Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU… AMANDOUA LA UN LOC – arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)

10-08-2011 6 minute Sublinieri

Un alt simpatic analist bine informat, cu totul intamplator de cetatenie israeliano-americana, Niels Schnecker, s-ar putea sa fie ceva mai bine conectat la… cercuri internationale mai de elita, asa ca sustine discret… Noua Ordine Mondiala:

‘EXISTA POSIBILITATEA CA PRIN RAZBOI SA SE AJUNGA LA… O NOUA ORDINE ECONOMICA, SOCIALA SI ENERGETICA’


– Liviu Voinea:

Avem aceeasi criza din 2007-2008 in tarile dezvoltate, care nu a fost rezolvata corespunzator atunci. Si masurile din 2007-2008 se intorc acum pentru ca datoria privata a fost trecuta la datorie publica si acuma guvernele constata ca nu mai au de unde plati aceasta datorie publica. Prima etapa a crizei a omis ceva fundamental: FALIMENTUL. Si-am avut o criza in care, in afara de Lehman Brothers si alti 2-3 pesti mai mici, n-a dat nimeni faliment… In cazul in care nimeni nu da nimeni faliment, inseamna ca este stimulat comportamentul speculativ si li se spune investitorilor: nu va faceti probleme, va va salva intotdeauna Statul! Eu cred ca falimentul/ default/ refuzul la plata/ incapacitatea de plata este una dintre consecintele inevitabile. Discutam inainte cu Dl. Serbanescu care spunea: INFLATIE SAU RAZBOI. Inflatie sau razboi sau… falimente in masa. Sigur ca falimentele in masa, pana la urma, duc tot la inflatie sau la razboi. O solutie practica, pragmatica, intr-adevar, este inflatia.

Este o situatie din care nu se poate iesi “virgin”. Ceva trebuie sa patim, ceva trebuie sacrificat. Costurile sunt astazi mai mari decat erau in urma cu cativa ani. Atuncea poate lucrurile se puteau tine sub control, sacrificand niste banci… Problemele nu s-au rezolvat. O cauza fundamentala a crizei, pe plan international, a fost faptul ca bancile de economisire s-au comportat ca niste banci de investitii cu risc foarte mare… Tu credeai ca-ti depozitezi banii undeva in siguranta, cand, de fapt, banca aia se juca cu banii tai pe alte piete si banii tai erau pusi intr-o investitie riscanta…

– Ilie Serbanescu:

Criza este una si aceeasi cu cea din 2007. Tratata prost. E a fost de la inceput o criza a datoriilor, o criza a datoriilor care au depasit veniturile, care au depasit si cresterea preturilor. Deci ea nu mai poate fi tratata… Si s-a ajuns, din aproape in aproape, [pana unde] au fost puse Statele sa preia [datoriile]. Statele sunt creditorii de ultima instanta. Au ajuns la ei si ei nu pot sa plateasca. Si atunci ce se poate face? Eu am zis foarte simplu: ma uit in istorie si vad ce s-a intamplat: INFLATIE SAU RAZBOI. Asta este iesirea! Daca exista intelepciune, poate evitam razboiul… Cu putina inflatie…Fara aceasta nu se poate! N-ai cum sa platesti!

– Razboi intre cine si cine?

– Se inventeaza, daca nu exista!

Seamana perfect situatia cu inceputul sec. XX. Superb de similar… S-a descoperit atunci cine sa se infrunte…

– Oana Stancu:

Dominique Strauss-Kahn de anul trecut, cam pe la mijlocul anului [de fapt, inca din martie 2009], vorbea despre posibilitatea unui razboi pe fondul crizei, si a fost o declaratie rostogolita pe toate partile, pentru ca era chiar seful FMI cel care lansa o asemenea ipoteza...

– Niels Schnecker:

Ceva se va intampla… Poate sa fie si inflatie, si razboi, sau amandoua la un loc!

Apropo de criza in forma de W, etc. Noi, de fapt, suntem intr-un L. Nu s-a terminat latura de coborare a L-ului. Nu s-a terminat! Inca ne mai ducem in jos. (…) Inca n-am ajuns la fundul crizei si inca mai avem de coborat.

Dl. Serbanescu are dreptate: ori inflatie, ori razboi, dar mai e un lucru care trebuie vazut in istorie: De cate ori a existat o criza de genul acesta, trei lucruri s-au schimbat: ordinea economica, ordinea sociala si, cel mai important, o schimbare de paradigma energetica. Eu cred ca vine si aia. Si atunci, daca aceste 3 lucruri se intampla, am putea scapa si de inflatie si de razboi, sau am putea ajunge la aceste trei… PRIN RAZBOI, cum s-a mai intamplat si alte dati.

– Noi n-am trecut inca la sistemul de capitalism global(izat) si ar putea sa fie acesta pasul…

– Eu ma uit cu foarte multa atentie la ceea ce face China. E foarte interesant ce se intampla acolo, inclusiv partea cu colonizarea Africii. China colonizeaza Africa nonsalant.

– Victor Ciutacu:

Vad si eu ce vede toata lumea. In primul rand ca se prabuseste un sistem. Daca in ’89 s-a prabusit sistemul socialist, acum se prabuseste sistemul capitalist. (…) Toate tarile (cu probleme) sunt tari capitaliste, eminamente capitaliste. Cei care au inventat capitalismul. Si mai vad un lucru, faimoasa criza a datoriilor suverane… exista, dar eu am o mica neclaritate… Toata lumea are datorii, am inteles. Au ajuns statele sa aibe datorii. La cine?! Aia e intrebarea mea.

– Niels Schnecker:

– Unul dintre cei mai mari creditori este China, de exemplu…

– Victor Ciutacu:

Nu sunt toti banii de pe planeta la chinezi! Undeva trebuie sa fie mormanul ala de bani pe care ii datoreaza toata lumea. Toata lumea datoreaza niste bani. O parte Chinei. Restul de parti? Adica sunt niste baieti care au solutii la povestea asta…

– Niels Schnecker:

Unii altora… [ce minciuna si diversiune gogonata, pentru a oculta adevaratul raspuns, neconvenabil domnului Niels!, n.n.]

– Mihai Gadea:

A aparut in presa o chestie senzationala… Cine a castigat 8 miliarde USD in doar cateva zile, pariind pe prabusirea burselor?

[nota noastra: vezi raspunsul la: SOROS a dat iar LOVITURA?]

Ilie Serbanescu:

Ati intrebat la cine sunt datoriile. Stiti la cine sunt? La Banci, domnule! La Banci, la Fonduri de Investitii, adica la niste privati. Si acestia, spre deosebire de niste investitori din industrie, din comert, care pot da faliment – si ajungem la ce spunea dl.Voinea – astia din Banci si din Fonduri nu dau faliment. M-ati inteles?

Stiti ce se intampla acum? Se baga cateva sute de miliarde in Grecia, se spune ca se salveaza GreciaNu se salveaza Grecia, domn`e! Se salveaza expunerea bancilor germane si franceze pe Grecia. Si se dau bani Greciei, ca Grecia sa plateasca bancile germane si franceze. Si pentru ca sunt implicate in aceasta poveste, li se cere acum la presiunea doamnei Merkel, care e si ea supusa presiunii contribuabilului german, care s-a plictisit sa tot dea pentru unul si pentru altul, sa plateasca si ei ceva. Si atunci li se spune: “baietii, nu va mai luati acuma ce ar fi trebui sa va dea Grecia pe titlurile grecesti, dar o sa le luati peste 30 de ani. Si atunci participati si voi”. Si astia sunt multumiti ca iau si ei ceva. Dar asa- zisii investitori financiari privati [bancherii, n.n.] care nu sunt implicati in Grecia nu vor sa accepte chestia asta. Ca pentru ei era un privilegiu de a nu da faliment, de a nu obtine niciun fel de pierdere. Ei nu inregistreaza niciun fel de pierdere. Ei sunt obisnuiti sa ia tot. In timp ce aceia din industrie sau din comert pierd daca dau faliment. Si ei [investitorii financiari privati] se simt amenintati. Si atunci pun agentiile de rating… Pai dvs. credeti in povestea asta cu Standard & Poor’s care sanctioneaza Statele Unite? Nu, domnule, asta este o presiune a sistemului financiar-bancar american asupra autoritatilor americane sa reduca acele programe sociale care afecteaza in momentul de fata plata a ceea ce asteapta ei de la titlurile [de stat] americane.

Aceste declaratii ne mai amintesc si de ceea ce spunea fostul ministru de finante, Sebastian Vladescu, inca din mai 2010:

***
Dar nu numai acesti economisti, nu numai Vladescu si Gusa, ci si multe alte voci au spus cam la fel, cu mici variatiuni:


Legaturi:

***

***

Tot pe site-ul capital.ro, Prof. Dr. Niels Schnecker (…), face o similitudine pe scurt, între principalele crize economice din ultimii 200 de ani, în articolul Orice şut în criză e un pas înainte!. Interesant este orizontul pe care ni-l oferă domnia sa – din câte înţeleg eu, viitorul nu sună deloc bine, aşa cum încearcă să ne convingă în final.

“De la sfârşitul secolului 18, în­ceputul secolului 19, marile crize economice globale au produs mereu aceleaşi trei schimbări: o revoluţie energetică, o revoluţie so­cială, o revoluţie de reglementare financiară. (…) În al doilea rând, suntem în plină globalizare.

Ba mai mult, de 50 de ani suntem în stadiul de probe a unui mod de guvernare multi-naţional – Uniunea Europeană. Aceasta urmează să prezinte şi o constituţie, care va fi prototipul guvernului global. UE este dublată din punct de vedere militar de NATO.

Iar, în sfârşit, de la criză încoace se vorbeşte din ce în ce mai mult de crearea de instituţii care să reglementeze mai strict (şi mai altfel) industria bancară şi cea bursieră în condiţiile globalizării. Copiii noştri intră şi se vor dezvolta într-o nouă eră industrială, socială şi financiară.

Asta înseamnă PROGRES“.

Dl. Schnecker ne spune, la sfârşit, că finalitatea acestei crize este, de fapt, o nouă ordine mondială, noul guvern mondial, cu măsurile aferente de control şi supravegheate, abil împletite cu măsurile sociale, cu intervenţia masivă a “statului” în economie (pe care Dl. Schnecker chiar o aprobă, în alte articole), un (neo)comunism neimaginat, cred, nici de V.I.Lenin, cu măsuri gen “pandemie”, “criză”, cu legi care să oblige sau care să conducă, efectiv, la lepădarea de Hristos, de Biserică, de normalitate: noua constitutie europeană va fi peste legile statelor membre şi cunoaştem “grija” specialiştilor UE pentru naţiune şi suveranitate, pentru educaţie, pentru drepturile “minorităţilor sexuale”, călcând în picioare drepturile la normalitate, la moralitate ale majorităţii, se calcă în picioare chiar propriile principii ale UE – mobilitatea tertorială, mobilitatea forţei de muncă, egalitatea şanselor pentru toţi cetăţenii UE etc.

“Unitate în diversitate” devine, astfel, un slogan dictatorial, antihristic.


Categorii

Al treilea razboi mondial, Criza datoriilor suverane, Criza mondiala, ILIE SERBANESCU, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

86 Commentarii la “Nu exista alte iesiri din criza mondiala: INFLATIE SAU RAZBOI! SAU… AMANDOUA LA UN LOC – arata economistii Ilie Serbanescu si Liviu Voinea (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 3 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. @Victor:

  Este si nu este criza.

  Nu este criza de resurse naturale sau resurse de capital social, uman si chiar economic. Aici nu se face decat un mare zgomot de fond, propaganda prin care este impanzita intreaga lume cu spaima demografica, cu foametea, cu recesiunea etc.

  Dar este criza de capital financiar. Si problema este ca toate cele de mai sus depind de capitalul financiar, adica de bani. Sigur, aici este o poveste mai lunga, ar trebui facuta istoria monedei si a genului de capital financiar – de la aur la credit, de pilda, de la moneda-aur la moneda-hartie pana la moneda-bite, insa nu avem locul si timpul pentru asa ceva. Cert este ca s-a configurat in timp un asemenea neo-capitalism global in care exista, intr-adevar, aceasta interdependenta intre marile economii si, de fapt, dependenta de creditori. Bursele au devenit centrii nervosi ai sistemului, iar stapanii creditelor, cei care induc stimuli de boom sau bust, de crestere sau de prabusire, strajuiti de sefii bancilor centrale. Este vorba de un complex bancaro-financiaro-statal.

  Aici este criza, insa este criza nu pentru ca asta e capitalismul, cum zice Roubini (mai ales ca acel capitalism la care se referea Marx a disparut) ci pentru ca asa vor stapanii creditelor, profitand de regulile jocului pe care, vrand-nevrand, a fost nevoita sa le adopte toata lumea.

  Criza creditelor, fie ca e vorba de banci (cum se spune, valul 1 al crizei), fie ca e vorba de state (valul 2, acum in desfasurare) inseamna si o criza a lichiditatilor, cu atat mai artificiala cu cat toate economiile functioneaza cu banca centrala, deci avand posibilitatea sa tipareasca bani in nestire. De aceea multi economisti spun ca o iesire din aceasta criza ar fi inflatia, pentru ca e oarecum logic, daca se vrea sa se iasa dintr-o criza de lichiditate, sa se tipareasca mai multi bani (cum, de altfel, ameninta ironic un finantist). Sigur, asta ar insemna sa lovesti tot in cei de la baza societatii, caci inflatia loveste in cei saraci, mai ales. Insa ar sparge tensiunea datoriilor intr-un final. Or eurocratii si globocratii au ales alta strategie, cea a “austeritatii”, care inseamna controlul strict al lichiditatilor si reducerea masiva a cheltuielilor bugetare pentru “ajustarea” la cantitatea de bani pusa (inca) la dispozitie.

  Nu este greu de prevazut unde pot duce toate acestea. O criza a lichiditatilor si o mentinere a problemei datoriilor o sa genereze acea catastrofa sau explozie nucleara financiara de care se tot vorbeste, adica acea criza chiar reala de toata lumea o sa strige in gura mare ceea ce acum doar se aude pe la colturi – vrem un lider care sa ne salveze.

  Si atunci va fi momentul (sigur, mai trebuie sa fie si un razboi intre timp) cand va apare antihrist care va incerca sa fatareasca profetiile biblice si cele din psalmi, adica va incerca sa fatareasca, sa mageasca lumea ca el va fi cel care va scapa saracul de camata si cel care va aboli camataria.

 2. @ Admin

  Asa este, dar totul a fost planuit inca de la inceput sa decurga asa. Capitalismul a fost menit sa esueze la un punct (adica cam pe acum dupa cum se pare). Nu este intamplator sau dintr-o eroare necorectata la timp. S-au folosit de capitalism [prin combinatia: inflatie(artificiala)+credit( bani fara acoperie),ca sa acapareze tot ce se putea lua, de la bani reali (aur), pana la tari intregi. Acum cand numai au ce lua (“legal”), nu mai au nevoie de capitalism, au nevoie de razboi( faza a doua, depopularea). Trebuie sa ramana cat mai putin oameni (reeducati-globalizati,saraciti material si spiritual) care sa fie gata sa primeasca noul sistem (guvern) antihristic ( ca pe unul salvator) care il va aduce la putere pe antihrist.

 3. De fapt notiunea de “bani” aproape ca nici nu mai exista. Totul o sa se reduca la niste cifre ( de idee, iluzia ca ai bani) pe care or le ai (in cont). Iar pentru ca sa poti sa ai acces la cont o sa trebuiasca sa primesti cipul (semnul). Restul, ce show-uri fac ei acum cu criza asta, e pentru fun numai, sa para totul cat mai real, mai dramatic, ca sa creasca setea oamenilor de a gasi o solutie pentru iesriea din criza. Apoi ei o sa vina cu solutia simpla (probabil o moneda unica si apoi cipul).

 4. As vrea sa mai adaug ceva (scuze pt. multa vorbarie dar acum am putin timp liber cand pot sa scriu mai mult).

  Ce vreau sa mai spun este ca pentru a se putea folosi de capitalism au trebuit sa creeze treptat cultura shoppingului si a consumerism-ului:

  Consumerism is a social and economic order that is based on the systematic creation and fostering of a desire to purchase goods and services in ever greater amounts.

  Adica prin reclame si propaganda combinate cu un pic de brainwashing si mind control au reusit sa creeze o generatie de consumatori patologici (alimentati la greu cu credite peste credite; aici isi achita visa cu bani de pe mastercard si invers), care pur si simplu isi gasesc “fericirea” in euforia de moment a actului de purchase al unui/unor produse. Shopping-ul si consumul in masa sunt noile droguri al secolului 21, combustibilul de baza fiind creditul.

  Deci oamenii de azi au nevoie de bani ca sa consume nu ca sa traiasca cu ceea ce au (asa le-a fost inoculat). Asa ca o criza e ideala intr-un astfel de sistem. Ca si drogatul, consumatorul nu poate sta mult fara a consuma (ceva) si intra in sevraj. Deci, asta e ideea, sa-l faci pe om dependent de “ceva” si apoi sa-i iei acel “ceva” si sa i-l dai inapoi cu conditia sa devina robul tau (drogatul e dependent de traficant,prostituata de peste, creditatul de creditor,etc) si apoi poti sa faci ce vrei cu el.

  Ideea e ca evreii in timp (adica demonii prin evrei,atei,masoni,etc) au pregatit si pregatesc infrastructura necesara pecetluirii si intronarii antihristului.

  Trebuie sa intelegem ca ceea ce vedem la TV este doar o imagine palida si ireala a ceea ce se petrece de fapt. Nu o sa spuna nimeni niciodata la TV planurile reale ale evreilor,nimeni,afara de Enoh si Ilie sa zicem dar pana acolo mai e. Eu zic ca trebuie sa ne axam mai mult pe ce zic sfintii si nu pe ce discuta analistii politici si economici, sunt doar vorbe de show, de fatada, un OTV mondial. Criza a venit ca a fost in agenda sa vina si solutiile pentru a iesi din criza sunt de fapt unele care ne vor adanci si mai adanc in ea. There is no way back out of this thing. Liderii mondiali au facut pactul cu diavolul iar noi vom suporta consecintele, numai Hristos ne poate salva,alta iesire din criza nu exista, ideea e sa alergam spre Dumnezeu,ACUM pt. ca maine poate va fi prea tarziu!

 5. Pingback: Iranul se grabeste sa anunte lumea ca va avea o prima CENTRALA NUCLEARA pana la sfarsitul anului. Centrala este creata cu ajutorul Rusiei...
 6. @victor:

  Nu o sa spuna nimeni niciodata la TV planurile reale ale evreilor,nimeni,afara de Enoh si Ilie sa zicem dar pana acolo mai e. Eu zic ca trebuie sa ne axam mai mult pe ce zic sfintii si nu pe ce discuta analistii politici si economici, sunt doar vorbe de show, de fatada, un OTV mondial.

  Foarte corect, asta si incercam sa facem, sa filtram informatia prin ceea ce stim de la Biserica referitor la vremurile de pe urma. Si, de altfel, nu doar analistii de la TV, ci si atotstiutorii de pe internet incearca sa ia locul Prorocilor Ilie si Enoh.

  In mare cam acesta pare a fi mecanismul, cum l-ai descris si fratia ta. Un amendament doar: e simplist totusi sa vedem in spatele acestor evolutii numai ”evreii”. Evreii sunt si ei pe mai multe categorii, unii traditionalisti, altii sionisti, altii stangisti, unii fanatici, altii rezonabili etc. Nu are sens sa extindem vina unor grupari mesianice care isi asteapta propriul mesia (respectiv antihristul), prin deformarea Torei, asupra intregului popor, mai ales ca stim ca multi dintre evrei se vor intoarce la dreapta credinta tocmai prin propovaduirea prorocilor Ilie si Enoh.

 7. Pingback: Previziunile unui economist roman: E POSIBIL CA ANUL VIITOR SA MANCAM HRANA IMPARTITA, LA GAMELA, DE ARMATA. Paul Krugman are insa o idee mai buna: UN RAZBOI CU EXTRATERESTRII NE-AR SCOATE DIN CRIZA!
 8. Da, imi cer scuze ca nu am fost mai explicit. M-am referit la sionisti. Cata ura au asupra crestinilor si chiar a altor popoare se poate vedea din ceea ce au scris in Talmud.

 9. @ Victor:

  Si ca sa fim si mai expliciti si ca nimeni sa nu gaseasca in acestea prilej de confuzii sau interpretari gresite, e bine sa amintim mereu ca pentru crestin porunca este si ramane in veci aceea de a-si iubi chiar si vrajmasii. Sau, cum zice p. Arsenie, cel putin de a nu-i uri, de a nu raspunde raului cu rau… Tocmai de aceea un crestin adevarat (ortodox) nu poate fi vreodata in mod real anti-semit.

 10. Pingback: "SFARSITUL DEMOCRATIEI, AL EUROPEI SI AL SUA?" Suntem pregatiti tot mai intens cu mesaje despre sfarsitul ordinii actuale a lumii prin criza economica, haosul revoltelor si razboiul mondial
 11. Pingback: "LUMEA VA TREBUI SA TREACA PRIN CRIZE MAJORE, CHIAR CATACLISME." Catastrofele "teribile" sunt necesare pentru ...reforma ONU, multiplicarea UE si organizarea unui nou model economic
 12. Pingback: ILIE SERBANESCU despre comparatiile intre Romania si Grecia in privinta datoriilor suverane si despre CE NE ASTEAPTA DIN PARTEA CREDITORILOR MONDIALI
 13. Pingback: Roubini imparte cu generozitate ”profetii”: CHINA SE PRABUSESTE SI SUA INTRA IN RECESIUNE. In schimb, in Grecia se prefigureaza O NOUA ETAPA A CRIZEI, PROBABIL DECISIVA
 14. Pingback: CIPRU, SCANTEIE A RAZBOIULUI MONDIAL? Turcia, Grecia si Israel, angrenate intr-un posibil conflict asupra apelor teritoriale ale Ciprului. PROFETII ANTIHRISTICE ALE NEOPROTESTANTILOR, MESIANISM IUDAIC SI VIZIUNEA ORTODOXA ASUPRA CONFLICTULUI
 15. Pingback: Raport Pentagon despre dezvoltarea militara a Chinei: RISCANTA PENTRU PREZENTA DOMINANTA A SUA IN REGIUNE
 16. Pingback: AL TREILEA RAZBOI MONDIAL VINE DUPA CRIZA? Alte "previziuni" convergente ale unor economisti (VIDEO)
 17. Pingback: Ilie Serbanescu: SUNTEM O ANEXA BANANIERA A UNIUNII EUROPENE SI PE MARGINEA PRAPASTIEI
 18. Dr. Niels Schnecker: “Orce sut in criza e un pas inainte” Un pas inainte pentru cine ?????????????????

 19. Pingback: ILIE SERBANESCU: “Fondul Monetar International (FMI) ne-a adus in FUNDATURA in care ne gasim acum” (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Pingback: ROSIA MONTANA: Cum lucreaza SOROS la doua maini/ Traian Basescu, Realitatea TV si Mihai Tatulici: LOBBY AGRESIV pro Gold Corporation (si Video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. Pingback: “CINE VA MURI PENTRU UNIUNEA EUROPEANA?” Si despre tradare, agenda eurocratilor si mitul tehnocratului iluminat - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: Ilie Serbanescu: BNR actioneaza la COMANDA EXTERNA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: ILIE SERBANESCU despre MINCIUNILE FMI si EXPERIMENTUL ROMANIA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: CARE E SENSUL EXPERIMENTULUI CIPRIOT? Despre nationalizari, polarizare sociala si razboi ca "SOLUTII LA CRIZA" cu Ilie Serbanescu si Bogdan Chireac [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 - video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. Pingback: MASONUL NIELS SCHNECKER – numit sef de campanie de CRIN ANTONESCU. Fostul(?) ofiter american si realizator TV sustine fatis GUVERNUL MONDIAL si o NOUA ORDINE GLOBALA ca rezultate ale crizei, remarcandu-se si prin lobby-ul indarjit pentru GAZELE DE S
 27. Deutsche Bank spune ca vine criza economica si inflatia.
  Deutsche Bank’s credit strategist: “The Last 36 Hours Are A Dress Rehearsal For When The Bear Market Hits”
  All the other previous major spikes have been more to do with a big macro event or a crisis. The higher average earnings print could turn 2018 into a year of higher inflation and a big macro shift but we’re certainly not in crisis territory yet.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-07/deutsche-last-36-hours-are-dress-rehearsal-when-bear-market-hits

 28. Suntem in pragul colapsului economic global: a incepul cautarea tapilor ispasitori de nivel inalt. Urmeaza falimentele marilor corporatii si banci, hiperinflatie, protectionism si razboi.

  Guvernatorul bancii centrale a Letoniei a fost retinut de catre inspectorii anticoruptie
  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22294239-guvernatorul-bancii-centrale-letoniei-fost-retinut.htm

  Mugur Isarescu: “Ni se reproseaza de ce nu am intervenit noi mai drevreme, de ce abia acum am vazut ca avem un deficit comercial mare. Dar deficitul e de cand lumea, din 1990 aceasta tara are numai deficite comerciale, noi nu am reusit sa sarim dincolo (in surplus) precum Ungaria. Avem de 27 de ani deficite comerciale. Dar nu asta am spus noi, ca avem deficite comerciale, ca importam mai mult decat exportam. Ramanem la constatari din acestea primitive? Nu, am spus ca s-a marit deficitul si a ajuns la 1 miliard de euro pe luna. Un miliard de euro pe luna! Pai daca o tinem asa, unde ne ducem? Asta e informatia pe care am dat-o.
  Al doilea lucru: ca din ce in ce mai mult apare deficitul in sectorul bunurilor de consum. Pai daca nici aici nu reusim sa ne echilibram, inseamna ca avem o problema.”
  “Toata lumea vrea sa creasca consumul, dar daca se da mai mult decat poate sa produca economia la momentul x, inseamna ca s-a creat un dezechilibru si apare chestiunea de dozaj.”
  ” Societatea occidentala, ca si Romania de atunci, a dat cu capul in anii 20-30 cu politicile care atunci au fost prociclice, adica au stimulat prea mult cresterea in anii 20 iar apoi au apasat prea tare pe frana in anii 30, cand au creat marea criza. Si ce au invatat economiile de piata? Ca dintr-o asemenea traznaie ies razboaie, dictaturi, pierde democratia si pierde si populatia. ”
  http://www.bancherul.ro/ne-paste-o-noua-criza-economica-si-o-hiperinflatie-daca-guvernul-nu-schimba-politica-prociclica,-avertizeaza-in-cor-economistii-si-bnr–17837

  Charles Hugh Smith Fears “Catastrophic Drop”, Financial Markets “Definitely Destabilizing”
  “the whole underlying structure of our economy is destabilizing”
  “All these currencies, there is nothing backing the currencies except the government’s force. That’s the yen, the euro, the dollar and the Chinese yuan. They are all going to have a catastrophic drop against real assets because they are all based on too much leverage, too much debt, too much money being pumped into the financial system that ends up in unproductive speculation.
  You can’t grow your debt at six times the rate of your economy.
  In other words, if you are creating $6, $8 or $10 of debt to eke out $1 of low productivity growth, you are dooming your currency, and all currencies are doing the same thing.
  All the currencies are going to take a big drop at some point…relative to real stuff. Real stuff is commodities we need: water, grains, food, oil, natural gas and, of course, precious metals.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-18/charles-hugh-smith-fears-catastrophic-drop-financial-markets-definitely

 29. Dăncilă îl bagă ‘în sedință’ pe Isărescu, pe tema creșterii inflației: ‘Politica monetară este legată de Banca Naţională’
  https://www.stiripesurse.ro/dancila-il-baga-in-sedin-a-pe-isarescu-pe-tema-cre-terii-infla-iei-politica-monetara-este-legata-de-banca-nationala_1249752.html

 30. S-a dat alarma generala, datorita unor “factori externi” pe care nimeni din guvern nu a binevoit sa-i ia in seama pana acum!
  Teodorovici, în alertă după anunțul lui Isărescu privind creșterea inflației.
  “Dar, să nu uităm că nu stau la bază doar factorii interni. (…) Voi avea o discuţie cu guvernatorul BNR pentru a vedea care sunt acţiunile comune. Poate săptămâna viitoare”, a declarat Teodorovici.
  https://www.stiripesurse.ro/teodorovici-in-alerta-dupa-anun-ul-lui-isarescu-privind-cre-terea-infla-iei-ce-anun-a-ministrul-fi_1249756.html

 31. Liviu Dragnea pasează problema creşterii inflaţiei în curtea BNR, anunțând că îi va transmite o scrisoare pe această temă guvernatorului Mugur Isărescu.
  https://www.cotidianul.ro/legatura-dintre-dragnea-isarescu-si-inflatie/

  Ministerul leton al Apărării susţine că acuzaţiile care îl vizează pe șeful Băncii Naționale, Ilmars Rimsevics, ar putea fi parte a unei „operaţiuni informaţionale de amploare în scopul afectării imaginii Letoniei în rândul ţărilor occidentale şi subminării încrederii publice în naţiune”. „Chiar dacă Ministerul leton al Apărării nu a menţionat Rusia, compararea situaţiei din Letonia cu acţiunile care au rolul perturbării alegerilor din Statele Unite, Franţa şi Germania constituie un indiciu indirect spre Moscova”
  https://www.flux24.ro/letonia-sugereaza-ca-sua-se-afla-in-spatele-scandalului-arestarii-seful-bancii-nationale-de-fapt-ar-fi-mana-rusiei/

  Preşedintele Frank-Walter Steinmeier devine primul şef de stat german în şapte ani care vizitează, miercuri, Rusia, unde se întâlneşte cu Putin şi Gorbaciov
  https://blacknews.ro/presedintele-germaniei-ajunge-rusia-intalneste-putin-gorbaciov/

 32. Hiperinflatia si introducerea unei monede unice in 2018 au fost calculate inca din 1988.
  Pe coperta revistei The Economist din 9 ianuarie 1988 scria: “Get Ready For A World Currency by 2018″
  https://socioecohistory.wordpress.com/2014/07/26/flashback-1988-get-ready-for-a-world-currency-by-2018%E2%80%B3-the-economist-magazine/

  The Rise of the Phoenix world currency from the ashes of national fiat currencies ie. destruction of fiat currencies via hyperinflation.

 33. Liviu Dragnea, a refuzat, marti, sa comenteze datele oficiale ale Institutului National de Statistica conform carora rata inflatiei a atins cel mai inalt nivel din iunie 2013.
  „Astept intai sa vad ce reactie are guvernul, dupa care o sa vorbesc si eu”, a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului.
  Rata anuala a inflatiei a urcat in februarie 2018 la 4,7%, de la 4,3% in ianuarie 2018.
  http://www.aktual24.ro/dragnea-cauta-disperat-un-nou-vinovat-datele-oficiale-arata-ca-economia-este-picaj-inflatia-ajuns-la-cel-mai-inalt-nivel-din-ultimii-cinci-ani/

  Pai cand ii spune Dragnea Vioricai Dăncilă cum sa reactioneze?

  Dan Tapalaga anunta ca pleaca: „Vin vremuri tot mai grele”. Este unul dintre cei mai vanati jurnalisti de catre Coalitia PSD-ALDE
  http://www.aktual24.ro/demisie-neasteptata-dan-tapalaga-anunta-ca-pleaca-vin-vremuri-tot-mai-grele-este-unul-dintre-cei-mai-vanati-jurnalisti-de-catre-coalitia-psd-alde/

 34. Trump loveste America cu “masuri punitive” impotriva importurilor din China, derizorii ca valoare, de pana la “60 de miliarde de dolari”.
  “In cazul in care un razboi comercial ar fi lansat de catre Statele Unite, China ar lupta pana la capat si prin orice mijloace ar fi necesare pentru a-si apara interesele sale legitime”, au declarat joi seara oficiali ai Ambasadei Chinei din Washington.
  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22358094-sua-china-trag-primele-salve-razboiul-comercial-primele-victime-pietele-financiare.htm

  Scopul final: eliminarea dolarului si inlocuirea lui si a celorlalte valute cu o moneda unica globala!
  The White House itself has been molded into just another reality TV show, and mainstream media coverage has been relentless. With Donald Trump (no stranger to reality TV) at center stage, it is difficult for the citizenry to gauge what is politically legitimate and important. What we are bombarded with is an ever escalating drama between Trump, his staff, and the media, and instead of ignoring the theater many people are desperately seeking to interpret the meaning behind a show that is actually meaningless.
  To summarize, in order to reach their openly stated goals of a one world currency system, as well as total centralization of global economic administration, certain appendages of the current system must be sacrificed. One of those appendages is the American economy as it exists now, along with the U.S. dollar as the world reserve currency.
  https://www.zerohedge.com/news/2018-03-22/white-house-soap-operas-distract-real-global-dangers

 35. Trump si sfetnicii lui pregatesc inlocuirea dolarului si euro cu o moneda virtuala, precum si desfiintarea bancilor centrale nationale. Sfetnicii lui spun ca aceasta moneda virtuala va fi cel mai probabil Bitcoin, dar este posibil sa fie si Ethereum

  Donald Trump’s former chief strategist, Steve Bannon, has said that blockchain-based cryptocurrencies can help bring about liberation for Western nations from under the control of all powerful central banks such as the Federal Reserve and the ECB and the ruling “permanent political class.”
  https://news.bitcoin.com/ex-trump-chief-strategist-bannon-cryptocurrencies-make-central-banks-redundant/

  Peter Thiel thinks that bitcoin will be the one cryptocurrency to rule them all
  Thiel, an early bitcoin investor, predicted there will be one leading future cryptocurrency that will be the digital equivalent of gold.
  Thiel suggested that, if President Donald Trump runs again, he’d see a positive outcome in the 2020 election.
  http://www.businessinsider.com/pete-thiel-long-bitcoin-says-trump-will-win-re-election-2020-2018-3

  Donald Trump and Peter Thiel have a secret handshake
  https://mashable.com/2016/12/14/trump-thiel-very-normal-handshake/#u.wBLbYAyPqf

  Stripe, o companie care se ocupă de administrarea servelor din spatele a peste 100.000 de afaceri, gestionează plăţi online şi oferă o platformă-gazdă pentru alte servicii, i-a trecut în dreptul investitorilor pe Elon Musk şi Peter Thiel, fondatorii PayPal, iar specialiştii au cotat anul trecut Stripe la o valoare de 9 miliarde de dolari.
  http://www.gandul.info/magazin/povestea-celui-mai-tanar-miliardar-al-lumii-originar-dintr-un-satuc-irlandez-acum-elon-musk-si-peter-thiel-investesc-in-afacerea-lui-16826497

 36. Sorin Ovidiu Vîntu a postat ieri un mesaj in care anunta inlocuirea dolarului cu o criptomoneda, omul fiind un specialist in speculatii si jocuri piramidale, precum sunt si criptomonedele.

  Îți voi spune doar că forța Americii nu este dată de arsenalul militar pe care îl are, ci de dolar. Peste 80% dintre tranzacțiile comerciale făcute la nivel planetar trec prin dolar, asta oferind Americii un avantaj atât economic, cât și de control informațional unic la scară planetară. O nouă tehnologie și un japonez genial vin și oferă o alternativă a actualului sistem monetar, alternativă care are toate șansele să înlocuiască un sistem financiar obosit, impredictibil și ineficient pentru statele sărace sau în curs de dezvoltare, cu unul echitabil și clar cuantificabil.
  Mega criza care se apropie și despre care te-am avertizat deja la sfârșitul anului trecut, va duce la o creștere explozivă a valorii monedelor virtuale.
  Țara care va avea inteligența să regularizeze acest nou sistem, să deschidă o bursă națională și să lanseze o criptomonedă, va avea un avantaj uriaș în acest nou sistem financiar pe cale să se nască. Cu prima bursă de criptomonedă regularizată, cu prima bancă de criptomonede regularizată, România ar putea deveni centrul financiar al Europei de mâine.
  http://sov.ro/2018/03/22/capitolul-63-ce-este-criptomoneda/

 37. Cine sunt cei care s-au îmbogăţit pe urma bitcoin-ului şi a altor criptomonede
  Aceştia au o avere cumulată la 550 de miliarde de dolari, de 31 de ori mai mult decât aveau la începutul anului 2017.
  http://www.businessmagazin.ro/special/cine-sunt-cei-care-s-au-imbogatit-pe-urma-bitcoin-ului-si-a-altor-criptomonede-16991465

  Billionaire Facebook board member Peter Thiel has access to Trump ‘anytime’
  Thiel infamously supported the presidential campaign of Donald Trump, also happened to donate $1,000,000 in October of 2016 to the Super PAC Make America Number 1 — an organization that paid Cambridge Analytica $231,352 toward the end of the same year.
  https://www.telegraph.co.uk/technology/2018/03/08/billionaire-facebook-board-member-peter-thiel-has-access-trump/
  https://mashable.com/2018/03/22/facebook-peter-thiel-cambridge-analytica/

  Peter Thiel is a gay immigrant who supports President Trump and gave a primetime speech at the Republican National Convention in 2016.
  https://www.mercurynews.com/2018/03/07/peter-thiel-talks-trump-facebook-and-how-things-have-fallen-short/

 38. S-a dat starul la inflatie de doua cifre. Cei care au rate la banci vor avea o problema.
  România a înregistrat în luna februarie un deficit de 7,5 miliarde de lei, neobişnuit pentru primele luni ale anului când se înregistra un surplus
  “cheltuielile cu salariile cresc foarte repede, peste ceea ce s-a bugetat”.
  https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-22366075-ionut-dumitru-avem-deficit-neobisnuit-pentru-primele-luni-ale-anului-ngrijoratoare-sunt-cheltuielile-recurente.htm

  DEZASTRU la ANAF! Ministrul Eugen Teodorovici i-a BLOCAT pe directori în birouri, din cauza slabei colectări: Se anunță o ‘ADEVĂRATĂ TRAGEDIE’
  https://www.stiripesurse.ro/dezastru-la-anaf-ministrul-eugen-teodorovici-i-a-blocat-pe-directori-in-birouri-din-cauza-slabei-c_1256830.html

 39. Oficialii BNR vorbesc despre o nouă criză economică în România! “Vor fi tensiuni în societate”
  Mugur Isărescu a spus ca riscăm o aterizare forțată a economiei.
  Viceguvernatorul Florin Georgescu a vorbit despre măsuri dureroase pentru populație, care vor provoca ”tensiuni în societate”.
  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/oficialii-bnr-vorbesc-despre-o-noua-criza-economica-in-romania-a-vor-fi-tensiuni-in-societatea–186181.html

 40. Viceguvernatorul Florin Georgescu: ”Dacă prin reformă fiscală înțelegem ceea ce s-a înțeles până acum, adică tăieri de cheltuieli și creșteri de taxe- eventual din alea indirecte care sunt regresive și îi afectează pe cei săraci, ocolindu-i pe cei bogați- înseamnă că e un eșec care va duce la tensionarea relațiilor în societate la limite la care eu nu pot să mă gândesc.”
  https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/oficialii-bnr-vorbesc-despre-o-noua-criza-economica-in-romania-a-vor-fi-tensiuni-in-societatea–186181.html

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare