PARINTELE MILEA DE LA BUZAU – Cuvant cu putere in Duminica Sfintei Cruci, la ultima Liturghie cu credinciosi din perioada PANDEMIEI: “CÂND VA ÎNCETA LITURGHIA VA ÎNCETA ROMÂNIA! Dragii mei, sunt vremurile din urmă. NE CEARTĂ DUMNEZEU” (VIDEO, TEXT)

24-03-2020 3 minute Sublinieri

Predica parintelui Mihail Milea de la Buzau in Duminica Sfintei Cruci, 22 martie 2020:

“Cand va inceta Liturghia, va inceta Romania!”:

Mare este Dumnezeu. Și puternic. Și nu ne lasă.

Iubiți credincioși și dragi copii, ne iertați pe noi, că suntem nevoiți, alături de dumneavoastră, să slujim la streașina acestei catedrale, a copiilor, pe care dumneavoastră ați zidit-o, cu lacrămile dumneavoastră și jertfa dumneavoastră. Și iată-ne acum nevoiți de mai-marii lumii, care nu-L au pe Dumnezeu, care sunt împotriva lui Hristos… să fim nevoiți să slujim aici.

Și dăm slavă lui Dumnezeu că și astăzi am putut să fim împreună la cea mai sfântă, dumnezeiască slujbă – Liturghie.

Dragii mei, să țineți minte – și toți românii -: când va înceta Liturghia va înceta România!

Aceste cuvinte le-am spus guvernanților noștri, miniștrilor noștri: să nu uite: Liturghia este Hristos! Dumnezeu ne apără și de războaie, și de ciumă, și de pandemie și de toate necazurile care vin, în primul rând dragii mei, pentru păcatele mele, ale noastre, ale tuturor!

Și slujba de astăzi, în frigul acesta, dragii mei să ne aducă aminte de martirii din temnițele comuniste, înfrigurate și înghețate; și oamenii chinuiți pentru credință, pentru jertfă, ei au fost martirizați și au pierit în frigul acesta și în această prigoană, chinuiți… Și noi încă nu suntem la înălțimea lor…

Să ne aducem aminte prin această Liturghie de Sfinții Patruzeci de Mucenici din Sevastia, care au fost băgați într-un lac înghețat pentru credința în Hristos și nu s-au speriat de frig, și nu s-au speriat de gheață, și Dumnezeu i-a încălzit, după cum și pe dumneavoastră, v-a încălzit inimile dumneavoastră, și v-au dat lacrimi. E semn că Duhul Sfânt s-a coborât în Biserică sau în această Liturghie înfrigurată, dar plină de căldura Duhului Sfânt.

Să ne aducem aminte dragii mei, prin această Liturghie afară, sub cerul liber, în această catedrală a cerului, de primii martiri, care suferit atât de mult.

Dragii mei, sunt vremurile din urmă, sunt vremurile din Biblie. Și eu mă bucur și dumneavoastră că am prins Apocalipsa “în direct”. N-o vedem din televizor, n-o vedem din povești, din cărți, ci acestea sunt vremurile! Și nu ne sperie dragii mei, vom trece și peste aceasta! Dragii mei, să avem credință în Dumnezeu și să păstrăm curățenia corporală cum ne învață Biblia! Dragii mei, în Vechiul Testament, în Sfânta Scriptură se punea mare accent pe aceste spălări, care sunt necesare și care țin de educația noastră, de fiecare din noi să fim curați. Și ne spălăm, da, ne protejăm, dar dragostea lui Dumnezeu este cea care ne apără, și care ne vindecă, și care ne dă putere, și vom trece, dragii mei, și peste aceste vremuri!

După ploaie vine și soare. După suferință vine și mângâiere. După război vine și pace. Și nu piere lumea, dragii mei, atâta vreme cât noi avem credință; și noi suntem fiii lui Dumnezeu care rostim “Tatăl nostru care ești în ceruri”.

Nu ne îmbolnăvește Dumnezeu! Biserica e casa lui Dumnezeu! Nu ne îmbolnăvește împărtășania din același potir în aceeași linguriță, pentru că în potir acolo este Hristos! Nu este vin, nu este mâncare, nu este ceai, nu este sirop! Este Hristos! Și el ne vindecă de orice neputință, dragii mei!

Păi când am pierdut credința în Biserică, în Împărtășanie, în Liturghie, înseamnă că nu suntem cu adevărat credincioși cum ne vrea Hristos.

Hristos este cu noi! Dumnezeu este cu noi! Nu vom pieri, dragii mei! Și țara nu va pieri, dragii mei! Cât ar dori alții din străinătate să ne distrugă, nu ne vor distruge atâta timp cât noi vom fi uniți în jurul Potirului, în jurul Bisericii, în jurul Crucii astăzi! Nu întâmplător s-a potrivit lucrul acesta, în Duminica Crucii, ca noi să facem această ultimă Liturghie la vedere, ca după aceea noi să facem Liturghia tainică, în tăcere – care are valoare și aceea și e puternică și aceea. Și stăm în genunchi acasă în Liturghie, dacă nu ne lasă să slujim împreună, dar nu ne lăsăm de Hristos, nu ne lăsăm de slujbe dragii mei! Punem genunchiul la rugăciune. Și frecvența rugăciunii, a inimilor dumneavoastră va fi cu inimile noastre și vom fi împreună în aceeași pocăință, în aceleași lacrimi, în aceeași dorință că împreună să ajungem să cântăm cu toții “Hristos a înviat”!

Această mare sărbătoare să ne prindă, dragii mei, în Liturghie, în slujbă! – să învie credința în poporul acesta, să învie Sfanta Impartasanie Hristos in potirdragostea noastră față de Dumnezeu!

Dragii mei, ne ceartă Dumnezeu! Atâția ani am avut biserica deschisă, Liturghie. Trăgeau clopotele și nu veneam. Și de astăzi vom duce dorul să intrăm în biserică și iată, că nu putem!…

Dar dacă facem pocăință adâncă, cu lacrimi, și ne cerem iertare pentru păcatele noastre, necredința noastră, indiferența noastră, nepăsarea noastră, dragii mei, nu ne lasă Dumnezeu!

Acuma plătim acele păcate: “vrem spitale multe, nu catedrale” – și ne-a dat Dumnezeu multe spitale, care se vor construi pentru necredința noastră!

A fost vremea să ne ducem la Referendum, să păstrăm familia ortodoxă – bărbat și femeie – și nu ne-am dus. Ne-au spus mai-marii: “stați acasă!”. Și iată, acum stăm acasă, să ne plângem păcatele noastre, indiferența noastră, răceala noastră!

Dragii mei, e momentul acuma să ne trezim, să fim împreună, cu Crucea, dragii mei! E Crucea – înseamnă Hristos! – e Duminica Sfintei Cruci! Spune așa: “Cel care voiește să vină după mine, să se lepede de sine” – egoismul nostru, necredința noastră!

Și acuma am înțeles noi, în această criză, că nu ne ajută nimica – nici casa, nici mașina, nici funcția – nimica, dragii mei! Totul piere, totul dispare, dar nu dispare sufletul din noi, credința noastră. Și Dumnezeu ne-a dat această încercare, ca noi să o luăm de la capăt, de la zero, să ne ridicăm și să spunem: “Doamne, fără Tine nu putem sta! Fără Tine, Hristoase nu există viață, nu există bucurie!”

Bucuria ne-o dă Hristos! Ne-o dă Biserica! E nădejdea noastră!

Să nu ne lăsăm de Biserică, dragi mei! Ea este Maica neamului nostru românesc!

Binecuvântare! Bucurie sfântă, dragii mei!

Să vă îmbrățișați! Și să-L iubiți pe Dumnezeu! Și să nu uitați, sărutați Sfânta Cruce, prin care dispare epidemia aceasta, necredința aceasta, răutatea aceasta, care vine din altă parte!

Și să ne păstrăm curați trupește și sufletește! Și să ne spălăm pe corp și pe mâini.

Și să fim curați înaintea lui Dumnezeu și trupește, dar și sufletește în vremea aceasta, sa-L avem pe Hristos!

Binecuvântare sfântă! Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Ne iertați pe noi că ați stat astăzi în frig aicea, dragii mei. Dar suntem cu voi și pentru voi, și suntem alături de voi, și plângem împreună cu voi dorul acesta!

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe toți! Amin”.

Vedeti si:

MESAJ CRUCIAL AL PREASFINȚITULUI MACARIE PENTRU TRECEREA ”EXAMENULUI” PANDEMIEI DE CORONAVIRUS: “Atunci când va înceta Liturghia, va înceta și istoria acestei lumi și va veni sfârșitul. LITURGHIA ȚINE ROMÂNIA! Liturghia ține Scandinavia! LITURGHIA ȚINE ÎNTREAGA LUME!”. SĂ ÎNMULȚIM RUGĂCIUNEA! Recomandări de rugăciuni pentru izbăvirea de boală și pentru aceste vremuri de încercare (VIDEO, TEXT, AUDIO)

Cuvant important al PS MACARIE catre PREOTII din Episcopia Europei de Nord, in mijlocul CRIZEI PANDEMIEI de coronavirus: “SUB NICIO FORMĂ NU VA ÎNCETA SĂVÂRȘIREA DUMNEZEIEȘTII LITURGHII. De la această slujire nu trebuie să ne dea înapoi nimeni și nimic. Sub nicio formă nu putem să închidem ușa Bisericii sau poarta inimii noastre semenului suferind”

PREASFINTITUL MACARIE despre reactia duhovniceasca la CRIZA CORONAVIRUSULUI – MESAJ IMPORTANT DE INCURAJARE SI INTARIRE in credinta si dragoste in ZILE DE CERNERE: “In vremuri de incercare trebuie SA STRANGEM RANDURILE. Orice s-ar intampla, noi, păstorii va suntem alaturi, va slujim si nu va abandonam!”

“SFINTELE TAINE sunt realitati, nu simboluri. Este o PROFANARE sa ne gandim sau sa ne apropiem de ele ca si cum ar fi realitati biologice obisnuite, perisabile” – Marturisirile limpezi si puternice ale unor EPISCOPI ROMÂNI (PS MACARIE, IGNATIE si IUSTIN) despre SEMNIFICATIA SI PUTEREA SFINTEI IMPARTASANII, in contextul “ISPITEI de a dori sa modificam DUPA BUNUL PLAC randuiala liturgica statornicita in Biserica”

Chemare la pocăință a IPS TEOFAN: „RETRAGE-TE, POPORUL TĂU, ÎN CĂMĂRILE TALE, ascunde-te pentru puține clipe, până când mânia va fi trecut! ESTE VREME DE CĂINȚĂ pentru prea multele și prea grelele noastre păcate…”

CREDINȚA și BISERICA în vremea (de început a) noului CORONAVIRUS. Mesaje de încurajare, mângâiere și îndemn ale unor ARHIEREI ortodocși români: “Epidemia care încearcă lumea în această vreme este cu siguranță O CHEMARE LA POCĂINȚĂ pe care Dumnezeu ne-o adresează tuturor”

E BAI MARE… CU EPISCOPUL DE LA BAIA MARE! „NU SE POATE SĂ NU FACEM SFÂNTA LITURGHIE DUMINICA. NICI COMUNIȘTII NU AU INTERZIS AȘA CEVA”. Prefectul de MARAMURES a dat inapoi de la decizia abuziva si aberanta de a INTERZICE total slujbele in biserica. Cuvântul puternic de întărire al PS IUSTIN: „În vremuri de molimă și boli, BISERICA NU POATE INTRA ÎN CARANTINĂ, iar HRISTOS NU POATE FI ÎNCHIS ÎNTRE ZIDURI”

***

“O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAGOT ne dă o posibilă CHEIE ESHATOLOGICĂ de înțelegere a PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI

MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE. Viata noastra este tragedie fara Sfanta Biserica; fara Hristos nu poate trai omul; FARA LUMINA LUI DUMNEZEU, INTUNERICUL ESTE DE NERABDAT” (audio, traducere)

MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii, nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: „Vreti sa rezistati in aceste vremuri grele care deja ne-au ajuns, in fata slabei credinte si a imputinarii sufletesti? DEVENITI MARTURISITORI!”. Apel la RUGACIUNE PENTRU CEI SLABI IN CREDINTA SI INFRICOSATI in perioada epidemiilor (VIDEO)

PATRIARHUL ILIA al GEORGIEI – mesaj de incurajare in criza pandemica: “AM AVUT O VIZIUNE despre cum omul poate sa infranga CORONAVIRUSUL, cu ajutorul lui Dumnezeu si al Sfintei Cruci”


Categorii

Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Parintele Mihail Milea, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboiul impotriva Bisericii/ crestinismului, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

20 Commentarii la “PARINTELE MILEA DE LA BUZAU – Cuvant cu putere in Duminica Sfintei Cruci, la ultima Liturghie cu credinciosi din perioada PANDEMIEI: “CÂND VA ÎNCETA LITURGHIA VA ÎNCETA ROMÂNIA! Dragii mei, sunt vremurile din urmă. NE CEARTĂ DUMNEZEU” (VIDEO, TEXT)

 1. Mulțumim mult părinte !!! Mulțumim fraților admini !!! Bunul Dumnezeu să ne lumineze, să ne miluiască și să ne întărească în neputințele noastre pe toți cei care vrem SINCER să-i urmăm Domnului pe Cale !!!
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 2. Iisus spune: „Daţi Cezarului ce este al Cezarului şi lui Dumnezeu ce este al lui Dumnezeu!“,  dar atunci cand cei  carora le spunem gresit,  autoritati  iti ataca insusi modul de viata crestinesc, credinta si Biserica,  trebuie sa lupti cu ele prin orice mijloace, altfel prin pasivitate, nepasare sau non-combat, te vei dezice de Hristos!  Aceste autoritati vandute sunt mai periculoase decat toti dusmanii la un loc pe care i-am avut in decursul Istoriei, pt ca ele atenteaza la insasi fibra crestina a acestui neam, ceea ce acei dusmani din Istorie, nu au facut-o!  

 3. Ordonata aia militara impotriva Bisericii este ultimul act al acestor autoritati vandute(pe care eu nu le mai consider legitime si deci nu le mai recunosc autoritatea),  inaintea  inchiderii tuturor lacaselor de cult  din Romania!  Astfel, prin masurile lor antihristice, aceste Iude din fruntea Coloniei se pregatesc si ne pregatesc  ca, de Sfintele Sarbatori de Pasti, sa nu mai sarbatorim Invierea, ci Moartea credintei! 

 4. Pingback: Reacție-avertisment a PS IUSTIN, episcopul Maramureșului și Sătmarului: „Revino-ți popor român! Întoarce-te la Dumnezeu! Cinstește Sfânta Biserică și rânduielile ei!”/ Răspunsul ARHIEPISCOPIEI TOMISULUI dat agresiunii DSP Constanța
 5. Pingback: MESAJ PUTERNIC AL PARINTELUI EPISCOP MACARIE, de Bunavestirea indoliata, “in zilele cand vestile rele ne coplesesc”: “BISERICA A DEVENIT UN CONVENABIL TAP ISPASITOR IN ACESTE VREMURI DE CERNERE. Credem cu tarie ca IMPARTASANIA din acelas
 6. Pingback: “SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme
 7. Pingback: PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biseric
 8. Pingback: GLASUL CELUI LITURGHISESTE IN BISERICA PUSTIE… Parintele Tudor Ciocan despre experienta sfasietoare a slujirii de Bunavestire fara credinciosi si talcul duhovnicesc al ROBIEI IN CARE AM CAZUT, dupa 30 de ani: “NE-AM BATUT JOC DE LIBERTATE, dar
 9. Pingback: IPS TEOFAN, la Bunavestire savarsita “in conditii speciale”: “Doar aceasta este NORMALITATEA: PREOTII IMPREUNA CU POPORUL in jurul Sfantului Potir, căci asa se implineste pe deplin Biserica lui Hristos. NU NE RAMANE DECAT INCREDEREA IN
 10. Pingback: “Vremurile acestea ne arata ca venirea Domnului este aproape. Fiti purtatori de Hristos, fiti crestini adevarati!”. CUVANTUL INLACRIMAT AL PARINTELUI DINU POMPILIU la vremea inceputului de mare stramtorare (VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
 11. Pingback: Video. Preot Milea de la Buzău: Acuma plătim acele păcate: „vrem spitale, nu catedrale” - Alerta de stiri
 12. Pingback: EXISTA VREUN RISC DE CONTAMINARE PRIN IMPARTASANIE? Ce a aratat un studiu stiintific american? - Cuvântul Ortodox
 13. Pingback: Ministrul Sănătății din Israel: Ne rugăm și sperăm ca „Mesia” să apară înainte de Paște
 14. Pingback: RASTIGNIREA LUI HRISTOS pe altarul STIINTEI-IDOL? Pana unde vrem sa mergem cu… “IGIENIZAREA CULTULUI ORTODOX” si cu EXALTAREA CIVISMULUI? “Din ajutor, știința a devenit un dumnezeu-surogat”, care ne ajuta SA IL IZGONIM PE D
 15. Pingback: Sa recitim proorociile, nu sa le dispretuim (I): “SFANTA LITURGHIE sau Jertfa cea de-a pururi este aceea care OPREȘTE SĂ SE ARATE ANTIHRIST”/ “Lucifer va interzice prin lege IMPARTASANIA. Vor fi Sinoade care vor decide MODIFICARI ALE T
 16. Pingback: RECOMANDARILE INJOSITOARE ALE I.N.S.P. PENTRU BISERICA si reactii MARTURISITOARE ale corpului eclezial. IPS TEODOSIE: "E o imixtiune in cultul bisericii. Nu facem compromisuri". PREOTI SI MIRENI INDIGNATI pentru tentativele de modificare brutala
 17. Pingback: IPS TEODOSIE despre VANAREA SFINTEI IMPARTASANII PUBLICE si apropierea momentului implinirii proorociei lui Daniel despre "URACIUNEA PUSTIIRII IN LOCUL CEL SFANT". "Iata, au venit cei de la presa sa ma vada ca impartasesc. Ati venit degeaba
 18. Pingback: “Atunci când vedeți că vor începe lupta împotriva Sfintei Împărtășanii, să știți că Antihrist se află pe drum”. PĂRINTELE ELPIDIE VAIANAKIS: “ACUM ÎNCEPE ULTIMA PRIGOANĂ A BISERICII”. Apatia conducătorilor biseric
 19. Pingback: PARINTELE MIHAIL MILEA: “Suntem în PERSECUȚIE, toată Biserica, de la un capăt la altul. ESTE UN ÎNCEPUT. Se joacă cu Dumnezeu! Dragii mei, UNDE AUZIȚI CĂ E LITURGHIE, ALERGAȚI! Nu poţi trăi fără Hristos. Poţi să ai frigiderul plin, da
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare