EXPERT SUEDEZ, consilier al guvernului Suediei și al directorului general al OMS, pentru ”UnHerd”: Strategia privind izolarea totală NU se bazează pe DOVEZI ȘTIINȚIFICE (Video)/ Profesorul suedez polemizează cu „arogantul” NEIL FERGUSON, preconizând o rată a mortalității Covid-19 de doar 0,1%

30-04-2020 2 minute Sublinieri

UNHERD:

Expert suedez: de ce izolarea totală este o politică greșită

Acesta a fost unul dintre cele mai extraordinare interviuri pe care le-am făcut aici la UnHerd.

Profesorul Johan Giesecke, unul dintre cei mai mari epidemiologi din lume, consilier al guvernului suedez (l-a angajat pe Anders Tegnell, care conduce în prezent strategia suedeză), primul om de știință șef al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor și consilier al directorului general al OMS, expune cu o sinceritate tipic suedeză de ce crede că:

 • Strategia adoptată de Marea Britanie și de alte țări europene privind izolarea totală nu se bazează pe dovezi științifice.
 • Strategia corectă este de a proteja doar bătrânii și pe cei vulnerabili.
 • În cele din urmă, această abordare [protejarea categoriilor vulnerabile, n.n.] va duce la stabilirea imunității de turmă in cadrul populației, ca „produs secundar” al strategiei.
 • Răspunsul inițial al Marii Britanii, înainte de „întoarcerea la 180 de grade”, a fost mai bun.
 • Lucrarea Imperial College a fost „de o slabă factură” [p.d.v. științific, n.n.] și nu a văzut niciodată ca o lucrare nepublicată [prin urmare, netrecută prin procesul standard de analiză al comunității științifice, n.n.] să aibă atât de mult impact asupra strategiei unui guvern.
 • Lucrarea (modelarea) propusă de Imperial College era mult prea pesimistă.
 • Orice astfel de modele reprezintă oricum o bază dubioasă pentru politicile publice [ale unui guvern, n.n.].
 • Aplatizarea curbei se datorează deceselor înregistrate inițial de categoriile cele mai vulnerabile în aceeași măsură ca și izolării totale.
 • În cele din urmă, rezultatele vor fi similare pentru toate țările.
 • Covid-19 este o „boală ușoară” și similară cu gripa; ceea ce i-a speriat pe oameni a fost noutatea bolii.
 • Rata de deces reală a Covid-19 este de 0,1%.
 • Cel puțin 50% din populația Marii Britanii și a Suediei se va dovedi că a avut deja boala atunci când testarea în masă pe bază de anticorpi va deveni disponibilă.

Johan Giesecke rămâne ferm: rata mortalității va scădea în Suedia

Profesorul suedez Johan Giesecke a dat un interviu pentru Svenska Dagbladet, în care răspunde afirmațiilor profesului Neil Ferguson (epidemiolog care a influențat actuala abordare a Marii Britanii față de pandemia Covid-19 – n.n.) din interviul acordat UnHerd (în care Ferguson apără izolarea totală până la apariția vaccinului, deși admite că nu e soluție pe termen lung – n.n.): „îl știu pe Ferguson puțin și el e în mod obișnuit destul de arogant, dar niciodată nu l-am văzut atât de încordat și nervos în acest interviu”, a spus el.

Giesecke rămâne ferm atașat evaluării sale diferite a amenințării puse de Covid-19:

Ferguson a modificat destule afirmații directe [din raportul său], dar încă pare să creadă că mortalitatea este undeva sub 1%, în timp ce eu cred că este de fapt mult mai mică, poate de 0,1%.

El respinge categoric predicția profesorului Ferguson cu privire la creșterea deceselor în Suedia.

Nu, dimpotrivă, cred că numărul [deceselor] va scădea – deși s-ar putea să crească ușor când vom avea o răspândire în West Götaland sau Skåne [provincii ale Suediei care au fost, până acum, mai puțin afectate].

Chestionat asupra succesului aparent al Noii Zeelande în a elimina complet virusul, printr-o abordare intens intervenționistă, profesorul Giesecke a întrebat dacă asta se va dovedi a fi realmente un succes pe termen lung:

Da, se pare că au reușit [să suprime virusul complet]. Dar ce au de gând să facă acum? Ca să țină țara ferită de virus, vor trebui să țină granițele închise. Oricine călătorește va trebui să fie pus în carantină pentru 14 zile înainte de a intra în țară, și, dacă nu apare vreun vaccin, Noua Zeelandă va trebui să țină acea carantină pentru mult timp. Pentru foarte mult timp…

5 FAPTE ESENȚIALE ignorate de promotorii RESTRICȚIILOR. “The Hill”: Opinia unui profesor de la Hoover Institution, Stanford: “DATELE VORBESC – OPRIȚI PANICA și încetați izolarea totală!”. Factori critici: ÎMPIEDICAREA IMUNIZĂRII POPULAȚIEI, NEGLIJAREA ASISTENȚEI MEDICALE VITALE TUTUROR BOLNAVILOR NON-COVID

De reflectat la un punct de vedere: UN FIASCO AL SECOLULUI? În lupta contra pandemiei blocăm întreaga lume, riscând o CRIZĂ DE PROPORȚII, fără a avea date fiabile. ANALIZA lui John P.A. Ioannidis, director în cadrul Universității STANFORD

CORONAPOCALIPSA, denunțată de alți experți dizidenți/ Studiu important în THE LANCET despre estimările privind severitatea COVID-19/ Jurnalist italian: virusul, folosit pentru dobândirea PUTERII TOTALITARE?

DE CE AU MURIT ATÂT DE MULȚI pacienți cu CORONAVIRUS în ITALIA?/ OPINII CRITICE ale unor experți medicali față de MĂSURILE EXTREME împotriva COVID-19. „Toate aceste măsuri conduc la AUTODISTRUGERE și sinucidere colectivă”

#RAȚIUNE-NU-ISTERIE. Administrația Trump renunță la MODELUL PREDICTIV susținut de BILL GATES în combaterea pandemiei/ Studiu israelian care pune la îndoială eficiența DISTANȚĂRII SOCIALE extreme/ De ce este umflată RATA MORTALITĂȚII?/ Cum DEMONTEAZĂ alți savanți GERMANI teoriile oficiale despre COVID?

RAȚIUNE, NU ISTERIE. Dr. Vasile Astărăstoae despre “CALARETII APOCALIPSEI” epidemiologice si DEZVRAJIREA NUMERELOR GENERATOARE DE PSIHOZA si de reactii distructive. CU MASCA SAU FARA MASCA? “Utilizarea corectă a măștii în public corelat cu o igienă strictă sunt mult mai eficiente decât carantina sau izolarea personală”

OMS NU VREA “RELAXAREA RESTRICȚIILOR prea devreme”, ci „NOUA NORMALITATE” până la vaccin/ Profesor de la OXFORD despre situația din Marea Britanie: RESTRICȚIILE SUNT NE-NECESARE ȘI DĂUNĂTOARE/ Critica modelelor matematice pe care se bazează „lockdown”-ul/ “Cum sunteți manipulați” – IONUȚ APAHIDEANU: ce sunt „ASIMPTOMATICII” și cum numărăm infectații?/ „HIDRA INTERESELOR” COVID

Filosoful italian Giorgio AGAMBEN despre CONTAGIUNE și NORMALIZAREA STĂRII DE URGENȚĂ

CORONAVIRUSUL ȘI AGENDA GLOBALISTĂ sau de ce „leacul” poate fi mai rău decât boala. Prin legea marțială medicală, spre reprimarea dizidenței și controlul populației?

PSIHOLOGIA PANDEMIEI. Profesorul MIRCEA MICLEA despre “NOUA RELIGIE A SIGURANȚEI” în contextul combaterii coronavirusului. “Să ne uităm și în alte părți, SĂ INTEGRĂM PERSPECTIVELE, informațiile. Prin GÂNDIRE CRITICĂ și integrare ne vom apropia mai mult de adevăr și, cum zice Cartea, ADEVĂRUL NE VA FACE LIBERI!”


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Studii, oameni de stiinta, Suedia, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

12 Commentarii la “EXPERT SUEDEZ, consilier al guvernului Suediei și al directorului general al OMS, pentru ”UnHerd”: Strategia privind izolarea totală NU se bazează pe DOVEZI ȘTIINȚIFICE (Video)/ Profesorul suedez polemizează cu „arogantul” NEIL FERGUSON, preconizând o rată a mortalității Covid-19 de doar 0,1%

 1. Pingback: #SE-POATE-ȘI-FĂRĂ-IZOLARE-TOTALĂ. Semnal important de la un director al OMS: „SUEDIA reprezintă un MODEL, dacă vrem să ne întoarcem înapoi la o societate în care să nu avem IZOLARE”/ Câteva date despre starea de fapt din Suedia
 2. Sa vedeti insa reactiile la raspunsul lui Ferguson, pentru ca realizatorul interviului i-a dat posibilitatea sa replice la ce spunea suedezul vezi aici:
  https://www.youtube.com/watch?v=6cYjjEB3Ev8&t=1654s
  Mai putin intereseaza ce spune nenorocitul asta. Interesante insa sint reactiile. Majoritatea celor care au comentat sint, sigur,sigur, oameni din domeniu si in orice caz cam ce-am numi noi in romana “titrati”. Limbajul lor este foarte dur la adresa individului. Multi vin si cu explicatii perfect pertinente. Unii mentioneaza ca Imperial Colege si Oxford ar fi primit de ceva timp finantare de la Fundatia Bill gates pentru asa-zisele lor studii, etc.

  Acum, se pare ca au gasit o alta…. gaselnita…. daca au vazut ca totusi milioanele lor de morti din predictiile lor de c… se incapatineaza sa nu apara dom’le ! Atunci iata ca Financial Times cu “specialistii” sai au descoperit ca anul trecut pe vremea asta se murea cu, sa zicem 5% mai putin decit acum daca scadem cazurile de COVID.
  vezi aici: https://www.ft.com/content/67e6a4ee-3d05-43bc-ba03-e239799fa6ab

  Ca sa se inteleaga mai bine, si simplificind ei spun daca anul trecut pe vremea asta (luna Aprilie) mureau 30.000 de oameni anul asta au murit 60.000. Dar noi stim ca in Aprilie in Anglia au murit de COVID 20.000 deci ce se intimpla cu surplusul, cu alte cuvinte scadem din 60.000 20.000 si raminem cu 40.000. Dar anul trecut au murit 30.000, atunci cum se explica surplusul de 30.000? Raspunsul lor: pai ce 10.000 d emorti TREBUIE sa fie tot COVID dar neinregistrati – si le-a casunat acum pe batrinii morti in azil.

  Adica UAU!!!!!! Pina aici s-a ajuns. Va dati seama ca sint si luati in serios. In primul rind ca nimeni nu a testat surplusul de 10.000 de morti ca sa vada ca chiar au murit de asa ceva sau mai precis daca au murit CU asa ceva [entru ca nu-i totuna.
  Cifrele pe care le-am data sint doar simpificari ca sa se inteleaga mai bine logica astora.
  In al doilea rind si mult mai important este foarte probabil ca acest surplus (daca el chiar exista pentru ca inca n-am verificat si se poate verifica) ar putea sa fie mai degraba datorat acelora, multora, carora li s-a refuzat spitalizarea sau un consult medical normal (NU prin telefon asa cum se face acum) si care au murit “cu zile”, vorba aia, tocmai pentru ca s-au eliberat spitalele ca sa faca fata unor pacienti fantoma.

  CIca “oameni de stiinta”. Astia de la Colegiul Imperial, alde Ferguson etc, ar trebuit adusi in fata tribunalului pentru incurajarea cu date false a unor politici sociale distructive (adica anti-sociale).

 3. Pingback: MASCA CHIRURGICALĂ ESTE NEPORIVITĂ PENTRU REDUCEREA RISCULUI INFECTĂRII. Studiu din 2016 publicat în Canadian Medical Association Journal. „Oamenii sunt condiționați să își dorească măști pe baza reprezentărilor massmedia ale pandemiei”
 4. Pingback: VIRGILIU GHEORGHE despre PANDEMIE, teroarea mediatică, VACCINAREA obligatorie și TRANSFORMĂRILE NOII ORDINI MONDIALE: "Asistăm la cel mai mare experiment social și mediatic din istoria lumii" - Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: DR. VASILE ASTARASTOAE in dialog cu MARIUS TUCA si ION CRISTOIU (video, text). "Nu exista o alta dictatura mai grava decat DICTATURA POLITICO-MEDICALA, pentru ca pe o spoiala de stiinta se justifica orice masura". CE S-A GRESIT FLAGRANT IN STARE
 6. Pingback: POMPILIU DIPLAN face deconstruirea riguroasa si DEMISTIFICAREA PSIHOZEI/MASCARADEI COVID-19, pretextul perfect pentru CONTROLUL TOTALITAR AL POPULATIEI: "Ca si cum comunismul chinez le-a zis tuturor: Drepti! Toata lumea, drepti!" - CANTAREA PAND
 7. Pingback: Interviu cu Denis Rancourt, cercetător, profesor și activist civic din Canada, despre MORTALITATEA Covid-19, declararea PANDEMIEI de către OMS și (in)eficiența MĂȘTILOR. „Când ai o lipsă de date, nu poți aplica o politică draconică”/ SUNTE
 8. Pingback: Studiu THE LANCET: carantina, închiderea granițelor și restricțiile NU SUNT ASOCIATE cu reducerea MORTALITĂȚII sau a cazurilor grave de Covid-19/ Epidemiologi Oxford: STRATEGIA 0 CAZURI NU ESTE VIABILĂ; Nu sunt dovezi că MĂȘTILE ar împiedica ci
 9. Pingback: ANDERS TEGNELL, epidemiologul care a conceput MODELUL SUEDEZ de înfruntare a Covid-19: „cazurile în scădere rapidă pe care le vedem în Suedia chiar acum sunt un alt indiciu că puteți reduce numărul de cazuri într-o țară fără a avea un BLOCA
 10. Pingback: Premierul Australiei dă înapoi după ce declarase că vrea VACCINARE OBLIGATORIE anti-Covid/ Experimentul extrem al carantinării TUTUROR INFECTAȚILOR din Noua Zeelandă
 11. Pingback: SEMNE CĂ NE ÎNDREPTĂM SPRE VALUL DOI... AL CARANTINELOR TOTALE. Experți și epidemiologi care promovează lockdown-ul extrem, promovați de massmedia/ ISRAEL, prima țară care reintroduce carantina, Madridul cheamă armata pentru impunerea închideri
 12. Pingback: Martin Kulldorff, epidemiolog la Harvard și co-inițiator al Declarației de la Barrington: LOCKDOWNUL ESTE UN EXPERIMENT ÎNSPĂIMÂNTĂTOR. Actualele politici de blocare PRELUNGESC, de fapt, epidemia, și îi lovesc pe cei săraci
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare