“Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Durerea com-patimitoare deturnata in focul dracesc al RAZBUNARII. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de recuperare duhovniceasca a locului “blestemat”: TRANSFORMAREA CLUBULUI IN PARACLIS

9-11-2015 5 minute Sublinieri

arte-1Foto: timponline.ro

image-2015-11-6-20566465-0-protest-colectivBatjocorirea Patriarhului in Piata Universitatii (foto: Hotnews)

***

Zilele acestea, de la d-l C.T.Popescu, ”avocatul diavolului” cum își spune la Europa FM și până la ultimul ”ortodox cu voie de la poliția gândirii”, cum ar spune Conu Leonida despre liberii cugetători ai religiei, o mulțime de persoane îl înjură pe Patriarh și scuipă în direcția Bisericii, spunând în același timp că respectă credința în Iisus Hristos, ba chiar că ar avea așa ceva, într-o variantă personală.

Am auzit asta atât de des încât am simțit nevoia unei scurte replici.

Capul Bisericii este Iisus Hristos. Și toate celelalte mădulare, în ordine pogorâtoare, sunt Maica Domnului și Sfinții.

Patriarhul și noi, credincioșii de astăzi, suntem labele picioarelor acestui Trup, părțile care umblă încă prin noroiul, rahatul și flegmele morale ale acestei lumi.

Dar lumea face asta de două mii de ani. Te mânjește cu de toate, ”îți sparge fața”, te priponește cu funia ”corectitudinii politice”, apoi te dă la ziar, televiziune și, în cele din urmă la tribunal, că ce fel de creștin ești tu, așa mazac, pocit și împiedicat, rușinea și piedica civilizației…

Piesa e veche și ieftină.

Și diabolică.

Smintelile trebuie să vină. Dar vai de cei prin care vin!

Vă doresc tuturor o zi bună.

Adică, o zi întru Hristos.

P.S. Niciodată ca zilele acestea nu mi-a fost Patriarhul mai drag…

satanistiImagine: poster de pe un profil de FB al unui tînăr.

 • Parintele Savatie Bastovoi/ Rucodelie.ro:

Despre neo-satanismul de feisbuc

Cum credeți, de ce apostolul Ioan a zis: ”Iubiților, cercetați duhurile? (1 Ioan 4, 1). Nu a zis cercetați vorbele, cercetați ideile. Căci fiecare vorbă și fiecare idee se zice sub stăpînirea unui duh, bun sau rău. Nimeni nu poate să-L mărturisească pe Hristos Domn decît în Duhul Sfînt, zice apostolul Pavel (1 Corinteni 12, 3). Tot așa, nimeni nu se poate numi satanist, decît în duhul răutății.

Spun aceste cuvinte deoarece s-a umplut internetul de copii care se declară ”sataniști” în ghilimele dintr-un teribilism ușor de înțeles pe valul manipulării generale care se face în aceste zile. Am văzut declarații ale unora care se leapădă de botez, invocînd lipsa de reacție a Patriarhiei față de drama de la Colectiv. Alții declară cu emfază că nu luptă cu Biserica, ci cu instituția bisericii (un joc de cuvinte pe care nu l-am înțeles niciodată). Toate aceste manifestări sînt roade din aceeași grădină care au doar vremea diferită de coacere.

Fiți treji în aceste zile, evitînd polemicile fără sfîrșit cu personajele care apar brusc peste tot unde se vorbește despre Biserică, despre credința curată în Hristos. Ați avut o ocazie nemaipomenită să cunoașteți pe viu năvălirile celor care hulesc, vorbesc urît, blesteamă și totodată își atribuie meritul de a schimba lumea. Vom avea ocazia să vedem și schimbările, așa cum multe s-au mai văzut în istorie, dar să nu uităm că cea mai grea schimbare este cea care se face înăuntrul omului.

Celor care comentează în apărarea Bisericii le amintesc sfatul Sfîntului Antonie cel Mare, care spunea că pentru orice vorbă să avem o mărturie din Scriptură. Nu vorbiți ca și cum lumea ar fi început acum pe feisbuc, cercetați Scripturile și păstrați-vă în latura Sfinților Părinți și ai tradiției ortodoxe. Altminteri, emoțiile trec, dar vorbele rămîn.

Petiție pentru transformarea Colectiv-ului în paraclis

Luînd aminte la zecile de mii de voci care au chemat la rugăciune pentru sufletele celor morți la Colectiv, luînd în considerație efortul unanim al televiziunilor și presei de a transforma spațiul nesfințit al clubului Colectiv într-un loc de rugăciune, ar fi corect ca în acel loc rugăciunea să nu înceteze niciodată, mai ales că primim în continuare înștiințări despre noi morți în urma tragicului incident.

Nu cred că în România există măcar un singur om care să se simtă bine într-un club în care au murit atîția oameni. Nu cred că este cineva care va accepta să danseze pe morți, să se veselească acolo unde frații lui au murit.

Românii au obiceiul de a pune o cruce, de a înalța o troiță pe locul accidentelor rutiere și de orice fel. Astfel ei păstrează legătura cu cei plecați dintre noi.

Clubul colectiv trebuie să devină un loc de reculegere și rugăciune, un loc de pomenire a tuturor celor care și-au pierdut viața într-un mod atît de tragic. În acest sens trebuie depuse toate eforturile pentru ridicarea pe acel loc al unui paraclis. Credem că atît Patriarhia Română, cît și primăria sectorului vor face tot ce depinde de fiecare pentru a realiza acest proiect caritabil și profund uman.

Patriarhia ar putea cumpăra acel loc. Dar ar fi un gest frumos din partea patronului să-l doneze: aceasta ar fi o roadă vrednică de pocăință.

Biserica nu are zile de doliu declarate oficial, Biserica se roagă neîncetat pentru sufletele celor adormiți, pentru cei răniți, pentru bolnavi, pentru întreaga lume.

Gestul profetic al miilor de tineri care s-au rugat la Colectiv, transformînd, prind dragostea lor, strada într-un loc de rugăciune, trebuie să se materializeze.

Avînd în vedere rezonanța internațională a cazului, paraclisul de la Colectiv ar putea deveni un loc de pelerinaj pentru rockerii din întreaga lume.

Semneaza PETITIA

PRD3801-924x524

Parintele Sofronie, ucenicul Sfantului Siluan si el insusi fara indoiala sfant, le marturisea ucenicilor sai experienta traita de el dupa Primul Razboi Mondial, spunandu-le ca, dupa marea catastrofa, omenirea nu a mai avut acea asezare, acea pace, acea liniste pe care o avusese inainte. Si ulterior, spunea parintele Sofronie, dupa Al Doilea Razboi Mondial simtul tragic si deznadejdea au crescut si mai mult. Se pare ca, in ciuda aparentelor, tragediile nu ne fac mai buni, ci mai rai.

Desigur, noua, celor ce „ne solidarizam”, ni se pare ca devenim dintr-o data mai buni, luand parte la suferinta celor suferinzi, fie ei victime sau rude ale lor. Dar, neavand bunatatea in noi ca pe ceva organic, ca pe ceva ce am castigat intr-o lupta de zi cu zi, dupa putina vreme acest sentiment dispare. Si incepem sa „ne indignam”. Pentru ca trebuie sa gasim vinovati. Pentru ca avem nevoie ca toata suferinta pe care am simtit ca altii o sufera sa fie din vina cuiva, ca sa ne putem satisface, de fapt, dorinta de razbunare.

Daca dorinta de razbunare este ceva firesc in om (nu si crestinesc), ceea ce vedem ca se intampla in zilele acestea depaseste acest sentiment am spune natural. Pentru ca, constatam, oamenii nu mai doresc sa se razbune doar pe cei vinovati de tragedie in mod direct (organizatori, administratori, autoritati competente), ci si pe cei pe care ii detesta si dispretuiesc deja in sinea lor. Asa se ajunge sa fie blamati, spre exemplu, preotii; sau catedrala.

Revenind la felul in care am devenit mai rai dupa tragedie, aceasta se poate observa cu ochiul liber la toti cei neimplicati direct: in primul rand, toti am devenit mai maniosi si mai agresivi. Cuprinsi de o „indignare proletara”, ne-am reamintit tot ce „trebuia” sa ne reamintim ca sa ne alimentam mania: politicienii, sistemul medical, spagile, dar si: patriarhul, Biserica, preotii, chiar si ora de religie. Ce nu ne-am amintit insa: ca avem o responsabilitate cotidiana fata de cei de langa noi, mai ales fata de copiii nostri. Nu ne-am amintit ca de fapt nu ne-a pasat de ei lasandu-i sa-si desfasoare activitatile „de noapte” in locuri sordide pe care noi nu le stim, nu ne-am amintit ca nu i-am invatat sa se fereasca de pericole de acest fel, nu ne-am amintit, in fond, ca de fapt nu ne pasa de altii, caci chiar vecinul de scara nu ne este decat un strain.

Dupa ce va trece toata aceasta emotie colectiva care contribuie si mai mult la zapacirea mintilor celor deja zapaciti de avalansa de informatii si lipsa unui punct de sprijin, ne vom aminti oare ceea ce este important? Ca a fi uman inseamna in primul rand sa vezi in cel de langa tine pe fratele tau, ca ai fata de el o responsabilitate pe care nu poti s-o arunci in carca altora fara ca tu insuti sa-ti pierzi umanitatea si sansa de a fi bun cu adevarat?

Mi-e teama insa ca, inraiti de durerea pe care nu o com-patimim, nu ne vom aminti acestea, ci vom continua sa perpetuam in mintea noastra aceleasi stereotipuri ideologice care ni se vara, de multe zeci de ani, inaintea ochilor. Orbiti de ele si nemaivazand intunericul propriilor noastre suflete, nu facem din pacate decat sa alimentam, si cu aceasta tragedie, focul propriilor patimi.

12204953-10154337743209535-483005986-n 

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Articolele saptamanii, Clubul Colectiv, Marius Iordachioaia, Pagini Ortodoxe, Parintele Savatie, Preoti si duhovnici romani, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

29 Commentarii la ““Mai bine satanisti”?! TRAGEDIA CARE INRAIESTE SI INVRAJBESTE. Durerea com-patimitoare deturnata in focul dracesc al RAZBUNARII. Ce duhuri stau in spatele SCUIPARII PREOTIMII si LEPADARII BISERICII?/ Parintele Savatie propune o strategie de recuperare duhovniceasca a locului “blestemat”: TRANSFORMAREA CLUBULUI IN PARACLIS

 1. Tragedia de la colectiv nu a fost intamplatoare. Focul s-a extins prea repede de la niste artificii banale, cocteilul de gaze a fost prea toxic (incendiul s-a produs intr-un local public, nu in vreo uzina chimica). Asta a dus la schimbarea guvernului Ponta, probabil nu suficient de credibil pentru vestici (ascultator si supus adica), in acest timp in Moldova de peste Prut au loc miscari pentru unirea cu Romania, se vrea un guvern unic pentru cele 2 tari. Se vrea cu tot dinadinsul iscarea unor focare regionale de conflict, intaratarea rusilor, poate poate izbucneste in sfarsit razboiul mondial mult asteptat. La scara globala omenirea a devenit un club colectiv, pe scena caruia satanistii isi prezinta spectacolul de inrobire spirituala a oamenilor, de amagire pentru a ne indeparta de Dumnezeul datator de viata. Suntem astfel din in ce mai mult in putereal Satanei, de asta este atata suferinta in lume, de asta se intampla atatea tragedii, pentru ca am renuntat la protectia Celui care ne iubeste si ne va iubi mereu, chiar si cand ne intorcem inraiti impotriva Lui. Artificiile sunt deja aprinse (in Ucraina, in Siria, acum si in Moldova si pe unde or mai fi), cat de curand va izbucni si incendiul in ale carui flacari vor arde toti cei care au acceptat viziunea inversa a Satanei (e bine cand e rau si e rau cand e bine), care nu mai vor sa-L iubeasca pe Tatal si pe Fiul, care nu vor sa-si iubeasca aproapele cu dragostea cea buna.
  Dumnezeu a fost si va fi mereu cu noi, noi cu cine alegem sa fim?

 2. Românii care AU realmente DREPTUL (moral) ca să vorbească despre Biserică, sunt DOAR cei care CUNOSC Biserica din Viața lor de Creștini Ortodocși pe care O PRACTICĂ în fiecare zi și ceas de ceas, și care PARTICIPĂ în mod constant și liber asumat la VIAȚA ei sacramentală și eclesiastică!
  În rest, ceilalți CREȘTINI care deși sunt Botezați, în ritul Ortodox, NU PARTICIPĂ la viața Bisericii, pot fi apreciați ca niște oameni care din liberă voință S-AU AUTOEXCOMUNICAT și AUTOEXCLUS din rândurile celor care sunt FII Bisericii! Acești “creștini”, AUTO-excomunicați, NU AMI AU, dreptul MORAL și CĂDEREA și autoritatea ca să vorbească despre Biserică, așa cum NU MAI AU DREPTUL ca să vorbească despre ROMÂNIA și despre POPORUL ROMÂN acei “ex-români”, care de bună voie AU RENUNȚAT la CETÂȚENIA ROMÂNĂ!

  Multi români care vor vedea ÎN CE “HAL” JOSNIC vorbesc despre Biserica Ortodoxă și despre PATRIARH, cei care îl contestă, vor înțelege, că cei care vor demiterea Patriarhului sunt niște oameni care NU SE RIDICĂ la nivelul de oameni CULȚI, MORALI și CIVILIZAȚI!, Iar dacă mulți români, vor înțelelege faptul acesta, ÎNSĂȘI Biserica ARE DE CÂȘTIGAT!

  Chiar și Băsescu spunea o dată în timpul unui mandat al său, că ACCEPTĂ orice critică constructivă împotriva lui, cu condiția ca să vină de la oameni politici ADEVĂRAȚI și COMPETENȚI, și nicidecum de la niște impostori! Așa și Biserica ACCEPTĂ anumite sugestii, ba chiar și critici, de la unii dintre FII ei, dar cu condiția ca cei care le fac, SĂ-ȘI fi ASUMAT mai întâi, în mod prealabil, și mai ales CONȘTIENT și LIBER, felul de GÂNDIRE și de VIEȚIUIRE Creștin Ortodox care este SPECIFIC Fiilor și MEMBRILOR Bisericii!

  Nu poți să spui că ești MEMBRU al Bisericii DOAR în virtutea Botezului cu care ai fost Botezat, câtă vreme tu NEGI și CONTEȘTI, doctrina Bisericii, organizarea Bisericii, FIINȚAREA HARICĂ a Bisericii, VALABILITATEA și NECESITATEA Slujbelor și a Sacramentelor Bisericii, etc! Or, cine CONTESTĂ și NEAGĂ și MILITEAZĂ împotriva a ceea ce ESTE și ARE Biserica, înseamnă că NU SE IDENTIFICĂ cu acei oameni care O COMPUN, ci este un ADVERSAR al lor ideologic! Iar astfel de oameni NU pot fi considerați ca PARTE a Bisericii, ci ei FAC PARTE din categoria celor care au INTRAT SUB ANATEMELE Bisericii și sunt EXCOMUNICAȚI de DREPT din VIAȚA Bisericii, și NU MAI AU nici o COMUNIUNE HARICĂ și GNOSTICĂ, cu ceilalți membri ai Bisericii așa cum LUCIFER nu mai are NICI O PĂRTĂȘIE cu ceilalți Îngeri din Cer și a fost EXCOMUNICAT dintre ei, și la fel cum unii dintre românii care AU RENUNȚAT la cetățenia română sau LE-A FOST RETRASĂ de statul român, NU MAI AU NIMIC DE-A FACE cu ROMÂNII din România, fiindcă NU AU FOST CAPABILI să TRAIASCĂ ca niște români ADEVĂRAȚI! Cuvântul HULITORILOR Bisericii are tot atâta “valabilitate”, “pertinență” și “greutate” împotriva a ceea ce ESTE și ARE Biserica, pe cât are “cuvântul’ demonilor împotriva Împărăției Îngerilor și împotriva lui Dumnezeu…fiindcă PROVINE tocmai de la cei care AU FOST cândva ca și ceilalți creștini ortodocși, DAR NU MAI SUNT, după cum și demonii au cândva Îngeri de Lumină, și…NU MAI SUNT….!

  Dumnezeu să aibă milă de noi toți!

 3. Pingback: CAMPANIA FURIBUNDA IMPOTRIVA BISERICII NU IA PAUZA. Antena 1 promoveaza petitia DEMENTA de transformare in SPITAL a CATEDRALEI MANTUIRII. Ziaristii si analistii “neamului” isi doresc SA DRESEZE BISERICA si PUN LA COLT preotii sau mirenii care,
 4. Un pasaj potrivit (si) vremurilor noastre din Sf Ioan Gura de Aur:

  “Unii spun: „De ce Dumnezeu nu-i pedepseşte aici pe păcătoşi?” Le răspundem: Ca să arate îndelunga Lui răbdare. Ca să dăruiască mântuire prin pocăinţă. Fiindcă, dacă pedepsea şi omora îndată ce se săvârşea păcatul, cum s-ar fi mântuit Pavel şi Petru, apostolii şi iluminatorii lumii? Cum s-ar fi izbăvit împăratul David? Dar galatenii? Dar atâţia alţii?

  Aşadar, de aceea nici aici nu-i pedepseşte pe toţi, nici acolo. Pe unul îl pedepseşte aici, încât prin această pedeapsă să-i trezească pe cei nesimţitori, iar pe altul acolo, încât prin nepedepsire să ne facă să aşteptăm veşnica Sa împărăţie.

  Astfel, vezi cum mulţi sunt pedepsiţi în viaţa aceasta, la fel ca cei care au fost zdrobiţi în [de] turnul lui [din] Siloam, la fel ca galileenii pe care i-a înjunghiat Pilat în vreme ce aduceau jertfă la templu, ca şi corintenii care au murit pentru că se împărtăşeau cu nevrednicie, la fel ca Faraon care a fost înecat cu armatele lui în Marea Roşie, la fel ca atâţia alţii şi atunci, şi acum, şi pururea.

  Alţii iarăşi, care au făptuit multe păcate, au plecat din viaţa aceasta fără să fie pedepsiţi, precum bogatul din parabola evanghelică.

  Toate acestea, desigur, sunt lucrări ale înţelepciunii lui Dumnezeu, care doreşte ca pe de o parte să-i trezească la credinţă pe cei care nu cred în cele viitoare iar pe de altă parte să-i facă pe credincioşi mai binevoitori în lupta pentru dobândirea virtuţii. Căci „Dumnezeu este judecător drept şi tare”, totodată însă este şi „îndelung-răbdător şi nu se mânie în fiecare zi” (Psalmi 7, 11). Dacă, iarasi, vom nesocoti îndelunga- răbdare a Lui, va veni vremea când îşi va arăta dreapta judecată.”

  Sursa on-line: http://www.hexaimeron.ro/Hexaimeron/Sfantul_Ioan_Gura_de_Aur_Problemele_Vietii.pdf

 5. https://www.facebook.com/savatie/posts/951308698295123

  Vad ca se framinta unii cum e posibil sa faci un paraclis pe locul unde s-au facut ritualuri satanice. Pai asta e cel mai bun argument! Nu stiati ca cea mai mare si mai rivnita de diavoli capiste satanica e chiar trupul omului? Oare nu asta facem in rinduiala Botezului: izgonim mai intii dracii, curatim, sfintim si ne unim cu Hristos? Oare nu de aceasta rinduiala rid unii preoti necredinciosi, spunind ca lepadarile de satana si exorcismele nu trebuie facute pruncilor?

  Locul diavolului e in locuri neumblate de om, nu in mijlocul Bucurestiului. In pustietati, in locuri neumblate, asa cum il blesteama Sf. vasile cel Mare. Aici sa fie lumina, dragoste, bunaintelegere si viata indelungata intru slava lui Dumnezeu.

 6. Pingback: DESTINUL ORTODOXIEI POST-#COLECTIV? Profesori de religie TRASI LA RASPUNDERE pentru “DERAPAJE” in abordarea MUZICII ROCK. Care au fost acelea?/ Biserica din Ploiesti, aproape de a-si DARAMA CLOPOTNITA, dupa ce a fost data in JUDECATA din cauza
 7. Pingback: Opinii si analize in APARAREA BISERICII, dar si pentru A TRAGE NISTE INVATAMINTE din “lectia” CRIZEI “COLECTIV”. Ce greseli ar fi de asumat, ce raspunsuri ar fi de dat? PROPAGANDA DE CASA TINE LOC DE MISIUNE AUTENTICA?/ Tinerii imb
 8. “În esență ceea ce este important ca să știe oamenii, este că Watain vine dintr-un loc foarte dosnic și întunecat, și nu sunt multe astfel de trupe în istoria muzicii metal care să fie gata să recunoască asta despre ele însele și să încurajeze aspectul ăsta, dar noi o facem. Spunând asta, spun de asemenea că ori de câte ori oameni iau contact cu Watain, fie că le place ori nu, devin părtași unui loc, cu energii care sunt foarte reale și care vin în ființă dacă sunt invocate. Toate acestea fiind spuse, aș considera un gest asumat interacțiunea cu Watain, în orice fel, ca o dovadă a faptului că ceea ce spun este adevărat, pentru că așa se manifestă lucrurile astea, prin muzica noastră, prin felul în care cântăm live, dar și în alte feluri, și tocmai de aceea istoria muzicii metal este una foarte controversată, nu numai plină de albume minunate, dar și de clădiri mari care sunt incendiate iar oamenii își pierd viața. ”

  http://www.activenews.ro/externe/Interviu-cu-liderul-trupei-de-black-metal-Watain-De-cate-ori-oameni-iau-contact-cu-Watain-fie-ca-le-place-ori-nu-devin-partasi-unui-loc-cu-energii-care-sunt-foarte-reale-si-care-vin-in-fiinta-daca-sunt-invocate-127239

 9. Carmen:

  acest interviu este cel mai uimitpr lucru pe care l-am citit in ultimul timp: este, pur si simplu, interviu cu un diavol intrupat. Vorbesc cat se poate de serios. Mesajul este transmis clar si limpede, EXPLICIT. Ei vorbesc de „vanatoare”, de faptul ca isi doresc ca oamenii sa umble „legati la ochi”, sa fie orbi si cutremurati de frica. Plus o multime de alte lucruri instructive pt cum opereraza satana.

  Ce vrem mai mult de atat?? Au ajuns dracii sa dea interviuri si sa isi explice lucrarea si noi tot nu intelegem? Am ajuns si noi ca ateii, incapabili de a intelege ca granita dintre aceasta lume si cea nevazuta este permanent transgresata?? Acest interviu este dovada clara ca ce s-a petrecut in colectiv a fost ceva satanic. Un sacrificiu satanic. Probabil pregatit din timp. Ar fi bine de stiut CUI a profitat si care este implicarea politicului aici. Pt ca in momentul in care fix dupa un astfel de carnagiu se schimba configuratia puterii politice, este o naivitate sa crezi ca intre cele doua evenimente nu e nici o legatura. O naivitate explicabila in cazul unui ateu, dar de nescuzat pt un crestin.

  Ca fapt divers: inofensiva aparenta a unui diavol intrupat…

 10. pt cei care nu pricep inca cum vine treaba. Ne explica Erik:

  „ în acest sens îmi pasă ca mesajul să fie receptat și apreciat, dar nu le cer oamenilor să-și schimbe întreaga viață din cauza a ceea ce aud, dar dacă o fac, acesta este un lucru frumos, și nu am nici o problemă cu asta, dar nu pretind asta de la oricine ascultă Watain. Ceea ce cer este ca ei să se deschidă, să primescă ceea ce este exprimat prin muzica noastră și apoi depinde de ei de cum se raportează la ea.”

  Deci, nu trebuie apoi sa te apuci sa comiti crime si faradelegi. Important – si suficient! – este sa „te deschizi”, „sa primesti ce e exprimat prin muzica” lor. ATAT. Din acl moment nu mai e nevoie de altceva, pt ca deja ti-ai dat acceptul, deja te-ai lepadat, deja l-ai primit pe satana in viata ta. Suficient pt ca raiul sa iti fie inchis si el sa se poata hrani din sufletul tau.

  Formidabil de instructiv. N-am mai intalnit asa ceva… Sincer incep sa cred ca sunt vremurile de pe urma: sa ajunga dracii sa dea interviuri si sa ne spuna cum vine treaba este absolut fenomenal, unic!

 11. Intr-adevar, infricosator!

  Si cand te gandesti ca unii sunt atat de orbi incat vor ignora chiar si mesajul acestui interviu, crezand ca respectivul doar braveaza pt a-si crea o imagine cat mai fioroasa.

  Ma uimeste foarte mult orbirea oamenilor din ziua de azi, mai ales a tinerilor, dar nu numai, superficialitatea si ignoranta multora dintre ei (nu ma refer la cei din Biserica). Parca ar fi niste zombi care traiesc in afara de sine,i carora li s-au amortit simturile sufletesti, mai tot timpul distrati, fara sa para ca mediteaza vreodata la sensul vietii, al existentei. Se grabesc sa lipeasca stampile (retrograd, fanatic, adept al teoriei conspiratiei, kgb-ist si altele). E greu de comunicat cu ei in alt registru si altfel de informatii in afara de cele cu care sunt obisnuiti, mi se par a fi foarte refractari. Li s-au intiparit in minte niste marote care functioneaza ca niste porti (gateway) prin care, odata aplicata stampila, nu se poate trece, software-ul (mintii) lor expulzeaza orice idee care aduce a ceva ce au auzit ei ca ar intra in aceste categorii. Nu sunt deschisi decat la ceea ce au auzit in presa mainstream (sau pe Facebook). Poate expunerea la prea multa media de mici copii sa fie una din cauze…
  Asta e deci problema pe care am sesizat-o la multi – opacitatea, ignoranta. Se implineste cuvantul spus de Sf. Apostol Pavel:
  “Dumnezeu le-a dat duh de amortire, ochi ca sa nu vada si urechi ca sa nu auda”

 12. Da, asta ma uimeste si pe mine. De pilda fiinta asta – ca nu stiu cum altfel sa-i spun – spune la un moment dat f clar ca la concertele lor „mai ard si cladiri, mai mor si oameni”, lucru care insa pare sa nu-l tulbure deloc pe reporter.

  O pista atat de elementara incat nici nu ma mira ca nu ne-a trecut nici unuia prin minte (asa se intampla de obicei): cati dintre cei de la colectiv au fost la concertele astora in 2013 si 2014? Sau, si mai bine, care e legatura intre participantii la acele concerte si victimele din 2015?

 13. Am citit si eu de curiozitate interviului personajului Erik.

  Sincer, n-am aflat prea multe. Ard cruci, sacrificii , energii negative….asta-i apanajul cavsi obisnuit al metalistilor satanisti. Care nu este prea variat. Pe linga faptul ca muzica metal mi-a fost intotdeauna insuportabila, mai e si cumplit de repetitiva….adica se grohaie repetitiv pe diverse tonuri. Grohaitul ramine acelasi insa.

  Intervievatul spune lucruri reale dar cunoscute. Ce nu-mi place la ce spune el este ca baga si chestii ne-reale. VOrbeste de energiile astea (negative, evident), de parca ar fi ceva f. puternic, plin de forta care asteapta acolo in afara omului sa fie chemat de om… Cu alte cuvinte: uite bai ce puternic e taticu’nostru. PUterea, forta sint lucruri care impun respect, teama, seriozitate. De altfel o si spune: nu-i place sa nu -i fie luata in serious “muzica”.

  Hai sa fim seriosi! Diavolul n-are nici o putere …daca nu i-o dam noi. ASi aici se strecoara minciuna luui dar si minciuna metalista si satanista. Pe principiul: te duci la un concert de-al nostru si te-n-carci cu energii, cu putere. De fapt este exact invers. Diavolul, care n-are nici o putere, se incarca, suge din energiile amaritilor care participa la acele concerte, le murdareste si le reintoarce asupra lor.

  Asta v-o poate spune orice om al bisericii. Primul succes al divalolui a venit atunci cind Eva a ascultat de sfatul lui sasait.

  Si revenind la trupa lu’ peste. Pina la urma focul n-a izbucnit cind au avut astia concert. Ci aproape la un an dupa. Nu satanistii internationali sint principala noastra problema….ci aia locali.

 14. Ia fiti atenti aici:

  „Am urât întotdeauna acel limbaj vulgar al persoanelor cu obrazul gros care sunt incapabile să relaționeze cu severitate și pasiune. Este o chestie UMANĂ (subl. m.) să râzi despre lucrurile care îți sunt incomode sau pe care nu le poți înțelege, și mă încrunt la un astfel de râs.”

  Semn ca nu le place sa fie dispretuiti, neluati in serios. Asta-mi aminteste de Parintele Porfirie care spunea sa nu dam atentie raului, sa ne concentram doar asupra binelui, lipindu-ne de Dumnezeu.

 15. Petra, aici te contrazic. Pai cand participi la concertele alea, tocmai asta faci: il iei in serios. Nu uita ca vorbim de concerte in care este invocat diavolul, hulit Dumnezeu, intoarse crucile etc..

  De ce crezi ca Biserica Ortodoxa nu permite nici macar participarea la slujbele altor confesiuni (catolice, de exemplu)? Tocmai pt ca ritualul conteaza. Tipul spune, de altfel: metal-rock-ul practicat de noi nu este chiar ca oricare altul. Si de ce l-as contrazice? Nu la orice concert hard, heavy sau cum s-o chema e invocat satana si hulit Dumnezeu.

  Cat despre sacrificiu, daca as fi procuror in cazul asta m-as interesa un pic de lucrurile astea. De regula, victimele sunt ori inocentii fara protectie ori sinucigasii.

  Sigur ca nu trebuie luati in serios. Dar pana una alta, uite ca unii au facut-o si s-au ars (rog sa-mi fie scuzat cinismul aparent), asa ca povestea s-a mutat de la nivelul simplelor discutii principiale la cel judiciar, al unei anchete penale.

 16. Pai sigur ca nu tu te incarci cu putere ci vice-versa! Drept dovada…

 17. De fapt, in esenta, principial, nu cred ca am de ce sa te contrazic 🙂 Sigur ca nu Erik si gasca au pus focul la colectiv. Da, f probabil satanistii locali – care insa ar putea fi mai lesne identificati daca s-ar lua un pic la puricat lista participantilor la concertele Watain.

  Niste nuantari mi se pare insa ca se impun: pt cei care stiu de existenta lui, sfatul de a nu-l lua in serios este desigur unul cat se poate de cuminte (cu conditia sa Il iei, in schimb, cat se oate de in serios pe Dumnezeu). Pt cei pe care insa i-a convins ca nu exista, acelasi sfat nu mi se pare la fel de operational – drept dovada amatorii de astfel de teribilisme care, chiar daca nu o sfarsesc musai arsi de vii, pot sfarsi si mai rau, in blasfemii, lepadari si inchinari – si totul asa, intr-o voiosie, fara macar sa priceapa despre ce e vorba.

  Iar a doua nuantare: sa-ti zic drept, mie nu mi se pare de ici de colo sa il aud pe unul de-asta expunandu-si weltanschauung-ul (sau cum se zice). In vremurile de demult nu aveau asa tupeu si era nevoie de uriasi ca Sf. Antonie ca sa-i faci sa isi dea arama pe fata si sa le afli strategiile. Acum, iata, nu trebuie decat sa dai o cautare isteata pe google!

 18. Pingback: SATANISM SI TERORISM ASUMAT, IN ŞOCANTA INDIFERENŢĂ A “OPINIEI PUBLICE” – Liderul trupei de black-metal WATAIN, care a concertat si in clubul Colectiv: “Istoria muzicii metal este plină de CLADIRI MARI CARE SUNT INCENDIATE, IAR
 19. Pingback: Intrebari, lectii si rani dupa “Colectiv”… | Cuvântul Ortodox
 20. Pingback: SCRISOAREA – AVERTISMENT A PARINTILOR ATHONITI AI SCHITULUI PRODROMU catre poporul român dreptcredincios “INTR-UN MOMENT DE RASCRUCE, poate cu mult mai grav decat la anul 1990″. PERICOLUL este cel al “instituirii unei NOI ORDINI A
 21. Pingback: PARINTELE NICHIFOR HORIA pentru “Familia ortodoxa” despre interpretarea si infruntarea duhovniceasca a incercarilor Bisericii dupa momentul “#Colectiv”: “SUNT VREMURI VICLENE. Dureros este ca nu suntem uniti, dar si usurinta
 22. Pingback: IACOBINISMUL TICALOS SI BUCURIA JOSNICA IN FATA SUFERINTEI UMANE. Scopul mascaradei arestarilor pe modelul CIA-italian “Mani pulite” si SEMNIFICATIA REFUZULUI GRATIERII UNOR OAMENI BOLNAVI. ”Sîntem mai răi decît romanii necreștini de acu
 23. Pingback: Selectii de PASTORALE la NASTEREA DOMNULUI (2015) ale ierarhilor români, din care RAZBATE DUH DE INGRIJORARE si se transmit cu gravitate AVERTISMENTE DUHOVNICESTI FATA DE INCERCARILE CARE SE PREGATESC BISERICII SI ROMÂNIEI: “Mărturisirea păcatel
 24. Pingback: ”Sîntem mai răi decît romanii necreștini de acum două mii de ani care aveau obiceiul de a grația la sărbători”. IACOBINISMUL TICALOS SI BUCURIA JOSNICA IN FATA SUFERINTEI UMANE. Scopul mascaradei arestarilor pe modelul CIA-italian “M
 25. Pingback: PARINTELE CIPRIAN, duhovnicul de la Paraclisul Catedralei Mantuirii Neamului si SALVAREA CONTINUA DE VIETI PRIN DONAREA DE SANGE. Urmand pildei lui Hristos si in cele omenesti, BISERICA ISI DA SANGELE SAU INCLUSIV CELOR CARE O HULESC SI O BATJOCORESC. Mai
 26. Pingback: 1 AN DE LA COLECTIV | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare