PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”

7-06-2010 Sublinieri

“Rabdare! Rabdare, ca noi suntem in al VIII-lea veac si acuma progreseaza numai rautatea. Conducatorii s-au pus de acord ca sa darame tot ce-i bun si sa aduca in fata omenirii tot ce-i rau. Dupa ideile lor zic ca-i bine asa. Vin cu „Drepturile omului”! Drepturile omului, adica omul are dreptul sa faca orice faradelege pe fata pamantului, ca asa doreste el, ca „asa am dreptul”. Ca sa nu mai fie nici o ordine, sa nu zica nimeni: „Mai, lucrul asta nu-i bun!”

Biserica are hotar pus de Sfintii Parinti ai celor sapte Soboare Ecumenice ca orice pacat trebuie pedepsit, trebuie indreptat. Asta-i adevarul. Dar nu! Acuma asa zice lumea: „Orice vreau eu, aceea-i bun. Vezi?

Pana acolo s-a ajuns, cu hotarare de la con­ducatorii Uniunii Europene, ca se casatoreste barbat cu barbat. Cica „asa trebuie! Asa doresc eu si nu poate nimeni sa-mi zica ceva. Atata sumedenie de exemple avem de la Sodoma si Gomora, te infricosezi numai cand vezi cum arata inca locul acela, si ei spun: „Nu! Am dreptul sa fac asa!” Adica voit tu te unesti cu Satana. Adevarat tu te unesti cu el contra lui Dumnezeu, lucrezi ce si cat poti contra lui Dumnezeu. Fiindca vine imparatia lui Antihrist, de asta se intampla asa. (2003)

***

Degeaba oi spune eu ca-i bun lucrul cutare sau cutare… Sa vedem, cine te asculta?Daca ierarhul zice altfel, ceilalti toti o sa-ti spuna: „Auzi, ierarhul a spus ca nu-i bine”. Pana cand o sa vina ierarhul si-o sa spuna: „Dar ce mai trebuie sa faci cruce? Ajunge sa te gandesti la ea”. Adica asta e lucrare satanica; de aceea se osarduieste ispititorul, ca pe conducatori sa-i insele, ca pe conducatori sa-i dobandeasca dupa inselaciunea lui.

Eh, noi sa facem rabdare, ca se apropie timpurile cele mai critice. Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul roman. (2003)

***

Trebuie bagare de seama si ne rugam lui Dumnezeu sa ne lumineze mintea, ca acuma con­ducatorii omenirii asculta de vrajmasul. Auzi dumneata, nu s-o pomenit nici in povesti de mii de mii de ani ca omul sa-si faca toate patimile ce le doreste si sa nu fie pedepsit si sa nu fie certat de nimeni! „Ce vreau, fac!” Auzi dumneata?! Imparatia lui Antihrist s-a apropiat, de aceea e asa. […] Asa de mult progre­seaza rautatea Satanei in sufletul omului ca se socoteste pe sine ca-i drept, orice faradelegi ar fi facut, dupa cum fac acuma conducatorii omenirii. Cele mai mari faradelegi de pe fata pamantului, cica ai dreptul sa le faci. Suntem cei de pe urma. Daca suntem in al VIII-lea veac, puteti sa va ganditi ca suntem cei mai de pe urma.

Sfintii Parinti asa spun, ca in al VIII-lea veac o sa se strice rau crestinatatea, o sa devina calugarii ca mirenii. Ucenicul Cuviosului care o zis cuvantul asta l-o intrebat: „Pai mirenii cum o sa fie?” – „Mirenii o sa fie ca dracii, ca ispitele”. Vezi? Si incet, incet, vedem cu ochii nostri ca asa e. Si partea femeiasca si partea barbateasca umbla fara nici o rusine cu fel de fel de mode prin mijlocul oraselor. Fara nici o rusine!

Dar acuma, cand s-o declarat Dreptul Omului sa fie liber de orice opreliste? Puteti sa va inchipuiti unde o sa ajunga omenirea… De aceea, trebuie bagare de seama. Noi avem destule invataturi si drumul mantuirii fiecaruia dintre noi este deschis si foarte lesnicios de urmat, numai trebuie bagare de seama. Trebuie luare aminte. (Conv. cu studenti romani)

***

Ne daramam cu totul… Dar sa tinem cu respect si cu sfintenie sfaturile Bisericii, ca Biserica niciodata nu a cazut si vesnic ne sfatuieste numai cele bune. (2003).

Antihrist

Daca eu sunt crestin-ortodox, de ce sa ma inchin lui Antihrist? Pai, Antihrist asta insemneaza – contra lui Hristos. Toti  sfintii care au proorocit venirea lui Antihrist spun cat de bun o sa fie el cand o sa se suie pe tron, cand o sa-l puna, ca el o sa fie conducatorul intregii omenirii. O sa fie cel mai milostiv, cel mai curat, cel mai contra faradelegilor, cel mai rau contra idolatriei. Ei, dar dupa ce se va inchina toata omenirea lui, de-acuma o sa inceapa sa-si arate rautatea. Imparatia lui Antihrist s-a apropiat, dupa cum scriu Sfintii Parinti, ca vedem Inceputul inceputurilor, se lucreaza pentru imparatia lui Antihrist. De aceea, trebuie sa respectam cu sfintenie credinta noastra adevarata, ca sa putem capata Imparatia Cerurilor. (2003)

***

In timpul lui Antihrist o sa fie atatia sfinti mucenici ca in timpurile normale, inca o sa-i intreaca pe cei dintai. Cum au fost atatea milioane si milioane de sfinti mucenici, asa o sa fie multi sfinti mucenici si in timpul lui Antihrist.

– Dar Antihrist, cand o sa vina, o sa spuna „ eu sunt Antihristul”? Cum il cunosti? Cum o sa-l cunoastem?

– Apoi nu, ca el o sa vina dupa cum se spune, ca o sa fie cel mai bun om din lume, cel mai milostiv, cel mai apropiat de Dumnezeu.O sa vina incet, incet, incet, pana il vor pune pe tron, pana vor declara ca el e conducatorul omenirii. Da, asta-i.

– Bine, si daca el vine cu viclenie, nu declara ca este Antihrist, atunci tu cum il recunosti?

– Ei, noi stim din Sfintele Scripturi ca cel care lucreaza in felul acesta este Antihrist.[1]

– Dar in istorie au fost multe situatii, cand cu comunistii etc., si s-a spus ca e lucrarea lui Antihrist. A fost Antihrist acolo?

– Antihrist n-a fost, dar au fost inaintemergatorii lui Antihrist.

– Si de unde stim ca n-o sa fie alti inaintemergatori si o sa fie Antihrist insusi? Ca situatiile de genul acesta sunt multe in istorie, cu greutati mari.

– Fiecare avem o cunostinta, unul mai bogata, altul mai simpla, altul simpla de tot, dar stim care e adevarul, care-i credinta noastra, care-i credinta ortodoxa. Aceea s-o tinem. Cat de prosti sa fim, cat de simplu sa cunoastem, stim ca cel care tine credinta este cu Dumnezeu.

Asa cum suntem noi, oamenii de-acuma, care n-ascultam invataturile Bisericii si ne facem voile noastre, de la sine ne dam in bratele ispititorului. Bineinteles ca atuncea cu Antihrist o sa fie fatis toata lumea. Daca ai pecetea [lui Antihrist] pe mana, ti se deschid toate portile, la banca, oriunde te duci, fiindca numarul acela-i facut cu mestesug in asa fel ca deschide portile. Vezi ce minunatie, ce „intelepciune”?

Dar Antihrist vine cu viclenie. Ei, sigur ca da. Ne spune Sfanta Scriptura ca intai o sa fie bun. Dar noi stim din Sfintele Scripturi ca regele evreilor e Antihrist. El o sa fie rege, o sa fie imparat. Dar n-o sa fie cu trupul asa, in haine de imparat. Ca un presedinte, cam asa o sa fie. Daca tu nu stii ca-i Antihrist si il accepti la inceput, ca el nu va spune ca e impotriva lui Hristos, si pe urma se intoarce si iti dai seama ca-i Antihristul, atuncea esti vinovat daca inainte i-ai slujit, ai facut voia lui? Ce faci atuncea? Atuncea te pocaiesti.Te pocaiesti si te impotrivesti lui Antihristsi Dumnezeu n-o sa te judece, nu? Nu trebuie sa te dezndajduiesti, ca „uite, m-a viclenit”… Sigur ca da. Ma duc, „iarta-ma, Doamne, ca am gresit, am gresit!” Ca vezi, Mantuitorul vesnic ne cheama:

„Veniti catre Mine toti cei osteniti si insarcinati. V-ati ostenit, nu mai puteti acuma, cei departe de Mine. Eu pentru pacatosi m-am pogorat si am tras atatea urgii omenesti. Veniti ca numai la Mine veti capata Adevarul, numai la Mine veti afla Adevarul”.

Oricand Dumnezeu ne imbratiseaza si ne iarta, ca omu-i faptura lui Dumnezeu, de mainile lui Dumnezeu au facut omul si i-a suflat duh de viata. (26-12-2003)

(…)

***

Antihrist, cand o sa vina, tot asa o sa vina: bland, smerit, contra faradelegilor, contra cutare. Cel mai bun om, cel mai „sfant” de pe fata pamantului o sa-l socoteasca lumea, pana cand va lua puterea… Si pe urma o sa arate rautatea lui, caci o sa se instaleze toata puterea diavoleasca intr-insul. Dar, ca sa insele omenirea, la inceput o sa fie cel mai drept, cel mai milostiv, cel mai curat, cel mai contra faradelegilor, contra idolatriei, pana va pune mana pe conducere. Asa scrie Sfanta Biblie, asa scrie in sfintele scrieri.

(…)

Vezi, bunatatea lui Dumnezeu i-a insuflat pe Sfintii Apostoli §i pe Sfintii Prooroci sa prooroceasca ce o sa se intample cu omenirea. De aceea, acuma stim cu totii, dupa toate scrierile Sfintilor Parinti ale Sfintilor Prooroci, ca vine Antihrist.

Sunt unii care zic: „A venit! A venit! A venit!”, dar vezi ca niciuna din proorociile care le-o spus proorocii nu spune ziua si ceasul si cutare. Dar noi putem constata ca e aproape, dupa lucrarea omenirii, dupa felul in care omenirea se indeparteaza invederat de Adevar si se implica in cele de-a stanga. Ca lumea in cel rau zace, ideile oamenilor se indreapta spre lumea aceasta. Lumea aceasta o stapaneste ispititorul. Eh, fie voia Domnului! (12-01-2004)”.

Note:

[1] II Tesalonicieni 2,9-10 (Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui Satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase, si de amagiri nelegiuite, pentru fiii pierzarii, fiindca ei n-au primit iubirea adevarului, ca ei sa se mantuiasca“.)

(din: Staretul Dionisie, Lumea în vremurile de pe urma, Editura Prodromos, 2010)

Cititi si:

***

***


Categorii

1. Slider, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parintele Dionisie Ignat de la Colciu, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Uniunea Europeana (UE), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

45 Commentarii la “PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Pingback: EPISCOPUL GREC cu viata sfanta ANTONIE ar fi profetit: "O mare foamete va fi in Grecia"... "ATUNCI CAND VA INCEPE RAUL DIN SIRIA, SA INCEPETI SA VA RUGATI!” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 2. Pingback: Parintele grec ELPIDIE: "Va cer sa va rugati toti impreuna, sa faceti un lant al rugaciunii... Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi" - Razboi într
 3. Pingback: PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 - video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 4. Pingback: PARINTELE DIONISIE DE LA COLCIU – de 9 ani in ceruri: “Sa facem ceea ce putem! Sa ne osarduim, sa nu fim nepasatori, ca nepasarea e cea mai mare primejdie” -
 5. Pingback: SUNTEM CEI DIN URMA: 666 din 1984? POLITIA GANDIRII sau natura ANTIHRISTICA a totalitarismului CORECTITUDINII POLITICE/ Pacatele strigatoare la cer si VREMURILE DIN URMA - Recomandari
 6. Pingback: PROOROCUL IONA SI NOI. Cine l-ar mai asculta? -
 7. Pingback: “URA DE FRATI FACE LOC LUI ANTIHRIST”. Sfantul Chiril al Ierusalimului (18 martie) – cuvant profetic despre SEMNELE SFARSITULUI LUMII -
 8. Pingback: Parintele Ioan Buliga: NELINISTEA DINAINTEA FURTUNII. “Arata-mi, Doamne, calea in care voi merge!” -
 9. Pingback: STARETUL DIONISIE DE LA COLCIU – 10 ani de la fericita sa adormire. “Tineretul, prin orase si prin sate, are niste mode desavarsit diavolesti” -
 10. Pingback: TRĂIM SFÂRȘITUL ROMÂNIEI? - Recomandari
 11. Pingback: PARINTELE DIONISIE DE LA COLCIU despre vremurile de pe urma: “UNIUNEA EUROPEANA ESTE CASA FARADELEGILOR. Conducatorii lumii vor sa schimonoseasca firea omului. O SA FIE UN RAZBOI INFRICOSAT. Si acum o sa fie foarte multi mucenici. NU NE-A RAMAS ALTC
 12. Pingback: PARINTELE DIONISIE IGNAT despre CRESTEREA COPIILOR IN VEACUL AL OPTULEA: “In timpurile noastre, atata s-o depravat omenirea ca ma mir cum ne mai tine Dumnezeu. Adevarul omenirii (de azi) este DESTRABALAREA. Pe copilul tau NU MAI AI DREPTUL SA-L CRES
 13. Pingback: PICATURI DE INTELEPCIUNE DE LA STARETUL DIONISIE DE LA COLCIU (1): “Mare necaz este ca noi, romanii, avem o mare slabiciune: nu ne iubim intre noi” | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: STARETUL RUS ANTONIE: Pentru sfarsitul lumii si Judecata de Apoi NU E DE AJUNS SA CITIM SI SA DISCUTAM, ci sa dobandim harul Duhului Sfant! | Cuvântul Ortodox
 15. Pingback: POPORUL ROMÂN, CĂZUT, MURIBUND, ÎNCONJURAT DE VULTURI ȘI HIENE. Se va mai ridica la viață la chemarea lui Hristos? (PR. CEZAR AXINTE in duminica Referendumului) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate