IN INTERIORUL GUVERNULUI INVIZIBIL: RAZBOIUL, PROPAGANDA, CLINTON SI TRUMP: “Trump este detestat de catre cei in pozitii de putere in SUA din motive care nu au nimic de-a face cu opiniile si comportamentul sau respingator”

9-11-2016 9 minute Sublinieri

hillary-clinton

Vedeti si:

***

15037155_10154680945427528_143600344481701881_n

Strategic Culture Foundation:

In interiorul guvernului invizibil: Razboi, propaganda, Clinton si Trump

John Pilger, www.johnpilger.com

(traducere)

Jurnalistul american Edward Bernays este adesea descris drept inventatorul propagandei moderne. Nepot al lui Sigmund Freud, pionierul psihanalizei, Bernays a inventat termenul de “relatii publice” [PR] ca eufemism pentru strategemele de pacalire a celorlalti.

In 1929, acesta a convins feministele sa promoveze tigaretele pentru femei fumand in timpul Paradei de Pasti din New York – eveniment considerat de neimaginat. O feminista, Ruth Booth, a declarat: “Femei! Aprindeti inca o torta a libertatii! Daramati inca un tabu al sexului!”

Influenta lui Bernays se intinde mult dincolo de granitele publicitatii. Cel mai mare succes al sau a fost convingerea publicului american de a se alatura macelului Primului Razboi Mondial. Secretul, spunea acesta, consta in “ingineria consimtamantului” poporului cu scopul de “a-l controla si inregimenta vointei noastre fara ca macar sa-si dea seama”.

El a descris acest fenomen ca fiind “adevarata putere conducatoare a societatii noastre” si l-a numit “guvernul invizibil”.

Astazi, guvernul invizibil este mai puternic si mai putin inteles ca niciodata. In cariera mea de jurnalist si regizor, nu am cunoscut niciodata o propaganda atat de insinuatoare si, in acelasi timp, de necontestata ca acum.

Imaginati-va doua orase. Ambele se afla sub asediul fortelor guvernamentale al tarii de care apartin. Ambele orase sunt ocupate de fanatici care comit atrocitati teribile, precum decapitarea oamenilor. Exista insa o diferenta vitala.

Intr-unul dintre asedii, soldatii guvernamentali sunt descrisi drept eliberatori de catre reporterii occidentali ce-i insotesc, acestia raportand cu entuziasm bataliile si atacurile aeriene. Avem poze pe prima pagina a ziarelor cu acesti soldati eroici facand semnul victoriei. Nu prea se raporteaza victimele civile.

In al doilea oras – intr-o tara apropiata -, se intampla acelasi lucru. Fortele guvernamentale asediaza orasul controlat de aceeasi specie de fanatici. Diferenta consta in faptul ca acesti fanatici sunt sprijiniti, alimentati si inarmati de catre “noi” – Statele Unite si Marea Britanie. Au pana si un centru media finantat de catre Marea Britanie si America. O alta diferenta este aceea ca soldatii guvernamentali ce asediaza orasul sunt baietii rai, condamnati pentru atacarea si bombardarea orasului – exact ceea ce fac si soldatii buni din primul oras.

Derutant? Nu chiar. Acesta este dublul standard esential al propagandei. Ma refer, bineinteles, la asediul din zilele noastre asupra orasului Mosul de catre fortele guvernamentale ale Irakului, sustinute de SUA si Marea Britanie, si la asediul asupra Alepului de catre fortele guvernamentale ale Siriei, sustinute de Rusia. Unele sunt rele, celelalte sunt bune.

Ceea ce rareori se mentioneaza este ca niciunul dintre orase nu ar fi fost ocupate de catre fanatici si ravasite de razboi daca Marea Britanie si SUA nu ar fi invadat Irakul in 2003. Acea intreprindere criminala s-a bazat pe minciuni izbitor de asemanatoare propagandei ce ne distorsioneaza astazi viziunea asupra razboiului civil din Siria.

Fara tobele propagandei imbracate in stiri de ultima ora, monstruoasele ISIS, Al-Qaeda, al-Nusra si restul gastilor jihadiste poate nu ar fi existat, iar cetatenii sirieni poate nu ar fi luptat astazi pentru vietile lor.

Poate unii isi vor aminti sirul de reporteri BBC care ne spuneau in 2003 ca Blair este “justificat” in ceea ce s-a dovedit a fi crima secolului. Posturile de televiziune americane au produs aceeasi validare pentru George W. Bush. Fox News l-a adus pe Henry Kissinger sa debiteze despre nascocirile lui Colin Powell.

In acelasi an, la scurt timp dupa invazie, am filmat un interviu in Washington cu Charles Lewis, faimosul jurnalist american de investigatie. L-am intrebat, “ce s-ar fi intamplat daca cea mai libera presa a lumii ar fi contestat ceea ce s-a dovedit a fi doar propaganda grosolana?”. Acesta mi-a replicat ca, daca jurnalistii si-ar fi facut treaba, “exista o sansa foarte, foarte mare ca noi sa nu fi pornit razboiul impotriva Irakului”. A fost o afirmatie socanta, sprijinita insa de catre alti jurnalisti faimosi carora le-am adresat aceeasi intrebare – Dan Rather de la CBS, David Rose de la Observer si alti jurnalisti si producatori din BBC, ce au dorit sa ramana anonimi. Cu alte cuvinte, daca jurnalistii si-ar fi facut treaba, daca ar fi contestat si investigat propaganda in loc sa o amplifice, sute de mii de barbati, femei si copii ar mai fi in viata astazi, nu am avea ISIS si nici asediu asupra oraselor Alep si Mosul. Nu ar fi existat atrocitatea din metroul londonez din 7 iulie 2005. Nu ar fi existat migratia a milioane de refugiati, nu am fi avut tabere mizerabile.

Cand Parisul a fost si el supus unei atrocitati teroriste in noiembrie anul trecut, presedintele Francois Hollande a trimis imediat avioane sa bombardeze Siria – si, previzibil, si mai mult terorism a urmat bombasticismului acestuia despre o Franta “in razboi”, care “nu va arata mila”. Adevarul pe care nu niciun lider de stat nu are curajul sa-l recunoasca este acela ca violenta statala si cea jihadista se hranesc reciproc.

“Atunci cand adevarul este inlocuit de tacere”, spunea dizidentul sovietic Yevtushenko, “tacerea este o minciuna”.

Atacarea Irakului, atacarea Libiei, atacarea Siriei au avut loc deoarece liderii niciuneia dintre aceste tari nu erau marionete ale Vestului. Incalcarea drepturilor omului de catre Saddam sau Gaddafi era irelevanta. Acestia nu au ascultat ordinele si nu au cedat controlul asupra tarii.

Aceeasi soarta l-a asteptat si pe Slobodan Milosevic din momentul in care a refuzat semnarea unei “intelegeri” care cerea ocuparea Serbiei si convertirea ei la o economie de piata. Poporul sau a fost bombardat, iar el a fost condamnat la Haga. Independenta de acest gen este intolerabila.

WikiLeaks ne-a aratat ca liderul sirian Bashar al-Assad a fost atacat abia atunci cand a refuzat traversarea tarii sale de catre o conducta de petrol dinspre Qatar spre Europa. Din acel moment, CIA a planuit distrugerea guvernului sirian prin intermediul fanaticilor jihadisti – aceiasi fanatici care ii tin ostatici astazi pe cetatenii Mosulului si ai Alepului.

De ce nu vedem acestea la stiri? Fostul functionar al Ministerului de Externe britanic, Carne Ross, responsabil pentru operarea de sanctiuni asupra Irakului, mi-a zis: De jurnalisti ne ocupam in doua moduri: ori le serveam fragmente de informatii igienizate, ori le inchideam gura.”

Arabia Saudita, clientul medieval al Occidentului – catre care SUA si Marea Britanie au vandut arme in valoare de miliarde de dolari -, distruge acum Yemenul, o tara atat de saraca incat in cele mai bune zile ale ei, jumatate dintre copiii sai sunt subnutriti. Cautati pe YouTube sa vedeti tipurile de bombe masive – bombele “noastre” -, pe care sauditii le arunca asupra satelor sarace lipite pamantului, asupra nuntilor si inmormantarilor. Exploziile se aseamana unor mici bombe atomice. Sauditii lucreaza cot la cot cu ofiterii britanici. Acest fapt nu apare in buletinul de stiri de seara.

Propaganda este cea mai eficienta atunci cand aprobarea noastra este conceputa de catre cei scoliti in institutiile superioare – Oxford, Cambridge, Harvard, Columbia -, avand cariere la BBC, The Guardian, New York Times, Washington Post.

Aceste organizatii sunt cunoscute drept presa liberala. Se prezinta drept tribune luminate, progresive ale zeitgeist-ului moral. Sunt anti-rasiste, pro-feministe si pro-LGBT.

Si iubesc razboiul.

In timp ce vorbesc in favoarea feminismului, ele sprijina razboaie rapace care refuza drepturile a nenumarate femei, inclusiv dreptul la viata.

In 2011, Libia, pe atunci un stat modern, a fost distrus sub pretextul ca Muammar Gaddafi era pe cale sa comita un genocid impotriva propriului popor. Stirea era repetata neincetat, desi nu exista nicio dovada. Era o minciuna.

De fapt, Marea Britanie, Europa si Statele Unite isi doreau ceea ce le place sa numeasca o “schimbare de regim” in Libia, cel mai mare producator de petrol din Africa. Influenta lui Gaddafi pe continent si, mai presus de toate, independenta lui erau intolerabile.

Asa ca a fost injunghiat in spate de catre fanatici, sprijiniti de America, Marea Britanie si Franta. Hillary Clinton a aplaudat aceasta moarte macabra in fata camerelor de filmat, declarand: “Am venit, am vazut, a murit!”

Distrugerea Libiei a fost un triumf mediatic. In timp ce tobele razboiului bateau, Jonathan Freedland scria pentru Guardian: “Desi riscurile sunt foarte reale, motivatia unei interventii ramane puternica.”

Interventie ce termen politicos, benign, al carui adevarat inteles pentru Libia era acela de moarte si distrugere.

Conform propriilor inregistrari, NATO a lansat 9700 de atacuri aeriene impotriva Libiei, dintre care mai mult de o treime erau impotriva unor tinte civile. Au folosit inclusiv rachete cu incarcatura de uraniu. Uitati-va la pozele molozului din Misurata si Sirte, si la gropile comune identificate de catre Crucea Rosie. Raportul Unicef cu privire la copiii ucisi spune ca “majoritatea aveau varsta sub 10 ani”.

Ca o consecinta directa, Sirte a devenit capitala ISIS-ului.

Ucraina reprezinta inca un triumf mediatic. Ziare liberale respectabile precum New York Times, Washington Post si The Guardian, precum si televiziuni mainstream ca BBC, NBC, CBS, CNN au jucat un rol critic in convingerea publicului sa accepte un nou si periculos razboi rece.

Toate au denaturat evenimentele din Ucraina drept un act malign al Rusiei cand, de fapt, lovitura de stat din 2014 a fost produsul muncii in echipa a SUA, Germania si NATO.

Inversarea realitatii este atat de generalizata incat intimidarea militara a Rusiei de catre Washington nu apare la stiri; este suprimata in spatele unei campanii de denigrare si infricosare de tipul celor cu care am crescut eu in timpul primului razboi rece. Inca o data, rusii vin peste noi, condusi de un nou Stalin, pe care The Economist il descrie diabolic.

Suprimarea adevarului despre Ucraina reprezinta cea mai completa inabusire mediatica din cate imi pot aminti. Fascistii care au planuit lovitura de stat de la Kiev sunt din aceeasi specie cu cei care au sprijinit invazia nazista a Uniunii Sovietice in 1941. Intre toate spaimele despre inaintarea fascismului anti-semit in Europa, niciun lider nu mentioneaza vreodata fascistii din Ucraina – cu exceptia lui Vladimir Putin, dar el nu se pune.

Presa occidentala a muncit cu sarguinta pentru a descrie populatia de etnie rusa din Ucraina ca straini in tara lor, ca agenti ai Moscovei, aproape niciodata ca ucraineni ce isi doresc o federatie sau ca cetateni ucraineni ce se opun unei lovituri de stat orchestrata din afara impotriva guvernului ales democratic.

E ca si cum am asista la bucuria colectiva a unei reuniuni de razboinici infocati.

Tobosarii de la Washington Post care incita la razboi impotriva Rusiei sunt exact aceiasi redactori care au publicat minciuna despre imaginarele arme de distrugere in masa ale lui Saddam Hussein.

Pentru majoritatea dintre noi, campania prezidentiala americana reprezinta un circ mediatic, in care Donald Trump este nemernicul principal.

Insa Trump este detestat de catre cei in pozitii de putere in SUA din motive care nu au nimic de-a face cu opiniile si comportamentul sau respingator. Pentru guvernul invizibil din Washington, imprevizibilul Trump reprezinta un obstacol in calea proiectului american al secolului 21 – acela de a mentine dominatia SUA si de a subjuga Rusia si, daca e posibil, si China.

Pentru militaristii din Washington, adevarata problema cu Trump este aceea ca, in momentele sale de luciditate, acesta pare sa nu-si doreasca un razboi cu Rusia; el vrea sa discute cu presedintele rus, nu sa se lupte cu el; el vrea sa discute si cu presedintele Chinei.

In prima dezbatere cu Hillary Clinton, Trump a promis sa nu fie primul care introduce armele nucleare intr-un conflict. A afirmat, “In mod cert nu as face prima miscare. Cand se va intampla alternativa nucleara, s-a terminat.” Dar nu vom vedea asa ceva la stiri.

Oare chiar vorbea serios? Cine stie! Se contrazice adesea. Insa este clar ca Trump e considerat o amenintare serioasa pentru statu-quo-ul mentinut de catre vasta masinarie de securitate nationala a SUA, masinarie functionala indiferent de cine este la carma Casei Albe.

CIA il vrea invins. Pentagonul asemenea. Presa la fel. Pana si propriul sau partid il vrea invins. Trump este o amenintare pentru conducatorii lumii, spre deosebire de Clinton, care nu a lasat loc de indoiala in privinta planurilor de a merge la razboi cu Rusia si China.

Clinton se simte in forma. Si intr-adevar, faptele o arata. Ca senator, aceasta a sprijinit baia de sange din Irak. Cand a candidat impotriva lui Obama in 2008, a amenintat cu “stergerea de pe fata pamantului” a Iranului. Ca Secretar de Stat, a complotat la distrugerea guvernelor din Libia si Honduras si a pus in miscare ispitirea Chinei.

Acum s-a angajat sa sprijine interzicerea traficului aerian deasupra Siriei – provocare directa a Rusiei. Clinton are toate sansele sa devina cel mai periculos presedinte al SUA din viata mea – distinctie pentru care competitia este acerba.

Fara nici cea mai mica dovada, a acuzat Rusia de sprijinirea lui Trump si de spargerea casutei personale de email. Publicate de WikiLeaks, aceste email-uri ne arata ca ceea ce spune Clinton in privat, in discursurile pentru cei bogati si puternici, este opusul a ce declara in public.

De aceea sunt importante amutirea si amenintarea lui Julian Assange. Ca editor al WikiLeaks, Assange stie adevarul. Si pot sa va garantez ca Assange este intreg la minte.

Astazi asistam la cea mai mare aglomerare de forte armate conduse de SUA de la Al Doilea Razboi Mondial incoace – in Caucaz si estul Europei, la granita Rusiei, si in Asia si Pacific, unde este vizata China.

Sa aveti asta in minte atunci cand circul alegerilor prezidentiale va lua sfarsit pe 8 noiembrie. Daca va castiga Clinton, vom asista la un cor de comentatori imbecili care ii vor celebra incoronarea ca pe un mare pas inainte pentru femei. Nimeni nu-i va mentiona victimele: femeile din Siria, femeile din Irak, femeile din Libia. Nimeni nu va zice nimic de exercitiile de aparare civila desfasurate in Rusia. Nimeni nu isi va aminti de “tortele libertatii” ale lui Edward Bernays.

Purtatorul de cuvant al lui George Bush a caracterizat la un moment dat mass-media drept “facilitatori complici”.

Aceasta descriere, iesita din gura unui functionar senior al unei administratii a carei minciuni, facilitate de media, au cauzat atata suferinta, este un avertisment al istoriei.

In 1946, procurorul Tribunalului de la Nuremberg a spus despre mass-media germana: Inainte de fiecare agresiune majora, initiau o campanie de presa calculata in asa fel incat sa-si slabeasca victimele si sa pregateasca psihologic poporul german pentru atac. In sistemul de propaganda, cele mai importante arme erau presa si radioul.

Traducere B.D. pentru Cuvantul Ortodox (exclusiv)

www-usnews-com

Legaturi:

***

***

 


Categorii

America, Dezinformari, hoaxuri, diversiuni, manipulari, Inscenari, facaturi, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

50 Commentarii la “IN INTERIORUL GUVERNULUI INVIZIBIL: RAZBOIUL, PROPAGANDA, CLINTON SI TRUMP: “Trump este detestat de catre cei in pozitii de putere in SUA din motive care nu au nimic de-a face cu opiniile si comportamentul sau respingator”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Propaganda urii:
  In campania electorala Trump a fost somat de Clinton sa spuna daca va accepta infrangerea. O capcana in care Trump n-a cazut. Dar astazi ei nu vor sa accepte ca au fost infranti:

  http://www.dcnews.ro/oamenii-refuza-sa-recunoasca-victoria-lui-trump-proteste-masive-in-sua_521911.html

  De fapt vor sa il vada infrant si umilit, poate chiar mort prin orice mijloace. Ma intreb daca va fi un nou Dallas pana in ianuarie.

 2. @ Titus L.:

  Exact la asta ma gandesc si eu. Si, spre deosebire admin-ul care a alcatuit nota din postarea precedenta, chiar cred ca echipa Trump (nu el ca persoana doar), care merge pe valori real conservatoare, deranjeaza enorm “Sistemul” si ideologia sa hard, nu face parte din el, de aceea cred ca urmeaza represaliile dure.

 3. @ admin2: nu prea sunt de aceesi parere – americanii vb de ceva vreme despre lege martiala, represalii, pregatiri suspecte, haos controlat (in scopul polarizarii societatii, vorba unui rabin).. cred totusi ca aceasta a fost alegerea sistemului. Asiaticul spune ca e un adevarat blestem sa se indeplineasca ceea ce-ti doresti.

 4. @ carmen:

  Despre astea se vorbeste de multi ani, ei sunt mereu pregatiti si acum au agitat batul asta, ca sa sperie lumea, dar, ce sa vezi… cu toata propaganda si cu toate amenintarile, lumea tot nu s-a lasat! Fireste ca haosul e controlat, insa nu in sensul ala in care credem ca si alegerea lui T e tot “mana lor”, ca asta era etapa din plan care era prevazuta. Ci e doar defectiunea care trebuie urgent reparata prin aplicarea planului B.

 5. Da, e posibil. Vorba lui Netanyahu: alegerea reprezinta o calatorie in necunoscut.

 6. (Din viitoarea echipa s-ar parea ca va face parte si Newt Gingrich, posibil ministru de externe, despre care grecii spun ca ar fi un admirator declarat al lui Kemal Ataturk; nu se stie insa daca admiratia cuprinde si capitolul genocidului armean.)

 7. Coemntariu de pe fb – ironic, evident (nerecomandat celor un pic mai pudici):

  https://www.facebook.com/hashtag/truiemump?source=feed_text&story_id=1358452574167762&pnref=story

  Nu, Carmen, asta NU a fost alegerea sistemului. La fel ca si in cazul Brexit, asta dovedeste ca vocea multimii chiar conteaza, exact ce demonstreaza cu subiect si predicat si articolul – excelent!! – de mai sus. Sistemul nu avea de ce sa isi doreasca dezvaluirea atator informatii efectiv compromitatoare si nemaipomenit de relevante, unice in istorie daca stam sa ne gandim mai bine.

  Si jigodiile nu se vor lasa cu una cu doua, trust me. Ce ma ingrijoreaza pe mine este ca au de partea lor generatia tanara care reprezinta experimentul viu al propagandei mincinoase de care vorbeste John Pilger, si care este masiv manipulata prin intermediul retelelor de socializare. Au si ei tinerii lor frumosi si liberi. E generatia Y, o generatie a carei carenta de valori, lipsa de empatie si responsabilitate au fost demult constatate de sociologi (sigur, cu exceptiile de rigoare, astfel de analize aprioric nu pot fi absolutizate si nici nu isi propun asta). Din fericire, se pare ca generatia Z (copiii si adolescentii de acum) nu vor mai urmari acelasi tipar si prezinta deja semnele unei maturitati personale net superioare. Si, desigur, exista Dumnezeu si interventiile Sale minunate care apar in zone nestiute de noi, in viata fiecarui om, in aparent maruntele si insignifiantele secvente cotidiene, si care isi dovedesc ulterior, cand nu te astepti, puterea de a schimba decisiv datele initiale.Pt ca El are perspectiva completa, inclusiv cea temporala, pt ca El stie potentialul fiecaruia din noi, trecutul, prezentul si viitorul si multe alte lucruri pe care noi nu le stim. El stie sa pregateasca oamenii si sa ii adune atunci cand va fi cazul. Totul e ca noi sa nu incetam aceasta lucrare de curatire interioara, sa nu ne ostoim nazuinta catre El.
  (scz,iar o dau pe filozofie…)

 8. Legat de generatia Y: dar si cei necontaminati cum sunt! Cand nu sunt opacizati de propaganda, acesti tineri se dovedesc extrem de talentati si creativi profesional, cu o logica fara cusur, o mare capacitate de a si mentine neutralitatea afectiva fara efort (dotati pt analize profesionale, obiective) si capabili sa faca fata adversitatii fara a si pierde sangele rece. Am avut prilejul sa ii vad ‘la lucru’ pe unii dintre ei si m au impresionat.

 9. http://www.activenews.ro/externe/Unul-dintre-liderii-republicani-favorit-sa-preia-un-post-in-Guvernul-Trump-O-sa-fim-capabili-sa-spunem-Nu-vrem-acest-globalism-nu-e-normal-sa-spunem-altor-popoare-ce-sa-faca-inainte-sa-facem-curat-in-propria-curte-138139
  Frumos, un vis frumos. Iacata cum se contureaza, pe baza aspiratiilor comune, guvernul dorit de toti. Lipseste religia care nu va mai separa, ci va uni si impaca pe toti. (Ps: parca as privi la otv, pacat ca l-au inchis..)

 10. S-ar putea ca sistemul american ,ca sa existe,sa recurga la orice marsavie ,de la-l extermina pe Tramp, pana la a declansa al 3 lea razboi mondial.Pentru ei nu exista infrangere .Trufia i-a dus atat de sus ,incat,satana insusi se mira de cata ”cadere in sus” au putut, unii din neamul omenesc, sa aiba parte.E mandru de ”opera sa”.L-au depasit in prostie si mandrie.Un om de-o asemenea anvegura e capabil sa distruga o lume intreaga pt.a-si satisface orgoliul,chiar daca pierde si el tot.DOAMNE AJUTA!

 11. @3 carmen
  Ai perfecta dreptate, vom vedea in SUA ce am vazut in Turcia.

  Trump says U.S. shouldn’t criticize Turkey’s Erdogan over post-coup purge
  https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2016/07/21/donald-trump-says-u-s-shouldnt-criticize-turkeys-erdogan-over-post-coup-purge/

  Evident ca Trump a fost scos la rampa si promovat de sistem. Cei care cred altfel, sa se intrebe de ce sistemul care a scos la iveala mesajele compromitatoare a hotarat ca nu este cazul inceapa o ancheta asupra lui Killary.

  “Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.” – Mark Twain

 12. “Donald Trump will impose martial law if he wins”

  Tony Schwartz spent the best part of a year trailing Donald Trump when he ghostwrote the tycoon’s 1987 bestseller The Art of the Deal.

  He believes he knows him well enough to predict that if Mr Trump is elected president, he would try and impose martial law, attack the free press and launch an attack on people he felt had slighted him that could make Richard Nixon’s actions against his enemies appear like “child’s play”.
  http://www.independent.co.uk/news/people/presidential-election-donald-trump-will-impose-martial-law-if-he-becomes-president-says-art-of-the-a7382086.html

 13. @M (12):

  Nici un paradox aici, pt simplul fapt ca premisa e gresita: NU sistemul este cel care a scos la iveala mesajele compromitatoare.

 14. @ M: ei numesc asta ‘revolutie impotriva globalizarii’; pt noi se cheama sec pregatire pt instalarea uzurpatorului. https://www.equities.com/news/the-two-biggest-events-of-2016-are-about-anti-globalization
  Uniti in Hristos, sa stam bine, cu frica si luare-aminte la ceea ce se intampla in jur, ca nimic din ceea ce azi ia lumea prin surprindere, noua nu ne-a ramas nedescoperit!

 15. A INCEPUT REVOLUTIA! Legea martiala s-ar putea sa fie instaurata inainte de 20 ianuarie, cand este programata inaugurarea lui Trump la Casa Alba.

  Anti-Trump Protests Continue Across The US Overnight: Burn American Flags, Smash Windows
  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-10/anti-trump-protests-continue-across-us-overnight-burn-american-flags-disrupt-traffic

  Anti-Trump Protesters Fill the Streets Nationwide
  http://www.alternet.org/election-2016/anti-trump-protesters-block-highways-15-36-cities-where-protests-raged-against-trump

 16. @carmen,
  am citit artcolul ,si……….cred ca tot iadul se va dezlantui.Sa ne fereasca Dumnezeu de ce va urma.Nu sunt pesimist deloc,ca fire,dar in ceea ce priveste viitorul apropiat si cel foarte apropiat ,ma face sa ma gandesc ,in ce crapaturi de pamant sa ma ascund eu si neamul meu.Cred ca ceea ce s-a intamplat in America ar fi trebuit sa fie acum 60 de ani ca sa aiba efect acum,acum e prea tarziu.America e in metastaza,metastaza ce a cuprins intreaga lume.Nu trebuie de cat un mic branci ca totul sa se duca de ”rapa”.DOAMNE AJUTA!

 17. @ GHEORGHE.george 1982: dar nu aveti de ce sa va temeti, articolul face doar legatura intre brexit si suaexit, ambele evenimente avand loc in acelasi an; arata, de fapt, ca aceeasi stare de spirit a condus la ambele revolutii contra globalizarii, cum le numesc autorii. faptul ca Europa se va molipsi de virusul revolutionar, nu trebuie sa ne surprinda si nici sa ne ingrijoreze prea tare, ci doar sa privim cu atentie si in cunostinta de cauza ceea ce se intampla. N-avem unde fugi, eu una n-am unde fugi, familia mea e mare, nu ma pot imparti defel, trebuie dar sa raman pe loc si sa-mi pun nadejdea in Dumnezeu, ca multi altii, defel.

 18. Adrian Vasilescu, consilierul lui Isarescu, spune ca ne aflam in pragul unui nou ciclu de 100 ani si al unui nou razboi mondial

  “Daca Trump a iesit presedinte probabil ca jumatate de lume trebuie sa se gandeasca la alta planeta. Nu indraznesc sa fac previziuni. Poate ca alegerea lui Trump a marcat o granita de sistem, vorbim de cicluri istorice de 100 de ani, si ne pregatim pentru un alt ciclu de 100 de ani”, a spus Vasilescu.
  Vasilescu a avertizat ca astfel de cicluri lungi nu au neaparat finaluri fericite, in conditiile in care ciclul de 100 de ani de dupa pacea de la Viena, din 1815, care a pus capat razboaielor napoleoniene, s-a sfarsit cu tragedia Primului Razboi Mondial.
  http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/vasilescu-alegerea-lui-trump-a-marcat-o-granita-de-sistem-urmeaza-alt-ciclu-de-100-ani–144125.html

 19. 2 august
  “Donald Trump a demonstrat în mod deplorabil că nu este pregătit să fie preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Barack Obama într-o conferinţă de presă comună cu premierul din Singapore.
  http://www.gandul.info/international/barack-obama-atac-la-adresa-lui-donald-trump-nu-este-calificat-15548475

  Azi
  Intalnire Obama – Trump la Casa Alba. “Abia astept sa-i cer sfatul presedintelui Obama. Am mult respect pentru el”
  Trump a declarat dupa intalnire: “Domnule presedinte, pot sa spun ca a fost o mare onoare sa fiu aici cu dumneavoastra”
  http://stirileprotv.ro/alegeri-sua/intalnirea-de-la-casa-alba-dintre-obama-si-trump-pentru-o-tranzitie-lina-a-puterii-declaratiile-lui-hillary-clinton.html

  Cine mai are dubii ca Trump este omul sistemului?

 20. Calm-calm-calm! Trump e baiat mare, stie el sa se descurce. 🙂

  Dragul meu @M, iar incepi? 🙂 Trebuie sa fii chiar ageamiu sa te apuci sa faci declaratii belicoase cu jumate de tara impotriva ta si in mijlocul rechinilor. Nu asa se face politica, cum o facem noi aici pe bloguri. Si, da, nu ma indoiesc ca niste compromisuri vor fi facute. Dar de asemenea ma indoiesc ca vor fi definitive si totale. Mai degraba un armistitiu.

  Dar e la fel de adevarat ca nu stiu cat va rezista, oricat ar fi el de destept, frumos, cu bani si cu echipa. Si indiferent daca va rezista sau nu cutia Pandorei a fost deschisa si, dap, lucrurile se cam incalzesc. Iar asta nu din cauza lui Trump, ci a ceea ce reprezinta el: fisura in sistem. O fisura care se largeste tot mai mult si prin care erupe toata haznaua.

  Cel mai grav insa – stiu ca ma repet dar asta pe mine una ma ingrijoreaza cel mai tare – este ca, asa cum spunea Petra mai demult, au izbutit sa construiasca o masa de manevra relativ mare, extrem de agresiva si, mai ales, perfect robotizata si imuna la argument. De-o parte cei care gandesc, de alta…robotii. Iar robotii pot sa fie chiar printre ai tai. Chiar cred ca facatorii de pace in vremurile astea (ma refer la pacea sociala), sau pastratorii ei, mari in Imparatia lui Dumnezeu se vor chema!

 21. Mda, Simpsonii. Nothing spectacular in the context:

  https://en.wikipedia.org/wiki/Donald_Trump_presidential_campaign,_2000

  F probabil ca de-aici porneau mistourile… Trump in general era vazut ca o hahalera si nu prea se ferea de publicitate. Tin minte ca prin anii ’80 mai ajungeau si pe la noi Paris Match-uri iar el si Ivana erau unul din subiectele preferate. Apare si intr-un clip de-al lui Bobby Brown din anii ’90 (1,03):

  https://www.youtube.com/watch?v=DaIZvCDWAcQ

  Eee, ce vremuri…:)))

 22. Un pusti de la fi-miu din clasa (13 ani): “Nu cred ca Trump este chiar un fraier daca a reusit sa faca atatia bani.’ Simplu si la obiect! :)))

  In copiii astia imi pun toata nadejdea – o placere sa discuti cu ei: au capetele limpezi, sunt nemaipomenit de nostimi si nici nu se pierd usor cu firea! :).

 23. Sigur ca nu e cazul sa-l idealizam pe Trump dar nici sa-l consideram omul sistemului (al celui globalist). Eu nu cred asta. El este parte dintr-un sistem american, mai bun sau mai rau in anumite aspecte, dar nu este in barca celor care au dus, dealtfel, o lupta acerba impotriva lui in aceasta campanie electorala. Faptul ca a castigat alegerile arata clar ca exista o puternica vointa din partea multor americani LA TOATE NIVELELE ca sa termine mascarada proglobalista si sa opreasca panta distructiva pe care se rostogoleste SUA la vale de o buna bucata de vreme. Daca nu altceva, ii indeamna instinctul de conservare! Deci, nu cred ca se pune problema cardasiei lui Trump cu penalii care nu se vor debarcati de la putere. Lupta se pare ca nu s-a terminat. Trebuie sa intelegem ca nu are de-a face doar cu cei vizibili care au perdut alegerile ci, mai ales, cu cei mai putin vizibili. E o retea cu tentacule la toate nivelele care se pun in miscare pentru ca nu vor sa li se strice planurile. Nu stim ce vor putea sa faca (toti – pentru ca nu e vorba doar de Trump aici) dar dupa cum se deruleaza evenimentele nu va fi deloc simplu. Este posibila amenintarea cu razboi civil. Provocat! Avem de-a face cu penali care nu se dau in laturi de la nimic, sa nu uitam! Sunt orchestrate manifestari de strada impotriva lui Trump, care uneori se soldeaza cu violente. Studenti foarte usor de manipulat, cu creiere spalate dupa ani intregi de marxism cultural servit cu polonicul (mai ales in colegii si universitati), dar si multi alti indivizi dubiosi se agita, sunt in strada, plimba papusi-Trump spanzurate, etc. Este o presiune fantastica. Probabil, in spate se negociaza in stilul “smuls”.
  In rest, declaratii elegantte, intalniri pe la Casa alba, teatru…fac pe civilizatii. Sa asteptam sa vedem ce va urma. Totusi, putem spune ca, americanii trecuti de 35-40 de ani (caci ei l-au votat pe Trump) au facut ceva pentru tara lor si au aratat ca. la o adica, SE POATE dar, nu e nimic rezolvat, inca. E doar inceputul. De-abia au castigat o batalie nu intreg razboiul. Nu se stie, inca, ce iese de-aici. Sa le ajute Dumnezeu sa faca ceva bun! Acum, insa, americanii sunt divizati. Din pacate, ii au impotriva lor chiar pe copiii lor pentru ca nu au inteles ca li se spala creierele cu teorii si ideologii maligne, sau nu au vegheat, din vreme. Daca se vor uita in urma vor intelege pentru care dintre pacate se intampla toate astea. Iar acum e destul de tarziu, acestia sunt atei, fara nici o frica de Dumnezeu, ingrozitor de agresivi, intoleranti si radicali.
  Iar, manipularea continua. Trump este in continuare tinta mass-mediei, dar, nu numai el, si cei care eventual ar fi de acord cu el. Se flutura in mass-media americana si nu numai, afirmatii de genul ca doar prostimea l-ar fi votat pe Trump, incultii, homofobii si xenofobii (oare de ce mi se pare cunoscut stilul?!)
  Sa nu uitam ca raul acesta nu e doar in America. se intinde peste tot, ne priveste si pe noi.
  Mai direct sau mai putin direct, se incearca distrugerea imaginii oricui l-ar aproba. Asta arata o preocupare ca nu cumva cineva sa urmeze exemplul americanilor care l-au ales.
  Este destul sa te uiti la unele emisiuni de pe la noi. De exemplu, nu mai stiu pe ce post, pro-Tv parca, Marian Munteanu este intrebat care este parerea lui despre Donald Trump si e pus sa vobeasca in timp ce pe ecran se deruleaza imagini deocheate cu nevasta lui Trump care, ca fotomodel, si-a aratat destul goliciunea in diverse ipostaze (in stilul american, dealtfel promovat si incurajat tocmai gasca celor care azi o arata cu degetul pentru asta). Nu e intamplator. E bine calculat. Stimulii vizuali sunt puternici iar goliciunea are intodeauna efect. Adevarul este ca fiecare cuvant de apreciere spus de M. Munteanu, in aceasta asociere de imagini, suna destul de straniu, nu-i asa? Asa se impusca doi iepuri dintr-o data.

 24. Idiocracy-nchronous.

  Sper că le transpare câtor mai mulți ortodocși însemnătatea situației date, în care un popor întreg ajunge la convulsii grave pentru a-și alege șeful suprem dintre doi prieteni de gașcă: un magnat super-star simpatizat de cabaliști și o mare preoteasă păgână de partea sataniștilor vădiți…
  Mai cu seamă că în mod distinct e vorba de o alegere care va malforma lumea întreagă, cel mai probabil, oricare i-ar fi fost deznodământul.
  Că tot se amintea de proști…

  Doamne, miluiește.

 25. @L-O Anghel:

  Dupa parerea ta, asadar, alegerea din noiembrie 2016 este cea care ‘va malforma lumea intraga’? Sa inteleg deci ca lumea era ‘bine formata’ pana la acest moment. Sa inteleg ca faptul ca noul vice-presedinte american se opune casatoriilor homosexuale – par exemple – nu schimba cu nimic lucrurile de vreme ce presedintele e un ‘magnat super-star simpatizat de cabalisti’. Si ca faptul ca noua administratie este reticenta fata de politica interventiilor militare si isi doreste restabilirea unei relatii pasnice cu Rusia este de asemenea complet irelevant. Mda.

  Iarta-ma te rog, nu intentionez sa te jignesc, dar nu pot sa nu-mi exprim amaraciunea in fata genului astuia de radicalism ‘crestin’ care, cred eu, aduce mari deservicii credibilitatiii ortodocsilor in lume si denota in plus o neintelegere profunda a modului in care lucreaza Dumnezeu – desi, prin Zaheu, de pilda, sau prin multimea de bolnavi vindecati si pacatosi intalniti si adusi la pocainta, El ne-a aratat si ne-a spus explicit ca nu doreste moartea pacatosului si ca are imensa rabdare cu oamenii si lucreaza tainic prin ei. Mai era cineva pe aici care sustinea mai deunazi ca doar sfintii, vase alese ale Duhului Sfant, sunt indreptatiti sa deschida gura si sa formuleze opinii – ca si cum noi, restul, suntem goi de Duh (ceea ce, daca ar fi adevarat – fereasca Domnul! – am fi ca acele ‘case goale’ care invita alti ocupanti, ca nu sta dracul departe de un om golit de Duh, si ni s-a spus si asta in Scriptura). Toti oamenii au in ei scanteie de Duh, care creste sau se stinge in functie de gandurile si faptele lor, dar nu dispare cu desavarsire decat in cazuri extrem de grave (si poate nici atunci) – pt ca toti suntem facuti dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, iar marii parinti ne indeamna mereu sa ne straduim neincetat sa vedem in aproapele chipul ascuns al Domnului, oricat de disimulat ar fi acest chip de multimea neputintelor noastre. Nu suntem ori sfinti ori nimic, asa cum observ ca multi ortodocsi au impresia. Marele Imparat Constantin nu era crestinat cand a semnat Edictul de la Milano, dar asta a fost primul pas al lui catre sfintire.

  Ca tot vorbiram de marele Steinhardt, sa-l si citam un pic:

  ‘Cred în Duhul Sfânt, care suflă unde şi când vrea, spre scandalul şi zăpăceala fariseilor, angeliştilor şi habotnicilor, care, ca şi Tatăl şi Fiul, vrea altceva decât numai forme, filosofic, dovezi istorice şi scripturale. Căruia îi este lehamite de ţapi şi viţei sub orice chip, pricepându-se a-i desluşi şi identifica în formele lor cele mai moderne şi mai neaşteptate. Carele nu grăieşte pilduitor, serafic şi preţios, Carele ne călăuzeşte modest şi sigur, după dreapta socotinţă şi nu apreciază în mod deosebit stilul voit onctuos, mâinile cucernic împreunate şi morala ostentativă.’
  (sursa: https://nicolaesteinhardt.wordpress.com/despre/ )

  Doamne, miluieste-ne, mai ales pe noi astia care ne credem drepti! Ca tare avem nevoie de mila ta…

 26. @Doroteea

  Pai nu am terminat, asa ca nu am cum sa incep iar!
  UIte ce zice unul ceva mai avizat decat tine asupra situatiei din SUA:

  “He Won Because The Elites Want Him There, The Global Economy Will Collapse”

  Brandon Smith of Alt Market accurately predicted that Brexit would pass, even when the majority of the alt media was reporting that there was no way it possibly could.
  Smith reminds us that if Trump is walking into the Oval Office in January, it is only because the elites decided to put him there in advance — and for a reason.

  “The mainstream media has been consistently comparing Trump supporters to Brexit supporters, and Trump himself has hitched his political wagon to the Brexit. This fits perfectly with the globalist narrative that populists and conservatives are killing the global economy and placing everyone at risk.“

  Then he accurately predicted a Trump win… but not because voting actually matters:

  “U.S. elections are indeed controlled, and have been for decades, primarily through the false left/right paradigm. However, as I have been pointing out since I correctly predicted the success of the Brexit referendum, I don’t think that Clinton is the choice of the elites.”

  “To be clear, my position is that Trump is slated to take the White House and that this is by design. This has been my position since before Trump won the Republican Primaries, it was my position when the election cycle began, it has never changed, nor have my views on the reasons for this outcome ever changed…”

  “…Even if Trump is a legitimate anti-establishment conservative, his entry into the Oval Office will seal the deal on the economic collapse, and will serve the globalists well. The international banks need only pull the plug on any remaining life support to the existing market system and allow it to fully implode, all while blaming Trump and his conservative supporters…”
  http://www.zerohedge.com/news/2016-11-10/he-won-because-elites-want-him-there-global-economy-will-collapse

 27. @M

  Citeste (atent!) raspunsul Danielei. O sa iti lamureasca toate dilemele. Dar vezi ca e nuantat, nu alb-negru cum iti place tie de obicei! 😉

 28. M, ultima postare e binevenită și îi subscriu.

  Doroteea! De ce nu mă miră…
  Iar te-am deranjat?…

  Domnul nu părăsește pe nici un suflet de pe fața pământului. Nici pe Sandor LaVey, pe care l-a chemat la pocăință pe patul de moarte. Lucrează nebănuit prin oameni.
  Faptul că Domnul lucrează printr-un om, nu înseamnă că omul se va mântui – vezi în Sfânta Scriptură; vezi în Viețile Sfinților; etc. E evident, din moment ce nimic nu se poate petrece fără îngăduința Domnului.
  Deci, cuvântul Părintelui Nicolae îl respect că atare.

  Modus operandi: a rearanja prin artificii de limbaj ce nu îți convine în ce zic oamenii e… Nu mai pune cuvinte în gura altuia, svp. Nu e bine pentru nimeni.
  Interpretarea asta, la ceea ce am scris eu, este sucită. E o răstălmăcire.
  Ce pot zice, din ce am citit că ai scris pe subiect: cred că nu ai habar de cum stau lucrurile în realitate… Dar poate eu sunt cel ce nu știe.
  As simple as that.

  Cât despre ce se petrece, iacă, o dedicație:
  https://www.youtube.com/watch?v=meKhfr_CjQ0

  Dacă dorești, putem lua ce afirmi punct cu punct, până ne lămurim ce crede fiecare și cum percepe lucrurile. Dacă dorești, zic. Doar o mențiune: la obrăznicie nu mai răspund.
  A propos: la cine te referi cum că este drept? Dar radical?! Dar ortodox?! Dar credibil?!…

  Cât despre cel ce zicea că doar cei îndreptățiți prin sfințenie sau ascultare să deschidă gura spre a învăța: îi subscriu în acest punct – avea dreptate. Pentru că nu vorbea de la el într-aceea, ci de la Sfinții lui Dumnezeu.
  El – și alții aici, mai capabili ca mine – fac bine distincția între a-și expune opinia și a și-o impune (chiar și dibace voalat)…
  Apoi, cât și cum este necesar a se face cenzura, asta o fac bine și înțelept admin-ii. Just saying.

  Iertare, fraților. Nu știu cum se face că ajung de fiecare dată să îmbunez pe sora în loc să discut cu voi coerent la subiect…

 29. L-O Anghel:

  `Iar te-am deranjat?..’
  Deloc! Dimpotriva! Cei ca tine imi ridica mingea la fileu. Sunteti exponentii-scoala ai stereotipiilor pseudo-ortodoxe care smintesc pe-atatia oameni, credinciosi sau necredinciosi, si care il indignau pe par. Nicolae atat de mult.

  ‘El – și alții aici, mai capabili ca mine – fac bine distincția între a-și expune opinia și a și-o impune (chiar și dibace voalat)…’

  Da’ ce fratilor, v-am pus pistolul la tampla? Ce inseamna ‘a impune’? De unde stii tu ca eu vreau sa-mi ‘impun’ opiniile? Sau – cum spunea celalalt – ca sunt orgolioasa, sau ca am un conflict personal sau mai stiu eu ce..? De ce ma jigniti aiurea? Demonstrati-va pozitia – daca tot o afirmati si aruncati cu venin – argumentat, cu fragmente din postarile mele. Sau – si mai bine (de fapt, asa ar fi civilizat!) – inlocuiti odata analiza psihologica a preopinentului si a presupuselor lui motivatiil intime cu niscai argumente mai consistente si la subiectul discutiei, ca doar nu sunteti Sigmund Freud! Sunt sigura ca ati fi si voi ceva mai convingatori. Dar asa, doar va devoalati slabiciunile. Cu alte cuvinte, daca n-am dreptate zi-mi mai bine de ce n-am dreptate in loc sa imi ataci persoana si sa-i tot dai cu caracterizarile mele. Nu, frate, n-am nimic cu tine personal, ci cu ideile pe care le propagi. Si daca citeai atent ce-am scris ti-ai fi dat seama de asta.

  No offence, just a piece of advice.

 30. PS: Multumesc pentru dedicatie, dragut, o apreciez! 🙂

 31. Soros’s zombies…bine zis! Masele astea dezlantuite de insi care fac din manifestatii o gigantica injuratura colectiva, care fabrica papusi cu chipul adversarilor, dupa practicile vrajitoresti, pe care apoi le rastignesc sau sfasie, care reproduc mecanic sloganuri insultatoare si gaunoase si pe care incepem sa i vedem actionand DUPA ACELASI TIPAR, ca o magma otravita, IN COLTURI DIFERITE ALE LUMII, la noi si aiurea – masele astea dezlantuite, brutale, mecanice, si deopotriva tinere si vesele, mie una imi lasa in nari un iz de Apocalipsa pe care nici amenintarea cu razboiul, nici ostentatia aberatiilor sexuale…nimic pana acum nu a reusit sa mi l transmita cu atata acuitate. Nu cred ca starea asta se va mentine dupa inaugurare, asa cum a fost si la noi. Dar ea ne da, cred, unul dintre cele mai vii ‘ flavours’ despre ce ne poate astepta atunci.

 32. Pe de alta parte ce ma plang eu… E nimic pe langa ce or fi simtit europenii in ajunul WW2. Nu degeaba a scris Ionesco ‘Rinocerii’.

 33. Priviti putin filmul de la Casa Alba.

  http://www.activenews.ro/externe/Prima-intalnire-Donald-Trump-Barack-Obama-de-dupa-alegeri.-Reactiile-celor-doi-dupa-discutiile-purtate-138165

  NIci unul dintre cei doi presedinti nu sta cu spatele rezemat de spatar, nici unul nu se simte confortabil. Obama sta ca pe ace si este foarte agresiv, ca pozitie. Donald Trump pare pus la colt si abia asteapta sa plece de acolo. Interpretarea mea: Trump a fost amenintat, are ceva vulnerabil undeva, poate in familia lui. Dar inca nu a cedat, desi se teme, este evident. Obama are ceva care il face nerabdator, sau poate este doar un joc, la intimidare, desi nu cred, pare natural. Oricum, felul in care s-au raportat unul la celalat imi spune ca Trump este o problema pentru cei care conduc America (si lumea). E ucenicul lor vrajitor care s-a jucat cu vrajile si acum nu mai stie nimeni cum sa le opreasca.

  Ca urmare, Trump a facut deja primele modificari in staff-ul sau si si-a adus mai aproape copiii si ginerele. Alt semn ca se teme. Deci da, n-ar fi exclus sa fie dat jos chiar de “ai sai”, adica de republicani. Pentru ca sistemul isi va respecta regulile cu toate formalitatile.

  Sistemul intotdeauna respecta toate formalitatile. Pentru ca acesta este jocul diavolului: respectarea riguros formala a regulilor. el vrea sa ia sufletele care il aleg liber, altfel acestea nu se scriu in cartea lui. De aceea toti cei care “fenteaza” regulile sistemului sunt numiti “corupti” iar oamenii sunt indemnati sa-i urasca. De aceea sistemul insista mereu asupra “independentei justitiei” adica a supunerii in mod asumat de catre oamenii liberi unor decizii arbitrare, deci renuntarea asumat libera la propria libertate. Si pentru asta e nevoie de propaganda, pentru ca doar propaganda inseala, sau creeaza teama. Si fanatismul tot de propaganda este creat.

  Pentru ca Donald Trump are un astfel de sustinator:
  http://www.activenews.ro/externe/Alegerea-lui-Donald-Trump-aduce-un-ortodox-practicant-in-cele-mai-inalte-sfere-de-putere-ale-Americii.-Presedintele-Partidului-Republican-tine-pe-birou-si-citeste-zilnic-Sfanta-Liturghie-a-Sf.-Ioan-Gura-de-Aur.-Reince-Priebus-Exista-un-singur-Dumnezeu-138171
  sper si ma rog sa-i dea Dumnezeu calea sa reziste si puterea de a face ce ne-a lasat sa intelegem ca va face.

 34. Doroteea: iartă-mă!
  Nu am absolut nici un cuget rău împotriva ta. Eu am greșit.

  Domnul să-ți dăruiască mântuirea Sa.
  Și nouă tuturor, asemenea, fraților.

  http://oameni-si-demoni.blogspot.ro/2016/08/sela.html

 35. John F. Kennedy a avertizat inca de acum 50 ani asupra pericolului instaurarii unei dictaturi in America: “there is very grave danger that an announced need for increased security will be seized upon those anxious to expand its meaning to the very limits of official censorship and concealment. That I do not intend to permit to the extent that it is in my control. And no official of my Administration, whether his rank is high or low, civilian or military, should interpret my words here tonight as an excuse to censor the news, to stifle dissent, to cover up our mistakes or to withhold from the press and the public the facts they deserve to know.”

  “For we are opposed around the world by a monolithic and ruthless conspiracy that relies on covert means for expanding its sphere of influence–on infiltration instead of invasion, on subversion instead of elections, on intimidation instead of free choice, on guerrillas by night instead of armies by day. It is a system which has conscripted vast human and material resources into the building of a tightly knit, highly efficient machine that combines military, diplomatic, intelligence, economic, scientific and political operations.

  Its preparations are concealed, not published. Its mistakes are buried not headlined. Its dissenters are silenced, not praised. No expenditure is questioned, no rumor is printed, no secret is revealed.”
  http://www.thepowerhour.com/news3/jfk_speech_transcript.htm

  Discursul lui John F. Kennedy despre cei care conduc lumea:
  https://www.youtube.com/watch?v=AmhjChADtxc

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare