PS MACARIE, la Rusalii, despre RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA BISERICII, AL OMULUI ȘI AL INOCENȚEI COPIILOR: “Este cumplit că sunt contestate cele mai firești lucruri care ne fac pe noi oameni. Sunt vremuri de cernere, sunt vremuri de încercare, sunt vremuri de prigoană, însă trebuie să stăm drepți și să nu facem niciun fel de compromis!”

9-06-2020 Sublinieri

„Este strigător la cer! Este contestată însăși inocența copiilor!”

Cuvântul PS Părinte Episcop Macarie Drăgoi, Paraclisul Centrului Episcopal din Stockholm, Lunea Rusaliilor, 8 iunie 2020:

Preaiubiții mei, astăzi desăvârșim închinarea adusă Dumnezeului Treimic, Cel de la Care se pogoară toată darea cea bună și darul cel desăvârșit, mulțămindu-I pentru marele dar al sălășluirii Duhului Sfânt în inimile noastre. Acesta este Dumnezeul nostru: un Dumnezeu al inimilor, un Dumnezeu al apropierii, un Dumnezeu al milei și al dreptății! Acesta este Dumnezeul nostru, slăvit în Treime: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Un Tată care ne iubește! Dumnezeu Însuși este iubire. „Iubirea Tatălui răstignește, iubirea Fiului se răstignește, iar iubirea Duhului sfânt biruiește prin lemnul Crucii” (Sfântul Filaret al Moscovei). Acesta este Dumnezeul nostru: un Tată care ne vede suferințele noastre și care ne trimite pe Fiul Său ca să moară pe cruce pentru noi, ne trimite pe Mângâietorul, Duhul Adevărului, ca să nu rămânem orfani după Înălțarea la ceruri a Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Acesta este Dumnezeul nostru Cel Viu!

Iată, prin pogorârea Duhului Sfânt, ni se arată că Duhul Sfânt nu este doar o energie a lui Dumnezeu, ci este Însuși Dumnezeu, un ipostas ca atare, iar Duhul Sfânt S-a pogorât ca să îi facă pe ucenici și prin aceștia pe noi toți, mădulare ale Trupului lui Hristos și să ne dea puterea de a lua parte la biruința Domnului asupra morții. Acesta este Mângâietorul, Duhul Adevărului, Care de la Tatăl purcede și în Fiul Se odihnește. El S-a pogorât „sub chipul limbilor ca de foc”, așa ne spune Sfântul Apostol și Evanghelist Luca în Cartea Faptele Apostolilor. Nu ne spune că Duhul Sfânt S-a pogorât sub chipul limbilor de foc, ci s-a pogorât sub chipul limbilor ca de foc, deoarece este focul nezidit. Dumnezeu Însuși este foc mistuitor, iar focul ne luminează și ne curățește. Atunci când propovăduim Evanghelia dreptății, aceasta luminează pe cei care se împărtășesc din cuvântul lui Dumnezeu, iar pe cei care nu se împărtășesc din acesta îi arde, așa cum și diavolii se înfricoșează și sunt arși atunci când se propovăduiește cuvântul adevărului.

Sfântul Ierarh Grigorie Palama ne spune că Duhul Sfânt S-a pogorât sub chipul limbilor ca de foc, deoarece nimic nu este mai legat de cuvânt, decât limba. Nimic nu este mai legat de Hristos Cuvântul decât limba. Duhul Sfânt Se revarsă prin Fiul asupra lumii. Sfântul Apostol Petru atunci când unii dintre cei care au fost martori la Pogorârea Duhului Sfânt spuneau că ucenicii vorbind în limbi sunt plini de must, le spune celor care huleau: Nu suntem plini de must, nu suntem beți de băutura această materială, ci noi suntem plini de Duhul Sfânt! Sfinții Părinți ai Bisericii vorbesc despre o beție trează sau o beție adâncă, diferită de beția produsă de vinul material sau de patimi. De această beție a Duhului Sfânt a fost cuprinsă și Ana, mama lui Samuel, care era neroditoare și se ruga la Cortul Domnului și era atât de lipită mintea ei de rugăciune încât preotul Eli, care se afla acolo în sfântul lăcașul a crezut că ea este beată. Însă Ana cea mult rugătoare i-a spus preotului Eli: Nu sunt beată, nu am consumat niciun fel de băutură amețitoare, ci mi-am dezvăluit inima mea înaintea Domnului (cf. I Regi cap I). Rugăciunea ei a fost ascultată și a fost dezlegată de nerodire, născându-l pe Profetul Samuel. De această beție trează, a Duhului Sfânt, să fim cuprinși și noi în toată vremea lăudându-L pe Dumnezeul Cel slăvit în Treime!

De ce oare acum la Rusalii, bisericile și casele noastre sunt împodobite cu ramuri verzi? Deoarece verdele exprimă puterea Duhului Sfânt, înnoitoare, regeneratoare, dătătoare de viață și rod. Tocmai de aceea și noi slujitorii la Rusalii, îmbrăcăm veșmintele de culoare verde, fiindcă cel de-al treilea Înger în icoana Preasfintei Treimi, Dumnezeu Duhul Sfânt, poartă mantia de culoare verde. Prin această culoare se exprimă puterea regeneratoare, dătătoare de viață și de rod a Duhului Sfânt. Îl rugăm pe Duhul Cel Preasfânt să ne aducă mângâiere și întărire!

Iubite frate, iubită soră, ai venit aici ca să aduci laudă Dumnezeului Celui Viu, văzând cum această lume este cuprinsă de învârtoșare, de frământare, trecând dintr-o tulburare în alta. Este o mare încercare în această lume când vedem frica patologică față de moartea biologică, furia resentimentară ridicată la rang de virtute civică. Această violență, acest haos, această contestare a oricărei conduceri tradiționale, toate acestea ne arată că lumea a ajuns într-un mare impas.

În numele unei noi revoluții sunt contestate credința, familia, patria, dragostea dreasă cu sarea Duhului, firescul, recunoștința, blândețea, dreptatea, adevărul. Iată, este contestată însăși inocența copiilor, spunându-se că aceasta nu ar fi decât o simplă prejudecată. Dacă copiii nu mai au inocență, înseamnă că aceștia nu mai au copilărie, iar dacă nu mai au copilărie, ei, chipurile, trebuie să fie expuși de mici orelor de educație sexuală, ca să deprindă vasăzică „abilități” corespunzătoare. Aceasta ne spun falșii apostoli ai acestei noi lumi „postumane”. Sub nicio formă, noi creștinii nu trebuie să fim complici la aceste nedreptăți strigătoare la cer.

Sfinții Părinți ai Bisericii ne spun, că cine nu are Biserica mamă, nu-L are ca Tată pe Dumnezeu. Este un mare adevăr, de aceea și la prăznuirea de ieri, am spus răspicat că războiul împotriva Bisericii este de fapt un război împotriva omului și a destinului său. Da, iubite frate și iubită soră, acest război este îndreptat împotriva legăturii tale cu Dumnezeu. Miza acestui război este ruperea legăturii dintre om și Dumnezeu.

Este cumplit că sunt contestate cele mai firești, cele mai minunate lucruri care ne fac pe noi oameni. Sunt vremuri de cernere, sunt vremuri de încercare, sunt vremuri de prigoană, însă trebuie să stăm drepți și să nu facem niciun fel de compromis!

Să ne punem nădejdea în Dumnezeul Cel slăvit în Treime: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt și să credem, că atunci suntem creștini, când ne umplem cu toții de Duhul Cel Preasfânt și nu de duhul lumii.

Să lăsăm pe Duhul Cel Preasfânt să se sălășluiască în inimile noastre și să spunem acum laolaltă:

Împărate ceresc, Mângâietorule, Duhul adevărului, Care pretutindenea ești și toate le împlinești, Vistierul bunătăților și dătătorule de viață, vino și Te sălășluiește întru noi și ne curățește pe noi de toată întinăciunea și mântuiește, Bunule, sufletele noastre”. Amin.

***

Trinitas TV/ Duminica Rusaliilor, în Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.

PS MACARIE:

Sfântul Sofronie Saharov spunea că nu înțelege trei lucruri:

  • credința fără dogmă,
  • creștinismul în afara Bisericii,
  • creștinismul fără asceză.

Nu prin puterea lumească, ci prin puterea Duhului Sfânt s-a răspândit creștinismul, care a schimbat atâtea inimi.

De aceea, trebuie să înțelegem și în aceste vremuri că războiul care se poartă împotriva BISERICII este războiul care se poartă împotriva OMULUI și a destinului său. Dacă este războită Biserica, iubite frate și iubită soră, este pentru că tu însuți ești la mijloc. Aceasta este miza acestui război: ruperea legăturii dintre om și Dumnezeu.

Însă nu trebuie să ne descurajăm – Biserica nu va fi biruită nici de porțile iadului. Biserica este stâlp și temelie a Adevărului”.

 

Legaturi:

PARINTELE SOFRONIE – SCRISORI CATRE DAVID BALFOUR: “Trei lucruri nu inteleg: o credinta adogmatica, un crestinism nebisericesc, un crestinism fara nevointa”

 

***

PS MACARIE ne cheamă la practicarea EROISMULUI DE FIECARE ZI, dar și la AFIRMAREA DEMNITĂȚII în momentele de încercare: “Să îți aperi cerul! Să lupți pentru veșnicia ta! Să fii liber și demn și să nu îi lași să te trateze așa cum își tratează dresorul animalele de circ! Să nu-i lași să te închidă într-o colivie aurită cu lozinci perfide!” (VIDEO, TEXT)

PLÂNSUL PREASFINȚITULUI MACARIE STRIGĂ LA CER împotriva CRIMELOR și NEDREPTĂȚILOR făcute lui Dumnezeu și oamenilor simpli: “CE-AȚI FĂCUT CU HRISTOS? Ce-ați făcut cu toți nevinovații acestei lumi, cu toți cei înfometați și asupriți pentru meschine interese? Vor să ne facă să trăim într-O LUME ÎN CARE HRISTOS SĂ FIE PUS SUB CARANTINĂ, în care comuniunea euharistică să nu mai fie posibilă”

PĂRINTELE EPISCOP MACARIE MĂRTURISEȘTE: “Atunci ești ucenic al lui Hristos, CÂND ASCULȚI MAI MULT PE DUMNEZEU, DECÂT PE OAMENI. CÂND NU TACI, DEȘI UNII ÎȚI CER SĂ TACI. Când propovăduiești și când slujești, deși unii îți cer să încetezi”

PS MACARIE, Episcopul Europei de Nord, despre SALVAREA IDENTITATII si a CREDINTEI la românii din DIASPORA, ce inseamna “A FI IN BISERICA” si despre incercarea “strigatoare la cer” de PERVERTIRE si UCIDERE SUFLETEASCA A COPIILOR. “O noua ideologie a stricarii firii umane vine sa schimbe fața intregii lumi. Si incepe tocmai prin copii” (si AUDIO)

Parintele Episcop MACARIE – cuvinte MARTURISITOARE si MANGAIETOARE, plus RUGACIUNE fierbinte si inlacrimata CATRE MAICA DOMNULUI, PENTRU VREMURILE DE CERNERE PE CARE LE TRAIM (video, text). MODELUL SFINTILOR IOACHIM SI ANA PENTRU NOI: “De acesti oameni avem nevoie, care nu cauta sa placa lumii si nu se rusineaza sa fie stigmatizati pentru modul lor de viata crestin”

“Vremea este să lucreze Domnul, că oamenii au stricat legea Ta!” – PASTORALA DE CRĂCIUN A PARINTELUI EPISCOP MACARIE: “Ce ne poate salva în aceste zile tulburate, confuze, violente? FRĂȚIETATEA întemeiată pe viața în Hristos” (2018, si AUDIO)

Pr. Ioan Istrati despre PARINTII UCIGASI: “O armata nevazuta poarta razboi dupa razboi pentru uciderea pruncilor. COPIII SUNT SUPUSI UNUI TRATAMENT DE EXTERMINARE A CURATIEI DIN EI, intr-un lagar al mortii tuturor valorilor raiului”

SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea – politica de stat. Homosexualitatea – folosita ca varf de lance in AGENDA IDEOLOGICA NEOMARXISTA DE CREARE A OMULUI NOU (audio+text)

Cuvant de TREZIRE la praznicul Sfintilor Imparati (AUDIO): “Sa luam aminte, nu putem sa dormim, nu putem sa fim caldicei in timpurile acestea… “. PARINTELE IEREMIA de la PUTNA despre PRIGOANA CRESTINILOR, CULPABILIZAREA BISERICII si “planurile diabolice de a schimba mintile oamenilor, incepand cu copiii nostri”

PREDICA PARINTELUI CRISTIAN ONEA (Biserica Ceaus Radu) despre OTRAVIREA SUFLETELOR COPIILOR SI ADOLESCENTILOR DE AZI: “Sa-ti fie mila de copilul tau, sa nu-l lasi sa se duca la moarte! A venit vremea sa ne rugam, sa ne punem in genunchi pentru ca altfel ne pierdem nepotii si copiii!” (VIDEO, TEXT)

VEACUL INSELARII, VEACUL DESFRANARII. Predica Protos. Ioan Buliga (audio + text) despre PROPAGANDA EDUCATIEI SEXUALE si a SODOMIEI, inrobirea economica a tarilor si a familiilor. BUCURIILE PIERDUTE ALE COPIILOR ABANDONATI TEHNOLOGIEI. De unde sa incepem schimbarea in bine?

DE LA IERUSALIM LA IERIHON. Vrem sa locuim in duplicitatea placerilor sau in pacea implinitoare a rugaciunii? PR. EMIL JURCAN despre PERVERTIREA COPIILOR, DISTRUGEREA FRUMOSULUI SI A NORMALITATII: “Faceti ce vreti, aveti drepturile omului. Cine incearca sa va faca educatie este HOMOFOB si il penalizam noi, ii luam copiii…”. CINE SUNT ADEVARATII HOMOFOBI?

“Imparatul e gol!” – LIDIA STANILOAE despre PERVERTIREA COPIILOR si IPOCRIZIA “PREACINSTITILOR SPECIALISTI” in “bunastarea psihica” a copiilor, care vor sa-i emancipeze, “protejandu-i” de “traumele” RELIGIEI, dar ii expun “fara prejudecati” la toate modelele de VIOLENTA, GROAZA SI VULGARITATE

 

***

EPISCOPUL IUSTIN al Maramuresului despre FORTA COMUNIUNII IN BISERICA si CUMPLITA incercare a SINGURATATII prin IZOLARE si solutiile duhovnicesti ale REZISTENTEI marturisitorilor din INCHISORILE COMUNISTE: “Cei care vin acum, progresistii si neomarxistii acestia de astazi SUNT GLOBALISTI, NU AU RADACINI, NU AU NEAM, n-au mama, n-au tata. ROBOT – aceasta se vrea sa fie OMUL NOU”

CUVÂNT TREZITOR AL PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei: “Până unde se va merge cu persecuția aceasta, oare, fraților? Noi oare vom putea răbda prigoanele și presiunile de tot felul la care este supus tot mai mult și creștinismul nostru? Putea-vom mărturisi credința neclătinați și neînfricați?”

“Prinde orbul, scoate-i ochii!”– PS SEBASTIAN despre CAMPANIA DE ORBIRE GENERALĂ a prigonitorilor credinței creștine: “Trăim, așadar, vremuri similare celor din evanghelie, în care oamenii nu doar că se cred dumnezei, dar se și comportă ca atare”

PS SEBASTIAN, Episcopul Slatinei – CUVÂNT CURAJOS ÎN PASTORALA DE PAȘTI 2020: “Dumnezeu a murit de tot?! VA MAI ÎNVIA HRISTOS ȘI ANUL ACESTA? Păi ce, oamenii chiar au crezut că pot face orice, oricând și oricum? Sunt prea imprevizibili! Și prea mulți! Sunt prea liberi! Sunt prea… OAMENI! Așa nu se mai poate…”

Pr. TUDOR CIOCAN despre STRATEGIILE ANTIHRISTICE DE RUPERE A CRESTINILOR INTRE EI, DE BISERICA SI DE DUMNEZEU in vremurile noilor forme ale “luptei de clasa”. ISPITA GRIJII EXCESIVE PENTRU SANATATE si a exacerbarii FRICII DE IMBOLNAVIRE (audio, text)

“O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAGOT ne dă o posibilă CHEIE ESHATOLOGICĂ de înțelegere a PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI

 

***

Predicile PS IGNATIE al Hușilor la POGORÂREA DUHULUI SFÂNT: “BISERICA este poporul lui Dumnezeu adunat în rugăciune, ca să se împărtăşească şi să trăiască credinţa. FIDELITATEA FAȚĂ DE TRADIȚIE, DE RĂDĂCINI şi obârşie este cea mai boicotată şi dinamitată în lumea de astăzi”


Categorii

Educatia sexuala, Pogorarea Sfantului Duh (Rusaliile), Portile Iadului, Praznicul Sfintei Treimi, Prigoana impotriva crestinilor, PS Macarie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “PS MACARIE, la Rusalii, despre RĂZBOIUL ÎMPOTRIVA BISERICII, AL OMULUI ȘI AL INOCENȚEI COPIILOR: “Este cumplit că sunt contestate cele mai firești lucruri care ne fac pe noi oameni. Sunt vremuri de cernere, sunt vremuri de încercare, sunt vremuri de prigoană, însă trebuie să stăm drepți și să nu facem niciun fel de compromis!”

  1. Pingback: PĂRINTELE GHEORGHE HOLBEA, cuvânt mărturisitor la Cincizecime în contextul NOILOR INGINERII SOCIALE cu aspect de “MASCARADĂ”: “De ce ne este FRICĂ mai mult de rău decât de a fi părăsiți de Dumnezeu? NU VĂ TEMEȚI, IUBIȚII ME
  2. Pingback: MITROPOLITUL TEOFAN, la hramul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava – SFATURI ȘI ATENȚIONĂRI IMPORTANTE PENTRU ZILELE NOASTRE: “Nu se știe ce vremuri vor veni. Nu se știe ce alte valuri, într-o formă sau alta, se vor revărsa asupra no
  3. Pingback: Parintele Tudor Ciocan despre PERSECUTIA MASCATA A BISERICII IN NUMELE UNUI “INTERES SUPERIOR”, riscul dependentelor si al expunerii la informatii manipulatoare si LUPTA PENTRU APARAREA LIBERTATII SI A CREDINTEI IN DUMNEZEUL ADEVARAT: “O
  4. Pingback: “Când alături de tine oamenii sunt tăiați cu ferăstrăul, dacă vrei să enunți că DOI ȘI CU DOI FAC PATRU înseamnă că trebuie SĂ URLI cât te ține coșul pieptului: ESTE O NEDREPTATE STRIGĂTOARE LA CER ca oamenii să fie tăiați în
  5. Pingback: Părintele Tudor Ciocan despre PREGĂTIREA LUI ANTIHRIST, războiul împotriva creștinilor, EDUCAȚIA SEXUALĂ și încercarea sistematică a societății globalizate de a ne „adăpa de la izvoarele demonice”: “COPIII NOȘTRI sunt în momentul
  6. Pingback: PS MACARIE la Mănăstirea Nicula, despre ADĂPOSTIREA ORFANILOR LUMII SUB “ARIPILE” MAICII DOMNULUI, “marșul mândriei” din ajunul Sărbătorii și EDUCAȚIA SEXUALĂ ÎN ȘCOLI: “Este un atentat la firescul și inocența c
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate