Philip Gordon, emisarul SUA trimis in Bucuresti dupa ce a facut ORDINE SI DISCIPLINA IN KOSOVO, intervenind pentru PRESEDINTELE ”ALES” DE AMERICANI

13-08-2012 5 minute Sublinieri

RECUNOASTEREA INDEPENDENTEI KOSOVO, PARTE A NEGOCIERILOR LUI GORDON DIN ROMANIA?

Philip Gordon, asistentul secretarului de Stat pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, vine in România îngrijorat de “slăbirea instituţiilor democratice”, la o lună după ce a sprijinit decizia Curţii Constituţionale din Kosovo de a preungi mandatul preşedintelui de la 9 luni la 5 ani.

“Philip Gordon asistentul secretarului de Stat pentru Afaceri Europene si Eurasiatice, “va sosi în România unde se va întâlni cu membri importanţi ai administraţiei pentru a discuta despre preocupările pe care Statele Unite le împărtăşesc cu privire la recentele acţiuni ale guvernului care ameninţă sistemul democratic şi slăbesc instituţiile independente. Gordon se va întâlni de asemenea cu membri ai societăţii civile şi ai comunităţii de afaceri pentru a discuta despre cum activitatea lor joacă rolul de a întări valorile democratice şi principiile care unesc comunitatea transatlantică”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA.

Într-un anunţ de presă al Administraţiei prezidenţiale de la Bucureşti se arată că pe 13 august, preşedintele interimar al României, Crin Antonescu, îl va primi pe domnul Philip Gordon, Asistent pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Secretarului de Stat american, Hillary Clinton.

Afacerile balcanice ale SUA

Cu o lună în urmă, pe 10 iulie, acelaşi emisar al Washingtonului se afla în Kosovo pentru a le declara noilor lideri de la Belgrad că “SUA sprijină independenţa şi suveranitatea Kosovo”, dar şi pentru a transmite clasei politice kosovare că trebuie să respecte o decizie a Curţii Constituţionale care prelungeste mandatul preşedintei Kosovo de la 9 luni la 5 ani.

Vreau să spun că am urmarit deliberările Curţii Constituţionale din ultimele săptămâni. Sunt lucruri de mare interes şi singurul meu comentariu este cel pe care preşedintele l-a facut şi îl face, şi anume că deciziile Curţii trebuie respectate. Ştiu că preşedintele Kosovo împărtăşeşte angajamentul de a aplica principiile statului de drept şi constituţia şi că doreşte să vadă că sunt respectate şi acest preşedinte, cred că vorbesc aici în numele preşedintelui SUA şi al secretarului de Stat, acest preşedinte a oferit o imagine pozitivă a acestei ţări în ultimele 15 luni, la nivel internaţional, în regiune şi în termeni de politică internă şi vom continua să lucrăm cu ea în restul mandatului său, a spus Philip Gordon la Priştina, capitala statului independent unilateral proclamat Kosovo.

Practic, Phipilp Gordon s-a deplasat la Priştina la doar trei zile după ce Curtea Constituţională din Kosovo, aceeaşi care în 2010 decidea încheierea mandatului preşedintelui Fatmir Sejdiu, hotăra că cea care i-a luat locul, Atifete Jahjaga, poate rămâne în funcţie timp de 5 ani şi nu pentru nouă luni, asa cum se decisese printr-o înţelegere politică, în aprilie 2011. Fără această înţelegere, cvorumul parlamentar necesar alegerii preşedintelui nu s-ar fi întrunit. Curtea a decis suspendarea lui Sejdiu pentru că ar fi rămas lider al partidului său în timpul exercitării mandatului prezidenţial. Această încălcare a constituţiei a fost observată abia la patru ani de la începutul mandatului prezidenţial al lui Sejdiu.

Potrivit celor de mai sus, Philip Gordon poate transmite la Bucureşti sprijinul SUA pentru continuarea unui mandat suspendat. Pe de altă parte însă, Gordon, membru al International Institute for Strategic Studies şi al Brookings Institution, este un personaj care a promovat volume şi articole publicate de generalul american în retragere Wesley K. Clark, comandant suprem al trupelor NATO din Europa în timpul războiului din Kosovo, fost candidat la primarele democrate pentru Casa Albă în 2004 şi actual consilier pe probleme energetice al premierului Victor Ponta.

Clark este un mare susţinător al independeţei Kosovo, un stat în care are deja afaceri. Potrivit declaraţiilor lui Clark, afacerea priveşte obţinerea de carburanţi sintetici din cărbune şi ar putea aduce guvernului kosovar un profit de 300 de milioane de dolari anual. Clark are şi o stradă care îi poartă numele în oraşul kosovar Dakovica (localiatea de baştină a preşedintei Atifete Jahjaga), la fel cum preşedinţii George W. Bush şi Bill Clinton au străzi care le poartă numele în capitala Priştina.

Cum preşedintele suspendat Traian Băsescu a refuzat recunoaşterea independeţei Kosovo, nu pot fi excluse discuţii în aceasta privinta între asistentul pentru Afaceri Europene al lui Hilary Clinton şi noua administraţie de la Bucureşti şi o reorientare a politicii româneşti faţă de Kosovo.

Ţara lui Zeus

Philip Gordon nu a făcut decât să consolideze ceea ce ambasadorul SUA a edificat în Kosovo. Der Spiegel scria anul acesta că ambasadorul american Chrsitopher Dell este supranumit “Zeus” la Priştina. El l-a sprijinit la preşedinţia Kosovo pe miliardarul Bhgjet Pacolli, deţinător al cetăţeniei elveţiene (care şi-a obţinut averea făcând afaceri cu clanul fostului preşedinte Boris Elţîn). Presa a publicat fotografii în care Zeus stă pe treptele parlamentului, în timpul alegerilor prezidenţiale din februarie, şi îi trimite indicaţii favoritului Washingtonului. Opozitia a boicotat votul si cvorumul nu a fost atine.

Zeus i-a luat apoi pe liderii politici kosovari şi, în cadrul unei întâlniri, le-a întins un plic în care se afla numele candidatului de compromis-necunoscuta de 36 de ani Atifete Jahjaga, în vârstă de 36 de ani, un personaj lipsit de experienţă şi uşor de manipulat.

Atifete Jahjaga a fost aleasă în virtutea aminitei gentelmen’s agreement, cu condiţia unui mandat de nouă luni.

O Curte Constituţională “model”

Curtea Constituţională din Kosovo este formată din nouă judecători: şase numiţi de preşedinte la recomandarea parlamentului şi trei judecători străini (un american, un bulgar şi un portughez). Aşa prevede Constituţia statului independent Kosovo, redactată dupa principiile aşa-numitului Comprehensive Proposal for the Kosovo Status Settlement, propus în 2007 (anterior declaraţiei de independenţă) de Marti Ahtisaari (omul de stat finlandez care alături de un ONG- Crisis Management Initiative-a devenit mai puternic decat orice stat în a negocia o criză internaţională şi a devenit laureat al Nobelului pentru Pace).

Printre judecătorii Curtii Constituţionale din Kosovo se numără Robert Carolan (judecător din Minnesota), Almiro Rodrigues (judecator din Portugalia preşedintelui CE Jose Manuel Barroso) şi Snejana Botuşarova-Doiceva (magistrat bulgar care, ca membru al Comisiei de la Veneţia, a emis opinii privind constituţiile Ucrainei, Federaţiei Ruse şi Republicii Moldova).

Dincolo de problema ridicată de suspendarea preşedintelui Basescu, scopul vizita lui Philip Gordon reiese dintr-un articol semnat de el însuşi în Le Monde, la scurt timp după respingerea prin referendum a Constituţiei Europene de către Franţa şi Olanda, în 2005. “Nu trebuie să uităm de impactul acestui “Nu” asupra obiectivelor cheie ale americanilor în Europa: extinderea UE şi includerea unor prieteni şi aliaţi ai SUA din Estul Europei, eventual a Turciei. Victoria lui “Nu” este un mare pas înapoi al perspectivelor Uniunii de a extinde prosperitatea si democraţia spre Est.” Philip Gordon va face o deplasare în Turcia după vizita sa de pe 13 august din România.

Legaturi:

„Express“ (Kosovo) 12 aprilie 2011

 

Manevrele care s-au făcut pentru alegerea în funcţia de preşedinte al Kosovo a unui general de poliţie, şi pe deasupra femeie, dovedesc că ţara este încă sub influenţa Statelor Unite ale Americii. Preşedinţia lui Behgjet Pacolli, invalidată la 28 martie de către Curtea Constituţională, a durat doar treizeci şi cinci de zile. Acest gen de afacere îi poate determina pe cetăţeni să spună că „albanezii nu sunt în stare să se guverneze”.

 

Acordul semnat între cele două mari partide kosovare a permis alegerea, la 7 aprilie, a unui nou preşedinte, în persoana fostului ofiţer de poliţie, Atifete Jahjaga. Acum este clar pentru toată lumea cine a stat în spatele acestei alegeri: reprezentantul SUA în Kosovo, ambasadorul Christopher Dell. Dar până la urmă, nu este nimic rău în asta. Ambasadorul Dell are sarcina să facă totul pentru ca statul Kosovo să nu eşueze lamentabil, după ce a fost susţinut de Washington.

 

Ştim că el a fost eminenţa cenuşie din spatele alegerii lui Behgjet Pacolli. Jenat de apariţia în presă a SMS-urilor schimbate de el cu înalţi oficiali kosovari, în încercarea de a influenţa votul Parlamentului, şi de eşecul ulterior al lui Pacolli, Dell a decis ca de data aceasta să nu se mai ascundă şi să acţioneze la vedere. Ambasadorul SUA i-a forţat pe liderii de la Priştina să ajungă la o înţelegere pentru a evita o altă criză instituţională.

 

Diplomatul Dell a pus pe masă plicul care conţinea numele noului preşedinte. El a scos din anonimat o femeie a cărei biografie ne era complet necunoscută. Şi a fost o decizie înţeleaptă pentru că le-a arătat conducătorilor noştri că sunt incapabili să propună candidaturi viabile. Recent, cineva a spus că Kosovo funcţionează ca un stat poliţienesc: ce este mai logic decât alegerea cuiva care poartă uniforma albastră în funcţia de preşedinte?

 

De altfel, nu este prima dată când un individ este propulsat peste noapte în vârful puterii. Acest tip de surpriză este un loc comun la noi. Şi cred că cei care văd în Atifete Jahjaga doar un intermediar, până la alegerile prezidenţiale de anul viitor, greşesc. Este, probabil, un pic prea devreme pentru a specula, dar dacă ambasadorul Dell decide altfel, cu siguranţă ea va câştiga alegerile în 2012.

*


Categorii

1. DIVERSE, Batalia pentru resurse, Kosovo, Serbia, Noile totalitarisme, dictatura si reeducare, Razboiul impotriva Romaniei, SUA versus Rusia

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

53 Commentarii la “Philip Gordon, emisarul SUA trimis in Bucuresti dupa ce a facut ORDINE SI DISCIPLINA IN KOSOVO, intervenind pentru PRESEDINTELE ”ALES” DE AMERICANI

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. In primul razboi mondial, W Churchil a vrut sa demonstreze superiorilor cat de bine le executa ordinele, a trimis la moarte zeci de mii de soldati britanici, intr-o ofensiva cu sanse foarte mici de reusita. Este vorba de o debarcare in Asia Mica, debarcare ce a risipit inutil zeci de mii de vieti omenesti.
  Ambittia suprema a lui W Churchil era sa ramana in istorie.

  In 1939, liderii din umbra, si-au adus aminte, si l-au pus prim ministru la Londra: trebuia un om darz care dincolo de pierderile omenesti sa reziste cu orice chip in fata lui Hitler.

  Dl Basescu, vrea cu orice pret sa intre in cartea parintilor fondatori ai UE, indiferent de pretul plati de romani.

  Din perspectiva viitorului conflict major din Turcia-Siria, Basescu esta garantul obedientei neconditionate, fata de strategii razboiului marelui licurici.

  DE AIA ATATA EFORT DIN PARTEA SUA-UE DE A-L MENTINE LA PUTERE !

 2. Desi credeam ca dupa 2011 am scapat, profetia sihastrilor de la Rarau revine in actualitate:

  Monica Macovei: Lumea trebuie să înţeleagă ca situaţia este foarte gravă şi riscăm un RĂZBOI civil

  http://www.gandul.info/politica/monica-macovei-lumea-trebuie-sa-inteleaga-ca-situatia-este-foarte-grava-si-riscam-un-razboi-civil-9942606

 3. @ MirceaR:

  De acord cu primul comentariu.

  Referitor la al doilea. Ne indreptam evident spre ceva urat, insa nu avem de unde sa stim pana unde se va merge. Noi, am spus-o la timpul potrivit, am fost de atunci sceptici fata acea asa-zisa “profetie”, cel putin la modul la care a reprodus-o controversatul ierod. Cleopa Paraschiv in respectiva carte. Dar acum ce facem: ii tot schimbam termenul de implinire, cum fac si sectarii cu profetiile lor despre sfarsitul lumii? Nu, nu merge asa, nu se poate. Ca va fi sau nu “macel” in Romania anul asta (altul decat cel politico-juridic de acum), numai Dumnezeu stie, dar… sa-i lasam linistiti pe pustnicii din Rarau si sa nu-i amestecam nici cu “profetiile” lui tanti Monica.

 4. Profetia a aparut si in Atitudini; deci…

  Exista un amanunt: conflictul intre greci si turci, urmat de cataclism, va incepe de la o lege controversata privin statutul zonei marine din jurul litoaralui: unii vor accepta legea altii nu; de aici ambii vor lupta pentru “dreptate”.

  Ceea ce se petrece in Romania, pare o repetitie generala: o modificare arbitrara de lege, interpretata de fiecare cum crede – din interiorul tarii si din afara tarii, si niste forte vazute si nevazute care intra in actiune “la momentul potrivit”.

  Doamne fereste !

 5. @ MirceaR:

  Da, iar inainte pe Apologeticum si pe Saccsiv (preluate din cartea Ierod. Paraschiv), la fel de credibile ca si revista, si avand aceeasi autoare, absolut intamplator. Ca dovada ca s-a si implinit… in 2011. Ma rog, nesemnificativ. Doar ca genul de profetii NEORTOODXE de tipul “lupul la oi” duc la compromiterea oricarei idei ORTODOXE despre ce inseamna prorocia adevarata, semnele si avertismentele lui Dumnezeu. Ar trebui sa avem mult mai multa dreapta socoteala, circumspectie duhovniceasca si sa aplicam rigorile Sfintilor Parinti in cercetarea “vedeniilor” si “profetiilor” cu data schimbatoare, doar-doar s-o nimeri o data…

  Vezi si:

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/05/03/traian-basescu-profetind-fara-de-voie-pe-marginea-filmului-%e2%80%9dthey-killed-osama%e2%80%9d-e-inceputul-sfarsitului-in-plus-romania-implicata-in-farsa-urmaririi-lui-osama-si-in-pregatirea-baze/#comment-23111 (mai 2011)

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2011/10/22/declararea-cnp-ului-la-recensamant-nu-e-obligatorie/#comment-41342 (octombrie 2011)

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/13/asa-poate-incepe-revolutia-in-romania/#comment-64180

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/13/asa-poate-incepe-revolutia-in-romania/#comment-64193

  Asta cu calendarul vechi, e o gaselnita ridicola si primejdioasa (sugerand ca ar trebui sa trecem pe vechi?), care arata disperarea unora de a dovedi cu orice pret veridicitatea unui fals. Macar pentru ca prezumtivii pustnici erau pe calendarul nou, adica romani ortodocsi, si fiindca presupusa lor profetie se referea la romanii care tin la fel, calendarul nou si pentru ca viza un “macel” intamplat in cursul anului trecut, nu cu premisele in ultimele sale zile/ore, etc. Asa, desigur, pe toate le putem rasuci si interpreta intotdeauna doar-doar s-or nimeri o data. E neserios acest hocus-pocus. Si cel mai important: profetiile sfintilor nu indicau niciodata un anumit an sau o data precisa, exacta.

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/18/deturnarea-protestelor-publice-catre-solutia-anti-sistem-cum-se-ascunde-regimul-basescu-in-spatele-lozincilor-anti-politica/#comment-65803

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/18/deturnarea-protestelor-publice-catre-solutia-anti-sistem-cum-se-ascunde-regimul-basescu-in-spatele-lozincilor-anti-politica/#comment-66529

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/01/18/deturnarea-protestelor-publice-catre-solutia-anti-sistem-cum-se-ascunde-regimul-basescu-in-spatele-lozincilor-anti-politica/#comment-66553

  (ianuarie 2012)

 6. Dogaru: Vom ieşi în stradă şi vom declanşa haosul.

  Colonelul Mircea Dogaru, liderul Sindicatului cadrelor militare disponibilizate, în rezervă şi în retragere, declară că va face tot ce este nevoie pentru a împiedica reîntoarcerea lui Traian Băsescu la Cotroceni.

  http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/dogaru-vom-iesi-in-strada-si-vom-declansa-haosul-113588.html

 7. Da, acest Dogaru ori este parte dintr-o diversiune dintre cele mai ticaloase (vezi si mortul pe care l-a bagat in casa USL-ului prin acel acord in care cerea desfiintarea CCR, DNA, ANI si CNSAS), ori este, sa fim iertati, de o imbecilitate rara. Si cand vezi cum il tot invita, la fel de stupid, televiziunile sa-si debiteze la foc automat toate ideile putine si fixe…

 8. http://www.rtv.net/asistentul-lui-hillary-clinton-la-discutii-cu-presedintele-suspendat-traian-basescu_40011.html

  Daca mai era nevoie de un semnal cat se poate de concludent… Autoritatile romane se afla intr-o curte din Str. Comanita, iar nu la Cotroceni sau Victoria. Alea Jacta Est!

 9. Nu insist, dar in mai putin de o zi avem precizat faptul ca ambele tabere vor iesi pe strada pt a contesta decizia Curtii constitutionale.

  Toata lumea e hotarata sa mearga la capat. Doamne fereste.

  PS: Tampiti sau nu, declaratiile astora au in spate decizii ale unor oameni politici.

  PS: Electrica Dobrogea, ultima activa a statului roman in distributia de electricitate – profitabile – a fost vanduta luna asta la ENEL.
  Pachete minoritare din Hidoelectrica, nuclearolelectrica au fost scoase la vanzare pe bursa….

 10. @ MirceaR:

  Poate nu s-a inteles ca noi nu am negat posibilitatea izbucnirii unor lupte de strada. Din contra, ea a fost evocata din surse credibile (dar nu a mai fost cazul, dat fiind ca s-a mers pe alta strategie, mult mai mai “de succes” in tabara lui Basescu) si inainte de referendum – motiv pentru care ne-au sarit apoi in cap o multime de basisti de pe site, sugerand cum ca… noi am fi instigat la asa ceva, doar pentru ca am postat o stire care argumenta acest PERICOL (nu certitudine, ci RISC):

  http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/28/razboi-civil-basescu-piata-universitatii-servicii-referendum-vot-editoriale/

  Am negat doar legatura facuta cu falsa profetie si am sugerat ca si Macovei, si Dogaru, ar putea avea INTERESUL sa creeze conditiile pentru asa ceva, ca sa arunce totul in aer sau macar sa sperie cu ceva (mai degraba), ca sa-i determine pe Antonescu si Ponta sa abandoneze si sa presee Curtea sa nu mai prelungeasca suspansul, ca sa fie “pace sociala” si “stabilitate”.

 11. 1. Ca matrice culturala : Nu prea suntem un popor care iese in strada.

  2. Context: Cum bine ati prezentat, paralel cu miscarile USA din Golful Persic si Rusia isi muta pionii in Estul Europei.

  O miscare brutala (violenta stradala, haos ) in Romania e in interesul cui ? a) Ungaria asteapta dar nu poate de una singura mai nimic. Asteapta dar nu indrazneste. Asteapta sa i se ofere, si poate TB a batut deja palma.

  b) Rusia da semnale,chiar comenteaza direct, si e poate chiar prezenta (prin infiltrare) la varful deciziilor. Dar Rusiei ii convine de minune Basescu, docil si supus la piciorul stapanului neamt.

  Oricum istoria ne invata ca Germania incearca sa schimbe harta de putere a Europei si nu-i iese. Daca o luam chiar de la capat (nu-i exclus) in cativa ani iese razboi in Europa si aliatii de azi se vor sfasia maine. Sper sa nu trecem iarasi Prutul…degeaba.

 12. AMERICANSCHI,ESTE ,,INGRIJORAT” DE CONTRACTELE ROSIA MONTANA,CUPRUMIN,SISTURILE DE LA VAMA VECHE,ELECRICA,ETC,PLACINTE OFERITE DE TURNATORUL-TRADATOR-PRADATOR -TALHAR BASESCU,PE DOI LEI.

 13. Insistenta cu care PDL vrea sa il bage la puscarie pe ministrul Dobre si inscenarea care i s-a facut unui om batran si naiv spune tot despre ce ii poate astepta pe Victor Ponta si Crin Antonescu. Ei sunt obligati sa lupte pana la capat daca vor sa mai aibe o cat de mica sansa de a scapa liberi si in viata si, daca au popor care sa-i sustina, vom ajunge si la varsare de sange.
  Satul comunist s-a intemeiat pe furt, crima si teroare si a terminat cum stim in 1989. Statul actual s-a intemeiat pe exact aceleasi lucruri, furt, crima si teroare. La ce era sa ne asteptam? Daca nu punem inceput bun, cu rugaciune, nimic bun nu ne asteapta, si cum astazi nu mai avem ce inceput sa punem… sa aiba grija Dumnezeu de noi.

 14. Observ doar un lucru: trecerea la o noua etapa cu stapinii din afara. De unde inainte, implicarea acestora in deciziile din Romania era mult mai cu perdea si noi ceilalti doar o banuiam ca explicatie logica a unor evenimente, acum lucrurile se intimpla pe fata, fara manusi si fara perdea. Nu este doar o schimbare de forma doar. Se indica gradul de neo-colonizare la care s-a ajuns la noi: cel mai mare dintre toate statele membre UE. Cu alte cuvinte ne-am pierdut suveranitatea de facto si acum sintem pe punctul sa ne=o pierdem si de jure…adica la un nivel nemaiintilnit nici macar in UE, Grecia inclusiv. Spun Grecia inclusiv pentru ca acolo nu ar fi indraznit sa se treaca peste un vot popular atit de zdrobitor asa cum a fost cazul nostru.

  Poate singurul aspect bun este ca norul acela naiv sau chiar mai putin naiv pro-UE si pro-US incepe sa se mai destrame, asa, cit de cit la nivel national/p[opular. Iar in ceea ce-i priveste pe marii nostrii politicieni care acum sint anti-basescu, li se demonstreaza ce a insemnat toata politica lor de cedare treptata in fata acestor noi stapini externi. Pentru ca basescu a fost posibil datorita unui Iliescu, Constantinescu, Petre-Roman, VAcaroiu, Ciorbea, Nastase cu toata gasca lor care acum bate toba anit-base pentru ca s-a cam speriat- si pe buna dreptate. Basescu nu a mai respectat vechiul echilibru de tip interbelic: vin ai nostrii pleac-ai nostrii. El a luat toroipanul si s-a pus pe distrugerea acestei clase politice, care asa corupte si nenorocite cum era ea respecta totusi o regula de baza a democratiei: nu mai esti ales, te dai la o parte….ma rog, cit de cit!Adica este exact ce spunea unul din Sf, Martiri ai Inchisorilor comuniste: vom regreta situatia interbelica, cu toate marile ei probleme. Asa si cu actualii nostrii politicieni….abia acum cam incep sa inteleaga la ce stapini s-au bagat. Sigur, nu pe ei ii pling. As putea spune chiar ca soarta le este inca prea blinda pentru tot ce au facut de 20 de ani incoace. Problema este ca populatia va suporta partea cea mai grea.

  Abia acum incep sa vada cam la ce jug s-au inhamat. Si asta este doar inceputul! Situatia clasei noastre politice este cam cea din Pinochio care se trezeste in parcul de distractie cu baietii rai. Totul este o iluzie. Sint lasati de fapt incurajati sa-si faca de cap, sa faca toate relele, pina cind vine ceasul cind portile se inchid si adevaratii stapini isi arata intentiile reale, transformindu-i in magari-sclavi.

 15. http://www.rtv.net/trimisul-sua-am-auzit-ce-trebuia-e-un-test-nu-este-in-interesul-romaniei-sa-pice-acest-test_40101.html

  “Am venit şi pentru a exprima aceste preocupări. Au existat, aşa cum se ştie, acuzaţii credibile de vot ilegal masiv la referendum, au fost demersuri de schimbare a listelor cu votanţi, care ar schimba cvorumul de vot şi, se pare, încercări de presiune asupra Curţii Constituţionale privind validarea referendumului. Toate aceste acuzaţii au ridicat semne de întrebare privind legitimitatea oricărui rezultat care este aşteptat”, a spus Philip Gordon.

  El a mai spus că SUA susţin pe deplin cele 11 puncte exprimate de Comisia Europeană pentru a ajuta România pe calea democratică a acesteia.

  “Ambasadorul Gitenstein a exprimat aceste poziţii atât public cât şi privat, iar eu am venit să întăresc faptul că el vorbeşte în numele Washingtonului, în numele administraţiei Obama, când face aceste comentarii publice şi private”, a spus Gordon

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.rtv.net/trimisul-sua-am-auzit-ce-trebuia-e-un-test-nu-este-in-interesul-romaniei-sa-pice-acest-test_40101.html#ixzz23SFuOclZ

 16. @ Petra:

  Foarte adevarat si bine zis…

 17. Depinde de Curtea Constitutionala sa spuna ce liste electorale vrea sa vada. Inteleg ca CCR a cerut listele electorale care au fost utilizate la referendum. Aceste liste trebuie puse la dispozitie si nimeni nu ar trebui sa permita nici o ambiguitate legata de listele care trebuie luate in calcul.
  Nu este un lucru normal sa revizuiesti listele electorale dupa aflarea rezultatului alegerilor.
  Cred ca CCR ar trebui sa raspunda la intrebarea legata de renumararea listelor electorale. Schimbarea listelor initiale si schimbarea rezultatului reprezinta intrebari serioase despre legitimitatea votului pentru un observator din afara. Nu e calea tipica pentru un referendum.

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-13014037-philip-gordon-ingrijorarile-departamentului-stat-sunt-legate-suspiciunea-referendum-avut-loc-fraude-amploare-procesul-reactualizare-listelor-presiunile-asupra-ccr.htm

  Asta e mesajul, de fapt. Identic cu al lui Barroso. Si un diktat impus CCR-ului. Inca nu a ajuns ca in Kosovo, dar nici mult nu mai are.

 18. Si totusi… as fi fost mult mai ingrijorat daca Philip Gordon folosea prezentul: exista acuzatii credibile de vot ilegal masiv, si nu trecutul: au existat acuzatii credibile etc. (Nu stiu cum a sunat in original in engleza, dar daca a fost spus “there had been”, atunci e chiar… bine!). Daca leg si atacul dur la adresa ambasadorului Gitenstein pe care la facut Crin Antonescu la Antena 3 in direct, am o speranta ca Romania nu este tratata precum Kosovo. Dar vom vedea maine.

 19. Sunteti pregatiti pentru un deznodamant care ar putea sosi chiar astazi in privinta viitorului tarii ?

  Vai de noi in ce hal a ajuns tara asta… Cumplit, sa vezi cum practicile bolsevice capata accente scelerate, disperate….
  Tare ma tem ca astazi o sa vedem o decizie cu cvorum favorabila lui Basescu , iar daca printr-o minune nu se va intimpla asta , sigur acesta isi va da demisia.
  Oricum , USL preia din zbor interesele cheie ale Portii …

  Sa dea Domnul sa auzim de bine !

 20. Asta e comportament de vataf, nu de emisar.

 21. @Narcis:

  Pentru cine mai credea ca lucrurile sunt negociabile…
  http://www.jurnalul.ro/observator/sedinta-erata-curtea-constitutionala-621051.htm

 22. ” Fie Doamne mila Ta spre noi
  PRECUM am nadajduit si noi intru Tine “….unii se lauda cu caii lor (putere), altii cu (volks)carutele lor…

  Omeneste, s-a batut palma, s-a incheiat targul, urmeaza doar detaliile punerii in practica. Ritmul, modul psihologic de comunicare (manipulare) populatiei.Prevenirea sau innabusirea in fasa a posibililor rebeli si revoltati. etc

  Maine insa e Sarbatoare. A stins Maica Domnului focul din Sfantul Munte, nu ?
  N-ar putea sa porunceasca si acestui munte (de nedreptate, de ticalosie) sa se arunce in mare ?

 23. @ c2:

  Dumnezeu poate orice, deci si Maica Domnului. Dar stim doar ca nu e vorba de atotputernicie aici. Crezi ca mai este credinta, pocainta, rugaciune si, esential, vrednicie in poporul asta cata este in Sfantul Munte pentru o asemenea minune? Noi nu credem. Iar aici avem impresia ca focul este cu mult mai mare. Si in curand se va implini prorocia p. Arsenie ca el se va aprinde si la propriu.

 24. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU REVINE LA COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. “unde s-a înmulţit păcatul, a prisosit harul”..nu o rasplata ci o milostenie. Fara de care nu vad iesire. Si fara iesire ne adancim in rau…pana cand nu se va mai cunoaste locul sau.

  M-am temut de cuvantul “Vai voua fatarnicilor !” si acum ma tem ca “nu va ramane piatra peste piatra”. Si cu toate astea, desi suntem la capatul resurselor, maine e Sarbatoare. Si era obiceiul sa elibereze un condamnat…poate ca de asta data Baraba isi plateste talhariile…vorbim joi

 26. …n-a fost bine… nu e bine, nu stiu daca e bine, domnu’ ambasador Gitenstein, domnu’ Gordon si ceilalti domni Barroso. Nu e bine deloc, nu stiu cum vom trece noi testul asta, dar il veti avea si voi. Toti il vor avea, altfel nu se poate.

 27. @c2 ,

  ” Maine insa e Sarbatoare. A stins Maica Domnului focul din Sfantul Munte, nu ?
  N-ar putea sa porunceasca si acestui munte (de nedreptate, de ticalosie) sa se arunce in mare ? ”

  glumesti , frate ! Maica Domnului a stins focul pentru ca focul ameninta pe scumpii Ei rugatori , pe sfintii Sfantului Munte , dar aici … ? Pentru cine sa faca Sfanta Maicuta asemenea minuni ? Pocainta nu facem , la rugaciune ne este greu si renuntam repede , toata ziua picioarele noastre alearga spre pacat , spre satisfacerea poftelor trupului . Ce motiv ar avea Buna Maica sa-si coboare privirea spre noi ?

 28. fratiilor voastre, iertare…am scris doar ce mi_as dori, fara sa ignor, cum bine ati scris, starea de pacat in care ma complac.

  si noi suntem, la masurile noastre, la stare de pacat in care traim, si eu sunt ca sa fiu si mai limpede, cinstitor si rugator al Maicii Domnului…alaturi de voi, alaturi de atatia altii…atat, scuze ca nu m_am abtinut sa sper si sa tac

 29. @c2:

  Pai nu ai niciun motiv sa te scuzi sau sa vrei sa te abtii, asta ar mai lipsi… Doamne fereste. Ai scris bine, dar am explicat si noi cum vedem, ce credem.

 30. Petra:

  http://voxpublica.realitatea.net/politica-societate/de-ce-e-mai-bun-berceanu-decit-macovei-cepoi-moartea-clinica-si-estul-82993.html

  Apropo de:

  Adica este exact ce spunea unul din Sf, Martiri ai Inchisorilor comuniste: vom regreta situatia interbelica, cu toate marile ei probleme.

  Si noi scriam aceeasi idee ceva mai dezvoltat imediat dupa referendum: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2012/07/30/sfarsitul-romaniei-cu-flacara-anti-democratiei-la-capatai/

  Este ca in 1946, cand romanii erau anticomunisti dar nu conta. Regimul era instaurat si sustinut de Moscova bolsevica si si-a mentinut puterea inclusiv dupa retragerea Armatei Rosii.

  Sigur, si-a mentinut puterea prin totalitarism. Caci altfel nu se poate mentine puterea unui regim sustinut din exterior ce are ca obiectiv demolarea unei tari. De aceea, problema pe care o avem in fata noastra, inca odata, nu este de genul “dar ceilalti – USL in speta – sunt mai buni”? Nu fratilor, pentru numele lui Dumnezeu, este vorba de un REGIM DICTATORIAL; este ca si cum am compara bolsevicii cu partidele politice istorice, desigur intesate si ele, ca si cele de acum, de masoni, politruci si corupti!

  Marturisitorul Ioan Ianolide scria in Intoarcerea la Hristos ca, in inchisoare fiind, regreta Romania interbelica, cea a partidelor care, corupte si masonice cum erau ele, totusi reprezentau o Romanie cu totul alta decat cea demonizata si totalitara creata de comunisti. Aici suntem si noi, in prag de trecere catre o Romanie scufundata in minciuna, ura, represiune. In care regretele vor fi tradive si, pentru cei care si-au anesteziat discernamantul, va ramane doar scrasnirea dintilor sau… complicitatea cu tortionarii.

 31. Pingback: INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 32. Traian Basescu va fi atotputernic cat va dori SUA,sau cel putin a fost !
  Avand in vedere ca T Basescu are de ceva timp probleme cu anumite servici secrete pe care nu mai poate sa le controleze eficient in beneficiul politicii americane (vezi criza ziaristilor ostatici sau a gripei aviare de care “ne-a scapat ” domnul Flutur)sau mai nou vanzarea resurselor naturale,sau distrugerea eficienta a economiei in beneficiul companiilor gigant din vest,au punct de reper doua cauze

  prima ,si anume altadata cu adevarat cel mai puternic stat din lume , din toate punctele de vedere ,este acum un zeu cu picioare de lut,si nu din cauza populatiei americane mult timp obedienta vesnici politici de stat ,ci mai degraba lacomiei conducatorilor de a cheltuii ani dea randul mai mult decat puteau produce(vezi datoria publica a SUA , undeva peste 14000 mld $),astfel orcat s-ar stradui sa ne faca sa credem ca SUA a iesit din criza , acel mare minus 14 ramane, si acest lucru se rasfrange si asupra politici lor externe mai ales ,altadata cu mai mult sarm si rabdare ,astazi comportandu-se ca un bolnav de cancer aflat in ultima faza(vezi atacurile asupra Afganistanului,nu pentru teroristi ci pentru uraniu ,asupra Iraq-ului,si acum ma intreb cand o sa ne arate Bush armele de distrugere in masa ,distrugerea Iugoslaviei,atacul asupra Libiei, sau in curand asupra Siriei si a Iranului)cu niste incercari haotice de a pune petice unui balon cu aer cald aflat la mare altitudine.
  deci SUA din pacate pentru unii care i-au asteptat anii de-a randul va cadea dramatic ,si sa tine-ti cont ,cel mai mult armament in mainile unei populatii de pe glob se afla SUA.

  A doua chestie este multitudinea de servicii secrete pe care le avem ,si pe care Traian Basescu si papusarii lui nu le pot controla in totalitate,pentru ca din pacate pentru anumite grupuri de interese din vest, serviciile secrete din zona comunista nu au disparut ci doar si-au schimbat numele sau si-au diversificat domeniile ,multiplicandu-se , in departamente obscure si necunoscute .Chiar daca unele se fac vinovate de afaceri necurate sau de politici ascunse cu doua fete(vezi legenda soldatului american uluit ca dupa capturarea unor talibani ,armele lor erau de origine romana , fabricate recent)si a oamenilor din aceste departamente care poarta urmele inchizitiei comuniste,multi dintre ei comandau si acum 30 de ani oamenii la inchisoare sa la moarte.
  Totusi partea buna este ca politica Basesciana cu iz de washington, nu este conpatibila cu interesele acestora din anumite servicii si departamente,care ar prefera o politica mai euro-asiatica ,cu rusia ,china sau india ,mai ales ca aceasta politica este mai palpabila din punct de vedere financiar.
  Asadar ai prefera sa fii partener de afaceri cu unii care iti pot aduce beneficii materiale,(adica practic daca eu as avea o afacere profitabila care imi permite sa fac scimburi de marfuri cu chinezu ,de ce as vinde afacerea americanului, adica eu sa ies din ecuatie,cum mai traiesc eu dupa?
  in robie?,sau mai simplu ,nu mai traiesc deloc!!!)
  Felicitari pentru felul in care va exercitati dreptul la libera exprimare!!!
  sper sa o tineti tot asa ,si sa ne afisati adevarul noua,celor de peste hotare!!!
  multumesc!

 33. Pingback: Ilie Serbanescu: STAPANUL SI-A DAT ARAMA PE FATA!/ Neoiobagismul “corporate” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 34. Pingback: REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 35. Pingback: MERKEL E FERICITA DE VERDICTUL CCR si sare in apararea democratiei si a cetatenilor romani, INTERVENIND PENTRU… DREPTUL POPORULUI DE A I SE ANULA VOTUL SI DE A-L AVEA PRESEDINTE ETERN PE BASESCU! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 36. Pingback: KOSOVO a capatat INDEPENDENTA TOTALA. Germania face ”PRESIUNI MASIVE” asupra Serbiei si GRECIA e constransa si ea prin CRIZA sa recunoasca provincia - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare