MOARTEA UNUI POPOR. Cum scade populatia Romaniei. Sociologii preconizeaza un dezastru demografic ireparabil

14-06-2011 11 minute Sublinieri

…dar nimeni nu sufla o vorba despre genocidul avorturilor

 

Cutremurator tablou al parasirii in care se gaseste acest popor… Practic, vedem toate blestemele Vechiului Testament implinindu-se in trupul neamului nostru. Imputinarea populatiei si migratia (imprastierea in Diaspora) erau plagi cu care Dumnezeu batea pe vechiul Israil atunci cand uita de Dumnezeul Parintilor sai si se deda idolatriei, dar si nedreptatilor (judecata facandu-se in defavoarea celui slab, de pilda) sociale fata de saraci si sarmani. Si tot aici se regaseste si explicatia, cauza acestor plagi – anume in indepartarea de legea parinteasca a Dumnezeului celui Viu si salbaticirea paganeasca. Mircea Vulcanescu ne aducea aminte, de altfel, faptul ca pagan, in limbajul popular, era sinonim cu neom.

Cum am ajuns noi, romanii, dintr-un popor crestin un popor pagan, de ne-oameni, aceasta este marea durere care explica si cauzele acestor plagi navalite peste noi. Nu saracia, totusi, nici lipsurile sistemului sanitar si educatia precara, explicatiile avansate de sociologi, sunt cauzele acestei stari de fapt. Acestea sunt doar conditii sociale care, intr-adevar, pot ingreuna sau pot usura viata unui popor, insa ele nu pot provoca in sine dezastrul demografic decat atunci cand deja se transforma in politici planificate (lucru care, ne temem, deja se intampla ca parte a unui trend mondial). Romania era cumplit de saraca pe timpul bunicilor nostri, si mortalitatea infantila era nepermis de mare datorita conditiilor nu precare, ci inexistente (pentru o larga parte a populatiei rurale) ale sistemului sanitar. Si totusi, populatia nu se afla in scadere, migratia era limitata si actantii ei aveau in plan sa revina acasa.

Ceea ce s-a intamplat insa in ultima perioada a fost un proces de reeducare a poporului, care i-a mutilat chipul sau de om roman, adica de crestin. Si unul din simptomele acestei reeducari despre care nimeni nu vrea sa faca vorbire, ca nu cumva sa se transforme in tema de dezbatere nationala, ca nu cumva sa se ia masuri de descurajare macar a fenomenului, este GENOCIDUL AVORTURILOR.

In conditiile in care, efectiv, o Romanie intreaga a fost avortata conform statisticilor oficiale, oare la ce soarta ne putem astepta, ca popor?

Idolul Moloh, ce aparintea neamurilor amonite, “cinstit” prin sacrificii umane ce constau in copii aruncati in cuptorul de foc sculptat sub forma zeului (vezi Ieremia 32 – 35)

Natalitatea scade, rata mortalităţii este dintre cele mai ridicate din Europa, speranţa de viaţă este mică, iar migraţia a atins cote-record. Specialiştii de la Institutul Naţional de Statistică vorbesc despre o „scădere drastică“ a populaţiei României în 2011, comparativ cu rezultatul ultimului recensământ, din 2002.
Citiţi şi:

Un român din zece trăieşte în oraşe care stau să moară

Datele statistice oficiale arată că populaţia a scăzut constant în ultimele două decenii. Din 1990, când a fost atins recordul de 23,2 milioane de locuitori, până în 2009, România a pierdut aproape două milioane de suflete. Şi din 2009 până astăzi, încă aproximativ trei milioane. În octombrie 2011 va fi organizat Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor, iar previziunile specialiştilor sunt sumbre. „Se conturează, cu certitudine, scăderea drastică a populaţiei României, comparativ cu rezultatele recensământului anterior, cel din 2002. Impactul reducerii numărului populaţiei va fi nimicitor asupra indicatorilor demografici, a forţei de muncă, cât şi asupra celorlalţi indicatori derivaţi, micro şi macroeconomici”, spune Vergil Voineagu, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS).

Vergil Voineagu s-a ferit să estimeze rezultatul recensământului din octombrie, însă a făcut-o Marius Pieleanu, conferenţiar doctor la Facultatea de Ştiinţe Politice, Catedra de Sociologie din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative: „dacă vom număra 18 milioane de locuitori, va fi bine, dar mă tem de mai rău“.  Ceea ce ar însemna că, de la Revoluţie până astăzi, populaţia României a scăzut cu cinci milioane de suflete.

Natalitatea, sub media europeană

Cel mai important indicator demografic, natalitatea, a scăzut permanent începând cu 1990. Atunci se înregistrau 314.746 de nou-născuţi, în 2000 numărul a scăzut la 234.600, iar în 2009 la 222.388. Tendinţa s-a păstrat şi în 2010, când au fost consemnate cu peste zece mii de naşteri mai puţine faţă de anul precedent. Apoi, cuplurile îşi doresc copii mai puţini – rata fertilităţii fiind de 1,3 copii la o femeie – şi îi fac la vârste din ce în ce mai ridicate. În 2010, de pildă, vârsta media a mamei la naştere a fost de 27,6 ani.

Cu o rată de 9,9 născuţi la o mie de locuitori, nivelul României este sub cel al mediei din Uniunea Europeană (UE). Cel mai bine stau Irlanda (16,7 ‰) şi Franţa (12,8 ‰), iar cel mai rău Austria (9,1‰), Italia, Ungaria şi Portugalia (9,4-9,6‰). Revenind în România, singurele judeţe care stau excelent la capitolul natalitate sunt Botoşani, Iaşi, Suceava, Vaslui şi Bacău, zone care au şi cea mai ridicată pondere a populaţiei tinere (0-14 ani), de peste 18%.

Mortalitatea infantilă, cea mai mare din UE

Dacă natalitatea a scăzut permanent, mortalitatea a rămas constant ridicată. În 2010 s-au înregistrat 260.000 de decese (12,1 la 1.000 de locuitori), în creştere cu câteva mii faţă de anul precedent, dar cu peste zece mii faţă de 1990. Bolile aparatului circulator şi tumorile au răpus cei mai mulţi români, cele două fiind cauze pentru 79% din totalul deceselor. Spre comparaţie, în ţările dezvoltate procentajul este de doar 30-40%.

Rata mortalităţii în România este printre cele mai ridicate din Europa, fiind depăşită de Bulgaria (14,2 decese la 1.000 de locuitori), Letonia şi Ungaria (13‰). Iar mortalitate infantilă, cu 10 decese la 1.000 de născuţi, este cea mai ridicată din Uniunea Europeană, fiind de trei ori mai mare faţă de cea înregistrată în ţări ca Cehia, Grecia sau Slovenia.

Speranţa de viaţă: 73,5 ani

Mai mult, speranţa de viaţă în România – 73,5 ani – este printre cele mai scăzute din Europa, fiind vecini de clasament doar cu Ţările Baltice. În Danemarca, Germania, Spania, Italia, Finlanda sau Suedia, de exemplu, speranţa de viaţă depăşeşte 80 de ani.

Datele statistice arată că, începând cu 1992, sporul natural a devenit negativ şi s-a menţinut aşa până astăzi. Sporul natural negativ apare atunci când numărul naşterilor înregistrate într-un an este mai mic decât numărul deceselor. În 1992 au fost cu 3.462 mai multe decese decât naşteri. În 2009, numărul a ajuns la 34.825.

Mai puţine căsătorii

În concluzie, natalitatea scade permanent, în timp ce mortalitatea se menţine ridicată. Sporul natural este constant negativ, iar speranţa de viaţă se micşorează. În plus, populaţia este îmbătrânită. În ultimii 20 de ani, România a pierdut milioane de locuitori. Mulţi dintre ei însă trăiesc şi muncesc peste graniţe. Potrivit preşedintelui INS, Vergil Voineagu, în perioada scursă între ultimile două recensăminte – 1992-2002 – aproximativ 700.000 de persoane au părăsit ţara. Fenomenul migraţiei se menţine la cote ridicate şi în prezent, statisticile consemnând anual peste 10.000 de români care aleg pribegia. „Peste 60% din emigranţi sunt femei. Părăsindu-şi căminul, în multe cazuri familiile acestora se destramă, contribuind pe cale de consecinţă la scăderea natalităţii”, precizează Vergil Voineagu.

Altă problemă: numărul căsătoriilor scade. În 2010, s-au oficiat 115.800 de căsătorii, în scădere cu 13% faţă de 2009. A crescut însă vârsta medie a partenerilor – 31 de ani la bărbaţi şi 28 de ani la femei. De asemenea, a crescut numărul divorţurilor: 32.600 în 2010, o valoare mai mare faţă de anul precedent. Totuşi, comparativ cu Europa, rata divorţialităţii în România rămâne relativ scăzută.

9,9 născuţi la o mie de locuitori – rata natalităţii din România.

12,1 decese la o mie de locuitori – rata mortalităţii din România.

Sărăcia este de vină

Specialiştii contactaţi de „Adevărul” – un sociolog şi un psiholog – au identificat principalii factori care au dus la scăderea atât de drastică a populaţiei României. Sociologul Marius Pieleanu a numit „în primul rând, gradul ridicat de sărăcie”. „Apoi, lipsa de educaţie a românilor, care nu sunt obişnuiţi să aibă un medic de familie, să-şi facă un control periodic şi nişte analize minimale. Aici este vorba despre educaţia de bază, cea care ar trebui deprinsă în şcoala primară. Chiar şi Biserica ar putea să contribuie la această educaţie, alături de şcoală”, ne-a declarat Marius Pieleanu.

O altă problemă punctată de sociolog este sistemul sanitar. „Nu numai mortalitatea este ridicată în România, la fel este şi morbiditatea. Avem mulţi oameni bolnavi. Iar această boală colectivă este consecinţa unui sistem de sănătate prost gestionat”.

„Situaţie singulară în Europa”

La rândul său, psihologul Hanibal Dumitraşcu a vorbit despre „o depopulare fără precedent a României, singulară în toată Europa”. „Nivelul de trai scăzut, sistemul sanitar defectuos şi accesul din ce în ce mai problematic la el, apoi sistemul de educaţie destructurat, toate aceste elemente determină cuplurile tinere să amâne căsătoria şi conceperea unui copil. De altfel, numărul mediu al copiilor în familia românească a scăzut la jumătate faţă de 1990″, a spus psihologul.

Hanibal Dumitraşcu a luat în calcul şi emanciparea femeii drept cauză a scăderii natalităţii.„Femeia de astăzi şi-a pierdut rolul fundamental pe care-l avea în societatea tradiţională de acum 20 de ani, cel de mamă, de casnică, de gospodină”, a conchis specialistul.

” Numărul mediu al copiilor în familia românească a scăzut la jumătate faţă de anul 1990. “
Hanibal Dumitraşcu
psiholog

” Nu doar mortalitatea este ridicată, la fel este şi morbiditatea. Avem mulţi oameni bolnavi. “
Marius Pieleanu
sociolog

Recensământ european

Primul recensământ după aderarea României la Uniunea Europeană (UE) va avea loc în perioada 22-31 octombrie, acţiuni similare desfăşurându-se în acest an în toate ţările membre.  „Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor 2011 are avantajul de a oferi informaţiile detaliate şi sigure necesare pentru planificarea şi implementarea politicilor economice şi sociale de dezvoltare, la nivel naţional şi local, statal şi privat, pentru activităţi administrative sau de cercetare ştiinţifică”, a declarat pentru „Adevărul” preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu.

Pe cât e de necesar recensământul, pe atât e de costisitor: 193 de milioane de lei va costa organizarea lui şi peste 120.000 de persoane vor fi angajate numai pentru operaţiunile de înregistrare a datelor în teren. Simbria unui astfel de recenzor va fi de 50 de lei pe zi. În consecinţă, în perioada 22-31 octombrie, aşteptaţi-i şi primiţi-i pe recenzori. „Oamenii trebuie să înţeleagă că recensământul acesta este o prioritate a României. Îi rog să ne deschidă uşa şi să răspundă onest la întrebări”, a transmis Vergil Voineagu.

Extreme în lume

– Cea mai bătrână populaţie este cea a Principatului Monaco (22,4% din locuitori au vârste peste 65 de ani).

– Cea mai tânără populaţie este cea a Ugandei (50,5% din locuitori au vârste sub 35 de ani).

– Cea mai ridicată rată a mortalităţii (33,6 decese la 1.000 de locuitori) se înregistrează în Botswana.

– De cea mai mică rată a mortalităţii (2,13 decese la 1.000 de locuitori) se bucură Emiratele Arabe Unite.

Cea mai ridicată rată a natalităţii (48,8 născuţi la 1.000 de locuitori) este consemnată în Niger.

– Cea mai mică rată a natalităţii (7,87 născuţi la 1.000 de locuitori) este înregistrată în Japonia.

– Ţara cu cea mai mare speranţă de viaţă (82,6 ani) este Japonia.

– Ţara cu cea mai mică speranţă de viaţă (39,6 ani) este Swaziland.

(…) Cel mai titrat demograf român al momentului, prof. Vasile Ghețău de la Centrul de Cercetări Demografice al Academiei Române de Științe, a actualizat, citat de publicația electronică de analiză și sinteză Cursdeguvernare.ro, previziunile din lucrarea sa din 2007 „Declinul demografic și viitorul populației României” (descarcă de aici).

Folosind datele din anul 2010, dl. Gheţău ne strică ziua, informându-ne că în 2010, pentru prima dată, sporul natural a fost negativ pe tot parcursul anului, şi acesta s-a accentuat. „Nu mai poate să crească în 2011, pentru că nu mai are de unde”, accentuează dl. Gheţău, introducându-ne în complexa mecanică a demografiei.

Reproducem parţial articolul de pe site-ul cursdeguvernare.ro.

Scenariul pesimist se confirmă

La momentul 2007, când Ghețău a întocmit cercetarea amintită, a luat în calcul trei scenarii posibile:

-ideal (dacă natalitatea ar fi crescut de la acea dată),
-optimist (dacă rata natalității ar fi rămas măcar la aceeași cotă de 1,3 copii/femeie) și
-pesimist (dacă natalitatea scade și mai mult)

Azi, în 2011, Ghețău afirmă că ne aflăm deja în scenariul pesimist, ceea face ca toate prognozele din 2007 să fie rectificate cu minus, și face imposibilă o altă predicție.

„Având în vedere ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, criza, reducerea veniturilor, toate vor avea un cost demografic îngrozitor. Eu la ora actuală nu mai văd că s-ar putea face ceva pentru a redresa situația demografică a României.

Noi încă nu știm care e impactul total al crizei asupra demograficului, în tot spațiul european. Demograficul se schimbă foarte greu în timp. Factorii de scădere au apărut, dar până se instalează mecanismele care să modifice, durează o perioadă care trece prin om, prin gândirea lui”.

2010, începutul prăbușirii demografice?

„În 2010 vom observa un lucru pe care nu l-am mai văzut niciodată. Pentru prima dată sporul natural a fost negativ pe tot parcursul anului. Noi aveam întotdeauna 3 luni pe an în care sporul natural era mai mare. O legătură între lunile de toamnă cu nupțialitate ridicată, cu o reacție în iulie-septembrie în care numărul de născuți era mai mare decât numărul decedaților. În 2010 pentru prima dată avem scăderi și în cele trei luni.

În fiecare an în ultimii 20 de ani am avut 40.000 scădere naturală. În 2010 am avut 50.000. E imposibil să mai crească în 2011, pentru că nu mai are de unde. Nu știm până unde va merge scăderea natalității. Apar și semne de creștere a mortalității. E imposibil acum să mai spui ce se mai poate face.”

Sociologul spune că scăderea natalității are cauze psihologice – printre care principala ar fi incertitudinea zilei de mâine, iar soluțiile ar fi trebuit identificate și implementate de 20 de ani, nu acum când situația pare iremediabil compromisă.

„Chiar dacă s-ar reporni economia, eu nu pot croi la ora actuală niciun proiect de redresare demografică a României, pentru că nu am pe ce. După ce am făcut totul în ultimii doi ani ca să împingem natalitatea cât mai jos, ce ar trebui să mai facem acum? Restructurarea rolului statului asistențial e un discurs actual, dar natalitatea scade de 20 de ani, clasa politică a văzut asta, de ce n-a făcut nimic de 20 de ani? Fie nu sunt capabili să realizeze cum lucrează mașinăria demografică, dar mai probabil, ei știu că asta necesită costuri mari, care trebuie făcute azi, fără ca mâine când vor veni alegerile să se vadă ceva. Nu va ști nimeni ce ai făcut. Și atunci, nu se sinucid politic. Ei știu unde să bage banii ca să se vadă. Dar cândva vor trebui să dea socoteală. Ministerul muncii nu are nicio prognoză. Niciun minister nu ne consultă, de fapt.”

Referindu-se la viitorul, nu foarte îndepărtat, al României şi al întregii Europe, dl. Gheţău repetă pentru aceeași publicație una din cele mai interesante concluzii ale muncii sale:

„E o tendință europeană. Europa e bolnavă demografic în ansamblul ei […] Sunt semne că civilizația europeană actuală se duce. După 2015 numărul de decese în Europa va fi mai mare decât numărul de născuți. E o civilizație care și-a terminat încărcătura ei de progres. Ce se va întâmpla la noi? Imaginați-vă că generațiile 67-70 ies la pensie după 2020-2030. Vor fi generații foarte mari. Vor trebui întreținute economic. Dacă fertilitatea se menține la nivelul actual, iată cine va trebui să le susțină: generațiile născute după 1989, la jumătate față de cele dinainte”.

Acelaşi mesaj a fost transmis şi la premiera românească a filmului „Iarna demografică” pe care Asociaţia Pro-vita şi dl. Prof. Gheţău l-au prezentat la Cinemateca română în noiembrie 2008 (poate fi vizionat online la www.provitatv.ro). Europa nu va rămâne însă depopulată, a menţionat, în plus, dl. Gheţău. Locul lăsat liber prin scăderea numărului de nativi europeni va fi luat de alte populaţii în expansiune. Civilizaţia europeană se pregăteşte, după toate aparenţele, să intre în cărţile de istorie… pe ușa din dos.

Nu putem încheia fără a sublinia că, cel puţin din perspectiva provita, una din cauzele principale ale scăderii demografice din țara noastră este fenomenul avortist, ieşit din faza cronică a anilor 1990-1996 doar pentru a intra în rutină şi banal. O “banalitate” care va costa scump poporul român, pentru că, la scara istoriei, greşelile de acest fel sunt fatale.

Poate măcar în acest ceas al 12-lea politicienii români vor lua exemplul Ungariei, care, simțind cuțitul la os, ia măsuri de redresare.

Romania va avea 18 milioane de locuitori in 2050 (tribuna isi tine respiratia). Scaderea natalitatii e o problema generalizata in Vest (tribuna isi sterge o lacrima). Fara suportul generatilor tinere, generatia baby-boom va face elegant foamea (tribuna isi smulge parul de groaza). Lasand flotarile retoricii la o parte, cresterea populatiei globale seamana cu graficul oricarei bule speculative. De la 1 milard la inceputul secolului trecut, la 7 miliarde in prezent, asta pornind de la cele 300 milioane din vremea lui Hristos. Scaderea natalitatii in lumea occidentala poate avea de-a face cu legile ciclicitatii dar mai degraba cu schimbarea modului de viata si a sistemului de valori. Le trecem mai jos in revista.

Inainte de orice, tendintele demografice reprezinta un semnal de alarma in functie de locul din care le privesti. Din India sau lumea araba sau din Europa. Per total, populatia planetei continua sa creasca, scaderea din Occident fiind compensata de evolutia din Orient. Nu e comod sa asisti la o reducere constanta a numarului de tineri, mai ales cand te-ai nascut intr-o perioada de boom demografic (anii ’65-’75 in Romania) sau imediat dupa razboi in statele occidentale. Sistemul asigurarilor sociale se bizuie pe contributia tinerilor, sistemele de pensii nereformate asisderea.

Perspectiva unei Europe-azil de categoria a III a nu e deloc roza, mai ales cand faci parte din generatia trecuta de 40 de ani. Firesc as zice, de vreme ce pentru majoritatea dintre noi, lumea incepe si se termina cu propria persoana. Poate insa ca generatiile nascute in secolul XXI nu vor face o tragedie din asta. Sigur, perspectiva bunicilor sarantoci nu e placuta, dar cate proprietati de mostenit vor fi peste 30 de ani! O casa pe care sa o platesti in 30-40 de ani tremurand la gandul ca banca o sa te execute va fi o amintire palida pentru tinerii de azi. De ce scade natalitatea in lumea occidentala?

”Emanciparea” femeii

Mai tineti minte filmele americane vechi, de prin anii ’50? Imaginea sotului care se intoarce obosit de la job si este asteptat de sotia casnica cu mancarea pe masa si de copiii care topaie dezinvolt in jurul casei? Nevestele nu mai sunt de mult casnice in lumea occidentala, au un program la fel de lung si de stresant ca sotii lor, bunicii sunt la casa lor din alt oras. Formarea profesionala cere timp, banca isi vrea apoi ratele la timp, seful vrea si el ore suplimentare. Decizia aducerii pe lume a unui copil se ia destul de greu (unul,nu 2-3 cat ar reprezenta rata de inlocuire) si uneori prea tarziu. Alfel stateau lucrurile acum 100-200 de ani. Femeia era dependenta economic de sot, de multe ori nici nu avea drept de proprietate sau de vot. A face copii intra in fisa postului, o diploma de onorabilitate pentru orice nevasta care si-ar fi justificat cu greu in caz contrar locul ocupat in gospodarie.

Copiii nu mai sunt “active”, ci entitati greu controlabile

“Un copil in plus, o mana de lucru suplimentara”-cam asta era logica taraneasca acum cateva generatii. Pamantul se lucra slab mecanizat iar familiile numeroase aveau un avantaj. Copii se faceau si pentru a transmite un sistem de valori sau pentru a te conforma unuia. Vezi si acum familiile numeroase din cultele neo-protestante sau din lumea araba. Tarile din batrana Europa sunt insa departe de orice fervoare religioasa (SUA ramane inca destul de habotnica in anumite portiuni). In plus, nici la capitolul sistem de valori schema nu mai functioneaza. Ar putea sa imi enumere cineva cu certitudine care vor fi valorile generatiilor de maine, ce principii vor pune pe primul plan?. Vor fi ecologisti sau consumeristi, atei sau new-age-isti, principiali sau arivisti,etc, etc?. Nici parintii nu mai sunt prea siguri pe adevarurile lor la rapiditatea cu care avanseaza stiinta si mentalitatile intr-o lume unde schimbarea a devenit principala constanta.

Efectele individualismului

Copii nu mai inghit pe nemestecate ce le transmit parintii si isi doresc o viata independenta de cele mai multe ori in alt oras daca nu chiar in alta tara decat in cea in care s-au nascut. “Fac un copil ca sa aiba cine sa imi dea o cana cu apa” e un principiu din societatile traditionale, unde 2-3 generatii coabitau sub acelasi acoperis sau locuiau in imediata apropiere. Cand stii ca sunt mari sanse ca principiile si ideile tale sa intre in coliziune cu cele ale copiilor, ca vor pleca cel mai probabil de acasa la un moment dat si ca singuratatea la batranete e greu de evitat te decizi mai greu sa faci copii in ziua de azi. Iar daca motivatia transmiterii unui sistem de valori e tot mai subreda, la fel a ajuns cea a transmiterii unor categorii de active. “Sa fac un copil sa aibe cine sa mosteneasca ce am agonisit” nu prea se mai poarta. In primul rand pentru ca vesticii au ajuns sa fuga de proprietatea obtinuta dupa o viata de sclavie la banci, apoi pentru ca impozitele pe mosteniri sunt oricum inrobitoare.

Exploatarea petrolului si utilizarile lui “colaterale” (mase plastice, ingrasaminte), progresele din medicina au generat explozie demografica fara precedent in secolul XX. Planetei i-au trebuit 2000 de ani ca sa isi tripleze populatia dar au fost suficient un singur secol ca sa crestem de aproape 7 ori numeric (vezi aici un discurs efectele cresterii exponentiale, profesorul Albert Bartlett e o autoritate in domeniu ). Or, ce creste parabolic mai si scade la un moment dat, nu? Adoptarea modelului occidental va grabi probabil o incetinire a cresterii demografice la nivel global, mai ales in zonele unde religia nu se opune vehement schimbarilor de paradigma. Altfel, ce nu aduce schimbarea modului de viata si a sistemului de valori se va produce prin imputinarea resurselor naturale. Deja apa e o problema in multe parti ale lumii, ne apropiem de “peak oil” iar poluarea si chimicalele din mancare cresc exponential frecventa cancerelor.


Categorii

Articolele saptamanii, Opinii, analize, Razboiul impotriva populatiei, Razboiul impotriva Romaniei, Video

Etichete (taguri)

, , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

39 Commentarii la “MOARTEA UNUI POPOR. Cum scade populatia Romaniei. Sociologii preconizeaza un dezastru demografic ireparabil

  1. Acum 2 săptămâni, la predică despre avorturi, părintele nostru a prezentat o altfel de statistică, pe care am notat-o, şi anume registrul de botezuri şi cel de înmormântări. Din cel de botezuri:
    1996: 25, 1997: 36, 1998: 30, 1999: 33, 2000: 40, 2001: 45, 2002: 40, 2003: 25, 2004: 32, 2005: 61, 2006: 77, 2007: 50, 2008: 22, 2009: 11, 2010: 3, 2011: 0.
    Parohia noastră face un an în iulie de la ultimul botez. Pentru decese nu am mai notat. Cifrele sunt relevante..

  2. @ utzu:

    In oras sau la tara?

  3. un fel de semiţară.. 😛 Un orăşel mic din Moldova.

  4. Si inca in Moldova e oleaca mai binisor cu natalitatea… Dar mai rau cu saracia. Ar putea fi si asta o cauza pentru evitarea sau amanarea botezurilor, oare? In orice caz, taxele instituite de Patriarhie chiar si pentru botez, precum si pentru toate Tainele si ierurgiile de ordin personal (cununii, inmormantari) nu vor face decat sa agraveze situatia.

  5. AVORTUL (avortuRILE, la plural, caci este savarsit in MILIOANE de moduri si “acte” si feluri si de catre milioane de romance, nevrednice de numele de mama si de denumirea de “femeie”, caci “femeie” inseamna NASCATOARE DE VIATA…), acest pacat STRIGATOR LA CER, este de departe “pacatul CEL MAI GREU si cel mai mare” al acestui neam, al poporului roman, pacatul cel mai INRADACINAT si cel mai plin de vinovatie care apasa ca un jug greu si ca o cumplita NELEGIURE peste fiinta si NUMELE acestui popor roman!

    Pentru acest PACAT ne merge greu…si din ce in ce mai greu noua romanilor…!
    Acest PACAT STRIGATOR LA CER este adevarata si reala CAUZA a stagnarii si CRIZEI si BATERII PASULUI PE LOC si “agoniei” in care se gaseste Romania de atatia ani, si nu atat politicienii si “mizerabila” lor politica si “ineficientul” management politic si economic si administrativ pe care ei si functionarii publici il fac in tara asta, sunt cauza RUINARII si DEGRADARFII acestei tari…

    SANGELE milioanelor de copii care trebuiau sa se nasca ROMANI si memerii ai acestui popor roman si fii ai acestui neam si cetateni ai acestei tari, si viitori soldati ai fortelor armate ale acestui stat, si crestini ai Bisericii lui Hristos, din aceasta parte a lumii, care este Romania si care NU AU MAI AJUNS SA SE NASCA, fiindca au fost omorati in pantece de mamele lor, de niste IRESPONSABILE romance, EL, acest “sange” este cauza PEDEPSELOR cu care ne-a lovit si ne va mai lovi Dumnezeu pe noi romanii, si el, sangele acesta al unor fiinte nevinovate si lipsite de aparare, care a fost varsat si jertfit pacatului, CERE si striga din pamant RAZBUNARE de la DUMNEZEU, si Dumnezeu il va razbuna…!

    Pruncii nenascuti sunt cauza DEBILITATII si BOLILOR copiilor nascuti, caci pentru copii care nu s-au nascut DUMNEZEU ii pedepseste si pe cei care sunt nascuti…!

    Cele mai importante RESURSE si BOGATII ale unui popor nu sunt nicidecum resursele si bogatiile naturale, si nici macar capitalul financiar pe care il poseda un stat, ci sunt RESURSELE UMANE, si “capitalul uman”, si calitatea pe care o are acest capital uman! Populatia umana si nivelul ei calitativ de pregatire si formatie educativa si profesionala, si de sanatate biologica, este ADEVARATA bogatie si putere a unui popor!

    Or, romanii SI-AU DISTRUS propriul viitor, si mai ales SI-AU OMORAT propriul viitor!

    Avorturile sunt cel mai EXACT “barometru” si cel mai NEMINCINOS “cantar” de apreciere si evaluare al ADEVARATULUI grad de credinta ortodoxa care exista in randurile romanilor care sunt botezati crestin-ortodox, si mai ales in randul femeilor romance crestine ortodoxe…!

    Toti romanii care nu-si doresc copii si hotarasc sa-i avorteze (fiind la fel de vinovati si barbatii care isi indeamna nevestele lor si amantele lor si concubinele lor, ca sa dea copii afara din pantece…) ARATA ca NU CRED in Dumnezeu si ca NU se supun INVATATURII si PORUNCILOR lui Hristos!
    Degeaba ne batem cu pumnul in piept si spunem ca noi romanii avem CREDINTA “Adevarata”, ca noi nu zacem in erezie ca alte popoare, ca tara noastra este “Gradina Maicii Domnului”, ca noi avem Biserici cum nu exista in oricare alta parte a lumii…, DEGEABA…, caci cu viata noastra si cu faptele rele ale noastre, TAGADUIM aceasta adevarata credinta Crestina Ortodoxa, si implinim cuvintele Sfantului Apostol Pavel care spune ca in vremurile din urma unii crestini vor avea infatisarea DREPTEI credinte, dar vor TAGADUI puterea ei (cf. Epistola a II-a a Sf. Ap. Pavel catre Timotei, cap. 3, vers.1-5).

    UCIDEREA DE PRUNCI (si in pantece, in timpul sarcinii, si imediat dupa nastere, cum fac unele nemernice femei care isi ucid pruncii zamisliti “din flori”…si aventuri si care nu au un tata declarat si care sa isi asume calitatea de tata), este dintre toate pacatele, acel PACAT si acea FARADELEGE si acea NELEGIUIRE si acea CRIMA pe care Dumnezeu o uraste cel mai mult, si pe care o PEDEPSESTE cel mai cumplit si pentru LUNGI perioade de timp, dupa cum vedem ca s-a intamplat in istorie…!

    Parintele Arsenie BOCA ne spune in cartile si Cuvintele sale de invataura ca pentru pacatul acesta CUMPLIT al romanilor, care este UCIDEREA DE PRUNCI nevinovati, Dumnezeu va face ca romanii sa fie “incoltiti” de alte neamuri (tigani si unguri…), care vor fi pentru romanil ca un junghi si ca o tepusa in coaste…

    Un comentator spunea cu mai mult timp in urma, intr-un comentariu la unul din subiectele postate pe acest site asa: “TOTUL ESTE TEOLOGIE”…!
    DA! Totul este TEOLOGIE, adica totul, tot ce fac oamenii are legatura cu LEGILE firii si cele duhovnicesti lasate si poruncite de CREATOR in Creatie si creaturilor sale!

    Iar in lumea politica si militara, am putea spune ca TOTUL SE REDUCE si SE RAPORTEAZA LA …POPULATIE!
    Daca ai, ca popor, o populatie mare ca si CHINA si INDIA, esti bagat in seama in lumea asta, si esti “temut” ca popor si ca stat, iar daca esti un “NIMA IN DRUM” (cum se spune intr-o zicala regionalista in Banat), toti te nesocotesc si te umilesc si mai ales te INCOLTESC si te ASUPRESC!

    A NASTE VIATA si a OCROTI VIATA, este o mare porunca a CREATORULUI NEVAZUT al Universului, si romanii sunt CALCATORI AI ACESTEI PORUNCI, si nu vor ramane nepedepsiti, pentru aceasta nesocotire a VOII Stapanului Cerului si al Pamantului!

    Dumnezeu sa se indure de noi si sa ne lase timp de pocainta…!

    Amin!

  6. Nu este vorba de tarifele de botezuri. Poate există o grilă ceva impusă de la mitropolie sau protopopiat, dar ştiu că părintele, ca regulă, nu primeşte bani pentru serviciile bisericeşti (să le spun aşa). Eu unul am luat-o personal la început… nici la spovadă, nici la sfeştanie, nici cu ajunul.. ce nu-i convine la faţa mea?? Deh.. fiecare după propria măsură sufletească. Abia în martie, a.c. am aflat şi eu că se plăteşte o contribuţie anuală, modică, că în rest, ziceai că e secret de stat, nu ştia nimeni să-ţi spună.

    Sunt două motive: migraţia şi sărăcia. Sunt din ce în ce mai puţini tineri căsătoriţi în comunitate. Doar în august, italiana şi spaniola devine limbă oficială şi se mai animă oraşul. La maternitatea orăşenească, noroc de o anumită etnie, că mai au de lucru. Apoi sărăcia, despre care s-a mai discutat. Deşi e mult spus sărăcie, că nu suntem învăţaţi să trăim în puf.. mai curând incertitudinea şi agresivitatea şi scârba cu care este tratată populaţia. Dacă ar fi linişte şi un un strop de optimism, care să răzbată de undeva din partea celor ce ne conduc, sunt sigur că s-ar schimba lucrurile. Altfel, biserica e plină de tineri. Credeam că am nimerit la o cununie ceva când am intrat prima dată în biserică.

  7. http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/05/25/cuviosul-paisie-aghioritul-despre-sensul-cel-mai-adanc-al-vietii/

    “- Părinte, ce poate ajuta astăzi mai mult lumea?

    – Astăzi numai pocăinţa ar putea-o ajuta, dacă lu­mea ar învăţa să se pocăiască. Să citim, pe cât putem Vieţile Sfinţilor care insistă asupra pocăinţei, ca să ne folosim. A cere pocăinţă de la Dumnezeu înseamnă a cere iluminare. Atunci când cerem pocăinţă şi ne pocăim mai mult, fireşte, ne vom şi smeri mai mult şi atunci negreşit va veni şi mai mult har dumnezeiesc, iluminare dumnezeiască. Când omul se află în pocă­inţă, păstrează harul lui Dumnezeu. In orice caz lumea are încă bunătate. Vezi, cei mai mulţi nici nu se spovedesc, nici nu merg la biserică, sunt stăpâniţi de o mare neştiinţă, dar pe de altă parte vin şi îmi cer aju­tor. Lucrul acesta spune ceva.

    – Părinte, nu cumva încercările se fac pricini ca oa­menii să se apropie de Dumnezeu?

    – Cei care au intenţie bună se folosesc din încer­cări. Cei care nu au, se împotrivesc lui Dumnezeu, hulesc, etc. Răul este că nu spun: “Am greşit”, ci se chinuiesc. Diavolul are mare stăpânire în lume. I-am dat multe drepturi. Cum a devenit omul de azi! Răul este că se împiedică intervenţia dumnezeiască atunci când nu este pocăinţă. Dacă ar exista pocăinţă, lucru­rile s-ar fi aranjat. Vom trece prin furtuni după furtuni! Dumnezeu să ne ajute. Să cerem pocăinţă pentru întreaga lume şi pentru toţi cei care fac rău Bisericii cu sânge rece şi nu au dorinţă să se îndrepte. Dumnezeu să le dea pocăinţă şi abia după aceea să-i ia.”

    parintele Paisie Aghioritul

  8. Păr. Serafim Bădilă, de la Mănăstirea Căşiel, spunea deseori în vara trecută ( când am stat acolo vreo 3 săptămâni ) că motivul pentru care România e în halul în care e ( cu conducători şi economia la pământ ) se datorează avorturilor făcute ( în ţări ca Suedia se trăieşte mai bine că deşi ţara nu este ortodoxă totuşi nu face la fel de multe avorturi ca şi în România. Blestemul nostru e dublu: pe de o parte mulţimea avorturilor şi pe de altă parte faptul că fiind ortodocşi şi având Adevărul noi totuşi facem atât de multe avorturi ).

  9. Am o colega, care-mi povestea>
    sora ei e casatorita cu un preot. Urmeaza sa vina al patrulea copil. Inca de la al treilea li s-a pus in vedere ca la al patrulea nu vor mai beneficia de “confortul” material maternal….doar 3 luni, cu salar 80 %, in rest fara salar sau ce-si permite. Legea in Romania ingaduie cel mult 3 copii, iar daca vrei sa faci mai multi si poti sa-i hranesti din salarul sotului sau cu aer, sunt bineveniti toti pe care-i da Domnul.
    Si cu toate greutatile macar daca nu i-ar reprosa parintii si tot ar fi viata mult mult mai usoara, daca ar fi zambet si voie buna.

  10. @Vela Gheorghe
    De ce aceasta discriminare? Eu cunosc multi barbati paralizati de groaza la gandul unui copil.
    Si am prietene care se roaga de soti sa aiba copii, iar ei nu vor.
    Poate sunt eu f subiectiva, dar de unde privesc eu lucrurile vad ca si barbatii au exact aceeasi vina.

    Femeile isi gasesc sens si implinire in cresterea copiilor. Daca sunt deturnate de la firescul lor, daca sunt reduse la instrumente ale placerii, pai nu e doar vina lor ca sa vorbim asa urat despre ele.

    Am cunoscut o femeie care are 7 copii. Nu e romanca, e latino-americana. Simplu fapt ca are multi copii i-a atras eticheta de ” nebuna” si lumea o evita. Desi este medic, are ce sa le dea mancare. Aproape a ajuns o rusine sa ai mai mult de 3 copii.
    Ca in “Minunata lume noua” a lui Huxley.. maternitatea e considerata o injosire a femeii, iar fetele sunt educate mai degraba sa evite sarcinile, nu sa fie mame devotate. (iar barbatii “educati” sa se distreze).

  11. daca am uitat de Dumnezeu , vedeti ce se intampla ?
    – e la moda prostia , prostitutia si alcoolismul
    – drogurile sunt un mizilic
    am luat ce-i mai bun de la occidentali
    ce casatorii,copii
    traim in prlin regres social
    asa ca SA-I MULTUMIM LUI DUMNEZEU CA NE MAI INGADUIE

  12. Cred ca prin alte tari e mult mai trist. La antrenamentul anual de testare a sirenei de incendiu intr-un bloc de aproximativ 150 de apartamente din zona Vancouver nu cred sa fi fost 5 copii, in schimb erau vreo 10 animale de casa. In Iasi in schimb e plin de copii la toate blocurile si gradinitele.

    Din nou in Canada, nu-ti da copilul acasa de la maternitate daca nu ai scaunel de copil in masina (s-a intamplat unor chinezi abia veniti), nu gasesti chirie in blocuri low rise din lemn (mai ieftine si mai multe decat high rise din beton) decat la demisol sa nu deranjezi vecinii. Nu ai voie sa lasi copilul sub 12 ani singur acasa ca ti-l ia asistenta sociala. Daca ai 3 copii fiecare cu scaunelul obligatariu aferent, nu incap in spatele unei masini normale, relativ mare fata de masinile din Europa.

    Ce sa mai povestim ca datorita mancarii modificate genetic de aproape 20 de ani si conditiilor de trai nu se mai fac copii decat la eprubeta – 50% din populatia de pe continentul America de Nord are probleme de fertilitate, conform statisticilor oficiale. Copii nu mai fac decat arabii si indienii aborigeni, din care ultimii traiesc intr-o saracie crunta. La paralela 60 unde au rezervatiile lor, laptele costa vreo 10$ litru pentru ca se aduce cu avionul de la paralela 50 unde se gasesc vaci.

  13. @ Uimire:

    De acord!!

  14. @ Uimire!

    Nu fac nicin o discriminare, nu sunt “misogin”…si nu am dat vina numai pe femei ca fiind principala cauza a avorturilor…!

    Ba chiar am scris in comentariul meu de mai sus, ca barbatii care isi indeamna sotiile, concubinele si amantele ca sa avorteze, sunt LA FEL DE VINOVATI…pentru aceasta nelegiuire…!

    In popor este o vorba: “nevasta cumti-o “cresti” (prin felul cum te comporti si relationezi cu ea imediat dupa ce te-ai insurat…) asa, ti-o ai (pentru tot restul casniciei…)”!
    Daca barbatii, ca soti sunt “hotarati” sa aiba copii, si nevestele vad ca sotiilor VOR ASTA, atunci si ele VOR…!

    Dar aducecerea unui prunc pelume nu tine si nu este legata numai de hotararea tatalui sau biologic care l-a conceput, ci si de HOTAREA MAMEI…!

    Sunt fete si femei maritate nebune, care avorteaza FARA NICI O REMUSCARE, si fara voia barbatilor lor!

    Sunt barbati nebuni care LE OBLIGA si leameninta cu despartirea pe femeile lor, daca nu vor avorta.

    Dar de ceea ce avem azi cel mai mnult nevoie, noi romani si ROMANIA, sunt MAMELE CRESTINE, asa cum spunea si raspundea odata si NAPOLEON Bonaparte…la intrebarea unui dregator de al sau, care il intrebase: “Sire, de ce credeti ca are acum cel mai mult nevoie Franta…?”. Si Napoleon a raspuns: “DE MAME CRESTINE!”

    Iar MAMELE CRESTINE, sunt femei…si nu barbati, si hotararea lor si VOINTA de a aduce copii pe lume, poate sa RAMANA in picioare chiar daca toti barbatii din lume s-ar impotrivi…, caci ele l-ar avea de partea lor pe DUMNEZEUL cel Atotputernic – IISUS HRISTOS!

    Scuza-ma, dar cred ca m-ai inteles gresit, eu nu am facut nici o discriminare ci am vrut sa vorbesc despre MAREA NELEGUIRE care apasape grumajii poporului roman si care este avortul, si nu am vrut sa spun ca “musai” pentru aceasta neleguire sunt vinovate numai femeile…

    Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

  15. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Prinsi in haosul Marelui Diversionist, intre fumul petardelor si menghina “reformatoare” a cioclilor de la capataiul Romaniei… ‘SOLUTIA FINALA’?
  16. Pingback: (video) "Profetism" al crizei si pe malul Dambovitei: Sebastian Lazaroiu despre NOUA ORDINE INSTITUTIONALA ce i se pregateste Romaniei
  17. Pingback: DEMANTELAREA SISTEMULUI SANITAR SI A PENSIILOR PUBLICE: planuri de privatizare, campanii mediatice, propaganda. CE SE URMARESTE? PUNEREA STATULUI IN SLUJBA INTERESELOR MARILOR CORPORATII
  18. Pingback: IARNA DEMOGRAFICA (documentar video) vs. ONU si sperietoarea malthusiana a celor 7 MILIARDE de locuitori ai planetei
  19. Pingback: Romania, pe cale de EXTINCTIE "naturala", conform unui RAPORT ONU
  20. Pingback: ONU ALEGE INTENTIONAT HALLOWEEN-ul PENTRU A DECRETA ZIUA "SUPRAPOPULARII" PLANETEI!. De ce oare?!
  21. Pingback: SUNTEM PREA MULTI... SARACI SI BOLNAVI IN ROMANIA? Statul roman vrea sa ne reduca si-si ia mana de pe cei oropsiti prin viitoarea lege a asistentei sociale
  22. Pingback: AVEM O TARA - Maicile de la Diaconesti (video si audio)
  23. Pingback: Profetism dostoievskian "la lucru" (III): "Cine isi blestema trecutul, acela-i de acum al nostru, iata formula noastra!" ... sau demascarea "demonilor" Europei
  24. Pingback: Prabusirea familiei in Romania: NOU-NASCUTII – LA UN MINIM ISTORIC, CASATORIILE SCAD DRAMATIC. Efectele austeritatii si “modernizarii” - Razboi întru Cuvânt
  25. Pingback: Opozitie TURBATA fata de proiectul de lege de introducere a CONSILIERII ANTE-AVORT. PDL face figuratie la propriul proiect?/ 36% dintre femei ar fi facut cel putin un avort - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  26. Pingback: TRAGEDIA COPILULUI NENASCUT. De ce nu vrem sa stim? In plus: RAPORT NEGATIV la Comisia din Senat pentru CONSILIEREA PSIHOLOGICA ANTE-AVORT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  27. Pingback: Academicianul Dinu C. Giurescu: Cum este DISTRUSA IN MOD SISTEMATIC ROMANIA si cum ne indreptam catre DICTATURA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  28. Pingback: Ilie Serbanescu: ROMANIA IN EXTINCTIE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  29. Pingback: Articolul saptamanii: CUM SA FURI SI SA DISTRUGI O TARA? - Razboi întru Cuvânt
  30. Pingback: DEZINDUSTRIALIZAREA Romaniei, conditie agravanta a CRIZEI DEMOGRAFICE - Recomandari
  31. Pingback: “Revolutia” Pietei Universitatii intre UTOPIILE DEMOCRATIEI TOTALE si ale SCHIMBARII DIN TEMELII a sistemului - Recomandari
  32. Pingback: PORTRETUL STATISTIC AL FAMILIEI ROMANESTI. Mai degraba fara copii si cu veniturile in scadere - Recomandari
  33. Pingback: GOLIREA ROMANIEI prin criza natalitatii si emigrare. Tema familiei si a crizei demografice – ABSENTE din dezbaterea publica intr-un an electoral - Recomandari
  34. Pingback: MASACRUL AVORTURILOR IN ROMANIA/ “Pinguini mov” – termenul folosit in loc de “baiat” si “fata” pentru a nu jigni TRANSSEXUALII/ EUGENISM SI TOTALITARISM [documentar video]/ - Recomandari
  35. Pingback: ROMÂNIA SE STINGE. Situatia demografica este sub pragul de alarma (Video) | Cuvântul Ortodox
  36. Pingback: Din nou despre criza demografica a Romaniei. PIERDEM ECHIVALENTUL A DOUA ORASE MICI IN FIECARE AN… | Cuvântul Ortodox
  37. Pingback: MITROPOLITUL ANDREI, la sarbatoarea de la Nicula, despre PLANSUL MAICII DOMNULUI PENTRU TRAGEDIA DISOLUTIEI FAMILIEI CRESTINE SI SUFERINTELE COPIILOR TRAUMATIZATI: “Oamenii divorteaza usor pentru ca nu mai au credinta si viata de rugaciune… Ne
  38. Pingback: ROMÂNIA DISPARE! “Depopularea ţării intră într-o fază şi mai avansată, mai dramatică”. “Arhitecții dezastrului și haosului” ne-au găsit si soluția: PRIMITI MIGRANTII CA SA AIBA CINE SA VA PLATEASCA PENSIILE!/ Zeci de mii d
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare