CONTRA MARSURILOR SI PROPAGANDEI “GAY”. Duhovnici si ierarhi romani care au vorbit impotriva PACATULUI HOMOSEXUALITATII. Ar trebui si mai mult, dar…

4-06-2011 Sublinieri

… atunci cand au strigat, cine i-a auzit si cine le-a dus mai departe cuvantul?

“Îmi spunea cineva venit din ţară că s-o dus cinci demnitari de afară la Patriarh [Teoctist] şi i-au spus:

„- Noi suntem toţi sodomişti, niciunul n-avem femeie. Aşa vrem noi, aşa ne place, şi aşa să le daţi voie tuturor, ca să vă băgăm în Uniunea Europeană.”

Patriarhul le-ar fi zis:

,,- Voi faceţi ce vreţi, eu sub nici un motiv nu aprob lucrul ăsta.”

„- Dacă n-aprobi, n-o să te mai băgăm în Uniunea Europeană.”

„- Eu sunt apostolul neamului, apostolul Bisericii, sub nici un motiv nu aprob asta”.

Au zis: „ – Ei, nu-i nimica”, şi apoi s-au dus la conducătorii Parlamentului. Vezi? Sunt lucruri înfricoşat de serioase, adică clar ne declarăm împotriva lui Dumnezeu. Ce să mai zici? O venit timpurile din urmă, o venit timpurile acelea.

– Dar sunt oameni, atei, care spun:”Eu nu vreau să cred în Dumnezeu, nu cred în Dumnezeu. Ε dreptul meu, nu?” Cum vine asta?

– Cum îi asta? Na, drepturile omului. Vezi că o proorocit Sfinţii Părinţi că în timpurile astea, al optulea veac, lumea va ajunge să spună… „eu nu vreau să cred.” Dar pe ei nu i-a silit nimeni, cum a fost în timpul comuniştilor. Ei singuri se declară aşa.

– Cum poate omul să facă asta când el e creat de Dumnezeu ? Dumnezeu e izvorul vieţii lui, e totul pentru el.

– Pentru cel care crede. Cel care nu crede în Dumnezeu crede că aşa trebuie să fie, cum fac acuma ăştia, „europenii”. Dacă nu crede omul în Dumnezeu s-a terminat, orice i-ai face. Eh, să lăsăm astea, să nu iscodim noi astea, că ne dărâmăm. Aşa-i, aşa-i, că acuma-i libertate. „Libertate”.

Acuma-i o diplomaţie satanicească. Vezi, în timpurile de demult şi-o vărsat sângele atâtea sute de mii şi milioane de oameni, fiindcă credeau in Hristos. Aşa era atuncea, era idolatrie şi, dacă nu erai ca idolatrii, îţi tăiau capul. Dar conducătorii de acuma, toată răutatea aceea au luat-o cu diplomaţie. Nu-ţi mai taie capul, dar te conving sa zici ca ei, să te atragă de partea lor, ca tu singur sa lepezi adevărul şi să te întorci după dânşii. Când s-o mai pomenit sau cine ar fi prooro­cit vreodată ca neamurile astea care conduc acum omenirea – ştim că sunt oameni depărtaţi de adevăr – să dea miliarde de euro; unde? In Sfântul Munte, să se reînnoiască mănăstirile. Vezi ce diplomaţie? Astea toate vin de la Uniunea Europeană. Dar ce face Uniunea Europeană? Cele mai mari fărădelegi. Conducătorii Uniunii Europene sprijină făţiş păcatul ăsta, cu sodomia. Cică aşa trebuie: „Aşa am plăcerea eu, nu-mi trebuie femeie, dă-o încolo că-i spurcată. Eu vreau băiat, vreau bărbat”. Dar te convinge în aşa fel, e aşa un curent satanicesc, că lumea acuma mai mult iubeşte fără­delegea asta cu bărbaţii decât cu femeile. (18-11-2003).

Lumea în cel rău zace. Mântuitorul însuşi a zis: „Iată, vine stăpânitorul lumii acesteia, şi întru Mine nu află nimic”. Vezi? Stăpânitorul lumii acesteia este ispititorul. De aceea trebuie să ne osârduim să nu ne depărtăm de adevăr, că acuma conducăto­rii lumii acesteia vor ca omenirea să meargă după ideile lor. Nu mai ţin cont de păcat, şi nici oame­nii nu mai ţin cont decât numai de ceea ce ordonă conducătorii.Cum îmi spunea un părinte: „O să devină tim­pul ca noi, creştinii, să nu mai zicem: «Aşa zice Sfânta Scriptură, ş-aşa zice şi în Sfânta Evanghelie.» O să zicem: «Aşa ne ordonă Uniunea Europeană.» Acolo au ei scopul să aducă omenirea.

Dar noi să facem răbdare, că nădejdea-i la Bunul Dumnezeu, cum a hotărî Părintele ceresc. Totuşi, noi trebuie să ne osârduim. ,,Osârduiţi-vă, că s-a apropiat împărăţia Cerurilor”, ne spune Mântuitorul. Ştim. Da’ acestea trebuie să fie, căci după toate proorociile Sfinţilor Prooroci, trebuie să vină împărăţia lui Antihrist. Vezi? S-o apropiat. Si acuma, conducătorii şi ascultătorii împărăţiei lui Antihrist se osârduiesc să îngenuncheze Ortodoxia, că, dacă ar îngenunchea Ortodoxia, mai uşor ar veni împărăţia lui Antihrist. Eh!… Bunul Dumnezeu să ne fie de ajutor şi să avem nădejde la Bunul Dumnezeu. (26-12-2003)

(…)

Lumea acuma s-o amestecat, naţiuni cu alte naţiuni, şi încep oamenii a spune: „Nu-i nimic cuta­re, nu-i nimic cutare, nu-i nimic cutare”. Avorturile le fac întru nimic, fel de fel de necuraţii de mici copii… Ei, cum să se pogoare harul Sfântului Duh peste tine dacă tu, de mic copil, eşti spurcat, eşti dedat în mâinile vrăjmaşului? „Fiţi sfinţi“, zice Sfânta Scriptură, însuşi Mântuitorul. „Fiţi sfinţi”, adică fiţi curaţi, „fiţi sfinţi că Eu sfânt sunt, şi aşa puteţi veni către Mine“. Da’ dacă lumea merge după cum e moda astăzi…

Vezi, chiar conducătorii omenirii, astăzi, nu se gândesc deloc la adevăr. Ei fac propagandă titanica că aici e iadul şi aici e raiul. Nu zic asta pe faţă, dar ăsta e scopul lor. Cele mai mari păcate, strigătoare la cer, păcate de care Biserica nici să n-audă, nici cu gândul, acuma conducătorii omenirii, Uniunea Europeană le socoteşte o nimica toată. „Dreptul omului!” Ei, se poate? Cum dreptul omului? Dreptul omului, adică omul s-o dedat în braţele Satanei. Şi ce-i zice Satana, aceea vrea să facă omul: „Ei, şi, daca vreau să fac orice fărădelege, aceea o fac, că aşa îmi place mie! Nu vreau să mă căsătoresc cu o fată cu frica lui Dumnezeu, vreau să mă căsătoresc cu alt bărbat”.

Şi ceea ce nici prin gând n-o fost până acuma in omenire, acuma îţi dă voie să faci, cea mai mare fărădelege pe faţa pământului. Asta învaţă conducătorii actuali, cu Uniunea Europeană. Ei, ce aştepţi? Aştepţi mila lui Dumnezeu? O făcut Dumnezeu aşa de mare minune, Sodoma şi Gomora le-o afundat în fundul iadului, toată omenirea ştie că acolo o fost fărădelegile cele mai mari, şi acum ei zic: „Nu-i nimic, nu contează, nu-i nimica asta.” Şi lumea îi ascultă.

Vezi? E sfârşitul. Am intrat în al VIII-lea veac. Să ştii că urgiile cele mai mari încep de-acum înainte. Aşa scriu Sfinţii Prooroci, aşa scriu Sfinţii Apostoli. Aşteptăm pe Antihrist. Dar apostolii lui Antihrist ştiu cum să se poarte ca să îngenuncheze adevărul, să îngenuncheze Ortodoxia. Cât timp va fi Ortodoxia la înălţime ei ştiu că nu poate împărăţia lui Antihrist să guvernele, să conducă, şi se osârduiesc cu fel de fel de meşteşugiri ca foarte cu înlesnire să vină Satana ca să conducă omenirea.

Eh!… Cât putem şi cât am auzit şi cât ne luminează Dumnezeu, să ne ţinem de adevăr. Adevărul nu-l poţi găsi nicăieri decât numai în Biserică, numai în Ortodoxie, că acolo avem sute şi mii de învăţături pe care dacă le respectăm ne ajută Dumnezeu să putem căpăta Impărăţia Cerurilor. Că aici, oricat am trăi, se isprăveşte viaţa, oricât am trăi, se sfârşesc anii. Trebuie să ne ducem dincolo, unde nu mai este sfârşit, decât veşnic fericire şi bucurie. (2003)

(din: Staretul Dionisie, Lumea în vremurile de pe urma, Editura Prodromos, 2010)

***

Atitudini ale ierarhilor BOR fata de pacatul homosexualitatii


Glasul de tunet al Mitropolitului Bartolomeu Anania avertizeaza si mustra raspicat si dincolo de mormant: “EUROPA, NU SODOMA!” (2000)

(…) Am, si avem o mare tristete. De curand Camera Deputatilor a votat abolirea articolului 200 din Codul Penal, prin care practic se legalizeaza unul din pacatele cele mai grave ale umanitatii, si de care noi in biserica ne-am ferit sa ne vorbim, pentru ca numai a pronunta cuvantul homosexualitate si homosexual, inseamna a pangari urechile curate ale credinciosilor.

N-a fost ascultat apelul Patriarhului [Teoctist n.n.] Bisericii noastre, pe care l-a facut in numele nostru al tuturor. Iar eu, in ultima vreme am primit foarte multe scrisori, din diferite parti ale tarii, scrisori, pe care le-am si pus la dispozita presei, prin care sunt implorat, ca eu impreuna cu membrii Sfantului Sinod sa facem tot ce ne sta in putinta, pentru ca sa impiedicam ducerea pana la capat a acestei blasfemii pe obrazul poporului roman, pe bunul sau simt, pe cuviinta lui, pe decenta lui, pe dorul sau de puritate… si pe obrazul Maicii Domnului. Aceste scrisori ma autorizeaza sa va vorbesc despre acest lucru, si sa ridic protestul meu si al vostru, al tuturor, impotriva acestui act nesabuit pe care l-au facut o parte din parlamentari, pe care noi, prin voturile noastre i-am trimis acolo. E de neconceput ca alesii poporului sa emita legi impotriva celor care i-au ales, si mai mult decat atat sa palmuiasca demnitatea celor care i-au ales. E de neimaginat ca o lege care priveste moralitatea, intreaga, de secole a poporului roman, sa fie votata inainte de a face un referendum, sau cel putin un sondaj de opinie, ca sa cunosti care este parerea poporului, pe care tu ai fost trimis sa-l reprezinti acolo.

Daca este vorba de libertati, noi, alegatorii suntem primii care dispunem de propia noastra libertate. De aceea de pe acest amvon, in fata Maicii Domnului, si in fata voastra, a tuturora, cei peste 300 de mii de credinciosi care v-ati adunat astazi, fac un apel catre barbatii nostri de stat, catre oamenii nostri politici sa onoreze aceasta sarbatoare la care sunt prezenti, si sa faca tot ce le sta in putinta pentru ca sa impiedice ducerea pana la capat a acestei blasfemii. (…)

(…) Dar as spune o vorba, care sa fie auzita bine: noi suntem europeni prin geografie, prin istorie, si prin vocatie. Noi suntem in Europa. Este vorba sa intram in structurile europene si suntem gata sa o facem, iar BOR si fiii ei au declarat-o sus si tare: suntem in Europa. Avem in fata o noua Europa care ni se propune, dar as vrea sa spun raspicat: Europa, nu Sodoma! Suntem europeni!

[Inaltul este aplaudat de catre credinciosi, asa cum numai la predicile Sfantului Ioan Gura de Aur se mai intampla, n.n.]

Puneti la inima, domnii mei si iubitii mei, reactia acestui popor care, de obicei, la slujbe nu aplauda.

Intoarceti-va la casele voastre cu un spor de sfintenie si de buna cuviinta, si mai cu seama cu un mare spor de curaj. Noi, ca popor roman, mai cu seama in Transilvania, n-am pierit in vremurile grele, nu vom pieri acum. Important este sa ne tinem treaza constiinta noastra crestina si romaneasca.(…)

***

Inaltul Teofan mustra, in Duminica Sfintei Cruci, nelegiuirile anti-familie din lumea contemporana (propaganda homosexualitatii, avortului, prostitutiei, educatiei “sexuale”) (2011)

(…) O naţiune care-şi fundamentează strategiile economice, sociale, educaţionale pe importanţa familiei, care descurajează divorţul şi avortul, care nu oferă gir de normalitate tendinţelor de tip homosexual, care nu legalizează prostituţia este naţiune demnă de acest nume şi cu putere lăuntrică de a supravieţui în hăţişul istoriei.

O bună parte a lumii actuale şi România împreună cu ea manifestă tot mai evident tendinţe spre subminare a familiei prin practici de felul educaţiei sexuale în şcoli, proiecte de legi privind legalizarea prostituţiei, încurajarea avortului pe toate căile, permiterea propagandei homosexuale.

În faţa unor asemenea tendinţe, Biserica, prin glasul profetic al lui Hristos, cheamă omul contemporan să se îmbrace cu puterea Crucii.

„Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să-Mi urmeze Mie” (Luca 9, 23).

*

Mitropolitul Teofan ia atitudine oficiala si arata adevarul despre pacatul homosexualitatii. PATRIARHIA TACE? (2011)

“(…) Homosexualitatea (ca și alte devieri în comportamentul sexual) nu reprezintă o orientare înnăscută, cum sugerează panoul respectiv, existând și studii ale unor specialiști care combat această idee.

Sfânta Scriptură, atât în Vechiul, cât și în Noul Testament, condamnă în mod clar și fără echivoc orice fel de comportament sexual deviant. În cartea Leviticului, Dumnezeu le spune fiilor lui IsraelSă nu te culci cu bărbat, ca şi cu femeie; aceasta este spurcăciune (capitolul 18, versetul 22). Iar Sfântul Apostol Pavel scrie într-una din epistolele sale: ”Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor” (Romani 1, 26-27).

Este evident, așadar, că pentru un creștin (dar și pentru alte religii monoteiste) homosexualitatea este un păcat. Cei care au căzut într-o astfel de patimă au însă șansa de a se ridica, prin pocăință și spovedanie, iar Biserica se roagă pentru îndreptarea lor, condamnând însă cu fermitate păcatul, indiferent de contextul social sau de ideile care sunt la modă la un anumit moment.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Iaşilor

***


Pastorale marturisitoare ale PS Sebastian Pascanu, care denunta “DEMONOCRATIA” si FANATISMUL ANTICRESTIN din U.E. (2009, 2006)

Avem de-a face cu o toleranta dusa pana la fanatism… si, cine ar fi crezut ca si toleranta isi poate avea fanaticii ei?… Multa vreme, personal am considerat ca cel mai mare rau al libertatii gresit intelese este „cultivarea” nepasarii si a indiferentismului religios. Constat insa ca „cineva” si-a pierdut cu totul rabdarea si bate din picior nemultumit de ritmul prea lent (?!) al secularizarii si descrestinarii. (…) Sau este, de fapt, aceeasi obsesie a Revolutiei Franceze care tocmai a dezbracat uniforma stalinista pentru a-si pune, de data aceasta, papionul european?

Am crezut, in decembrie ‘89, ca democratia inseamna inclusiv libertate religioasa si, pentru aceasta, am consimtit cu totii la toleranta. De aceea, consider ca avem tot dreptul acum ca, privind cum ne sunt „demonizate” reprezentarile crestine, sub pretextul unei „tolerante intolerante”, sa ne intrebam daca nu cumva avem de-a face, de fapt, cu o „demono-cratie”, iar nu cu o democratie autentica?!

Pentru ca, daca imaginile (adeseori imorale) promovate de televiziune si internet sunt tolerate, imaginile sfinte, adica icoanele, de ce sunt intolerabile? Daca marsurile stradale ale persoanelor care cer dezincriminarea pacatelor impotriva firii sunt morale, simbolurile religioase de ce sunt „imorale”? Si daca prostitutia si drogurile se cer, pana si de catre cea mai inalta institutie a Statului, dezincriminate, de ce sunt condamnate crucifixele? Ce sunt mai nocive – imaginile sfinte, ori cele imorale? Ce provoaca mai mult pervertirea firii omului si pierderea echilibrului fiintei lui – simbolurile noastre religioase, ori demonstratiile nerusinate si sfidatoare ale unor persoane care au nevoie mai degraba de doctor decat de legi speciale? Si ce afecteaza mai mult coeziunea familiei si sanatatea spirituala a unui popor – afisarea insemnelor religioase, ori dezincriminarea si liberalizarea prostitutiei si a drogurilor, fie ele si usoare? (…)

(…) Un raspuns ferm, cred, se cere si din partea noastra: Nu va jucati cu sentimentele noastre religioase! Nu va jucati cu credinta noastra! Nu va jucati cu Dumnezeul nostru! Respectati-ne pe Hristos, fara de Care, de Europa se va alege praful…

Cine vede si cine este orb, asadar? Aceasta ar trebui sa fie ultima intrebare pe care sa ne-o punem si noi astazi! Si, sa ne raspundem pretuind minunile si invatatura Mantuito­rului Hristos, pentru ca spre slava Sa si spre mantuirea noastra a fost toata lucrarea Lui. Nu „rascolind”, cartind, ori interpretand in fel si chip; nu regizand, cu rea intentie, anchete ori spectacole, ci primind adevarul lui Dumnezeu asa cum ni l-a incredintat El si l-au pastrat, cu sange de multe ori, parintii si invatatorii Bisericii. (…)

***


Pe de alta parte, am avut durerea sa auzim si ceva de cu totul alta natura, acum 2 ani:

MARSUL FAMILIEI SI SEMNELE TOT MAI PRONUNTATE DE TOTALITARISM PATRIARHAL (2009)

(…) Tot ieri, deci in ajunul paradei sodomitilor, Patriarhul Romaniei, PF Daniel Ciobotea (sau, daca doriti, Managerul institutiei B.O.R. SRL) a emis, prin Biroul sau de presa, un comunicat agresiv in care-i infiereaza cu o furie aproape necenzurata tocmai pe… organizatorii marsurilor pentru familie si normalitate! Ei bine, da, nu este o greseala, PF Daniel “se burzuluieste” la Primarul General pentru ca si-a permis sa acorde aprobare pentru manifestatii… nu homosexualilor, asa cum ne-am putea inchipui, ci asociatiilor crestine laice care fac ceea ce TREBUIA SA FACA si NU A FACUT conducerea (tot mai papista) a Bisericii Ortodoxe Romane: au marsaluit pasnic in Bucuresti cerand pastrarea unei legislatii conforme cu viziunea crestina a familiei si marturisind public dezacordul fata de propaganda si prozelitismul ideologic in favoarea teribilelor pacate contra firii. Asadar, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane nu se arata deranjat ca Primaria a aprobat marsul homosexualilor, lesbienelor, transsexualilor si travestitilor, pe care ii vizeaza abia din al treilea paragraf al comunicatului, la “pe de alta parte…” si evitand, totodata, sa-i numeasca direct – pentru ca cine nu stie despre ce este vorba nici sa nu inteleaga si ca nimeni sa nu mai poata acuza Patriarhia ca s-a referit cumva la “comunitatea LGBT” si ca este, vai, homofoba si intoleranta! In schimb, PF Daniel este extrem de iritat ca exista o mana de asociatii crestine care iau atitudine si care, prin prezenta lor demna si decenta in strada spala, astfel, rusinea tacerii sale vinovate.

Prin gestul necugetat de a ataca inca o data asociatiile marturisitoare ortodoxe, negand pana si dreptul democratic al mirenilor de a se exprima civic in favoarea valorilor crestine, patriarhul nu face altceva decat sa isi descopere principala slabiciune: duhul de tiranie endemica ce il roade si il stapaneste. Acest comunicat otravit, dar revelator ne face sa intelegem, practic, ca… Imparatul e gol si ii e frica de asta. Intelegem, adica, faptul ca pe Patriarhul Bisericii noastre nu il doare ca homosexualii au toate aprobarile legale pentru a isi desfasura spurcaciunile lor, nu il doare ca U.E. finanteaza miscarile lor si ne forteaza mana sa le dam de la an la an noi si noi “drepturi”, ci il infurie faptul ca indraznesc sa existe, iata, niste asociatii pe care nu le poate controla in mod direct. Deranjeaza faptul ca exista niste asociatii ortodoxe – intemeiate si ele cu binecuvantare de la mai marii Bisericii, dar in vremea cand ortodoxia romana nu avea un Papa in frunte – formate din crestini care isi iau in serios vocatia de madulare vii si marturisitoare ale Bisericii, precum si ca aceste asociatii primesc aprobari de la Primarie pentru a-si exercita dreptul democratic la libera exprimare. Asta il doare pe Patriarhul nostru: ca ortodocsii inca se mai pot exprima in mod liber! Altfel, pot sa curga rauri de homosexuali pe strazile Bucurestiului, pot sa se exprime, in spatiul public, toate soiurile de faradelegi, dar… sa nu sufle nimeni dintre crestini! In ceea ce priveste “spiritul de rugaciune si evlavie” de pe Dealul Mitropoliei, observam ca, desi e incompatibil (dupa parerea “Biroului de Presa” din Deal) cu un mars crestinesc, este, in schimb, foarte compatibil cu transmisiile TV in direct (fariseii vor intotdeauna sa vada toata lumea cum se roaga ei), cu jumulirea la sange de bani a parohiilor subordonate – pe cap de enorias viu, dar si pe cap de mort! – si cu interzicerea scrierilor si publicatiilor ortodoxe care nu tin de monopolul trustului mediatic Basilica. Si, evident, “spiritul de rugaciune si evlavie” este perfect compatibil cu acceptarea tacita a avorturilor si a vaccinurilor ucigase (Patriarhia a semnat concordate cu Ministerul Sanatatii), a legilor pentru homosexuali, a ecumenismului masonic, a supravegherii electronice de tip “Big Brother” si a altor capete de fiara.

In finalul comunicatului avem de-a face cu acelasi triumfalism gaunos ce caracterizeaza intreaga strategie de comunicare a Patriarhiei. Zeciuiala din izma, chimen si marar este ridicata in slavi, omitandu-se ca “operele filantropice” cu care se bate in piept administratia patriarhala sunt facute nu din generozitatea intaistatorului ori a functionarilor aparatului sau managerial, ci din munca inrobitoare a oamenilor simpli, luand painea de la gura preotului cinstit si spoliind tot cel din urma banut al saracului, al vaduvei. Apoi, oare, dragostea de aproapele si rugaciunea se exprima cel mai bine in masini luxoase, in clopote exorbitante cu chipul “conducatorului iubit” si in alte astfel de “bunatati evlavioase”?

Ne putem insa intreba: pentru ce toate acestea? Stim raspunsul: pentru pacatele noastre, Domnul ne-a dat noua conducatori dupa faptele noastre. Si tot de aceea, ne-a dat noua conducator caruia ii place sa semneze documentele oficiale cu titulatura… catolica Sanctitatea Sa!

Cititi si:


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, Homosexualitatea/ Casatoriile homosexuale, IPS Bartolomeu Anania, IPS Teofan, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parintele Dionisie Ignat de la Colciu, PF Teoctist, Portile Iadului, PS Sebastian, Viata de familie

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

43 Commentarii la “CONTRA MARSURILOR SI PROPAGANDEI “GAY”. Duhovnici si ierarhi romani care au vorbit impotriva PACATULUI HOMOSEXUALITATII. Ar trebui si mai mult, dar…

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Ei,fratilor,invatati-ma si pe mine nevrednica,ce atitudine trebuie sa avem fata de acest pacat pe care mai ca nu-mi vine sa-l pronunt? Este adevarat ca si noi suntem pacatosi in alte feluri si ca pentru pacatele noastre se intampla ,dar totusi zicand acestea si purtandu-ne bland cu ei,unde vom ajunge?SA vedem copii infiati de ei de la familii fara Dumnezeu si ajunsi in pragul saraciei ,asa cum am vazut mai inainte,copii nevinovati care nu vor avea cui spune mama si tata?Ce educatie le vor da?Imi este frica sa ma gandesc la asa ceva.Acest pacat este prea urat si gretos,distruge cu totul creatia lui Dumnezeu si pe buna dreptate vom fi din nou pedepsiti cu foc din cer.Eu zic ca se intrece masura si trebuie sa luam intr-un fel atitudine .Cei compromisi in toate felurile de la putere,tac.Tac,pentru ca au luat bani murdari si s-au folosit in construirea miilor de biserici si in alte scopuri personale.Nimic de zis ca trebuie vazute si lucrurile bune dar CEVA nu-i curat si nu mai e primit inaintea lui Dumnezeu.Sunt multe de spus,as dori daca se poate sa mai citesc si alte pareri.Va multumesc.

 2. Asadar, atitudini au existat si exista, inclusiv foarte recente, inclusiv extrem de categorice si de raspicat formulate, insa, de regula, atunci cand ele apar, ele se intampla ca sunt ocultate si ignorate aproape ostentativ de catre multi dintre cei cu tendinte evidente zelotiste si anti-ierarhie, pentru ca, fie constient si premeditat, fie din ispite neconstientizate, ajungem sa vanam si sa promovam cu glas mare numai greselile si strambatatile episcopilor si mai niciodata sa ne si bucuram de cele bune ale lor. Da, problemele Bisericii noastre sunt destul de mari in ceea ce priveste curajul marturisirii, insa ierarhii cei sinceri si binecredinciosi, atatia cati mai sunt, au nevoie de increderea, de sprijinul si de rugaciunile noastre... Atitudinile de cautare a nodului in papura, de scormonire in necuratie si de hulire si defaimare in bloc a ierarhilor romani nu transmit altceva decat mesajul foarte clar: nu mai aveti ierarhi, nu mai aveti Biserica…

  Si pare ca, premeditat sau nu, nici nu mai conteaza, toate demersurile internautice adresate ierarhilor nostri seamana cu simple provocari. In primul rand, ca sunt facute parca la batjocura, parca special pentru a fi trecute cu vederea. Adresarea catre ierarhi, ca sa aiba impact, trebuie sa se transfere din virtual in lumea reala, adica trebuie sa ia forma unui memoriu redactat dupa toate regulile insotit de semnaturi, ca sa se vada ca sunt niste oameni cu judecata care reprezinta ceva in Biserica, nu niste blogari de pripas care se joaca cu degetul in apa marii. Apoi, trebuie sa contina argumente constrangatoare, care sa ii oblige, cumva, sa isi respecte propriile lor pozitii manifestate tocmai pe acel subiect. Argumentele constrangatoare sunt propriile lor predici si luari de pozitie pe subiectul respectiv. E greu de inteles cum cei care contesta “lancezeala” si “lehamitea”, cei care se arata a fi dornici de marturisire si vor sa auda si o voce de vladica in subiectul parada gay, nu se deranjeaza cu nimic pentru a face demersurile necesare ca sa arate ierarhilor ca sunt niste oameni reali, cu nume si prenume. Atata timp cat tu nu faci nimic ca sa le arati ca esti o persoana concreta care reprezinti un punct de vedere impartasit de numerosi oameni din Biserica, de manastiri, de parinti etc., nu ai niciun drept sa pretinzi raspuns. Si pare ca te joci doar ca sa demonstrezi o teza: anume, ca nu mai avem ierarhi. Da, asa e, am spus-o si noi de nenumarate ori: Biserica e Trupul lui Hristos, si noi suntem madulare ale ei alaturi de ierarhi, respectand intru totul si cum se cuvine treapta ierarhica, dar alaturi de ei. Pentru ca referentialul nostru, garantia noastra ca suntem in Biserica nu e Sinodul, asa cum vor ei sa creda oamenii, ci noi, ca si ei, avem acelasi referential: PREDANIA. De aceea e corect sa spunem alaturi de ei, si nu sub ei. Insa acest alaturi nu justifica absolut deloc niciun fel de atitudine de tras sireturi cu ierarhii! Daca Hristos ne avertizeaza ca a face nebun pe fratele, pe cel de un rang cu noi, oare cat de neindumnezeiti trebuie sa fie cei care s-au obisnuit sa ii faca pe ierarhi in toate felurile, sa ii considere satane?! Cat de grav rupt de realitate trebuie sa fii ca sa iti arogi autoritatea de a ii improsca pe ierarhi, acea autoritate pe care parintii duhovnicesti spuneau ca se cuvine DOAR lui Hristos, si asta doar pentru ca nu ti-au citit tie comentariul, sau blogul, sau forumul?

  Asadar: cei care chiar au vrut sa obtina o reactie de la Ierarhi au procedat in modul descris mai sus si, uneori, au obtinut reactii. Chiar este greu de inteles de ce se evita acest pasi de iesire din virtual. Si nu e vorba de cei care poate ar vrea sa ramana anonimi, ci de un demers care poate fi facut de oricine care cere ceva de la ierarhi. SI TREBUIE FACUT, DACA AI PRETENTII! Pentru ca poporul nu este internetul! Poporul este omul din Biserica, este persoana fizica, este cel care sta pe Deal si, cu riscul blestemelor de la unii, dar cu bucuria primirii calde a altora, sta de garda si le da in maini dovada ca NU SUNT SINGURI! Bartolomeu Anania, la o astfel de ocazie, a spus antologic: VA ASTEPTAM. Acelasi Anania pe care unii il injurau pe cand era viu si acum il lauda, cand e mort. ce bine ca au scapat de el, ca sa mai aiba un motiv sa demonstreze ca nu avem ierarhi… Da, deci ei ne asteapta pe noi, pe popor, dar acel popor real, nu virtual, nu de pe net, si nu acel popor care desi se crede marturisitor nu face dovada ca e dus la biserica prin modul in care scrie si se adreseaza altora. Unde esti tu popor, pana la urma? Pe internet? Acolo ti-au zis Sfintii parinti ca e locul tau? De ce nu esti in Biserica? De ce nu esti la pocainta? De ce nu arati ca existi? Te multumesti cu pixeli? Pixeli primesti!

  Pentru ca, daca noua ne este greu sa facem asa ceva, daca marturisirea noastra se rezuma la biti si pixeli, de ce pretindem altora mai mult? Ah, da, e comod sa ne inchipuim ca suntem marturisitori, stand pe net, decat chiar sa facem ceva in acest sens. E mai comod sa credem ca avem ierarhi vanduti decat sa ne apucam sa facem ce trebuie in Biserica.

  Deci daca cineva are de reprosat Sinodului BOR ceva, acela care a depus eforturi REALE in a obtine reactii pe tema padara gay ar fi indrituit la asa ceva. Nu am auzit si nu cunoastem sa se fi deranjat cineva in acest sens.

  Referitor la subiectul exact al paradei gay, in primul rand cel care trebuia sa ia atitudine este PF Daniel. E in eparhia sa. Cine are cat de cat idee despre ce se intampla in Sinod, stie foarte clar ca e aberant sa astepti de la un ierarh aflat in partea cealalta a tarii un lucru pe care trebuia sa il faca Daniel. Daca un alt ierarh ar fi luat atitudine in “ciorba” lui Daniel, nu ar fi obtinut altceva decat un conflict suplimentar, inca un razboi intern peste toate celelalte pe care le duce, nestiut si, evident, in completa nepasare a galeriei de marturisitori virtuali.

  In concluzie: este de o mare tristete sa vezi ca atatia dintre noi pur si simplu au ajuns dependenti de hrana cu raul si cu gandul ca nu avem ierarhi, ca sunt niste creaturi dezgustatoare si ca, asa cum zic unii, bine ca mai suntem in comuniune cu celalalte biserici care ar avea ierarhi mai buni. Asta ai zice ca e scoasa din jobenul kaghebist al lui Kirill. Deci asta sa fie teza zilei? Nu avem ierarhi si singurul lucru care ne tine in Biserica e faptul ca suntem in comuniune? Acea comuniune acum amenintata de patriarhia Ierusalimului si a Serbiei, adica, da, ati ghicit, amenintata de Kirill? Hmmm.

 3. Pingback: Razboi întru Cuvânt » CIRC SODOMIT = “PARADA EUROPEANA”: condimentat cu una bucata ambasador SUA. Contra-marsul Noii Drepte “a beneficiat” iarasi de prezenta MARELUI OCULTIST SI VIRULENT ANTICRESTIN PAVEL CORUT
 4. Făţărnicia şi minciuna
  S’apropie de apogeu,
  Iar lumea (tot mai idolatră)
  Vede tot binele ca rău.

  Azi pătimaşii cei mai aprigi
  Crescuţi în duhul înşelării,
  Au câștigat întreg pământul
  Și toate sferele puterii.

  Şi-au însușit prin instruire
  Prestigiu oferit de carte
  Şi’abilităţi nemaivăzute
  De-a prezenta falsul, dreptate.

  Imaginea televizată,
  Şi prelucrată’n scop anume,
  Înşeală cu mare fineţe,
  Manipulând întreaga lume.

  Cu adevărul spus în parte,
  Ce poartă-n sine scop ascuns
  Conving rapid astăzi oriunde
  (Chiar și în casa lui Iisus).

  Azi plâng bogaţii sărăcimea.
  Nedrepţii ne promit dreptate
  Iar vânzătorii iubesc neamul…
  (Până pun mâna pe bucate).

  Păcatul cel mai de rușine
  Ne’nvaţă “tainele” iubirii
  Și sodomiţii impun legea
  Și practica cea contra firii.

  Toata mizeria morală
  A devenit…”deșteptăciune”
  (Cu motivaţie savantă)
  Cu drept legal și cu…renume.

  Minoritarii ne fac legea
  Și ne’o impun toţi dezaxaţii
  Ce’ncalcă legile morale
  Facând mereu pe…democraţii.

  Corupţia acum e artă
  Inginerie și…știinţă
  Și printre oameni rar mai este
  Onestitate și credinţă.

  Dar fără de onestitate
  De cinste și de vrednicie
  Traite’n legile divine
  N’a fost și nu-i democraţie.

  Democraţia imoralei,
  Și a mizeriei trupești
  Este politica stanei
  Nu a fapturii omenești.

 5. Cu cât ai nume mai de seamă
  Şi o poziţie mai sus,
  Cu-atâta eşti mai responsabil
  De ce-ai făcut şi de ce-ai spus .

  Trăirea, fapta şi purtarea,
  Vorbesc adânc, fără rostire
  Conduc, decid, încurajează
  Spre rău sau către mântuire .

  O gafă mică poate duce
  Pe foarte mulţi în rău, departe,
  Încurajând nelegiuiţii
  Şi vânătorii de păcate .

  Tăcerea poate fi pierzare,
  Când se asteaptă un răspuns
  Şi-i aprobarea celor rele,
  Prin cele care nu s-au spus .

  Un gest necugetat aduce
  O confirmare asteptată ,
  De cei care pândesc greşeala
  Şi şi-o doresc justificată .

  Poverile vieţii comune
  Pe care alţii ni le-au dus
  Ne’mpovărează și ne’acuză
  Și ne împing în sens opus.

  Cu cât poziţia-i mai‘naltă
  Cu-atât răspunderea-i mai mare ,
  Când una spui şi alta-i fapta
  Pe care-o vede fiecare .

  Agoniseala din putere
  Şi viaţa-n lux peste măsură
  Şi-n “puf” când ţara poartă jugul
  E-o vină grea ce naşte ură.

  Chiar dacă lumea n-o rosteşte
  Şi nu auzi vre-o osândire
  (Pentru greşeala săvârşită)
  Ea tot provoacă rătăcire .

  Ea tot provoacă public răul
  Că-i aşteptată ca răspuns,
  De cei ce’acoperă păcatul
  Prin ce-ai făcut sau ce n’ai spus.

  Nu e uşor să ieşi în public
  Şi să nu fii precum un sfânt
  În gest, în vorbă şi-n trăire,
  În port în hrană şi veşmânt .

  Prin tot ce eşti şi faci în public,
  Eşti şi model eşti şi chemare
  Eşti şi rostire ne rostită
  Şi multora justificare .

  Atât în stat cât şi-n credinţă
  Cu cât eşti situat mai sus,
  Cu-atâta eşti mai responsabil
  La judecata lui Iisus .

  Sunt milioane ce aşteaptă…,
  Ce vor prin tine să grşească ,
  Să’ncalce legea şi cuvântul
  Şi mai uşor să jefuiască .

  Cu’atât mai greu răspuns l’aşteaptă
  Pe cel ce’n mod voit de sus ,
  Din interes strică ce-i bine
  Şi ce-a zidit în om Iisus .

  Lovind în sufletele’n care
  Iisus abia cu greu zideşte ,
  -Prin libertate -n greul crucii ,
  Tot ce credinţa defineşte .

  Lovind în cei fără prihană ,
  Care înghit pâinea durerii ,
  Cu lacrimi , boli şi grele lipsuri
  Şi-aduşi în pragul disperării .

  O , vai ,..şi vai,…de-aceia care
  Au înşelat pentru putere,
  Şi nu le pasă de poporul
  Şi adevărul care piere .

  Şi vai de acei care în public ,
  Slujesc păcatele pe faţă ,
  Corupţia , dezmăţul , ura
  Şi răutăţile din viaţă .

  Că toţi dau răului putere
  Prin tot ce au făcut şi-au spus ,
  Şi-i folosit în făr‘delege
  Şi înpotriva lui Iisus .

  De la familiia de-acasă ,
  La presă şi guvern şi stat
  Biserică , învăţământ , cultură
  Vom da răspuns de ce-am lucrat.

 6. In Biserica, cel mai mic se binecuvinteaza de cel mai mare – asa ne invata Sf.Apostol Pavel. Suntem impreuna madulare ale trupului Domnului Hristos, alaturi unul altuia, dar NU egali. Daca ar fi dupa sfintele canoane, multi dintre noi, cei care ne credem indreptatiti sa cerem socoteala ierarhilor, ar trebui sa stam vreo sapte ani la poarta bisericii, alti sapte in pridvor, sapte in biserica si apoi de-abia, sa fim primiti impreuna cu ceilalti la Sf. Liturghie. Asta asa, ca sa nu uitam cine suntem, ca tot ne plac mult canoanele si anatemele… DAR NUMAI cand e vorba de altii.

  In alta ordine de idei, dar despre acelasi lucru: cine dintre “marturisitorii strazii” este atat de curajos la locul lui de munca sa se traga de sireturi cu seful direct, cu directorul sau ministrul sau? A, nuuu, acolo nu se poate. E vorba de o bucata de paine fara de care nu putem trai. In Biserica se poate, ca oricum la spovedit uitam sa spunem ca i-am acuzat pe ierarhi nu numai de frica, si lasitate dar chiar si de “control prin sodomizare”.

  Cati dintre cei care se cred in stare sa “urmeze ierarhii in mucenicie” refuza anestezia la extractia unui dinte sau la o mica interventie chirurgicala?

  Si nu in ultimul rand, episcopiile au secretariate la care te poti inscrie in audienta si poti vorbi cu episcopul.

  admin,
  EXCELENTA OBSERVATIA DVS REFERITOARE LA COMUNIUNE SI LA PATRIARHUL KIRILL!

 7. Admin@
  ” Atitudinile de cautare a nodului in papura, de scormonire in necuratie si de hulire si defaimare in bloc a ierarhilor romani nu transmit altceva decat mesajul foarte clar: nu mai aveti ierarhi, nu mai aveti Biserica…”

  EXACT! Biserica este,la ora actuala, institutia careia poporul ii acorda cea mai mare incredere. Din acest motiv se fac eforturi pentru discreditarea ei prin prezentarea a tot ceea ce este negativ si chiar umflarea fiecarei “bube”. Este o cursa in care nu trebuie sa cadem! Ne distrugem pe noi insine! Ierarhii buni trebuie sustinuti, incurajati si inconjurati cu dragoste!

  Ioana@

  ” Daca ar fi dupa sfintele canoane, multi dintre noi, cei care ne credem indreptatiti sa cerem socoteala ierarhilor, ar trebui sa stam vreo sapte ani la poarta bisericii, alti sapte in pridvor, sapte in biserica si apoi de-abia, sa fim primiti impreuna cu ceilalti la Sf. Liturghie. Asta asa, ca sa nu uitam cine suntem, ca tot ne plac mult canoanele si anatemele… DAR NUMAI cand e vorba de altii.”

  Asa este! Dar ce bine-i cand esti iertat! Tu esti iertat iar pe altul, pentru o vina mult mai mica, il vrei spanzurat. Facem exact ca datornicul nemilostiv.

  Asta trebuie scrisa cu majuscule si sa si-o puna fiecare dintre noi pe perete!

 8. http://www.antena3.ro/externe/sute-de-homosexuali-au-participat-la-parada-gay-de-la-atena-127278.html

  Deci acolo guvernul insusi sprijina comunitatea gay. Apropo de idei venite din sfera politicienilor, ne aducem aminte ca la ideea legalizarii prostitutiei reactia patriarhiei a fost prompta si dura. Nici atunci nu a fost insa prea vehiculata pe siteuri, ci doar asa, mai in coltul gurii. E mult mai interesant, nu-i asa, ce fac rau sau ce nu fac ierarhii, decat sa raspandim ceea ce fac bine. In fine, revenind la greci: in stire se vorbeste despre opozitia Bisericii, insa pe romfea cel putin nu exista niciun material dedicat subiectului paradei, subiectul zilei fiind acolo cel economic. Nu zicem ca nu o fi fost, insa nu se gaseste pe principalul canal de stiri bisericesc de la ei. Iar faptul ca opozitia bisericii e citata in astfel de materiale de stiri e oricum text standard, dupa cum stim si noi despre materialele pe acest subiect aparut in stirile occidentale cand se ocupa de asa ceva la noi in tara. Acum, chiar se asteapta cineva ca, daca le trece prin cap guvernantilor sa promoveze drepturile gay, Biserica sa taca? Nu, evident nu va tacea. Nu acesta e pericolul, dupa noi. E doar tulburare a apelor facuta sa se mai scada la punctaj credibilitatea ierarhilor, a tuturor ierarhilor, mai ales a celor care chiar vladica pentru Biserica. Riscul este insa folosirea acestor teme – homosexualitatea, avortul, secularismul in general – pentru a justifica o apropiere substantiala de celelalte confesiuni, pe principiul “impreuna dam o marturie mai puternica, dezbinati suntem slabi”, bla-bla-bla.

 9. Pingback: Razboi întru Cuvânt
 10. Aceasta este DEMONOCRATIE AUTENTICA,nu este o figura de stil…

 11. Da, cam aşa este. Se vede treaba, că arhitecţii noii O.M. încep să atace Biserica sinergic de pe mai multe planuri, îmbinându-le pe acestea. Se pare că se cred mult mai stăpâni pe situaţie, mai ales la noi în România. Dar şi noi tb să ştim, că şi ajutorul de la Dumnezeu va fi mut mai puternic, dacă bineînţels ne mişcăm şi noi măcar puţin în direcţia bună.

 12. daniela,
  Cred ca in zelul nostru necugetat, i-am pune in dificultate si pe Sfintii Evanghelisti. N-ar sti la ce categorie de credinciosi sa ne incadreze pentru ca desi avem faptele vamesului, ne rugam ca fariseul.

 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Articolele saptamanii: BISERICA NU POATE APROBA NICIODATA HOMOSEXUALITATEA. Surpriza: Despre problema propagandei homosexuale si atitudinea Bisericii in… chiar ziarul Lumina
 14. Pingback: Razboi întru Cuvânt » REZOLUTIE ”ISTORICA” A ONU IN FAVOAREA GRUPARILOR HOMOSEXUALE: drumul catre legalizarea casatoriilor gay a fost deschis
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuviosul Paisie Aghioritul despre PUBLICITATEA FACUTA PACATELOR DIN BISERICA
 16. ma CUTREMUR CE CITESC PE AICI
  DOAMNE AJUTA NE

 17. VOR VENI ANI GREI DAR NU VA TEMETI

 18. Pingback: Noul Cod Civil, partea foarte buna: INTERZICE CASATORIILE SI PARTENERIATELE HOMOSEXUALE!
 19. Pingback: INVIEREA FIICEI LUI IAIR. Predica marturisitoare a PS Sebastian despre luarea in ras a credinciosilor "medievali" care se inchina la moastele sfintilor
 20. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (II) “Eu sunt impotriva Europei! Ma rog din tot sufletul sa nu intrati niciodata in UE!” (VIDEO) -
 21. Pingback: SAPTAMANA URACIUNII SODOMITE: GayFest 2012, vasta agresiune propagandista care va culmina cu PARADA GAY (”Miscarea Diversitatii”) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: Azi, in Bucuresti, MARSUL GAYFEST – parada sodomiei/ OBIECTIVUL SECRET AL AGENDEI PENTRU DREPTURILE HOMOSEXUALILOR – LEGALIZAREA PEDOFILIEI?/ Biserica Bulgariei condamna parada gay. Biserica noastra tace si in acest an?/ “Revolutia famil
 23. Pingback: SCANDALUL SEMNATURII RETRASE A MITROPOLITULUI NICOLAE CORNEANU: 70 de intelectuali au semnat un protest fata de decizia Sinodului BOR si sustinatorii lui organizeaza mitinguri in fata Catedralei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: DESPRE HOMOSEXUALITATE CA PACAT SI BOALA cu Parintele Pantelimon Șușnea si Staretul Iustin Miron de la Oașa -
 25. Pingback: INTRE PERVERSITATE SI LASITATE. Articolul saptamanii despre activistii pidosnici si prea-pasivii "pravoslavnici" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. http://www.realitatea.net/cernea-legile-restrictive-privind-minoritatile-sexuale-ar-urma-sa-devina-neconstitutionale_1196774.html din cuprins: “… în aceste condiţii, articolul 277 din actualul Cod Civil care interzice astfel de uniuni, respectiv căsătoria sau parteneriatul civil, va putea fi uşor declarat neconstituţional.

  Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cernea-legile-restrictive-privind-minoritatile-sexuale-ar-urma-sa-devina-neconstitutionale_1196774.html#ixzz2VFpiWz2q
  Follow us: @realitatea on Twitter

 27. Pingback: GayFest 2013. FAMILIA CRESTINA – sub asediu orchestrat si inversunat, amenintata cu disparitia. “CE URMEAZA? URMEAZA COPIII NOSTRI!” -
 28. Pingback: BOMBA ATOMICA CU CEAS PUSA LA TEMELIA FAMILIEI SI A BISERICII. O noua PRIGOANA impotriva crestinilor, in Romania, incepe prin noua CONSTITUTIE dictata de lobby-ul HOMOSEXUAL? -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Articole Recomandate

Carti recomandate