Adunarea Episcopilor Ortodocsi din America reactioneaza fata de decizia CURTII SUPREME a SUA: “O DECIZIE IMORALA SI NEDREAPTA. FACEM APEL LA ORTODOCSI SA RAMANA NECLINTITI IN CREDINTA”/ Predica MITROPOLITULUI american IONA: “A FI CRESTIN IN ZILELE NOASTRE INSEAMNA A FI INCORECT POLITIC” (video si traducere)

6-07-2015 4 minute Sublinieri

assembly-usa

Adunarea Episcopilor Ortodocsi din SUA dezaproba categoric decizia Curtii Supreme de Justitie a SUA din 26 iunie (Obergefell v. Hodges), in urma careia Curtea a inventat un drept constitutional pentru doua persoane de acelasi sex de a se casatori, impunand, astfel, tuturor statelor sa recunoasca si sa sanctioneze astfel de “casatorii”.

Curtea Suprema, cu cea mai restransa majoritate posibil, si-a depasit competentele redefinind casatoria. A transat o chestiune sociala si morala care polarizeaza societatea printr-un fiat legislativ. Este imoral si nedrept din partea guvernului nostru sa stabileasca drept lege un “drept” al persoanelor de acelasi sex de a se casatori. O astfel de legislatie dauneaza societatii si, in special, ameninta copiii care, acolo unde e posibil, merita dragostea atat a unei mame cat si a unui tata.

Ca episcopi ortodocsi, insarcinati de Mantuitorul nostru Iisus Hristos cu pastorirea turmei Sale, vom continua sa sustinem si sa proclamam invataturile Domnului nostru despre casatorie care, de la intemeierea sa, este o uniune sfanta intre barbat si femeie. Chemam toti ortodocsii din natiunea noastra sa ramana neclintiti in credinta ortodoxa si sa sa-si reinnoiasca fidelitatea fata de casatorie asa cum este ea definita de Biserica. Chemam, de asemenea, liderii politici ai acestei tari sa respecte legea Atotputernicului Dumnezeu si sa sa sustina credintele inradacinate ale milioanelor de americani.

traducere Cuvantul Ortodox

***

CUVANTUL MITROPOLITULUI IONA (Paffhausen) in catedrala ortodoxa ruseasca Sfantul Ioan Botezatorul din Washington DC – 7 iunie 2015

MARTURISIREA LUI HRISTOS IN SOCIETATEA “CORECTA POLITIC”, impotrivirea cu fermitate fata de pacate si degradarea morala si FELURILE PERSECUTIEI CRESTINILOR IN ZILELE NOASTRE:

Astazi praznuim Duminica tuturor sfintilor, sau Duminica dupa Pogorarea Duhului Sfant (…). Si cred ca este foarte important pentru noi in aceasta zi sa ne amintim ca, intr-adevar, suntem inconjurati de acest extraordinar “nor de sfinti”, acest nor al tuturor parintilor, maicilor si fratilor nostri: toti sfintii care s-au mutat la Dumnezeu inaintea noastra, cei stiuti, canonizati de Biserica si cei nestiuti si necanonizati de Biserica, cei uitati, toti aceia care de lungul veacurilor si-au lucrat matuirea prin mucenicie, prin viata monahala, sau prin simpla traire in duh crestin, crescandu-si copiii si silindu-se sa traiasca in frica de Dumnezeu si in iubirea de aproapele.

Acest praznic a inceput initial ca unul dedicat martirilor primelor veacuri, deoarece in Biserica primara, praznuirea martirilor avea o impotanta centrala in viata liturgica, iar martirajul era ceva cu care crestinii se intalneau zilnic; erau crestini care nu erau siguri ca vor ajunge sa-si plece capul in noaptea zilei ce urma sau daca se mai puteau trezi dimineata si ce vor intampina… Intr-adevar, aceasta este si soarta a multe mii si milioane de credinciosi raspanditi in zilele noastre prin Africa sau prin Orientul Mijlociu, pana in Indonezia. Si in special in Siria, Irak, in Egipt si in Sudan.

Acestea sunt teritorii pe care crestinii l-au detinut din vechime, va aduceti aminte din Faptele Apostolilor ca Siria era centrul de resedinta al sfintilor apostoli, Damascul si Antiohia, unde credinciosii s-au numit intaia oara crestini. Iar acum aceste teritorii sunt sub ocupatia brutala a extremistilor islamici care-L urasc pe Dumnezeu, pe crestini si pe Iisus Hristos, fara nici o explicatie.

Secolul trecut a fost marcat de brutala persecutie a crestinilor in Rusia, Ucraina si in tot Estul Europei, unde milioane de crestini si-au dat viata pentru Hristos, marturisindu-L pe Iisus Hristos cu un pret mare – acela al vietii lor, aceptand sa fie persecutati, sa fie dati afara din servicii, sa fie exilati, sa fie aruncati in inchisori pentru marturisirea credintei.

Se intampla din nou in zilele noastre, nu aici (in America) sau cel putin “nu inca”. Si cat de important este pentru noi sa ne aducem aminte si sa-i venerem pe sfinti, sa le dedicam cinstirea noastră profunda pentru sacrificiul pe care cei de astazi inca il fac pentru a-L marturisi pe Hristos. Copii mici sunt decapitati… Este foarte greu chiar sa ne gandim la asemenea orori. Copii sunt decapitati, crestini sunt crucificati, impuscati, si multe alte orori, numai pentru ca marturisesc ca Iisus este Hristosul.

Noi, crestinii din aceasta tara, nu intampinam “inca” o astfel de persecutie directa, pentru marturisirea noastra in Iisus Hristos. Dar, ceea ce trebuie noi se facem este sa acceptam sa fim catalogati ca incorect politici (politically incorrect), daca vom sta neclintiti in a ne marturisi credinta. Sa fii un crestin ortodox sau crestin in general in America zilelor noastre, ceea ce parea de negandit cu numai 40 de ani in urma… deci sa fii crestin in zilele noastre inseamna sa fii politic incorect!

Si cat de importanta sau cat de subtila este aceasta marturisire pe care noi suntem chemati sa o facem atunci cand lumea ofera atractiile ei, bogatiile ei, oportunitati profesionale, pozitii sociale pentru toti aceia ce accepta “spiritul vremii”, pentru cei ce accepta si sustin tot ceea ce societatea noastra promoveaza: imoralitatea, promiscuitatea, cea mai josnica degradare morala; ca-i vorba de mariajul homosexualilor sau de profunda plaga a avortului… toate aceste lucruri fata de care trebuie sa ne impotrivim cu fermitate.

Asta nu inseamna nicidecum condamnarea aproapelui sau judecata altora… ci ca trebuie sa stam neclintiti in a-L marturisi pe Iisus Hristos si credinta ortodoxa, in a marturisi ceea ce Biserica, Sfanta Scriptura si Sfintii Parinti ne invata cu privire la moralitate, invatatura universal acceptata de mii de ani si de sute de culturi laice, de milioane de oameni. Sa ramanem fermi in aceasta marturisire ce nu tolereaza injunghierea copiilor nenascuti, care nu accepta imoralitatea sexuala de orice natura ar fi ea, marturisire care nu tine pasul cu lumea si secularismul pentru castigul personal…

Oh, cat de des ne sunt oferite aceste atractii in zilele noastre!

Marturisirea noastra poate ca nu ne cere sa ne dam capul spre taiere sau, ca sa fim in acord cu realitatile contemporane, [nu este ca in acele cazuri din Orient in care trebuie] sa-l marturisesti pe Mahomed daca vrei sa nu-ti pierzi capul, ci este mult mai delicata.

Tocmai de aceea este atat de important pentru noi, frati si surori, sa-L marturisim pe Hristos, iar a-L marturisi pe Hristos inseamna ca, daca-I suntem credinciosi Domnului nostru, nu putem accepta ceea ce lumea de astazi ne pune inainte si este cu mult mai bine sa renuntam la tot ceea ce acesta lume ne ofera, pentru ca Insusi Domnul ne intreaba “ce poate omul sa dea in schimb pentru sufletul sau?”

Ce dai tu in schimb pentru sufletul tau? O promovare la serviciu? Ceva mai multi bani in buzunar? Poate o slujba aleasa cu un birou luxos cu geamuri mari la etaj…?

Ce vom da noi in schimb pentru sufletele noastre? Vom putea sta neclintiti si integri?

Aceste cuvinte ale Domnului Hristos au un inteles profund: “Cel ce iubeste pe tata sau pe mama mai mult decat pe Mine, nu este vrednic de Mine” sau “cel ce iubeste mai mult pe fiu sau pe fiica”… sau cel ce iubeste slujbe si pozitii sociale, sau bogatie, sau respect in ochii lumii nu este vrednic de Mine.

Asa ne cheama Domnul nostru Iisus Hristos astazi.

Toti acesti martiri incepand cu Sfantul si intaiul Mucenic Stefan pana la ultimul crestin decapitat in Irak, sau Siria sau Egipt azi dimineata, L-au ales pe Iisus Hristos mai presus decat orice in aceasta lume; toti acesti monahi, de la Sfantul Antonie al pustiei Egiptului pana la cei de astazi, au ales sa renunte la ceea ce le oferea lumea.

Ne vom numara si noi printre ei? Caci ei sunt acest nor de marturisitori care ne vor apara sau in fata carora ne vom rusina la Judecata.

Asa ca, frati si surori, sa punem la inima aceste cuvinte si sa stim ca Harul care ne vine de Sus este infinit mai important decat banii, pozitia sociala, sau respectul pe care lumea ni-l ofera si, indiferent de pretul platit, trebuie sa fim darji in a-L marturisi pe Hristos ca sa putem sta si noi nerusinati in fata Domnului si, numarandu-ne cu acest nor de marturisitori, sa putem intra in Imparatie slavindu-L pe Domnul nostru care El insusi Ii slaveste pe Tatal si pe Sfantul Duh, Amin.

traducere (usor revizuita) pentru Cuvantul Ortodox de ellaina

met-jonah-march-for-life-2009

*

*


Categorii

Avort, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Cultura desfraului, Homosexualitate, Martiri si jertfe in zilele noastre/ Biserica rastignita, Mitropolitul Iona al Americii, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Razboiul impotriva familiei / vietii/ copiilor, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

17 Commentarii la “Adunarea Episcopilor Ortodocsi din America reactioneaza fata de decizia CURTII SUPREME a SUA: “O DECIZIE IMORALA SI NEDREAPTA. FACEM APEL LA ORTODOCSI SA RAMANA NECLINTITI IN CREDINTA”/ Predica MITROPOLITULUI american IONA: “A FI CRESTIN IN ZILELE NOASTRE INSEAMNA A FI INCORECT POLITIC” (video si traducere)

  1. Well, SOMEONE HAD TO SAY SOMETHING. Da, ma iertati pt “tipatul mut” dar chiar asa, cineva trebuia sa zica ceva. Ca prea stam in temnita in care ne simtim bine si suntem corecti dpdv politic. Si cine au fost primii care au zis? ORTODOCSII.. Bravo lor ca si ierarhi, bravo noua ca inca nu am adormit de tot sufleteste.
    Doamne ajuta si daca ne intrebam (poate) de ce plangeau atatea icoane ale Maicutii Domnului, iata ca am aflat si raspunsul.

  2. In sfarsit, au reactionat ortodocsii de acolo. Era si cazul. Bravo lor.

  3. Casatoria este o ,, taina ” din punct de vedere al bisericii noastre ortodoxe, una dintre cele 7 taine printre care si botezul.Iisus a spus ca la casatorie barbatul sa-si urmeze femeia si sa plece in lume si nimeni sa nu desparta ce a unit Dumnezeu, fiindca acesta uniune se realizeaza in fata lui Dumnezeu , este ca un juramat pe care il spui in fata LUI ca vei fi pururea unit cu sotul sau sotia ta toata viata.Prin casatorie barbatul si femeia sunt un singur trup.

  4. Sa le dea Domnul putere de lupta impotriva diavolului care acum este pe fata, tuturor episcopilor si tuturor ortodocsilor din America.Sigur se va da o lupta.Hristos sa-i intareasca sa reziste la ce se intampla acolo.Grea misiune ii asteapta.

  5. Deosebite aprecieri cultului ORTODOX care alatuti de celelalte culte crestine isi ridica glasul impotriva legalizari homosexualilor , practica care este impotriva invataturi Sfintelor Scripturi, care este Cuvantul Divin infailibil si vesnic . Dumnezeu a instituit familia formata dintr’un barbat ADAM si o Femeie EVA si a legiferat’o prin legea dela Sinai unde a poruncit ,in porunca a 5-a ” Cinsteste pe TATAL tau si pe MAMA ta “,de unde se stie ca un copil trebuie sa aiba un tata si o mama pe care este obligat sa-i cinsteasca. Nu zice ca un copil sa aiba 2 tati sau 2 mame ,aceasta este opera DEAVOLULUI cu care cauta sa insele oameni si sa-i duca pe calea rataciri, asa cum la inceput a inselat’o pe EVA . De aceea trebuie sa ne unim toti crestini indiferent de apartenenta cultica si sa facem front comun impotriva acestei hotariri nedrepte care va afecta viitorul crestinilor GOD BLESS AMERICA & ROMANIA

  6. Vad ca grecii reactioneaza. De ce nu o facem si noi?

  7. @aniush:

    Pai nu sunt doar greci in aceasta adunare – este cea a tuturor episcopilor canonici din SUA.

  8. Exceptionala predica, te simti usurat auzind ca in sfarsit se afirma rautatea acelor masuri, parca nu suntrem obisnuiti sa auzim spunandu-se asa clar si explicit despre raul care se pregateste pentru noi toti, doar aici pe net stiim si aflam ce se intampla, dar sa auzi asta intr-o predica, mai ales in tara dictaturii, este mare lucru.
    Pe cand si la noi aceasta grija de a anunta credinciosii de pericolul ce se apropie. Parca ne-am intelege sa nu discutam asa ceva, sa nu se produca tulburare?? culmea rastalmacirii, aici e vorba sa anunti evenimente care au legatura cu viata duhovniceasca, iar consecinta e ca nu se va produce tulburare ci o pregatire.
    In acel loc a fost o adunare de episcopi, ar putea avea valoare de sinod al acelei zone, s-a dat si o declaratie. Poate se va auzi si aici ceea ce s-a spus acolo, fiind vorba de niste episcopi. In alte tari oamenii sunt mai dezinvolti, mai curajosi si mai doritori sa anunte si altora despre ce urmeaza sa se intample, mai ales ca e vorba de impunerea unui pacat, sub forma unei legi. Nu au autoinhibitia de a nu vorbi despre ce fac politicienii, care in acest caz au abuzat prin masuri impotriva dreptcredinciosilor.
    Ma bucur sa aud o asa exceptionala predica si din partea parintelui Aldea si cred ca ar trebui sa mai cautam pe you tube alte predici ale dumnealui, in felul acesta avand parte de o invatatura corecta, spusa intr-un mod car se potriveste cu asteptarile si mentalitatile de azi. Ma bucur ca exista oameni prin care biserica trece prin perioade deosebit de grele. Daca am vedea cate suflete pot fi pierdute in urma acestor masuri draconice, impotriva populatiei si a ispitirilor venite de la niste voluntari care vor promova stricaciunea chiar in scoala, am intelege de ce sunt vremuri deosebit de grele.
    Aceasta nu e doar o problema a loc ci si a noastra, pentru ca deja se prefigureaza aceleasi masuri si pentru noi, iar noi ce o sa zicem? O sa fim la nivelul lor?

  9. @constantin

    Numai ca parintele Aldea(asa cum a precizat si altadata) nu se isterizeaza pe subiectul “anti-gay” .Caci ei sunt doar unelte.Asa cum diverse grupari sunt(sau au fost) unelte.Vizata e “relativa libertate” .

  10. @emanuel:

    wow, fantastica predica par. Aldea!

    Iata un exemplu de implicare sanatoasa a Bisericii. Si imi mai place ceva la discursul lui (dincolo de pertinenta, argumente logice si puternic ‘suflu’ duhovnicesc): nu da deloc atentie ‘dusmanilor’, persoanelor lor, nu ii califica, ni ii eticheteaza, nu se lasa manat de ura, nimic din toate astea. Pur si simplu se refera la faptele lor, ceea ce face ca discursul sa fie f obiectiv, ‘cu privirea catre Cer’ ca sa zic asa…

    F.f.tare parintele.

  11. Parintele Aldea cred ca este cel mai bun exemplu de urmat, a expus pareri despre raul care bantuie acum lumea.Am toata stima si consideratia pentru dumnealui.Bine ar fi daca ar mai fi si alti duhovnici ca dumnealui. Parintele Aldea nu se isterizeaza pentru ca este tare in credinta, dar cred ca este ingrijorat de fenomenul gay .

  12. Ce o mai fi insemnand sa te isterizezi de ceva? Oare sa ridici tonul, sau sa spui ca e ceva gresit, sau sa aduci argumente? Parca si prezentatorii de produse de la tv vorbesc mult si argumenteaza, dar nu zice nimeni ca se isterizeaza. La fel si in discutiile contradictorii dintre alesi, chiar daca cineva sustine ceva, nu se poate spune ca s-a isterizat.
    Si atunci cine este in acest fel? Cred ca nimeni de fapt, dar este un epitet care i se atribuie, asa gratuit, doar pentru a arata ca nu esti de acord cu ce spune.
    Este prezentat ca vorbeste isteric si atunci, scade interesul pentru ce spune, doar pentru ca i s-a atribuit acel cuvant, poate fara rost.
    Tare imi e ca nimeni nu e asa ci in toate situatiile, este vorba de ceea ce considera cel care aude.
    Cei care pun pasiune in ce zic, ar trebui considerati odata in plus ca opusul celor indiferenti. Nu cred ca e nimeni isteric ci doar noi avem un interes sau nu pentru ce zice.

    Dar aceasta patima, a celor gay, reprezinta si o rusine pentru fiinta numita om, coborandu-se la ceva ce nici animalele nu accepta, dar mai rau decat asta e suferinta fara limite ce o simte pentru totdeauna cel ajuns acolo unde chiar este si plangere si durere si suspin.
    Oare cel care incearca sa argumenteze in folosul celor nestiutori, sa nu ajunga in acel loc, nu ar merita sa fie si putin insistent, adica isteric cum ar putea fi perceput, doar pentru a-i opri pe frati sa faca o greseala?
    Cei care au mai studiat stiu cat de mare e acel pacat si de aici:
    unii se chinuie sa arate si altora,
    altii nu se coboara sa vorbeasca de astfel de lucruri urate
    altii se bucura ca nu sunt ei implicati,
    iar altii azi, aud ca nu trebuie (ce o insemna acel trebuie) sa vorbim de asta ci de alte lucruri… ca asa a zis cineva…

    Minoritatile sunt exacerbate azi pentru a distruge unitatea majoritatii, dar aici e mai grav pt ca se impune majoritatii sa invete ce fac acei stricati, este afectata mintea si gandirea celor, majoritari.
    Minoritatii nu i se impune sa invete ce e normal, ci doar majoritatea e obligata sa ia contact cu aberatiile la care au ajuns niste viciosi.
    Presupun ca cei care arunca cu piatra in geam sunt… o minoritate.
    Cum ar fi sa inveti pe toti ceilalti cum se arunca cu piatra in geam? Poate asa vedem dimensiunea situatiei de azi.
    Am incercat asa, sa argumentez ceva ca la lb.romana, pornind de la o idee sugerata si fara legatura cu vreo persoana, pentru ca cei de aici e clar ca sunt sustinatori ai binelui, ba mai si observa ceea ce se altii nu vad si nu cauta sa afle.

  13. Va rog, nu am inteles ultima parte din titlul articolului:
    impunand, astfel, tuturor statelor sa recunoasca si sa sanctioneze astfel de “casatorii”
    cred ca e o eroare de traducere pe undeva sau poate lipseste ceva.

    Doamne ajuta si ma iertati!

  14. @Liliana:

    Am folosit termenul in prima sa acceptiune:

    SANCȚIONÁ, sancționez, vb. I. Tranz. 1. A aproba, a confirma, a întări o lege, o dispoziție, un act printr-o semnătură autorizată, pentru a-i da valabilitate; p. gener. a încuviința, a statornici, a consfinți.

    http://dexonline.ro/definitie/sanc%C8%9Biona

  15. Atentie – aceasta adunare a Episcopilor… ORTODOCSI include si o dioceza “carpato…” unde simt greco-catolici uniti cu Roma.
    Din link on link aflam ca Ortodoxia este o ramura crestina ca si Romano-catolicii si Protestantii.
    Aflam ca “a deveni ortodox” inseamna catehizare… ca nu e regula decat ce zice preotul parohiei…
    Aflam ca difernte intre “ramurile” crestine enumerate tin doar de “limba” si sint “diferente minore”.. de la tara la tara…
    Trist este ca si Ortodoxul Nicolae “dat” de BOR sa fie Arhiepiscop in Biserica din America si Canada este printre acesti prelati care formeaza “ansamblul”/Adunarea cu textul redat in articol.
    A gira stilistii, cu “unitii cu Roma” si probabil (nu am mai avut puterea sa cercetez in detaliu..) cu alti schismatici… sub faldurile Ortodoxiei nu o consider deloc o atitudine respectuoasa si nici “lucratoare”. Nedemn si profanator mai degraba a Ortodoxiei.
    Am inchegat un rezumat cu surse care sustine cele spuse de mine, fara bucurie.
    Nu e totuna cine marturiseste adevarul daca scopul aceluia este sa se mareasca pe sine…
    Sa fi declarat fiecare fara sa se “asocieze”… cum a facut de exemplu +Tikhon – Archbishop of Washington Metropolitan of All America and Canada..
    Sau Episcopul Ortodox al OCA, Paul de Chicago –
    http://www.pravmir.com/bishop-paul-responds-to-us-supreme-court-decision/#ixzz3fTgdvhF1

    Nu am auzit pe Patriarhul Bartolomeu sa reactioneze – poate nu stiu eu – dar am vazut mesajul sau la “celebrarea zilei oceanelor”.
    A Celebra – a “face” = A săvârși cu solemnitate un act de însemnătate publică sau privată…
    unde “solemn” = SOLÉMN, -Ă, solemni, -e, adj. (Adesea adverbial) 1. Care are loc după un anumit ceremonial; cu fast, sărbătoresc. 2. Important; grav, serios. ♦ Desăvârșit; intens, profund. ♦ Sfânt, sacru. ..
    Un fel de inchinare la creatie ca sa nu spun de-a dreptul… idolatrie, sa ma ierte Dumnezeu dar nu inteleg altceva, chiar citind “motivarea”, as zice – rastalmacirea intelesurilor ca sa “dea bine” la paganii acestui New Age.
    Dar sa redau rezumatul:
    ——————————-
    Adunarea Episcopilor Ortodocsi din SUA
    http://assemblyofbishops.org/about/canonical-jurisdictions
    FORMATA DE LIDERII / EPISCOPI reprezentand:

    1. Ecumenical Patriarchate
    1.1 Greek Orthodox Archdiocese of America
    1.2 Greek Orthodox Metropolis of Mexico
    1.3 American Carpatho-Russian Orthodox Diocese of the USA http://www.acrod.org/
    care include http://www.stjohnsmission.org/about-us/leadership/ despre care aflam ca este:
    “… St John the Compassionate Mission is incorporated as a non-profit organization and issues tax receipts. St John’s is an Apostolate of the Carpatho-Russian Diocese of the Ecumenical Patriarchate.”
    si care mai include si parohie, nu doar misiune: http://www.stsilouan.org/ParishNews.html
    Aflam din site: Parish News: The 2015 Parish Council .. Fr. Roberto Ubertino – President … Nicolaie Atitienei – Youth Officer
    … care parohie este a arondata unei biserici = http://www.bunavestire.org/scrisori/2010/21nov.html
    BISERICA ROMÂNĂ UNITĂ CU ROMA, GRECO-CATOLICĂ
    BYZANTINE ROMANIAN CATHOLIC MISSION, TORONTO, CANADA
    Surpriza mare, caci in tara vede “americanu” ca nu-I da BOR avere Vaticanului prin “uniti”… iar “afara”, unitii sint Ortodocsi cu “martor” Ortodox crescaut, ..”nu facut” de BOR… Arhiepiscop Ortodox Americano-canadian.
    ….
    Iata ce ne “spune” site-ul “unitilor” cu Roma… despre catehizarea cui “urmareste” sa se faca Ortodox:
    How To Become Orthodox
    You may be wondering how can I become Orthodox?
    There is no universal rule or “popular” program today in the Orthodox Church to catechise anyone seeking baptism or full communion in the church.

    Deci nu se boteaza copilul cat mai devreme dupa nastere…!?!
    Sau nici nu se considera ca se boteaza omul abia nascut??

    Si mai “invatam” ceva de la site-ul care “leaga” virtual aceasta adunare ecumenista sI nu… ecumenica:

    http://theorthodoxchurch.info/main/
    … Orthodox Christianity is one of three main branches of Christian Church in the world along with Roman Catholic and the Protestants.

    These autocephalous churches share a common faith, common principles of church policy and organization, and a common liturgical tradition. Only the languages used in worship and minor aspects of tradition differ from country to country. The head bishops of the autocephalous churches may be called Patriarch, Metropolitan, Catholicose, Pope or Archbishop.

    Ortodoxia este o ramura crestina ca si Romano-catolicii si Protestantii. ???
    “Impartasesc” aceeasi credinta, principii, politica si organizare si o traditie liturgica comuna.. !?!
    Doar limbile folosite la rugaciune si aspecte minore de traditie difera de la tara la tara. ???
    Episcopul conducator (capul) … poate fi numit Patriarh, Mitropolit, Catolicos, Papa sau Arhiepiscop.
    Eci, nici o diferenta, nici o ierarhie,… o apa si un pamant……
    ASTA DA! – “INTELEGERE”!
    ASTEA DA! – ORTODOXIE si CRESTINISM!?!!

    In continuare, mai fac parte liderii de la:

    1.4 Ukrainian Orthodox Church of the USA
    1.5 Albanian Orthodox Diocese

    2. Patriarchate of Antioch
    2.1 Antiochian Orthodox Christian Archdiocese of North America

    3. Patriarchate of Moscow
    3.1 Russian Orthodox Church
    3.2 Russian Orthodox Church Outside of Russia (ROCOR)

    4. Patriarchate of Serbia
    4.1 Serbian Orthodox Church in North and South America

    5. Patriarchate of Romania
    5.1 Romanian Orthodox Archdiocese in the Americas
    http://www.romarch.org/ro/pags.php?id=8
    Arhiepiscopia Ortodoxă Română în America şi Canada
    … Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române validează.în unanimitate la şedinţa din 13 martie, 2002 … alegerea şi îi acordă Părintelui Nicolae rangul de Arhimandrit. … Prezenţa Prea Fericitului Părinte Patriarh Teoctist şi a înalţilor ierarhi membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ce fac parte din delegaţia oficială accentuează importanţa acestui eveniment istoric…

    6. Patriarchate of Bulgaria
    6.1 Bulgarian Eastern Orthodox Diocese of the USA, Canada, and Australia

    7. Patriarchate of Georgia
    7.1 Georgian Orthodox Church

    Si, cu voia Dumneavoastra, pe ultima pozitie… cea mai puternica structura Nord Americana:
    8. Orthodox Church in America
    8.1 Orthodox Church in America

  16. Am vazut aseara un documentar la antena 3 despre extraterestri.Este o grupare raeliana care spun ca au luat deja legatura cu ei si ca in 2035 se asteapta venirea lor si ca sa-i intampine cum se cuvine vor sa faca o ambasada in Israel.Sustineau acesti raelieni si sunt tot mai multi adepti, ca-l asteapta pe Isus si aratau imagini cu acesta. Au aratat o poza cu un asa zis extraterestru care dupa mine este oribil , este diavolul in persoana. Se zicea in documentar ca in SUA aceste fiinte au luat deja contact cu autoritatile inca de pe vremea celui de-al doilea razboi mondial.Cred ca se pregateste deja venirea Antichristului , caci inainte de a doua venire a lui Hristos va fi mielul cu coarne sau acest Isus asteptat de raeliti. Numele rael poate veni de la zeul RA , ra el.Acestia sustineau ca poate vor putea schimba credinta oamenilor despre geneza acestei lumi asa cum apare in Biblie , ca nu suntem facuti de Dumnezeu ci de niste fiinte extraterestre.Deci iata ce se pregateste si ce ne asteapta , legat de viitorul sumbru.Fereasca Dumnezeu de asa ceva.(Am scris acest comentariu aici intrucat mi s-a parut important subiectul si nu stiam la ce articol sa -l abordez).

Comentariile sunt inchise.

Formular comentarii

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare