LEGEA LIBERTICIDA SI ANTI-FAMILIE A VACCINARII OBLIGATORII A FOST VOTATA IN SENAT. Niciun vot impotriva, niciun amendament care sa imblanzeasca regimul sanctiunilor/ PROTESTE IN MARILE ORASE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. Numarul participantilor – sensibil mai mare decat in protestele anterioare (Video)

23-10-2017 5 minute Sublinieri

Senatul a adoptat luni proiectul legii vaccinarii, initiat de Guvern, care instituie obligatia vaccinarii copiilor cu vaccinurile prevazute in Calendarul National de Vaccinare, precum si cu cele administrate in situatii epidemiologice speciale intregii populatii sau unor grupuri de populatie. Au fost 99 voturi “pentru”, o abtinere si niciun “impotriva”. Potrivit legii, la data inscrierii intr-o colectivitate, institutia are obligatia de a solicita prezentarea unei adeverinte, emisa de catre medicul de familie care are in evidenta sa persoana respectiva, care sa ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinarilor obligatorii.

Proiectul presuspune si sanctionarea cu amenzi ce ajung pana la 10.000 pentru furnizorii de servicii medicale, personalul medico-sanitar, medicii, medicii de familie care nu isi indeplinesc obligatiile prevazute in lege, dar si pentru parinti si celelalte persoane responsabile de cresterea si educarea copilului.

Potrivit legii, parintii pot primi o amenda de la 5000 la 10.000 lei daca au fost consiliati de comisia judeteana de vaccinare sau a municipiului Bucuresti.

Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Categoriile de vaccinari obligatorii sunt:

 • vaccinarile cuprinse in Calendarul National de Vaccinare pentru copii;
 • vaccinarile impuse de situatii epidemiologice care implica vaccinarea ca masura de interventie in vederea limitarii bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare;
 • vaccinarile pentru personalul medico-sanitar din unitatile sanitare publice si private;
 • vaccinarile pentru alt personal din unitatile publice si private care prin natura atributiilor sunt expuse suplimentar la boli infectioase sau pot reprezenta surse de infectie care ar putea pune in pericol sanatatea publica, stabilite prin hotarare de guvern.

Raspunderea privind prezentarea copilului la vaccinare revine parintilor, reprezentantului legal sau, dupa caz, persoanei care se ocupa de cresterea si ingrijirea unui copil in baza unei masuri de protectie speciala.

In cazul vaccinarii obligatorii, consimtamantul pentru vaccinare se prezuma ca fiind dat, iar refuzul de vacccinare a copilului se face in scris.

Potrivit legii, la data inscrierii intr-o colectivitate, institutia are obligatia de a solicita prezentarea unei adeverinte, emisa de catre medicul de familie care are in evidenta sa persoana respectiva, care sa ateste efectuarea, respectiv neefectuarea vaccinarilor obligatorii.

Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Statul roman, prin Ministerul Sanatatii, CNAS si ministerele si institutiile cu retea sanitara proprie, finanteaza si organizeaza activitatea de vaccinare in Romania.

De asemenea, proiectul de lege prevede infiintarea si functionarea unui Grup Tehnic de Coordonare a Activitatilor de Vaccinare (GTCAV), comisie consultativa a Ministerului Sanatatii, cu rol in elaborarea Strategiei Nationale de Vaccinare si coordonarea activitatii de vaccinare la nivel national. Principala atributie a acestui GTCAV este de  analizare a  politicilor de sanatate nationale si internationale si recomandarea de  politici nationale de imunizare optime.

Totodata, in cadrul Directiilor de Sanatate Publica judetene si a municipiului Bucuresti se vor infiinta Comisiile judetene de vaccinare, respectiv a municipiului Bucuresti, ca structura fara personalitate juridica, in coordonarea GTCA, cu rol in supravegherea activitatii de vaccinare la nivel judetean, respectiv la nivelul municipiului Bucuresti.

Regulamentul de organizare si functionare a GTCAV, precum si a comisiilor judetene de vaccinare se aproba prin Ordin al ministrului sanatatii.

De asemenea, prin prezentul proiect de lege sunt stabilite clar atributiile si responsabilitatile tuturor actorilor implicati in procesul de realizare a activitatilor de vaccinare, institutii publice si societate civila.

Proiectul de lege creeaza cadrul legal necesar pentru interventia eficienta a autoritatilor in situatii epidemiologice speciale, prin reglementarea centrelor de vaccinare fixe sau mobile si prin constituirea de echipe de interventie speciale.

De asemenea, actul normativ stabileste constituirea unui stoc de rezerva de vaccinuri si consumabilele, cel putin egal cu necesarul anual, cu termen de valabilitate minim 18 luni. Acest stoc va fi folosit in situatii epidemiologice speciale sau in cazul inregistrarii unor discontinuitati de aprovizionare la nivelul producatorilor de vaccinuri.

Vezi aici proiectul in forma initiala si vezi aici modificarile aduse de comisia de sanatate (care nu modifica proiectul pe fond)

Ministrul Sanatatii Florian Bodog, prezent in plen, a precizat ca este de acord cu deciziile luate in comisia de sanatate.

Amendamentele care fusesera aduse in alte comisii nu au fost adoptate si de comisia de sanatate si nu se vor regasi in proiectul adoptat de Senat.

Acestea erau:

Propunerea unui senator USR, care prevedea ca persoanele care pot face dovada ca sunt imune la un anumit virus sa nu mai fie vaccinate

Propunerea senatorului PNL Marius Nicoara potrivit careia cetatenii romani pot refuza vaccinarea profilactica sistematica din motive care tin de libertatea lor de gandire sau religioasa. Nicoara a propus si infiintarea unei comisii formata din specialisti care sa verifice siguranta vaccinurilor.

Un alt amendament, propus de senatorul PSD Ovidiu Florin Ortan, a eliminat obligativitatea pentru personalul sanitar si farmaceutic de a “nu furniza informatii eronate, nedovedite stiintific, partinitoare legate de vaccinare si activitatea de vaccinare”.

La comisia de invatamant se adaugase un articol in lege: “Furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa promoveze campaniile de vaccinare ale Ministerului Sanatatii.”

Urmeaza ca proiectul sa ajunga la Camera Deputatilor, care este decizionala.

Duminică, 22 octombrie, peste 1000 de persoane au protestat împotriva obligativității vaccinării, mărșăluind pe traseul Piața Constituției – Piața Unirii – Piața Universității – Piața Romană – Piața Victoriei. Reamintim că organizatorii protestului au anunțat că Primăria Capitalei a încercat să schimbe, în ultima clipă, locul de desfășurare al evenimentului.

Participanții au exprimat dorința de a-și putea alege dacă se vaccinează pe ei sau pe copiii lor, având în vedere că nimeni nu-și asumă eventualele efecte negative ale vaccinului.

„Subliniez că este foarte important ca deciziile ce se iau pentru viața noastră, să rămână ale noastre. Cum ești liber să-ți alegi o facultate, o meserie pe care ți-o dorești, tot așa să fim liberi să decidem și dacă vaccinăm și dacă nu vaccinăm”, a declarat pentru ActiveNews, tenorul Vlad Miriță.

„Noi considerăm că atâta timp cât cineva dispune de trupurile noastre, injectându-le substanțe de un anumit fel, ce consideră dânșii că e bine pentru noi, acesta e un afront la libertate. Atâta timp cât aceste vaccinuri sunt discutabile, au atâtea efecte colaterale, consider că avem dreptul la opțiune, atât noi ca părinți asupra copiilor, cât și în ceea ce ne privește”, ne-a declarat duminică seara Emilia Sașa, mamă a trei copii și însărcinată cu al patrulea.

„Ne-am adunat ca să protestăm împotriva vaccinării obligatorii. Vreau să mă refer la acest proiect de lege care conține o multitudine de probleme. Este prima dată în istoria post-decembristă când unui proiect de lege i se fac atâtea referințe negative, inclusiv din partea Consiliului Legislativ, a Ministerului Justiției ș.a. Până și senatorii au remarcat faptul că sunt unele probleme și unele lucruri peste care nu se poate trece pentru că încalcă Constituția și Drepturile Omului. Totuși, cineva forțează, într-un mod straniu, să ne introducă această vaccinare obligatorie și avem datoria și obligația să ne opunem acestei nemernicii, pentru că deși se știe clar câte probleme fac vaccinurile, câte substanțe toxice conțin și câte efecte adverse creează, totuși sunt „unii” care tot forțează să ni le facă. Se pare că comanda vine din afară, unii de aici din țară se opun poporului și încearcă să introducă această vaccinare cu bună știință, Și este datoria noastră să ne opunem.

Vă rog, toți cei care considerați că doriți să mai fie libertate în România, să se respecte democrația, căutați să vă aliați acestor demersuri pentru că dincolo de un aspect medical, dincolo de o vaccinare cu forța este pusă în joc însăși libertatea noastră de decizie și însăși democrația”, a spus Adrian Aciu, președintele Asociației Civice „Dreptatea”, pentru ActiveNews.

„Într-un final a avut loc și acest marș, din păcate Primăria municipiului București, prin doamna primar Gabriela Firea, s-a opus. Dar Jandameria Română și Poliția Rutieră ne-au oferit tot sprijinul în vederea desfășurării marșului în condiții bune.

Cu acest marș ne-am dorit să atragem atenția opiniei publice că acest proiect de lege, care se află la Senat, are ca beneficiar populația României. Din păcate, mulți cetățeni nu cunosc acest lucru, deoarce industria de profil a depus eforturile necesare, și cu cei interesați de acest proiect de lege, să informeze populația cu privire la vaccinarea obligatorie a copiilor și nicidecum cu vaccinarea obligatorie a întregii populații. Din păcate, nici angajatorii nu cunosc faptul că vor fi obligați să suporte costurile vaccinurilor și costurile administrării vaccinurilor, deci o cheltuială în plus pentru aceștia când acei bani ar putea fi folosiți în alte scopuri. De asemenea, în acest proiect de lege posibilitatea constatării unei epidemii a fost lăsată la latitudinea Institutului Național de Sănătate Publică, ceea ce înseamnă că câțiva funcționari vor decide dacă există o epidemie și în felul acesta va fi vaccinată întreaga populație. Nu mi se pare normal să se lase în grija câtorva funcționari constatarea unei epidemii.

De doi ani, Comitetul Național de Vaccinologie a fost desființat, acela funcționa în baza opiniei mai multor comisii de specialitate, cum ar fi Comisia de Pediatrie, Comisia de boli infecțioase, Comisia de Medicină a familiei ș.a.m.d. Era mult mai util acel Comitet Național de vaccinare decât forma actuală prevăzută de lege prin care se limitează numărul specialiștilor angrenați în constatarea unei epidemii și implicit în procesul de vaccinare a populației.

Din păcate, dezbaterea publică care s-a organizat pe marginea acestui proiect de lege nu a fost una democratică, mi s-a refuzat accesul la Comisia Juridică a Senatului, iar în celelalte comisii la care am participat (pentru Învățământ, Buget, Sănătate Publică) atât eu cât și ceilalți participanți am fost întrerupți tot timpul, nu am fost lăsați să ne prezentăm punctul de vedere ceea ce demonstrează că undeva există niște interese ca acest proiect de lege să treacă în forma actuală, sunt în joc sume mari de bani, nicidecum nu este vorba de un proces de prevenție la scară națională”, ne-a declarat și Costel Stanciu, președintele Asociației „Pro Consumatori”.

Tot duminică, la Timișoara au ieșit 150 de oameni care au pornit în marș, de la Piața Operei, până la Catedrală și retur.

„Copiii sunt ai părinților și nu ai statului, așa cum prevăd toate legile internaționale. Dreptul privind educația copiilor, privind sănătatea, protecția copiilor, este al părinților în primul rând, statul trebuie să fie garantul drepturilor și libertăților cetățenești. Astăzi suntem aici să protestăm împotriva vaccinării obligatorii, care este un act abuziv. Dacă vom accepta să ni se încalce aceste libertăți, se creează precedente periculoase și există riscul alunecării într-o formă de dictatură foarte perversă. Ni se spune că suntem liberi și trăim într-un stat de drept în care ni se garantează drepturile și libertățile cetățenești. Oare este adevărat?”, a spus unul dintre participanții la protest.

Imagini cu proteste din Timisoara, Bucuresti si Constanta

 

Protestul de la Constanta, de pe 21.10.2017

PROTESTE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. In Bucuresti, s-a incercat, din nou, modificarea traseului

VACCINUL CONTRA FAMILIEI/ Presedinta medicilor de familie din Cluj: NU RECOMANDAM OBLIGATIVITATEA VACCINARII/ Vaccinul impotriva Hepatitei B, care poate cauza scleroza in placi, pe lista vaccinurilor obligatorii?

Cum a aratat DEZBATEREA din COMISIA de SANATATE pe marginea proiectului LEGII VACCINARII (Inregistrare video). Dr. Pavel Chirila: „Nu poți să omori un om, ca să salvezi o țară”

21 PERSONALITATI IMPOTRIVA VACCINARILOR OBLIGATORII (Video)/ Un raport incomod tinut la secret: RISCURILE ALUMINIULUI DIN VACCINURI/ Predica Pr. Bogdan Vlaicu: Atunci când este risc, trebuie să fie libertate!/ DEZBATERI IN PARLAMENT: VACCINARE OBLIGATORIE PENTRU MEDICI?/ Halal asociatie pentru drepturile omului. APADOR CH sustine OBLIGATIVITATEA

PROTESTE IMPOTRIVA LEGII VACCINARII OBLIGATORII, prin care, practic, NI SE “NAȚIONALIZEAZĂ” TRUPURILE. Virgiliu Gheorghe arată pericolul PRECEDENTULUI INSTITUIRII CONSIMȚĂMÂNTULUI PREZUMAT: “Legea ne întoarce în perioada anilor 50, cu siguranță se prefigurează un nou totalitarism” (VIDEO)/ “Martiri fără voie”: una dintre CELE MAI SFASIETOARE si mai limpezi MARTURII ALE UNEI MAME care si-a pierdut copilul, dupa 9 ANI DE SUFERINTA CUMPLITA in urma administrarii unui VACCIN DUPA NASTERE (video)

FECIOARELE DE SACRIFICIU. NU SPRE BINELE NOSTRU – documentar despre VACCINUL HPV/ Legea vaccinarii si statul totalitar/ PROTEST IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII PE 17 SEPTEMBRIE/ Reactii critice fata de obligativitatea vaccinurilor in Italia: TREBUIE SA FIE O ALEGERE LIBERA, NU O OBLIGATIE DE TIP SOVIETIC/ Franta: numarul vaccinurilor obligatorii a crescut de la 3 la 11

Guvernul modifica netransparent LEGEA VACCINARII. Parintii care refuza vaccinarea vor fi acuzati de “NEGLIJARE MEDICALA”, caz de interventie a PROTECTIEI COPILULUI/ Sponsorizari uriase si subraportate ale medicilor de catre industria farmaceutica

Consiliul Legislativ si Ministerul Justitiei considera ca proiectul LEGII VACCINARII OBLIGATORII ar putea avea vicii de CONSTITUTIONALITATE/ Demonstrat si oficial: autoritatile dau, de fapt, 2 lei pe sanatatea românilor

Jurnalistul RAZVAN DUMITRESCU a difuzat o ancheta a postului TV american CBS despre cum au fost ASCUNSE date despre VACCINUL ANTIRUJEOLIC

Ionut Mavrichi, purtator de cuvant al Patriarhiei, despre VACCINARE si OBLIGATIVITATE. “Militam foarte clar pentru DREPTUL parintelui de a DECIDE informat”

Actualizat cu interventiile lui VIRGILIU GHEORGHE si IULIAN CAPSALI (Video)/ RELATARI DE LA MITINGUL IMPOTRIVA OBLIGATIVITATII VACCINURILOR/ Cateva observatii simple si necesare: LISTA VACCINURILOR – STABILITA NETRANSPARENT, RECUNOASTEREA EFECTELOR ADVERSE, FARA CRITERII/ Vasile Astarastoae: Cum ar fi posibil consensul in privinta vaccinarii

BOCANCUL STATULUI PE GATUL PARINTILOR/ De ce mor copiii in România? MORTALITATEA INFANTILA, AVORTURILE SI VACCINAREA OBLIGATORIE/ Rujeola si acoperirea vaccinala: date contradictorii/ ”Surprizele” proiectului LEGII VACCINARII: achizitii FARA LICITATIE, produse ”INOVATIVE” scumpe, sanctiuni draconice pentru parinti

Actualizare: Premierul TUDOSE face presiuni pentru inlesnirea DECADERII DIN DREPTURILE PARINTESTI. Cu pasi repezi catre un BARNEVERNET românesc/ REGIMUL SANCTIUNILOR DIN NOUL PROIECT AL LEGII VACCINARII OBLIGATORII/ Delir vaccinist: FUNERIU vrea ca opiniile anti-vaccin sa fie considerate INSTIGARE LA CRIMA/ DE CE ESTE VACCINAREA FORTATA O CRIMA? – pledoaria unui suporter al vaccinarii

SANCTIONAREA PARINTILOR PENTRU NEVACCINARE – de la AMENZI la DECADEREA DIN DREPTURILE PARINTESTI. Noile prevederi din proiectul de lege/ PREMIERUL TUDOSE INSISTA AGRESIV: parintii care nu vaccineaza sunt IRESPONSABILI; legea vaccinarii OBLIGATORII trebuie emisa PRIORITAR. Totodata, declara ca ”VREA SA CREADA” in calitatea VACCINURILOR IMPORTATE/ Replica medicului MIRCEA PUSCASU

VACCINAREA OBLIGATORIE – TOT MAI APROAPE DE TEROAREA TOTALITARA. Raportul ministrului BODOG, inca un PR pentru achizitii de la marile companii/ PRIM-MINISTRUL TUDOSE doreste nimic mai putin decat DECADEREA DIN DREPTURI A PARINTILOR CARE REFUZA VACCINAREA!/ DSP Suceava cere ELIMINAREA DIN RANDUL MEDICILOR a unui stomatolog care exprima OPINII ANTI-VACCIN si vrea implicarea BISERICII in dubioasa campanie care are ca pretext EPIDEMIA DE RUJEOLA. Si e doar inceputul…/ NOUA ORDINE VACCINATORIE sau decimarea populatiei in profitul BIG PHARMA?

PROIECTUL LEGII VACCINARII OBLIGATORII IMPINS INAINTE PRIN MANEVRE DUBIOASE/ Voci critice fata de proiectul Ministerului Sanatatii/ INTERVIU CU GHEORGHE PIPEREA (2)/ Vaccinare obligatorie ca-n Germania? Mai degraba fakenews la Antena 3/ PREA PREOCUPAT DE VACCINURI, BODOG A UITAT DE URGENTE. Acuzele doctorului Arafat si criza ambulantelor


Categorii

Razboiul impotriva populatiei, Vaccinuri / legea vaccinarii obligatorii

Etichete (taguri)

, ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

34 Commentarii la “LEGEA LIBERTICIDA SI ANTI-FAMILIE A VACCINARII OBLIGATORII A FOST VOTATA IN SENAT. Niciun vot impotriva, niciun amendament care sa imblanzeasca regimul sanctiunilor/ PROTESTE IN MARILE ORASE IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII. Numarul participantilor – sensibil mai mare decat in protestele anterioare (Video)

 1. Niste criminali votati de prosti ca noi. Tocmai s-au autoblestemat. Vai de capul lor sec.

 2. Iată cum a fost Marșul și Mintingul de Protest ANTI-VACCINARE Obligatorie, care a avut loc, Ieri, 22 Oct.2017, la Timișoara:

  https://www.youtube.com/watch?v=PBZ1tYYHz2g&t=124s

 3. Pentru cei care se apropie de Dumnezeu dinspre partea stiintifica a preocuparilor lumesti, cateva documentare, pe care le proiectam pentru putinii interesati la Politehnica in Timisoara cu ani in urma. Pacat ca erau asa putini interesati…

  https://www.youtube.com/watch?v=tzj8iXiVDT8
  https://www.youtube.com/watch?v=V5EPymcWp-g

 4. Vom intra in conflict direct cu mafia terorista din jurul PLV. Am luat cuvantul la protestul din orasul meu , am cunoscut organizatorii si am luat contactele pentru cetatenii prezenti pentru actiuni ulterioare. Am inteles de la organizator ca la Bucuresti exista un grup de juristi si avocati care aduna dovezi de vatamare postvaccin pentru un dosar cu care se va ataca aceasta mizerie. Va fi necesar sa ne unim intr-un astfel de proces cu semnaturi , fonduri si participare.

 5. Un comentariu cu accente debile de pe hot’news… – Pentru dobitocul care l-a scris un caz de Epilepsie la 3000 de copii nu reprezinta problema – Probabil ca este un cadru medical ajuns intr-un hal de abrutizare care depaseste logica:

  “Efectele secundare sunt comunicate de catre medic (Luni, 23 octombrie 2017, 20:40)
  banel [utilizator] i-a raspuns lui Arh.
  Sau pot fi citite in prospectul vaccinului. Daca te referi la “celelalte” efecte, uramareste-o pe Olivia Ster.

  Uite efectele pentru ROR, ala care “cauzeaza autismul”:

  febra (1 din 6 copii)
  iritatia (1 in 20 copii)
  inflamarea ganglionilor (rar)
  epilepsia (1 in 3000 cazuri)
  articulatii dureroase (1 din 4, mai ales femei tinere)
  scaderea numarului de trombocite/ sangerare ( 1 din 30.000)

  O forma usoara de rujeola (pojar) care poate dura 2-3 zile: iritatie, febra, lipsa apetitului si stare de sanatate proasta
  o forma usoara de oreion care poate dura 1-2 zile: inflamarea ganglionilor”

  Incerc sa gasesc un prospect original cu aceste date.

 6. ….Admini vedeti ce e cu mesajul “http error 500” cand incerc sa trimit

 7. Undeva la 150-200 de persoane au iesit si-n Craiova.
  https://www.youtube.com/watch?v=ut7M-sT0Zqg&feature=youtu.be

 8. Cel care a organizat protestul, a venit cu ideea citirii la Psaltire, poate ar fi potrivit in fiecare oras sa ne unim in rugaciune. Fara mila Lui Dumnezeu nu exista nici o sansa cu tradatorii astia.

 9. Trebuie sa gasim un cadru legal de a combate aceasta lege. Nimeni nu poate avea dreptul de a injecta copiilor mei substante, fara voia mea! BOR trebuia sa se implice clar in dreptul de a alege a parintelui, dar n-au facut-o! Asa va fi oare si cand o da legea sa ne cipuim obligatoriu? Ma trece asa o scarba legat de tot…

 10. https://ortodoxiatinerilor.ro/tinerii-societate/vaccinarea/22365-ne-scoatem-copii-din-scoli

  Are mult curaj Claudiu Balan, home-schooling-ul pare intr-adevar singura solutie in fata unei Europe apostate, insa proiectul de lege e de asa natura conceput incat o sa vaccineze pe oricine, indiferent daca-i introducem sau nu in colectivitati pe copii. M-am uitat la imaginile cu marsurile din toata tara, nici urma de preoti, Sfantul Sinod o avea vreo legatura??
  Buboiul se va sparge, cum spunea un monah de la manastirea Frasinei va fi o cernere printre clerici si mireni, iar cei care-L vor urma pe Hristos nu vor flamanzi, nici inseta, indiferent de piedici, pentru ca Dumnezeu va fi cu ei.
  Doamne, intareste-ne sa-Ti urmam, ca suntem slabi, neputinciosi si putini credinciosi!

 11. @RobertCr Încă de când am auzit de “cooptarea” în politică a d-lui dr. Leon Dănăilă, am avut o strângere de inimă…Ferească Bunul Dumnezeu : un om dăruit cu atâta pricepere în domeniul lui, ajuns atât de sus,aproape fără nici un ajutor din partea statului român mafiot ,se lasă păcălit tocmai de acest stat mafiot ,intră în politică și se umple de toată mizeria ei…Pe cine n-a murdărit politica,indiferent de statutul care l-a avut acea personalitate înainte de intrarea în politică ??? Să ne amintim doar de Octavian Goga, de Nicolae Iorga, de Mihail Sadoveanu și este de ajuns !!! Bine spunea părintele Nicolae Steinhardt, cu necuratul nici o înţelegere, nu-ţi pui semnătura alături de a lui nici pentru 2+2=4 !!! Sunt convins că dacă nu era “speach”-ul d-lui Dănăilă (nu pot să-i mai zic dl.dr.) votul nu era așa de covârșitor. Dar nici n-aș vrea să fiu la Dreapta Judecată în locul dumnealui !!!

 12. @RobertCr Felicitări lui Claudiu Bălan !!! Nici nu cred că este altă soluţie !!! Evident rugăciunea cu durere smerită sau cu smerită durere ne va ajuta să putem răzbate ,dar cred că doar în grupuri. La nivel naţional ,odată ce patriarhia BOR TACE ,nu se mai poate face mare lucru:dacă TACE patriarhia, TACE și ierarhia ,împreună spălându-se pe mâini ca Pilat din Pont…
  Are dreptate @Ionut că trebuia să se implice patriarhia și ierarhia BOR.”Biserica ortodoxă română este MAMA neamului românesc”(Mihai Eminescu).Prin urmare,CARE MAMĂ ÎȘI LASĂ COPIII DE IZBELIȘTE ,am putea întreba noi ? Desigur, cineva ar putea răspunde :dar milioanele de avorturi făcute de “mame” în România postdecembristă ,nu cumva au atras “mânia Lui Dumnezeu ,cea cu dreptate pornită asupra noastră” ? Fără îndoială,așa este, dar să-mi fie cu iertare, această problemă nu este doar la noi,ci și la alte neamuri ,așa încât în Georgia (vechea Ivirie, patria Sf.Ierarh Mucenic Antim Ivireanul), patriarhul Ilia al II – lea a luat pe umerii săi o greutate în plus, tocmai din dragostea deosebită faţă de păstoriţii săi ,alegând să devină naș pentru fiecare al treilea copil născut în familiile georgienilor dreptcredincioși.Este,evident, o mare răspundere,o mare jertfă din partea patriarhului Ilia al II – lea (s-a încercat chiar asasinarea lui !!!), dar OARE ,care mai este atunci ROSTUL patriarhiei ,dacă nu acela de a-și pune viaţa pentru aproapele ,pentru mântuirea păstoriţilor ???
  Să construiască ziduri ??? În care se va/vor închina cine : lupii în piei de oaie ???

 13. “home-schooling-ul pare intr-adevar singura solutie in fata unei Europe apostate, insa proiectul de lege e de asa natura conceput incat o sa vaccineze pe oricine, indiferent daca-i introducem sau nu in colectivitati pe copii.” – subscriu.
  Asta se si doreste. Anihilarea oricarei oaze, oricarei urme de rezistenta intru Adevar. Diavolul, cand nu poate ucide sufletele, lupta cu toata furia sa ucida trupurile, si asa sa scape de oamenii curati si drepti – ca prin acestia ar putea sa se inmulteasca Adevarul in lume. Chiar si pe cei care au potential sa se intoarca spre Adevar, si pe aceia cauta sa-i distruga cu desavarsire.
  Dar Domnul are alta judecata pentru toate si pe toate relele vrajmasului le intoarce spre mantuirea omului. Spre El este nadejdea noastra pururea si a fost. Doar noi sa ne pocaim…

  “Bine spunea părintele Nicolae Steinhardt, cu necuratul nici o înţelegere, nu-ţi pui semnătura alături de a lui nici pentru 2+2=4 !!!” – subscriu.

  “Orice reacție am avea la Tirania de azi, esențial este ca aceasta să fie o manifestare de curaj creștin, de credință, de curăție sufletească, de dragoste sfântă, o înfruntare a idolatriei contemporane.
  Iar, noi, căutând să fim cât mai aleși, să nădăjduim doar în dreptatea lui Dumnezeu, pe care să o cerem ziua și noaptea.
  Și oricât ne vor lega, vom rămâne liberi….”

  http://dragosteaincarecred.blogspot.ro/2017/10/libertatea-care-nu-ni-se-poate-lua.html

 14. @Romil

  Acum iertati ma, dar nu cred ca e cazul sa ne si (ante)pronuntam asupra mantuirii sau nemantuirii doctorului Danaila… Din fericire Dumnezeu pune intr o fina balanta toate faptele si gandurile noastre, nu ne osandeste dupa o simpla cadere, asa cum facem noi unii cu altii. In plus sunt convinsa ca dr. Danaila este de buna credinta, nu e o eroare premeditata, rezultat al unui compromis politic aici, asa cum sugerati.

 15. Din punctul meu de vedere exista doar cateva posibilitati de rezolvare a acestei probleme cu sanse infime de succes:
  1.Proiectul de lege se afla la Camerei Deputatilor, iar una din solutii ar fi ca un numar foarte mare de medici specialisti mai ales in imunologie sa se ridice pe o posibila coloana vertebrala comuna si sa aduca argumente stiintifice , care exista , slava Domnului, in contra vaccinurilor, si astfel decizia in Parlament sa fie luata, sansa minima pt ca frica lucreaza in multi dintre ei, ca sa nu spunem mai mult….;
  2.A doua solutie ar fi o nesupunere civica in fata celor ce vor fi obligati sa vaccineze, ma indoiesc ca vor putea sa amendeze sa zicem 200.000 familii.(fie vorba intre noi, ceea ce se poate citii printre randuri e ca in momentul in care esti amendat pentru o fapta care aduce ,, atingere” sanatatii fizice a propriului copil, parintele e pasibil sa fie acuzat de infractiunea de rele tratamente aduse minorului, care are ca rezultat decaderea din drepturile parintesti!!!!!!!!!!!!), iar in asta sta perversitatea legii – urmeaza legalizarea homosexualilor……..;
  3. A treia solutie ar fi ca legea dupa promulgare sa fie atacata la CCR, putine sanse de reusita…..
  4.Una din solutii ar fi ca cei Biserica Ortodoxa sa se ridice in apararea fiilor ei, ma indoiesc ca in istorie s-a castigat vreodata mucenicia prin …..tacere ………………………

 16. LucianP, subscriu.

  “…frica lucreaza in multi dintre ei, ca sa nu spunem mai mult…” – da…

  Domnul si Maica Domnului sa ne scape de aceasta frica pe toti, pe intreg neamul nostru si pe tot sufletul ce nazuieste la dreptate si adevar pe fata pamantului, pentru ca de la diavol este aceasta frica – o frica paralizanta…

 17. Îmi pare rău ca nu am participat și eu cu familia mea la protest in Craiova! Am tot căutat informații despre acest protest, loc, ora, mu am găsit nimic.
  robertcr , te rog sa ne ajuți cu informații clare, in cazul in care vor mai fi acțiuni , fie de genul asta, fie sub alte forme, donații pentru o acțiune in justiție, etc.

 18. Cameliaelena au fost informati oamenii cunoscuti care merg la biserica prin viu grai, sms sau telefon, s-a creat si o pagina pe facebook pentru a afla cat mai multi oameni(bisericosi sau nu).Scrieti un e-mail la adresa provitacraiova@yahoo.com si veti fi informata pe viitor. Daca vreti, va puteti inscrie si la randuiala citirii Psaltirii.
  Doamne, ajuta!

 19. Era o vreme in care eram optimist ca, CCR ne va dreptate in privinta legii obligativitatii vaccinarii, ca vom castiga la CEDO, etc. Pana una alta, Piperea, care e unul dintre cei mai buni avocati din tara, consilier al primului ministru e neputincios in fata justitiei romanesti:
  http://www.bursa.ro/instanta-a-trantit-primul-dosar-colectiv-de-inghetare-a-chf-dupa-pronuntarea-cjue-in-cazul-andric…&s=banci_asigurari&articol=333811.html
  Cum industria farmaceutica a depasit ca cifra de afaceri pe cea a armamentului in America..

 20. RobertCr, subscriu.

  În plus, ce cred că ar trebui să înțeleagă bine oamenii, măcar acum, în ultimul ceas, e că industria farmaceutică este de mult timp deja (parte din) industria armamentului. Pentru că au fost folosite dintru început, sunt folosite azi și vor fi folosite până la sfârșitul veacului ca arme. În plus, profiturile din farmaceutică sunt folosite pentru finanțarea altor lucruri chiar și mai întunecate, departe de ochii lumii. Ca și cu orice alt lucru din arsenalul vicleanului, “medicamentul” modern este adus la stadiul de consum în masă printr-o justificare cât se poate de bine intenționată la început: cât de mult ajută în cazuri de boală, în cazuri de reală necesitate medicală… Mai apoi, după ce i-a prins în laț pe oameni, strânge lațul și-i ucide chiar cu “binefacerea” de până atunci…
  Cred că cine e în stare și dornic să cerceteze în amănunt cursul banilor/finanțelor prin lume (cât și unde se mai poate cerceta omenește), va descoperi multe lucruri strigătoare la Cer și va avea nevoie de multă rugăciune și milă de la Domnul ca să poată dormi bine noaptea.

 21. Cred ca asta este prima lege ticaloasa a statului mafiot-ateu de dupa 89.. Urmeaza cea a taxei de poluare pt euro 2,3,4 pana te impinge sa renunti la masina (cine isi permine una noua) Probabil vor incerca iar cu contribuitia obligatorie la CAS a persoanelor fara venit. Casatorie si adopitii la LGBT. Ce mai urmeaza, cine le poate pune frana? Doamne ai mila de noi!

 22. În cazul în care cineva de pe la Patriarhie sau vreo mitropolie citește ce scriu oamenii aici, mă voi adresa direct acestora, evident, cu acordul adminilor.

  Prea sfinților părinți, în cazul in care sunteți de acord cu legea vaccinării obligatorii (inclusiv a voastră și a tuturor copiilor pe care îi împărtășiți), atunci spuneți așa și lăsați-vă și voi vaccinați, precum ministrul sănătății, spre a fi exemplu poporului pe care îl păstoriți.
  Dacă nu sunteți de acord cu asta, băgați de seamă că poporul credincios și treaz, puțin așa cum este, dar treaz, v-a cerut ajutorul în numele Domnului, vouă, preoții Lui. Aduceți-vă aminte că ați tăcut făcându-vă ca plouă când oamenii au strigat la voi după ajutor atunci când veți trece și voi la Domnul și la judecata Lui. Vă spun sincer, ca așa ceva n-am văzut și nu credeam să vad vreodată: să te faci ca nu vezi și nu auzi când ți se cere ajutorul, asta nici cei mai păgâni dintre păgâni nu o fac. Pentru că dacă aveți alte calcule sau vă e și vouă frică, atunci nu Domnul este stăpânul vostru.
  Dumnezeu este luminarea mea și mântuitorul meu, de cine mă voi teme?
  Dumnezeu este apărătorul vieții mele, de cine mă voi înfricoșa?
  Doamne, iartă-mă!

 23. De ajutor, spre întărire:

  Psalmul 26
  1. Domnul este luminarea mea şi mântuirea mea; de cine mă voi teme?
  2. Domnul este apărătorul vieţii mele; de cine mă voi înfricoşa?
  3. Când se vor apropia de mine cei ce îmi fac rău, ca să mănânce trupul meu;
  4. Cei ce mă necăjesc şi vrăjmaşii mei, aceia au slăbit şi au căzut.
  5. De s-ar rîndui împotriva mea oştire, nu se va înfricoşa inima mea.
  6. De s-ar ridica împotriva mea război, eu în El nădăjduiesc.
  7. Una am cerut de la Domnul, pe aceasta o voi căuta: să locuiesc în casa Domnului în toate zilele vieţii mele,
  8. Ca să văd frumuseţea Domnului şi să cercetez locaşul Lui.
  9. Că Domnul m-a ascuns în cortul Lui în ziua necazurilor mele; m-a acoperit în locul cel ascuns al cortului Lui;
  10. Pe piatră m-a înălţat. Şi acum iată, a înălţat capul meu peste vrăjmaşii mei.
  11. Înconjurat-am şi am jertfit în cortul Lui jertfă de laudă. Îl voi lăuda şi voi cânta Domnului.
  12. Auzi, Doamne, glasul meu cu care am strigat; miluieşte-mă şi mă ascultă.
  13. Ţie a zis inima mea: Pe Domnul voi căuta. Te-a căutat faţa mea; faţa Ta, Doamne, voi căuta.
  14. Să nu-ţi întorci faţa Ta de la mine şi să nu Te abaţi întru mânie de la robul Tău;
  15. Ajutorul meu fii, să nu mă lepezi pe mine şi să nu mă laşi, Dumnezeule, Mântuitorul meu.
  16. Că tatăl meu şi mama mea m-au părăsit, dar Domnul m-a luat.
  17. Lege pune-mi mie, Doamne, în calea Ta şi mă îndreptează pe cărarea dreaptă, din pricina vrăjmaşilor mei.
  18. Nu mă da pe mine pe mâna celor ce mă necăjesc, că s-au ridicat împotriva mea martori nedrepţi şi nedreptatea a minţit sieşi.
  19. Cred că voi vedea bunătăţile Domnului, în pământul celor vii.
  20. Aşteaptă pe Domnul, îmbărbătează-te şi să se întărească inima ta şi aşteaptă pe Domnul.

  Psalmul 27
  1. Către Tine, Doamne, am strigat, Dumnezeul meu, ia aminte! Că de nu mă vei auzi, mă voi asemăna cu cei care se coboară în groapă.
  2. Ascultă glasul rugăciunii mele când mă rog către Tine, când ridic mâinile mele către locaşul Tău cel sfânt.
  3. Să nu tragi cu cei păcătoşi sufletul meu, şi cu cei ce lucrează nedreptate să nu mă pierzi,
  4. Cu cei ce grăiesc pace către aproapele lor, dar cele rele sunt în inimile lor.
  5. Dă-le lor după faptele lor şi după vicleşugul gândurilor lor.
  6. După lucrul mâinilor lor, dă-le lor; răsplăteşte-i după faptele lor,
  7. Că n-au înţeles lucrurile Domnului şi faptele mâinilor Lui; îi vei dărâma şi nu-i vei zidi.
  8. Binecuvântat este Domnul că a auzit glasul rugăciunii mele.
  9. Domnul este ajutorul şi apărătorul meu, în El a nădăjduit inima mea şi mi-a ajutat.
  10. Şi a înflorit trupul meu şi de bunăvoia mea Îl voi lăuda pe El.
  11. Domnul este întărirea poporului Său şi apărător mântuirilor unsului Său.
  12. Mântuieşte poporul Tău şi binecuvintează moştenirea Ta; paşte-i pe ei şi-i ridică până în veac.

 24. Pingback: REPUBLICA NAZISTĂ ROMÂNIA. Reactii fata de votarea, la Senat, a VACCINARII OBLIGATORII. ”O lege cruda care nu lasa nici cea mai mica portita de scapare”
 25. Pingback: PROTESTE împotriva VACCINĂRII FORȚATE a populației. LANȚ UMAN PENTRU LIBERTATEA DE ALEGERE - duminică 29 octombrie, Piața Constitutiei, Bucuresti. COSTEL STANCIU (APC) remarca, justificat, "GRABA cu care a trecut de Senat acest proiect de lege
 26. Pingback: LANT UMAN IMPOTRIVA OBLIGATIVITATII VACCINURILOR (Video)/ Mesaj dur al medicului crestin PAVEL CHIRILA trimis parlamentarilor/ OPINIE aparuta intr-un BULETIN al COMISIEI EUROPENE: Legea vaccinarii ar trebui sa ofere protectie PERSONALIZATA copiiilor si sa
 27. Pingback: STEFAN MINDEA, celebrul neurochirug revenit in tara, IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII/ Pichetarea sediilor partidelor politice (video)/ VIRGILIU GHEORGHE: "Noua lege privind vaccinarea obligatorie marchează reintrarea într-o nouă epocă a TOTALITA
 28. Pingback: STEFAN MINDEA IMPOTRIVA VACCINARII OBLIGATORII/ Pichetarea sediilor partidelor politice (video)/ VIRGILIU GHEORGHE: "Noua lege privind vaccinarea obligatorie marchează reintrarea într-o nouă epocă a TOTALITARISMULUI. Mass-media sădește DEZBINAR
 29. Pingback: SARPELE CURCUBEU INCHIDE CERCUL. "Nicio abatere nu va mai fi tolerată, orice deviationism va fi imediat stopat." O SINTEZA EXHAUSTIVA A RAZBOIULUI IMPOTRIVA ROMÂNIEI
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare