Romania, Rusia si NOUA ORDINE MONDIALA. Ce se prefigureaza, la ce putem spera?

26-04-2012 4 minute Sublinieri

Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, reprezentat pe steagul Sfantului Stefan cel Mare

Cateva evenimente recente legate de situatia geopolitica din Basarabia repun pe tapet soarta Romaniei in actualul context international. Ce se prefigureaza pentru tara noastra si la ce putem spera, in mod realist?

Romania se afla, in acest moment, si nu e prima oara cand se intampla asa ceva in istoria ei, la rascrucea unor interese imperialiste.

Pe de o parte, interesele euro-atlantice, reprezentate de SUA si imperiul european in formare. De fapt, institutiile executive ale UE si proiectul SUE par a fi, mai degraba, proiecte americane prin care Washingtonul incearca sa isi prelungeasca politica pe continentul european. Apartenenta la blocul euro-atlantic ne-a transformat intr-o colonie second-hand, exportator de forta de munca ieftina pentru Vest, tarla de resurse minerale date pe degeaba “partenerilor”. Din punct de vedere cultural, blocul euro-atlantic este Sodoma si Gomorra, ca ideologie: promovand agresiv drepturile homosexualilor, ideologia incalzirii globale, spectrul fals al suprapopularii planetei, teroarea terorismului, combinand “politicile fricii” cu cele ale utopiilor globaliste (guvernanta europeana, guvernanta globala etc.).

De cealalta parte, se afla Rusia, uneori in tandem cu China si cu alte tari in relativa ascensiune. Rusia are meritul sa fie singura putere cu anvergura mondiala care, la nivel ideologic, propune o alternativa Sodomei si Gomorei euro-atlantice: accentuand valorile traditionale ale familiei, respingand propaganda homosexuala, contrazicand teza suprapopularii si a incalzirii globale. De tema terorismului se foloseste intr-un mod pragmatic, pentru a-si intari propriul arsenal militar si a-si justifica prezenta in unele zone asiatice. Insa, in general, Rusia reprezinta modelul ideologic si cultural alternativ fata de cel euro-atlantic, prin tusele sale conservatoare.

Dar Rusia este si un imperiu care are propriile sale interese. Toata politica sa externa este calcul geopolitic cinic: sustine Siria si Iran nu doar pentru propriile interese, ci si ca sa dea de lucru SUA si sa o tina ocupata in Orientul Mijlociu, pentru ca aceasta sa nu aiba timp de Estul Europei sau de alte zone limitrofe ale imperiului rusesc. Cinismul rusesc este resimtit, de noi, cel mai intens, in Rep. Moldova, Basarabia, unde, prin Rogozin, decreteaza ca noi nu avem ce cauta acolo si ca provincia e teritoriul ei.

Mai nou, spectrul consolidarii intereselor imperiului rusesc in Estul Europei pare ca devine tot mai posibil atat prin reorientarea unor puternice tari europene cat si prin apropieri istorice reactivate. Deschiderea Bulgariei si a Serbiei catre Moscova nu ar trebui sa mire pe nimeni, de pilda. Iata insa ca si alte tari se reorienteaza. Printre ele, Ungaria, care isi cauta resurse pentru a mentine visul propagandistic al lui Orban, vis care contine si ideea Ungariei Mari. Grecia, calcata in picioare de eurocrati, este un alt potential aliat al intereselor rusesti, necesara pentru Moscova si pentru controlul Marii Mediterane in acea regiune. Mai lipseste din ecuatie Germania, care oricum se intelege deja bine cu Rusia, pentru a avea o zona in care noi ramanem iarasi izolati, cum s-a intamplat inaintea celui de-al doilea razboi mondial. Dar Germania are propriile sale interese si nu va fi niciodata partenerul european la care viseaza Moscova pentru a domina Europa. Mai degraba poate fi capcana in care Rusia va cadea inca odata, asa cum a facut-o cu Germania nazista. Spre deosebire, de aceasta data Germania, daca va cauta sa reitereze drang nach osten, nu va mai fi singura impotriva tuturor.

Iar noi? Noi suntem captivi intereselor si blocului euro-atlantic, care are nevoie de acelasi “cordon sanitar” pentru a ingradi Rusia si de teatru de operatiuni pentru a desfasura eventuale actiuni militare. Si cam atat. Suntem in cea mai ingrata pozitie din toate tarile din regiune: exploatati la maxim de euro-atlantici, supusi riscului maxim fata de imperialismul rusesc. In acest punct, opiniile celor care comenteaza pe site-ul nostru se impart de obicei in doua puncte de vedere: cei care cred ca ar fi posibila o reorientare catre colosul rusesc si o iesire din complexul vestic, si cei care, vazand in Rusia un dusman implacabil al intereselor si integritatii tarii noastre, ajung sa priveasca interesele euro-atlantice drept mijloace de eventuala auto-protectie. Nu mai bagam acum in seama propaganda vestica de la noi, care, simpla propaganda fiind, nu tine seama de realitati.

Ne putem reorienta catre Rusia? Vorbind realist, nu, din doua motive: 1) cel aratat deja, ca suntem captivi intereselor euro-atlantice si 2) pentru ca Rusia e departe de a fi alternativa substantiala, acel Imperiu ortodox care sa poata proteja altruist natiunile ortodoxe, asa cum dorea Dostoievski tarii sale. Discrepanta intre ceea ce acesti doi mari rusi, Dostoievski si Soljenitin, cereau de la tara lor, si ceea ce face Rusia in mod concret in materie de politica interna si externa, nu poate justifica sperantele legate de ridicarea unei puteri ortodoxe protectoare inclusiv pe plan istoric in aceste timpuri. Rusiei i se potriveste foarte bine acest verset: Dar voi ca nişte oameni muriţi şi ca unul din căpetenii cădeţi. Adica, avand vocatia unui imperiu ortodox, se comporta ca unul lumesc si, prin urmare, sufera aceleasi legi ca orice alt imperiu, din perspectiva biblica: urias cu picioare de lut care, dupa un moment cuminant de putere, se prabuseste, pentru ca nu intelege ca puterea sa ii e ingaduita, nu ii e proprie. Insa, in momentele sale de manifestare a puterii, zdrobeste pe cei mici din jurul sau – printre ei aflandu-ne si noi.

Ne ajuta la ceva apartenenta la complexul euro-atlantic? In afara statutului de colonie-teren de experimente sociale si de teritoriu util pentru cateva garnizoane militare, nu. Din punct de vedere al securitatii nationale, apartenenta la NATO si UE ne ofera doar ILUZIA protectiei, asa cum nota insusi editorul agentiei mult-citate Stratfor intr-un material dedicat chiar tarii noastre.

In concluzie, ne aflam intr-un cleste care, atunci cand isi va inchide gura, ne va sfarama. Adica, atunci cand aceste doua blocuri imperialiste vor intra in conflict, noi ne vom afla intr-o postura de prada facila pentru toti, inclusiv pentru vecinii nostri, daca ne aducem aminte de profetia parintelui Arsenie Boca:

Odata mi-a zis ca, intr-o noapte, catre ziua, ne vor ocupa trei tari: Ungaria, Bulgaria si Rusia. Atunci eu am zis: „Ungurii or sa ne ocupe pe noi?”, iar el mi-a spus: „Si pe cei ce ne vor ocupa va veni ploaie de foc”.

De ce se intampla acest lucru?

Pentru ca traim vremurile de pe urma? Pentru a ne da seama ca, mai mult decat orice, suntem cetateni ai Ierusalimului ceresc? Pentru ca, lipsiti de orice speranta de la oameni, imperii si arme, scuturi si aranjamente, sa ne indreptam nadejdile catre Hristos?

Dar si pentru a ne da seama ca ne-am batut joc de tot ce ne-a dat Dumnezeu in stapanirea si responsabilitatea noastra? Ce am facut din aceasta tara? Ce am facut cu oamenii ei? Ce am facut cu copiii nascuti si nenascuti? Caror idoli i-am adus jertfe? De ce s-au gasit tortionari din randurile neamului nostru pentru un experiment ca Pitesti?

Se intampla mai ales pentru ca, inainte sa ne surpe careva din exterior, ne-am macinat si ne-am surpat singuri, batandu-ne joc de credinta parintilor si de tot ce aveam ca viata de sine-statatoare.

Cel mai bine ar fi sa lasam orice speranta desarta cu privire la soarta noastra si sa ne dam seama ca lucrurile sunt cat puteau fi de grave, si sunt asa din vina noastra colectiva. Scapa cine poate? Nu, scapa cine… gaseste drumul spre pocainta adevarata.

*

Că nici de la răsărit, nici de la apus, nici din munţii pustiei, nu vine ajutorul;

Ci Dumnezeu este judecătorul; pe unul îl smereşte şi pe altul îl înalţă.

Legaturi:

 *

*

*

*

*


Categorii

Al treilea razboi mondial, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei, Rusia, Scutul antiracheta (Deveselu), SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

63 Commentarii la “Romania, Rusia si NOUA ORDINE MONDIALA. Ce se prefigureaza, la ce putem spera?

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. La o simpla constatare pot spune ca nu suntem in relatii bune cu nici unul dintre statele vecine

  Ungaria duce o politica ostila fata de noi de cand exista

  Deoarece am avut ocazia sa vizitez Serbia personal stiu ca pana si sarbii de rand sunt suparati pe noi ca am permis americanilor sa-i atace de pe aeroportrile noastre

  Bulgaria se stie,

  Politica dusa de Ucraina cred ca nu mai are nevoie de nici o descriere

  Iar Rep. Moldova ca putere politica fiind aproape zero nici nu poate intra in discutie.

  Poate ca Marea Neagra ar fi cea mai prietenoasa vecinatate dar nici acolo prea mari sperante nu putem trage deoarece navele de razboi ale rusilor din flota de la Sevastopol se misca destul de repede

  Chiar daca Rusia este ortodoxa se stie ca este controlata de jidani ceea ce este aproape o regula pentru marile puteri numai daca stau sa ma gandesc la scandalul gazului rusesc de acum cativa ani cand rusii au oprit gazele pentru europa chipurile din cauza conflictului cu Ucraina toata presa vuia despre subiectul gaze iar Israelul macelarea mii de oameni in Fasia Gaza ducabdu-si agenda la capat, a urmat apoi asa zisa “primavara araba” asupra celor care intr-un fel sau altul incomodau interesele Israelului si care dupa cum vedem acum continua in Siria din aceiasi categorie face parte si zidul care se construieste la granita cu Libanul…

  Pana la urma Dumnezeu ii conduce ca pe instrumentele sale si chiar daca unele evenimente par tragice pentru omenire Dumnezeu are intotdeauna un plan si face in asa fel ca din aceste evenimente sa iasa ceva bun dupa cum spunea si Parintele Paisie Aghioritul…

 2. Hristos a inviat!
  De aici ar trebui sa porneasca si pentru noi totul, de la adevarul ca Hristos a inviat si este cu noi pana la sfarsitul veacurilor. Cat timp va exista Patriarh al Romaniei va exista si Romania, indiferent sub ce forma. Romanii de asta nu au avut stat pana in secolul XIII, pentru ca statul lor era Imperiul Crestin Ortodox al Bizantului. Dovada? Este scrisa in canoanele sfintelor sinoade ecumenice unde sunt pomeniti cei din Dacia si cei din Tracia, episcopi adunati la chemarea imparatului bizantin.
  Deci sa nu ne speriem, sa ne preocupe mai intens felul cum se pozitioneaza Patriarhia Romana fata de celelalte patriarhii cu care trebuie neaparat sa ramana in comuniune, caci acolo vom afla salvarea noastra, in comuniunea cu fratii crestini.
  As face o observatie la articolul postat: imperiul european nu este in formare, ci Europa toata este in disolutie. Imperiul este implinirea unei civilizatii iar implinirea aceasta Europa nu a avut-o din pricina urii intre neamuri si monarhi. Europa alearga cu disperare dupa aceasta implinire, macar acum in ceasul al 12-lea, dar nu va avea parte de ea din exact aceleasi motive ca si pana acum.
  Rusia, am mai spus, se impiedica de Romania. S-a impiedicat si in 1877 cand a avut nevoie de noi ca sa poata ajunge in Balcani. Au venit si in ciuda tuturor promisiunilor (scrise!) nu au mai vrut sa plece, iar cand totusi au facut-o au luat cu ei teritorii care astazi sunt arondate Ucrainei, adica adevarata Basarabie, judetele din sudul provinciei romanesti care au dat numele intregului teritoriu de dintre Prut si Nistru. Pe rusi ii intereseaza de fapt iesirea la Mediterana, iar noi le stam in cale. Au mizat pe fratii lor sarbi, dar in 1946 (cred ca acesta este anul) la conducerea Iugoslaviei era un croat, Iosif Broz Tito care a zis ca s-a luptat cu nemtii si a castigat, o va face si cu rusii si a intors tancurile spre ei. Pentru ca pariase pe Iugoslavia, Stalin a si renuntat usor la Grecia in fata lui Churchill, conform servetelului de la Yalta, si a luat pe nerasufalte Romania.
  In anii ’90 odata cu razboiul din Iugoslavia, sperantele rusilor au renascut, dar iata ca dupa interventia americana pana si Muntenegru s-a rupt de Serbia si odata cu el s-au dus si sperantele rusesti pentru iesirea la Mediterana. Va dati seama cum le-a picat rusilor o Romanie membra NATO care le-a stat in drumul lor catre Serbia si fratii sarbi care asteptau ajutorul fratesc de la Moscova, primind cu flori trupele rusesti de casti albastre?
  South Stream ne ocoleste dintr-un motiv foarte simplu: Romania le sta in drum si pentru ca este o piatra prea tare pentru ei (inca) atunci o ocolesc. Nu vor surprize cu gazul rusesc, el trebuie sa circule liber catre zona lor de ocupatie, iar rusii au inteles ca iubire pentru ei la noi nu vor gasi, pentru toate relele pe care ni le-au facut si de care nu se pocaiesc. Asa de adanc este sentimentul anti-rusesc la romani, incat simtim repulsie numai cand le auzim limba chiar si daca nu stim de ce si de unde vine aceasta; s-a inscris in ADN-ul nostru.
  Ce prieteni am putea avea noi sa ne ajutam cu ei? Grecia si Israel. Si ei traiesc aproximativ aceeasi drama ca si noi: sunt aliati cu marile puteri occidentale care nu vor de la ei decat ceea ce le pot oferi, anume bani si teritoriu sigur, fara sa dea nimic la schimb.

 3. De ce trebuie sa alegem mereu raul cel mai mic?Europa sau SUA sunt mici copii in comparatie cu fiara rosie…
  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/03/31/basarabia-asa-cum-a-fost-deportarile-romanilor-basarabeni-film-documentar/

 4. @ Cristi G:

  Si asta e o prejudecata. Iar in istorie raul cel mai mare nu ramane mereu acelasi.

 5. Sunt convinsa ca Ue se va destrama mai devreme sau mai tarziu, iar crearea SUE este pur si simplu o utopie ! Tarile europene sunt prea nationaliste si cu o ancorare prea veche si solida in istorie (spre deosebire de statele SUA create mult mai recent si in exclusivitate de imigranti), ca sa accepte asa ceva.
  Majoritatea popoarelor europene nu sunt de acord cu ce se intampla in UE, si chiar daca pana acum vocea lor nu prea a fost ascultata la Bruxelles, parerea mea este ca in curand politicienii vor trebui sa “schimbe macazul” daca nu vor sa se trezeasca cu miscari sociale majore in tarile lor.
  Cetatenii vor politici protectioniste pentru tarile lor si se vor face ascultati, fie votand in procent tot mai mare extremele esichierului politic din tarile lor, fie apeland la miscari de strada din ce in ce mai agresive, care vor destabiliza politica UE.

  Cred ca orice scenariu am vrea sa facem in acest moment nu are viabilitate “à la longue”, pentru ca nimic nu este batut in cuie, lucrurile se schimba permanent.

  Si eu cred, asa cum bine il cita Malin pe parintele Paisie Aghioritul, ca Dumnezeu in orice clipa poate schimba fata lumii !

  Asa ca : rugaciune, credinta, nadejde si dragoste !

  Doamne ajuta !

 6. Multumim pentru inca astfel de postare! Este de remarcat faptul ca adminii se straduiesc (de mult timp) nu doar sa ne ofere o imagine completa a ceea ce se intampla in lume dar si sa o coroboreze cu insemnatatea lor duhovniceasca. Sa luam deci aminte la astfel de postari, sa nu le luam ca pe oricare. Daca nu ar fi pentru acest site, eu nu as avea priceperea si nivelul informativ pentru a putea deduce astfel de lucruri, si f.rar mai vad oameni care sa atinga si nota teologica (care de fapt e cea mai existentiala).

  Cred ca am fost prea mult obisnuiti sa privim lucrurile de jos in sus, dinspre aparenta inspre esenta, dinspre ambalaj catre adevarata valoare a continutului, si astfel fascinati fiind de simturi si de iluzii mentale, raul s-a infiltrat pana la un punct ca acesta. Nici o solutie omeneasca sau vre-un discurs lumesc nu mai poate intoarce situatia. Dar, nici la scara mica lucrurile nu mai au sens, uneori nici o elementara ratiune, iar lucrurile bune se imputineaza de la o zi la alta; abia daca se mai gasesc cativa care doar sa incerce sa se apere impotriva unor lucruri precum avorturile, integritatea familiei, propagarea imoralitatii si a violentei, a umanismului si ateismului militant, protectiei mediului, a hranei, a propriei tari, etc. Altfel, se observa un haos, o neputinta a omenirii sa mai poata faca ceva; justitia nu mai e justitie, imoralitatea este moralitate, otrava este mancare, bogatii asupresc saracii, mandria este virtute, etc. Dar luate in sine aceste lucruri putin mai conteaza cand vedem cat de aproape si de negri sunt norii adevaratei furtuni. Judecata lui Dumnezeu este aproape.

 7. @hrisanti:

  E posibil si acest scenariu, al destramarii UE, insa ca pol de putere, complexul euro-atlantic va supravietui intr-o forma sau alta. Intr-un astfel de caz ne-am afla cu totul suspendati deasupra haului istoriei, pentru ca am pariat totul pe un cal mort si am pierdut si pariu si miza si tot ce aveam.

 8. @admin
  Basarabia e o rana deschisa.Sa nu confundam politetea fatarnica a occdidentului care mananca pamant,fabrici si uzine cu mutilarea sufleteasca pe care o practica “fratii” ortodoxi de la rasarit.Nu exista politica duhovniceasca.

 9. @admin

  sunt de acord, de aceea nici nu este bine sa pariem pe ceva 🙂 sau sa construim scenarii bazate pe datele de azi, tocmai pentru ca lucrurile se schimba in era actuala mult mai rapid decat odinioara ! Iar masele de oameni astazi sunt mult mai informate decat in vechime si chiar daca nu reactioneaza imediat, sunt niste limite dincolo de care nemultumirea explodeaza.
  Nu trebuie plecat de la prejudecata ca occidentalii au toti creierele spalate si se lasa dusi unde vor politicienii, ca nu este deloc asa in esenta…

  Cat priveste situatia Romaniei, sigur ca depinde si de istoria regionala, dar depinde si de cei care o conduc, si care de mai bine de 60 de ani provin din colaboratori ai ocupantilor bolsevici si securisti comunisti locali….Adica Tortionari, si la propriu, si la figurat 🙁

 10. Mi-a placut cum se incheie analiza admin si comentariul lui Malin. Ca si Hrisanti, nu cred ca este in puterea noastra sa anticipam ce se va intampla. O data ce lucrurile se vor pune in miscare, numai Dumnezeu si cei alesi de El vor sti ce va urma. Singurul lucru care ne va fi la indemana va fi, cu adevarat, doar credinta si plangerea pacatelor. Dincolo de asta, omeneste, as spera sa avem acea conducere (a Bisericii si a statului, de ce nu?) care sa ne ajute sa trecem mai usor, sau macar demn peste anii ce vor urma…Dumnezeu stie de unde ar putea acei oameni iesi..

  As corecta nitel, daca mi-este permis, pesimismul (stiu, e doar unul relativ, legat de desartele sperante omenesti) fratelui admin intr-un singur punct: cel putin pentru moment, apartenenta la NATO ne-ar salva de invazie straina (eu, personal, nu exclud ca focul din cer de care vorbea parintele Arsenie Boca sa fie si un atac aerian, dar ce stiu eu, pacatosul). Cum am spus in alta parte, daca SUA nu ar reactiona, ar insemna pentru ele nu doar o usturatoare infrangere, ci o rasturnare a intregii ‘logici’ internationale de dupa II RM, ceea ce nu vor permite. Asta cred ca o sa fie valabil cata vreme SUA nu vor fi victimele unor evenimente catastrofice (naturale, etc), care le-ar face sa uite de politica externa pentru salvarea propriei tari. In ‘prietenii’ europeni nu-mi pun deloc mari sperante, sunt extrem de fluctuanti – interese nationale, asa-zisa afirmare europeana, interese economice…

  Altfel, ca si Titus, vad naruirea castelului de joc european sub ochii nostri. E bine ca asta va domoli furia integrarii sub toate aspectele, ma tem insa ca poate fi si inceputul renasterii mandriilor nationale (in sens negativ ma refer, desigur) si a vechilor vise de marire ale unora sau altora. Sigur, poate balansa si in cealalta parte, daca europenii sunt prea anesteziati, adica spre un regim totalitar european. Totul e foarte alunecos in zilele noastre, n-are sens sa ne punem sperantele in ceva trecator, dar o sa trebuiasca sa dam si un raspuns colectiv, ca popor, la ce va veni – Dumnezeu sa ne lumineze si si sa ne intareasca!

  Acum eu nu mai pot spune care e raul cel mai mare, ne impresoara, dar sa fim bucurosi ca inca ne putem plange pacatele in (relativa) liniste si sa ne mai pregatim nitel. Hristos a biruit lumea. Doamne, ajuta! Hristos a inviat!

 11. Hristos a inviat !

  Nu vreau sa fiu cinic dar Romania ca stat nu mai exista; exista in mintea si in inima unora dar numai ca idee, concept, istorie.
  Inca mai exista un popor roman imprastiat in toata lumea caruia i s-a furat tara ( la fel ca si altor popoare ) si care nu s-a dezmeticit.
  Singura salvare vine de la Hristos; sa ne lipim de Mantuitor, de Biserica ( cea una soborniceasca si apostoleasca ), de Maica Domnului, de toti Sfintii, sa cerem iertare si mila; sa avem in vedere mantuirea noastra, a familiei si poate a unei comunitati.
  A ne alatura, chiar si temporar, criminalilor, decazutilor, sodomitilor, hulitorilor, inchinatorilor satanei cred ca este o mare gresala; proiectul lor intra in faza finala.

  Doamne apara-ne si ne pazeste.

  iertare

 12. “Cel mai bine ar fi sa lasam orice speranta desarta cu privire la soarta noastra si sa ne dam seama ca lucrurile sunt cat puteau fi de grave, si sunt asa din vina noastra colectiva. Scapa cine poate? Nu, scapa cine… gaseste drumul spre pocainta adevarata”.-De fapt,nu doar acest fragment,ci intregul,e un `aliment` mult prea greu de inghitit,nu mai vorbesc de asimilat…Cred ca au fost oameni arsi pe rug pt. mult mai putin de atita.”Banditilor”!

 13. @Titus L ,

  ” Asa de adanc este sentimentul anti-rusesc la romani, incat simtim repulsie numai cand le auzim limba … ”

  he , he , asa gandeam si eu pana in `89 . Inca de atunci , de cand jandarmul mondial si-a impus cu forta punctul de vedere in Kuweit , mi-am schimbat optica . S-a echilibrat atat de repede balanta repulsiei , incat imi era mai usor daca ignoram ambele tabere , decat sa ma gandesc la un partizanat pentru vreuna din parti . Din pacate insa , de atunci si pana astazi pe talerul amerlocilor s-au tot depus noi si noi greutati , incat acum prefer sa stau tot timpul cu fata indreptata spre rasarit , cum ne si inchinam .

  Normal ca Rusia se vrea o mare putere , fratilor , priviti harta lumii , este un colos , cum sa nu ai niste pretentii ? Daca SUA ar dispune de un asemenea teritoriu si resurse , va puteti imagina ce-ar fi lumea la picioarele lor ? Cum sa accepte большой Россия sa fie pusa la perete de o mamaliga romaneasca , mamaliga pe care au scuipat-o in cap toti pe de-a randul si n-a protestat , ba mai mult , a facut sluj mumos ? Reactia Rusiei mi se pare pertinenta , nu face altceva decat sa contrabalaseze nesimtirea fara margini a unei americi depravate , cu dintii manjiti permanent de sange .

  Nu inteleg insa , de ce trebuie sa privim atata in exterior si sa analizam comportamentul unora si al altora ( care isi vad de niste interese ale lor ) cand de fapt INTREAGA BUBA este in interiorul nostru , intre granitele noastre , pornind in primul rand de la noi , cei multi si pacatosi si apoi de la dragii-nostri-conducatori-vesnic-dornici-de-imbogatire-indiferent-de-modalitate . Daca in interior ar fi liniste , credinta , curatie , harnicie , cinste , dreptate , moralitate n-ar putea nimeni sa ne dezbine sau sa ne ocupe , pentru ca Dumnezeu ar fi cu noi , dar asa …

  Doamne , ajuta-ne !

 14. Excelenta analiza. Ar trebui sa vada si asa-zisii analisti de astazi ai presei romanesti cum trebuie sa arate o analiza despre situatia Romaniei. Multumesc. Ma intreb de mai mult timp, de cand va citesc cu mare, mare bucurie si luare aminte, de unde veniti, de unde ati aparut, pentru ca sunteti unici, prin lucrarea pe care o faceti. Si ce lucrare! Sa va intareasca Domnul, sa va dea putere multa, pentru ca atata timp cat mai exista oameni ca d-voastra nu este totul pierdut. Dar si noi, ceilalti, sa nu stam cu mainile in san si fiecare, la locul lui, sa ne facem datoria fată de acest neam, pentru a apara ceea ce ne-a mai ramas din ceea ce ne-a daruit Dumnezeu, pentru a apara pamantul acesta sfintit de sangele mucenicilor. Hristos a Inviat! Si sa inviem si noi din aceasta adormire periculoasa.

 15. @Floarea:

  Adevarat a inviat!

  Multumim pentru aprecieri, desi analiza e chiar una foarte pe repede inainte, deci sunt nefondate. E drept ca in mass-media nu se discuta aproape deloc astfel de lucruri, din cauza a prea multe stereotipii, propaganda si nepasare, de aceea un ciob de sticla murdar ca textul de aici poate sa treaca drept ceva cand e pus langa cenusa mediatica.

  In ceea ce priveste datoria pe care am avea-o fata de acest neam, ne-am exprimat deja parerea: pocainta reala. Poate suna prea putin pentru unii care vor actiune, grupari sau cine stie ce, dar, in opinia noastra, acesta este esentialul si singurul lucru care trebuieste in ceasul de acum.

 16. @ admin:

  Nu exista virtute mai incantatoare decat smerenia.

 17. @ Floarea:

  Sublima, dar noua ne lipseste cu desavarsire 🙂 Eram doar realisti si sinceri. Sau incercam macar…

 18. @fane

  OK, sunt jandarm mondial, dar sunt astfel pentru ca pot fi mondiali. Dar cine nu se viseaza macar un mic jandarmarel local, mai mic sau mai mare? Si atunci care e diferenta? Nici nu indraznesc sa alatur macar in gand Guantanamo de Gulag, chiar daca in dictionar stau amandoua la litera G.

  Da-mi voie sa nu cred ca limba engleza iti creaza repulsie. Si chiar daca detesti America, macar stii ca o faci pentru ca citesti ziare sau te uiti la televizor si citesti apoi articole pe internet sau carti. O faci comod.

  Dar da putin timpul inapoi si cauta in arborele tau genealogic. Daca nu vii din Transilvania este aproape imposibil sa nu gasesti undeva o ruda strabuna de sange care sa nu fi patimit de pe urma rusilor. Si noi cu totii purtam asta in noi chiar si fara sa o stim si am fi fost altfel ca oameni daca rusii nu ar fi existat. Mai buni cu siguranta, mai senini. Raul pe care rusii ni l-au facut a ramas in noi pentru ca nu ne dau voie sa-i iertam, uitandu-l. Se straduiesc din rasputeri sa ni-l reaminteasca.

 19. Multumiri si de la mine pentru articol!
  As avea de spus ceva in legatura cu noi, pentru ca s-a zis ca suntem cum suntem… cu pacate care mai de care.
  Eu traiesc in occident si vizitez in mod regulat Romania. Stiu ca sunt multi alti romani in situatia mea. Credeti-ma ca aici unde traiesc Biserica este un subiect de manual de istorie, iar cei ce nu o socotesc asa sunt socotiti ei insisi cel putin ciudati. Par pacate mai putine aici pentru ca este unul mare ce le acopera pe celelalte. In Romania se mai afla un pumn de oameni ce tin de Traditia adevarata. Poate cateva zeci de mii de suflete. Si intre acestia cred si sper ca se afla si drepti in fata Domnului. Sa ne gandim la Sodoma. Daca gasea Domnul 10 drepti acolo nu o pedepsea. Eu zic ca la noi acesti drepti ascunsi in multime ne tin, laolalta cu cei din Biserica Triumfatoare de dincolo. Trebuie numai sa incercam prin pocainta, cum bine se spune aici, sa tinem pasul cu ai nostri frati placuti de Domnul. Tarile romanesti (si sunt mai mult de 3) au primit acest dar de la Domnul: sfintenia in anonimat. Ganditi-va numai la Sfantul Necunoscut de la Neamt.
  Imi cer iertare pentru tonul putin cam triumfator (constient asumat), dar as dori sa va insuflu un pic de optimism: nu stam asa de rau precum pare la prima vedere.

 20. draga Titus,

  Poate te uiti pe acest link:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2007/07/05/cuviosul-serafim-rose-astazi-in-rusia-maine-in-america/

  “Pr. Serafim avea mereu in vedere prorocia Staretului Ignatie din Harbin (Manciuria), un parinte vazator cu duhul, care inca din anii `30 spunea: ‘Ceea ce a inceput in Rusia se va incheia in America‘…..evident ca si Gulagul se va muta in America,nota mea.

  …….

  “Aici, in Occident, noi traim intr-un paradis al nebunilor, care oricand se poate pierde si, foarte probabil, asa se va si intampla. Sa incepem dar sa ne pregatim – nu facand stocuri de alimente sau alte lucruri, asa cum s-au apucat unii sa faca in America, ci cu o pregatire launtrica de crestini ortodocsi“.

  Iata, de pilda, v-ati intrebat oare vreodata cum ati supravietui daca ati fi aruncati in inchisoare sau intr-un lagar de concentrare, si mai ales daca ati fi izolati in carcere de pedeapsa? Cum ati supravietui? Ati innebuni in scurt timp, daca nu ati avea cu ce sa va ocupati mintea. Ce oare ati putea avea in minte? Daca sunteti plini de impresii lumesti si nu aveti nimic duhovnicesc in minte; daca traiti de pe o zi pe alta, fara a va gandi cu seriozitate la crestinism si la Biserica, fara a constientiza ce este Ortodoxia, si daca ati ajunge intr-o situatie de izolare intr-o celula, unde nu este nimic de facut, nu ai unde sa te duci, nu sunt filme de vazut, ci trebuie sa stai intre patru pereti – este putin probabil ca ati supravietui.”

  …..

  “Parintele Serafim nu a speculat prea mult asupra felului in care iubitoarea de libertate America va intra intr-o zi in epoca de prigoana anticrestina, in epoca catacombelor. “Ceea ce a trait Rusia si alte tari va veni si aici“, spunea el. “Nu putem spune in ce forma anume si nu trebuie sa ne isterizam pentru acest lucru“. Insa in deceniile care s-au scurs de la moartea lui vedem ca, in timp ce oamenii din Rusia isi redobandesc libertatile religioase, americanii si le pierd.”

  ….

  Legat de Rusia astazi,incredibil dar pare ca se indreapta spre Iisus Hristos Dumnezeu si valorile crestine,la nivel de conducere.Stau bine si d.p.d.v financiar,nu au ajuns datori la camatarii mondiali deci au independenta politica si economica,un lux in ziua de astazi.Isi modernizeaza si armata,si bine fac,se vede deja cum nato da inapoi in fata lor in multe privinte (siria,iran,georgia,romania…) Raul mare ar fi acela de stabilitate a puterii.Daca cade Putin si Medvedeev,ce se va intimpla cu Rusia ? Se vor inversa toate procesele bune incepute ? Va fi dezintegrata si distrusa Rusia de SUA si camatarii mondiali cum s-a intimplat pe vremea lui Yeltsin ? Daca rusii isi construiesc o clasa politica bazata pe valori crestine,nationale,sustinuta de serviciile lor secrete…dar si o clasa economica puternica,iar marile firme rusesti de aparare,spatiale,energetice,etc in veci sa nu poata fi cumparate de camatari…atunci ar exista o sansa teoretica ca sa fie mai bine cu rusii decit cu apusenii.Poate chiar si reintregirea nationala ar fi posibila.

  Daca tinem cont insa de proorocii,se pare ca sansa nu va fi decit teoretica,vina fiind mai mult in curtea noastra decit a lor ( ma refer aici la conducerile antinationale ale guvernantilor nostri,lipsa curajului si nebunia ecumenismului la cei care conduc Biserica,patimile si lipsa de cainta la noi,cei multi.

 21. @sherlock_holmes

  Nu stiu cat ne va mai lasa adminul sa dialogam pe aceasta tema, pentru ca daca vorbim mult ne si indepartam de ea. Dar un lucru bun – in opinia mea – tot s-a intamplat si anume comunicam. Iar daca ne vom pastra si duhul pacii inseamna ca vom fi inca o data in comuniune.

  Am citit cartile parintelui Serafim Rose. Nu stiu daca toate, dar am citit. Dar el era vazator cu duhul, noi nu. Si astfel nu avem cum judeca faptele (nu oamenii) pana nu se intampla. Si, deocamdata, ce a pornit in Rusia nu s-a terminat in America. Si nici profetiile care nu sunt scrise in Sfanta Scriptura nu se implinesc toate pentru ca unele ne sunt date spre luare aminte tocmai pentru a nu se intampla.

  Legat de Rusia, vad si eu ca se arata a fi crestini dreptcredinciosi. Nu sunt insa convins de asta. Mie mi se pare ca atunci cand isi proclama credinta ei se inchina de fapt la steagul Rusiei imperiale si nicidecum la crucea mantuitorului Hristos. La manifestatiile acelea vi s-a parut ca Hristos era Dumenzeu si Domn pentru cei stransi? Mie nu: ei, rusii, erau dumnezeii si domnii pentru toata suflarea crestina. Legatura cu credinta este acolo circumstantiala: Biserica Ortodoxa este singura care poate da identitate specifica Rusiei imperiale, restul sunt doar copii ale moravurilor aristocratiei franceze si germane. Jalnica Rusie imperiala, neavand nimic al sau de oferit…! In afara de pogromuri (cuvand slavon!) si Gulag, desigur.

  Ca se apropie Ungaria de Rusia…? Nimic mai firesc, au mai facut-o si in 1918 cand Bela Kuhn a adus puterea sovietelor la putere in Budapesta. A fost nevoie de taranii romani sa treaca putin pe acolo si sa isi aseze opinca in varful catargului de pe cladirea Parlamentul din Budapesta pentru ca ciuma rosie sa fie pe moment anihilata.
  Dar nu numai asta ii uneste. Popoarele crestine au fost crestinate si ele de sfintii apostoli, de ucenici ai apostolilor sau de ucenicii ucenicilor. Ungurii si rusii au fost crestinati cu de-a sila de un rege Stefan si de un cneaz Vladimir. Cu sabia s-au crestinat in jurul anilor 1000 amandoua popoarele. Se vede inca acest lucru in duhul lor barbar.

  A rezistat Biserica in Rusia, desigur, in 70 de ani de comunism ateu. Dar nu mereu a fost ateu. Stalin a dat ordin ca episcopii sa faca procesiuni cu icoane in timpul Marelui Razboi. Comunistii au filmat aceste procesiuni si puneau filmele sa ruleze in cinematografe spre imbarbatarea poporului in lupta impotriva cotropitorilor germani. Biserica a fost pastrata de comunisti mereu ca rezerva de ultim moment in propaganda.

  Si a mai fost ceva. Ateismul comunist a luptat impotriva Bisericii dar si in mod egal impotriva oricarei secte sau chiar a superstitiilor babesti. Nu s-a facut distinctie. In vest, sectele si superstitiile au proliferat si au fost incurajate, lumea a fost ametita de ele si Biserica a disparut din lipsa de repere. Egalitatea in afirmare a zapacit lumea. Dar asa, in Rusia reperul a ramas, chiar daca s-a mutat in catacombe. Egalitatea in negare a avantajat Biserica, caci ea era deja afirmata pe cand ceilalti nu au avut nici o sansa.

  Apoi, in plan personal oamenii sunt la fel oriunde in lumea asta: nevoia de divin este in noi si nu veti gasi atei adevarati pana la sfarsitul vietii decat foarte rar. Asta a salvat Biserica in Rusia, nevoile general umane ale fiecarui om in parte si faptul ca a ramas singurul reper. Nu e cazul sa-i laudam prea mult pentru asta, nu este meritul lor.

  Revenind la ordina noua mondiala si la ce putem spera noi… nimic bun din partea Rusiei. Cu o Europa care se scufunda si o Asie din ce in ce mai puternica (nu numai China, China e doar de ultim moment) Rusia simte ca se apropie momentul in care va putea sa ceara sa ii fie recunoscuta imperialitatea. Adica ea sa fie “jandarmul” in zona aceasta. Iar ca imperialitatea Rusiei sa fie legitima, are nevoie de doua lucruri: Biserica Ortodoxa si Constantinopol. Doar asa isi va putea revendica drepturile imperiale ca fiind legitime. Asta a declarat de fapt Putin cand a spus ca va fi protectorul lumii ortodoxe.

  Mai bine deci cu rusii? Niciodata, veti vedea. Daca nu va place coruptia adusa de occident, sa stiti ca occidentul nu corupe pe cei care nu se lasa corupti. Daca n-ar fi asa ar corupe si la ei acasa si n-o fac, astfel ca raul acesta e la noi. Reintregire nationala a noastra sub rusi? Niciodata, veti vedea. Nimeni nu a reusit sa dezmembreze mai bine si mai durabil tara asta si poporul nostru decat rusii, fratii nostri ortodocsi.

  Ma iertati de lungimea vorbei.

 22. Haideti totusi sa nu le amestecam. Credinta oamenilor e una, politica aparatului de stat e alta, Biserica e iarasi alta, chiar daca are, evident, interese si legaturi cu aparatul de stat. Generalizarile sau demonizarile popoarelor, ORICARE ar fi ele si orice ne-ar fi facut in istorie, sunt paguboase si incorecte.

  In privinta profetiilor Cuv. Serafim, totusi sunt anumite semne pe care le putem vedea si care au fost prezentate pana acum. SUA se schimba pe zi ce trece si nu mai e demult tara aceea a libertatii ce a fost odata, iar modul in care isi trateaza prizonierii in teatrele de operatii este absolut oribil – si e ceva facut SISTEMATIC. Fara indoiala ca daca va continua aceasta tendinta, SUA va deveni principalul pol totalitar al lumii si va exporta tehnici de represiune si tortura exact ca URSS acum cateva decenii.

  De cealalta parte, noi tocmai asta observam: ca Rusia, desi cu oarecari valente, nu se ridica la inaltimea profetiilor si asteptarilor respective, tocmai pentru ca se comporta imperialist. Dar asta o spuneam mai mult pentru noi, ca sa nu ne amagim cu cine stie ce asteptari. Pentru ca esentialul e ceea ce face noi din noi, nu ceea ce fac altii.

 23. Sau scapa cine vrea,se mai poate spune…
  @admin:
  Auziti,am una tare,e off topic dar e tare,va avertizez,“azi mi-a venit inspiratia.Cu siguranta o sa-i placa si lui Malin,dupa cate vad.
  Care este sloganul celor de la Rotary?

 24. Admini,

  Nu stiu de ce deseori imi cenzurati comentariile. Nici cel pe care l-am scris, referitor la subiectul de mai sus nu l-ati publicat

  Poate aveti ceva cu mine…

 25. Din fosta Secu sa nu fi ramas nici unul macar, care sa sa-si iubeasca tara, pentru care ziceau ca luptà cu ani in urma? Asa patrioti erau?

 26. N-o mai spun fiindca nu e de forum si nici nu m-ati intrebat si e mai bine asa.
  Dar imi inchei comentariul cu alta:

  Sloganul celor de la SRI,SIE(et co.) si al nevestelor crestine:

  R: SA FACEM ASCULTARE!!!
  Ha! Ha! Ha!

 27. @Sorin:

  Nu avem nimic, insa deseori comentariile nu sunt publicabile, si nu e vina noastra.

 28. Raspunsul era:

  SA NE ROTIM IMPREJUR!!!

  Ma gandesc ca ei (poate) fac anumite taieri pe acolo…

 29. “According to NATO’s plans, which are to be discussed at the summit in Chicago in May, the countries of the former USSR, which surround Russia, must play the role of an “anaconda ring” pressing Russia and pushing it farther from its navigation routes: the Baltic States would block the access to the Baltic Sea, the scale of Russia’s presence on the Black Sea depends on Ukraine and Georgia; on land the Western direction would be blocked by Moldova and Ukraine and by Muscovites’ eternal opponent, which is Poland.

  The essence of the North-Atlantic alliance as a military and political bloc has not changed since its establishment in 1949. NATO has not changed its goals regarding historical Russia which were set back in the beginning of the Cold War. These are only means of achieving these goals which are changing.” (NATO ENCIRCLEMENT OF RUSSIA. The Strategic Role of the “Visegrad Four”(Poland, Hungary Czech Republic, Slovakia> http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=30569)

 30. “The current military drill takes place amid NATO’s increased activities in the Arctic. Apparently, NATO is set on obtaining a share of Arctic resources and is carrying out the naval exercises to demonstrate that its geopolitical and diplomatic efforts lean on military might.”

  Vladimir Yevseyev of the International Security Center of the Institute of Global Economy and International Relations, as cited by Voice of Russia, added:

  “[T]he exercises are being held on the territories of Norway and Sweden, in close proximity to Russian borders. They might thus be seen as a provocation. Russia has all grounds for concern given that ships equipped with the…Aegis Combat System can be deployed in the Arctic.”

  The last sentence is an allusion to the U.S.-NATO sea- and land-based interceptor missile system, which thus far is limited to Eastern Europe and the Mediterranean Sea but could well expand into the Norwegian, Barents, Baltic and Black Seas in future.

  The Western campaign for global dominance has reached the top of the world.” (TOP OF THE WORLD: NATO Rehearses For War In The Arctic
  The Western campaign for global dominance has reached the top of the world.> http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=30508 )

 31. In 2009 the U.S. armed forces publication Stars and Stripes disclosed that the Pentagon was spending $110 million to “build new military bases” in Bulgaria and Romania.

  The newspaper specified that Washington was allotting funds for “a $50 million military base in Romania that could house 1,600 U.S. troops, and another $60 million facility for 2,500 troops in Bulgaria.”

  The locations of the bases weren’t divulged, but indications are that the U.S. has upgraded and expanded Bulgaria’s Besmer and Graf Ignativo and Romania’s Mihail Kogălniceanu airfields.

  “The U.S. created the Joint Task Force-East (now simply Task Force-East) for permanent deployments to Bulgaria and Romania in 2004, bringing it to full operational capability in 2008.

  The task force, which has used the 2nd Stryker Cavalry Regiment for Afghan war pre-deployment training in Bulgaria and Romania (for three months in 2009, with 30 Stryker Combat Vehicles), has operated out of the Novo Selo Training Area in the first country and the Mihail Kogălniceanu Airfield and Babadag Training Area in the second.

  In 2010 the U.S. Marine Corps inaugurated the Black Sea Rotational Force, which has been conducting multilateral training exercises, including live-fire combat drills, with the militaries of Bulgaria, Romania, Ukraine, Georgia, Azerbaijan, Albania, Bosnia, Croatia, Macedonia, Moldova, Montenegro, Serbia and Greece for further NATO integration and for “downrange” military operations like the war in Afghanistan.” (MILITARIZATION OF THE BALKANS: Directed against Russia? U.S. Leads Largest Air Combat Exercises In Bulgaria’s History> http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=30527 )

  cam asa arata pregatirile de razboi…cine si daca va dezerta, ramane de vazut…pana una alta…coafura rezista.

 32. Ca orice tara mica, Romania nu are cum sa insemne ceva si sa poata face ceva. Suntem in Imperiul Anglo-American, ca toate tarile peste care Rusia nu si-a putut pune gheara cand s-a destramat URSS si vom reveni din nou sub gheara lor cand se va destrama Imperiul (daca se va destrama).

  Daca am fi si noi 80 de milioane ca nemtii si am si munci ca ei, am insemna cu totul altceva si am putea sa avem o pozitie proprie, nu doar sa executam ordine. Insa pana a avea o politica externa proprie, noi nu avem nici o strategie interna proprie, la noi nici macar primarul unui sat nu isi face un plan desi ar avea doar 2-3 lucruri importante de facut. Ce sa mai speram asadar la o politica externa solida in care sa transformam dezavantajele noastre in avantaje – cum face de exemplu Turcia.

  Pana atunci, sa ne multumim cu firimiturile de la stapani si cu bruma de liniste pe care o mai avem deocamdata. Sa ne multumim totusi ca nu suntem nici saraci ca somalezii, nu am fost nici bombardati ca sarbii care cu tot sprijinul lor de la rusi nu au putut sa miste un deget in fata Imperiului si nu suntem nici batjocoriti ca grecii care sunt acum vazuti ca paria Europei si in plus, ne-a daruit Dumnezeu pe bulgari mai la sud ca sa nu iesim ultimii in toate clasamentele (desi recent cam trecem lanterna rosie la multe capitole)

  Ca am avut si noi iesiri exceptionale in istorie, este o realitate, dar acestea au fost doar momente de exceptie. Dar v-ati gandit vreodata ce oameni traiau pe vremea lui Stefan cel Mare incat acceptau sa isi dea foc la sate si la orase si sa se lupte cu dusmanii pana la moarte desi aveau ca alternativa sa dea un mic bir si sa scape? Tocmai din cauza ca acei oameni existau a existat si Stefan cel Mare. Daca 5% din ortodocsii de azi ar trai ca crestinii acelor vremuri, s-ar schimba multe pe meleagurile mioritice.

  Asadar, degeaba ne tanguim ca suntem ce suntem, ca isi bat toti joc de noi, ca ne fura toti etc. Sa ne fure cei care ne fura, sa ne batjocoreasca cei care ne batjocoresc, important sa beneficiem de libertatea care o mai avem cat o mai avem. Insa cata vreme de exemplu, eu cu mana mea ma duc si semnez sa fiu mercenar in Afganistan, ce sa mai vorbim de demnitate si mandrie nationala?

 33. draga Titus,

  Incredibil mi se pare ca un conducator al unei tari,precum Rusia,sa aiba simtaminte crestine,sa le marturiseasca in fata lumii si sa-si asume consecinte din partea celor care conduc lumea ca tot vorbim de rusi,comunism si fosta URSS.

  Linkuri:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2011/12/29/parintele-efrem-vatopedinul-in-rusia-despre-intalnirea-cu-putin-video-puterea-noastra-este-ortodoxia-trebuie-sa-ne-trezim-este-prigoana-ortodoxiei/

  parintele Efrem Vatopedinul:

  “Trebuie sa ne trezim, aceasta este prigoana… este prigoana Ortodoxiei. Unde vor ajunge copiii vostri? Vor ajunge sa se drogheze; este pacat! Atunci cand Ortodoxia e lovita… ce putere ne va apara? Pana si lui Putin, pe care l-am vazut timp de 2 ore, i-am spus:

  Domnule presedinte, puterea voastra nu este gazul pe care il are Rusia, nu este petrolul ci este Ortodoxia. Asa sa stiti!

  Si mi-a facut asa:

  “Da, da“ si „harasho“

  Am fost chemat de Medvedev si de Putin si am fost, desigur. Mi-au spus unii: “De ce sa te duci la rusi? „E rau sa merg? E rau daca m-au chemat? Am fost si m-au omenit … E rau sa vorbesti cateva lucruri cu ei? Nu sunt si ei oameni? Ce sunt?” Si sa va spun adevarul: m-au tinut 2 ore, 2 ore si jumatate ca ma simteam si prost cand am vazut cati oameni asteapta in audienta! I-am spus lui Putin sa plec, dar el mi-a zis:

  “Nu plecati, am si eu nevoie de odihna mea duhovniceasca”

  De ce nu? E lucru rau sa spui doua cuvinte duhovnicesti unui om care te-a invitat in casa lui? Nu te duci sa il oblige sa te asculte. Si am mai facut ceva; i-am spus: “As dori sa va rog ceva, sa ajutati Grecia din punct de vedere economic”.

  Si mi-a spus: “Am sa fac si acest lucru!”.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/04/05/guvernul-greciei-impiedica-vizita-lui-putin-la-manastirea-vatopedi-muntele-athos/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/03/08/arhiepiscopul-ieronim-al-greciei-la-ambasada-rusiei-din-atena-e-necesara-unitatea-popoarelor-ortodoxe/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/02/27/mitropolitul-serafim-de-pireu-nou-interviu-bomba-despre-baze-militare-rusesti-in-marea-egee-pentru-a-neutraliza-turcia-si-colaborarea-cu-israel-traducere-integrala/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/27/rusia-promite-ajutor-greciei-patriarhul-kirill-initiaza-strangerea-de-fonduri-pentru-grecii-loviti-de-criza/

  La aceste linkuri o sa vezi si parerea unor ierarhi cu adevarat ortodocsi si curajosi si marturisitori despre Rusia,si valorile ortodoxiei si despre mersul lumii.

  draga Gigel,

  Pe ce tari sa mai puna gheara Rusia in 1991 cind se destrama cu o viteza uluitoare,cu un presedinte bolnav de patima betiei si plimbat de americani ca un urs legat in lanturi de tigani pe la iarmaroace ? Cine sa dea ordine sa-i ajute pe sirbi ? Care armata,caci si aceea era in dezordine si dezorganizare,exceptie poate fortele nucleare.

  ” Jeffrey Sachs a fost implantat şi în Rusia, pe lângă preşedintele Elţîn, pentru aplicarea terapiei de şoc. Din ianuarie 1992 terapia de şoc Soros-Sachs a dezlănţuit în Rusia un haos economic fără precedent şi superinflaţie. De situaţie au profitat acoliţii lui Soros, precum comerciantul evreu Marc Rich, care practic a cumpărat pe nimic întreaga producţie de aluminiu a Rusiei. Printre magnaţii ruşi produşi peste noapte de terapia de şoc, îi aflăm astfel pe evreii Roman Abramovici (acumulare: 3 miliarde de dolari), Mihail Fridman (2,2 miliarde de dolari), Mihail Hodorkovski (3,7 miliarde de dolari) şi alţii.”

  ….

  Ce se intimpla astazi in Romania,jaful si distrugerea economiei,instrainarea pe nimic a bogatiilor tarii si indatorarea ei,trebuia sa se intimple in Rusia in anii aceia.Ai aici un exemplu de cum actioneaza camatarii mondiali:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mikhail_Khodorkovsky

  Daca Putin este omul lui Dumnezeu ( si eu m-as bucura de aceasta ) se va vedea si nu va putea sa-i stea nimeni impotriva.Ca va cadea si el,nu-i de mirare,nu ne amagim,dar macar sa le mai dea un sut undeva celor din imperiul anglo-american condus de cabalisti si talmudisti.

  Just for fun!

 34. @sherlock_holmes

  Eu nu am nimic cu rusul dreptcredincios. El este fratele meu si daca se numeste Putin sau Medvedev cu atat mai bine. Problemele apar cand din “eu” omul ajunge sa spuna “noi”. Mantuirea este personala si Imparatia nu-i din lumea aceasta. “Eu” este cuvantul care te tine pe curs, “noi” rastoarna toate acestea: mantuirea pare comuna si Imparatia coboara pe pamant.

  Tie si adminului iertare pentru insistenta, acum sper ca am fost mai clar.

 35. Si ca sa inchei,ce solutie utopica as vedea pentru Romania:

  1.Negociere cu Rusia:Pentru iesirea din Nato si renuntarea la scutul anti-racheta de la Deveselu,sintem ajutati in reintregirea tarii,unirea cu Basarabia si protectie si asistenta militara ( inclusiv dezvoltarea armatei romane,reinfiintarea fabricilor de tancuri performante care le aveam,rachete,elicoptere….proiecte comune cu rusii,etc )…medierea intr-un posibil conflict romano-ungar.Raminind in Europa,caci europeni sintem,incercind sa ne pastram specificul si traditiile romanesti,chiar promovindu-le in relatiile cu celelalte tari europene.

  2.audit pe toata suma imprumutata de la FMI,banca mondiala… incepind din 1990 si verificarea cheltuielilor,mergind pina la neplata unor credite daca se dovedeste ca acestea nici macar nu au fost folosite pentru tara,ci s-au intors inapoi la bancherii straini,noi urmind sa platim ce nu am consumat…sau daca banii s-au irosit sau insusit de coruptii nostrii conducatori cu buna stiinta a bancherilor straini

  3 proiecte de punere in valoare a resurselor romanesti de orice fel:software,petrochimie,agricultura,turism,armata…crearea si sustinerea unor puternice firme romanesti

  4.morala crestina,ingradirea mass-media cu activitate nociva,pornografie,…refacerea scolii la valori macar de pe vremea lui ceausescu,incurajarea familiilor cu multi copii

  5 Biserica ortodoxa jertfitoare si marturisitoare ( similar celei a Greciei care este alaturi de popor in zile de rastriste ),declararea ecumenismului ca erezie,urmind pildei sfintilor ,viata cumpatata in toate,renuntarea la construirea catedralei mintuirii neamului.

 36. @ papadiu
  @ Gigel Chiazna

  Adevarat a inviat!
  Fratilor, si eu cred ca ceea ce spuneti voi doi in comentariile voastre este crudul adevar, din pacate pentru noi, romanii!
  Si eu simt cu toata fiinta mea, cu durere si disperare in suflet, ca suntem ramasita unui neam care se stinge incet, invadat de toate relele si ratacirile din lume, un neam caruia i se fura in tacere si cu rapacitate tara, resursele, demnitatea, credinta, sufletele copiilor care inca mai scapa ucigasilor de prunci si se nasc pentru a fi “educati” ca niste potrivnici ai lui Dumnezeu, viitorul…
  Cred ca toate acestea vin asupra noastra pentru toate pacatele infioratoare pe care noi, urmasi nevrednici ai romanilor de altadata, le-am facut si le facem cu nesimtire ceas de ceas, zi de zi, fara sa mai dorim sa ne oprim, sa ne trezim, sa ne scuturam, sa le plangem cu adevarat si sa-L rugam pe Bunul Dumnezeu sa ne ierte!
  Si eu am trei copiii mici, cel mai mare in clasa I, si simt cum mi se sfasie sufletul cand incerc sa ma gandesc in ce lume vor trebui sa traiasca si sa se lupte pentru mantuire!
  Aproape ca nu mai sper in ridicarea unor conducatori trimisi de Dumnezeu care sa ne poata uni pe toti pentru a ne opune Sodomei, jafului, minciunii si spurcaciunii in care ne scufundam…
  Singura nadejde pe care o mai am este in sfintii pe care neamul romanesc binecredincios i-a daruit lui Dumnezeu in decursul veacurilor, in dragostea lor pentru noi, ticalosii lor stranepoti, in lacrimile si rugaciunile lor in fata Mantuitorului Hristos, pentru a nu ne lasa cu totul prada uneltelor Satanei care isi fac de cap acum…
  Sa ne trezim, fratilor, si sa incepem sa ne luptam cu raul din noi si de langa noi!
  Doamne , nu ne lasa nici pe noi, romanii!

 37. Pentru ce se aduna si se sfatuiesc imparatii ?… Pentru ce planuiesc cele rele in inimile lor ?
  Oare nu Domnul tine tot pamantul in mana Sa?….

  Iata cum cadem iar la trasi la sorti,soarta bietei Romanii.. !!!!!
  Ursul și Vulturul Cap_Sur isi dau gheara peste Tara;Cainele Turbat de la Apus alearga si el, doar o mai prinde vreun os.
  Perciunatul baleste de zor, sa apuce gheseft bun, iar cracanatii din Nord se infoaie, invartindu-si sabiile de pe cai…nu pierd momentul nic catarii ce ne-au furat Istrul,sa ne mai vare un jungher in spinare.Asta ca multumire ca ne-am varsat sangele pe la Grivita , Plevna, Smardansi alte frumuseti de pe pamantul cela…
  De ce se tulbura sarbul, ca al lor croat-mare erou, planuru urzea sa rupa din Tara daca Ursul intra la noi in ++68….
  Singurul *vecin bun* al Tarii asteia a fost Maica Domnului, care mereu a mijlocit inaintea Fiului sau Iisus Hristos pentru noi, pacatosii de Romani…
  Ce ni se intampla acum e doar consecinta faptelor noastre rele, a milioanelor de prunci nenascuti si ucisi.
  Ne vor ataca, asa cum ne-a spus Sfantul ardealului, dar vor fi la randu-le loviti de foc din cer.Poate fi chiar descrierea atacurilor nucleare asupra tarilor ce ne ataca…
  Poate totul se va petrece in cele sase luni de hasos maxim din Istorie-al treilea macel mondial.
  Sa stam staruitori in rugaciune!

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare