“MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si a granitelor/ Emil Hurezeanu: “NE AFLAM IN PERIOADA DINAINTEA DECLANSARII PRIMULUI RAZBOI MONDIAL” (VIDEO)

21-07-2014 19 minute Sublinieri

6904952-afp-mediafax-foto-dominique-fagetsursa foto

UPDATE

NOI LUPTE SOLDATE CU VICTIME, LA DONETK. CIVILII EVACUATI

FASCISMUL “CORECT” si “DREPT” DE FACEBOOK:

Revin in forta si la noi fanatismul “certitudinilor oficiale” si isteria (pro-razboi, anti-Rusia) TOTALITARE, INTOLERANTE care interzic nuantele, dilemele, ipotezele si intrebarile “incorecte politic” si care interzic chiar indoielile (!) asupra versiunilor MAINSTREAM ale evenimentelor

***

SITUATIE EXPLOZIVA LANGA ROMANIA. AVIONUL DOBORAT IN UCRAINA – cine e de vina? ce va urma?, scenarii care dau de gandit: MIRCEA COSEA, DANIEL BEJAN la “Panorama” cu Oana Stanciulescu (19 iulie 2014):

Daniel Bejan:

“Fiecare incearca sa faca politica pe hoituri… “

“Inconstienta criminala din partea autoritatilor ucrainene care pune la dispozitia comunitatii internationale un culoar de zbor nesigur”.

Mircea Cosea:

Eu cred ca acest episod tragic face parte dintr-un scenariu, nu este o intamplare. Prin acel culoar au trecut in acea zi 17 avioane apartinand unor tari NATO: nu s-a intamplat nimic. Tot pe malaezieni a cazut racheta… A fost stiuta cu precizia ruta, ora si inaltimea la care zbura acest avion. Aceste instalatii de rachete BUK sunt manuite de oameni cu o inalta experienta, apartin armatei, in general.

Iar acum sunt momente importante de negociere. Acest incident, extraordinar de mediatizat, emotional groaznic, cu tot ceea ce se intampla acolo, barbaria aceea care ni se arata creeaza o stare, in care Rusia este profund cuplabilizata si incep niste negocieri.

Aveti aceasta “sansa” a vietii sa fiti contemporana cu schimbarea raporturilor de forta in lume. Noi asistam acum la schimbarea, care n-a mai avut loc din 1946, a raporturilor de forta in lume si se vor schimba si granite importante. Doamne fereste sa fim si noi o victima colaterala a acestui proces! Se joaca “mare” si pe viitor. Nu trebuie banalizat si sa spunem ca s-a intamplat sa fie. Parerea mea este ca e un lucru pe care nu-l vom sti niciodata sau doar tarziu, si poate tot numai o versiune.

Scenariile care au aparut si care sunt foarte prezente in literatura straina – cu Pearl Harbor, cu 11 septembrie, cu Libia – arata ca, in anumite conditii, exista in politica – care nu e intodeauna morala –  exista scenarii care judeca in termeni foarte duri [cinici, n.n.], anume ca interesul unor natiuni nu se judeca numai in functie de oameni care mor … Tot ce am spus este urat, dar lucrurile astea exista. Si daca cititi cartile de politologie, pe Brzezinski, spre exemplu, o sa vedeti ce idei are privind “Pax Americana” – si anume ca trebuie sa democratizezi si sa liberalizezi un popor, chiar daca el nu vrea, cu forta.

Oana Stanciulescu:

“Se schimba lumea, lucrurile din jurul nostru, sunt miscari foarte importante, dar noi parca suntem absenti la ele, suntem spectatori, desi ne privesc in viitor, dar si in prezent. […] In Ucraina mor zilnic oameni, dar noi nu mai stim, nu ne mai intereseaza… Am trecut intr-o alta etapa, cand cad victime civili, cand se arunca in aer avioane?”

Mircea Cosea:

“Cred ca Media a ajuns atat de puternica, pentru ca pune in miscare populatia, atitudinea populatiei, incat e nevoie de lucruri emotionale. Moartea unor civili impresioneaza foarte mult si da postament, da putere unor decizii politice, contestate altfel. Poate ca asta este, pentru ca vad ca, din ce in ce mai mult, civilii devin nu victime colaterale, ci victime 100%. Ce se intampla in Gaza, ce se intampla aici… Aveti dreptate, noi nu stim ce se intampla in Ucraina, ni se spune ca au mai murit 12 soldati ucraineni, dar cati insurgenti au murit, cate sate au fost distruse; acolo se trage [si se traieste in teroarecompletare Oana Stanciulescu

***

DAN DUNGACIU despre criza din UCRAINA dupa prabusirea avionului malaezian (Realitatea TV, 18 iulie 2014):

Cei din Donetk nu sunt teroristi “exaltati religios”. Nu sunt genul care ar dobori un avion civil doar pentru care occidentali in el, cum ar fi teroristii musulmani. Sunt ofiteri ai serviciilor secrete rusesti care fac misiuni “rationale” (in sens de misiuni planificate, nu acte teroriste irationale). Cea mai mare nenorocire, pentru acesti oameni ai Moscovei, este internationalizarea conflictului din Ucraina, adica exact ce se intampla dupa aceasta tragedie.

***


Emil Hurezeanu: EXISTA PERICOLUL DE RAZBOI

Exista si pericolul de razboi. Ne aflam intr-o perioada asemanatoare cu cea dinaintea declansarii primului razboi mondial […] Cei care analizeaza astazi situatia constata la unison, indiferent de locul unde sunt si de ‘scoala de gandire’ pe care o reprezinta, evalueaza situatia cu un puternic simtamant de GRAVITATE NEOBISNUITA. Intr-un astfel de moment pot fi declansate razboaie de amploare – in mod evident, mai multa lume constata asta!“.

“E ingrijorare si pentru noi? Da, sigur, Romania este in teatrul proxim. E o situatie foarte periculoasa, pentru ca Putin poate fi tentat sa ia hotararea rea si sa foloseasca prilejul acesta pentru intrarea intr-o faza mai dura, de escaladare. Si atitudinea Occidentului se va schimba in aceasta situatie”.

Tragedia MH17. Dacă îndemni la calm, dacă aştepţi ştiri mai clare şi nu filmuleţe pe youtube, dacă scormoneşti atent declaraţii, atunci eşti cu Putin. Am mai arătat aici că exact de forma aceea de conservatoriam autoritar putinist suferă de fapt foarte mulţi oameni ai peşterii americani şi europeni care se cred buricul civilizaţiei. Da, putinismul vestic mă îngrijorează mult mai tare decît cel rusesc. Ăla e departe, aici e însă în floare fanatismul belicos plin de resentiment faţă de contestatarii oridinii economice şi sociale de azi. Putin e în vest robotul intoleranţei şi al interesului fără scrupule: aveţi grijă cît de atent îl descrieţi, să nu începeţi să vă regăsiţi în el.

Putinistul român, care de destule ori se întîmplă să fie concomitent şi un aprig apărător al statului de drept, visează să urlăm în cor “la război” şi atît. Şi eventual să ştergem tot ce ne incomoda şi ne enerva pe aici.

După doborîrea MH17 în România n-a durat mai mult decît cîteva ore pînă cînd să ştim exact cine l-a doborît. Liderii americani  aveau pînă şi ei fraza de prudenţă obligatorie: deşi au indicat clar că îi văd vinovaţi pe separatişti şi pe ruşii care îi alimentează cu arme, spuneau că vor investigaţie, că trebuie trimisă comisie de experţi la faţa locului.

Oricîte asigurări am avea de la lideri în care unii credem, sînt prea multe fapte ale ultimelor decenii care să ne mai lase să luăm de bună orice argumentaţie, prea multe campanii de presă (făcute cu cele mai prestigioase publicaţii) n-au fost altceva decît masive acte de manipulare. Nu are rost să mergem pînă la minciuni supreme precum armele de distrugere în masă din Irak. Găsim şi azi multe cazuri de “univocitate suspectă” – inclusiv ştirile despre războiul civil ucrainean relatate (pînă la tragedia Mh17) din perspectiva guvernului de la Kiev. Tot în aceste zile, vedeţi şi presiunea incredibilă de pe umerii corespondenţilor din fîşia Gaza. Axioma autorităţii: barbariile războiului nu sînt suportabile decît dacă închizi ochii la “ce fac ai noştri”.

Nu fac analize pe avion căzut şi nici compuneri de clasa a doua în care vorbesc în numele victimelor despre cum ar trebui noi să ne înarmăm şi să atacăm răul suprem. Invit însă exact apărătorii statului de drept şi alţi fanatizaţi de diverse culori să pună presiune pentru aflarea adevărului, nu pentru confirmarea lucrurilor pe care le ştiu deja.

Pe facebook se întîmplă o şi mai mare fanatizare combinată cu electorale. Nimeni n-are voie să-şi pună întrebări. Dacă te întrebi cîţi civili au tot murit în acest război ucrainian culminînd cu tragedia celor 298 de nevinovaţi, eşti un trădător. Dacă chestionezi politica SUA sau UE în zone sensibile precum Ucraina sau Gaza, din nou trădător numai bun de împuşcat. Şi tot aşa.

Dacă chestionezi politica dubioasă a Rusiei în zonă e bine, dar doar dacă nu pomeneşti de politica SUA la Kiev. Pentru că  aşa “bagatelizezi”. Îmi pare rău, sîntem o posibilă carne de tun şi ar trebui să ne punem toate întrebările posibile public. E pielea noastră în joc.

Ca să nu vă îmbolnăviţi de certitudine (boală grea şi cu multe victime nevinovate în ultimele decenii – să privim ce s-a ales de Irak, Siria, Gaza în aceste momente) e bine să contrapunem întrebări tot timpul. Nu să aplaudăm rachetele “noastre” cum am văzut în acele teribile imagini din Israel. Doar punînd presiune pe autorităţi  respectăm memoria victimelor nevinovate dintr-un război în care marile puteri folosesc cu cinism interpuşi pentru stabilirea  noului front în noul război rece. Lumea nu se împarte în ăia care văd doar CNN şi cei care văd doar Russia Today. Priviţi tot ce prindeţi, dar judecaţi înainte să urlaţi isteric “la război”.

Şi un caz patetic

În încheiere vă prezint un miniepisod (din zeci) din “lupta” pe facebook. Un tip, Dan Radu, mîna dreaptă a lui Lăzescu la TVR, şi pe care l-am şi cunoscut pe cînd lucram în PubliMedia, se dezlănţuie vineri noaptea împotriva unei postări scrisă de mine, cam în tonul celei de mai sus. Şi începe să mă acuze că i-aş omorî bunicul că ţin cu criminalii care au omorît copiii din avion. Şi cîte şi mai cîte. Dimineaţă şterge toate imprecaţiile. Că aşa e cu fanatismul de facebook, ca agresiunea şoferilor la semafor: ţipă fiecare în propria maşină. Mai e şi printscreen pe lumea asta. Să lăsăm omul să se exprime rafinat şi civilizat. Am văzut că-l iubeşte şi pe MRU, deci cu serviciile şi cu statul de drept tot înainte:

Asta şi-a pus-o status. Dispărută şi asta:

Evident că n-a fost singurul. Înliniedreaptă, siteul fascist pe care-l iubeşte Tismăneanu, s-a activat şi ăla. Mai sînt şi tot soiul de alţi deştepţi care cer echidistanţă şi apoi dau cu toporul pentru că ai îndrăznit să întrebi ceva.

Oameni buni lăsaţi-i pe alţii să facă munca nepopulară a întrebărilor publici. Dar nu mai înjuraţi aiurea. Sau dacă înjuraţi asumaţi-v-o pînă la capăt. Nu ţine nimeni cu rachetele ruseşti sau ucrainene. Nu vreau să omor bunici sau copii atunci cînd îmi fac cu greu loc, ca mulţi alţii dintre noi, printr-o junglă de intoxicări de toate felurile.

[…] “Rusia are o influenţă extraordinară, Rusia a antrenat separatiştii, le-a oferit armament, inclusiv sisteme antiaeriene; dată fiind influenţa, Rusia trebuie să îi convingă pe separatişti să coopereze în investigaţie”, a adăugat Obama. “Preşedintele Vladimir Putin a promis că va exercita influenţă. Cuvintele lui Putin trebuie însoţite de fapte”, a subliniat Obama, explicând că preferă în continuare găsirea unei soluţii diplomatice la criza din Ucraina. […]/ integral pe mediafax.ro

David Cameron cere noi sanctiuni impotriva Rusiei, Canada anunta masuri coordonate cu SUA

Canada va adopta noi sanctiuni impotriva intereselor rusesti in coordonare cu Statele Unite si tarile europene, in urma prabusirii avionului malaiezian in estul Ucrainei, a anuntat luni premierul canadian Stephen Harper, in conditiile in care omologul sau britanic, David Cameron, a precizat in aceeasi zi ca Uniunea Europeana este pregatita sa adopte noi sanctiuni fata de Moscova, care ar putea viza in special tehnologiile susceptibile de a fi utilizate in scopuri militare, scrie AFP.

“Guvernul Canadei va impune noi sanctiuni impotriva unei game vaste de entitati legate de diverse sectoare rusesti”, a spus Harper, citat intr-un comunicat. Aceste sanctiuni vor fi luate in “coordonare cu partenerii si aliatii nostri cei mai apropiati”, a precizat acesta. David Cameron facuse un anunt similar, cu putin timp in urma: “UE va fi pregatita sa ia masuri suplimentare, in noi domenii, in special cel al bunurilor industriale sofisticate care au dubla utilizare, in special cu scopuri militare”, spunea premierul britanic, pentru Sky News. […]/ integral pe hotnews.ro

General rus: Un avion ucrainean de vanatoare SU-25 zbura in apropierea Boeingului malaiezian inainte de caderea acestuia

Un avion ucrainean de vanatoare SU-25 se afla la o distanta de 3 – 5 km de Boeingul malaiezian inainte de caderea acestuia, a declarat luni generalul Andrei Kartapolov, din cadrul statului major al fortelor rusesti, citat de AFP.

“A fost observata urcarea unui avion ucrainean SU-25 in directia Boeingului malaiezian care se afla atunci la o distanta de 3 – 5 km. Su-25 poate atinge o altitudine de 10.000 de metri. Dispune de rachete aer-aer care pot trage pana la 12 km si garanteaza distrugerea unui obiectiv pana la 5 km”, a declarat generalul rus, intr-o conferinta de presa sustinuta la Moscova.

“Ne punem intrebare: in ce scop un avion de vanatoare efectua un zbor la acea altitudine si in acelasi timp cu un avion civil?”, s-a intrebat acesta. Generalul a avansat si alte elemente susceptibile de a acuza fortele ucrainene ca au doborat avionul Boeing care transporta 298 de oameni. “Dupa Donetsk, avionul malaiezian a schimbat cursul si s-a indepartat de coridorul sau de zbor cu pana la 14 km. A incercat ulterior sa revina in coridorul sau, dar nu a reusit sa realizeze aceasta manevra pana la capat. La 17,20, s-a observat o scadere sensibila a vitezei si la 17,23 a disparut de pe ecranele radarelor controlorilor rusi de trafic. Intrebare: de ce a iesit din coridor, e o eroare de pilotaj sau un ordin dat de controlorii ucraineni de trafic”, a adaugat generalul Kartapolov. […]/ integral pe hotnews.ro

 • Gandul:

LUPTA PENTRU DONEŢK. Cel puţin 3 civili au fost ucişi în confruntările din ultimele ore. LIVE TEXT

Tiruri intense de artilerie au fost declanşate luni, înainte de prânz, în zona gării din Doneţk, într-un cartier din acest oraş important din estul ţării, un fief al separatiştilor proruşi, a constatat un jurnalist AFP. Noile confruntări vin în contextul unui val de furie îndreptat împotriva separatiştilor, consideraţi de ucrainenii care susţin puterea de la Kiev drept autorii atacului cu rachetă în urma căruia a fost doborât avionul Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord. În timp ce în Doneţk aveau loc noi confruntări, Vladimir Putin garanta, într-o declaraţie video, că Rusia se va implica în deschiderea unor negocieri de pace şi că tragedii precum cea a cursei MH 17 ar trebui să îi unească pe oameni, nu să îi dezbine şi mai mult. Potrivit unor informaţii vehiculate de presa ucraineană, dar neonfirmate oficial, cel puţin trei oameni au fost ucişi în confruntările de azi, iar turnul de control al aeroportului din Doneţk a fost lovit.

[…]

Noi confruntări armate au început, luni, înainte de prânz în zona gării din Doneţk, forţele guvernamentale încercând să recâştige controlul asupra acestui fief al separatiştilor din estul ţării. Circulaţia pe străzile din cartier a fost blocată de către combatanţi separatişti.

Civili erau evacuaţi cu minibuze de transport în comun. Unii locuitori fugeau în grupuri, pe jos.

Potrivit unor informaţii vehiculate de presa ucraineană, dar neonfirmate oficial, cel puţin trei oameni au fost ucişi în confruntările de azi, iar turnul de control al aeroportului din Doneţk a fost lovit.

Principalele informaţii despre confruntările din estul Ucrainei, în format LIVE TEXT

UPDATE 17:23 Oamenii continuă să părăsească Doneţkul. Mai jos, într-o imagine surprinsă de Dominique Faget, fotograf AFP, un rebel înarmat ajută o femeie cu bagajele, la gara din oraş:

UPDATE 17:00 Un corespondent Al Jazeera English în Doneţk, Sean Stephens, relatează că turnul de control al aeroportului din oraş a fost lovit:

FOTO: Facebook

UPDATE 16:52 Confruntările continuă şi la această oră în Doneţk, potrivit fotografului AFP prezent la faţa locului, Dominique Faget. În apropiere de gara din Doneţk, au fost auzite aproximativ şase tiruri de mortier, spune Faget.

FOTO: Print screen Twitter

UPDATE 15:30 Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko: „Am ordonat: pe o rază de 40 de kilometri de la locul tragediei, militarii ucraineni să-şi întrerupă imediat operaţiunile şi să se abţină de la a deschide focul”.

UPDATE 14:15 Presa ucraineană relatează că există deja trei morţi.
[…]

UPDATE 13:35 Pe reţelele de socializare, corespondenţii străini vorbesc deja despre mai mulţi morţi în urma confruntărilor de azi din Doneţk. Totuşi, subliniem că nu a venit nicio informaţie în acest sens pe canale oficiale.

UPDATE 13:30 Reporterul BBC Will Vernon relatează că autobuze pline cu civili care vor să fugă din oraş se îndreaptă spre gara din Doneţk. Un alt jurnalist ar fi văzut un civil mort pe stradă.

UPDATE 13:20 Confruntări au loc şi în zona aeroportului din Doneţk, conform unor imagini postate de martori pe Twitter. De asemenea, au apărut mai multe fotografii cu tancuri ruseşti pe străzile din Doneţk şi cu rebeli înarmaţi care aşteaptă trenurile în gara din Doneţk pentru a evacua pasagerii de urgenţă:

Sursă imagini: Twitter

[…] integral pe gandul.info

„Cutiile negre trebuie să fie sub controlul nostru. Moscova nu vrea să ajungă pe mâinile altcuiva”/ NOI ÎNREGISTRĂRI. Insurgenţii au recuperat cutiile negre ale avionului doborât în Ucraina şi susţin că este „o cerere” a Moscovei ca acestea să rămână sub controlul lor// SUA, Franţa, Germania şi Olanda îl somează pe Putin să intervină pentru a facilita accesul experţilor internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaezian// John Kerry: „Este momentul adevărului pentru Rusia”

După patru zile de precauţie în declaraţiile cancelariilor occidentale, tonul faţă de Rusia devine tranşant. Statele Unite susţin că Moscova este cea care a furnizat separatiştilor din Doneţk un sistem performant de rachete de tipul celui folosit pentru doborârea avionului Malaysia Airlines, în urma căreia 298 de oameni şi-au pierdut viaţa. „Este momentul adevărului pentru Rusia”, a susţinut secretarul de stat american John Kerry, după ce SUA, Olanda, Franţa, Germania şi Marea Britanie l-au somat pe Putin să intervină pentru a permite accesul în zona catastrofei al echipelor internaţionale care să ancheteze circumstanţele producerii tragediei.

O lămurire a situaţiei este dificil de făcut în acest moment în condiţiile în care prezenţa internaţională în zonă este limitată de insurgenţii care au recuperat cutiile negre ale avionului prăbuşit, pe care le-ar fi dus deja la Doneţk. Unul dintre liderii separatiştilor, Alexander Borodai, a declarat că acestea vor fi predate experţilor internaţionali. Cu toate acestea, potrivit unor interceptări făcute de serviciile de securitate ucrainene, rebelii susţin că Moscova este foarte interesată de soarta cutiilor negre, care trebuie să rămână sub controlul separatiştilor. „Prietenii noştri de la nivel înalt sunt foarte interesaţi de soarta cutiilor negre. Mă refer la oameni de la Moscova”, spune Khodakovsky Aleksandr Serhiyovych, comandant al batalionului Vostok, cel mai înamat din regiune şi cel care pare a coordona operaţiunea de recuperare a cutiilor negre.

SUA susţin că sistemul de rachete utilizate pentru doborârea avionului malaysian în estul Ucrainei erau din Rusia. Afirmaţia aparţine secretarului de stat american John Kerry. Este prima declaraţie tranşantă a unui reprezentat al administraţiei americane, făcută astăzi, la patru zile de ton rezervat adoptat în privinţa implicării Moscovei în catastrofa din Ucraina. „Este destul de clar că este vorba de un sistem de rachete transferat din Rusia şi oferit insurgenţilor separatişti din Ucraina”, a declarat el într-un interviu acordat CNN în care a calificat drept „grotescă” situaţia de la faţa locului.

În zilele care au trecut de la producerea sinistrului eveniment, insurgenţii care controlează regiunea au restricţionat accesul în zona unde se află epava avionului prăbuşit. Statele Unite, Olanda, Franţa, Germania şi Marea Britanie l-au somat pe Vladimir Putin să faciliteze pătrunderea în aria accidentului a echipelor internaţionale, existând temerea că probele vor fi distruse.

Este „momentul adevărului” pentru Rusia, iar Vladimir Putin trebuie să-şi exercite influenţa pe care o are pentru a proteja integritatea anchetei în privinţa cauzelor prăbuşirii avionului, a spus Kerry, la Fox News Sunday.

“Uniunea Europeană trebuie să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei, dacă Moscova nu modifică abordarea în cazul anchetei privind doborârea avionului companiei Malaysia Airlines. A venit vremea ca UE să arate că puterea, influenţa şi resursele sale contează. UE trebuie să îşi susţină principiile, a declarat şi premierul britanic David Cameron.

„Preşedintele rus, Vladimir Putin, trebuie să obţină rapid accesul liber şi total în zona prăbuşirii Cursei MH17. Dacă Rusia nu va lua imediat măsurile necesare, vor exista consecinţe din partea Uniunii Europene cu ocazia Consiliului pentru Afaceri Externe programat marţi”, a declarat şi preşedintele Franţei, Francois Hollande după ce a discutat prin telefon cu premierul britanic, şi cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Încă o dată, duminică, autorităţile de la Kiev au acuzat Moscova şi insurgenţii că distrug dovezile care ar putea demonstra implicarea Moscovei în doborârea avionului malaezian. „Teroriştii fac tot pentru a ascunde probele”, a declarat Andrei Lysenko, purtător de cuvânt al consiliului de securitate ucrainean.

La fel de tranşant este şi premierul Ucrainei. Arseni Iaţeniuk a susţinut că avionul a fost doborât de „profesionişti”, nu de „gorile în stare de ebrietate”, iar aceştia, foarte probabil, vin din Rusia.

“Aceste sisteme de rachete nu puteau fi manevrate de gorile în stare de ebrietate. Doar nişte profesionişti erau capabili să identifice ţinta şi să lanseze acest tip de rachetă. Este posibil ca aceşti oameni să fi venit din Rusia”, a spus Iaţeniuk. […]

Varianta Ucrainei este însă alta. Forţele de securitate sunt în posesia unei interceptări a unei convorbiri telefonice între doi lideri ai rebelilor, Khodakovsky Aleksandr Serhiyovych, comandant al batalionului Vostok, şi un altul identificat drept Andrei. „Cutiile trebuie să fie sub controlul nostru. Prietenii noştri de la nivel înalt sunt foarte interesaţi de soarta cutiilor negre. Mă refer la oameni de la Moscova”, spune cel despre care se presupune că ar fi Khodakovsky Aleksandr Serhiyovych. Din conversaţie reiese că au fost găsite o serie de dispozitive, ordinul fiind clar, de a fi ascunse şi de a nu ajunge la anchetatorii internaţionali. […]/ integral pe gandul.info

O convorbire telefonică între doi şefi rebeli înregistrată de serviciile de securitate ucrainene, ce arată că oamenii din subordinea celor doi lideri au doborât un avion civil, a fost autentificată de experţi americani, a anunţat duminică Ambasada Statelor Unite la Kiev, relatează AFP.

“Datele audio furnizate presei de către serviciul de securitate ucrainean au fost examinate de experţi ai comunităţii de informaţii care au confirmat că este vorba de conversaţii autentice între lideri separatişti cunoscuţi”, a anunţat misiunea diplomatică americană într-un comunicat.

Potrivit acestui comunicat, teza principală, “bazată pe mai multe elemente”, este că “zborul MH17 a fost probabil doborât de o rachetă sol-aer SA-11 (Buk), lansată din teritoriul controlat de separatişti în estul Ucrainei”. […]/ integral pe mediafax.ro

Pe zi ce trece, cresc durerea şi furia celor care au pierdut fiice, soţii sau taţi în avionul malaezian doborât de o rachetă rusească. Sute de oameni nu îi vor revedea pe cei dragi decât în sicriu, dar nici coşciugele nu mai vin. Ucraina acuză separatiştii proruşi că blochează transferul. Disperat, un olandez care aşteaptă să îşi înmormânteze singurul copil a trimis o scrisoare extrem de dură preşedintelui Vladimir Putin.

(sursa foto: https://www.facebook.com/elsemiek.deborst?fref=ts)

 „Domnule Putin, monstrule,

Mii de mulţumiri liderilor separatişti din Ucraina pentru că au ucis-o pe draga şi singura mea fiică, singurul meu copil, Elsemiek (..) Sper că sunteţi mândri că aţi inclus-o şi pe ea în războiul vostru, pe ea şi viaţa ei scurtă. Sper că vă puteţi uita în oglindă după ce aţi făcut!

Vă mulţumesc încă odată.

Cu sinceritate,

Tatăl lui Elsemiek, Hans de Borst, a cărui viaţă este ruinată de tine, monstrule!“, scrie bărbatul, potrivit The Telegraph.

 La mii de kilometri depărtare de locul tragediei, rudele oamenilor ucişi în războiul altora aşteaptă îndureraţi să primească sicriele celor dragi. Şi mai ales să afle cine sunt vinovaţii şi că ei vor plăti.

„Trebuie luate măsuri împotriva lor, pentru că sunt responsabili de această faptă barbară”, spune Zulkifli Abdul Rahman, ruda unui membru al echipajului.

Între timp, premierul Ucrainei anunţă că echipele de pe teren au recuperat 272 de trupuri ale victimelor de la locul prăbuşirii. Printre ei este şi un băiat de 15 ani, care înainte de decolarea zborului MH17 a postat pe Facebook o fotografie cu el şi cu mama lui, încântaţi că pleacă în vacanţă.

Premierul Ucrainei îi acuză însă pe separatiştii proruşi că nu permit plecarea trenurilor în care sunt încărcate sicriele victimelor.

„Am trimis două trenuri cu patru vagoane care acum se află în oraşul Torez. Aceste gorile nemernice nu permit trenurilor să părăsească zona”, a declarat Arseni Iațeniuk.

Pe de altă parte, o echipă de experţi internaţionali a ajuns astăzi în zona în care s-a prăbuşit aeronava cu 298 de oameni la bord şi culeg mărturii cutremurătoare de la localnici: „Bucăţi de cadavre au început să cadă. Pe acoperişuri şi în grădini”, au povestit localnicii.

 • Hotnews:

Vladimir Putin: Nimeni nu ar trebui sa utilizeze catastrofa aeriana din Ucraina in scopuri politice egoiste

Nimeni nu ar trebui sa utilizeze prabusirea avionului de linie malaezian Boeing 777 in Ucraina pentru a-si atinge propriile scopuri politice egoiste, a declarat duminica seara presedintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de agentia de presa RIA Novosti, preluata de Agerpres.

“In legatura cu evenimentele tragice care s-au produs deasupra Donetkului, as vrea inca o data sa vorbesc despre modul in care Rusia se raporteaza la evenimentele care se petrec in Ucraina. Noi nu o data am chemat partile beligerante sa puna capat varsarii de sange si sa se aseze la masa negocierilor”, a afirmat presedintele rus, intr-un interviu la postul de televiziune Rossia-24.

“Pot spune cu toata convingerea ca, daca la 28 iunie actiunile militare nu ar fi fost reluate in Ucraina, aceasta tragedie cu siguranta nu ar fi avut loc”, a sustinut el, atragand atentia ca “nimeni nu ar trebui si nu are dreptul de a folosi aceasta tragedie pentru a-si atinge propriile scopuri politice egoiste”.

“Astfel de evenimente ar trebui sa uneasca oamenii, nu sa-i dezbine”, a mai spus Putin.

In ceea ce o priveste, Rusia va face tot ceea ce depinde de ea pentru ca diferendul din estul Ucrainei sa treaca din faza sa actuala militara in faza discutiilor la masa tratativelor prin mijloace exclusiv diplomatice si pasnice”, a indicat liderul rus.

Vladimir Putin a mai afirmat ca ancheta prabusirii avionului malaezian in Ucraina ar trebui sa se deruleze sub egida ICAO (Organizatia Internationala a Aviatiei Civile) si ca trebuie facut totul pentru a asigura siguranta expertilor internationali la locul accidentului. […]/ integral pe hotnews.ro

Seful contraspionajului ucrainean: Lansarea rachetei a fost efectuata de experti militari rusi, la ordinul liderului unei grupuri insurgente, Igor Bezler, cunoscut sub numele de “Demonul”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a stabilit locul exact de unde a fost lansata racheta sol-aer care a doborat joi avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, cu 298 de persoane la bord, a declarat seful contraspionajului ucrainean Vitali Naida, citat de agentia Interfax-Ukraina, preluata de Agerpres.

“Lansarea rachetei din cadrul sistemului Buk a fost efectuata dintr-un perimetru al orasului Snejnoe (regiunea Donetk), controlat de rebeli, dar in interesul anchetei nu vom dezvalui locul exact al lansarii, despre care avem date precise”, a afitrmat Naida, in cadrul unei conferinte de presa, duminica, la Kiev.

Seful contrainformatiilor din Ucraina a subliniat ca lansarea a fost efectuata de experti militari rusi, la ordinul dat de liderul unuia din grupurile armate ale insurgentilor, Igor Bezler, cunoscut sub numele de cod “Bes” (“Demonul”). “Rusia este obligata sa ne furnizeze numele persoanelor care au efectuat lansarea” rachetei, a reiterat seful Departamentului de Contraspionaj al SBU, Vitali Naida. […]/ integral pe hotnews.ro

Prabusirea zborului MH17: Corpurile a 247 de victime au fost recuperate, este asteptata sosirea expertilor internationali

Cadavrele a 247 dintre victimele prabusirii zborului MH17 al Malaysia Airlines au fost transportate cu un tren frigorific la Torez, in zona controlata de separatistii pro-rusi in estul Ucrainei, a anuntat luni un purtator de cuvant al rebelilor, citat de AFP.

Pentru moment, nu este nevoie de un al doilea tren, a declarat un purtator de cuvant al lui Alexandr Borodai, “premierul” autoproclamatei “Republici Populare Donetsk” (DNR), in conditiile in care Kievul a anuntat ca un al doilea tren cu patru vagoane frigorifice a plecat spre Torez. […]/ integral pe hotnews.ro

 •  Jurnalul.ro:

Asociaţia Internaţională pentru Transport Aerian consideră Ucraina responsabilă de prăbuşirea avionului MH17 al Malaysia Airlines

IATA (Asociaţia Internaţională pentru Transport Aerian) consideră că Ucraina este responsabilă de prăbuşirea avionului MH17 al Malaysian Airlines, pentru că nu a închis spaţiul aerian, în contextul conflictului existent cu separatiştii ruşi.

“Companiile aeriene depind de guverne şi de autorităţile de control pentru a fi avizate că un spaţiu aerian este disponibil pentru zbor şi ele îşi organizează activitatea în funcţie de aceste limite”, a declarat directorul general executiv al IATA, Tony Tyler, într-un comunicat. “Este ca şi cum ai conduce o maşină. Dacă drumul este deschis, consideri că este sigur. Dacă este închis, cauţi rute alternative”, a adăugat oficialul IATA.

Tyler a reamintit de Convenţia de la Chicago, prin care guvernele au convenit că avioanele comerciale nu sunt obiective militare. “Ceea ce s-a întâmplat cu zborul MH17 este o tragedie pentru 298 de suflete, ce nu trebuia să se întâmple în niciun spaţiu aerian”, a mai spus el.

Tyler a reamintit, de asemenea, că în acest moment securitatea este cea mai importantă. “Securitatea este prioritară. Nicio companie aeriană nu trebuie să rişte securitatea pasagerilor săi şi pe cea a aparatului pentru a economisi combustibil”, a continuat oficialul IATA. Deşi multe companii aeriene deciseseră să evite ruta ce survola Ucraina din cauza conflictului, Malaysian Airlines a continuat să traverseze spaţiul aerian ucrainean cu regularitate.

Un Boeing-777, aparţinând companiei Malaysia Airlines şi care făcea legătura dintre Amsterdam şi Kuala Lumpur, s-a prăbuşit joi cu 298 de persoane la bord, la circa 50 de kilometri de oraşul Doneţk, unde se desfăşoară lupte între armata ucraineană şi separatiştii proruşi. Liderii din întreaga lume au cerut o anchetă internaţională asupra cauzelor prăbuşirii avionului companiei Malaysia Airlines. În schimb, Kievul şi Moscova se acuză reciproc pentru această tragedie care a dus la escaladarea tensiunilor dintre Rusia şi Occident. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa.

Ministrul Transporturilor din Malayezia, Liow Tiong Lai, a declarat, vineri, că decizia de a menţine ruta pe care a urmat-o avionul Malaysia Airlines, care s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, a fost luată deoarece aceasta fusese declarată sigură, relatează agenţia EFE.

Liow a afirmat că acea rută fusese declarată sigură şi fără restricţii de zbor atât de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (IACO), cât şi de Asociaţia Internaţională pentru Transport Aerian (IATA). ”Malayezia nu fusese notificată de nicio autoritate sau asociaţie că această rută ar fi riscantă”, a spus Liow, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a explicat, de asemenea, că, înainte de incident, alte 15 companii aeriene din zona Asia-Pacific ar fi urmat aceeaşi rută şi a respins acuzaţiile conform cărora Malaysia Airlines ar fi survolat zona de conflict dintre Ucraina şi Rusia pentru a economisi combustibil. ”Malaysia Airlines a zburat pe această rută de mulţi ani şi acesta este motivul pentru care avionul a urmat această traiectorie de zbor”, a adăugat Liow. […]/ integral pe jurnalul.ro

CATASTROFA AERIANĂ din Ucraina: Rebelii spun că vor preda cutiile negre doar experţilor ICAO

Aşa-numitele forţe de autoapărare din estul Ucrainei, care au anunţat anterior că au descoperit obiecte ce seamănă cu cutiile negre ale avionului malaezian Boeing 777, au declarat că acestea vor fi transferate la Doneţk, capitala regiunii, şi vor fi predate doar experţilor ICAO, a anunţat “premierul autoproclamatei republici populare Doneţk”, Aleksandr Borodai.

“Cutiile negre nu vor fi remise decât experţilor Organizaţiei Internaţionale a Aviaţiei Civilă (ICAO)“, a declarat Borodai, potrivit Ria Novosti, citată de Agerpres. Inspectori ai ICAO au sosit duminică seara la Kiev pentru a negocia şi obţine acces la cutiile negre ale avionului malaezian, scrie la rândul său The Wall Street Journal, citând surse apropiate dosarului.

Potrivit acestora, echipa de experţi ICAO încearcă împreună cu autorităţile ucrainene să pună la punct o ‘strategie care să asigure securitatea reprezentanţilor săi, a cutiilor negre şi a fragmentelor avionului’. Reuters relata anterior, citând surse proprii, că experţii ICAO nu reuşesc să se deplaseze la locul accidentului din cauza riscurilor de securitate. […]/ integral pe jurnalul.ro

„Dincolo de mizele pe termen scurt, criza din Ucraina este vârful de aisberg al unor evoluţii mai profunde şi cu bătaie lungă, respectiv cine va gestiona de aici înainte, nemijlocit, Estul“, scrie în exclusivitate pentru „Adevărul“, Dan Dungaciu, directorul Institutului de Ştiinţe Politice al Academiei Române.

„Agenţiile de presă anunţau că, în cursul unei convorbiri telefonice, Angela Merkel şi Vladimir Putin „au căzut de acord ca o comisie internaţională aflată sub coordonarea Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale… să elucideze circumstanţelor prăbuşirii avionului”. Întrebarea este evidentă: De ce nu Barak Obama şi Vladimir Putin? Sau, cel puţin, Obama, Putin şi Merkel?

În realitate, aici este miza situaţiei din Ucraina. S-a observat deja că Gemania se îndreptă, încet dar sigur, spre o politică externă independentă, asta însemnând două lucruri: pe de-o parte, o autonomizare pe dimensiunea euroatlantică (scandalurile de spionaj care au afectat recent relaţia în ultima vreme par să fie pretextul, nu textul răcirii relaţiei bilaterale) şi, în al doilea rând, gestionarea Estului pe în relaţia cu Moscova.

Puţină lume a sesizat că unul dintre punctele forte ale candidatului lui Angela Merkel la preşedinţia Comisiei europene, Juncker, a fost tocmai blocarea oricărei extinderi a UE în următorii cinci ani. Chiar dacă ţinta imediată au fost Balcanii de Vest, declaraţia luxemburghezului a fost un semnal extrem de pozitiv pentru o Rusie atentă la ce se petrece în spaţiul Parteneriatului Estic care a mai suferit o lovitură (a câta?!).

Nu era nefiresc să se întâmple asta cu Germania. O prejudecată „ştiinţifică” ne spune că o creştere economică ar genera o atenuare a mizelor naţionale (cazul UE după război). Nimic mai simplist. Cazurile Rusiei, Chinei şi, iată, Germaniei, sunt exemple opuse. În realitate, creşterea economică este explicată, intern, inclusiv prin faptul că „noi, cu tradiţile nostre, modul nostru de viaţă, felul nostru de a fi am reuşit să creştem, să devenim puternici, să dominăm în competiţia cu ceilalţi etc. etc.”. De aici până la autonomizarea inclusiv în politica externă mai este un singur pas. Pe care, treptat, Berlinul îl face.

În cazul crizei din Ucraina şi a tragediei aviatice, jocul este evident. America este în ofensivă comunicaţională, dar Berlinul temporizează, se coordonează cu Rusia şi, în pofida insistenţelor Washingtonului, construieşte formate de negociere din care vrea să excludă partenerul atlantic.

Încă o decizie germano-rusă: „Cei doi lideri au convenit asupra necesităţii unei reuniuni rapide a Grupului de contact, care include reprezentanţi ai Ucrainei, Rusiei şi OSCE, pentru a se ajunge la încetarea focului în estul Ucrainei”.

Ce înseamnă asta? În primul rând, acreditarea unui format care nu doar că exclude SUA sau UE, dar dă Moscovei poziţii dominante de negociere (inclusiv pentru că la OSCE deciziile se iau în unanimitate). Să mai notăm faptul că Polonia primeşte, prin excluderea de la formatul de negocieri pe Ucraina, încă o lovitură după eşecul candidatului său la postul de Înalt Reprezentant.

Ce va urma? Faptul că Berlinul şi Moscova au dat semnalul că trebuie aşteptate rezultatele Comisiei internaţionale este un răspuns la mesajele incriminatorii pe care diverse surse americane le-au lansat în legătură cu cei vinovaţi de producerea catastrofei. Deocamdată, rămân doar speculaţii, sugerează înţelegerea ruso-germană. Ce se va întâmpla dacă „speculaţiile” americane se vor dovedi irefutabile, urmează să vedem.

Cert este însă că, până la acreditarea lor de o Comisie internaţională, a fost deschisă deja cutia Pandorei a soluţionării urgente, imediate, a conflictului. […]

Iar dacă aşa vor sta lucrurile, înseamnă că formula în care se va gestiona Estul de aici înainte va fi un condominium ruso-german.“ […]/ integral pe adevarul.ro

***

***


Categorii

Al treilea razboi mondial, America, Articolele saptamanii, Dan Dungaciu, Germania, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Oana Stanciulescu, Rusia, SUA versus Rusia, Ucraina, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

68 Commentarii la ““MOMENTUL ADEVARULUI PENTRU RUSIA”. SUA si tarile occidentale declara Rusia VINOVATA pentru doborarea AVIONULUI din Ucraina/ Mircea Cosea: Acest episod tragic face parte dintr-un scenariu de schimbare a raporturilor de forta in lume si a granitelor/ Emil Hurezeanu: “NE AFLAM IN PERIOADA DINAINTEA DECLANSARII PRIMULUI RAZBOI MONDIAL” (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. @sherlock:

  Nici-un “deal”, cu toata parerea de rau.

  Nu vedem care e extrema in care ne aflam. Poate ca singura este ca lasam tot felul de opinii la sectiunea de comentarii, care sunt la extreme (de la Vest la Est), insa poate ca o sa renuntam la “politica” asta. Aviz TUTUROR amatorilor.

 2. Eu nu am zis ca trebuiesc confundate cele 2 fiare din Apocalipsa cu cele de la Daniel(la Apocalipsa balaurul este aratat clar a fi satana ,deci nu intra la numaratoare intre fiare).
  Stiu ca fiarele de la Daniel au corespondenta in visul lui Nabucco,iar prima imparatie era doar babiloniana cea asiriana cazuse fiind cuceriti de Nabucco ,din cate stiu eu.Si eu cred ca prima fiara de la Apocalipsa are cate ceva din toate fiarele de la Daniel,iar despre asta nu am gasit nicaieri scris nimic;si cred ca a luat gura mare laudaroasa de la leu cu care vorbeste impotriva lui Dumnezeu,viteza de la leopard(dar viteza cu care a cucerit lumea in sensul in care se mai cuceresc statele azi in lumea moderna ,nu cu arme ci virtual prin conducatori si prin finante)la ursulet nu am gasit nimic inca iar de a patra fiara nu este scris nimic la Apocalipsa deci nu ar trebui corelata cu nimic decat poate cu marimea imperiului ,stiind ca romanii au avut parca cea mai intinsa imparatie ,iar la Apocalipsa este scris ca i s-a dat stapanire mare peste tot pamantul caci zice ca i se vor inchina ei tot pamantul(Sf Ioan Gura de Aur zice ca Scriptura numeste pamant pe pacatosi).
  Dar sa nu uitam ca la Daniel dupa descrierea fiarelor zice ca din cele 10 coarne care indica ,parerea mea,10 imparatii care vor rezulta dupa destramarea imperiului roman(asa cum la leopard este aratat ca din imperiul grecilor s-au despartit in 4 mici imperii conduse de generalii lui care si-au impartit teritoriile cucerite si zonele de influenta)va iesi un corn mai mic (adica o imparatie mica ca dimensiune sau mica ca varsta sau amandoua la un loc)care va smeri 3 coarne sau imparatii si va duce apoi o lupta impotriva lui Dumnezeu si a sfintilor vrand sa schimbe toate dupa placul lui.Si i se va permite pana la un punct.Adica o vreme ,vremuri si jumatate de vreme.
  Acum mai este o problema .Sf Pavel in Tesaloniceni 2 zicea ca taina faradelegii se si lucreaza pana cand cel ce o impiedica va fi dat la o parte.Despre asta Sf Ioan Gura de Aur zicea ca apostolul se refera voalat la imparatia romanilor,mai precis la conducerea monarhica,adica monarhia.Asta era cea ce il impiedica pe antihrist sa apara pe pamant.Acest lucru a inceput sa fie mai clar odata cu revolutia franceza de la 1789 ,iar apoi s-a vazut si mai clar dupa primul razboi mondial cand au inceput monarhiile sa cada pe capete.La 1918 au cazut trei monarhii principale in Europa: Autria,Rusia si Germania in afara de imperiul otoman care s-a descompus si el.Apoi a devenit evident cand dupa al doilea razboi mondial s-au retrasat hartile Europei cu noile tari si s-a impus democratia cu sistemul republican cu parlament si restul accesoriilor,restul e istorie.
  Intrebarea este cui i-a folosit abolirea monarhiei si instalarea anarhiei prin tot felul de revolutii.
  Stiati ca pe la Sfintii Parinti,mai precis la Eusebiu de Cezareea care a scris despre aceasta varianta, erau opinii ca in numararea saptamanile de la Daniel era luata in considerare si varianta ca ultima saptamana de ani sa nu fie de 7 ani ca restul ci sa fie o saptamana de 70 de ani?
  Cat despre antihrist ne invata Sf Apostol Ioan Teologul in prima sa epistola2-22,23 cum sa il recunoastem:
  22. Cine este mincinosul, daca nu cel ce tagaduieste ca Iisus este Hristosul? Acesta este antihristul, cel care tagaduieste pe Tatal si pe Fiul.
  23. Oricine tagaduieste pe Fiul nu are nici pe Tatal; cine marturiseste pe Fiul are si pe Tatal.
  Deci ar fi cineva care nu recunoaste nici pe Fiul lui Dumnezeu si nici pe Dumnezeu Tatal.Iar antihristul este acela care i se impotriveste lui Hristos nu cel care incearca sa il imite pe Hristos. Oare cine se impotriveste dintotdeauna lui Hristos si Duhului Sfant?
  19. Ii ziceau deci: Unde este Tatal Tau? Raspuns-a Iisus: Nu ma stiti nici pe Mine nici pe Tatal Meu; daca M-ati sti pe Mine, ati sti si pe Tatal Meu.

  si alt pasaj interesant

  37. Stiu ca sunteti samanta lui Avraam, dar cautati sa Ma omorati, pentru ca cuvantul Meu nu incape in voi.
  38. Eu vorbesc ceea ce am vazut la Tatal Meu, iar voi faceti ceea ce ati auzit de la tatal vostru.
  39. Ei au raspuns si I-au zis: Tatal nostru este Avraam. Iisus le-a zis: Daca ati fi fiii lui Avraam, ati face faptele lui Avraam.
  40. Dar voi acum cautati sa Ma ucideti pe Mine, Omul care v-am spus adevarul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. Avraam n-a facut aceasta.
  41. Voi faceti faptele tatalui vostru. Zis-au Lui: Noi nu ne-am nascut din desfranare. Un tata avem: pe Dumnezeu.
  42. Le-a zis Iisus: Daca Dumnezeu are fi Tatal vostru, M-ati iubi pe Mine, caci de la Dumnezeu am iesit si am venit. Pentru ca n-am venit de la Mine insumi, ci El M-a trimis.
  43. De ce nu intelegeti vorbirea Mea? Fiindca nu puteti sa dati ascultare cuvantului Meu.
  44. Voi sunteti din tatal vostru diavolul si vreti sa faceti poftele tatalui vostru. El, de la inceput, a fost ucigator de oameni si nu a stat intru adevar, pentru ca nu este adevar intru el. Cand graieste minciuna, graieste dintru ale sale, caci este mincinos si tatal minciunii.
  45. Dar pe Mine, fiindca spun adevarul, nu Ma credeti.
  46. Cine dintre voi Ma vadeste de pacat? Daca spun adevarul, de ce voi nu Ma credeti?
  47. Cel care este de la Dumnezeu asculta cuvintele lui Dumnezeu; de aceea voi nu ascultati pentru ca nu sunteti de la Dumnezeu.

  Oare cine are cea mai mare imparatie in lume la ora actuala,cine trage sfori peste tot si controleaza tot ce misca prin oamenii ei,cine are gura cea mai mare si nimeni nu i se impotriveste,chiar daca aceasta imparatie este una usor in umbra,dar la vedere si toata lumea stie despre cine este vorba.
  Hai sa mai aruncam o privire la Apocalipsa:
  CAPITOLUL 13
  Fiara, care se ridica din mare, defaimeaza pe Dumnezeu si da razboi sfintilor. O alta fiara, proorocul mincinos, se ridica din pamant. Numele celei dintai: 666.

  1. Si am vazut ridicandu-se din mare o fiara, care avea zece coarne si sapte capete si pe coarnele ei zece cununi imparatesti si pe capetele ei: nume de hula.
  2. Si fiara pe care am vazut-o era asemenea leopardului, picioarele ei erau ca ale ursului, iar gura ei ca o gura de leu. Si balaurul i-a dat ei puterea lui si scaunul lui si stapanire mare.
  3. Si unul din capetele fiarei era ca injunghiat de moarte, dar rana ei cea de moarte fu vindecata si tot pamantul s-a minunat mergand dupa fiara.
  4. Si s-au inchinat balaurului, fiindca i-a dat fiarei stapanirea; si s-au inchinat fiarei, zicand: Cine este asemenea fiarei si cine poate sa se lupte cu ea?
  5. Si i s-a dat ei gura sa graiasca semetii si hule si i s-a dat putere sa lucreze timp de patruzeci si doua de luni.
  6. Si si-a deschis gura sa spre hula lui Dumnezeu, ca sa huleasca numele Lui si cortul Lui si pe cei ce locuiesc in cer.
  7. Si i s-a dat sa faca razboi cu sfintii si sa-i biruiasca si i s-a dat ei stapanire peste toata semintia si poporul si limba si neamul.
  8. Si i se vor inchina ei toti cei ce locuiesc pe pamant, ale caror nume nu sunt scrise, de la intemeierea lumii, in cartea vietii Mielului celui injunghiat.

  Doamne ajuta.
  P.S.-Sper ca nu mai asteptati propovaduirea Evangheliei in toata lumea,acum a ramas doar de marturie neamurilor.Asa asteapta si grecii sa preia fostul Constantinopol,de ce numai ei stiu,uitand ca intr-o profetie este scris ca atunci cand va iesi celebra sabie din teaca celebrului imparat, imparartia turca sau otomana se va sfarsi…dar iata ca imperiul otoman are aproape 100 de ani de cand a cazut la 1918 si grecii tot nimic.Cred ca asteapta degeaba !!!

 3. Faraonii. Cum ocolesti conventia de la Montreux? Construiesti un canal.

  http://www.mediafax.ro/economic/turcia-va-construi-canalul-istanbul-intre-marea-neagra-si-marea-marmara-premier-avem-nevoie-de-un-proiect-magnific-nebunesc-8197264
  http://karadeniz-press.ro/kara/romania-si-batalia-pentru-hegemonie-la-marea-neagra-in-lumina-conventiei-de-la-montreux-i/
  http://karadeniz-press.ro/kara/tag/tratatul-de-la-montreux/

  Istanbul Canal: Geopolitical, Economic and Environmental Implications:

  The new canal would likely not be covered by a treaty declaring the Bosphorus’ waters international, open to all non-military craft from countries not at war with Turkey. Having an alternative, nationally controlled sea route would increase Turkey’s regional leverage, both political and economic.

  http://www.hazar.org/blogdetail/blog/bosphorus_2.0._istanbul_canal_geopolitical_economic_and_environmental_implications_157.aspx

  Erdogan: We will construct the Kanal Istanbul.

  Recep Tayyip Erdogan seems determined to build a channel in Istanbul, which is going to connect the Black Sea with the Sea of Marmara. Essentially it is going to be a second Bosphorus. The Canal of Istanbul will be called Kanal Istanbul.

  The Turkish prime minister, in a speech at Brookings Institution, said that already run the tender procedure for the Kanal İstanbul and he expects a large turnout of domestic but also investors from abroad[…]
  The big question is if the Montreux Treaty, which provides for the free passage of ships through the Bosphorus, will apply for the Kanal Istanbul.

  http://www.balkaneu.com/erdogan-construct-kanal-istanbul/

  Canal Istanbul: Russia Warns Turkey to Respect Montreux Treaty
  http://www.businessturkeytoday.com/canal-istanbul-russia-warns-turkey-to-respect-montreux-treaty.html

  İstanbul Canal project to open debate on Montreux Convention
  http://www.todayszaman.com/news-223806-istanbul-canal-project-to-open-debate-on-montreux-convention.html

  Unul din pretextele folosite de Erdogan pentru construirea canalului Istambul. Tragedia navei Independenta.
  http://adevarul.ro/news/societate/tragedia-navei-independenta-1_50abec997c42d5a663828ff4/index.html

  Deocamdata inca nu s-au inceput lucrarile la canal dar turcii au mai facut in trecut dovada realizarii cu succes a unor megaproiecte:
  http://www.agerpres.ro/externe/2013/10/29/turcia-inaugureaza-marmaray-primul-tunel-intre-asia-si-europa-pe-sub-bosfor-17-38-34

 4. Cum se face presa în ziua de azi, cum apar și cum se construiesc povesti false în căutarea senzaționalului sau a clicului, cum se propaga astfel de știri pentru ca nimeni nu mai verifica nimic, cum nici o gazeta nu mai publica dezmințiri – cu exemple recente legate de prăbușirea zborului malaezian…

  Ati citit despre cei 1oo de specialiști SIDA care au murit în accident? Fals. Erau numai câțiva, de fapt, numărabili pe degetele de la o mana.

  Ati citit despre ciclistul olandez care a scăpat din ambele dezastre ale liniilor aeriene malaeziene pentru ca nu s-a îmbarcat în avioane? Fals.

  S.a.m.d.

  http://www.slate.com/articles/health_and_science/science/2014/07/myths_of_malaysia_airlines_crashes_100_aids_researchers_man_almost_took.html

  Îndrăznesc sa spun ca adevarul nu se va afla niciodată și asta pentru simplul fapt ca, în ziua de azi, adevarul nu mai interesează pe nimeni. Poveștile, în schimb, da.

 5. @ alin 7

  Bine spus.

  “Ati citit despre cei 1oo de specialiști SIDA care au murit în accident? Fals. Erau numai câțiva, de fapt, numărabili pe degetele de la o mana.”

  Ma mir ca au fost si atitia ( citiva ),poate totusi nu au fost !…Dumnezeu sa-i mintuiasca!

  Mai oameni buni,Mangafaoa (anti-hristul) a trecut sau va veni,sintem chiar in timpul,ca nu mai stiu …

  Am mai pus clipul acesta,dar acesta este chipul major al media mainstream_servicii secrete ( simbioza ) occidentale:

  https://www.youtube.com/watch?v=CNo0BicRM8k

  https://www.youtube.com/watch?v=gNDmDZi05dY

 6. Raspuns la comm. 41
  Am inteles mesajul…….deci sa nu-i mai definesc pe baietii astia ceea ce sunt : putinisti, dughinisti sau rusofili. Nu, nu pot….mai bine renunt definitiv la a mai citi si a mai posta decat sa-mi modific opiniile in functie de “sensibilitatile” lor.
  Inca un lucru foarte ciudat : din ce in ce mai multi pupatori de serviciu ai lui Mandea invadeaza acest sit. Nu ar fi nici o problema daca postatul si cititul de aici I-ar schimbaa nitel. Problema este ca si aici fac aceeasi propaganda si importa exact acelasi stil ortodoxist.
  Am inteles…..ar trebui sa ma las in cele din urma convins de ideile si propaganda lor , sa-mi schimb perceptia , atitudinea si ideile ca sa fim in consens (consensul lor desigur).
  NICIODATA nu voi face asta asa ca le urez succes …..chiar cred ca vor avea mult succes.
  In incheiere si referitor la conflictul din Ucraina (care este tot ortodoxa ca si Rusia) …..azi prorusii au mai doborat inca 2 avioane militare ucrainiene. Cu prastia , evident.
  Numai bine.

 7. @Marian:

  Ai inteles aiurea, dar nu ai fi primul, mai sunt si altii care se tot fac ca nu inteleg.

  Tot ce am cerut a fost sa fie o discutie pe fapte si idei (ceea ce include si caracterizarea acestora) – iar la asta este la liber pentru toti. E asa anormal ce cerem? Mai ales ca nu e pentru prima oara.

  Cat priveste cititori care sunt si pe alte siteuri, asta e. Daca unii nu vor sa inteleaga, desi le-o spui si le opresti materialele la moderare, nu-ti mai ramane decat spamul. Uneori revin si dupa ala. 🙂 Altii se supara si pleaca, pana la urma, de bunavoie. Daca ar fi sa incepem sa moderam mai zdravan, ar fi mai pustiu pe aici. Nu suntem siguri ca asta ar fi un lucru benefic, desi poate om ajunge si la acea concluzie. In principiu, e bine sa fie cat mai multe pareri pentru o gandire sanatoasa, critica. Doar ca la asta nu ajuta fixismele si partizanatele. De aceea ne adresam tuturor.

  Iata, dam si explicatii…

 8. Motto: Unde dai si unde crapa!

  Mariane,nu-ti cere nimeni sa-ti schimbi parerile,cit timp o faci ( si ai facut-o ) omeneste,civilizat.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/about/

  Aceasta este si politica acestui site,se spune clar:

  ” Ne delimitam ferm si apasat de orice ideologizare a credintei, precum si de orice forme de justificare a fanatismului si justitiarismului revolutionar si violent, care cauta sa “taie capetele” dusmanilor, si le denuntam ca atitudini total straine de duhul si de poruncile evanghelice. ”

  Unde ai gasit stirea cu cele 2 avioane militare ucrainiene doborite ? ca eu n-am gasit-o.Si ce faceau avioanele ?…aruncau piine si conserve de carne la civili,ce faceau ele pe cer acolo ?

 9. Sherlock
  Pai daca asta este politica acestui sit, atunci voi de ce incercati sa-l ideologizati ?
  Stirea cu cele 2 avioane, a postat-o admin.
  Ce faceau acele avioane acolo ? imparteau paine si ajutoare ? auzi Sherlock, nu ma prea framinta extraordinar de mult Ucraina pentru ca este o tara slavona aproape la fel de schismatica precum surioara ei Rusia in care isi pusese toata increderea. Si daca ma gandesc ca si Ucraina ne desconsidera pe noi intr-o vreme sau la conflictul ce l-am avut cu ei pentru Insula Serpilor, inclin sa cred ca pe undeva isi merita pumnii pe care-i incaseaza de la rusi. Dar daca fac abstractie de toate aceste lucruri si gandesc dintr-o perspectiva corecta, atunci Rusia este un stat agresor in Ucraina…..hai, am inteles ca naimitii si-au luat inapoi Crimeea. Mah dar acum vor si estul Ucrainei, trimit acolo dezaxati ca sa faca legea, isi declara independenta, nu mai au frica de organele statale dar tipa ca niste virgine cand armata le da nana la fund pentru a restabili ordinea. Chiar ca te intrebi : cine Doamne iarta-ma se crede Putin asta ?
  Deci raspunzand la intrebarea ta, ce faceau avioanele ucrainiene acolo ??
  Pai si eu te intreb : unde acolo ? pe teritoriul lor ? pai isi fac treaba pentru care sunt meniti : sa-si apere teritoriul tarii lor de cei care in nici un caz nu u venit sa ceara paine sau ajutor ci au venit sa ia painea cu japca. Sau in viziunea voastra, painea si ajutorul se cer cu mitralierele, tunurile si BUK-urile ??? Adica sti Sherlock…..a intreba ce fac avioanele militare ucrainiene in tara lor, mi se pare o lipsa de bun simt daca nu chiar tupeu, scuza-ma.
  Nu fac altcdeva decat sa-mi imginez ca in cazul in care ungurii vor obtine autonomia Ardealului, s-ar putea sa avem exact acelasi scenariu si sa fim in rolul Ucrainei. Adica sa fim nevoiti sa ne aparam teritoriul la un moment dat cu armata oficiala. Apoi Ungaria sa trimita si sa inarmeze dezaxati care sa lupte pentru ”apararea populatiei civile maghiare” impotriva armatei romane”fasciste si naziste sprijinita de occidentul satanic”. Si tot la fel, vor incepe sa arunce minciuni ca armata romana le distruge biserici, le crucifica copiii si alte porcarii de care si ungurii la fel ca si rusii, sunt in stare. Asta in timp ce extremistii unguri vor face prapad prin Ardeal, ca doar au mai facut, asa cum si rusii au facut. Si atunci, noi ce va trebui sa facem ? sa stam cu mainile in san ca sa nu tipe maghiarii ca-i nenorocim ? sa stam linistiti cand avioanele armatei romane ar incepe sa cada doborate de dezaxatii sprijiniti de Ungaria ? vom putea spune ca maghiarii din Transilvania cer doar paine si ajutor, asa cum insinuezi tu acum ca fac dezaxatii separatisti din Ucraina ?
  Armata Ucrainei face exact ceea ce trebuie : sa lupte si sa isi apere teritoriul lor. Faptul ca ei au o orientare pro europeana, asta este alegerea lor….poporul lor este liber sa-si aleaga soarta si nu trebuie sa ceara nimanui parerea, cu atit mai putin Rusiei care i-a macinat si le-a ucis prin infometare 7 MILIOANE DE OAMENI in mai putin de 1 an. Ucrainienii s-au fript cu surioara lor Rusia in trecutul nu prea indepartat si sufla acum si in iaurt. Dar repet, este alegerea lor daca au ales Europa. Adica pina la urma despre ce vorbim ? Romania trebuia sa ceara acordul Rusiei atunci cand a ales sa fie pro Europa ? ca o fi fost o greseala alegerea noastra, asta e o alta discutie dar in nici un caz nu cerem acordul nimanui, suntem un popor liber. CLAR ?
  @admin
  Nu cere nimeni sa taiati in carne vie si sa practicati spam-ul pentru orice chestiune mica asa cum fac boschetarii fara bile care se cred formatori de opinie. Dar atunci cand se vine cu propaganda clara pentru un alt stat si cand se ataca valorile romanesti de catre aceiasi propagandisti…..asta pe un sit ortodox romanesc cu administratori romani aflati pe teritoriul tarii noastre , atunci ar trebui urcata putin democratia in pod si coborata de acolo capraria.
  eu unul nu sunt de acord ca de dragul de a avea trafic la rubrica de comentarii sa fie lasate sa zburde in voie caprioare modificate genetic. Este doar parerea mea. Voi decideti cum faceti si tot voi raspundeti , functie de deciziile voastre veti avea si efectele .

 10. @Marian:

  Da, multumim de avertisment, intr-adevar, suntem expusi efectelor deciziilor noastre… Insa nu pentru ce se comenteaza la subsol, ci pentru insusi acest site care priveste numai din perspectiva romaneasca ce se intampla cu noi si cu lumea.

  Altfel, nu primim astfel de lectii de patriotism, sa ne fie cu iertare. Tocmai din cauza deciziilor pe care le-am luat si la ale caror efecte suntem expusi. Cine a urmarit chiar atent sectiunea de comentarii si cine ne stie “linia” nu ar trebui sa aiba cel mai mic dubiu cu privire la orientarea noastra romaneasca. Ca nu suntem cei mai strasnici moderatori, asta e altceva, desi primim plangeri ca suntem cand prea aspri, cand prea blanzi.

 11. @marian norvegianul, cel grabnicu vărsătoriu de palme, sudalme și acuze

  Asa, ca intre cetitori vechi îți zic: din același sat fiind, dacă veneai matale la mine în casa ca sa îmi servești asemenea lecții de patriotism și despre cum sa îmi fac treaba la mine în bătătura – măcar de m-ai fi ajutat la vreo curățenie sau un bătut de covoare, mai înțelegeam – te pofteam frumos afara pe ușa și te rugam sa te odihnești câteva luni de zile departe de ulița mea.

  Date fiind condițiile, asemenea comentarii, deși permise de administratori, mi se par a fi cu totul lipsite de o minima înțelegere și de un minim respect la adresa celuilalt.
  Curat atitudine creștină și prinos de discernământ.

 12. Poate ar fi binevenite niste nominalizari de persoane non-grata. Daca tot nu se simt unii si se fac ca ploua iar altii inca isi mai cauta bilele prin boscheti…macar sa-i stim si noi.

 13. Decat invinovatiri prin insinuari, mai bine tradare ..dar s-o stim si noi.

 14. @enkidu:

  Tocmai ca nu vrem nominalizari, vanatoare de vrajitoare, tintuire la gazeta de perete etc., ceea ce ar presupune sa ne pricepem foarte bine la a identifica astfel de persoane (si nu ne pricepem, cu exceptia cazurilor foarte clare, presupune si timp…). Ar fi opusul a ceea ce ne-am propus sa fie acest site, un loc ferit, adica, de propaganda si de infierarile existente ca modele de putere si de intimidare a gandirii libere la noi. Asa am ajunge la o paranoia in care toti sunt potentiali infiltrati. Nu vrem sa ajungem aici. Ce am avut de criticat si uneori admonestat am facut-o, e public, cine intelege bine, cine nu, asta e.

 15. Intrun dialog, schimb de opinii ar fi utila disparitia leninismul: “Cine nu e cu noi e impotriva noastra”. Crima de gandire. Micile jihaduri pornite de aiurea purtate cu virulenta sub flamurile intolerantei.

  Se pare că mulţi români au uitat celebrele cuvinte,[…] : “Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine“ … cuvinte atribuite când lui Voltaire, când lui Churchill dar intrate în conştinţa românilor ca spuse de Ion Raţiu

  http://www.d-petre.ro/generalitati/regulile-dialogului-civilizat/

  Pana la urma o dezbatere presupune si o asumare a unei idei, un minim partizanat fara exclusivisme si fara frica de catalogare.

 16. Pingback: PUTIN – NOUL PARIA AL LUMII/ Doborarea avionului malayesian: CRIMA DE RAZBOI?/ Europa, sanctiunile si IPOCRIZIA/ Isteria antirusa a lui Basescu si interesul national/ Rusia pune EMBARGO Moldovei/ CEDO a condamnat Polonnia pentru INCHISORILE CIA - Re
 17. @Marian Ex Norvegia!

  Fratioare – co si inter…locutor, vezi ca ai amestecat in comentariul domniei tale “evidenta” plina de “pertinenta” si ADEVAR a unor idei legate de “prigonirea” ucrainienilor de catre rusi si legate de “abuzurile” (stiute si cunocute mai de toata lumea…) ale rusilor fata de alte neamuri si semintii cu niste “idei” NEpertinente si lispite de “greutate” si chiar suport logic pe care ti le-ai exprimat si expus cu privire la o asa-zisa propaganda “prorusa” pe care acest site si unii comentatori catalogati de tine a fi “caprioare modificate genetic” (care desi nu ai spus-o poate ai insunuat ca “zburda” de nebune pe “campii” simpatiei nebune fata de rusi si Rusia), ar face-o “ortodoxismului” rusesc sau pur si simplu Rusiei…
  Chiar daca ti se va pare “partinitoare” opinia pe care unii dintre comentatorii acestui site o avem despre acest site, totusi ar fi bine sa judeci mai atent si sa apreciezi “sine ira et studio” ca pe “Razboi Intru Cuvant” exista o LINIE normala si “echilibrata” de a prezenta realitatea si “actualitatea” cotidiana de la noi si de prin alte parti.
  Site-ul acesta este o mica “insula” si “oaza” de prezentare cat de cat NEUTRA si REALISTA a lumii si a evenimntelor care se petrec in ea si care ne pot marca grav, IN OCEANUL de “manipulare” si “propganda” PROoccidentala pe care mass-media o “agita” si “intretin” in mentalul public si colectiv romanesc.
  Apropo ai spus in comentariul tau ca “Romania a ales sa fie “pro” Europa”!
  Esti chiar asa de sigur ca are “suport” real aceasta afirmatie a ta!
  NU! Nu Romania a ales sa fie “pro” Europa, ci niste asa-zisi “reprezentanti” care ne conduca au ales asta…
  Un absolvent de ASE din Bucuresti, imi spunea prin 2000, inainte deci ca Romania sa fie intre in UE: “cei din Ue, spun ca nu indeplinim conditiile de aderare, dar aceste afrimatii sunt ca ale fetei care face mutre si fite inainte de maritis. Europa ABIA ASTEAPTA sa puna mana pe noi si pe spatiul nostru geo-politic strategic, abia asteapta SA NE INGHITA! Crede-ma fratioare (reproduc fara gresela spuse sale)…ca vom si bagati CA OILE IN TARC, in Europa, MANATI fiind de la spate de-a valma si grabit de “ciobanii” Europei…!”. Si abia acum REALIZEZ cata dreptate a avut…!
  Asa ca te rog s-o lasi mai moale cu “dreptul de optiune “libera” (chipurile), al popoarelor”…Acest drept este mai mult o “utopie”…caci in realitate popoarele SUNT DOMINATE de cele mai puternice.
  Apropo DE CE IN ROMANIA nu a fost organizat un REFERENDUM inainte de 2007 ca sa fie INTREBAT poporul daca doreste aceasta integrare? Oare din TRANSPARENTA?
  Nu frate, romanilor NU LI S-A SPUS si nu LI S-A DESCRIS in amanuntime ce inseamna si ce presupune aceasta integrare!
  Cat de departe ESTE viata de zi cu zi pe care o traim FATA de FANTASMELE UTOPICE ale “VALORILOR” europene pe care le pomenea Presedintele Basescu in discursul sau…Cat de PUTINA valoare europeana are traiul cotidian al romanilor!
  De care RESPECT si TRATAMENT EGAL se bucura romanii de cand au intrat in Europa?
  Ce castig deosebit de imagine sau economic a avut Romania de cand a intrat in Europa?
  Contribuim la BUGETUL EUROPEI cu bani MULT MAI MULTI decat primim de la Europa inapoi…
  Asa ca te rog SCUTESTE-NE de a ne “mai spune si tu” si de a mai auzi si de la tine “GOGOASA”, ca romanii ar fi “ales” sa fie PRO…Europa!
  NU “oile” au ales ci niste “ciobani” naimiti care le-au manat de la spate, cum spunea prietenul meu bucurestean…
  Am avea rugamintea ca sa la cei care scriu ca sa inteleaga ca macar AICI SA CONTRIBUIM LA CREAREA UNEI “atmosfere” de discutii si reflectii si “pratasii fratesti” in care sa putem RESPIRA intr-un mod PASNIC, NESTINGHERIT si NETULBURAt un aer mai “pur” al opiniilor, pentru ca astfel sa ne bucuram macar pentru cateva minute de EVADAREA si SCAPAREA din atmosfera VICIATA si NOCIVA si TOXICA pe care ““smog-ul” si “POLOAREA MEDIATICA” creata si mentinuta de media romaneasca le propaga in viata si mentalul romanilor.
  Pentru multi romani acest site este un LOC in care AFLAM lucruri NEALTERATE si nemediate…un loc cu informatii, stiri si cuvinte de invatatura cu adevarat FOLOSITOARE….
  Daca tu fratele meu vrei sa vezi altceva in si fata de acest “loc” virtual este strict treaba ta…si opinia ta, dar consideram ca nu este o opinie dintre cele mai vrednice de a fi socotita ca pertinenta…
  Sper ca poti sa ne intelegi…
  Te salut frateste si iti doresc numai bine, fratele meu roman si ortodox!
  Dumnezeu sa aiba mila de noi toti!

 18. Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca tu să ai dreptul să nu fii de acord cu mine

  Mi se pare unul din cele mai frumoase lucruri spuse in lumea asta pamanteasca. Poate nu se ridica la inaltimea Scripturilor dar se apropie macar putin. Si mai ales de de cuvintele Evangheliei :”Nu e iubire mai mare decât să-şi pună cineva sufletul pentru aproapele său“. Si aproapele meu inseamna libertatea lui, inclusiv cea de gandire, gandire fie ea cum o fi. Pentru ca cel de langa mine este la fel de liber ca si mine, liber pana si sa mearga in iad pentru ca, nu-i asa, Dumnezeu nu mantuieste cu sila. Ce este omul fara libertate? Nimic. Dumnezeu intr-atat iubeste omul incat nu-l va forta, iar delicatetea Lui este infinita. Si cine sunt eu sa intimidez? Sa urlu? Sa impun conduite?. Dreptul meu la marlanie?

 19. Admin
  Dar nu s-a dorit a fi o lectie de patriotism ci a fost o parere personala dupa cum am scris.
  Hai sa incercam sa intram pe un sit rusesc sau pro rusesc si sa facem nu propaganda romaneasca……..ci doar sa scriem acolo ca suntem romani si ca Rusia nu ni se pare a fi salvatoarea ortodoxiei. Cred ca-ti imaginezi cam ce se va-ntampla ……cunoasteti bine atitudinea blogurilor antisistem sau pro ruse. Acuma eu nu zic sa platiti cu aceeasi moneda pt ca ati fi la fel ca ei. Sunt trepadusi pe aici care au venit de acolo cu propaganda si cer democratie si ingaduinta. Aceiasi trepadusi daca te prind pe siturile lor mama, te fac albie de porci si uita de crestinismul si ingaduinta pe care ei le cer aici. Si cu toate astea nu e nici o problema. Chiar cand face o data, de doua ori propaganda altui stat mai se trece cu vederea. Dar bai frate cand ei fac zi de zi propaganda atunci scuza-ma…………….!!!!!

 20. @ Marian ex Norvegia

  ” Adica sti Sherlock…..a intreba ce fac avioanele militare ucrainiene in tara lor, mi se pare o lipsa de bun simt daca nu chiar tupeu, scuza-ma.”

  Mariane,Ucraina este si a celor care traiesc in Donetsk si Lugansk,si probabil ca acele avioane livrau bombe care omorau si civili,nu numai insurgenti.

  Daca presedintele ales al Ucrainei,Ianukovich ar fi facut acelasi lucru ca Porosenko astazi,ar fi fost declarat criminal de SUA si aliati,si probabil condamnat la moarte de tribunalul din Haga.Cred ca i s-a si amintit acest aspect ( parca boxerul Vitali i-a spus ca o sa fie chiar spinzurat,precum Saddam )

  Te intreb,avea dreptul armata Yugoslaviei si presedintele ei ales sa apere independenta tarii ? Dar Serbia si presedintele ei in cazul Kossovo ?

  Pina la alegeri presidentiale in Ucraina mai era un singur an.Daca SUA nu ar fi instigat o parte a poporului ucrainian la revolta ( pregatiri care au durat ani si miliarde de dolari investiti dupa chiar spusele lor ) si nu si-ar fi folosit serviciile secrete si mercenarii la actiuni violente impotriva institutiilor statului ucrainian,poporul ucrainian ar fi putut in mod democratic sa-si alega destinele si poate (daca nu sigur ) nu ar mai fi existat razboi civil,nici avioane militare sau civile doborite.

  SUA nu au dorit aceasta pentru ca nu erau siguri ca poporul ucrainian ar fi ales aceasta la vot,ori,pentru a atrage Rusia intr-o capcana si spirala a violentelor…sa nu uitam de unde a plecat totul.

  Daca unul iti tot trage palme si uita sa se mai opreasca,mai de durere,mai de necaz,s-ar putea sa-i scapi si tu un pumn,la un moment dat.

  PS.
  Legat de justificari ale actiunilor noastre,pina la urma se poate justifica si cea mai inimaginabila crima.Au dovedit-o fruntasii evreilor acum ceva ani,cind i-au spus lui Dumnezeu de ce planuiesc sa-l omoare,care sint motivele ( hula ).La pozitia lor,s-a aliat aproape intregul popor,cind au cerut eliberarea lui Barabas. Dupa cite vad eu,sintem si noi ca umanitate,in preajma exact acelorasi evenimente.De la mic la mare,incet dar sigur,vom face si noi,ceea ce au facut evreii cindva,cu o singura diferenta notabila.Dupa ” eliberare “,Barabas, va fi chiar incoronat ca Imparat.

 21. Pingback: “Nu e razboiul lor”. ROMANII DIN CERNAUTI PROTESTEAZA IMPOTRIVA MOBILIZARII TINERILOR LA RAZBOI [video]/ Vor produce SANCTIUNILE impuse Rusiei RUPTURA FINALA?/ Va izbucni RAZBOIUL in AUGUST? Comando olandez la Harkov/ “Soros”-ul lu
 22. Slava domnului fratilor! Ce minune e sa fii crestin! Va rog doar un lucru rugativa Domnului si Maicii Lui Preciste sa miluiasca bietul meu popor ( ce n-ar spune politicienii Ucraina si Rusia sunt un popor), sa se opreasca macelul intre frati.Se intimpla lucruri groaznice, un cunoscut traieste la Moscova de mai multi ani si-a sunat parintii din Livov , bietii batrini I s-au plans cum ca ” Putin al vostru ne omoara, doboara avioane…”, el ca un fiu l-ea raspuns:”nu mai privit atat la televizor (in Ucraina nu se mai transmit programe rusesti “alternative”), mai vinovati de morti sunt cei ce saltau in sus pe Maidan decat Putin”.Parintii I-au spus ca nu le mai este fiu si sa nui mai deranjeze cu sunete…Sa ne rugam fratilor intru Hristos! Numai la Hristos mai are scapare biata mea tara.

 23. Pingback: Urmatoarea etapa: UCRAINA SA DECLARE RAZBOI RUSIEI?/ Ruptura intre MERKEL si PUTIN?/ Rusia intentioneaza sa declare “TARI AGRESOARE” statele care-i impun SANCTIUNI - Recomandari
 24. Pingback: CUM A INCEPUT PRIMUL RAZBOI MONDIAL – [film documentar difuzat la emisiunea Digipedia]: “VERII REGALI IN RAZBOI” (I)/ Comemorarea a 100 ANI DE LA MARELE RAZBOI – marturii istorice - Recomandari
 25. Pingback: ANGELA MERKEL LA KIEV: “Vreau sa gasesc o cale care sa nu ofenseze Rusia”/ Inalt oficial ucrainean: CONFLICTUL POATE FI REZOLVAT DOAR PE CALE ARMATA/ Show off separatist: PRIZONIERI UCRAINIENI UMILITI SI LUPTA PENTRU “IDEILE SOCIALISMULU
 26. Pingback: MINUNEA ICOANEI MAICII DOMNULUI DIN RODOS – candela care s-a leganat fara oprire – AVERTISMENT INAINTE DE RAZBOI? [video]. Aceeasi icoana a plans inaintea primului si celui de-al doilea razboi mondial - Recomandari
 27. Pingback: RAZBOAIELE MURDARE: LUMEA ESTE UN CAMP DE LUPTA – film documentar. Cum se transforma SUA intr-o dictatura fascista prin excesele “razboiului impotriva terorii” | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare