe, aici e însă în floare fanatismul belicos plin de resentiment faţă de contestatarii oridinii economice şi sociale de azi. Putin e în vest robotul intoleranţei şi al interesului fără scrupule: aveţi grijă cît de atent îl descrieţi, să nu începeţi să vă regăsiţi în el.

Putinistul român, care de destule ori se întîmplă să fie concomitent şi un aprig apărător al statului de drept, visează să urlăm în cor “la război” şi atît. Şi eventual să ştergem tot ce ne incomoda şi ne enerva pe aici.

După doborîrea MH17 în România n-a durat mai mult decît cîteva ore pînă cînd să ştim exact cine l-a doborît. Liderii americani  aveau pînă şi ei fraza de prudenţă obligatorie: deşi au indicat clar că îi văd vinovaţi pe separatişti şi pe ruşii care îi alimentează cu arme, spuneau că vor investigaţie, că trebuie trimisă comisie de experţi la faţa locului.

Oricîte asigurări am avea de la lideri în care unii credem, sînt prea multe fapte ale ultimelor decenii care să ne mai lase să luăm de bună orice argumentaţie, prea multe campanii de presă (făcute cu cele mai prestigioase publicaţii) n-au fost altceva decît masive acte de manipulare. Nu are rost să mergem pînă la minciuni supreme precum armele de distrugere în masă din Irak. Găsim şi azi multe cazuri de “univocitate suspectă” – inclusiv ştirile despre războiul civil ucrainean relatate (pînă la tragedia Mh17) din perspectiva guvernului de la Kiev. Tot în aceste zile, vedeţi şi presiunea incredibilă de pe umerii corespondenţilor din fîşia Gaza. Axioma autorităţii: barbariile războiului nu sînt suportabile decît dacă închizi ochii la “ce fac ai noştri”.

Nu fac analize pe avion căzut şi nici compuneri de clasa a doua în care vorbesc în numele victimelor despre cum ar trebui noi să ne înarmăm şi să atacăm răul suprem. Invit însă exact apărătorii statului de drept şi alţi fanatizaţi de diverse culori să pună presiune pentru aflarea adevărului, nu pentru confirmarea lucrurilor pe care le ştiu deja.

Pe facebook se întîmplă o şi mai mare fanatizare combinată cu electorale. Nimeni n-are voie să-şi pună întrebări. Dacă te întrebi cîţi civili au tot murit în acest război ucrainian culminînd cu tragedia celor 298 de nevinovaţi, eşti un trădător. Dacă chestionezi politica SUA sau UE în zone sensibile precum Ucraina sau Gaza, din nou trădător numai bun de împuşcat. Şi tot aşa.

Dacă chestionezi politica dubioasă a Rusiei în zonă e bine, dar doar dacă nu pomeneşti de politica SUA la Kiev. Pentru că  aşa “bagatelizezi”. Îmi pare rău, sîntem o posibilă carne de tun şi ar trebui să ne punem toate întrebările posibile public. E pielea noastră în joc.

Ca să nu vă îmbolnăviţi de certitudine (boală grea şi cu multe victime nevinovate în ultimele decenii – să privim ce s-a ales de Irak, Siria, Gaza în aceste momente) e bine să contrapunem întrebări tot timpul. Nu să aplaudăm rachetele “noastre” cum am văzut în acele teribile imagini din Israel. Doar punînd presiune pe autorităţi  respectăm memoria victimelor nevinovate dintr-un război în care marile puteri folosesc cu cinism interpuşi pentru stabilirea  noului front în noul război rece. Lumea nu se împarte în ăia care văd doar CNN şi cei care văd doar Russia Today. Priviţi tot ce prindeţi, dar judecaţi înainte să urlaţi isteric “la război”.

Şi un caz patetic

În încheiere vă prezint un miniepisod (din zeci) din “lupta” pe facebook. Un tip, Dan Radu, mîna dreaptă a lui Lăzescu la TVR, şi pe care l-am şi cunoscut pe cînd lucram în PubliMedia, se dezlănţuie vineri noaptea împotriva unei postări scrisă de mine, cam în tonul celei de mai sus. Şi începe să mă acuze că i-aş omorî bunicul că ţin cu criminalii care au omorît copiii din avion. Şi cîte şi mai cîte. Dimineaţă şterge toate imprecaţiile. Că aşa e cu fanatismul de facebook, ca agresiunea şoferilor la semafor: ţipă fiecare în propria maşină. Mai e şi printscreen pe lumea asta. Să lăsăm omul să se exprime rafinat şi civilizat. Am văzut că-l iubeşte şi pe MRU, deci cu serviciile şi cu statul de drept tot înainte:

Asta şi-a pus-o status. Dispărută şi asta:

Evident că n-a fost singurul. Înliniedreaptă, siteul fascist pe care-l iubeşte Tismăneanu, s-a activat şi ăla. Mai sînt şi tot soiul de alţi deştepţi care cer echidistanţă şi apoi dau cu toporul pentru că ai îndrăznit să întrebi ceva.

Oameni buni lăsaţi-i pe alţii să facă munca nepopulară a întrebărilor publici. Dar nu mai înjuraţi aiurea. Sau dacă înjuraţi asumaţi-v-o pînă la capăt. Nu ţine nimeni cu rachetele ruseşti sau ucrainene. Nu vreau să omor bunici sau copii atunci cînd îmi fac cu greu loc, ca mulţi alţii dintre noi, printr-o junglă de intoxicări de toate felurile.

[…] “Rusia are o influenţă extraordinară, Rusia a antrenat separatiştii, le-a oferit armament, inclusiv sisteme antiaeriene; dată fiind influenţa, Rusia trebuie să îi convingă pe separatişti să coopereze în investigaţie”, a adăugat Obama. “Preşedintele Vladimir Putin a promis că va exercita influenţă. Cuvintele lui Putin trebuie însoţite de fapte”, a subliniat Obama, explicând că preferă în continuare găsirea unei soluţii diplomatice la criza din Ucraina. […]/ integral pe mediafax.ro

David Cameron cere noi sanctiuni impotriva Rusiei, Canada anunta masuri coordonate cu SUA

Canada va adopta noi sanctiuni impotriva intereselor rusesti in coordonare cu Statele Unite si tarile europene, in urma prabusirii avionului malaiezian in estul Ucrainei, a anuntat luni premierul canadian Stephen Harper, in conditiile in care omologul sau britanic, David Cameron, a precizat in aceeasi zi ca Uniunea Europeana este pregatita sa adopte noi sanctiuni fata de Moscova, care ar putea viza in special tehnologiile susceptibile de a fi utilizate in scopuri militare, scrie AFP.

“Guvernul Canadei va impune noi sanctiuni impotriva unei game vaste de entitati legate de diverse sectoare rusesti”, a spus Harper, citat intr-un comunicat. Aceste sanctiuni vor fi luate in “coordonare cu partenerii si aliatii nostri cei mai apropiati”, a precizat acesta. David Cameron facuse un anunt similar, cu putin timp in urma: “UE va fi pregatita sa ia masuri suplimentare, in noi domenii, in special cel al bunurilor industriale sofisticate care au dubla utilizare, in special cu scopuri militare”, spunea premierul britanic, pentru Sky News. […]/ integral pe hotnews.ro

General rus: Un avion ucrainean de vanatoare SU-25 zbura in apropierea Boeingului malaiezian inainte de caderea acestuia

Un avion ucrainean de vanatoare SU-25 se afla la o distanta de 3 – 5 km de Boeingul malaiezian inainte de caderea acestuia, a declarat luni generalul Andrei Kartapolov, din cadrul statului major al fortelor rusesti, citat de AFP.

“A fost observata urcarea unui avion ucrainean SU-25 in directia Boeingului malaiezian care se afla atunci la o distanta de 3 – 5 km. Su-25 poate atinge o altitudine de 10.000 de metri. Dispune de rachete aer-aer care pot trage pana la 12 km si garanteaza distrugerea unui obiectiv pana la 5 km”, a declarat generalul rus, intr-o conferinta de presa sustinuta la Moscova.

“Ne punem intrebare: in ce scop un avion de vanatoare efectua un zbor la acea altitudine si in acelasi timp cu un avion civil?”, s-a intrebat acesta. Generalul a avansat si alte elemente susceptibile de a acuza fortele ucrainene ca au doborat avionul Boeing care transporta 298 de oameni. “Dupa Donetsk, avionul malaiezian a schimbat cursul si s-a indepartat de coridorul sau de zbor cu pana la 14 km. A incercat ulterior sa revina in coridorul sau, dar nu a reusit sa realizeze aceasta manevra pana la capat. La 17,20, s-a observat o scadere sensibila a vitezei si la 17,23 a disparut de pe ecranele radarelor controlorilor rusi de trafic. Intrebare: de ce a iesit din coridor, e o eroare de pilotaj sau un ordin dat de controlorii ucraineni de trafic”, a adaugat generalul Kartapolov. […]/ integral pe hotnews.ro

 • Gandul:

LUPTA PENTRU DONEŢK. Cel puţin 3 civili au fost ucişi în confruntările din ultimele ore. LIVE TEXT

Tiruri intense de artilerie au fost declanşate luni, înainte de prânz, în zona gării din Doneţk, într-un cartier din acest oraş important din estul ţării, un fief al separatiştilor proruşi, a constatat un jurnalist AFP. Noile confruntări vin în contextul unui val de furie îndreptat împotriva separatiştilor, consideraţi de ucrainenii care susţin puterea de la Kiev drept autorii atacului cu rachetă în urma căruia a fost doborât avionul Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord. În timp ce în Doneţk aveau loc noi confruntări, Vladimir Putin garanta, într-o declaraţie video, că Rusia se va implica în deschiderea unor negocieri de pace şi că tragedii precum cea a cursei MH 17 ar trebui să îi unească pe oameni, nu să îi dezbine şi mai mult. Potrivit unor informaţii vehiculate de presa ucraineană, dar neonfirmate oficial, cel puţin trei oameni au fost ucişi în confruntările de azi, iar turnul de control al aeroportului din Doneţk a fost lovit.

[…]

Noi confruntări armate au început, luni, înainte de prânz în zona gării din Doneţk, forţele guvernamentale încercând să recâştige controlul asupra acestui fief al separatiştilor din estul ţării. Circulaţia pe străzile din cartier a fost blocată de către combatanţi separatişti.

Civili erau evacuaţi cu minibuze de transport în comun. Unii locuitori fugeau în grupuri, pe jos.

Potrivit unor informaţii vehiculate de presa ucraineană, dar neonfirmate oficial, cel puţin trei oameni au fost ucişi în confruntările de azi, iar turnul de control al aeroportului din Doneţk a fost lovit.

Principalele informaţii despre confruntările din estul Ucrainei, în format LIVE TEXT

UPDATE 17:23 Oamenii continuă să părăsească Doneţkul. Mai jos, într-o imagine surprinsă de Dominique Faget, fotograf AFP, un rebel înarmat ajută o femeie cu bagajele, la gara din oraş:

UPDATE 17:00 Un corespondent Al Jazeera English în Doneţk, Sean Stephens, relatează că turnul de control al aeroportului din oraş a fost lovit:

FOTO: Facebook

UPDATE 16:52 Confruntările continuă şi la această oră în Doneţk, potrivit fotografului AFP prezent la faţa locului, Dominique Faget. În apropiere de gara din Doneţk, au fost auzite aproximativ şase tiruri de mortier, spune Faget.

FOTO: Print screen Twitter

UPDATE 15:30 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko: „Am ordonat: pe o rază de 40 de kilometri de la locul tragediei, militarii ucraineni să-şi întrerupă imediat operaţiunile şi să se abţină de la a deschide focul”.

UPDATE 14:15 Presa ucraineană relatează că există deja trei morţi.
[…]

UPDATE 13:35 Pe reţelele de socializare, corespondenţii străini vorbesc deja despre mai mulţi morţi în urma confruntărilor de azi din Doneţk. Totuşi, subliniem că nu a venit nicio informaţie în acest sens pe canale oficiale.

UPDATE 13:30 Reporterul BBC Will Vernon relatează că autobuze pline cu civili care vor să fugă din oraş se îndreaptă spre gara din Doneţk. Un alt jurnalist ar fi văzut un civil mort pe stradă.

UPDATE 13:20 Confruntări au loc şi în zona aeroportului din Doneţk, conform unor imagini postate de martori pe Twitter. De asemenea, au apărut mai multe fotografii cu tancuri ruseşti pe străzile din Doneţk şi cu rebeli înarmaţi care aşteaptă trenurile în gara din Doneţk pentru a evacua pasagerii de urgenţă:

Sursă imagini: Twitter

[…] integral pe gandul.info

„Cutiile negre trebuie să fie sub controlul nostru. Moscova nu vrea să ajungă pe mâinile altcuiva”/ NOI ÎNREGISTRĂRI. Insurgenţii au recuperat cutiile negre ale avionului doborât în Ucraina şi susţin că este „o cerere” a Moscovei ca acestea să rămână sub controlul lor// SUA, Franţa, Germania şi Olanda îl somează pe Putin să intervină pentru a facilita accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaezian// John Kerry: „Este momentul adevărului pentru Rusia”

După patru zile de precauţie în declaraţiile cancelariilor occidentale, tonul faţă de Rusia devine tranşant. Statele Unite susţin că Moscova este cea care a furnizat separatiştilor din Doneţk un sistem performant de rachete de tipul celui folosit pentru doborârea avionului Malaysia Airlines, în urma căreia 298 de oameni şi-au pierdut viaţa. „Este momentul adevărului pentru Rusia”, a susţinut secretarul de stat american John Kerry, după ce SUA, Olanda, Franţa, Germania şi Marea Britanie l-au somat pe Putin să intervină pentru a permite accesul în zona catastrofei al echipelor internaţionale care să ancheteze circumstanţele producerii tragediei.

O lămurire a situaţiei este dificil de făcut în acest moment în condiţiile în care prezenţa internaţională în zonă este limitată de insurgenţii care au recuperat cutiile negre ale avionului prăbuşit, pe care le-ar fi dus deja la Doneţk. Unul dintre liderii separatiştilor, Alexander Borodai, a declarat că acestea vor fi predate experţilor internaţionali. Cu toate acestea, potrivit unor interceptări făcute de serviciile de securitate ucrainene, rebelii susţin că Moscova este foarte interesată de soarta cutiilor negre, care trebuie să rămână sub controlul separatiştilor. „Prietenii noştri de la nivel înalt sunt foarte interesaţi de soarta cutiilor negre. Mă refer la oameni de la Moscova”, spune Khodakovsky Aleksandr Serhiyovych, comandant al batalionului Vostok, cel mai înamat din regiune şi cel care pare a coordona operaţiunea de recuperare a cutiilor negre.

SUA susţin că sistemul de rachete utilizate pentru doborârea avionului malaysian în estul Ucrainei erau din Rusia. Afirmaţia aparţine secretarului de stat american John Kerry. Este prima declaraţie tranşantă a unui reprezentat al administraţiei americane, făcută astăzi, la patru zile de ton rezervat adoptat în privinţa implicării Moscovei în catastrofa din Ucraina. „Este destul de clar că este vorba de un sistem de rachete transferat din Rusia şi oferit insurgenţilor separatişti din Ucraina”, a declarat el într-un interviu acordat CNN în care a calificat drept „grotescă” situaţia de la faţa locului.

În zilele care au trecut de la producerea sinistrului eveniment, insurgenţii care controlează regiunea au restricţionat accesul în zona unde se află epava avionului prăbuşit. Statele Unite, Olanda, Franţa, Germania şi Marea Britanie l-au somat pe Vladimir Putin să faciliteze pătrunderea în aria accidentului a echipelor internaţionale, existând temerea că probele vor fi distruse.

Este „momentul adevărului” pentru Rusia, iar Vladimir Putin trebuie să-şi exercite influenţa pe care o are pentru a proteja integritatea anchetei în privinţa cauzelor prăbuşirii avionului, a spus Kerry, la Fox News Sunday.

“Uniunea Europeană trebuie să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei, dacă Moscova nu modifică abordarea în cazul anchetei privind doborârea avionului companiei Malaysia Airlines. A venit vremea ca UE să arate că puterea, influenţa şi resursele sale contează. UE trebuie să îşi susţină principiile, a declarat şi premierul britanic David Cameron.

„Preşedintele rus, Vladimir Putin, trebuie să obţină rapid accesul liber şi total în zona prăbuşirii Cursei MH17. Dacă Rusia nu va lua imediat măsurile necesare, vor exista consecinţe din partea Uniunii Europene cu ocazia Consiliului pentru Afaceri Externe programat marţi”, a declarat şi preşedintele Franţei, Francois Hollande după ce a discutat prin telefon cu premierul britanic, şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Încă o dată, duminică, autorităţile de la Kiev au acuzat Moscova şi insurgenţii că distrug dovezile care ar putea demonstra implicarea Moscovei în doborârea avionului malaezian. „Teroriştii fac tot pentru a ascunde probele”, a declarat Andrei Lysenko, purtător de cuvânt al consiliului de securitate ucrainean.

La fel de tranşant este şi premierul Ucrainei. Arseni Iaţeniuk a susţinut că avionul a fost doborât de „profesionişti”, nu de „gorile în stare de ebrietate”, iar aceştia, foarte probabil, vin din Rusia.

“Aceste sisteme de rachete nu puteau fi manevrate de gorile în stare de ebrietate. Doar nişte profesionişti erau capabili să identifice ţinta şi să lanseze acest tip de rachetă. Este posibil ca aceşti oameni să fi venit din Rusia”, a spus Iaţeniuk. […]

Varianta Ucrainei este însă alta. Forţele de securitate sunt în posesia unei interceptări a unei convorbiri telefonice între doi lideri ai rebelilor, Khodakovsky Aleksandr Serhiyovych, comandant al batalionului Vostok, şi un altul identificat drept Andrei. „Cutiile trebuie să fie sub controlul nostru. Prietenii noştri de la nivel înalt sunt foarte interesaţi de soarta cutiilor negre. Mă refer la oameni de la Moscova”, spune cel despre care se presupune că ar fi Khodakovsky Aleksandr Serhiyovych. Din conversaţie reiese că au fost găsite o serie de dispozitive, ordinul fiind clar, de a fi ascunse şi de a nu ajunge la anchetatorii internaţionali. […]/ integral pe gandul.info

O convorbire telefonică între doi şefi rebeli înregistrată de serviciile de securitate ucrainene, ce arată că oamenii din subordinea celor doi lideri au doborât un avion civil, a fost autentificată de experţi americani, a anunţat duminică Ambasada Statelor Unite la Kiev, relatează AFP.

“Datele audio furnizate presei de către serviciul de securitate ucrainean au fost examinate de experţi ai comunităţii de informaţii care au confirmat că este vorba de conversaţii autentice între lideri separatişti cunoscuţi”, a anunţat misiunea diplomatică americană într-un comunicat.

Potrivit acestui comunicat, teza principală, “bazată pe mai multe elemente”, este că “zborul MH17 a fost probabil doborât de o rachetă sol-aer SA-11 (Buk), lansată din teritoriul controlat de separatişti în estul Ucrainei”. […]/ integral pe mediafax.ro

Pe zi ce trece, cresc durerea şi furia celor care au pierdut fiice, soţii sau taţi în avionul malaezian doborât de o rachetă rusească. Sute de oameni nu îi vor revedea pe cei dragi decât în sicriu, dar nici coşciugele nu mai vin. Ucraina acuză separatiştii proruşi că blochează transferul. Disperat, un olandez care aşteaptă să îşi înmormânteze singurul copil a trimis o scrisoare extrem de dură preşedintelui Vladimir Putin.

(sursa foto: https://www.facebook.com/elsemiek.deborst?fref=ts)

 „Domnule Putin, monstrule,

Mii de mulţumiri liderilor separatişti din Ucraina pentru că au ucis-o pe draga şi singura mea fiică, singurul meu copil, Elsemiek (..) Sper că sunteţi mândri că aţi inclus-o şi pe ea în războiul vostru, pe ea şi viaţa ei scurtă. Sper că vă puteţi uita în oglindă după ce aţi făcut!

Vă mulţumesc încă odată.

Cu sinceritate,

Tatăl lui Elsemiek, Hans de Borst, a cărui viaţă este ruinată de tine, monstrule!“, scrie bărbatul, potrivit The Telegraph.

 La mii de kilometri depărtare de locul tragediei, rudele oamenilor ucişi în războiul altora aşteaptă îndureraţi să primească sicriele celor dragi. Şi mai ales să afle cine sunt vinovaţii şi că ei vor plăti.

„Trebuie luate măsuri împotriva lor, pentru că sunt responsabili de această faptă barbară”, spune Zulkifli Abdul Rahman, ruda unui membru al echipajului.

Între timp, premierul Ucrainei anunţă că echipele de pe teren au recuperat 272 de trupuri ale victimelor de la locul prăbuşirii. Printre ei este şi un băiat de 15 ani, care înainte de decolarea zborului MH17 a postat pe Facebook o fotografie cu el şi cu mama lui, încântaţi că pleacă în vacanţă.

Premierul Ucrainei îi acuză însă pe separatiştii proruşi că nu permit plecarea trenurilor în care sunt încărcate sicriele victimelor.

„Am trimis două trenuri cu patru vagoane care acum se află în oraşul Torez. Aceste gorile nemernice nu permit trenurilor să părăsească zona”, a declarat Arseni Iațeniuk.

Pe de altă parte, o echipă de experţi internaţionali a ajuns astăzi în zona în care s-a prăbuşit aeronava cu 298 de oameni la bord şi culeg mărturii cutremurătoare de la localnici: „Bucăţi de cadavre au început să cadă. Pe acoperişuri şi în grădini”, au povestit localnicii.

 • Hotnews:

Vladimir Putin: Nimeni nu ar trebui sa utilizeze catastrofa aeriana din Ucraina in scopuri politice egoiste

Nimeni nu ar trebui sa utilizeze prabusirea avionului de linie malaezian Boeing 777 in Ucraina pentru a-si atinge propriile scopuri politice egoiste, a declarat duminica seara presedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de agentia de presa RIA Novosti, preluata de Agerpres.

“In legatura cu evenimentele tragice care s-au produs deasupra Donetkului, as vrea inca o data sa vorbesc despre modul in care Rusia se raporteaza la evenimentele care se petrec in Ucraina. Noi nu o data am chemat partile beligerante sa puna capat varsarii de sange si sa se aseze la masa negocierilor”, a afirmat presedintele rus, intr-un interviu la postul de televiziune Rossia-24.

“Pot spune cu toata convingerea ca, daca la 28 iunie actiunile militare nu ar fi fost reluate in Ucraina, aceasta tragedie cu siguranta nu ar fi avut loc”, a sustinut el, atragand atentia ca “nimeni nu ar trebui si nu are dreptul de a folosi aceasta tragedie pentru a-si atinge propriile scopuri politice egoiste”.

“Astfel de evenimente ar trebui sa uneasca oamenii, nu sa-i dezbine”, a mai spus Putin.

In ceea ce o priveste, Rusia va face tot ceea ce depinde de ea pentru ca diferendul din estul Ucrainei sa treaca din faza sa actuala militara in faza discutiilor la masa tratativelor prin mijloace exclusiv diplomatice si pasnice”, a indicat liderul rus.

Vladimir Putin a mai afirmat ca ancheta prabusirii avionului malaezian in Ucraina ar trebui sa se deruleze sub egida ICAO (Organizatia Internationala a Aviatiei Civile) si ca trebuie facut totul pentru a asigura siguranta expertilor internationali la locul accidentului. […]/ integral pe hotnews.ro

Seful contraspionajului ucrainean: Lansarea rachetei a fost efectuata de experti militari rusi, la ordinul liderului unei grupuri insurgente, Igor Bezler, cunoscut sub numele de “Demonul”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a stabilit locul exact de unde a fost lansata racheta sol-aer care a doborat joi avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, a declarat seful contraspionajului ucrainean Vitali Naida, citat de agentia Interfax-Ukraina, preluata de Agerpres.

“Lansarea rachetei din cadrul sistemului Buk a fost efectuata dintr-un perimetru al orasului Snejnoe (regiunea Donetk), controlat de rebeli, dar in interesul anchetei nu vom dezvalui locul exact al lansarii, despre care avem date precise”, a afitrmat Naida, in cadrul unei conferinte de presa, duminica, la Kiev.

Seful contrainformatiilor din Ucraina a subliniat ca lansarea a fost efectuata de experti militari rusi, la ordinul dat de liderul unuia din grupurile armate ale insurgentilor, Igor Bezler, cunoscut sub numele de cod “Bes” (“Demonul”). “Rusia este obligata sa ne furnizeze numele persoanelor care au efectuat lansarea” rachetei, a reiterat seful Departamentului de Contraspionaj al SBU, Vitali Naida. […]/ integral pe hotnews.ro

Prabusirea zborului MH17: Corpurile a 247 de victime au fost recuperate, este asteptata sosirea expertilor internationali

Cadavrele a 247 dintre victimele prabusirii zborului MH17 al Malaysia Airlines au fost transportate cu un tren frigorific la Torez, in zona controlata de separatistii pro-rusi in estul Ucrainei, a anuntat luni un purtator de cuvant al rebelilor, citat de AFP.

Pentru moment, nu este nevoie de un al doilea tren, a declarat un purtator de cuvant al lui Alexandr Borodai, “premierul” autoproclamatei “Republici Populare Donetsk” (DNR), in conditiile in care Kievul a anuntat ca un al doilea tren cu patru vagoane frigorifice a plecat spre Torez. […]/ integral pe hotnews.ro

 •  Jurnalul.ro:

Asociaţia Internaţională pentru Transport Aerian consideră Ucraina responsabilă de prăbuşirea avionului MH17 al Malaysia Airlines

IATA (Asociaţia Internaţională pentru Transport Aerian) consideră că Ucraina este responsabilă de prăbuşirea avionului MH17 al Malaysian Airlines, pentru că nu a închis spaţiul aerian, în contextul conflictului existent cu separatiştii ruşi.

“Companiile aeriene depind de guverne şi de autorităţile de control pentru a fi avizate că un spaţiu aerian este disponibil pentru zbor şi ele îşi organizează activitatea în funcţie de aceste limite”, a declarat directorul general executiv al IATA, Tony Tyler, într-un comunicat. “Este ca şi cum ai conduce o maşină. Dacă drumul este deschis, consideri că este sigur. Dacă este închis, cauţi rute alternative”, a adăugat oficialul IATA.

Tyler a reamintit de Convenţia de la Chicago, prin care guvernele au convenit că avioanele comerciale nu sunt obiective militare. “Ceea ce s-a întâmplat cu zborul MH17 este o tragedie pentru 298 de suflete, ce nu trebuia să se întâmple în niciun spaţiu aerian”, a mai spus el.

Tyler a reamintit, de asemenea, că în acest moment securitatea este cea mai importantă. “Securitatea este prioritară. Nicio companie aeriană nu trebuie să rişte securitatea pasagerilor săi şi pe cea a aparatului pentru a economisi combustibil”, a continuat oficialul IATA. Deşi multe companii aeriene deciseseră să evite ruta ce survola Ucraina din cauza conflictului, Malaysian Airlines a continuat să traverseze spaţiul aerian ucrainean cu regularitate.

Un Boeing-777, aparţinând companiei Malaysia Airlines şi care făcea legătura dintre Amsterdam şi Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi cu 298 de persoane la bord, la circa 50 de kilometri de oraşul Doneţk, unde se desfăşoară lupte între armata ucraineană şi separatiştii proruşi. Liderii din întreaga lume au cerut o anchetă internaţională asupra cauzelor prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines. În schimb, Kievul şi Moscova se acuză reciproc pentru această tragedie care a dus la escaladarea tensiunilor dintre Rusia şi Occident. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa.

Ministrul Transporturilor din Malayezia, Liow Tiong Lai, a declarat, vineri, că decizia de a menţine ruta pe care a urmat-o avionul Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, a fost luată deoarece aceasta fusese declarată sigură, relatează agenţia EFE.

Liow a afirmat că acea rută fusese declarată sigură şi fără restricţii de zbor atât de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (IACO), cât şi de Asociaţia Internaţională pentru Transport Aerian (IATA). ”Malayezia nu fusese notificată de nicio autoritate sau asociaţie că această rută ar fi riscantă”, a spus Liow, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a explicat, de asemenea, că, înainte de incident, alte 15 companii aeriene din zona Asia-Pacific ar fi urmat aceeaşi rută şi a respins acuzaţiile conform cărora Malaysia Airlines ar fi survolat zona de conflict dintre Ucraina şi Rusia pentru a economisi combustibil. ”Malaysia Airlines a zburat pe această rută de mulţi ani şi acesta este motivul pentru care avionul a urmat această traiectorie de zbor”, a adăugat Liow. […]/ integral pe jurnalul.ro

CATASTROFA AERIANĂ din Ucraina: Rebelii spun că vor preda cutiile negre doar experţilor ICAO

Aşa-numitele forţe de autoapărare din estul Ucrainei, care au anunţat anterior că au descoperit obiecte ce seamănă cu cutiile negre ale avionului malaezian Boeing 777, au declarat că acestea vor fi transferate la Doneţk, capitala regiunii, şi vor fi predate doar experţilor ICAO, a anunţat “premierul autoproclamatei republici populare Doneţk”, Aleksandr Borodai.

“Cutiile negre nu vor fi remise decât experţilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civilă (ICAO)“, a declarat Borodai, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres. Inspectori ai ICAO au sosit duminică seara la Kiev pentru a negocia şi obţine acces la cutiile negre ale avionului malaezian, scrie la rândul său The Wall Street Journal, citând surse apropiate dosarului.

Potrivit acestora, echipa de experţi ICAO încearcă împreună cu autorităţile ucrainene să pună la punct o ‘strategie care să asigure securitatea reprezentanţilor săi, a cutiilor negre şi a fragmentelor avionului’. Reuters relata anterior, citând surse proprii, că experţii ICAO nu reuşesc să se deplaseze la locul accidentului din cauza riscurilor de securitate. […]/ integral pe jurnalul.ro

„Dincolo de mizele pe termen scurt, criza din Ucraina este vârful de aisberg al unor evoluţii mai profunde şi cu bătaie lungă, respectiv cine va gestiona de aici înainte, nemijlocit, Estul“, scrie în exclusivitate pentru „Adevărul“, Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice al Academiei Române.

„Agenţiile de presă anunţau că, în cursul unei convorbiri telefonice, Angela Merkel şi Vladimir Putin „au căzut de acord ca o comisie internaţională aflată sub coordonarea Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale… să elucideze circumstanţelor prăbuşirii avionului”. Întrebarea este evidentă: De ce nu Barak Obama şi Vladimir Putin? Sau, cel puţin, Obama, Putin şi Merkel?

În realitate, aici este miza situaţiei din Ucraina. S-a observat deja că Gemania se îndreptă, încet dar sigur, spre o politică externă independentă, asta însemnând două lucruri: pe de-o parte, o autonomizare pe dimensiunea euroatlantică (scandalurile de spionaj care au afectat recent relaţia în ultima vreme par să fie pretextul, nu textul răcirii relaţiei bilaterale) şi, în al doilea rând, gestionarea Estului pe în relaţia cu Moscova.

Puţină lume a sesizat că unul dintre punctele forte ale candidatului lui Angela Merkel la preşedinţia Comisiei europene, Juncker, a fost tocmai blocarea oricărei extinderi a UE în următorii cinci ani. Chiar dacă ţinta imediată au fost Balcanii de Vest, declaraţia luxemburghezului a fost un semnal extrem de pozitiv pentru o Rusie atentă la ce se petrece în spaţiul Parteneriatului Estic care a mai suferit o lovitură (a câta?!).

Nu era nefiresc să se întâmple asta cu Germania. O prejudecată „ştiinţifică” ne spune că o creştere economică ar genera o atenuare a mizelor naţionale (cazul UE după război). Nimic mai simplist. Cazurile Rusiei, Chinei şi, iată, Germaniei, sunt exemple opuse. În realitate, creşterea economică este explicată, intern, inclusiv prin faptul că „noi, cu tradiţile nostre, modul nostru de viaţă, felul nostru de a fi am reuşit să creştem, să devenim puternici, să dominăm în competiţia cu ceilalţi etc. etc.”. De aici până la autonomizarea inclusiv în politica externă mai este un singur pas. Pe care, treptat, Berlinul îl face.

În cazul crizei din Ucraina şi a tragediei aviatice, jocul este evident. America este în ofensivă comunicaţională, dar Berlinul temporizează, se coordonează cu Rusia şi, în pofida insistenţelor Washingtonului, construieşte formate de negociere din care vrea să excludă partenerul atlantic.

Încă o decizie germano-rusă: „Cei doi lideri au convenit asupra necesităţii unei reuniuni rapide a Grupului de contact, care include reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi OSCE, pentru a se ajunge la încetarea focului în estul Ucrainei”.

Ce înseamnă asta? În primul rând, acreditarea unui format care nu doar că exclude SUA sau UE, dar dă Moscovei poziţii dominante de negociere (inclusiv pentru că la OSCE deciziile se iau în unanimitate). Să mai notăm faptul că Polonia primeşte, prin excluderea de la formatul de negocieri pe Ucraina, încă o lovitură după eşecul candidatului său la postul de Înalt Reprezentant.

Ce va urma? Faptul că Berlinul şi Moscova au dat semnalul că trebuie aşteptate rezultatele Comisiei internaţionale este un răspuns la mesajele incriminatorii pe care diverse surse americane le-au lansat în legătură cu cei vinovaţi de producerea catastrofei. Deocamdată, rămân doar speculaţii, sugerează înţelegerea ruso-germană. Ce se va întâmpla dacă „speculaţiile” americane se vor dovedi irefutabile, urmează să vedem.

Cert este însă că, până la acreditarea lor de o Comisie internaţională, a fost deschisă deja cutia Pandorei a soluţionării urgente, imediate, a conflictului. […]

Iar dacă aşa vor sta lucrurile, înseamnă că formula în care se va gestiona Estul de aici înainte va fi un condominium ruso-german.“ […]/ integral pe adevarul.ro

***

***


Categorii

Al treilea razboi mondial, America, Articolele saptamanii, Dan Dungaciu, Germania, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Oana Stanciulescu, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

68 Commentarii la ““MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si a granitelor/ Emil Hurezeanu: “NE AFLAM IN PERIOADA DINAINTEA DECLANSARII PRIMULUI RAZBOI MONDIAL” (VIDEO)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Cateva din directiile generale de actiune ale SUA. Courtesy of Mh17 crash.
  http://www.liveleak.com/view?i=63e_1405595279
  http://www.kavkazcenter.com/eng/content/2014/07/02/19307.shtml

  TITLE I—REINVIGORATING THE NATO ALLIANCE

  Sec. 101. Strengthening United States assistance and force posture in Europe and Eurasia.
  Sec. 102. United States efforts to strengthen the NATO alliance.
  Sec. 103. Expanded support for Poland and the Baltic states.
  Sec. 104. Accelerating implementation of European and NATO missile defense efforts.
  Sec. 105. Strengthened United States-German cooperation on global and European security issues.

  TITLE II—DETERRING FURTHER RUSSIAN AGGRESSION IN EUROPE

  Sec. 201. United States policy toward Russian aggression in Europe.
  Sec. 202. Sanctions to address continuing aggression of the Russian Federation toward Ukraine.
  Sec. 203. Additional sanctions in the event of increased aggression by the Russian Federation toward Ukraine or other countries.
  Sec. 204. Limitation on Russian access to United States oil and gas technology.
  Sec. 205. Diplomatic measures with respect to the Russian Federation.
  Sec. 206. Support for Russian democracy and civil society organizations.

  TITLE III—HARDENING UKRAINE AND OTHER EUROPEAN AND EURASIAN STATES AGAINST RUSSIAN AGGRESSION

  Sec. 301. Military assistance for Ukraine.
  Sec. 302. Sense of Congress on intelligence sharing with Ukraine.
  Sec. 303. Major non-NATO ally status for Ukraine, Georgia, and Moldova.
  Sec. 304. Expanded security force training, assistance and defense cooperation with key non-NATO states.
  Sec. 305. Expediting natural gas exports.
  Sec. 306. European and Eurasian energy independence.
  Sec. 307. Crimea annexation nonrecognition.
  Sec. 308. Support for democracy and civil society organizations in countries of the former Soviet Union.
  Sec. 309. Expanded broadcasting in countries of the former Soviet Union

  Doua aspecte as puncta:
  SEC. 105. Strengthened United States-German cooperationon global and European security issues.

  (a) Policy.—It is the policy of the United States Government to work closely with the Government of the Federal Republic of Germany on issues related to global and European security, particularly in light of ongoing events in Europe and Eurasia.

  (b) United States-German Global and European Security Working Group.—The President shall establish a United States-German Global and European Security Working Group to focus on areas of mutual concern, including addressing the ongoing situation in Ukraine and to increase the political, economic, and military cooperation between the two states, including additional intelligence sharing between the two states.

  De fapt nu asistam la nasterea unui condominium ruso-german ci unul germano-american. Legiferat si structurat. Telefoanele dintre lideri pana la urma au un caracter informal, desi eficient, si de multe ori folosit in scop propagandistic:
  http://www.nationalturk.com/en/meaning-of-white-house-photo-with-obama-holding-baseball-bat-while-speaking-with-erdogan-23029

  Al doilea aspect se refera la accelerarea fazei a 3-a de instalare a sistemului antiracheta( phase three of the European Phased Adaptive Approach for Europe-based missile defense)..e Romania mentionata acolo :

  conform Sec.104:

  SEC. 104. Accelerating implementation of European and NATO missile defense efforts.

  (a) Plan.—

  (1) IN GENERAL.—Not later than 30 days after the date of the enactment of this Act, the President shall submit to the appropriate congressional committees a plan, including a cost estimate, for—

  (A) accelerating the implementation of phase three of the European Phased Adaptive Approach for Europe-based missile defense, in order to complete such implementation of phase three by no later than the end of calendar year 2016, or providing alternative capabilities to protect key NATO allies in Europe and Eurasia, including, as appropriate, provision of PATRIOT, Terminal High Altitude Area Defense, or other missile defense systems; and

  (B) accelerating NATO’s development of an alliance missile defense capability and its expansion of current missile defense command, control, and communications capabilities to protect NATO European and Eurasian populations, territory, and forces against increasing missile threats.

  Ce este faza a 3-a:
  https://www.armscontrol.org/factsheets/Phasedadaptiveapproach
  http://www.armscontrol.org/act/2013_04/Pentagon-Shifts-Gears-on-Missile-Defense

  Deja se vorbeste de baze permanente( vezi sec.103 ..paragraful e):

  (e) Permanent basing of NATO forces in Poland and the Baltic states.—The President shall direct the United States Permanent Representative to NATO to use the voice, vote, and influence of the United States to seek consideration by NATO of the wisdom and efficacy of permanently basing NATO forces on a rotational basis in the Republics of Poland, Estonia, Latvia, and Lithuania, and other NATO member-states as determined by the President

  Noi intram la categoria altii. Ca de obicei.

  Si una de la Vocea Rusiei:
  http://romanian.ruvr.ru/2014_07_20/Occidentul-vrea-sa-impusa-sanctiuni-Rusiei-dar-ii-este-frica-9777/

 2. @enkidu:

  De fapt nu asistam la nasterea unui condominium ruso-german ci unul germano-american. Legiferat si structurat.

  Da, asta e obiectivul principal al SUA – sa determine o ruptura intre Merkel si Putin si sa izoleze Rusia de Europa.

 3. Deci, carevasazica, “Demonul” a comis-o…

 4. Cred ca merita citit… “Comment: Beware of conspiracy theories on downed planes” http://www.sbs.com.au/news/article/2014/07/21/comment-beware-conspiracy-theories-downed-planes

 5. UK e numita locotenentul SUA( eufemism jurnalistic pentru valet), Franta inca e mostenitoarea gaulismului

  http://www.rfi.ro/articol/stiri/politica/gaullismul-nou-moda

  asa ca ramane Germania, motorul economic al Europei. Inima U.E. Restul statelor europene sunt scaieti agatati in lana Germaniei( o mica imagine plastica usor exagerata..dar nu m-am putut abtine). Unde merge ea[Germania] merg si ele. Se spune in cercurile politice americane ca tandemul SUA+Europa va fi imbatabil la nivel mondial. Pe orice plan. Batausul avut si diplomatul .
  Revin si la definitia lui Max Weber privind statul

  Într-o altă lucrare importantă, Politica, ca și vocație, Weber definește statul ca o entitate ce posedă monopolul asupra folosirii legitime a forței

  http://ro.wikipedia.org/wiki/Max_Weber

  Un tandem international care va avea monopolul legitim al coercitiei pe plan global se apropie mult de forma sub care se poate constitui imperiul mondial. Unicul. Depinde cum se va ajunge la acea legitimizare. Trecerea de la monarhii la statele nationale s-a facut in 1914-1918, trecerea la 2 blocuri ideologice s-a facut in 1939-1945. Trecerea la monopolul coercitiei se va face in …..

 6. N-am avut timp sa citesc materialul complet totusi….Dungaciu are perfecta dreptate apropo de Putin si ideea terorista si apropode faptul ca se exclude o actiune “irationala” din partea rusilor. Exact asa ma gindeam si eu. Si este din ce in mai evident modelul care devine stereotip rasuflat al “atacului terorist” aplicat, din lipsa de altceva, in cazuri din ce in ce mai putin credibile…doar asa, ca sa fie, ca sa aiba de la ce sa porneasca. In conditiile astea pe mine nici nu ma mai intereseaza daca si cit sint implicati ucrainenii, pentru ca nu ucrainenii sint principalii cistigatori ai intetirii focului unui conflict chiar pe teritoriul lor.

  In alo doilea rind, foarte buna observatia cu prvire la incercarea americanilor de a crea o ruptura clara intre rusi si germani. Nu am timp sa urmaresc in detaliu ce se intimpla, dar cred ca este foarte adevarata observatia, asta si pentru ca se inscrie in logica pregatirii terenului si a taberelor. Nu poti sa ai un conflict cind unul dintre cei mai puternici din tabara ta are interese comune cu viitorul inamic.

 7. Referitor la “Russian Aggression Prevention Act of 2014” se pare ca m-am grabit. Inca e la stadiul de proiect de lege. La tracker scrie ca este doar introdusa si se afla in dezbatere in comisii.

  https://beta.congress.gov/bill/113th-congress/senate-bill/2277

  Cu scuzele de rigoare fata de cititori si admin.

 8. Dungaciu bate campii. Nu poate fi vorba de nicio impartire a estului intre Germania si Rusia, ci de o incercuire totala a Rusiei. Germania merge in aceeasi directie a noii ordini mondiale ca si SUA. A crede ca Germania duce o politica independenta, de mare putere, este o naivitate uriasa. Este vorba de Rusia care sta in calea instaurarii noi ordini globale, sataniste. Cosea si chiar Hurezeanu au vazut mult mai clar lucrurile decat marele analist Dungaciu.

 9. @Obrenovici:

  Spunem si tie ca si lui ciorgan: hadeti sa nu mai perpetuam mitologii. Rusia nu sta in calea satanizarii si nu e un Imperiu al Binelui care se confrunta cu Imperiul Raului. Faptul ca Rusia e o contrapondere hegemoniei SUA, ceea ce e real, ca aceasta contrapondere are si o componenta culturala, iarasi real, nu trebuie deloc sa fie echivalent cu analizarea situatiei prin categorii maniheiste. Dezavantajul unei astfel de viziuni este ca nu vede deloc nuantele realitatii. Germania realmente are o atitudine diferita fata de SUA, si nu ca sa fie “baiatul bun”, ci din pur realpolitk si interes financiar. Dungaciu nu greseste cand vorbeste despre o impartire a Estului intre Germania si Rusia, pentru ca tocmai asta incearca sa preintampine SUA, pentru care o apropiere intre Rusia si Germania este “worst case scenario”. Greseste (poate) cand anticipeaza nejustificat asupra deznodamantului crizei avionului malayesian, el considerand ca apropierea germano-rusa va supravietui si acestui eveniment. Nu e, insa, deloc clar ca asa va fi, avand in vedere presiunea maximala exercitata de SUA asupra europenilor pentru a renunta definitiv la relatiile de interes cu Rusia.

 10. Maai, dar curtata mai e fata asta Germania! Cand o petesc unii, cand ceilalti, cand americanii, cand rusii.. 🙂

 11. Pingback: ZBIGNIEW BRZEZINSKI despre avionul doborat in Ucraina: “ACEST MOMENT ARE O SEMNIFICATIE DECISIVA PENTRU VIITORUL SISTEMULUI MONDIAL” [video]. Strategul american despre “LEADERSHIPUL” AMERICAN al Europei si IZOLAREA RUSIEI - Recoman
 12. Mai ca sa vezi…cat de “ipocrit” se poarta America in zilele acestea…
  Isi manifesta “preocuparea” DOAR pentru accidentul aviatic petrecut in Ukraina, si ESTE TOTAL INDIFERENTA, fata de CRIMELE IMPOTRIVA UMINATITATII si a GENOCIDULUI pe care Israel CONTINUUA sa le faca in Fasia Gaza!
  Ce “garant” al PACII in lume mai poate fi America, cand REFUZA sa faca “uz” de “autoritatea” sa “mondiala” ca sa puna capat “MACELULUI” din Fasia Gaza!
  Prin pasivitatea sa si “PARTINIREA” cu care “tolereaza” crimele Israelului, SUA se COMPROMITE in fata lumii…
  Cat de departe este acum America fata de “standardul” de noblete pe care il avea in a doua jumatate a secolului 20, cand LUA APARAREA multor “napastuiti” de pe mapamond…
  Pacat…de halul in care a ajuns!

 13. Si la fel se “compromite” America si pentru ca NU FACE NIMIC pentru salvarea MIILOR DE CRESTINI care sunt omorati si prigoniti de islamistii fundamentalisti in Irak sau alte tari arabe si musulmane!
  Pe America o intereseaza doar apararea “homosexualilor”, iar de crestinii care sunt in primejdie de a-si pierde viata nu mai are nici o grija…
  Cat are de pierdut AMERICA ca “imagine” de ACTOR MONDIAL si factor de echilibru global…pentru pacea lumii.
  LOCUL Americii de “protector” al civililor care sunt persecutati in diferite parti ale globului pe diferite motive, i-l va lua cu timpul CHINA si TARILE “BRICS”.
  Tarile “BRICS” sunt viitorul “POL DE PUTERE” care se consolideaza pe Terra. si care va mai apara LIBERTATEA si ADEVARATA DEMOCRATIE si libertatile oamenilor in unele zone ale lumii…
  De la America care INCHIDE OCHII in fata uciderii crestinilor nevinovati si a palestinienilor nevinovati, lumea nu mai poate avea nici o nadejde si nici o “asteptare”…
  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 14. Eu cred ca “accidentul” boeingului 777 a fost pus la cale de americani si ucrainieni.

  Insasi escortarea acestui avion civil de catre un avion militar ucrainian si “abaterea” de la ruta de zbor, arata clar ca este vorba de o manipulare.
  Batator la ochi este mai ales “consensul” urgent pe care l-a adoptat presa din toata lumea, excluzand din start orice alta posibilitate a vinovatiei, singura responsabila, direct sau indirect, fiind Rusia.
  La foarte scurt timp dupa accident au “aparut” ca scoase din joben, tot felul de interceptari, de filmari din satelit, de autentificari …

  Razboiul pare a fi foarte aproape, dar acest pas bine calculat si orchestrat, al “accidentului” aviatic, cred ca face parte, deocamdata, din planul de polarizare a opiniei publice.

  Este foarte greu sa pornesti un razboi, daca nu ai sustinerea populatiei. Trebuie insamantata, crescuta si intretinuta o stare de ura.

  Cu cateva luni in urma, imediat dupa lovitura de stat de la Kiev, s-a facut un fel de testare a starii de spirit a populatiilor si s-a observat ca majoritatea oamenilor indeamna la calm, la discutii … nimeni nu avea chef de razboi.
  Iar la razboi, daca militarii nu sunt indoctrinati sa se supuna orbeste comandantilor … se pot rataci gloante care omoara ofiterii, se poate fraterniza cu tabara opusa, se poate dezerta, se poate trage cu arma aiurea, in sus …

  Oamenii nu ii iubesc nici pe rusi, nici pe ucrainieni, dar nici nu exista un sentiment “mondial” de ura fanatica.
  Majoritatea populatiilor nu ar fi marsat la propaganda manipulatoare a SUA/NATO/UE, cum ca Rusia este “demonul” acestei lumi si din cauza lui Putin nu exista fericire si bunastare pe planeta.

  O mare parte a omenirii s-a trezit si nu mai inghite minciunile nimanui. Nici minciunile oficialilor americani, nici minciunile oficialilor europeni, nici bataia de joc a NATO, prin care suntem indemnati sa ne infoiem noi la urs.

  Toti sunt la fel, indiferent ca vorbim de America, Europa, NATO, Rusia, Israel s.a.m.d.

  Acest “accident” aviatic a fost si o foarte buna ocazie de a distrage atentia opiniei publice de la masacrul pe care il face Israelul in Gaza.

  Totul este mincina, manipulare si indoctinare.

  Iisus Hristos Dumnezeul nostru sa aiba mila de noi, caci traim vremuri rele si vor veni altele si mai rele.

 15. In data de 3 iulie 1988, SUA a doborat un avion civil iranian, in spatiul aerian al Iranului. Au murit 290 oameni, dintre care 66 erau copii.

  http://www.youtube.com/watch?v=rYyvpGmxZUI

 16. Am vazut mai sus declaratii peste declaratii, fel si fel de analisti si mai ales lideri politici pronuntandu-se in privinta responsabilitatii Rusiei in doborarea avionului civil, in Ucraina. Dar oare cine este liderul declaratiilor, transantul transantilor, acest “inima de leu”, tatal lor – cum s-ar zice p’acilisea pe axa Slatina-Cotroceni-Constanta? Traian Basesscu, cine altul? Ia uite-l:

  Cine este responsabil in analiza noastra pentru ceea ce se intampla acolo? Primii responsabili sunt teoristii, care si acum ocupa Donetkul si Luganskul, si in mod egal responsabilitatea apartine Federatiei Ruse, pentru ca Federatia Rusa, imi pare rau sa o spun si am responsabilitatea greutatii afirmatiilor pe care le fac, Federatia Rusa a devenit un partener al acestor teroristi, prin sprijin politic, sprijin cu personal calificat, sprijin cu armament de toate categoriile, inclusiv armament greu.
  Este concluzia la care am ajuns si aceasta este explicatia de ce nu ne-am grabit sa facem afirmatii (dar asta ce e: diplomatie, sau vorbe de conducator de atelaj, aruncate intamplator exact de la tribuna prezidentiala???!!) DECAT (se vede de ce nu-i are la inima pe profesori) ne-am limitat la niste comunicate.
  In opinia noastra, Federatia Rusa este partenerul acestor teroristi, prin actiunile pe care le intreprinde.
  […]
  (si inca o data, aceeasi afirmatie, ca sa fie clar:) In mod egal, Federatia Rusa, care a pus la dispozitie specialisti si echipamentul necesar executarii loviturii, este parte a actului terorist. Am luat nota de declaratia presedintelui Putin sa nu politizam evenimentul. Nu-l politizeaza nimeni, dar presedintele Putin nu poate fugi si nu se poate ascunde sub amanari si minciuna de responsabilitatea punerii la dispozitie a specialistilor si a echipamentelor militare cu care aeronava a fost lovita.
  Din pacate, (iara si iara…) Federatia Rusa este partenerul teroristilor in aceasta operatiune legata de uciderea a 298 de persoane.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-17718342-traian-basescu-sustine-declaratii-presa-ora-19-00.htm

  Al cui presedinte e asta???? In numele cui vorbeste acest individ, pe cine reprezinta??? Si cine va urma, oare, dupa el? Doamne, ajuta-ne! 🙁

 17. Stepping on the Path of Open Hostility – US to Create New Military Alliance against Russia

  The US Congress is doing its part to escalate the tensions with Russia over Ukraine. The Russian Aggression Prevention Act of 2014, which is introduced in Senate, has been read twice and is referred to the Committee on Foreign Relations. It provides major non-NATO ally status for Ukraine, Georgia, and Moldova. Actually, the bill provides a blueprint for US intentions in Ukraine and Eastern Europe for the coming years[…]

  The proposed legislation is to capitalize on the crisis in Ukraine, using it as a convenient pretext for the expansion of NATO, continued militarization of Eastern Europe, promotion of oil and gas interests among other things. It reflects the desire to take advantage of the situation in Ukraine and strengthen the Western hegemony in the post-Soviet space. It plans to make Ukraine a springboard in case of hostilities against the Russian Federation. The bill presupposes putting the idea of dialogue with Russia aside in favor of saber-rattling and stepping on the path leading to conflict

  .

  http://www.strategic-culture.org/news/2014/07/22/stepping-path-open-hostility-us-create-new-military-alliance-against-russia.html

 18. Pt Florin M: “Al cui președinte e asta???? In numele cui vorbește acest individ, pe cine reprezinta???” Al SUA și reprezintă interesele SUA, după cum a făcut-o de prin 1988 încoace. Tare mult sper, că el și ai lui nu vor apuca să plece în SUA când se va declanșa războiul; ca să recolteze ceea ce a semănat și să priceapă, că nu banul este dumnezeu!

 19. http://www.kyivpost.com/opinion/op-ed/dmitry-tymchuks-military-blog-the-number-of-settlements-freed-from-insurgents-is-growing-inexorably-every-day-357257.html

  Daca e asa si tind sa cred ca asa este , atunci optiunile lui Putin se reduc dramatic. Inconjurat din toate partile, cu sanctiuni economice si cu rebelii in deriva in estul Ucrainei cred ca va fi nevoit in viitoru apropiat sa recurga la masuri disperate si dure.
  Mai ales ca dupa acesta facatura sau mai bine zis capcana cu avionul doborat, am convingerea ca ucraina va primii armament militar de ultima generatie de la sua si nato.
  Putin incepe sa semene din ce in ce mai mult cu romanul din bancuri.
  Si batut si cu banii luati.

 20. Eh, Putin nu e chiar atat de singur si de izolat pe cat am putea crede. Nu uitati ca el se afla intr-un parteneriat strategic cu celelalte tari din BRICS: Brazilia, India, China, Africa de Sud. In cazul in care Rusia ar fi atacata de NATO, credeti ca ceilalti ar sta cu mainile in san?

 21. Pingback: BASESCU PROVOACA GRATUIT RUSIA si SE RASTESTE LA LIDERII EUROPENI: “Federatia Rusa este parte a actului terorist. Putin nu poate fugi si nu se poate ascunde sub amanari si minciuna de responsabilitate”. Presedintele vrea si REDEFINIREA relatie
 22. Problema este ca NATO chiar ataca Rusia prin intermediul Ucrainei. Au insa nevoie de un val de sustinere populara in momentul in care o fac. Il au acum si iata ca Ucraina a decretat mobilizare generala, deci, incepe razboiul pe bune din acest moment. Si se grabesc pentru ca apar din ce in ce mai multe voci care arata ca totul nu este decat o inscenare, la fel cu cea dinaintea invadarii Irakului. Iar vocile acestea nu numai ca sunt americane, ci sunt si avizate.

  mai jos, inca un exemplu:
  http://www.veteransnewsnow.com/2014/07/21/508850-downed-airliner-fake-audio-tape-shows-us-backed-hit-to-frame-russia/

 23. Cine sunt jigodiile iresponsabile prorazboi(din ce institutii fac parte?) din “media” romaneasca si de pe forumurile online in special?? Ce se va intampla in tara la noi daca incepe dezastrul in Ucraina? Pe ce pozitie vom “dansa” in aceasta hora dirijata de Washington?

 24. @Titus L

  Referitor la linkul tau si cu conditia ca cele scrise in articol sa se confirme. Americanii le numesc false flag operation.

  False flag (or black flag) describes covert military or paramilitary operations designed to deceive in such a way that the operations appear as though they are being carried out by entities, groups or nations other than those who actually planned and executed them. Operations carried out during peace-time by civilian organizations, as well as covert government agencies, may by extension be called false flag operations if they seek to hide the real organization behind an operation. Geraint Hughes uses the term to refer to those acts carried out by “military or security force personnel, which are then blamed on terrorists

  .

  http://en.wikipedia.org/wiki/False_flag

  Cateva exemple :
  http://www.thirdworldtraveler.com/Terrorism/10_False_Flag_Operations.html
  http://www.infowars.com/a-brief-history-of-false-flag-attacks-or-why-government-loves-state-sponsored-terror/

  Totusi incidentul Mh17 nu-mi pare a fi un casus belli ci mai degraba imi aduce aminte de incendierea Reichstag-ului, decretul ce i-a urmat si de faptul ca a fost un moment cheie in consolidarea Germaniei naziste:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_fire
  http://en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_Fire_Decree

 25. In media on line a aparut un articol despre “scrisoarea deschisa” a unui tata olandez indurerat adresata “monstrului” Putin, care se poate citi la urmatorul link:

  http://www.gandul.info/international/scrisoarea-unui-tata-disperat-domnule-putin-multumesc-ca-mi-ai-ucis-singura-fiica-12949871

  Am citit-o cu atentie si am observat ca NU EXPRIMA “durere” adevarata a unui tata cu adevarat “deprimat si distrus” de moartea fetitei sale.
  Nu razbate din scrisoare vreo nuanta de “disperare”, ci personal inclin sa cred ca este o “FACATURA” ordinara!
  Scrisoarea este “seaca”, “searbada”, saraca in ton si accent afectiv, si nu provoaca nici o “induiosare” cititorului.
  Probabil se asta este si atat de “scurta”…
  Din ea razbate doar o “flegmatica” batjocura la adresa lui Putin, si nu o “pertinenta” convingere de ce acesta ar fi vinovat de moartea fetei.

  Apropo, ce ar fi daca toti PARINTII crestini din Sitria si IRAK s-ar apuca sa-I SCRIE “monstrului” de OBAMA ca datorita “sustinerii de catre SUA” a rebelilor sirieni, cu ARME si ARMAMENT de provenienta AMERICANA, copiii lor au fost ucisi cu bestialitate de catre acesti rebeli sustinuti de SUA??

  Nu asa se exprima un tata indurerat…scrisoarea NU ARE IN EA SINCERITATE si autenticitate…Este foarte posibil sa fie “elaborata” de catre specialisti in manipulare, iar Scopul ei este altul…si anume atragerea URII fata de Rusia!

  Daca se va dovedi ca Rusia NU ARE LEGATURA cu doborarea avionului…va ramane de “cacao”…America! Iar daca se va dovedi ca SI ea, America este IMPLICATA in acest accident aviatic asa cum sugereaza RUSII in acest material…http://romanian.ruvr.ru/news/2014_07_21/PrabuSirea-Boeing-ului-a-coincis-cu-trecerea-unui-satelit-american-deasupra-Ucrainei-5856/ ATUNCI toata aceasta “batjocora” si ACUZARIE de VINOVATIE care este indreptata impotriva Rusiei SE POATE INTOARCE impotriva USA!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 26. Un rezumat bun:

  http://www.stratfor.com/weekly/can-putin-survive

  If no Ukrainian uprising occurred, Putin’s strategy was to allow the government in Kiev to unravel of its own accord and to split the United States from Europe by exploiting Russia’s strong trade and energy ties with the Continent. And this is where the crash of the Malaysia Airlines jet is crucial. If it turns out — as appears to be the case — that Russia supplied air defense systems to the separatists and sent crews to man them (since operating those systems requires extensive training), Russia could be held responsible for shooting down the plane. And this means Moscow’s ability to divide the Europeans from the Americans would decline. Putin then moves from being an effective, sophisticated ruler who ruthlessly uses power to being a dangerous incompetent supporting a hopeless insurrection with wholly inappropriate weapons. And the West, no matter how opposed some countries might be to a split with Putin, must come to grips with how effective and rational he really is.

  …si o discutie despre posibilul esec intern al lui Putin de a se mentine la putere.

  Putin is far from finished. But he has governed for 14 years counting the time Dmitri Medvedev was officially in charge, and that is a long time. He may well regain his footing, but as things stand at the moment, I would expect quiet thoughts to be stirring in his colleagues’ minds. Putin himself must be re-examining his options daily. Retreating in the face of the West and accepting the status quo in Ukraine would be difficult, given that the Kosovo issue that helped propel him to power and given what he has said about Ukraine over the years. But the current situation cannot sustain itself. The wild card in this situation is that if Putin finds himself in serious political trouble, he might become more rather than less aggressive. Whether Putin is in real trouble is not something I can be certain of, but too many things have gone wrong for him lately for me not to consider the possibility. And as in any political crisis, more and more extreme options are contemplated if the situation deteriorates.

  A aparut si in romana: http://www.romanialibera.ro/actualitate/international/analiza-stratfor–%E2%80%9Cpoate-putin-supravietui-%E2%80%9D-343878

  Şeful agenţiei Stratfor spune că există posibilitatea ca Putin, încolţit, să devină chiar mai agresiv. Fără a folosi cuvinte precum conflict sau război, Friedman sugerează că situaţia poate escalada oricând: “Dacă se va intensifica lupta lui Putin să supravieţuiască, dar şi oponenţilor săi de a-l înlocui, tendinţa tuturor de a deveni mai brutali va putea foarte bine să crească.”

 27. Astazi a avut loc Consiliul de Securitate al Rusiei. Dupa mintea mea cred ca s-au cam hotarat sa faca pasul inapoi, se sta in expectativa si capata o mentalitate de asediu. “Nu există o amenințare directă asupra suveranității și integrității teritoriale a Rusiei”:

  http://www.publika.md/anuntul-facut-de-vladimir-putin-in-timpul-sedintei-consiliului-de-securitate-al-rusiei_2019811.html
  http://www.realitatea.md/rusia-nu-este-amenin-ata-vezi-declara-iile-lui-putin-de-la-edin-a-consiliului-de-securitate_6675.html

  Vladimir Putin a ţinut să precizeze că Rusia va lua toate măsurile posibile de a influența separatiştii din estul Ucrainei, pentru a rezolva criza politică internă din această țară. Cu toate acestea, în opinia lui, doar pașii făcuţi de ţara sa nu sunt suficienţi.

  http://www.mediafax.ro/externe/putin-rusia-trebuie-sa-si-consolideze-capabilitatile-in-domeniul-apararii-ca-raspuns-la-prezenta-nato-in-regiune-12957623

  Ei spun ca Putin trimite mesaje mixte:

  http://www.themoscowtimes.com/news/article/putin-sends-mixed-message-at-security-council-meeting/503886.html

  President Vladimir Putin appeared to take one step forward and two steps back Tuesday, appeasing the international community with promises of cooperation in the investigation of downed Malaysia Airlines Flight MH17 but blaming the West for interference in Ukraine and warning “outside forces” against orchestrating color revolutions

  .

  For the first time since the incident, he responded to Western demands for Moscow to put pressure on the pro-Russian rebels in Ukraine whom the U.S. has accused of downing the plane

  .

 28. Eu cand citesc la Apocalipsa 13:
  11. Si am vazut o alta fiara, ridicandu-se din pamant, si avea doua coarne asemenea mielului, dar graia ca un balaur
  12. Si toata stapanirea celei dintai fiare ea o pune in lucrare, in fata ei. Si face pamantul si pe locuitorii de pe el sa se inchine fiarei celei dintai, a carei rana de moarte fusese vindecata.
  …numai la America ma gandesc ,la asa zisa ei crestinatate,intre ghilimele,la faptul ca pana si Obama cand s-a referit la legea de aur a crestinismului el a definit-o ca fiind :cel ce are aurul face si legile.
  America crestina,jandarmul international care intervine doar unde ii convine…balaurul ascuns sub inchipuirea de miel !!!
  …asta ca un fel de raspuns la intrebarile,usor retorice ,ale fratelui Vela Gheorghe.

 29. @doktoru!

  Imi pare rau ca trebuie sa te contrazic “usor” si nu vehement…
  Fiarele din Apocalipsa (despre care am mai vorbit in trecut, la linkul urmator:
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/02/15/chiar-vine-sfarsitul-lumii/ in comentariile 19,21,23 si 24) NU sunt STATE ci FIINTE.
  Balaurul Rosu din Apocalipsa este “diavolul”. Fiara care se ridica din apa, care are 7 capete si 10 coarne este “Antihristul”. Iar fiara care seamana cu un “miel”, dar care vorbeste cu glas de “balaur” este UN MAG, un vrajitor si “prooroc mincinos” care este un fel de “inaintemergator” al Antihristului, asa cum Sf. Ioan Botezatorul a fost INAINTEMERGATORUL lui HRISTOS!
  Prin urmare este bine sa nu “confundam” America cu un “om”.
  Dar Sfintii Parinti (Sf. Lavrentie al Cernigovului) spun ca IN AMERICA se va naste Antihrist, si putem trage concluzia fireasca ca TOT AMERICA il va “propulsa” pe scena lumii si il va sprijini sa ajunga sa domine lumea…
  Cat priveste “blanda” si “pisicoasa” comportare a diplomatilor americani in lume, inclin sa-ti dau dreptate…(dar tot partial), caci mai intotdeauna cand intra in contact cu conducerea unor tari, politicienii si diplomatii americani sunt la inceput “mierosi” si “blanzi” ca mieluseii, iar apoi DICTEAZA AMENINTATOR precum niste TIRANI, ce sa faca politicienii si conducatorii tarilor care s-au “aliat” cu SUA.
  Tot asa au procedat si la noi…au venit mieros si “plin de tact”, stiind ca lumea ii ASTEPTA de multa vreme si ca in Romania si in opinia publica romaneasca, America avea un REAL CAPITAL de INCREDERE si de IMAGINE hiperexagerata SI AU STIUT sa foloseasca la maximum acest “capital” de imagine si sa II SUBJUGE pe ai nostri, ajungand ca acum SA LE DICTEZE ce sa faca aproape in toate problemele, incat sarmana Romanie a ajuns sa fie numita de lumea intreaga FEUDA Americii si COLONIA Americii!
  Insa avem speranta ca Bunul Dumnezeu ne va scapa si de acest FALS PRIETEN si aliat OPRESOR!

  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti! si SA BINECUVINTEZE Romania, iar cu America faca EL ce o vrea…dupa cat de mult AMERICA il cinsteste pe El si mai ales pe dusmanii Lui!
  Amin!

 30. Cum se face atunci ca la Daniel 7 fiarele care ies tot din mare Sfintii Parinti le-au interpretat a fi imparatii iar nu imparati.Leul era imparatia Babiloniana,ursuletul cea medo-persana iar leopardul cea greceasca si ultima fiara necomparata cu nici un animal fiind si cea mai periculoasa,era imparatia romanilor la care de abia cele 10 coarne au fost traduse a fi 10 imparati(eu cred ca si alea sunt de fapt 10 imparatii mai mici ale imperiului roman destramat).De ce doar la Apocalipsa se personifica fiarele?…eu am mai intrebat dar nimeni nu a raspuns concludent.
  Ati uitat ca in VT Dumnezeu personifica de multe ori un popor intreg in chipul unei singure persoane.Oare cum zicea Dumnezeu lui Moise sa ii zica faraonului ca sa lase poporul evreu liber din sclavia egipteana,ia sa vedem:
  Iesirea 4:
  21. Si a zis Domnul catre Moise: “Cand vei merge si vei ajunge in tara Egiptului, cauta sa faci inaintea lui Faraon toate minunile ce ti-am poruncit. Eu insa voi invartosa inima lui si nu va da drumul poporului.
  22. Dar tu sa zici lui Faraon: Asa zice Domnul Dumnezeul Evreilor: Israel este fiul Meu, intai-nascutul Meu.
  23. Iti zic dar: Lasa pe fiul Meu sa Mi se inchine; iar de nu-l vei lasa, iata, iti voi ucide pe fiul tau cel intai-nascut”.
  Ce se pare de aici ca Dumnezeu vorbea de o singura fiinta sau de tot poporul in totalitatea lui luata ca o singura persoana?
  …la America m-am referit ca prefacandu-se a fi crestina are un comportament total anticrestin nerespectand nici o regula crestina dar batandu-se cu pumnii in piept pt crestinismul lor fals,afisat pe post de masca pt cine mai crede ca vreodata America a fost macar un pic crestina avand radacini atat de eretice(protestante).

 31. Vitali Ciurkin, ambasadorul Rusiei la ONU, a declarat următoarele de la tribuna Consiliului de Securitate al ONU:

  http://romanian.ruvr.ru/2014_07_22/Rusia-a-acuzat-Ucraina-ca-raspandeste-informatii-false-despre-situatia-cu-privire-la-aeronava-Boeing-5824/

  Dupa cum din orice analiza,chiar si Stratfor,rezulta ca rusii nu aveau nici un interes sa doboare avionul malayesian,pentru orice om normal care inca mai pooate gindi liber aceasta fiind o evidenta,nu la fel stau lucrurile cu ucrainienii si americanii,care aveau toate interesele sa o faca:

  Citeva motive:

  -posibilitatea ca rusii sa nu-i mai divida pe europeni si sa-i desparta de interesele SUA ( conform stratfor,Dungaciu )
  – sanctiuni economice,politice,militare mai dure
  – extinderea Nato in vecinitatea granitelor Rusiei
  – anularea livrarii portelicopterelor Mistral de catre Franta
  – declararea insurgentilor profederalizare teroristi,dupa care transferul acestui termen si rusilor ( in contrapondere la perceptia din ce in ce mai jenanta pentru SUA de sponsor major al AL Qaeda,ISIS si terorismului international in general )
  -ajutarea Ucrainei pe plan militar ,eventual justificarea interventiei militare Sua sau Nato
  – modificarea opiniei publice mondiale fata de Putin si rusi ( dupa reusitele in Siria si chiar Irak,BRICS,America latina si intern )
  – distrugerea armoniei in grupul BRICS si preintimpinarea crearii de banci paralele FMI,necontrolate de bancherii americani
  -prevenire subrezirii pozitiei dolarului pe piata mondiala

  Si cite si mai cite.

  Pentru rusi,am tot incercat sa gasesc un motiv cit de nesemnificativ,si tot n-am gasit.

  Asa ca intre un lup satul si unul flamind,eu zic ca cel flamind a atacat si mincat oaia si nu invers,cum spun americanii,basescu et Co.

  Cred ca se va intimpla in Ucraina precum in Siria cu atacul cu gaz sarin.Pe masura ce americanii si basescu nu vor aduce nici un fel de argument plauzibil in favoarea tezei lor cu lupul satul,iar rusii vor aduce din ce in ce mai multe evidente in sprijinul pozitiei lor,va incepe sa se asterne linistea mediatica peste acest nefericit eveniment…

  Dupa care vor urma alte inscenari,ce vor fi puse de acum incolo numai pe seama rusilor.Nici pe Putin nu il vad bine,mare mirare sa nu-l asasineze americanii ori direct ori prin proxi,la cit de mult il apreciaza.

  In incheiere mi-a placut ce a spus sau sugerat Cristi Rogozanu:

  Mai putinisti sint cei anti Putin decit Putin!

  …cred ca ar trebui sa incepem sa ne rugam pentru el!

 32. @ sherlock holmes:

  Daca te-ai limita la fapte si argumente si nu ai cadea mai mereu in cultul personalitatii lui Putin, fie si prin victimizare extrema, cred ca am putea sa cadem de acord mai usor, dar cu asta se strica toata ciorba. Sigur, e dreptul tau la proslavire, dar coincidenta cu propaganda rusista creeaza o stridenta care “omoara”, din pacate, si argumentele bune. Si, cum spusese cineva, mai mult aduce deservicii adevarului. Putin nu e sfantul tar Nicolae si nu e de plans sau de compatimit. Si, apropo, cand a cazut avionul cu elita poloneza la Smolensk, acelasi Putin si-a dat mana cu adversarii de acum pentru un asasinat grav…. dar reciproc avantajos, care, in alte conditii, acela chiar ar fi fost de natura sa declanseze un razboi… Dar, deh…

 33. dragi admini

  Eu nu scriu ca sa fiu de acord cu voi,adica nu scriu ca sa fac placere oamenilor,ci scriu asa cum ma indeamna constiinta,scriu ca si cum as scrie in fata lui Dumnezeu( mu mereu,recunosc ).Cind mai toata lumea il uraste pe Putin,cind mai degraba ar trebui sa se uite mai atent in propria ograda,mi se pare de bun simt sa arat si cealalta fata a evenimentelor si a lui.Nu este nici o proslavire ,dar cind aud mai mereu de putinist,propaganda rusista,mai degraba aceasta este propaganda si nu argumente…parerea mea.

  Am si rabdare,sint convins ca timpul nu este de partea americanilor si UE,ba nici chiar a voastra ( in ceea ce priveste Rusia si conducatorii ei ),vom trai si vom vedea.

  Totusi,pentru voi,am sa incerc sa folosesc mai rar cuvintul Putin,daca si voi incetati cu cuvintele putinist,rusist…adica extrema cealalta.

  Deal ?

 34. @ Frate “doktorule”…!
  Eu niciodata nu am excelat in “interpretarea” Scripturii, nici in exegeza si nici in hermeneutica ei…
  Dar referitor la capitolul 7 din Cartea Sf. Prooroc Daniel, consider ca cele 4 fiare din Cartea Proorocului DANIEL sunt DISTINCTE de cele 3 Fiare din Apocalipsa si NU trebuie sa le confundam!
  Cu adevarat cele 4 Fiare din Cartea Proorocului Daniel sunt IMPARATIILE pe care le+ai amintitit: imperiul asiro-babilonian, imperiul persan, imperiul greco-macedonian si imperiul roman.
  Tlcuirea acestor 4 fiare TREBUIE CORELATA cu cele 4 “componente” si parti ale BUSTULUI (respectiv STATUII….) pe care l-a vazut IN VIS (si pe care il talcuieste tot Sf. Daniel), Imparatul NABUCODONOSOR despre care ne vorbeste Cartea prorocului Daniel in cap.2, si care parti de bust erau desemnate de 4 METALE:, cap de aur, piept si brate de argint, pantece de arama si picioare de fier.
  Dar am citit (de mult timp, pe cand eram student si am uitat “Titlul” cartii) ca cineva a surprins o legatura interesanta si INTELIGENTA intre cele 4 fiare din Cartea Proocului Daniel si respectiv FIARA care se ridica DIN ADANC de care aminteste Cartea Apocalipsei, in cap.11 si 13, si care are 7 capete si 10 coarne.
  Si anume daca adunam toate capetele celor 4 fiare din cap.7 al Cartii Prorocului Daniel OBTINEM tocmai 7 capete si 10 coarne. Astfel: 1 cap de leu inripat + 1 cap de urs + 4 capte de leopard + 1 cap cu 10 coarne, REZULTA tocmai 7 capete si 10 coarne.
  Idee care se desprindea din aceasta Carte (pe care am uitat-o) era cam aceasta: IMPARATIA LUI ANTIHRIST va fi cat cele 4 imparatii antice (babiloniana, persana, macedoniana si romna) LA UN LOC si va avea toate cele 4 TRASATURI pe care le-au avut cele 4 Imparatii antice la un loc si anume: GRANDOARE si OPULENTA MAJESTICA (ca si imperiul asiro-babilonian), PUTERE FINNCIARA (ca si imperiul persan, unde ARGINTUL era foarte pretuit), MOBILITATE PLINA DE RAPIDITATE (ca si impriul lui Alexandru Macedon) si FORTA ISPAIMANTATOARE (ca si imperiul roman).
  4 LUCRURI vor caractriza puterea si Imparatia lui Antihrist: MARIREA (evident omeneasca si trecatoare), BANII, si BOGATIA pmanteasca, RAPIDITATEA cu care va actiona oriunde pe pamant si PUTEREA aproaope cvasitotala pe care o va avea pentru o scurta perioada de 3 ani si jumatate, cat va domni cu FATA sa de FIARA…
  O alta legatura intre cele 4 fiare din Cartea Prorocului Daniel si cele din Cartea Apocalipsei eu nu cunosc…
  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti si SA MAI AMANE aratarea acestui nelegiuit si fiul al divolului, ca LUMEA SA MAI AIBA PACE si TIMP DE POCAINTA…!
  Amin!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare