POPORUL ROMÂN, CĂZUT, MURIBUND, ÎNCONJURAT DE VULTURI ȘI HIENE. Se va mai ridica la viață la chemarea lui Hristos? (PR. CEZAR AXINTE in duminica Referendumului)

19-10-2018 Sublinieri

Extras din predica Părintelui Cezar Petru Axinte (Capela Tinerilor din Mamaia) – Duminica a 20-a după Rusalii, Învierea fiului văduvei din Nain – 7 octombrie 2018 [In duminica Referendumului]:

“… Iata, poporul nostru sta si el acuma pe o nasalie, asa, sa spunem. Sarmanul a fost contaminat de virusul acesta, a fost contaminat de duhul acesta demonic care, intr-o masura mai mare sau mai mica, a lucrat in fiecare dintre noi. Si, intr-un fel sau altul, s-a produs o satanizare, mai mare sau mai mica, dat fiindca iata, poporul, sarmanul, sta asa, intins ca fara vlaga, ca fara viata, ca fara putere, pe o nasalie. Il batjocoresc toti, il ataca toti in fibra cea mai intima si el abia daca poate reactiona.

“Am vazut odata un copilas intr-o fotografie, in Somalia parca se intampla aceasta [in Sudan, in 1993 – n.n.], ei erau sarmanii ucisi acolo pe capete, lupte de tot felul pentru putere, pentru supravietuire, pentru apa. Bineinteles ca isi bagasera marile imperii coada acolo si de acuma incepusera sa se starpeasca unii pe altii, de acelasi neam, doar ca poate ca triburi diferite. Si in exodul lor de acolo, sa scape cu viata, mama flamanda si insetata a cazut la pamant, a murit. Si avea un copilas care a cazut si el acolo, nimeni din cortegiul acela nu s-a aplecat sa ia copilul. Doar un american care urmarea, sa zicem, spectacolul vietii, si dorea numaidecat un premiu pentru fotografie, a venit si a facut acelui copil o fotografie. Si cum era fotografia? El era, sarmanul, asa slab si decrepit si [scheletic, rahitic] si cum mai era el, statea si plangea, nu se putea misca de slab ce era si in jurul lui erau vulturi, si aceia veneau si voiau sa-l manance de viu si el mai avea cate un instinct din acesta de supravietuire si aceia se speriau. Instinctiv si animalele se dadeau un pas inapoi. Poate un scancet, poate un tipat, poate un gest din mana ii mai speria. Dar, la urma, sigur, tot ce avem din aceasta poveste este aceasta fotografie cu vulturii care il inconjurau, in mod fatidic – putem sa ne gandim ce s-a intamplat, implacabil [totusi copilul a fost ajutat atunci sa supravietuiasca, fiind dus la o baza ONU din zona, dar avea sa moara totusi cativa ani mai tarziu, n.n.]. Acest ziarist a luat premiul Pulizer pentru fotografie, pentru jurnalism, si dupa catva timp s-a spanzurat. […]

Inchid paranteza, cam asa parem noi ca aratam acum, asa arata poporul, ca si copilul acela, inconjurat de hiene, de necrofagi, de vulturi care abia asteapta sa il inghita de viu. Sta poporul intins ca si cum nu mai are viata in el, orice i-ai face pare ca nu mai reactioneaza. Si, dintr-odata, se aude totusi acest cuvant mangaietor: nu plange!

Mama noastra, Biserica, plange, fratiile voastre la spovedit am auzit ca plangeti, aveti sufletul foarte catranit, foarte ingreunat, foarte apasat de tot ce se intampla, de reactia noastra. Fiindca noi parem ca suntem cazuti de la san, fara mama, fara tata, abandonati, si de-abia mai avem o scanteie de viata care sa mai tina pentru un anumit timp la distanta hienele. Si totusi Hristos ne spune: nu plange! Nu plangeti pentru ca, iata, Eu am biruit moartea, nu plangeti pentru ca acel duh care a produs o boala in popor va fi alungat. Cu o singura conditie: ca poporul sa voiasca sa vina la mama, ca poporul sa isi recunoasca mama, ca poporul sa-si caute sanatatea. Asta se va vedea in timp, dar, de asemenea, va tine si de noi.

Asa ca, desi nimic nu pare a se indrepta spre o zona pe care o asteptam… Dezideratele noastre, iluziile noastre, parerile noastre, par sa fie surpate intr-o clipa. Dar avem acest cuvant al Mantuitorului Iisus Hristos: Poporule român, tie iti zic, ridica-te! AMIN”.

(desen de Gabriela Mihaita David)

 

CINE A INABUSIT SAMANTA NEAMULUI ROMANESC? Parintele Cezar Axinte: “Focul e la gardul nostru, iar noi parca suntem inerti, paralizati, sufletul nu mai poate sa vad limpede”. OTRAVA UCIGASA A IDEOLOGIEI (NEO)MARXISMULUI si faurirea “OMULUI NOU” CARE IL VA INSTALA PE ANTIHRIST IN APLAUZE (audio + text)

CUVANT GRAV SI IMPORTANT (pentru) DUPA REFERENDUM, in duh profetic, al Parintelui Cezar Axinte (Constanta): ESTE VREME DE CERNERE, DE “APOCALIPSĂ”, DE “RIDICARE A VĂLULUI”. “De acum războiul se mută într-o altă dimensiune, va fi mult mai deschis, mai descoperit. Războiul se duce împotriva lui Hristos şi a celor care Îl urmează”

Predica Parintelui TUDOR CIOCAN despre IMPLICATIILE REZULTATULUI REFERENDUMULUI (audio + text): “Va veni o perioada foarte grea pentru noi, ca Biserica. NE INDREPTAM SPRE O NOUA DICTATURA. Acum, ca popor, ne-am dezis de Dumnezeu. Dintr-un neam crestin ne-am transformat intr-o populatie”

“SABIA” REFERENDUMULUI, MOMENTUL ADEVARULUI, ZILELE CERNERII si MORTII VII de langa noi – GENERATIA CARE A ALES LEPADAREA DE HRISTOS. Apocalipsa in direct sau eliberarea Fiarei. SODOMA – PAMANT ROMÂNESC?! “Nu pot să rămân mut în fața ipocriziei: să citezi pe Iisus Hristos – Dumnezeu şi apoi să Îl arunci la coș. Nu am văzut o perfidie atât de mare de la Carantania încoace”

FEMEIA GARBOVA ASTAZI: Un popor garbovit de ploconiri, linguseli, LIPSA DE VERTICALITATE; o omenire tip “Prikoke”, COCOSATA DE PACATE si MANIPULATA sa se simta “LIBERA” cand este mai ROBITA si sa fie fericita SCORMONIND IN GUNOAIELE LUMII. Cum arata omul in-dreptat de Hristos?

“Ca să-i poţi stăpâni pe oameni, ca să-i poţi manevra trebuie să le distrugi sistemele valorice. Aşa se loveşte în Biserică şi după aceea în familie. Și, dacă-i dezbini până la individ, atunci mult mai uşor poţi să-i controlezi”. PĂRINTELE IUSTIN DE LA OAȘA despre NEAM și FAMILIE, DEZBINARE și IUBIRE. Cum ne apărăm valorile? (și VIDEO)

“Domnul știe ce face” – PUTEREA SALVATOARE A NE-CÂRTIRII și PERICOLELE DUPLICITĂȚII. Învățăminte duhovnicești de mare preț din interviurile doamnei ASPAZIA OȚEL-PETRESCU, mărturisitoarea și pătimitoarea pentru Hristos: “România de astăzi este total debusolată, iar noi, ca popor, am decăzut, am devenit masă de manipulare. Bolşevismul n‑a pierit, ci a îmbrăcat o altă formă”

Parintele Arsenie Boca si IPS Teofan: “Ridica-te si umbla!” DE UNDE INCEPE SI CUM SE VINDECA SLABANOGIREA NEAMULUI?

Parintele Arsenie Boca despre VIITORUL ROMÂNIEI: “O iubeste Dumnezeu? Sa se astepte la bataie!”

PARINTELE ARSENIE BOCA – pomenirea plecarii in Vesnicie a marelui mijlocitor si luminator al neamului. DARURILE si CRUCEA PARINTELUI ARSENIE. Cand un neam isi tradeaza rostul, sa se gateasca de pedeapsa!

PROFETIILE PARINTELUI ARSENIE BOCA DESPRE ROMÂNIA: “România va fi inconjurata de flacari… Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne”

PARINTELE DIONISIE IGNAT DESPRE VREMURILE DIN URMA SI ANTIHRIST (III): “Sa facem rabdare si sa ne pregatim, mai cu seama noi, poporul român!”

“Măi, fraţi români, noi n-am ieşit încă din PĂGÂNISMUL nostru, care se manifestă astăzi prin VRĂJITORII la nesfârşit, prin BLESTEME la nesfârşit!”

PARINTELE IOANICHIE BALAN, mult-ostenitorul Sihastriei, slujitorul neobosit al neamului sau: “SALVAREA NOASTRA ESTE RUGACIUNEA. LUMEA ESTE LA O RASCRUCE. Strigati mai tare, mai mult, sa auda Dumnezeu strigatul romanilor”

Avertismentele profetice ale Parintelui Ioanichie: “SA NU RAVNITI LA FERICIREA CELOR DIN OCCIDENT! E vremea sa ne rugam! Vremea s-a scurtat, anii cei grei s-au apropiat“. CAT TIMP MAI POATE DAINUI ROMÂNIA?

“Daca neamul nu este aproape de Dumnezeu se va dizolva”. PUNTE DE LACRIMI, de Ziua Nationala, pentru un POPOR RISIPIT, DEZBINAT SI MANIPULAT. Avertismentul PARINTELUI IOANICHIE BALAN: “Nu ne va scoate nimeni din Carpati daca nu-L vom scoate noi pe Hristos din inima si din casele noastre”

“Scrisoarea” Sfantului Andrei catre români: VIN ZILE GRELE PENTRU VOI, NEAM CRESTIN!/ Tinerii ”bogati” in pretexte pentru a nu urma lui Hristos/ INFRICOSATORUL MARTIRIU AL SFANTULUI FILUMEN/ Despre singuratate

PREDICI la DUMINICA SFINTILOR ROMÂNI (audio, text): “Sa cerem ajutorul sfintilor români si al SFINTILOR INCHISORILOR pentru vremurile grele prin care trecem!”. CUM POATE PIERI NEAMUL CAND SE STRICA “SAREA PAMANTULUI”?

Predica puternica (audio+text) de la PUTNA despre globalizare, DISTRUGEREA RADACINILOR si provocarea sfintilor români. “CAT COSTA UN SUFLET IN ZIUA DE AZI? NE VINDEM CREDINTA SI TARA PE CATIVA EURO”

SFANTUL CONSTANTIN BRANCOVEANU – domnitorul emblematic pentru lumea veche românească si ceasul Judecatii neamului. CUM S-A SFARSIT O LUME prin UCIGASA INVIDIE si TRADAREA DE FRATE. Cum cade si de ce moare un neam?

Parintele Teofan Munteanu in Familia ortodoxa despre LUCRAREA RUGACIUNII in vremea “firescului caderii” generale, PRIGOANA si PIEIREA NEAMULUI: “Suntem putini, suntem ‘turma mica’. Si vom deveni si mai putini”

De ziua nationala in 2015 cu Ileana Vulpescu si Dinu Giurescu. “SUNTEM COBAII UNEI PUTERI SUPRASTATALE. E UN HAOS ORGANIZAT”/ “CE MAI E NATIONAL IN ROMÂNIA DE AZI?” (Video)

ȚARA NOASTRĂ… E A NOASTRĂ? “Urmași, ne tineți minte, o clipă-n care-o mână de oameni și cuvinte au pus un pic de suflet, un pic de tricolor, ca să-ți ramână toate, în vis, la locul lor”

“Este epoca vieţii ticăloase… Popoarele nu se pocăiesc. Noi cărbuni aprinşi sunt pregătiţi pentru omenirea care are inima împietrită…”/ PACAT, IMPATIMIRE sau MENTALITATE STRICATA: pentru ce ne mustra mai mult Dumnezeu?

Arhim. Nectarie Mulațiotis: “NOI CA POPOR NE-AM INDEPARTAT DE HRISTOS SI DE ACEEA DUMNEZEU A PERMIS SA NE CONDUCA TIRANII. Norii negri si marea ceață se apropie. Suntem in fața celui de-al treilea razboi mondial“


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Invierea fiului vaduvei din Nain, Preot Cezar Axinte, România, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

18 Commentarii la “POPORUL ROMÂN, CĂZUT, MURIBUND, ÎNCONJURAT DE VULTURI ȘI HIENE. Se va mai ridica la viață la chemarea lui Hristos? (PR. CEZAR AXINTE in duminica Referendumului)

 1. “E clar că este nevoie de pocăinţă sinceră, de îndreptarea vieţii noastre, de rugăciune cu durere către Domnul, astfel încât Domnul să se milostivească de noi, să ne trimită oameni capabili de jertfă la conducere. De aici trebuie să începem, după îndemnul Sfinţilor, cum spunea și Sf. Paisie Aghioritul, dacă unii dintre noi s-ar strădui să-și îndrepte viaţa lor, s-ar îndrepta o mică parte din Biserică, iar dacă fiecare dintre noi s-ar strădui să-și îndrepte viaţa, s-ar îndrepta toată Biserica. Din păcate, (spunea Sfântul) acest lucru cere jertfelnicie, sacrificii, astfel încât noi doar ne judecăm unii pe alţii, pentru că acest lucru este ușor. Dacă majoritatea dintre noi doresc o viaţă ușoară, fără sacrificii pentru aproapele, de unde să aleagă Domnul oameni de jertfă care să ne conducă ??? Cei care candidează sunt în marea lor majoritate mânaţi de interese proprii.
  Concluzia apare de la sine, noi nu ne VREM să ne îndreptăm viaţa, politicienii își văd de interesele lor și am ajuns în această situaţie fără ieșire. Nu-i clar că ÎNDREPTAREA poate pleca doar de la noi ?
  Numai dacă VREM acest lucru, că dacă nu vrem nu mai este nimic de făcut…
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!”
  Mi-am citat o parte din propriul comentariu scris astăzi, puţin mai devreme (când cuvântul părintelui Cezar Axinte de mai sus, nu era postat încă) la postarea fraţilor admini despre blocarea proiectului parteneriatului civil, ca răspuns la un alt comentariu de acolo… Am rămas plăcut surprins de faptul că și părintele a ajuns la aceeași concluzie, evident prezentată mult mai plastic și mai convingător…
  Iertare și Doamne ajută tututor !!!

 2. Este o mare asemanare intre lumea hienelor si cea a feminismul LGBT neomarxist, precum si intre lumea leilor si societatea conservatoare, traditionala.
  În lumea mamiferelor este aproape universala dominatia masculilor, dar societatea hienelor este dominata de femele. Cel mai batrân mascul este subordonat celei mai tinere femele. De asemenea, femelele sunt mai grele decât masculii.
  Hiena patata – se deosebeste de celelalte rase de hiene prin faptul ca femela are un simulacru de organ sexual masculin.
  Leii si hienele se angajeaza adesea în lupte pentru putere, leii masculi facând eforturi mari pentru a ataca si ucide hiena-matriarha a clanului, în timp ce hienele vâneaza puii de leu.
  Cam asa reactioneaza leii fata de regina hienelor
  https://www.youtube.com/watch?v=o0akqcu-ujw

  Cei mai NEÎNFRICAŢI oameni din lume pun cu BOTUL PE LABE cele mai SÂNGEROASE BESTII.
  https://evz.ro/imblanzitorii-de-hiene-din-africa-barbatii-neinfricati-care-au-reusit-sa-dreseze-unele-dintre-cele-mai-periculoase-animale-galerie-foto.html

  Unde ne sunt leii?

 3. Sunt pe lumea asta fotografi și …fotografi plini de omenie. Aveţi mai jos mărturia unui fotograf român, care parcurs cu o motocicletă cu ataș, alături de soţia și copilul său, 28.000 de km, trecând prin 56 de ţări …

  https://viitorulromaniei.ro/2017/10/06/aventura-lui-mihai-barbu-abia-intors-din-mongolia-cand-vii-din-asia-centrala-romania-e-o-tara-foarte-europeana/

 4. “Reporter : Pe unde ați dormit?
  Mihai Barbu : Mai mult la cort, dar am stat și în niște camere de hotel de… Te luai cu mâinile de cap!

  Reporter : Și uite că nu v-a omorât nimeni.
  Mihai Barbu : Poate că e adevărat proverbul că Dumnezeu îi ajută pe cei curajoși. Dar să știi și că pe lumea asta sunt mult, mult mai mulți oameni buni decât oameni răi. Știu că pare greu de crezut, dar așa e: sunt mai mulți oameni buni pe lume! Nu e ca la televizor, nicăieri. Ăsta e mesajul care aș vrea să rămână. Sunt foarte mulți oameni buni! Care te ajută, îți întind o mână…”

  Aţi auzit ? În lume “sunt mult, mult mai mulţi oameni buni “…, “nu e ca la televizor, nicăieri”…
  Am selectat fragmentul de mai sus, din interviul cu fotograful călător Mihai Barbu (pe care îl puteţi citi în link-ul din comentariul meu de mai sus) , care mie personal mi-a dat curaj și putere în lupta cotidiană cu stăpâniile și puterile întunericului din văzduh.

 5. Pingback: Scene socante in Ialomita, unde enoriasii s-au revoltat pe PS Vincentiu (Video). Episcopul a oprit oamenii sa intre in altar, ca semn de doliu pt Referendum. Ce intelegem de aici?
 6. Pingback: “Cred că simţiţi un DUH RECE care trece prin mijlocul poporului acestuia. AM DEVENIT CA NEAMUL DIN GADARA CARE L-A SCOS AFARA PE HRISTOS… Într-un fel de pogorâre a duhului necurat peste noi, ne credem cu toții pricepuţi, cunoscători ş
 7. Pingback: PREASFINȚITUL SILUAN, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia – CUVINTE DE MAXIMĂ GRAVITATE DUPA REFERENDUM: “A venit ceasul Săptămânii Pătimirilor Bisericii. Și noi ne apropiem de Ghetsimani-ul istoriei” | Cuvântul Ort
 8. Pingback: Părintele GHELASIE ȚEPEȘ, starețul Mănăstirii Sf. Dimitrie din Sighișoara, după REFERENDUM: “Pregătiti-vă de răstignire! Oamenii lui Dumnezeu vor fi răstigniți, dragilor! De ce suferă poporul ăsta român? E MÂNDRU, DOMNULE, MÂNDRU!
 9. Pingback: DEZ-AMĂGIRILE NECESARE ALE REFERENDUMULUI “PICAT”. Părintele Ciprian Grădinaru (Belgia) în revista “Familia ortodoxă” (I): “Constatăm o întunecare a conştiinţei greu întâlnită la o asemenea scară în istoria omen
 10. Pingback: INTERVIUL INCENDIAR DIN “FAMILIA ORTODOXA” AL PARINTELUI MELCHISEDEC, staretul manastirii PUTNA, despre ROBIA ECONOMICA, POLITICA si MORALA a poporului român de astazi si LUPTA IMPOTRIVA FAMILIEI SI A NORMALITATII: “Acum asistam la o no
 11. Pingback: PĂRINTELE CIPRIAN GRADINARU (Belgia), NOU INTERVIU INCENDIAR în “Familia ortodoxă”: “Cred că vor mai urma şi alte TULBURĂRI ÎN BISERICĂ. Va trebui multă smerenie, rugăciune, discernământ, şi mai ales HAR pentru a putea răm
 12. Pingback: Părintele Cezar Axinte (VIDEO+TEXT) despre DEMONIZAREA LUMII prin DESFRÂNAREA NERUȘINATĂ, IDEOLOGIA DE GEN, ACCEPTAREA PRUNCUCIDERII ș.a.: “Pare că între poporul român şi Dumnezeu este un munte uriaş de păcate. Astăzi, LUCRAREA DEMONICĂ
 13. Pingback: 1 an după referendumul eșuat al normalității. LECȚIA NEÎNVĂȚATĂ a “elitei” Bisericii, TUPEUL INFINIT AL IMPOSTURII TOTALITARE sau CE SOARTĂ NE-AM ALES CU MÂNA NOASTRĂ | Cuvântul Ortodox
 14. Pingback: “Cred ca simtiti un DUH RECE care trece prin mijlocul poporului acestuia. AM DEVENIT CA NEAMUL DIN GADARA CARE L-A SCOS AFARA PE HRISTOS… Intr-un fel de pogorare a duhului necurat peste noi, ne credem cu totii priceputi, cunoscatori si NIMENI
 15. Pingback: ROMÂNIA, ULTIMUL BAL. “În loc să fim o ţară numai fraţi, simţim, în noua epocă barbară, c-am fost în viaţa noastră blestemaţi s-ajungem chiriaşi la noi în ţară”/ RUGĂCIUNE ÎNDURERATĂ PENTRU NEAMUL ROMÂNESC: “Sloboze
 16. Pingback: CE-AȚI FĂCUT DIN ȚARĂ? Părintele Cezar Axinte – omilie dureroasă despre un POPOR AJUNS LA O GREA CUMPĂNĂ, gârbovit, îmbolnăvit și aproape PECETLUIT prin propriile alegeri. CE MAI AVEM DE FĂCUT ACUM? (video) | Cuvântul Ortodox
 17. Pingback: PARINTELE ILARION DAN la conferința de la Cluj (decembrie 2019) – AVERTISMENTE DUHOVNICEȘTI GRAVE DESPRE LUMEA ÎN CARE TRĂIM ȘI CĂDEREA POPORULUI NOSTRU: “Ce se prefigurează este un REGIM TOTALITAR TERIFIANT, care va nega tot ce ţine d
 18. Pingback: “Ne-a mai dat Dumnezeu un Post. Încă o șansă…” CARE ESTE CAUZA DUHULUI ANTIHRISTIC CARE RĂZBOIEȘTE BISERICA? | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate