COSMAR ORWELLIAN sau INCEPUTUL IADULUI PE PAMANT: Marea Britanie REDEFINESTE termenii de SOTIE si SOT. Scotia: angajatii din sectorul public au DATORIA DE A PROMOVA casatoriile homosexuale, iar oponentii pot fi PERSECUTATI

29-06-2013 2 minute Sublinieri

anti gay marriage 036

 • The Telegraph: 

Men can be ‘wives’ and women ‘husbands’ as Government overrules the dictionary

Oficialii au trecut peste Dictionarul Oxford de Engleza si peste sute de ani de limbaj folosit abolind sensul traditional al cuvintelor pentru a desemna sotii.

Schimbarea decisiva se regaseste intr-un act oficial pregatit pentru parlamentarii britanici in vederea dezbaterii legii casatoriilor homosexuale. Initiativa se inscrie in continuarea actiunii guvernului de a “clarifica” ce sens vor avea cuvintele cand legea casatoriilor homosexuale va intra in aplicare. Criticii au descris-o ca volcabularul “cloud cuckoo land” (expresie intraductibila ce desemneaza un limbaj fantezist – n.n.).

Altii considera ca termeni cu sens universal ca tata si mama ar putea fi pur si simplu sterse de birocrati din actele oficiale. Acestia condamna sistemul adoptat in unele tari ca Spania – unde parintii sunt uneori numiti ca “Progenitorul A” si “Progenitorul B” ca fiind unul “orwellian.” 

Oficialii au decis ca termenii ce desemneaza sotii sa poata fi folositi intersanjabil de ambele sexe in anumite contexte. Legislatia anterioara va fi, astfel, supusa amendamentelor/schimbarilor pentru a fi inlaturata intelesul traditional, “specific genului”, ce ar putea exclude pe cei casatoriti legal sub noile aranjamente juridice. 

Actul oficial ce propune modificarile da ca exemplu o legislatie din domeniul sanatatii din 1963 care foloseste termenii de sot si sotie intr-un mod similar pentru a prevede anumite exceptii.

“Acest lucru inseamna ca “sot” va putea desemna atat un barbat sau o femeie dintr-o casatorie homosexuala, cat si un barbat casatorit cu o femeie”, se afirma in act. “Intr-un mod similar, “sotie” va insemna atat o femeie casatorita cu alta femeie cat si un barbat casatorit cu alt barbat. Rezultatul este ca aceasta constructie [lingvistica – n.n.] include si casatoriile homosexuale”. 

“Termenul de “sot” va include, in legislatia viitoare, un barbat casatorit cu un alt barbat (dar nu o femeie casatorita cu alta femeie)”, este adaugat, lucru ce sporeste confuzia.

“Si termenul de “sotie” va include o femeie casatorita cu alta femeie (dar nu un barbat casatorit cu alt barbat) daca nu e valabila o prevedere alternativa”.

Un purtator de cuvant al Coalitiei pentru Casatorie, ce se opune schimbarii, a afirmat:

“Am stiut intotdeauna ca guvernul se va incurca in itele create de incercarea de a redefini casatoria, si acest act arata ce dezordine ridicola au creat. Aceasta mutilare a limbii engleze arata ce se intampla cand politicienii se amesteca in casatorie. Ei sunt in cloud cuckoo land”. 

 Gay marriage opponents face prosecution, Faculty of Advocates warns

Clerici, parinti si profesori ar putea fi trimisi in judecata din cauza opozitiei fata de casatoriile homosexuale, a avertizat un expert legal cand ministri ai guvernului scotian au dezvaluit legislatia ce va opera schimbarile controversate. Baroul Avocatilor a respins ca nefondate afirmatiile ministrului sanatatii Alex Neil, conform carora Legea Casatoriei si Parteneriatelor Civile contine “protectie neechivoca” pentru cei care refuza sa participe la ceremoniile gay.

Nici parintii si profesorii nu se afla in siguranta daca refuza sa permita copiilor sa invete despre casatoriile homosexuale, a afirmat Baroul, de vreme ce legea creeaza o datorie publica de a fi “promovate” la scoala. […]

Janys Scott QC, din grupul baroului care se ocupa de reforma legii familiei, a afirmat ca ministrul Neil nu poate garanta protectia celor care se opun casatoriilor homosexuale. […] Ea a spus ca legile “egalitatii” vor impune o datorie pozitiva celor din sectorul public, inclusiv profesori, de a promova casatoriile homosexuale, mai degraba decat doar de a nu a spune ceva critic la adresa lor. 

Un exemplu despre care crede ca va deveni o norma in acest sens sunt cartile e povesti pentru copii mici despre “cum isi cresc James si Peter copiii. Daca esti un parinte dintr-o familie musulmana, va puteti imagina ce reactie ai la asa ceva”. 

Garantiile [de protejare a celor care se opun – n.n.] promise pentru scoli nu includ lectiile de educatie sexuala, iar parintii nu au dreptul de a-si retrage copiii de la aceste lectii. Parintii ar putea pretinde ca drepturile le sunt incalcate deoarece invataturile sunt contrare religiei lor, a spus avocata, insa cu prea putine sanse de succes, daca “cunoasterea se transmite obiectiv si fara indoctrinare”. 

Intr-un punct de vedere transmis guvernului Scotiei, baroul a enumerat functionarii civili, capelanii din sectorul public si parintii adoptivi printre categoriile care vor fi supuse datoriei de a promova casatoriile homosexuale. […] Desi s-a prevazut faptul ca criticarea casatoriilor homosexuale in sine nu va determina trimiterea in judecata ci orice caz va fi judecat aparte, baroul a gasit ca aceasta prevedere nu va proteja pe nimeni din cei care vor fi supusi unui astfel de proces. […]

*

*


Categorii

1. DIVERSE, Corectitudine politica/ Marxism cultural, Homosexualitate, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Traduceri

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

27 Commentarii la “COSMAR ORWELLIAN sau INCEPUTUL IADULUI PE PAMANT: Marea Britanie REDEFINESTE termenii de SOTIE si SOT. Scotia: angajatii din sectorul public au DATORIA DE A PROMOVA casatoriile homosexuale, iar oponentii pot fi PERSECUTATI

 1. Dumnezeu sa ne pazeasca… cat de repede se petrece totul ! Acum cativa ani nu m-as fi gandit… Sunt grabiti !
  Sa fim cu gandul tot mai mult la Hristos si la mantuire, sa ne desprindem incet-incet de alte lucruri lipsite de importanta, si tot mai mult sa ne concentram pe mantuire, pe Dumnezeu, pe adevarul credintei noastre crestine. Vin vremuri foarte grele. Trebuie sa ne pregatim…. Este ca in anii 44 -47, cand se pregatea instalarea dictaturii comuniste, insa MULT mai rau.

 2. De aceea n-au vrut sa definească exact termenul de femeie și bărbat in constituție.
  Vor lăsa asa cum este deja și se vor folosi de exemplu Angliei
  Deci indiferent cum o luam, de căsătorii homo vom avea parte oricum .
  Si-atunci, alta era miza in adoptarea noii Constituții
  1 Cedare suveranității și 2 Regionalizarea, ca mai apoi sa ne fărâmițeze și sa ne înglobeze mai ușor in Cyborg( O planeta mașină din serialul Star Treck,compusa din locuitorii planetelor pe care le-au cucerit subordonați toți și cu creiere spălate intru-n fel de simbioza planetara care nu avea alt scop decât sa cucerească alte civilizații ca sa le consume resursele iar pe locuitori sa-i supună și sa-i înglobeze in Cyborg. Exact cam cum va arata lumea in perioada antihristului
  Doamne apară și păzește !

 3. Intr-un fel ce se intampla in Marea Britanie este firesc.

  Homosexualitatea este in floare in UK de zeci de ani.
  Dupa anii 40,UK si tarile nordice au devenit adevarate bastioane ale homosexualitatii,in Europa si in lume.

  David Cameron, prim-ministrul UK, incurajeaza homosexualitatea prin declaratii publice.

  50% din artistii de top ai UK sunt homosexuali sau lesbiene.
  Probabil acelasi procent se regaseste in randul politicienilor si parlamentarilor britanici

  Din pacate,pozitia UK (totusi un stat foarte influent pe plan global) va influenta multe alte state.

  De altfel,din ce-mi aduc aminte Cameron chiar a amenintat ca UK va boicota relatiile cu statele care nu legifereaza si incurajeaza homosexualitatea.

  Foarte mare pacat ca toate acestea vin de la o tara cu multe contributii in toate domeniile.

  Se pare ca evolutia umana (asa zisa evolutie)duce in final la degenerare morala si intelectuala.

  Concluzia este ca evolutia umana,asa cum o vedem astazi,este o involutie spre un specimen uman,tehnologizat,lobotomizat,sodomizat,o papusa in mana sforarilor lumii.

 4. IA SA-L VEDEM ACUM pe distinsul mare “orator” englez NIGEL FARANGE…ce are de spus despre ce se intampla in propria lui tara, ca despre romani si bulgari are si vorbe “inveninate”…!
  Sa vedem cum stie el sa CONDAMNE si “nelegiuirle” si “neoranduielile ABSURDE” si chiar “ridicole” din propria lui tara…
  Si lui ar trebui acum sa i se spuna in Parlamentul Europei…”RUSINE” ! NU AVETI VOI “englezi” ce sa cautati in randul popoarelor care INCA AU RAMAS “NORMALE”…, voi, “fudulii” de englezi, voi “rigoristii” si “manieratii” de englezi, ati ajuns O RUSINE pentru alti europeni inca normali…

 5. @ Mircea:

  Procentele sunt foarte exagerate. Propaganda e mare. In realitate sunt mult mai putini, chiar dintre cei care se declara. In filme e altceva. Unii pot fi “bi-…” doar pentru ca li se comanda sa-si construiasca o astfel de imagine publica. De fapt, asta au si reusit, pe langa pervertirea multor copii/adolescenti: sa propuna modul de viata bisexual, precum si acceptarea (de nu chiar simpatia) generalizata. Acum s-a ajuns aproape de faza finala, la zorii dictaturii sodomice. Iar de aici incolo nu mai e de glumit sau de teoretizat. De aici incolo normalitatea si adevarul se platesc scump de tot.

 6. “Daca esti un parinte dintr-o familie musulmana, va puteti imagina ce reactie va fi la asa ceva”. Da, chiar, cum va fi cu musulmanii? Am, asa, de-o impresie ca ei vor fi lasati in pace, ca legislatia asta nu0i va atinge. Din doua motive: sint multi, sint uniti, sint agresivi si pot deveni inca si mai agresivi; in al doilea rind, tinta nu sint ei, ci crestinii sau ce a mai ramas din ei, si restul populatiei albe la care mai functioneaza bunul-simt inca.

  Dar, asa cum se spunea si aici, numarul astora este cu mult mai mic decit se vehiculeaza in presa.

  Ceea ce inca ma uimeste pe mine este caracterul programatic, sistematic al acestor schimbari la nivel mondial. Este ca un val declansat dar controlat pe plan economic- criza, politic- destramarea statelor nationale, informational- crearea unui sistem urias de control, unic in istoria omenirii, spiritual- homosexualitate, ecumenism. Si vin toate odata

 7. Pingback: COSMARUL NOII LUMI: Guvernul Marii Britanii legalizeaza MANIPULAREA GENETICA a bebelusilor. Julian Savulescu, sustinatorul INFANTICIDULUI, saluta initiativa, prezentand-o ca “OBLIGATIE MORALA” - Recomandari
 8. @ petra

  Cred ca pentru musulmani asta e o “mana cereasca”, fiindca ei vor gasi probabil o “usa” deschisa si catre poligamie, care este o traditie pentru ei si care deocamdata nu este acceptata in Europa/SUA…dar asa cu modificarea idei de familie – sot/sotie- s-ar putea sa fie si ei satisfacuti, fiindca ori sunt sot/sotie, doi soti/doua sotii, sau un sot si mai multe sotii, ce mai conteaza , Diversitate, nu ?

 9. De ce se intampla asa?!!! Cei care dau si care tin sa se dea asemenea legi sunt homosexuali sau lesbiene.Noi ne-am ales conducatorii,chiar daca acestia nu sunt sanatosi la cap.Toti reprezentantii partidelor politice,indiferent de tara lor,indiferent de sexul lor,indiferent de originea lor,ar tebui sa fie examinati din punct de vedere psihologic.Asa cum trebuie examinat un sofer care conduce camioane,avand nevoie de tot felul de atestate,asa trebuie examinat un om care isi permite sa dea curs unor legi, pe care acesta le considera bune din punctul lui de vedere. Un simplu examen psihologic,atat este necesar.

 10. “Parintii ar putea pretinde ca drepturile le sunt incalcate deoarece invataturile sunt contrare religiei lor, a spus avocata, insa cu prea putine sanse de succes, daca “cunoasterea se transmite obiectiv si fara indoctrinare”.

  Mai nou Adevarul a devenit pentru ei “indoctrinare” si minciuna a devenit “cunoastere obiectiva” de care nimeni nu poate sa scape! Pai si daca eu ca parinte vreau sa-mi cresc copiii in necunoasterea “adevarului” lor, nu ii mai trimit la scoala ca alta solutie nu am, si ii”indoctrinez” acasa in privat. Mi-e greata de aceasta Europa infecta! Ce poate dori un om de la modelul lor bolnav de viata?!? Daca noi romanii mai avem inca tendinta sa dorim sa fim “civilizati” ca in vest, inseamna ca nu mai avem nici o farama in noi care sa tanjeasca dupa normalitate. Si mai zicem ca Romania e inapoiata si vrem sa traim ca ei… Amar, amar!

 11. totul se petrece cu o rapiditate uimitoare, ce va urma?! Dumnezeu stie, oricum i se pregateste teren antihristului

 12. Distrugerea familiei e in plina desfasurare, chiar aici apare un articol despre redefinirea termenilor de “soti” in Marea Britanie. E o furie a legiferarii smintelii.Tot ce ne poate tine pe linia de plutire ( mintala!) e ca stim ca toate astea “trebuie” sa se intample si ca amaratii care legifereaza intr-o veselie orice aberatie morala nu sunt decat niste unelte ale raului, constient sau din ignoranta crasa…Pb. e ca inca nu ne vine sa credem, parca e cosmar si tot astepti sa te trezesti si vezi ca nu, s-a zis, nu te mai trezesti. In viata asta cel putin.

 13. Se face si propaganda pt homosexualitate. De exemplu actorul John Travolta, intrat in scientologie a ‘devenit’ de fapt gay.

  Apoi alte vedete care urmeaza acelasi pattern: Britney Spears, Lindsay Lohan si mai recent Amanda Bynes – fete frumusele, intelgiente care au fost cantarete sau actrite si au devenit modele pt tinerele din SUA (prin intermediul filmelor Disney)se transforma peste noapte si incep sa bea alcool sa piarda noptile prin cluburi si toate au avut relatii cu alte femei extrem de mediatizate…

  Tot in Marea Britanie este cantareata La Roux care arata normal inainte insa ca si artista se promoveaza cu un aspect androgin, iar in declaratiile publice sustine ca nu se considera ca apartinand vreunui sex … lasand loc interpretarilor ca ar fi bisexuala si astfel de cazuri la artisti sunt frecvente.

 14. Pingback: DEZLANTUIRE SODOMICA LA PARIS. Acum homosexualii vor si copii/ RUSIA adopta legi impotriva PROPAGANDEI GAY si BLASFEMIEI/ Studiu: cum traiesc copiii crescuti de “parinti” homosexuali - Recomandari
 15. Pingback: Marea Britanie: Guvernul desființează dicționarul. Bărbații vor putea fi soții, iar femeile, soți. Oponenții „mariajelor” gay riscă pedepse - Cultura vieţii
 16. Imi vine tot mai des in cap sa ma mut in Rusia,am ajuns deja sa am cosmaruri ca in cativa ani va trebui sa le spun elevilor la scoala ca e normal sa aiba 2 mame sau 2 tati.
  Imi aduc aminte ca le spuneam parintilor,la o sedinta,prin luna decembrie,sa aiba grija ca vine o vreme cand va trebui sa le spunem copiilor ca e normala homosexualitatea si e normal sa aiba 2 mame/2 tati.
  Un tata a inceput sa rada si sa ma ia la misto(ca intotdeauna,”inteligentele” sunt mai destepti decat profesorii)spunand ca astea sunt prostii,cum sa se ajunga la asa ceva.
  Uite ,ca abia au trecut 6 luni,nu imi vine sa cred cat de repede se misca acesti antihristi.
  Si asa cum spunea cineva aici,am senzatia ca asta e numai pentru crestini,musulmanii vor gasi ei ceva portita de scapare.
  Dumnezeu sa ma ierte,mi-e scarba de aceasta Europa,as vrea sa piara la fel ca Sodoma si Gomora!!

 17. Ana,
  Cand doi dintre ucenicii Domnului I-au cerut sa piarda o cetate, Acesta le-a spus ca nu stiu ai carui duh sunt. El a venit sa mantuiasca lumea, nu sa o piarda.
  DATORIA noastra este sa ne rugam pentru Europa in care traiesc oameni pentru care Hristos si-a varsat nepretuitul sange pe Cruce.

 18. un pic off topic dar care tine de nebunia vremurlor si de rasturnarea valorilor!
  http://www.ghimpele.ro/2013/07/papa-ioan-paul-al-ii-lea-a-fost-declarat-sfant/

 19. Pingback: NOUA LUME ORWELLIANA. Marea Britanie: pastor ARESTAT pentru LIMBAJ HOMOFOBIC [video] - Recomandari
 20. Pingback: POLITIA GANDIRII sau natura antihristica a TOTALITARISMULUI CORECTITUDINII POLITICE/ Rautatea lumii, pacatele strigatoare la cer si VREMURILE DE PE URMA - Recomandari
 21. Pingback: Raspuns catre CRITICATAC pe tema separarii Bisericii de Stat - Recomandari
 22. Pingback: EXPERIMENTUL QUEBEC sau capitularea libertatii religioase. Angajatilor din domeniul public le este INTERZISA PURTAREA SIMBOLURILOR RELIGIOASE - Recomandari
 23. Pingback: RAZBOIUL GLOBAL IMPOTRIVA CRESTINILOR.Genocidul despre care nu se vorbeste si care va patrunde si in “lumea crestina” - Recomandari
 24. Pingback: TERIFIANT. Marea Britanie santajeaza scolile religioase sub pretextul combaterii “extremismului”: promovati homosexualitatea si alte religii sau veti fi desfiintate! | Cuvântul Ortodox
 25. Pingback: DOCUMENTAR BBC DESPRE PERSECUTIA CRESTINILOR DIN MAREA BRITANIE (Video-subtitrat in romana). Lectia presiunilor seculariste: toleranta si anti-discriminarea NU sunt si pentru CRESTINI | Cuvântul Ortodox
 26. Pingback: MAREA BRITANIE INAUGUREAZA ”NOI DRUMURI” ORWELLIENE. Indoctrinare TRANSGENDER in SCOLILE PUBLICE si instituirea DELICTULUI de ”URA TRANSSEXUALA”. Ne așteaptă la orizont: opresiune, disfuncționalitate socială produsă artificial și pierderea l
 27. Pingback: PROIECTUL DE LEGE PODEMOS care ar putea transforma SPANIA intr-un LAGAR GAY DE CONCENTRARE/ Cenzura dementa a FACEBOOK depaseste orice limite. Contul de FACEBOOK al paginii REFERENDUM PENTRU ROMÂNIA - avertizat pentru postarea privind LEGEA PODEMOS
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare