Războiul contra COVID-19 induce un CLIMAT al FRICII și DELAȚIUNII/ Cum e sărbătorit Paștele în Grecia: DRONE, ELICOPTERE, ZECI DE MII DE POLIȚIȘTI/ Andrei Caramitru își continuă JIHADUL anti-ortodox/ Pentru ministrul sănătății, SUNTEM TOȚI SUSPECȚI/ Tirania interdicțiilor absurde/ Falcă propune IDENTITATE DIGITALĂ UNICĂ

17-04-2020 13 minute Sublinieri

sursă foto: https://www.rte.ie/news/world/2020/0321/1124587-france-coronavirus-latest/

Cotidianul/ Călin Marchevici:

Un climat al fricii mai întunecat decât după 9/11

”După 9/11, am decis că nu ne mai putem întoarce la viața de dinainte. Am considerat că atentatele de la World Trade Center au fost un moment de răscruce al istoriei, un semnal de trezire într-o lume periculoasă, prin care până atunci nu am făcut decât să umblăm ca somnambulii. Poate că Primul Amendament al Constituției, Al Patrulea Amendament, Al Cincilea Amendament arată bine pe hârtie, însă au dispărut în umbră odată ce a apărut imperativul de a învinge terorismul. În prim-plan au apărut atunci cei în uniforme albastre de la Siguranța Transporturilor, ”ascultătorii” de la NSA, angajații de la Interne. Deținuții au început să fie torturați; Dick Cheney a încercat să trimită armata să aresteze șase yemeniti cu cetățenie americană în statul New York. Brusc, întreaga lume a devenit câmpul nostru de luptă. Uniunea pentru Libertăți Civile ar fi putut protesta, însă Adevărații Americani înteleseseră că acest razboi era unul împotriva răului și că trebuie să folosim cele mai dure arme pe care le aveam la dispoziție”, scrie Matt Purple pentru American Conservative.

Acum am început o altă bătălie, de data aceasta împotriva imperialismului microbian. A apărut un climat al fricii, poate și mai întunecat decât cel care s-a instalat după 9/11. Atunci, ne temeam că teroriștii ar putea complota chiar după gardul nostru; acum amenințarea este pur și simplu invizibilă, iar fiecare dintre prietenii noștri sunt potențiali transmițători de covid. Asta a dat frâu liber unei culturi a delațiunii, cu paznici autoproclamați care îi pârăsc pe concetățeni pentru comportamente depravate precum o plimbare prin parc.

Asemenea bârfe și turnătorii au fost folosite, potrivit relatărilor presei, nu doar pentru a reclama nerespectarea distanțării sociale, ci și pentru anumite răzbunari și reglări de conturi. Acuzații nu riscă să ajungă sub ghilotină, dar precedentul creat este de rău augur. Societatea civilă nu poate funcționa fără o bază de încredere și de reținere. Societatea civilă nu poate funcționa câtă vreme o femeie poate chema trupele SWAT acasă la vecinul care tușește, pentru că a părăsit-o în liceu, prin 1973.

După 9/11, totul a fost subordonat unei valori singulare – securitatea națională; acum valoarea supremă este sănătatea publică. Drepturile noastre constituționale dispar sub mantia sa. Săptămâna trecută, guvernatorul din Kentucky a spus că tuturor celor care vor merge la slujba de Înviere li se vor fotografia plăcuțele de înmatriculare și vor fi amendanti. Libertatea de mișcare se reduce. Statele vor să-i țină pe ceilalți afară. Guvernatoarea din Rhode Island a spus recent că toți cu numere de înmatriculare de New York vor fi trași pe dreapta și băgați în carantină. A revenit apoi, însă doar pentru a include toate statele din SUA.

Nu vreau ca prin cele de mai sus să iau în derâdere regulile actuale. Marile adunări publice au facilitat răspândirea virusului printre credincioși. Și cum New Yorkul este epicentrul epidemiei, toata lumea ar vrea ca newyorkezii să stea deoparte o vreme.

Însă ar trebui să ținem cont de două lucruri care ne amintesc de 11 septembrie. Primul este că autoritatea guvernului este făcută să sporească, nu să se reducă. Economistul Robert Higgs considera că statul obține puteri mai mari în timp de criză, dupa care le cedează. Însă, cel puțin după 9/11, guvernul federal nu a cedat nimic. Mai mult, autorizarea folosirii forței militare a devenit autorizarea pentru a extinde și mai mult imperiul. NSA a dat naștere unui aparat uriaș de supraveghere. Frica a dus la acțiune, acțiunea a creat un precedent care a generat și mai multe acțiuni. Acum, în 2020, suntem siguri că aceste măsuri restrictive vor fi doar temporare…

Al doilea lucru ce trebuie luat în calcul este că răspunsurile noastre la crize sunt organice. Asta înseamnă că multe din lucrurile pe care le facem când suntem sub o amenințare sunt lucruri pe care le-am fi făcut oricum. Turnătoria este adânc înrădăcinata în unii dintre noi, așa cum au demonstrat-o multe regimuri autoritare. Rod Liddle spunea că ”există o anumită parte a populației care își dorește ca ceilalți cetățeni să fie aspru pedepsiți și, dacă e posibil, să fie închiși”. Suntem atrași de acele concepte civice precum ”securitate națională” și ”sănătate publică” – adică, dacă este să ne conformăm, preferăm ca motivul să fie simplu și limpede. Și, firește, fiecare vrea să fie în siguranță. Regimurile autoritare nu sunt impuse artificial; ele se coagulează în vremuri ca astea.

Într-o republică contează și ce se vede, și ce nu se vede. Nu a dispărut nimic din ceea ce s-a impus după 9/11: controalele din aeroporturi, dronele care lovesc fără sa le vedem. Acesta este și pericolul unei lumi post-coronavirus. Restaurantele se vor redeschide în cele din urmă, distanțarea socială se va încheia. Turnătorii se vor întoarce la hărțuirea fumătorilor sau la ce mai făceau ei înainte. Însă s-ar putea să pierdem ceva pentru totdeauna în acel spațiu invizibil. S-ar putea să fie mai multă putere pentru președinte, sau o rețea de monitorizare a sănătății, sau o campanie împotriva unor vicii mai nesănătoase sau mai puțin populare. Sau s-ar putea să fim mai atomizati decât am fost vreodată, suspicioși fără să ne dăm seama față de necurățenia celorlalți.

Mircea Moraru

Ziceți ca preoții sunt ahtiați după bani, curvari, bețivi și cate și mai câte, uitând că și ei sunt oameni nu îngeri. Drept e ca sj ei ar putea să țină puțin cont de statutul lor. Dar oricât ar fi ei de nevrednici eu îi voi prefera ÎNTOTDEAUNA unui #OmNou care asemeni omului nou sovietic nu respiră și nu emană decât ură, autoritarism, ideologie totalitară bagată în cap cu forța.

Hai sincer recunoașteți, cam cum ar arăta o țară condusă de oameni de genul lui Caramitru și al Martorilor lui? Este ca Stalin și Mao nu mai sunt doar istorie ci și realitate palpabilă.

Aveți maj jos câteva mostre de “toleranță” progresistă.

ȘTIRIPESURSE:

Ministrul Sănătăţii nu e de acord cu decizia colegului Vela în privinţa Luminii de Înviere: ‘Nu putem risca’

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat joi, la Antena 3, de ce este periculos gestul de a primi lumină de Înviere în condițiile de față ale pandemiei de coronavirus.

“Cât timp suntem într-un contact direct cu o persoană infectată – suntem în scenariul 4 și oricine e suspect, mai ales dacă nu are simptomatologia. Nu putem risca. Suntem într-un moment în care am reușit oarecum să limităm focarele, am reușit să facem focare mici acasă, să se consume boala în această perioadă de izolare și atunci când vom ieși să fim ori cu imunitatea făcută ori cu din ce în ce mai puțini asimptomatici care pot transmite“, a spus ministrul Nelu Tătaru, în interviul exclusiv acordat jurnalistei Antena 3 Sabrina Preda. (…)

ZIARE.COM:

Zeci de cadre medicale din Targoviste au iesit in strada sa se inchine la moastele Sfantului Nifon. Managerul spitalului, amendat

Managerul Spitalului Judetean Targoviste a fost amendat cu 20.000 de lei, dupa ce, marti, zeci de angajati ai unitatii medicale au iesit in strada sa se inchine la moastele Sfantului Nifon.

Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica al judetului Dambovita anunta, miercuri, ca decizia a fost luata dupa aparitia in spatiul public a mai multor informatii si fotografii.

“Ca urmare a aparitiei in spatiul public referitoare la Spitalul Judetean de Urgenta Targoviste, DSP Dambovita s-a autosesizat si a sanctionat managerul unitatii sanitare cu o amenda in valoare de 20.000 lei, conform prevederilor HG 857/2011, pentru neaplicarea de catre conducerea spitalului mentionat a masurilor antiepidemice de prevenire si raspandire a infectiilor.

In acelasi timp, la nivelul institutiilor MAI se efectueaza verificari pentru identificarea persoanelor care nu au respectat prevederile ordonantelor militare privind distantarea sociala, urmand a fi aplicate masuri conform legislatiei in vigoare”, precizeaza Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica.

Procesiunea

Arhiepiscopia Targovistei a organizat, marti, in municipiu o procesiune cu moastele Sfantului Nifon, “pentru incetarea pandemiei” de coronavirus. Procesiunea a trecut prin fata spitalelor si bisericilor. Credinciosii au fost indemnati sa urmareasca de la balcon, ceea ce s-a si intamplat.

In fata Spitalului Judetean Targoviste, insa, pe strada au iesit mai multi angajati, cei mai multi echipati cu masti, halate si papuci de interior, iar imaginile au aparut pe retele de socializare. Inclusiv managerul spitalului era alaturi de angajatii care s-au inchinat la trecerea moastelor.

Mai multe fotogarfii de la acest eveniment, pe site-ul Arhiepiscopiei.

Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica mai anunta ca, de la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.339 de sanctiuni contraventionale pentru incalcarea ordonantelor militare, in valoare de 7,1 milioane de lei.

Hotnews:

Mobilizarea poliției din Grecia pentru Paști, aproape de cea de la Olimpiada din 2004

Zeci de mii de polițiști vor fi mobilizați în Grecia pentru week-end-ul sărbătorilor pascale,pentru a evita ca, în plină pandemie de Covid-19, grecii să nu plece la țară, potrivit tradiției, scrie AFP.

Susținuți de elicoptere și de drone, aproape 52.000 de membri ai forțelor de ordine vor fi prezenți pe drumuri iar polițiștii stagiari vor întări posturile de poliție.

Această mobilizare este comparabilă cu dispozitivul de securitate de la Jocurile Olimpice din Atena, în 2004, când 70.000 de polițiști și militari au fost folosiți, a precizat un ofițer de rang înalt.

Paștele reprezintă în Grecia cea mai importantă sărbătoare religioasă iar bisericile ating un vârf de frecventare. Este, de asemenea, ocazia pentru numeroși greci de a merge în satele în care s-au născut, unde sunt organizate mari sărbători publice.

Dar autoritățile au avertizat că această tradiție ar putea avea efecte dezastruoase în lupta împotriva propagării pandemiei de coronavirus.

Guvernul a avertizat că, pe fondul regulilor de carantină, nu vor fi autorizate nici adunările la biserici și nici reuniunile familiale.

“În special duminică trebuie să evităm ca oamenii să-și părăsească domiciliile pentru a se aduna”, a afirmat Stavros Balaskas, reprezentant al sindicatului poliției, la radio Focus FM.

În Grecia au murit 102 oameni din cauza coronavirusului, din 12 martie.

Prezență puternică, dar discretă a poliției

“Vom avea o prezență puternică, dar discretă în exteriorul bisericilor pentru a evita regruparea”, a explicat un alt sindicalist, Stratos Mavroidakos, la televiziunea Mega.

“Dacă vom găsi numeroase persoane reunite, vor fi amenzi (…) Dar nici nu putem pune polițiști la fiecare colț de stradă”, a adăugat el.

Echipe de polițiști vor fi amplasate la punctele de plată a taxei pentru autostradă, în porturi dar și pe drumurile de țară sau de coastă. De asemenea, patrulele vor circula în apropiere de biserici și vor supraveghea grădinile și balcoanele.

Deplasările neautorizate sunt pasibile de o amendă de 150 de euro care poate fi dublată dacă aceste deplasări au loc în afara granițelor prefecturilor.

În ultimele săptămâni, peste 40.000 de persoane au fost amendate cu peste 6 milioane de euro.

În ciuda recomandărilor Bisericii de a menține închise ușile lăcașurilor de cult în perioada sărbătorilor pascale, unii dintre greci se declară dispuși să nu respecte interdicțiile.

Un sondaj publicat în această săptămână a arătat că 3% dintre persoanele interogate intenționează să meargă la biserică iar 6% să se reunească cu familia. 9 dintre respondenți consideră restricțiile “excesive”.

Unii credincioși fervenți au făcut apel pe rețelele sociale să se intre cu forța în biserici, potrivit presei locale.

Poliția dorește să evite arestarea preoților în această perioadă.

“Tot ce putem face este să adresăm aceste avertismente (…) Dar acești oameni nu sunt criminali. Noi putem doar să-i dispersăm”, a spus ofițerul citat de AFP.

Arhiepiscopul din insula Corfu, anchetat pentru faptul că a ținut o slujbă de Florii, urmează să fie judecat în mai.

Financial report Cum va fi sărbătorit Paştele în Grecia – Ce este permis, ce este interzis. Când interdicțiile legate de coronavirus merg prea departe. Ieşirea din izolare: strategii adoptate de diferite țări. UK ar putea rata ținta de 100.000 de teste zilnice

(…)

The New York Times: Când interdicțiile legate de coronavirus merg prea departe. Restricțiile sunt necesare. Dar fugărirea oamenilor ieșiți la picnic și închiderea magazinelor cu materiale de zugrăvit sunt exagerări meschine

Tweet-ul înfățișa două siluete, prelungindu-se în forme familiare de polițiști. Textul, la fel de înveselitor ca un polițai englez dintr-o carte pentru copii de sfârșit de secol 19: „Dacă tu crezi că ducându-te la picnic într-un loc din zona rurală nu te va găsi nimeni, să nu te mire dacă din umbră va apărea un polițist!”. Iar mesajul, adresat în cazul de față locuitorilor din Central Bedfordshire, Anglia, e un exemplu despre cum, chiar și atunci când sunt esențiale, măsurile anti-pandemie riscă oricând să o ia un pic razna.

Sunt un sceptic, ca s-o spun moderat, în privința celor sceptici la adresa interdicțiilor de circulație și distanțării sociale. În cel mai bun caz ei pledează pentru mai multă viteză și optimism în privința redeschiderii, în contrast cu ideea că ar exista un univers paralel în care economia americană ar rămâne funcțională și stabilă în timp ce virusul ucide săptămânal mai mulți oameni decât accidentele rutiere, gripa sau cancerul, iar bilanțul lunar al deceselor din New York îl întrece pe cel din septembrie 2001.

Însă încăpățânarea scepticilor de a înregistra fiecare tiranie meschină comisă în numele carantinei constituie un important serviciu public – și nu doar pentru că excesul de zel are întotdeauna nevoie de critici, ci și fiindcă tiraniile meschine de astăzi sunt obstacole în calea adaptării de care avem nevoie pentru a trece mâine la semi-normalitate.

Exemplul poliției britanice care-i vânează pe amatorii de picnicuri chiar dacă – sau poate tocmai de aceea? – aceștia merg deliberat în locuri izolate pe mine mă atinge personal, deoarece pârâurile și pădurile izolate sunt esențiale pentru tentativele familiei mele de a se adapta la distanțarea socială. La fiecare două zile, dacă vremea o permite, eu și soția mea însărcinată ne târâm copiii până într-unul sau altul dintre parcurile naturale ale statului Connecticut, dintre care toate au rămas din fericire deschise pentru excursioniști singuratici și familii.

Ca orice buni cetățeni care respectă distanțarea socială, le-am căutat mereu pe cele mai pustii, chiar dacă asta necesita 30 de minute de condus în plus, și am reușit astfel să smulgem un pic de bucurie pentru noi și multă mișcare fizică necesară pentru copiii noștri de la o situație în care altfel prevalează urcatul pe pereți în izolare.

E doar un mic exemplu cu privire la cum arată adaptarea, la cum găsesc oamenii căi de a împăca imperativul de sănătate publică al distanțării cu imperativul de sănătate publică de a face mișcare și de a sta la soare. (După cum o știau foarte bine arhitecții spitalelor în aer liber de pe vremea Gripei Spaniole, o populație expusă la lumina soarelui e o populație mai pregătită să lupte cu succes cu o pandemie.) Și mai e și un exercițiu excelent pentru viața de după începutul relaxării interdicțiilor; chiar și într-o lume în care locurile de joacă vor fi redeschise, viitorul semi-normal va fi unul mai sigur dacă părinții își vor duce copiii în excursii vara aceasta și vor petrece mai puține ore îngrămădiți la locul de joacă.

Așadar, funcționarii publici care micro-administrează timpul petrecut de noi afară și mișcarea în aer liber – gonind oamenii din parcuri dacă fac lucrul greșit (citind liniștiți în loc să facă exerciții fizice) sau închizând toate parcurile unui stat, cum a decis săptămâna trecută să facă guvernatorul din New Jersey – nu fac decât să reprime fix acel gen de comportamente creative și de adaptare pe care o societate ce adoptă distanțarea socială ar trebui să le încurajeze.

Același lucru se aplică și unor absurdități precum cele ale guvernatoarei din Michigan (aspirantă la funcția de vicepreședinte al lui Biden), Gretchen Whitmer, care a adoptat dispoziții ce nu fac distincție doar între firme esențiale și non-esențiale, ci și între produse esențiale și non-esențiale, lucru care a dus la bizara priveliște a unor magazine precum Home Depot rămânând deschise, dar cu departamentele de zugrăvit și grădinărit închise.

Regula lui Whitmer e cu atât mai ineptă cu cât o Americă ce se va fi adaptat cu succes la distanțarea socială ar fi o țară în care mai mulți proprietari de case s-ar apuca de bricolaj, de grădinărit în curtea din spate (grădinile victoriei?) și mai mulți oameni și-ar putea câștiga traiul făcând munci care nu presupun să stea în interior – munci precum, ei bine, amenajări peisagistice și zugrăvit de clădiri.

Fiecare plic cu semințe și fiecare cutie cu vopsea vândute de Home Depot ar fi prin urmare un mic imbold către semi-normalitate, pentru continuarea cu acele forme de viață pe care le putem continua, iar un guvern care insistă că nu poți cumpăra decât mâncare și prosoape de hârtie își face propria misiune mult mai grea.

Și acest lucru nu li se aplică doar politicilor guvernamentale. Primarul din Louisville, Kentucky, și-a câștigat un perdaf binemeritat, plus o palmă în instanță, pentru că a încercat să împiedice bisericile să organizeze slujbe la care participanții să rămână în mașina personală – o chestie care nu mă prea atrage din perspectivă liturgică, dar e totuși o modalitate creativă de adaptare pentru a obține o semi-normalitate duminică dimineața.

Dar și unele autorități religioase au reacționat cu un zel anti-adaptare. În propriul meu cult, cel catolic, dieceza din Raleigh, Carolina de Nord, nu s-a limitat să închidă bisericile și să anuleze slujbele; le-a interzis preoților să încerce experimente cum ar fi spovedania direct din mașina personală, care ar putea face compatibile distanțarea socială și ritualurile.

În spatele acestor măsuri exagerate planează un impuls de înțeles: dacă e să obținem tot ce putem de la această perioadă de sechestrare, să facem ca beneficiile ei să justifice costul piperat, e evident că vrem ca izolarea să aibă efectiv loc, să trecem de parte siguranței, iar nu să ridicăm din umeri ori de câte ori cineva încalcă o regulă.

Însă e necesar ca regulile să pară rezonabile, întrucât altfel rezistența va fi normalizată. Ele trebuie să pară limitate în timp și provizorii: guvernatorii și primarii care iau decizii de închidere a școlilor o dată la câteva săptămâni sunt mai inteligenți decât funcționarii care interzic preventiv totul și orice de acum până în iulie. Iar regulile trebuie să le permită oamenilor să fie creativi în izolarea lor și să exerseze totodată pentru viitorul apropiat în care ne vom afla într-o fază de tranziție, cu anumite aspecte ale normalității restabilite, dar cu distanțarea rămânând o necesitate zilnică.

Deci, dacă modelul tău de carantină ajunge să interzică zugrăvitul caselor pe exterior, grădinăritul, mersul în parc sau mersul la o slujbă religioasă la care se poate rămâne izolat în mașină, atunci îți pregătești societatea pentru un eșec odată ce carantina se va fi încheiat. (Rador)

I Efimerida: Cum va fi sărbătorit Paştele în Grecia – Ce este permis, ce este interzis

Guvernul grec urmează să ia ultimele decizii care să împiedice o posibilă creştere a răspândirii virusului în zilele de Paşte, în special în cele trei zile de celebrare a Învierii.

Toată lumea spune că anul acesta Paştele nu va mai fi la fel. Oamenii nu vor merge la biserică, nici nu vor mai organiza petreceri de familie sau cu prietenii cu tradiţionalul miel la proţap, guvernul fiind hotărât să nu permită mari adunări de oameni în curţi şi pe terasele caselor.

 • Paşte cu drone în loc de grătare

Monitorizarea regiunii Attica (în care se află capitala Atena n.trad.) se va realiza prin patrule sporite pentru identificarea unor eventuale adunări în număr mare în curţi sau pe terase. Pentru identificarea unor astfel de cazuri vor fi utilizate drone şi elicoptere care vor transmite informaţiile echipajelor terestre de poliţie.Acestea vor face mai întâi recomandări prin megafoane sau chiar şi prin discuţii directe cu persoanele în cauză, iar în caz de neconformare se va ajunge la aplicarea unor amenzi sau, în cazuri extreme, chiar şi la arestări. Nu este permisă folosirea locului pentru grătare din spaţiile de folosinţă comună ale blocurilor de locuinţe sau din spaţii deschise la care au acces mai mulţi vecini. Sunt permise doar grătarele din curţi sau terase individuale, folosite de membrii unei singure familii, fără invitaţi.

 • Apelul epidemiologului Sotiris Tsiodras

Este în creştere optimismul că Grecia se află în ultimele stadii ale măsurilor restrictive, după ce reprezentantul Ministerului Sănătăţii pe teme de coronavirus, Sotiris Tsiodras, a părut marţi optimist cu privire la evoluţia epidemiei în Grecia, subliniind că el crede că “suntem într-o etapă foarte bună în care răspândirea virusului în comunitate scade”. Însă o eventuală încălcare masivă a măsurilor în cele trei zile de celebrare a Învierii ar putea răsturna rezultatele pozitive înregistrate de Grecia până în prezent, atenţionează Tsiodras.

 • Cimitirele vor fi închise

Secretarul de stat pentru protecţia cetăţenilor, Nikos Chardalias, a anunţat miercuri închiderea cimitirelor în Vinerea Mare. Este o măsură suplimentară luată de guvern pentru a nu se crea noi focare ce ar permite o reintensificare a epidemiei. În plus, poliţia este chemată şi ea să supravegheze cimitirele întrucât este perioada în care mulţi cetăţeni doresc să cinstească memoria persoanelor dragi pe care le-au pierdut. Deşi reprezentanţii poliţiei apreciază că nu vor exista comportamente extreme, poliţia va avea totuşi o prezenţă discretă pentru a supraveghea în special cimitirele regionale din Attica.

 • Bisericile vor fi închise pentru credincioşi

Secretarul de stat pentru protecţie civilă a repetat joia trecută că bisericile vor rămâne închise şi în perioada Paştelui. El a insistat chiar asupra deciziei Bisericii Greciei cu privire la Săptămâna Mare. “Biserica Greciei, contribuind în mod eficient la combaterea răspândirii virusului, a dat, cu un înalt simţ al răspunderii şi cu generozitate în cadrul deciziilor luate de stat, instrucţiuni către credincioşi în perspectiva Săptămânii Mari”. În acest context le-a cerut credincioşilor să urmeze îndemnul Sfântului Sinod, precizând că rugăciunea individuală nu este inclusă printre motivele excepţionale de deplasare.

 • Interzicerea circulaţiei autoturismelor – soluţia finală

Guverul grec transmite deja mesaje cetăţenilor cu privire la măsurile care ar putea fi considerate drept necesare în perspectiva zilelor de Paşte, lăsând în mod clar deschisă eventualitatea de a interzice circulaţia autoturismelor în noaptea Învierii şi în ziua de Paşte. Caracteristice în acest sens au fost declaraţiile făcute marţi de purtătorul de cuvânt al guvernului. “Nu sunt prevăzute vizitele la prieteni, la vecini sau la rude. Urmăm una dintre cele şase opţiuni care există în declaraţie atunci când e nevoie să ne deplasăm, cum ar fi de exemplu la farmacie sau supermarket. Prin urmare, rămânem în casă în aceste zile”. “Încercăm să păstrăm ceea ce am câştigat cu atâta efort în săptămânile anterioare pentru a putea spre sfârşitul lunii aprilie să fim în măsură să vedem un plan de revenire treptată, de lungă durată la normalitate” a spus Stelios Petsas.

 • Filtre, amenzi şi obligaţia de a face cale întoarsă pentru cei care vor să facă excursii
Planul poliţiei de a împiedica deplasările pentru mese de familie în format extins, la case de vacanţă sau ale prietenilor din suburbiile Atticii prevede instituirea unor filtre în puncte rutiere nodale. Însă, potrivit ministrului grec al transporturilor, premierul Kostas Mitsotakis va decide dacă vor fi luate măsuri restrictive suplimentare pentru deplasările de Paşte, după ce va asculta mai întâi părerile specialiştilor.

Până atunci, poliţia greacă a început deja controale mai stricte şi a pregătit un plan special de acţiune care cuprinde filtre, patrulări şi supraveghere aeriană cu drone şi elicoptere. Hotărârea guvernului grec de a reduce deplasările inutile în perspectiva Paştelui este demonstrată şi de dublarea numărului de amenzi primite de cei care ignoră măsurile de interzicere a circulaţiei. (…)

Inpolitics:

PROPUNERE LIBERALA STUPEFIANTA LA VREME DE CRIZA: BIG BROTHER PENTRU TOATA POPULATIA

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă vine cu o propunere stupefiantă în plină pandemie, prin care toate informațiile, de identitate, de sănătate, fiscale, bancare, cazier șamd despre cetățenii români ar urma să fie înghesuite pe un singur cip electronic la purtător, care să fie accesat de autorități după bunul plac. În opinia lui Falcă, România are ”șansa” să devină o campionă mondială la asemenea măsuri, la fel cum suntem lideri la viteza netului.

”O situaţie de criză cere readaptarea din mers a instituţiilor statului şi a mediului privat. Situaţia din prezent ne arată că acum, mai mult ca oricând, digitalizarea administraţiei din România e necesară. Să nu mai amânăm, acum e momentul schimbărilor necesare şi poate deveni şansa noastră.Pandemia de coronavirus şi blocajul cauzat instituţiilor poate duce la un moment de reflecţie al autorităţilor. Mai precis, acestea ar trebui să găsească soluţii la întrebarea: cum ne organizăm activitatea astfel încât să fim eficienţi?” scrie Falcă într-un material difuzat azi în media.

”O necesitate şi o şansă acum este să oferim cetăţenilor o identitate digitală, unde pe un card se pot cumula informaţii şi date despre identitate, sănătate, drepturi şi obligaţii fiscale şi multe alte opţiuni, această identitate digitală unică putând fi folosită ca unic instrument în relaţia cu toate instituţiile statului, chiar şi cu băncile dacă se doreşte.

Iar digitalizarea cred că nu ar fi un proces dificil. Aşa cum suntem astăzi campionii lumii la viteza internetului pentru că atunci câţiva când am construit reţeaua naţională am sărit etape şi am folosit ultima tehnologie, aşa şi acum avem şansa să sărim etape şi să câştigăm ani prin procesul de digitalizare cu ultimele tehnologii folosite în lume(…)

Puşi în faţa unei noi situaţii, poate că guvernarea condusa de colegii mei, având în spate şi sprijinul Parlamentului, ar încerca să pună la punct un proiect devenit de interes naţional, fie că vrem, fie că nu vrem. Aşadar, cu dorinţa de a face un pas în faţă şi cu un plus de implicare a tuturor actorilor politici sunt sigur că proiectul digitalizării României va fi început într-un mod serios” mai scrie Falcă. (B.T.I.)

Un expert al OMS vrea ÎNDEPĂRTAREA DIN FAMILII a celor infectați cu coronavirus și IZOLAREA lor SOCIALĂ. Jurnalistul TUCKER CARLSON critică măsurile NERAȚIONALE de ÎNCHIDERE a activităților profesionale din SUA (Video): “Este timpul să începeți să aveți grijă de întreaga populație. Și oamenii sănătoși suferă rău”

Articol în Foreign Policy: De ce NU ar trebui să ANULĂM BISERICA pe timp de epidemie/ Câteva RÂNDUIELI CREȘTINE LA VREME DE MOLIMĂ – “Într-o societate din ce în ce mai atomizată, coronavirusul ar putea să sufere o MUTAȚIE rapidă într-o EPIDEMIE A DISPERĂRII”

MARELE CONSPIRATOR si DISCIPLINAREA LA SCARA PLANETARA/ “Injecteaza FRICA si STAPANESTE!” sau drumul inapoi de la Huxley la ORWELL/ Apocalipsa LIVE, omul complet VIRTUALIZAT si auto-decapitarea lumii/ COVID-19: BOMBA care distruge civilizatia. VIRUSUL TOTALITARISMULUI si MIZA REALA A ”RAZBOIULUI LINGURITEI” “Zilele cand Cipul va deveni obligatoriu nu sunt departe. Mai aproape este insa vacccinarea obligatorie”

Lumea post-COVID-19 sau cand scenariile distopice devin proiecte iminente. PANDEMIA – FEREASTRA OVERTON pentru un LIBERALISM FARA LIBERTATI si pentru DICTATURA DIGITALA

Filosoful italian Giorgio AGAMBEN despre CONTAGIUNE și NORMALIZAREA STĂRII DE URGENȚĂ

ESCALADAREA PSIHOZEI COVID-19. ”Semnalul” restrângerii libertăților fundamentale în Europa, dat de ITALIA: carantinarea și IZOLAREA a 16 milioane de oameni. Riscul agravării CRIZEI ECONOMICE (Video)/ Se apasă și la noi pedala: adunările de mai bine de 1000 persoane, INTERZISE/ ZBORURILE AERIENE DIN ITALIA, SUSPENDATE

PAN-ISTERIA COVID-2019 – o criza provocata si un razboi psihologic, ca PAS NECESAR SPRE DICTATURA A “STATULUI GLOBAL”? Care este rolul OMS in aceasta afacere cu SANATATEA si FRICILE oamenilor? Dr. VASILE ASTARASTOAE: “Speriati de epidemie, oamenii par sa se fi resemnat cu noile intruziuni si, uneori, chiar accepta cu bucurie introducerea unui SISTEM DIABOLIC de SUPRAVEGHERE SI CONTROL”

IADUL CONCENTRAȚIONAR DIN CHINA, pe cale de a fi generalizat la nivel global? CORONAVIRUSUL – oportunitate pentru instituirea STATULUI POLIȚIENESC CEL MAI DRACONIC CU PUTINȚĂ/ Directorul general al OMS apasă BUTONUL ROȘU DE PANICĂ: „Un virus poate avea consecințe mai puternice decât orice acțiune teroristă. ESTE INAMICUL PUBLIC NUMĂRUL 1 PENTRU ÎNTREAGA LUME”


Categorii

1. DIVERSE, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Panopticon

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “Războiul contra COVID-19 induce un CLIMAT al FRICII și DELAȚIUNII/ Cum e sărbătorit Paștele în Grecia: DRONE, ELICOPTERE, ZECI DE MII DE POLIȚIȘTI/ Andrei Caramitru își continuă JIHADUL anti-ortodox/ Pentru ministrul sănătății, SUNTEM TOȚI SUSPECȚI/ Tirania interdicțiilor absurde/ Falcă propune IDENTITATE DIGITALĂ UNICĂ

 1. De pe siteul Comisiei Europene (acum 2,3 zile)
  O foaie de parcurs europeană pentru ridicarea măsurilorde izolare legate de coronavirus
  “retragerea în condiții optime a măsurilor de izolare necesită un mix de politici constând în măsuri de însoțire care să fie pertinente pentru toate statele membre. UE acționează pentru a sprijini toate aceste măsuri.
  • Colectarea datelor și crearea unui sistem solid de raportare. Pentru o mai bună gestionare a măsurilor, este esențială armonizarea colectării și a schimbului de date la nivel național și subnațional de către autoritățile din sectorul sănătății publice
  .• Crearea unui cadru de depistare a contacților și de avertizare cu ajutorul aplicațiilor pentru dispozitive mobile care să respecte confidențialitatea datelor.”
  repet:….. “cu ajutorul aplicatiilor pentru dispositive mobile”
  chrome-extension://gphandlahdpffmccakmbngmbjnjiiahp/https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/factsheet-lifting-containment-measures_ro.pdf
  https://adevarul.ro/international/in-lume/prioritatea-mondiala-masuri-revenirea-normalitate-economica-sociala-1_5e9824fd5163ec4271c81849/index.html

 2. in engleza e mai detaliat si din cauza asta e si mai ingrijorator:
  “Gather data and develop a robust system of reporting: gathering and sharing of data at national and subnational level by public health authorities in a harmonised way on the spread of the virus, the characteristics of infected and recovered persons and their potential direct contacts is essential to better manage the lifting of measures. At the same time, with increasing evidence that a large number of people may be asymptomatic carriers of COVID-19 or may only present limited symptoms, information on cases reported to health authorities may only represent the tip of the iceberg. Significant unknowns remain. Mathematical models are thus being used to understand the spread of COVID-19 and to predict and evaluate the potential impact of the various containment measures put in place bythe Member States. Social media and mobile network operators can offer a wealth of data on mobility, social interactions, as well as voluntary reports of mild disease cases (e.g. via participatory surveillance) and/or indirect early signals of disease spread (e.g. searches/posts on unusual symptoms). Such data,if pooled and used in anonymised, aggregated formatin compliance with EU data protection and privacy rules, could contribute to improve the quality of modelling and forecasting for the pandemic at EU level.The Joint Research Centre (JRC) and ECDC can centralise this data collection and modelling work. ”
  asta e una din masurile Comisei Europene
  urmeaza apoi:
  “Create a framework for contact tracingand warning with the use ofmobile apps, whichrespectsdata privacy:mobile applications that warn citizens of an increased risk due to contact with a person tested positive for COVID-19are particularly relevant in the phase of lifting containment measures,when the infection risk grows as more and more people get in contact with each other. As experienced by other countries dealing with the COVID-19 pandemic, these applications can help interrupt infection chains and reduce the risk of furthervirus transmission. They should thus be an important element in the strategies put in place by Member States, complementing other measures like increased testing capacities. The use of suchmobile applications should be voluntaryfor individuals, based on users’ consent and fullyrespectingEuropean privacy and personal data protection rules. When using tracing apps, users should remain in control of their data. National health authorities should be involved in the design of the system. Tracingclose proximity between mobile devices should be allowed only on an anonymous and aggregated basis, without any tracking of citizens,and names of possibly infected persons should not bedisclosed to other users. Mobile tracing and warning applications should be subject to demanding transparency requirements, be de-activated as soonas the COVID-19 crisis is over andany remaining data erased. Taking into account network effects, the widespread take-up of a pan-EU reference app, or at least interoperability and sharing of results between such apps, would allow for a more effective warning of people concerned and a more efficient public health policy follow-up. TheCommission adopted on8 April 2020a Recommendation7that sets up a process with Member States for developing a common European approach (“Toolbox”) to the use of digital means which empower citizens to take effective and targeted social distancing measures.”

 3. Asta e trendul:
  “Polonezii vor putea începând din 2018 să își folosească telefonul mobil în locul cărții de identitate, a anunțat vineri Anna Strezynska, ministrul pentru Afaceri Digitale din această țară, citată de AFP.

  Noua aplicație va fi disponibilă cel mai târziu spre sfârșitul primului trimestru al anului 2018, a adăugat ministrul polonez, cu ocazia unei vizite pe care a întreprins-o în Nowy Wisnicz, unul dintre cele patru orașe în care acest program este testat în prezent.
  „Sper că polonezii, cunoscuți în Europa pentru deschiderea pe care o au față de noile tehnologii, vor fi lideri în rândul utilizatorilor acestei aplicații”, a spus Anna Strezynska, citată de agenția de presă PAP.

  Pentru a putea să se folosească de telefonul mobil pentru a-și confirma identitatea, de exemplu în fața unui polițist, mai multe modificări ale legilor în vigoare se află în prezent în pregătire în Polonia și vor trebui să fie aprobate apoi de Guvern și de Parlament, a precizat pentru AFP Karol Manys, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Afaceri Digitale.

  Documentul în sine nu va fi conținut în telefon, ci stocat în cloud și va putea fi accesat grație unui cod unic primit prin SMS, la fel cum se procedează deja pentru activarea serviciilor bancare.

  Cartea de identitate va fi doar primul document utilizabil în această manieră. Permisul de conducere a vehiculelor, certificatul de înmatriculare, carnetul de student și adeverința ce atestă proveniența unei persoane dintr-o familie numeroasă vor deveni și ele disponibile prin aceeași procedură, a adăugat ministrul polonez.”
  https://blacknews.ro/revolutie-digitala-polonia-2018-telefonul-mobil-poate-folosit-post-carte-identitate/
  “Permisul digital, testat în Europa și alte țări din lume
  Cele trei nu sunt singurele state europene care au abordat ideea unui permis digital de conducere.

  Olanda a testat încă din 2016 varianta unui permis digital, iar Marea Britanie a și lansat din octombrie 2019 un serviciu online prin care șoferii pot obține informațiile permisului de conducere în format digital.

  Dincolo de Europa, permisul de conducere digital a fost implementat deja în Australia și în unele state din SUA (un exemplu în video de mai jos), dar și în alte țări precum Argentina, Brazilia, Thailanda sau Coreea de Sud.
  Cărți electronice de identitate care au rol și de card de sănătate. Vom avea și permise/certificate auto digitale? DRPCIV: „Nu”

  Pentru a putea fi introdus și măcar testat în România un permis de conducere digital (sau alte documente, precum certificatul de înmatriculare în format digital), ar fi nevoie de modificarea legislației, iar aici responsabil ar fi Ministerul de Interne, au explicat pentru HotNews.ro surse din sistem. Mai exact, inițiativa ar trebui să fie la Direcția de Înmatriculări și Permise (DRPCIV), instituție în subordinea MAI, cea care se ocupă tocmai de documentele în discuție.

  De altfel, MAI a arătat că are o aplecare spre digitalizarea și centralizarea unor informații. Astfel, într-un proiect prezentat de curând, ministrul Marcel Vela a explicat că din 2021 vor fi introduse noile cărți electronice de identitate, iar noile documente vor avea și rol de card de sănătate.”
  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23614853-permis-conducere-telefonul-mobil-talon-auto-digital-solutii-care-aplica-deja-europa-prin-lume-dar-romania-nu-exista-nici-macar-planuri.htm

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-23614853-permis-conducere-telefonul-mobil-talon-auto-digital-solutii-care-aplica-deja-europa-prin-lume-dar-romania-nu-exista-nici-macar-planuri.htm

 4. aplicatia asta anticovid, plus agenda UE privind identitatea digitala – toata aceasta dependenta crescuta de smartphonuri conectate la internet:
  https://ec.europa.eu/romania/news/20200417_orientari_aplicatii_depistare_contacte_ro
  https://www.agerpres.ro/politica-externa/2020/04/08/coronavirus-uniunea-europeana-elaboreaza-reguli-comune-pentru-aplicatiile-mobile–483611
  https://www.mediafax.ro/externe/tara-europeana-care-lanseaza-o-aplicatie-mobile-anti-coronavirus-ce-functii-detine-instrumentul-minune-19079689
  https://www.hotnews.ro/stiri-coronavirus-23869556-coronavirus-italia-lansa-aplicatie-telefonica-pentru-depistarea-contactelor-unei-persoane-bolnave.htm

  acum nici nu mai ai nevoie de cardul bancar – poti sa platesti direct cu telefonul. iar mai tarziu te vei legitima tot cu telefonul
  apoi vor spune ca vor face telefonul mai sigur si vor scoate din maneca tatuajul electronic (exista si electric skinurile):
  https://www.idevice.ro/2015/11/24/tatuaj-electronic/
  https://jurnalul.antena3.ro/it/stiinta/tatuaje-electronice-pentru-supravegherea-starii-de-sanatate-792576.html

  “”Cu un tatuaj conectat la Internet, s-ar putea afla pe piele toate datele personale, ca de exemplu codurile bancare sau cartea de identitate”, sustine el.

  Ar fi o mana cereasca pentru persoanele mai zapacite, dar ar putea conduce si la disparitia portofelelor clasice. Pe de alta parte, se pot ridica intrebari de natura etica cu privire la respectarea vietii private.

  Chaotic Tat intentioneaza sa integreze si un sistem de geolocalizare in dispozitivul sau. Firma precizeaza ca tatuajele inteligente sunt deocamdata in stadiu de prototip si ca nu a stabilit inca data punerii in vanzare a noii realizari tehnologice si nici pretul, adaugand totusi ca vrea ca produsul sa fie accesibil marelui public.”

  http://www.ziare.com/internet-si-tehnologie/tehnologie/inventie-neobisnuita-tatuajul-conectat-la-smartphone-care-le-transmite-medicilor-ce-tensiune-ai-video-1402509

  in greceste charagma e denumirea pentru semnul lui antihrist:(adica e pe piele, nu injectat sub piele in organism)
  http://www.preparingyou.com/wiki/Charagma
  internet – telefon mobil – (posibil) tatuaje;
  https://www.youtube.com/watch?v=rkjuGX0tDmU
  https://www.youtube.com/watch?v=4oeFBGFzcrg

 5. Calugarii din Muntele Athos a trimis mesaj catre toate bisericile sa le deschida……Din Coasta Domnului curge sange in Muntele ATHOSULUI oare ce ne asteapta ????

 6. @ziana

  Noi nu știm de un asemenea mesaj.

 7. @ admin video este circulat pe youtube a ajuns pe la orele 17.00 este scris si transmis pe toate ziarele grecesti si pe canalele de youtube…!!

 8. am primit si eu acea inregistrare. Este impresionanta.

  Probabil usurinta cu care ierarhia BO a cedat mai peste tot este cauza acestei dureri cumplite a Domnului. Este intr adevar cutremutator sa constati cum la prima hamaiala aceasta ierarhie a lasat garda jos. Este de asemenea de neinteles de ce nu se reunesc cu totii intr un consiliu, sinod extraordinar…nu stiu, cum s o numi. Fie si online (ca nu e timp.acum de fasoane).

  Pe mine ma uimeste cat de dezbinati si necoagulati suntem noi, ortodocsii. Si cat de usor de speriat. A fost doar o hamaiala pana una alta.

  Ca idee: Consiliul Europei (care nu e UE) a transmis ca nu se justifica derogarea de la Conventie ceruta de Romania.

  Ca idee2: stiu ca pe unii o sa ii enervez cu stilul asta….Rapunzel..in mijlocul urgiei. Dar ce sa fac, asta e experienta mea.
  Deci: f multi in jurul meu cu care nu puteai aborda safe problema Bisericii sunt acum tot mai implicati in sustinerea ei.
  De asemenea, iohannisti fanatici si veterani devin acum ferventi contestatori.
  Si inca: am asistat la impacari spectaculoase in familii.
  Nu stiu, nu am instrumente pt sondaje si statistici. Dar pot sa va spun o chestie: unii chiar inteleg lectia. Si inca unii la care nu te asteptai. Iar asta nu e putin.

 9. Pingback: RAȚIUNE, NU ISTERIE. Administrația Trump renunță la MODELUL PREDICTIV susținut de BILL GATES în combaterea pandemiei/ Studiu israelian care pune la îndoială eficiența DISTANȚĂRII SOCIALE extreme/ De ce este umflată RATA MORTALITĂȚII?/ Șeful
 10. Pingback: PSIHOLOGIA PANDEMIEI. Profesorul MIRCEA MICLEA despre "NOUA RELIGIE A SIGURANȚEI" în contextul combaterii coronavirusului. "Să ne uităm și în alte părți, SĂ INTEGRĂM PERSPECTIVELE, informațiile. Prin GÂNDIRE CRITICĂ și integra
 11. Pingback: OPINII #In-numele-Libertatii. CENZURA COVID, semnele intoarcerii in forta a POLITIEI GANDIRII, a TURNATORIEI GENERALIZATE si a jinduirii dupa "tatuci" salvatori. ASASINAREA DEZBATERII PUBLICE si linsajul vocilor alternative. GENERATIA "MARE
 12. Pingback: NOUA NORMALITATE PANDEMICA. Cum arata planurile de „relaxare” a principalelor tari europene?
 13. Pingback: „7 MILIARDE DE SUSPECȚI. SOCIETATEA SUPRAVEGHERII” - documentar ARTE despre emergența TOTALITARISMULUI DIGITAL (Video). Recunoaștere facială, sistemul creditul social și reeducare pe bază de algoritmi și cod de bare/ „SĂ NE RECUPERĂM DATELE
 14. Pingback: Jurnalistul Tucker Carlson despre CENZURAREA opiniilor unor medici critici față de măsurile de izolare socială: „MASSMEDIA NU MAI PUNE SUB SEMNUL ÎNTREBĂRII PUTEREA, CI CONSPIRĂ CU EA”. Cum începe SUA să semene tot mai mult cu China (Video)
 15. Pingback: NELINIȘTI LEGITIME: Asimptomaticii, spitalele-hale de carton, #vinroboții și soluția bizară a izolării forțate și prelungite în locuri care amintesc de un spațiu penitenciar. DISTOPIA DE LÂNGA NOI sau cum ar putea COVID-19 să devină un verita
 16. Pingback: PAȘAPORTUL PENTRU DISTOPIA ORWELLIANĂ PERFECTĂ. Cum se intersectează proiectul „COVI-PASS”, pașaportul digital pentru sănătate, cu viziunile lui Bill Gates/ Edward Snowden despre extinderea supravegherii sub pretextul combaterii pandemiei: SE C
 17. Pingback: „EXPERIMENT CIUDAT”, „CONTROL AL MINȚII”, „DISTOPIE”. Experții guvernului Marii Britanii care au gestionat comunicarea în pandemie admit că au ÎNFRICOȘAT DELIBERAT populația. „Folosirea fricii duce spre totalitarism”/ Giorgio Agambe
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare