PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”

7-06-2010 Sublinieri

“Rabdare! Rabdare, ca noi suntem in al VIII-lea veac si acuma progreseaza numai rautatea. Conducatorii s-au pus de acord ca sa darame tot ce-i bun si sa aduca in fata omenirii tot ce-i rau. Dupa ideile lor zic ca-i bine asa. Vin cu „Drepturile omului”! Drepturile omului, adica omul are dreptul sa faca orice faradelege pe fata pamantului, ca asa doreste el, ca „asa am dreptul”. Ca sa nu mai fie nici o ordine, sa nu zica nimeni: „Mai, lucrul asta nu-i bun!”

Biserica are hotar pus de Sfintii Parinti ai celor sapte Soboare Ecumenice ca orice pacat trebuie pedepsit, trebuie indreptat. Asta-i adevarul. Dar nu! Acuma asa zice lumea: „Orice vreau eu, aceea-i bun. Vezi?

Pana acolo s-a ajuns, cu hotarare de la con­ducatorii Uniunii Europene, ca se casatoreste barbat cu barbat. Cica „asa trebuie! Asa doresc eu si nu poate nimeni sa-mi zica ceva. Atata sumedenie de exemple avem de la Sodoma si Gomora, te infricosezi numai cand vezi cum arata inca locul acela, si ei spun: „Nu! Am dreptul sa fac asa!” Adica voit tu te unesti cu Satana. Adevarat tu te unesti cu el contra lui Dumnezeu, lucrezi ce si cat poti contra lui Dumnezeu. Fiindca vine imparatia lui Antihrist, de asta se intampla asa. (2003)

***

Degeaba oi spune eu ca-i bun lucrul cutare sau cutare… Sa vedem, cine te asculta?Daca ierarhul zice altfel, ceilalti toti o sa-ti spuna: „Auzi, ierarhul a spus ca nu-i bine”. Pana cand o sa vina ierarhul si-o sa spuna: „Dar ce mai trebuie sa faci cruce? Ajunge sa te gandesti la ea”. Adica asta e lucrare satanica; de aceea se osarduieste ispititorul, ca pe conducatori sa-i insele, ca pe conducatori sa-i dobandeasca dupa inselaciunea lui.

Eh, noi sa facem rabdare, ca se apropie timpurile cele mai critice. Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul roman. (2003)

***

Trebuie bagare de seama si ne rugam lui Dumnezeu sa ne lumineze mintea, ca acuma con­ducatorii omenirii asculta de vrajmasul. Auzi dumneata, nu s-o pomenit nici in povesti de mii de mii de ani ca omul sa-si faca toate patimile ce le doreste si sa nu fie pedepsit si sa nu fie certat de nimeni! „Ce vreau, fac!” Auzi dumneata?! Imparatia lui Antihrist s-a apropiat, de aceea e asa. […] Asa de mult progre­seaza rautatea Satanei in sufletul omului ca se socoteste pe sine ca-i drept, orice faradelegi ar fi facut, dupa cum fac acuma conducatorii omenirii. Cele mai mari faradelegi de pe fata pamantului, cica ai dreptul sa le faci. Suntem cei de pe urma. Daca suntem in al VIII-lea veac, puteti sa va ganditi ca suntem cei mai de pe urma.

Sfintii Parinti asa spun, ca in al VIII-lea veac o sa se strice rau crestinatatea, o sa devina calugarii ca mirenii. Ucenicul Cuviosului care o zis cuvantul asta l-o intrebat: „Pai mirenii cum o sa fie?” – „Mirenii o sa fie ca dracii, ca ispitele”. Vezi? Si incet, incet, vedem cu ochii nostri ca asa e. Si partea femeiasca si partea barbateasca umbla fara nici o rusine cu fel de fel de mode prin mijlocul oraselor. Fara nici o rusine!

Dar acuma, cand s-o declarat Dreptul Omului sa fie liber de orice opreliste? Puteti sa va inchipuiti unde o sa ajunga omenirea… De aceea, trebuie bagare de seama. Noi avem destule invataturi si drumul mantuirii fiecaruia dintre noi este deschis si foarte lesnicios de urmat, numai trebuie bagare de seama. Trebuie luare aminte. (Conv. cu studenti romani)

***

Ne daramam cu totul… Dar sa tinem cu respect si cu sfintenie sfaturile Bisericii, ca Biserica niciodata nu a cazut si vesnic ne sfatuieste numai cele bune. (2003).

Antihrist

Daca eu sunt crestin-ortodox, de ce sa ma inchin lui Antihrist? Pai, Antihrist asta insemneaza – contra lui Hristos. Toti  sfintii care au proorocit venirea lui Antihrist spun cat de bun o sa fie el cand o sa se suie pe tron, cand o sa-l puna, ca el o sa fie conducatorul intregii omenirii. O sa fie cel mai milostiv, cel mai curat, cel mai contra faradelegilor, cel mai rau contra idolatriei. Ei, dar dupa ce se va inchina toata omenirea lui, de-acuma o sa inceapa sa-si arate rautatea. Imparatia lui Antihrist s-a apropiat, dupa cum scriu Sfintii Parinti, ca vedem Inceputul inceputurilor, se lucreaza pentru imparatia lui Antihrist. De aceea, trebuie sa respectam cu sfintenie credinta noastra adevarata, ca sa putem capata Imparatia Cerurilor. (2003)

***

In timpul lui Antihrist o sa fie atatia sfinti mucenici ca in timpurile normale, inca o sa-i intreaca pe cei dintai. Cum au fost atatea milioane si milioane de sfinti mucenici, asa o sa fie multi sfinti mucenici si in timpul lui Antihrist.

– Dar Antihrist, cand o sa vina, o sa spuna „ eu sunt Antihristul”? Cum il cunosti? Cum o sa-l cunoastem?

– Apoi nu, ca el o sa vina dupa cum se spune, ca o sa fie cel mai bun om din lume, cel mai milostiv, cel mai apropiat de Dumnezeu.O sa vina incet, incet, incet, pana il vor pune pe tron, pana vor declara ca el e conducatorul omenirii. Da, asta-i.

– Bine, si daca el vine cu viclenie, nu declara ca este Antihrist, atunci tu cum il recunosti?

– Ei, noi stim din Sfintele Scripturi ca cel care lucreaza in felul acesta este Antihrist.[1]

– Dar in istorie au fost multe situatii, cand cu comunistii etc., si s-a spus ca e lucrarea lui Antihrist. A fost Antihrist acolo?

– Antihrist n-a fost, dar au fost inaintemergatorii lui Antihrist.

– Si de unde stim ca n-o sa fie alti inaintemergatori si o sa fie Antihrist insusi? Ca situatiile de genul acesta sunt multe in istorie, cu greutati mari.

– Fiecare avem o cunostinta, unul mai bogata, altul mai simpla, altul simpla de tot, dar stim care e adevarul, care-i credinta noastra, care-i credinta ortodoxa. Aceea s-o tinem. Cat de prosti sa fim, cat de simplu sa cunoastem, stim ca cel care tine credinta este cu Dumnezeu.

Asa cum suntem noi, oamenii de-acuma, care n-ascultam invataturile Bisericii si ne facem voile noastre, de la sine ne dam in bratele ispititorului. Bineinteles ca atuncea cu Antihrist o sa fie fatis toata lumea. Daca ai pecetea [lui Antihrist] pe mana, ti se deschid toate portile, la banca, oriunde te duci, fiindca numarul acela-i facut cu mestesug in asa fel ca deschide portile. Vezi ce minunatie, ce „intelepciune”?

Dar Antihrist vine cu viclenie. Ei, sigur ca da. Ne spune Sfanta Scriptura ca intai o sa fie bun. Dar noi stim din Sfintele Scripturi ca regele evreilor e Antihrist. El o sa fie rege, o sa fie imparat. Dar n-o sa fie cu trupul asa, in haine de imparat. Ca un presedinte, cam asa o sa fie. Daca tu nu stii ca-i Antihrist si il accepti la inceput, ca el nu va spune ca e impotriva lui Hristos, si pe urma se intoarce si iti dai seama ca-i Antihristul, atuncea esti vinovat daca inainte i-ai slujit, ai facut voia lui? Ce faci atuncea? Atuncea te pocaiesti.Te pocaiesti si te impotrivesti lui Antihristsi Dumnezeu n-o sa te judece, nu? Nu trebuie sa te dezndajduiesti, ca „uite, m-a viclenit”… Sigur ca da. Ma duc, „iarta-ma, Doamne, ca am gresit, am gresit!” Ca vezi, Mantuitorul vesnic ne cheama:

„Veniti catre Mine toti cei osteniti si insarcinati. V-ati ostenit, nu mai puteti acuma, cei departe de Mine. Eu pentru pacatosi m-am pogorat si am tras atatea urgii omenesti. Veniti ca numai la Mine veti capata Adevarul, numai la Mine veti afla Adevarul”.

Oricand Dumnezeu ne imbratiseaza si ne iarta, ca omu-i faptura lui Dumnezeu, de mainile lui Dumnezeu au facut omul si i-a suflat duh de viata. (26-12-2003)

(…)

***

Antihrist, cand o sa vina, tot asa o sa vina: bland, smerit, contra faradelegilor, contra cutare. Cel mai bun om, cel mai „sfant” de pe fata pamantului o sa-l socoteasca lumea, pana cand va lua puterea… Si pe urma o sa arate rautatea lui, caci o sa se instaleze toata puterea diavoleasca intr-insul. Dar, ca sa insele omenirea, la inceput o sa fie cel mai drept, cel mai milostiv, cel mai curat, cel mai contra faradelegilor, contra idolatriei, pana va pune mana pe conducere. Asa scrie Sfanta Biblie, asa scrie in sfintele scrieri.

(…)

Vezi, bunatatea lui Dumnezeu i-a insuflat pe Sfintii Apostoli §i pe Sfintii Prooroci sa prooroceasca ce o sa se intample cu omenirea. De aceea, acuma stim cu totii, dupa toate scrierile Sfintilor Parinti ale Sfintilor Prooroci, ca vine Antihrist.

Sunt unii care zic: „A venit! A venit! A venit!”, dar vezi ca niciuna din proorociile care le-o spus proorocii nu spune ziua si ceasul si cutare. Dar noi putem constata ca e aproape, dupa lucrarea omenirii, dupa felul in care omenirea se indeparteaza invederat de Adevar si se implica in cele de-a stanga. Ca lumea in cel rau zace, ideile oamenilor se indreapta spre lumea aceasta. Lumea aceasta o stapaneste ispititorul. Eh, fie voia Domnului! (12-01-2004)”.

Note:

[1] II Tesalonicieni 2,9-10 (Iar venirea aceluia va fi prin lucrarea lui Satan, insotita de tot felul de puteri si de semne si de minuni mincinoase, si de amagiri nelegiuite, pentru fiii pierzarii, fiindca ei n-au primit iubirea adevarului, ca ei sa se mantuiasca“.)

(din: Staretul Dionisie, Lumea în vremurile de pe urma, Editura Prodromos, 2010)

Cititi si:

***

***


Categorii

1. Slider, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Parintele Dionisie Ignat de la Colciu, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Uniunea Europeana (UE), Vremurile in care traim

Etichete (taguri)


Articolul urmator/anterior

Comentarii

45 Commentarii la “PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Modernitatea şi mândria
  Şi noutăţile ştiinţei
  Ne fură şansa mântuirii
  Şi strâmbă căile credinţei,

  Lăsând ortodoxiei astăzi
  Doar străluciri exterioare,
  Prin fapte şi-n lucrarea minţii
  Ce pururi duc la înşelare.

  Ne-am înrobit deplin Mamonei
  Şi noului tehnologiei
  Şi-am cheltuit şi viitorul
  Şi şansele economiei.

  Averea ţării am vândut-o
  Şi cele sfinte ne-am distrus
  Când am urmat ofertei lumii
  Şi vrăjii vieţii din apus.

  Şi chiar ajunşi în sărăcie
  Şi fără nici un ajutor
  Apusul încă ne’nrobeşte
  Tăind din pâinea tuturor.

  Acesta-i preţul libertăţii
  Trăite fără Iisus
  Şi a îcrederii totale
  În ,,izbăvirea’’ din apus.

  E preţul lipsei de credinţă
  Şi-a trăirii libertine,
  A creditului dat Mamonei,
  Ce ne-a răpit banul de…mâine.

  Dar şi’nrobiţi şi fără muncă
  Încă ne’ncredem în apus
  -Încredinţaţi că ni-i savare-
  Şi ignorându-l pe Iisus.

  Dar făr’de pâine, fără muncă
  Şi la ,,cei mari’’ îndatoraţi
  Ne vm urâ, ne vom ucide
  Şi vom pieri neândreptaţi.

  Că orbi fiind nu vedem cursa
  Şi viclenia celui rău,
  Nici şansele de mântuire
  Ce ni le’oferă Dumnezeu,

  Prin vieţuirea ortodoxă
  Pe calea sfinţilor părinţi
  Prin milă şi’ntrajutorare
  Şi ascultarea de cei sfinţi.

 2. Doamne ajuta!

  Ca orice Batran autentic,Parintele Dionisie nu spune ceva nou,pe care sa nu-l fi spus si Sfintii Parinti.Si nici macar nu il spune intr-un chip “seducator” dupa masura omeneasca.Dar CUVINTELE SALE AU MAI MULTA PUTERE DECAT TRATATE INTREGI de teologie,pentru ca sunt traite,sunt nascute din sudoarea si lacrimile nevointei,lucru cu adevarat rar la oamenii de azi,fie mireni sau monahi.
  Cel care va pune la inima cuvintele acestea si se va stradui sa le urmeze,
  va avea numai de castigat;va intelege ca dincolo de simplitatea lor se ascunde
  CALEA,ADEVARUL SI VIATA,HRISTOS INSUSI,POGORAT IN INIMA UNUI BATRAN FRUMOS DIN SFANTUL MUNTE.
  (Descriere facuta de Arhimandritul Efrem,Egumenul Sfintei si Marii Manastiri Vatoped din Sfantul Munte Athos)

 3. Va rog sa ma iertati.Unde ne ducem noi?necuratul ala de aghiuta are sapte mii de ani si nu doarme si nu mananca,dar zic sfintii parinti ca e ca o vrabie pentru omul care traieste dupa poruncile Domnului nostru IIsus Hristos.Cred ca omul este cel mai de pret margaritar pentru Dumnezeu,noi mirenii,care numai poate intrezarim ortodoxia in fiinta noastra,suntem feriti de rele cu rugaciuni care se urca la cer fara stiinta noastra,ca noi nu stim sa ne rugam si invatam limba ortodoxa ca un copil care invata abecedarul,dar nu suntem la litere,ci numai la liniute si la puncte si virgule si nu ascultam de cineva care stie sa faca si fraze.Am vazut oameni trasi in barca, care se invata cu tacerea din cauza pacatelor proprii si traiesc nestiuti de lume,dar ca imparatii fara Imparatie se bucura in inimile lor,fiindca stiu pentru ce si am mai vazut oameni care se ineaca fiindca nu cunosc ca pot fi trasi si salvati,dar ar vrea solutia si nu fac ce trebuia pentru ca mintea lor nu este invatata cu simplitatea ci cu iutimea si cu ascunderea gandurilor prin vorbe.Domnul nostru a zis bine:-Fara de Mine nu faceti nimic.Si ne-a dat de inteles:Cu Mine va invatati.Ce Doamne?-Cum sa va traiti viata,dar sa o faceti cum ati invatat din mosi stramosi.Imi aduc aminte cand mi-a spus prima data Parintele meu ca ma iarta de toate cate am spus la Taina,am simtit dupa aceea ca mi-a murit mintea.Pana atunci citisem multi ani si din Pateric si din Filocalii si din Sfintii Parinti,dar parca mi s-a desfiintat tot dupa prima spovedanie.Atunci este inceputul cel bun,dar nu este nimic garantat,numai ni se da nadejdea.
  Cheama-I Doamne pe toti la marturisire!

 4. Pingback: Război întru Cuvânt » Din cuvintele prorocesti ale Cuvioasei schimonahii Macaria: “CURAND TOATE VOR VENI UNA DUPA ALTA. DOMNUL STIE CUM SA-I ASCUNDA PE AI SAI”
 5. Pingback: Război întru Cuvânt » Cuviosul Dionisie de la Colciu risipeste tulburarea cu privire la actele electronice, pecetluire si vinovatie: “TOTUL ESTE VOINTA OMULUI… NUMAI CAND TI SE CERE O LEPADARE DE HRISTOS, ATUNCEA E PRIMEJDIE!“
 6. Pingback: Război întru Cuvânt » SA RECITIM IMPREUNA… (I) … avertismentele si prorociile Sfantului Lavrentie de Cernigov (†20 ianuarie 1950): “Sa umblati la biserica cat inca se mai poate!”
 7. Pingback: Război întru Cuvânt » Evanghelia eshatologica de la Luca, foarte importanta mai ales pentru zilele noastre: “LUATI SEAMA SA NU FITI AMAGITI!”
 8. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Semne promitatoare in bisericile surori greaca si rusa. CRITICI LA NIVELUL CEL MAI INALT AL IERARHIEI BISERICII RUSE FATA DE PROIECTUL CARDULUI ELECTRONIC. Parintele Theodor Zisis si IPS Serafim din Pireu despre cardul cetate
 9. Pingback: Război întru Cuvânt » STARETUL DIONISIE IGNAT DE LA COLCIU – 7 ani de la mutarea la Lumina neinserata: “Fratilor, paziti dragostea!”
 10. Pingback: Război întru Cuvânt » Parintele Dionisie Ignat de la Colciu despre SPOVEDANIE SI IMPARTASANIE (plus audio si video)
 11. Pingback: Război întru Cuvânt » DIN PROFETIILE CUVIOSULUI AMBROZIE LAZARIS: “Vor veni ani grei, dar nu va temeti!”
 12. Pingback: Război întru Cuvânt » HARUL DUHULUI SFANT – SINGURA ARMA A CREDINCIOSILOR in fata lui Antihrist si a inaintemergatorilor lui
 13. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Analistul Gerald Celente ”profeteste” ca revoltele din tarile arabe si din Spania deschid calea razboiului mondial, pentru care a si fost provocata criza. SE AUDE ZANGANITUL ARMELOR? DE CE ROMANIA AR PUTEA FI UNUL DIN PRI
 14. Pingback: Război întru Cuvânt » PICATURI DE HAR DE LA STARETUL DIONISIE (2): “Astazi nu mai este dra­goste pentru ca nu mai este sinceritate”, “EGOISMUL este arma atomica a Satanei”
 15. Pingback: Război întru Cuvânt » STARETUL DIONISIE IGNAT: “O sa fie schimbari mari. Conducatorii omenirii de astazi sunt hotarati sa distruga omul”. CE INSEAMNA ‘AL OPTULEA VEAC’?
 16. Pingback: Razboi întru Cuvânt » Adevaratul MARE PERICOL si cursa in care cad inclusiv patriotii sinceri: “SA VINA UN GUVERN EUROPEAN SAU MONDIAL SA NE SCAPE DE BASESCU!…”
 17. Pingback: Fiara, Antihristul si profetul mincinos in talcuirea Vladicai Averchie Tausev ("Apocalipsa Sfantului Ioan: un comentariu ortodox")
 18. Pingback: ANTIHRISTUL ESTE "MESIA" ASTEPTAT ASTAZI DE EVREI - marturiseste in fata unui rabin Mitropolitul Serafim de Pireu. Ce este si ce rol are CABALA?
 19. Pingback: PARINTELE ARSENIE BOCA si CELE SAPTE SURLE (III). Despre sfarsitul lumii, Antihrist si A Doua Venire: “SFANTA LITURGHIE MAI TINE LUMEA”
 20. Pingback: Bine ati venit in inchisoarea economica UE! ARBEICHT MACHT FREI
 21. Pingback: CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (II) “Eu sunt impotriva Europei! Ma rog din tot sufletul sa nu intrati niciodata in UE!” (VIDEO) -
 22. Pingback: IPS BARTOLOMEU ANANIA DESPRE APOCALIPSA, vanzarea fratilor, rabdare si “profetii improvizati, cu pofta de publicitate” de pe internet (audio) -
 23. Pingback: PS SEBASTIAN DESPRE VREMURILE NOASTRE SI PREGATIREA PENTRU SFARSIT: “Apocalipsa nu e o poveste, poate veni oricand… Bancherii lumii sunt pradatorii care au generat criza economica” (si AUDIO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: PARINTELE PAISIE AGHIORITUL DESPRE ANTIHRIST: “Totul va deveni un spital de nebuni. Vin ani grei, vom avea incercari mari. Crestinii vor avea mare prigoana. OAMENII NICI NU INTELEG CA TRAIM IN SEMNELE VREMURILOR” -
 25. Pingback: CUVIOSUL DIONISIE IGNAT: SFATURI PENTRU ADEVARATA VIATA DUHOVNICEASCA. “Sa sfatuiesti cu blandete, nu ca si cum ai ordona, sa ai smerita cugetare!” -
 26. Pingback: Profetia pustnicilor nemteni transmisa SFANTULUI VARLAAM, MITROPOLITUL MOLDOVEI (30 august) despre vremurile din urma si caderea Moldovei: “Vor pune biruri si pe aerul lasat de Dumnezeu” -
 27. Pingback: File de sfintenie romaneasca ne(re)cunoscuta (V): PARINTELE ILARION FELEA – DE LA TABORUL RUGACIUNII LA MARTURISIREA DESPRE ANTIHRIST -
 28. Pingback: Reportaj In Premiera despre PSIHOZA APOCALIPTICA 2012. Negustorii spaimelor, aventurierii sfarsitului lumii si… profetiile parintelui Arsenie Boca (VIDEO) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 29. Pingback: “GATA PENTRU… INCEPUTUL LUMII” (emisiunea In premiera). Mesaje NEW AGE despre apocalipsa 2012 si neomilenarismul pr. Constantin Necula [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 30. Pingback: Parintele Arsenie Boca despre VIITORUL ROMANIEI: “O iubeste Dumnezeu? Sa se astepte la bataie!” -
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate