LIPSA DE MILA, “principiul” declarat al “reformei” lui Basescu! De ce este ANTI-UMAN dar si… anti-capitalist sa delegi ATRIBUTIILE SOCIALE CATRE PRIVAT

14-12-2011 5 minute Sublinieri

Insistam pe marginea principiului nemilostivirii enuntat ieri explicit de presedintele Traian Basescu in privinta strategiei de guvernare. Merita o analiza aparte aceasta noua… “paradigma” de guvernare:

Vom continua, aş spune NEMILOS, procesele de reformă a statului, chiar dacă este an de criză, prin reducerea aparatului de stat în teritoriu şi la nivel central. Sperăm să ajungem la momentul în care statul să începeapă să delege din atribuţiile lui şi către sectorul privat. Cheltuielile cu aparatul de stat şi cu PROGRAMELE SOCIALE sunt prioritare în reducerea cheltuielilor”.

Asadar, “reforma” trebuie continuata NEMILOS. Cum?

– (a) prin delegarea atributiilor sociale ale statului catre sectorul privat;

– (b) prin reducerea cheltuielilor statului cu “aparatul de stat” (adica bugetarii) si cu “programele sociale” (la care pot intra de la indemnizatii catre mame pana la sustinerea celor defavorizati, orfani, vaduve, handicapati etc.).

In privinta primului punct (a), delegarea atributiilor sociale catre privat este deja in lucru: pensiile private sunt un exemplu, dar mai evidenta este marea privatizare prin care va trece sistemul sanitar. O privatizare care va lua cu arcanul banii din asigurarile sociale platite – obligatoriu si retinute de la sursa! – de romani si le pune direct in buzunarele unor companii de asigurare private. Care vor furniza, in teorie, servicii medicale populatiei… contra cost! Pentru ca va mai exista si co-plata. Aceasta privatizare este criticata chiar si de sustinatorii unei privatizari a sistemului, tocmai pentru ca ea va institui o oligarhie a asiguratorilor care vor jecmani populatia si vor furniza servicii scumpe si inaccesibile celor multi si saraci.

Noi am denumit acest mod de a “reforma” statul drept o punere a acestuia in slujba marilor corporatii: stat minimal in ceea ce priveste serviciile returnate populatiei, dar maximal in jecmanirea acesteia prin taxe, impozite si alte obligatii, precum si maximal fata de interesele corporatilor si bancilor straine, pe care le umfla cu ceea ce a jecmanit de la popor.

Poate va ganditi insa ca asa e capitalismul, sau ca asa e bine, asa ar fi “de dreapta”. Nicidecum! Nici macar!

Sa o luam cu clasicii: Adam Smith. Ce spunea acest autor perceput si astazi drept unul din marii teoreticieni ai capitalismului ca doctrina economica? Anume, ca in ceea ce priveste activitatile economice, indivizii se descurca foarte bine pe cont propriu. Ca nu e nevoie ca statul sa intervina in negot si industrie, pentru ca acestea se auto-regleaza prin piata (mana invizibila). DAR. Tot Adam Smith spunea ca exista unele domenii publice in care activitatea privata nu e suficienta pentru implinirea intereselor indivizilor. Cu alte cuvinte, piata nu poate sa furnizeze orice pentru oricine. Ea are functia sa limitata – la piata. Nu e deloc specific pietei si regulilor sale sa se ridice o scoala, de pilda, sau un spital, sau sa se construiasca drumuri bune. Aceste domenii si necesitati publice, spunea Smith, pot fi suplinite prin… STAT. Care preleveaza taxe si impozite tocmai pentru a investi si a furniza oamenilor acele lucruri pe care piata NU le furnizeaza in mod inerent. Smith insusi se gandea la educatie si alte investitii publice. Tot el era impotriva cartelurilor si a cardasiilor intre actorii privati puternici si stat, prin care primii ar castiga pozitii de monopol prin concursul acestuia.

Noi avem in fata un program guvernamental care corespunde perfect nu capitalismului clasic asa cum il vede Smith, ci acelei forme de samavolnicie pe care acesta o critica. Adica:

o cardasie intre stat si puternicii pietei: corporatii, banci, retaileri, multinationale, carora statul le asigura cadrul necesar pentru a isi impune preturile si practicile lor oligarhice si inrobitoare;

o retragere a statului exact din domeniile in care investitiile publice sunt absolut necesare: sistemul sanitar, educatie, ordine publica. Aceste domenii NU SUNT DEFINITIA “STATULUI SOCIAL”, ci acele competente LEGITIME si VITALE pe care statul e chemat sa le implineasca chiar si intr-o ordine economica si sociala capitalista si chiar conform doctrinelor clasice ale capitalismului;

– statul, desi se retrage din domeniile publice legitime si esentiale pentru actiunea sa, continua sa taxeze populatia pentru serviciile pe care el nu le mai presteaza, trecandu-le “sectorului privat. Asadar, cardasia cu oligarhia financiar-capitalista nu se limiteaza doar la asigurarea conditiilor de exploatare in piata autohtona, ci se extinde si in domeniile publice prin excelenta. Statul devine un simplu perceptor de taxe pentru… puternicii zilei!

Din acest ultim motiv, cei care isi inchipuie ca guvernul Basescu aplica principii apropiate de libertarianism dovedesc o ignoranta  sau o rea-credinta impardonabile. Daca s-ar fi vrut asa ceva (dar, am demonstrat, nimeni nu vrea), nu s-ar mai fi taxat populatia, ci s-ar fi mers pe o simpla retragere a statului din orice. Insa statul nu se retrage de nicaieri, el doar schimba destinatia banilor, devenind, altfel, si mai rapace in prelevarea lor de la populatie si, in acelasi timp, si mai zgarcit in returnarea acestor bani, prin servicii, populatiei.

Nu doar ca nu se retrage, ci, taind “nemilos” cheltuielile sociale, salariile, pensiile, programele sociale, el umfla “marinimos” bugetele serviciilor secrete (vezi aici), bugetele protocoalelor diferitelor institutii privilegiate ale statului (vezi aici si aici detalii), umfla pensiile cadrelor din MApN si din serviciile secrete (vezi aici si aici) pe principiul “egalitatea bugetarilor in fata taierilor nu e si pentru catei”.

Dar nici “austeritatea”, asa cum este ea prezentata in Vest, nu corespunde “programului” basescian omonim. Liderii vestici considera la nivel discursiv ca austeritatea pura si dura nu face altceva decat sa duca la o recesiune ciclica si sa infunde chiar economia (de altfel, nici macar FMI nu le cere asa ceva). In plus, nimeni nu se gandeste sa fie “nemilos” fata de populatie si de programele sociale. Nimeni, din Vest, nu se gandeste sa privatizeze industriile nationale strategice sau sa depinda de capital strain. Si, intr-adevar, cum a spus seful Erste Bank, nimeni, in Vest, nu ar indrazni sa sustina un asemenea discurs public si sa ia masuri brutale anti-sociale – insa in anumite tari din Est, si cu deosebire la noi in tara, se poate. Se poate sa fii brutal si crud cu populatia pana la ultima umilire si nimicire a ei. Nemilos.

Asadar, daca nici macar “de dreapta” nu e, ce fel de guvernare avem?

Avem un program malthusian neoliberal FMI-UE aplicat nu doar la litera, ci cu mult zel de presedintele Basescu, care inseamna exact acel lucru considerat de Adam Smith drept un pericol pentru bunastarea oamenilor: o complicitate intre institutii publice, parghii de putere guvernamentale, si actori privati giganti. Un neo-colonialism inuman, feroce, deghizat sub nume neutre ca privatizare, reforma, eficienta, dar tradus in fapte prin falimentarea si inrobirea tarilor prin indatorarea lor, prin jefuirea de industriile, capitalul si resursele lor.

Noua, romanilor, se pare ca ni se rezerva si alta soarta. Nu doar ca impartasim soarta altor victime ale FMI (oricum, vom face parte din inchisoarea economica UE care va aplica aceleasi principii neoliberale si malthusiene insa, in curand, cu propriile sale institutii), dar avem, adaugat la aceasta, si “privilegiul” de a asista la o atitudine si dominatie personala anti-crestine si anti-umane mai rar de gasit. Pur si simplu, avem un presedinte care isi uraste poporul. El nu are doar interese meschine de grup, nu doar ca e complicele jefuitorilor tarii, el pur si simplu uraste. De aceea, e si nemilos si vrea sa fie nemilos. Avem, asadar, parte de o stapanire nemiloasa, sadica, dispretuitoare fata de oameni, culpabilizati ca sunt salariati la stat (dar si la privat, ca doar suntem oricum lenesi si ineficienti per total), ca sunt mame si tati, ca sunt scolari, medici, bolnavi, asistati social, ca EXISTA pur si simplu si, existand, se intampla sa aiba niscaiva necesitati bazale, si nici nu isi aduleaza liderul pentru “vizionarismul” sau de sluga si de portavoce a celor puternici ai pamantului.

Spuneam, pana acum, ca stapanirea aceasta este anti-nationala si anti-sociala. De acum devine aproape manifest si anti-crestina, ca atitudine fata de omul slab, sarac si neputincios. Da, in pofida minciunilor “teologice” ale printisori de laborator de genul Mihail Neamtu, a scrasni din dinti impotriva ajutorului social primit de cei saraci si neputinciosi, a taia brutal din salarii si, mai ales, pensii, a impovara cu taxe poporul, a anunta ca aceste decizii vor deveni o constanta si, in mod vizibil, vor fi aplicate din ce in ce mai precipitat anul care va urma, este profund anti-evanghelic. Ba chiar corespunde inspaimantator de mult portretului biblic al conducatorilor rai ai vechiului Israel: nedreptatea facuta celor mici si saraci, lipsiti de aparare, jefuirea si alierea cu strainii bogati si lacomi.

De aceea, sufera mult prestigiul Bisericii prin alierea cu acesti satrapi cruzi si prin tacerea asurzitoare care insotesc astfel de declaratii si actiuni. Cand presedintele enunta nemilostivirea ca principiu de guvernare, deja ne mustra puternic cuvantul Mantuitorului despre judecata care ni se va face pentru nepasarea noastra fata de cei saraci. Adica pentru nemilostivirea noastra.

Unde esti, Sfinte Ioane Gura de Aur, cel care mustrai nebunia lacomiei imparatesei Eudoxia? Cel care mustrai bogatii hapsani ai Constantinopolului si care spuneai ca in cel sarac Il avem pe Insusi Hristos?

Legaturi:


Categorii

Acordul cu FMI, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Opinii, analize, Razboiul impotriva Romaniei

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

50 Commentarii la “LIPSA DE MILA, “principiul” declarat al “reformei” lui Basescu! De ce este ANTI-UMAN dar si… anti-capitalist sa delegi ATRIBUTIILE SOCIALE CATRE PRIVAT

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. TB este bolnav! Bolnav sufletest,e pt ca mintea si inima lui se tarasc pe pamant si pt ca ii lipseste sentimentul vesniciei.
  Din acest motiv nu simte ca mintea omeneasca postuleaza dreptatea, dar nu cea omeneasca!
  Dar vine sfarsitul si pentru el! Si daca ma gandesc la asta, CHIAR sunt in stare sa-l compatimesc. Sa-l ajute Dumnezeu sa se trezeasca macar in al 12-lea ceas. Ca exista mantuire si pt el! Dar cu ferocitatea asta….

 2. 🙁
  excelent, excelent, multumim pt acest articol!
  trist, dar perfect adevarat tot ce ati scris mai sus 🙁

 3. Conducerea, puterea e de la Dumnezeu, avem ce meritam! Eu militez pentru un topic de solutii, sa vina fiecare cu idei despre cum putem depasi sau macar parcurge aceste vremuri de cernere! Trebuie vorbit pozitiv despre aceste vremuri, despre cum Sfintii voiau sa ia parte la astfel de vremuri! Au fost crestinii in istorie privilegiati? Noi trebuie sa demonstram ca meritam sa mostenim imparatia cerurilor, nu imparatia new-age-ului! Prefer sa citesc un topic unde oamenii spun lucruri constructive , decat sa ma uit peste un subiect in care fiecare isi da cu parerea, cartind, barfind, analizand si paraanalizand, nu cred ca astea sunt solutiile crestinesti: a-ti da cu parerea, a constata o evidenta! Se vrea globalizare, unitate in diversitate, indosariere, etc, cum putem face fata acestor vremuri??

 4. PENTRU CINE MAI ARE INDOIELI

  Cutremurator de interesant….

  Stăpânii lumii
  Ca să ştim… Ca să înţelegem… (…) La câţiva ani de la revoluţie, piaţa de carte din România era “dată peste cap”, de romanele unui personaj controversat: Pavel Coruţ. Povestirile sale împletesc, după cum el însuşi mărturiseşte, realitatea cu fantezia, autorul lăsând la latitudinea cititorului să stabilească unde sfârşeşte una şi unde începe cealaltă. Pavel Coruţ, fost şef adjunct al Serviciului de Contraspionaj Militar, (C.I.), din vremea lui Ceauşescu, este o persoană care ştie multe. Spre deosebire de alţii, domnia sa nu tace. Domnia sa scrie! Mai dă şi câte un interviu, dar nu este prea apreciat că interlocutor de către moderatori, întrucât are un stil de conversaţie foarte “milităros”. În schimb aflat în faţa foii de hârtie este capabil să dea din plin proba talentului său. În discuţiile despre el am aflat că ar fi un nostalgic sau un beneficiar al vechiului regim, în timp ce alte persoane sunt convinse că este un provocator, dar cei mai mulţi se văd constrânşi de “faptele sale de arme” scriitoriceşti, să-i recunoască buna credinţă şi patriotismul. Eroii romanelor sale sunt în principal agenţi ai serviciului de contraspionaj românesc, aflaţi într-o luptă inegală, pe viaţă şi pe moarte, cu slujitorii bine plătiţi ai”Bubulilor”, stăpânii din umbră ai lumii! Pe lângă lunga listă de romane de spionaj (pro şi contra), cu acţiuni normale, anormale şi mai ales paranormale, ale căror eroi sunt cât se poate de români şi de patrioţi, a scris şi o foarte interesantă şi utilă serie de cărţi destinate succesului în viaţă, în afaceri şi mai ales destinate tinerilor. Tematica abordată este foarte complexă, plecând de la lupta împotriva drogurilor, alcoolului şi tutunului şi până la formarea gândirii pozitive şi găsirea propriului drum în viaţă… Pe la începutul anilor 2000, exista un talk-show pe ANTENA 1, care se numea: “Marius Tucă Show”. Acest excelent ziarist invita în emisiunile sale, cele mai reprezentative personalităţiale momentului, de la preşedintele statului, primul ministru şi membri ai guvernului, până la sportivi, oameni de cultură sau de ştiinţă… pe scurt, invita în fiecare seară, OMUL ZILEI! …Era unul dintre programele cele mai aşteptate şi mai urmărite, întrucât realizatorul nu-şi “ierta” pentru nimic în lume invitatul, supunându-l unui continuu tir de întrebări, care de care mai provocatoare şi mai indiscrete referitoare la activitatea profesională sau acţiunile publice ale acestuia. Totul cu bun simţ, totul cu maxim profesionalism, beneficiind de o echipă redacţionala de elită! Într-o seară de acum circa zece ani, l-a avut ca invitat pe marele nostru economist şi academician Anghel Rugină, profesor universitar de anvergură mondială, care s-a stins din viaţa de curând, din păcate… Emisiunea de pe Antena 1 din acea seară avea să devină, pentru toţi cei care am urmărit-o, absolut memorabilă. Sub Ceauşescu, Anghel Rugină a fugit din ţară, trecând Dunărea înot la sârbi. A fost rănit la picior de un grănicer român, dar a reuşit în cele din urmă să ajungă în Statele Unite, unde a devenit membru corespondent al Academiei Statelor Unite, şef de comisii economice şi consilier în diferite guverne americane.Pentru cine vrea să se edifice mai pe larg despre personalitatea acestui român de excepţie recomand lectura de pe Wikipedia şi din alte surse on-line. La un moment dat, cu toată experienţa sa, Marius Tucă a scăpat invitatul de sub control. Personajul “de mare calibru”din acea seară, a pus treptat stăpânire pe emisiune, toată pregătirea acesteia ducându-se “pe apa Sâmbetei”, deoarece răspunsurile sale la întrebările moderatorului depăşeau cu mult tiparul emisiunii, prin amplitudine, prin modul în care erau documentate şi mai ales prin consecinţele lor!… Erau răspunsuri care impuneau de la sine alte întrebări şi tot aşa… Ca un bulgăre de zăpadă lăsat să se rostogolească pe o pantă proaspăt ninsă!… Dar să vedem ce s-a întâmplat, concret! Domnul Rugină a afirmat la un moment dat, că a fost invitat acasă la George Bush!La “CASA ALBĂ”, bineînţeles. Fiica domniei sale era prietenă şi colegă de facultate cu gemenele preşedintelui american, iar acesta a vrut să îl cunoască personal, aşa că l-a invitat la o cină în cel mai bine păzit obiectiv al planetei. Şi când Marius Tucă l-a întrebat cum e de fapt preşedintele american “în privat”, au început dezvăluirile: “George Bush este un texan simpatic, cinstit şi foarte de treabă, dar nu face ce vrea el!…” “Cum, adică, nu face ce vrea el? Păi nu este el cel mai puternic om de pe planetă? Nu conduce el guvernul celui mai puternic stat din lume?” A întrebat, Tucă.”Păi, nu prea…” a răspuns domnul profesor. “Se vede treaba că trebuie să fac unele precizări”, a mai spus domnia sa, “ca să se ştie şi ca să puteţi înţelege mai bine”!… Apoi a continuat: “Dragii mei, lumea asta este condusă de un fel de guvern mondial, format dintr-un grup de circa 250-300 de persoane, super-bogate, super-puternice şi super-bine-informate, care trăiesc “ca în sânul lui Adam”! Oamenii ăştia deţin puterea absolută pe planetă. În afară de accesul imediat la toate resursele economice şi la cele mai recente descoperiri tehnico-ştiinţifice, multe ţinute în secret, au la dispoziţie, în toate ţările lumii, institute de cercetări psiho-sociologice, cu ajutorul cărora ţin sub control toate popoarele planetei. Acestea le indică personajele politice cele mai “potrivite” pentru a “câştiga alegerile”, în mod “democratic” în cele mai importante state ale lumii; importante nu numai ca număr de locuitori, dar mai ales prin resursele lor naturale, prin puterea economică, militară sau prin poziţia lor strategică. Practic toţi conducătorii statelor importante ale planetei sunt”aleşi” cu “binecuvântarea” acestui “GRUP”, şi toţi cei aleşi nu fac altceva decât să pună în practică “directivele” trasate de acesta…” Întrebare telefonică de la un telespectator: “Domnule Anghel Rugină, face şi România parte dintre ţările vizate de “GRUP”?” “Da. Şi ca dovadă vă aduc faptul că, înainte cu două luni de alegerile din 2000, persoana care a câştigat alegerile prezidenţiale, a fost în vizită “privată” în Statele Unite, iar la două săptămâni de la câştigarea alegerilor, primul ministru proaspăt numit a făcut acelaşi lucru. Au fost amândoi să-şi ia “foaia de drum”… Replică telefonică: “Adică dumneavoastră vreţi să spuneţi că pe preşedintele nostru ni l-au ales americanii?” Răspuns: “Nu o spun eu. Aşa este. Numai că nu americanii, ci “GRUPUL” care conduce. În America a avut loc doar acceptarea şi instruirea personajelor.” Replică: “Să vă fie ruşine domnule, Rugină… Să vă fie ruşine că aţi ajuns la vârsta pe care o aveţi, cu capul plin de păr alb, ca şi mine şi că ne minţiţi în halul ăsta… Nu ştiu ce interes aveţi să o faceţi, dar vreau să vă spun că pe preşedintele nostru l-am ales noi, cu toţii, prin votul nostru, că aşa am vrut noi! Să vă fie clar: aşa am vrut noi! Şi apoi cum să ni-l aleagă alţii când este o comisie de votare care verifică vot cu vot, de la toate partidele… Sunteţi un mincinos! Domnule Marius Tucă, nu mai chemaţi, domnule, din ăştia… Bună seara!…” Anghel Rugină, (A.R.): “Dragă domnule, te felicit!… Te felicit că ai ajuns la vârsta la care ai capul plin de păr alb şi că ai trăit până acum cu impresia că ai putere! Că votul tău contează! Poţi să mori fericit în cazul ăsta! Eu nu am vorbit pentru cei care au vârsta şi convingerile dumitale. Eu am vorbit pentru cine are urechi să audă şi minte să înţeleagă!… În ceea ce priveşte votul, nu uitaţi vorbele lui Stalin, care zicea că nu contează cine şi ce votează, contează doar cine numără voturile! Astăzi cu voturile centralizate electronic treaba asta a devenit un simplu joc pentru un informatician: cu un program deştept, printr-o simplă atingere a unei anumite taste, voturile plus ale unui candidat se adună discret la cel care trebuie să iasă… Îmi spui că nu ştii ce interes am… Am interesul ca POPORUL MEU SĂ AFLE… Să afle şi SĂ ÎNŢELEAGĂ!… Să înţeleagă că la nivel global “cărţile sunt făcute”! Oamenii ăştia sunt prea deştepţi şi prea puternici!…” Alt telespectator (TS), întreabă: “Dar cine sunt oamenii ăştia? Este vorba de Franc-masonerie?” A.R.: “Sunt şi masoni în “grup”, dar nu sunt majoritari!” TS, (chiar dacă se tratează de un alt telespectator lăsăm iniţialele cu titlu generic, pentru cursivitatea mesajului): “Atunci, despre cine este vorba? E sultanul Bruneiului? Bill Gates? Sau cine altcineva?” A.R.: “Mai, băieţi… Pe oamenii ăştia nu-i cunoaşte nimeni… Adică nimeni dintre “muritorii de rând”! Ce, sultan? Ce, Bill Gates? Ăştia sunt mici copii, pe lângă cei din “GRUP”! Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei reviste… Se bucură de anonimat pentru ca astfel să aibă libertate deplină de mişcare. Doar un număr limitat de persoane, alese pe sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane “alese”, cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună… Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi. V-am spus că este vorba despre oameni deosebit de inteligenţi şi despre o organizare perfectă!…” TS : “Atunci sunt evreii?” A.R.: “Sunt şi evrei dar nu sunt majoritari!” TS: “Arabii? Sunt şi arabi? Că ăştia au petrol…” A.R.: “Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul “GRUPULUI”, deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic, iar locul în acest “GRUP”se moşteneşte, pe principii monarhice, cei ce urmează să intre fiind foarte bine testaţi şi pregătiţi în acest sens… TS: “Bun, şi cam de când se întâmplă chestiile astea?” A.R.: “Se zice că acest “GRUP” a luat fiinţă cam pe la începutul anilor 1800, cu scopul declarat de a prelua conducerea lumii. Prima mişcare cu relevanţă la nivel planetar ar fi fost iniţierea valului de revoluţii din Europa anilor 1848. Apoi “GRUPUL” a încercat preluarea puterii pe tot globul prin intermediul ideologiei comuniste.” TS: “Cum adică, să preia puterea în lume cu ajutorul comunismului? Păi comunismul nu zice că totul este al tuturor? Nu înţeleg. Puteţi să ne explicaţi?” A.R.: “O.K. Să raţionăm un pic… Deci ideologia comunistă spune că totul este al tuturor, este adevărat, dar şi că nimeni nu poate dezlipi nici un strop din bunurile în comun pentru folosul său personal. Deci totul este al tuturor şi în particular al nimănui. Şi chiar dacă nu sunt ale nimănui, după victoria planetară a comunismului, aceste bunuri trebuiesc totuşi “administrate” de cineva. Şi de ce acel cineva n-ar putea fi un “GRUP”, de administratori la nivel mondial de, să zicem… 250-300 de persoane!… ” …Toată lumea… mută. Inclusiv Marius Tucă… Şi domnul profesor a continuat: “Toate mişcările de rezonanţă mondială de după 1848, s-ar fi produs cu acceptul acestui “GRUP”. Totul bine studiat. Totul cu un scop precis.Bineînţeles că au apărut şi evenimente neprevăzute. Las un moment dat, liderii comunişti, supuşi unei propagande deşănţate cu scopul creării cultului personalităţii, pe criterii de marketing politic, au început ei înşişi să creadă în ceea ce propovăduiau şi să se creadă nişte ZEI în viaţă, aşa că au scăpat de sub control. Şi atunci a fost nevoie de crearea unei ideologii care să contrabalanseze comunismul şi anume fascismul. Şi aşa a pornit cel de-al doilea război mondial… Şi când şi fascismul a început să aibă derapaje i s-a opus o coaliţie mondială, şi pentru că nu fusese înfrânt comunismul “independent”, a fost nevoie de un “război rece”, care s-a încheiat aşa cum ştim cu toţii, cu victoria “GRUPULUI”, asupra copilului rebel – comunismul! Acum suntem în faza în care “GRUPUL” se concentrează asupra unei noi strategii de putere şi anume “GLOBALIZAREA”. Au fost create organisme la nivel global în sprijinul acestui concept: NATO, G8, G20, FMI, Banca Mondială, BERD, Comunitatea Europeană, etc… Trebuie să recunoaştem că acest “GRUP” a avut un rol foarte important în menţinerea unui echilibru strategic la nivel mondial. În perioada dominaţiei acestuia, nivelul de trai al populaţiei a crescut în mod constant, nu peste tot e drept dar încă se mai lucrează la acest lucru prin intermediul organismelor mondiale controlate de “GRUP”. De asemenea nivelul tehnologic a cunoscut un progres uriaş care nu ar fi fost posibil fără direcţionarea resurselor necesare în acest sens. “Drepturile omului”sunt impuse permanent pe ordinea de zi a tuturor reuniunilor la nivel mondial, sau regional, acolo unde acestea nu sunt la înălţimea momentului. În general se impune o nouă ordine mondială, care încearcă să înlăture haosul, anarhia şi pericolele potenţiale la nivel planetar…V-am spus că este vorba despre persoane deosebit de inteligente. E drept, uneori sunt mai răi câinii, că stăpânii, dar sunt sigur că la momentul oportun, stăpânii îşi vor pune câinii cu botul pe labe!…” Marius Tucă (M.T.): “Domnule Anghel Rugină, m-aţi uimit! De unde ştiţi toate astea? A.R.: “În cercurile academice americane se dezbat destul de des subiecte de genul ăsta!” M.T.: “Şi nu vă este frică să dezvăluiţi aceste lucruri?” A.R.: “În primul rând, am o vârstă: “mi-am trăit traiul, mi-am mâncat mălaiul”, şi apoi sunt lucruri, repet, deja cunoscute, iar scopul pentru care am făcut-o este de a limpezi cumva apele şi de a potoli spiritele înfierbântate din România, care încă mai cred că tot ceea ce zboară se mănâncă!…” TS: “Şi noi ce trebuie să facem?” A.R.: “Aici am vrut să ajungem cu discuţia noastră!… Pentru noi, important este să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru.Să lăsăm gândurile mari, la scara internaţională, că acolo jocurile sunt făcute şi echilibrele nu trebuiesc rupte! Nu avem nici informaţiile, nici competenţa, nici resursele şi nici mijloacele necesare să acţionăm la un nivel atât de înalt. Putem în schimb să ne comportăm civilizat, să ne educăm bine copiii, să ne conservăm şi să ne protejăm mediul în care trăim, să ne respectăm şi să ne ajutăm, pe scurt: să ne trăim viaţa liniştiţi…” Au trecut zece ani de la această emisiune. E greu să uiţi aşa ceva. În acest răstimp am încercat să deschid ochii şi să înţeleg ce se întâmplă în jurul meu. Bineînţeles că dialogurile de mai sus sunt reproduse din memorie, întrucât nu am găsit arhivată emisiunea, pe internet, şi trebuiesc tratate cu rezerva necesară în acest caz. Memoria poate juca feste oricui. La un moment dat mă întrebam dacă această emisiune chiar a avut loc în realitate sau doar în imaginaţia mea. Subiectul este bineînţeles foarte incitant, şi existenţa unui “Grup” de persoane iniţiate care “stăpânesc” lumea,a fost unul dintre primele lucruri care m-au frapat în romanele lui Pavel Coruţ. El i-a numit în aceste romane “BUBULI”. Anghel Rugină l-a numit”GRUP”. Pavel Coruţ i-a menţionat pe “BUBULI” sub rezerva împletirii fanteziei cu realitatea. Anghel Rugină a părut ceva mai concret.Ambii însă ne recomandă să ne trăim viaţa liniştiţi. Sunt două personaje importante ale României şi ne putem mândri că suntem contemporani cu ei, chiar dacă domnul Anghel Rugină între timp a trecut în nefiinţă. Şi dacă ne mândrim cu ei, să încercăm să le şi dăm ascultare! Concluzia finală: “Să ne facem viaţa frumoasă în jurul nostru, şi să o trăim în armonie ” P.S. 1 Zilele trecute am vizionat pe video seria de filme “Prison Brake”, care mi-a amintit brusc de interviul lui Anghel Rugina… P.S. 2 Si tot zilele trecute, intrand intr-o librarie, privirile mi-au fost atrase magnetic de o carte cu acelasi nume: “Stapanii lumii”, cu subtitlul – “O istorie a conspiratiilor”, autor Juan Carlos Castillòn, Editura Nemira, Colectia “Porta Magica”. Romanul confirma si dezvolta teoria unei conspiratii mondiale.

 5. @Alex:

  Pavel Corut este un personaj detestabil care nu face altceva decat sa infecteze aerul cu teorii false, blasfemiatoare si anti-crestine. Asa ca departe de a fi luat drept reper, trebuie sa fie demascat drept nebun sau agent provocator.

  Despre Anghel Rugina nu stim prea multe, insa teoria sa despre Grup este destul de bizara, chiar daca ar contine unele (prea putine si prea simpliste) elemente reale.

  Pe subiecte de acest gen ne-am pronuntat aici:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/26/criza-si-teoria-conspiratiei-la-romani-printre-hatisurile-manipularilor-capitale-de-la-stanga-si-de-la-dreapta/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/05/noua-ordine-mondiala-elite-crize-artificiale-institutii-supra-nationale-o-alternativa-academica-la-teoria-conspiratiei/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/09/05/trilateralul-mugur-isarescu-a-spus-adevarul-sunt-in-aceste-cercuri-in-care-se-discuta-de-viitorul-omenirii-dar-nimeni-nu-stie-clar-unde-se-indreapta-lumea-cugetari-despre-minti-bolnave-de-consp/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/10/07/zeul-tolerantei-si-descrestinarea-crestinismului-toleranta-si-francmasoneria-1/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/10/11/toleranta-si-francmasoneria-2/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/11/23/2007/09/06/pr-gheorghe-calciu-parintele-nostru-marturisitor-masoneria-si-organizatiile-internationale/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/11/23/parintele-calciu-planul-masoneriei-este-sa-subjuge-intreaga-omenire-si-sa-distruga-credinta-crestina/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2009/09/10/parintele-sofian-boghiu-despre-sfarsitul-lumii-antihrist-si-masonerie/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/06/22/mitropolitul-nectarie-de-petra-si-hersonis-o-voi-spune-ne-guverneaza-masoneria/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/01/31/cand-secretul-e-doar-discret-agenda-de-modelare-sociala-si-centralizare-globala-este-acum-la-vedere/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/12/29/marturisire-esentiala-profetica-a-sinodului-bisericii-greciei-despre-cauzele-crizei-economice-planul-de-inrobire-mondiala-si-remediile-sale-duhovnicesti-si-despre-o-prima-strategie-diversionista-d/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/13/reeducarea-azi-duhul-bolsevismului-la-lucru-printre-crestini-si-inselarea-ideologizarii-sistemice/

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/2010/09/30/in-cautarea-mainii-calde-a-lui-dumnezeu-soljenitan-si-cauzele-profunde-si-esentiale-ale-raului-devenit-totalitar-de-ce-reusesc-conspiratiile-ii/

 6. @Robert:

  Nimeni nu poate veni cu ”solutii” daca nu are un ”diagnostic”, oricat de negativist ar parea acesta. Sa nu ne trezim ca vanam sau chiar vindem iluzii altora, plecand de la premise si de la o intelegere gresita a realitatii, vrand cu orice chip sa vorbim pozitiv despre ce se intampla. Si,din pacate, putini constientizam, putini vedem. Solutiile sunt cele duhovnicesti despre care scriem si re-scriem mereu, in general la pagina de “acasa”, dar si aici, destul de frecvent. Cat inca se mai poate vorbi liber (probabil extrem de putin in Romania, cel putin), trebuie macar sa spunem lucrurile pe nume, sa zicem raului pe numele sau de rau, ca nimeni sa nu mai aiba false sperante sau amagiri in legatura cu acesti conducatori si politicieni. Si tocmai reflectandu-ne in ei, sa coboram apoi si in noi, vadindu-se rautatea si pacatosenia si cerand o pocainta pe masura. Daca nu, intr-adevar, simpla indignare nu are un sens bun, ci duce la alte ispite, precum vedem pe alte bloguri.

 7. Robert,
  sfintii care doreau sa traiasca aceste vremuri, erau oarecum exceptii, ca si aceia care se rugau pt diavoli. Cei mai multi, smerindu-se, se vedeau neputinciosi in a rabda vremea antihristului si erau recunoscatori ca nu a trait in vremea lui.
  Aveti insa dreptate, crestinii mereu au fost ispititi si prigoniti, dar aceeia erau crestini, nu ca noi, cei de acum. Sa avem smerenie si sa recunoastem ca noi nici macar oameni nu mai suntem, daramite crestini.
  Altfel, imi place entuziasmul dvs. daca schimbati un pic “directia”, e f bine, veti ajunge departe, Sus!

 8. Tocmai am vazut pe weekend un filmulet de 2 ore numit “Teologie inalta” cu poetul Ioan Alexandru intreband diverse pe pr Cleopa si pr Ioanichie Balan. M-a impresionat mult povestea pr Cleopa despre sfarsitul lui Stalin, care dupa ce a distrus multe biserici si manastiri, chiar intreg poporul rus si cele din jur, a ajuns bolnav inainte de moarte. S-a speriat rau si a chemat pe sora lui, maica intr-o manastire pe care nu a distrus-o. Disperat o intreaba ca ce-l asteapta si ce mai poate face. Sora lui, venita cu mai multe maici i-au zis ca nu are decat sansa talharului de pe cruce, sa dea imediat rugaciuni la toate manastirile si bisericile. Si asa au ajuns toti parintii chiar si din Romania sa faca rugaciuni pentru el, chiar si dupa moarte!

  Mare mila lui Dumnezeu acolo unde este cainta si rugaciune. Probabil multe lacrimi o fi varsat sora lui in manastire pentru el, de l-a intors Dumnezeu chiar in ultima clipa. Sa varsam si noi o lacrima pentru sufletele noastre si a celor din jur si sa nu ne pierdem nadejdea.

 9. @Alex:

  A.R.: “Dragii mei, sunt reprezentanţi de peste tot, într-o proporţie echilibrată. În asta şi constă succesul “GRUPULUI”, deciziile în interiorul lui se iau într-un mod absolut democratic

  asta dupa ce, putin mai inainte, spusese:

  Trebuie să înţelegeţi că adevăraţii bogaţi ai lumii nu apar în nici un top, al niciunei reviste… Se bucură de anonimat […] Doar un număr limitat de persoane, alese pe sprânceană, cunoaşte identitatea unora dintre ei, alte persoane “alese”, cunosc pe altele, şi tot aşa. Nimeni nu poate pune toate piesele acestui puzzle împreună… Nici măcar preşedinţii marilor state ale lumii. Directivele ajung la ei prin interpuşi.

  V-ati intrebat vreodata de unde oare stia el ca proportia in “grup” e echilibrata si ca nu e vorba doar de francmasonerie, pt ca spune iarasi:
  “Sunt şi masoni în “grup”, dar nu sunt majoritari!”?

  Da senzatia ca de fapt ar vrea sa protejeze “ceva” prin ambiguitatea asta. El spunea de fapt acolo ca nu e nici aia, nici aia, nici ailalta, e doar ceva ce nu stie nimeni, dar eu stiu si va spun, si nu poate pricepe decat cel care vrea sa ma creada etc.
  Eu, unul, as fi mai reticent in a-i da prea multa crezare… Asa cum spune si admin mai sus, el spune cate ceva ce-o fi adevarat, dar amesteca si iese o mare ciorba de nu mai stii de unde a plecat si unde a ajuns, iar concluzia e ca “suntem prea mici, sa ne vedem de treaba noastra” ;).
  Ori, problema este tocmai ca nu suntem deloc mici. Daca am fi mici, n-ar mai fi lupta asta impotriva credintei. Iar daca am fi uniti, in Credinta in special (si in Biserica), am fi o forta nu in sensul ca am avea putere lumeasca sa rasturnam cine stie ce oranduiri (nu ma refer la revolutii, rascoale etc.), ci Dumnezeu ar aranja lucrurile pentru noi, cei care facem Voia Sa si ne rugam la fel, in GRUP (dar un altfel de grup… adica IN BISERICA), sa ne izbaveasca pe noi, pe copiii nostri si pe cat mai multi (pe toti, daca e posibil!), de raul care ESTE IN NOI – in primul rand. Pt ca a cauta vinovati in afara, e vanare de vant.

  Ce spune AR acolo e prezentat mult mai bine si mai vrednic de crezare (pentru ca toate sunt puse in context duhovnicesc, al luptei omului cu pacatul, lupta cu diavolul, de unde decurg toate neajunsurile, necazurile, crizele, razboaiele etc.) in cartea ZEUL TOLERANTEI SI DESCRESTINAREA CRESTINISMULUI, din care unele pasaje sunt si aici pe site. La fel, si alte articole de aici trateaza aceeasi tema…

 10. “Da, dar va dati seama si ce popor bolnav suntem noi insine, daca tocmai el ne “reprezinta” si tocmai pe el l-am ales…”
  Toti platim pret scump pentru multimea covarsitoare a faradelegilor-toate popoarele. Factura noastra, a romanilor, este un pic mai mare si de aceea urgia vine prin mana conducatorilor nostri. Inteleg sa lupti si sa fi inghitit cu fruntea sus, dar ce poate fi mai dureros decat sa fi tradat, vandut si apoi biciuit de catre ai tai? Si sa vezi placerea cu care o fac, hahaitul lor biruitor?
  Pana mai ieri m-am indignat, dar indignarea mea s-a transformat in suferinta. Si am dat peste epistola Apostolului catre evrei; cuvinte ce nu vor lasa inima mea sa se invartoseze din pricina suferintei:
  1. Iar credinţa este încredinţarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute.
  2. Prin ea, cei din vechime au dat buna lor mărturie.
  3. Prin credinţă înţelegem că s-au întemeiat veacurile prin cuvântul lui Dumnezeu, de s-au făcut din nimic cele ce se văd.
  ………………………………………………….
  36.Alţii au suferit batjocură şi bici, ba chiar lanţuri şi închisoare;
  37.Au fost ucişi cu pietre, au fost puşi la cazne, au fost tăiaţi cu fierăstrăul, au murit ucişi cu sabia, au pribegit în piei de oaie şi în piei de capră, lipsiţi, strâmtoraţi, rău primiţi.
  38.Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, şi în munţi, şi în peşteri, şi în crăpăturile pământului.
  39.Şi toţi aceştia, mărturisiţi fiind prin credinţă, n-au primit făgăduinţa,
  40.Pentru că DUMNEZEU RANDUISE PENTRU NOI CEVA MAI BUN, ca ei să nu ia fără noi desăvârşirea.

 11. @Alexa
  trecerea “in nefiinta”, chiar si a profesorului Rugina, nu e un lucru “digerabil” de, sper eu, majoritatea cititorilor acestui site! ma gandesc ca e doar o eroare de exprimare, din neatentie.stiu ca suna cam “legalist” dar este profund incorect! scuze daca necajesc. Doamne ajuta!

 12. @Stefan:

  Corect… pe langa celelalte hibe grave ale comentariului.

 13. Nu e f important, dar pt cei interesati, comentariul lui Alexa se gaseste pe internet, ca articol.
  Deci aici este luat/pus prin procedeul binecunoscut.
  De exemplu, l-am gasit aici

  Nici nu stiu daca intr-adevar Anghel Rugina o fi fost la Marius Tuca Show, dar textul de mai sus circula pe tot felul de site-uri.

 14. @Florin M:

  Da, si cu ocazia asta ne-am lamurit ca e un viral fals complet. Acolo autorul textului este dat ca fiind… Dinu C. Giurescu!

  Iar la sectiunea de comentarii, cineva arata ca episodul cu Tuca Show este o fabulatie cap-coada:

  Răspunsul lui bruma aurel mihai Sâmbătă

  Stimata Doamna,

  Tocmai am terminat convorbirea cu sora savantului Anghel Rugina. Imi pare rau dar ati preluat prin asa zisul articol Stapanii lumii de presupusul Dinu C Giurescu un fals ordinar! In primul rand trebuia sa fiti convinsa ca prof.Giurescu nu ar fi scris in maniera aceasta. Prima imposibilitate.

  2/ In 2005, anul ultimei sale veniri in Romania, prof. Anghel Rugina nu a acordat nici un interviu la Tuca samd. Fals,fals,fals!

  3/Profesorul nu a avut nici un copil din casatoria cu doamna Aurelia. A fost un baiat din prima casatorie a doamnei Aurelia dar acesta intra in alta istorie si nu americana.

  4/ Va rog respectuos, atunci cand preluati un material, sa fiti sigura de sursa de baza si sa controlati cu atentie veridicitatea. Ati disipat un material care maculeaza imaginea unui mare savant si patriot roman!

  Pregatesc un articol despre Anghel Rugina pentru o revista importanta. Va rog respectuos, daca stitiu sursa asa zisului articol sa mi-o comunicati.

  Cu cele mai bune sentimente, Aurel Bruma /redactor editor al Memorialelor de Anghel N Rugina, Ed. Performantica, Iasi

  http://negrupealb.ning.com/group/salonul-dezbaterilor/forum/topics/stapanii-lumii-articol-scris-de-istoricul-acad-dinu-c-giurescu?commentId=6421959%3AComment%3A207787&groupId=6421959%3AGroup%3A76098

  Ca sa vezi… Deci este, poate, un viral creat special ca sa arunce o umbra de indoiala asupra textului original, recent, al acad. Dinu C. Giurescu?

 15. Foarte bine punctat. Libertarianismul si comunismul sunt utopii la baza carora stau viziuni antropologice eretice. Utopii in numele carora se justifica samavolniciile socialismului real si ale neoliberalismului real, care nu ne duc catre disparitia statului ci catre supradimensionarea si satanizarea acestuia din urma (in special a aparatului represiv). Statul va exista intotdeauna, pana la a doua venire. Si el poate sa fie pus fie in slujba dreptatii, fie in slujba unei clici jecmanitoare si asupritoare. Cei care propovaduiesc desfiintarea statului, in loc sa propovaduiasca statul pus in slujba idealurilor crestine de mila si dreptate, vor de fapt sa desfiinteze poporul. Acesti indivizi sunt perversi si, dupa cum a recunoscut si Basescu, nemilosi. Vad ca deja politicienii si bancherii vorbesc pe fata, fapt care demonstreaza ca situatia este forte grava.

 16. @admin
  Nu stiu cand a aparut textul asta, eu l-am primit pe mail intaia oara acum cateva luni si desi l-am citit in diagonala, pot spune ca nu era pomenit Pavel Corut, nici de Acad. Dinu Giurescu acolo. Nu stiu ce e cu titlul ala.
  E singurul site unde am am intalnit asocierea cu Acad. Dinu C. Giurescu.
  Si este singurul loc unde am gasit intreg textul postat de Alexa (cu A.R. si P.C.) sub forma unui articol. In rest, n-am gasit decat comentarii, oricum, pe site-uri pe care n-as fi zabovit prea mult.
  Sigur ca este un viral. Chiar nu stiu daca exista vreo emisiune a lui MT in care sa fi fost invitat AR si de asemenea daca ar fi spus acelea.
  Sunt multi care se infierbanta brusc cand citesc asa ceva, dar de fapt, in urma citirii acestor materiale (de aceasta factura, nu cele cu trimiteri duhovnicesti!) nu raman cu nimic, fiind apoi si mai bulversati decat inainte, dar cu extraordinara impresie ca au descoperit America!

 17. Pingback: Inca o TRADARE NATIONALA: Parlamentul RENUNTA la datoria de 19 MILIARDE DE EURO a Germaniei, la indemnul BNR! Si un adevar istoric: MIRCEA VULCANESCU, omul de stat din spatele acestei datorii istorice
 18. Fragmentul preluat de zf este parte dintr-un intreg care, parcurs cap-coada, ma duce cu gandul la diferenta abisala dintre realitate si perceptia ei. O cu totul alta dimensiune a realitatii pe care o traim noi.

  Se vorbeste despre competitivitate luand de fapt mila lui Dumnezeu drept avantaj intr-o economie aflata de mult in moarte clinica.
  http://www.monitoring.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=16244:declaraie-traian-bsescu-&catid=38:politic&Itemid=436

 19. Frate admin, solutiile sunt cele duhovnicesti cum bine spui(mai mereu imi vin fel si fel de idei “razboinice” in cap)! Putem vorbi si altfel despre aceasta situatie, prin greutati se ajunge in rai(daca am privi situatia ortodox, cum spunea parintele Nicolae Tanasa, trebuie doar sa rezistam in aceste vremuri), mai intai arati ogorul si apoi asteptati roadele(parintele Arsenie Papacioc).
  Eu cred ca si-n aceasta avalansa de negativism, care e normal sa fie prezentata pe ric, pentru ca ne-au vandut tara, putem trai frumos, sau macar incerca sa traim frumos! Imi aduc aminte de o poezie din inchisorile comuniste(la inceputul prigoanei) :
  Si daca totusi nu renunti
  Si vrei sa faci excursia in munti,
  Fa-o aicea in secret,
  De la celula la closet. (inainte sa fie arestati, cel care a scris poezia si cel caruia ii era adresata, Dan Lucinescu, isi propusesera o excursie in munti).

  INCA se mai savarseste SFANTA LITURGHIE, INCA avem libertate de exprimare, INCA nu a inceput razboiul, eu cred ca cei care intra pe acest site sunt constienti de ce se va intampla! Sfantul Serafim de Sarov spunea ca omul trebuie sa fie vesel, sa nu lase oboseala sa se instaleze in organism, ca apoi ajunge la deznadejde!
  Vorbesc din punctul de vedere al pacatosului care intra zilnic pe acest site, sectiunea de stiri imi anesteziasa simturile, pesemne ca trebuie sa o evit!

  @ ioana
  Aveti dreptate, smerenia lipseste la mine, sa nadajduim in mila Mantuitorului.

  Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, nu lasa ca frica de diavol sa ne ingrozeasca mai mult decat frica de Dumnezeu, si ajuta-ne sa nu ne indepartam de Tine si de Sfanta Ta biserica!

 20. @ Robert:

  Vorbesc din punctul de vedere al pacatosului care intra zilnic pe acest site, sectiunea de stiri imi anesteziasa simturile, pesemne ca trebuie sa o evit!

  Poate fiindca nu o abordezi corect, in duhul care trebuie?

  Citeste acestea: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/07/04/vremea-este-a-cernerii/ si http://www.cuvantul-ortodox.ro/2008/05/14/ce-vremuri-traim-parintele-rafail-ne-raspunde/

 21. Multumesc, sa te pomeneasca Domnul intru imparatia Sa impreuna cu toti cei dragi!

 22. Pingback: STATUL SOCIAL la romani: UMILIREA CELOR SARACI la Targu-Mures si PENSIA DE 1 LEU
 23. Pingback: Guvernul impune SANCTIUNI si conditii draconice pentru beneficiarii AJUTOARELOR SOCIALE - Razboi întru Cuvânt
 24. Pingback: Cum va fi 2012? (I) ANUL DECISIV IN VEDEREA ATINGERII PLANURILOR ANTIHRISTICE? - Razboi întru Cuvânt
 25. ce propaganda uslamista de 2 bani…
  totul ambalat in psalmi crestini recitati de atei 🙂
  lasa’ ca va satura crin si ponta de ajutoare si trai cu
  burta la soare pe seama celor care muncesc :))))))))))))
  sa faceti rost de acreala,sa nu vi se aplece.

  romania a ajuns tara pomanagiilor,peste 1/2 din cetateni
  pretind sa fie hraniti degeaba de stat.
  daca le dai astora de munca,te injura,te scuipa,
  ei vor un trai pe vatrai subventionat de fraierii care
  muncesc din zori pina in noapte.

  in concluzie,mai lasati-ma cu balivernele uslinoase :)))
  hraniti voi lenesii si drogatii,eu n-am chef de asa ceva.

 26. @demonbanal:

  Cu adevarat vi se potriveste nickul. Va lasam doar pentru “splendoarea” de ineptie pe care ati scos-o – foarte reprezentativa, intr-un fel.

  Tara pomanagiilor? Coate goale si mate fripte ce sunteti, voi existati pentru ca milioane de romani isi rup spinarea muncind in strainatate, iar altii muncesc pe un salariu jignitor aici, ca aiba multinationalele si firmele voastre cui sa vinda in tara.

  Dar vine si ceasul vostru, pentru ca “austeritatea” europeana o sa taie veniturile tuturor, cum o si face.

  Si atunci nu o sa mai aveti cui vinde, decat demonilor, poate. Dar aceia nu cumpara produsele voastre. Aceia cumpara suflete. Mai bine sa va treziti din betia asta, pana nu e prea tarziu!

 27. Pingback: Catalin Tolontan: De ce au inceput acum protestele? “IN ROMANIA NU E REVOLUTIE. SUNT DOAR OAMENI SI RABDAREA LOR”/ - Razboi întru Cuvânt
 28. atentie la cifre:

  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  (Redirecționat de la Nicolae ceausescu)

  Nicolae Ceaușescu

  Ceaușescu tânăr

  Secretar General al PCR
  În funcție
  11 iulie 1965 – 25 decembrie 1989
  Deputat 20 octombrie 1944
  Precedat de Gheorghe Gheorghiu-Dej
  Succedat de Funcție desființată
  Primul Președinte al României
  În funcție
  29 aprilie 1974 – 25 decembrie 1989
  Precedat de Funcție nou înființată
  Succedat de Ion Iliescu
  Președinte al Consiliului de Stat al Republicii Socialiste România
  În funcție
  9 decembrie 1967 – 22 decembrie 1989
  Precedat de Chivu Stoica
  Succedat de Funcție desființată
  Născut(ă) 26 ianuarie 1918
  Scornicești, Județul Olt
  Decedat(ă) 25 decembrie 1989 (71 ani)
  Târgoviște, Județul Dâmbovița
  Partid politic PCR
  Soție Elena Ceaușescu
  Copii Valentin Ceaușescu,Zoia Ceaușescu,Nicu Ceaușescu
  Profesie Ucenic de cizmar
  Confesiune Liber-cugetător[necesită citare]
  Semnătură
  modifică
  Nicolae Ceaușescu (n. 26 ianuarie 1918, Scornicești – d. 25 decembrie 1989, Târgoviște) a fost un om politic comunist român, Secretar general al Partidului Comunist Român, șeful de stat al Republicii Socialiste România din 1967 până la căderea regimului comunist, survenită în 22 decembrie 1989.

  si apoi:

  Anghel Rugină
  De la Wikipedia, enciclopedia liberă
  Anghel Rugină (n. 24 mai 1913, satul Vizurești, județul Galați – d. 15 decembrie 2008, SUA) a fost un economist american de origine română, ales ca membru de onoare al Academiei Române (în 1990).

  După încă doi ani, în 1949, a publicat prima sa carte în limba germană: “Geldtypen und Geldordnungen Fundamente fur eine echte all-gemeine Geld – und Wirtschaftstheorie”.
  Publicarea acestui volum l-a făcut cunoscut în mediul academic și i-a adus în anul 1950 o invitație de a profesa în Statele Unite și astfel a început să predea cursuri de economie politică și finanțe la Universitatea din Portland, Oregon, până în 1952, an în care a fost primit membru al American Economic Association. În anul 1955, a primit cetățenia americană.
  În anul 1958, devine profesor la Catedra de Economie și Finanțe de la Northeastern University din Boston unde a rămas până la retragerea la pensie, în anul 1986.

  Cand a trecut Dunarea inot pana la urma ?!!!!!!!!!!!!!!!!

 29. Pingback: “DICTATURA ESTE FORMA DE PRIVATIZARE A STATULUI”. Raportul ICCV – necrutator la adresa obsesiei “REFORMEI STATULUI” (video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 30. Pingback: NOUL GUVERN UNGUREANU, ”TINERII COMPETENTI”, COPII DE NABABI SECURISTI, ARIVISTI, CORPORATISTI. ”Atentie la cățelandrii!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 31. Basescu, vreti nu vreti, este omul providential pentru aceste vremuri. Poate ca nici el nu stie acest lucru, dar oamenii care traisc cu frica lui Dumnezeu si care simt mersul vremurilor stiu ca nimic nu este intimplator… Domnule Basescu, va rugam sa faceti tot ce trebuie dar cu frica de Dumnezeu! Avem incredere!

 32. @ piatra neamt:

  Vaaai, cata dreptate aveti! Suntem socati de revelatia transmisa si traznitoare! Cum de nu am realizat pana acum? Intr-adevar, ne va omori si ne va vinde cu multa frica de Dumnezeu…

  PS: Postacilor fanatici, luati o pauza, totusi. Sau incercati un consult ori niste molitfe.

 33. Pingback: “Declaratiile de neconceput anunta ACTIUNILE de neconceput”. DESPRE SFIDAREA CELOR PUTERNICI, “spiritul civic” SI BUBOIUL COPT AL “MODERNIZARII” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 34. Pingback: Cand Hristos este parasit si asuprit… UN GAND PENTRU POSTUL MARE DE ACUM -
 35. Pingback: DOCTRINA SOCULUI: documentar VIDEO. De ce SOCIALISMUL si NEOLIBERALISMUL sunt doua fete ale aceleiasi FILOSOFII MASONICE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 36. Pingback: REFERENDUMUL PENTRU DEMITEREA PRESEDINTELUI – opinii in raspar cu propaganda orwelliana a “intelectualilor” de casa ai regimului Basescu - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 37. Pingback: DE CE VOTAM LA REFERENDUM? Ce ne asteapta dupa 29 iulie? RAZBUNAREA vanzatorului, EXECUTIA tarii - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 38. Foarte interesant articolul. Multumesc DOMNULUI, ca existati.

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare