PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 – video)

26-04-2013 14 minute Sublinieri

P. Elpidie mare

Vezi si:

***

“Copii, imi cereti sa va spun despre cel de-al treilea razboi mondial, imi cereti sa va spun despre tara noastra, ce se va intampla, unde se va opri aceasta cumplita situatie cu Troica.

Vreau sa stiti ceva: traim vremuri apocaliptice. Cine nu a inteles acest lucru, doarme un somn adanc. Cine nu vede ceea ce se intampla azi ca facand parte din timpul Apocalipsei nu a inteles nici ce este Apocalipsa, nici ce inseamna Antihrist.


Vreau sa stiti ca noi suntem foarte binecuvantati datorita credintei noastre in Sfanta Treime (…) Mesajul lui Dumnezeu pentru aceste vremuri cumplite este ca El ne iubeste ca o mama, iar noi suntem copiii Sai (…). Acest razboi care a inceput la nivel mondial nu este un razboi intre state, nu este un razboi ca altele, ci este un razboi pe care l-a pregatit Antihristul pentru a se gasi intr-o confruntare directa cu Fiul meu, asa ne graieste Sfanta Nascatoare de Dumnezeu. Tot acest sistem care se construieste la nivel mondial este ceva ce a fost creat de diavol cu multa maiestrie, veti vedea in curand, pentru a se razboi cu Iisus si ca sa ne castige inimile. De aceea zice Maica Domnului: Daca ma iubiti, daca vreti sa ma slaviti, credeti-ma ca cea mai mare bucurie a mea este sa-L iubiti pe Fiul meu. Oricine Il va iubi pe Fiul meu va avea curaj sa reziste , sa lupte, sa marturiseasca si sa vada acest adevar crunt al marelui razboi care se apropie, intre Iisus Hristos si Lucifer”.

Iisus Hristos, ca Om si Dumnezeu, este marea problema a conducatorilor luciferici ai acestei lumi. Iisus Hristos este Cel ce va indura inca o data o mare patimire din partea diavolului. De ce diavolul Il razboieste pe Hristos? Deoarece doreste sa Ii ia locul… de aceea si vine cu acest nume in lume: Anti-Hristos, impotriva lui Hristos. Vrea sa castige locul lui Hristos in inimile noastre. Dar ca sa ne castige inima trebuie sa i-o dam noi. Daca nu i-o dam noi, atunci acesta nu poate sa intre, orisicat ar striga furios, orisicat s-ar zbate, nu poate intra in inima noastra daca nu suntem noi de acord. Ca sa fim de acord, trebuie sa traim dupa cum doreste Lucifer si dupa cum ne dicteaza noua ordine mondiala. Prin aceasta ordine mondiala, Lucifer doreste sa faca un Guvern mondial si o religie mondiala, unind toate religiile intr-una. Vrea sa faca cea mai rea cu putinta forma de religie. Va lua chipul unei biserici care chipurile Il iubeste pe Mesia si, in numele iubirii, va uni toate bisericile, si pe cele pagane si pe cele pseudo-crestine si pe cei care nu cred in Dumnezeu.

Cand veti vedea aceste lucruri sa fie spuse din gura unor oameni chipurile duhovnicesti, patriarhi, preoti sa stiti ca venirea lui Lucifer este aproape si mai ales este aproape ultima confruntare dintre diavol si Hristos. Cand veti vedea acestea, sa stiti ca au inceput a doua oara prigoana, patimile Domnului nostru. Pentru ca sa inceapa aceasta prigoana diavolul a pregatit terenul inrobind constiintele, natiunile, conducatorii statelor lumii, sa inrobeasca insasi supravietuirea oamenilor, care va fi in mainile lui. Cand un om nu are ce manca, ar face orice ca sa aiba putina mancare.

Ceea ce nu au inteles conducatorii nostri este ca acest razboi nu este in primul rand impotriva oamenilor si a statelor, este in principal impotriva lui Hristos. Veti vedea in curand ca vor vrea sa faca cat mai multe moschei si vor incerca sa stearga semnul crucii chiar si de pe steagul nostru. Tot ce va aminti de numele lui Hristos si de dragostea Lui va fi distrus si sa stiti ca atunci va incepe marea prigoana.

Veti vedea cum musulmanii, ateii, budistii vor fi lasati sa faca ce vor dori. Ce fac musulmanii? Ce religie spune sa omori oameni? Oare Dumnezeu cel milostiv vrea asa ceva? Vor fi lasati sa ne distruga bisericile, sa violeze femei crestine, vor distruge satele crestine. Veti vedea in curand ca se vor intampla acestea. La inceput vor incepe in alta parte si apoi vor ajunge si la noi. Si din pacate, conducatorii nostri pe care i-am votat vor spune ca trebuie sa se faca moschei ca sa demonstram ca suntem toleranti (…) chiar si in Sfantul Munte se vor amesteca. Ii vor obliga pe aghioriti sa lase sa intre pe oricine. Veti vedea, vor cere sa intre pana si femei. Vor ajunge calugarii sa se gandeasca daca sa mai ramana sau nu in Muntele Athos.

Nu va puteti imagina ce au pregatit acesti conducatori satanici: isi vor bate joc de steagul nostru care va ramane fara cruce, isi vor bate joc de bisericile noastre, vor spune sa nu mai bata clopotele ca sa nu mai deranjeze lumea, sa nu mai trezeasca lumea… Toate acestea se vor desfasura in interiorul bisericii; dar nu le va pasa cand ceilalti, musulmanii vor crea probleme mari, conflicte in toata lumea ortodoxa. Cum vor reusi sa faca toate aceste lucruri? Ne vor santaja cu cele necesare supravieturirii. Cand veti vedea ca oamenii nu vor mai lua pensie sau va fi atat de mica ca nu va ajunge, nu va mai fi de lucru, vor face in asa fel incat sa nu se mai faca investitii. Nu este intamplator ca au atacat in primul rand doua tari ortodoxe: Cipru si Grecia. Vor duce poporul grec la saracie extrema si vor folosi o tactica perfida: daca vrei sa distrugi un popor, distruge-i mai intai ideologia si credinta. Vor actiona si asupra alfabetului nostru. Veti vedea ca nu vom mai avea limba pe care am vorbit-o pana acum. Vor vrea sa schimbe tot. Dar ca sa reuseasca acest lucru vor actiona ca sa ne distruga credinta in adevaratul Dumnezeu. Astfel ca oamenii nu vor mai putea sa faca fata raului.

Combinatia aceasta intre criza economica care va fi foarte puternica…v-am zis de atatea ori sa strangeti hrana pentru ca va va folosi… Grecia va suferi foarte mult de pe urma foametei si a bolilor, nu a razboiului. Deoarece din prostia noastra, in loc sa ne incredem in Dumnezeul cel in Treime, asteptam salvarea de la Troica. Si Dumnezeu a ingaduit ca Troica sa ne conduca pana si guvernul, Troica ne urmareste peste tot. Si toti acestia (n.n. politicienii ) incearca sa linisteasca lumea cum ca in cateva luni, in cativa ani, totul va fi ca inainte. Cine pacaleste pe cine? Cadem din rau in mai rau. Asta pentru ca ne-am indepartat de Dumnezeu. Ceea ce va veni este ingaduit de Dumnezeu, astfel incat multi sa infometeze si sa se smereasca, poate-poate vor dori sa se intoarca la Adevar. Pana acum El ne-a hranit, El ne-a aparat. Toti Sfintii Greciei, care sunt foarte multi, au aparat aceste locuri. Acum sa vedem cine ne va mai apara… Acesti conducatori care sunt mincinosi? Si totusi, nimeni nu are curajul sa spuna toate aceste lucruri, nu au curajul sa se impotriveasca sistemului, celor care ne conduc. Noi vrem sa spunem adevarul…

Copii, vine o asemenea distrugere economica in zona euro, incat Uniunea Economica isi traieste ultimele zile…; nici nu trebuie sa fii profet ca sa intelegi asta. Si totusi, va spun ca este si o profetie: Europa va fi distrusa. Planul conducatorilor luciferici a fost urmatorul: mai intai sa stranga toate statele intr-unul singur, apoi sa le dea bani ca sa faca o multime de lucruri, sa construiasca case, sa cumpere masini, de toate. Apoi, cand toti au fost indatorati, au declansat o asa zisa criza economica si au inceput sa ceara banii inapoi. Oamenii au inteles atunci ca nu au de unde sa plateasca, tot asa s-a intamplat si la nivelul statelor: nu au de unde sa plateasca. Cine are atate miliarde ca sa poata sa imprumute Italia, Franta, Spania, Portugalia, Grecia, Cipru pana si Germania, veti vedea in curand cum se va intoarce ca un bumerang aceasta criza si impotriva Germaniei, …cine are atatea miliarde ca sa imprumute statele lumii si acum le cere inapoi? Adica azi toate statele sunt indatorate la cineva. Acest cineva cine este? Cu multa indemanare ascund acest adevar. De ce?

Aceasta elita luciferica care a strans multi bani, multa bogatie, ia acum toate resursele naturale ale popoarelor; acestia, care sunt foarte putini ca numar, ii putem numara pe degetele de la o mana, in curand vor aduce toata lumea intr-o prima faza a celui de al treilea razboi mondial. Care este aceasta faza? Aceasta prima faza este decadere morala totala a oamenilor si distrugere economica generala. Vor face ca in aceasta Europa “unita” un stat sa se razboiasca cu altul. Acum pare sa fie unita, dar aceasta nu este realitatea… cati cunosc, inteleg aceste lucruri: unul se afla in conflict cu celalalt. Se va crea o stare generala de conflict in interiorul Europei astfel incat un stat va spune altuia: “tu traiesti pe spatele meu”; un stat va acuza pe altul si aceasta asa zisa Europa unita va avea de suferit prima lovitura (razboi): distrugere, disperare, foamete. Acest razboi economic va fi prima faza a celui de al treilea razboi mondial. Este ciudat acest razboi mondial. Nu va fi asa cum a fost primul si cel de-al doilea razboi mondial.

In acest moment la conducerea tarilor se afla dictatori care directioneaza soarta popoarelor lor asa cum le dicteaza elita luciferica formata din acesti 5 oameni. Acestia vor folosi si credinta oamenilor ca sa faca un joc foarte murdar. Vor infilitra oameni in Biserica (in aparenta ai Bisericii) in roluri cheie, pe care mai intai i-au pregatit ca sa ingenuncheze Biserica. Si ii vor obliga mai apoi, chipurile in numele iubirii, sa uneasca toate religiile intr-o pan-religie ecumenista. Vor construi temple pentru aceasta pan-religie, unde vor sluji “dumnezeului universal”, asa cum fiecare il va intelege. Nu va fi Dumnezeul cel Atotputernic asa cum Il stim noi si in Care credem noi, ci va fi “dumnezeul a toate”, al oamenilor murdari, diavolul insusi.

Veti vedea cum se vor construi altare peste tot, chiar si in Roma. De acolo va incepe raul cel mare, acolo biserica catolica va avea multe prigoane de suferit. […]. Dar acest papa care va juca rolul inaintemergatorului si al profetului mincinos, la inceput va face atatea lucruri bune incat lumea il va aplauda si se va bucura ca au ales un Papa perfect. Mai apoi isi va da arama pe fata. Isi va da arama pe fata punand in aplicare anumite ordine, care vor parea la prima vedere bune si corecte, astfel incat lumea le va accepta.

Aceste masuri vor fi pregatirile pentru religia universala. Cine nu va fi de acord cu aceste masuri va fi excomunicat. Orice cardinal sau preot care va vorbi impotriva acestor masuri va fi prigonit. Veti vedea o prigoana continua in interiorul bisericii. […]

Nu va puteti imagina ce rau va veni in interiorul bisericii. Ii vor obliga pe conducatorii Bisericii sa faca ce li se va impune, le vor pune cutitul la gat, ii vor oblige sa participe la reuniuni ecumeniste si va parea ca toti sunt uniti … dar sa stiti ca multi vor fi obligati sa participe, nu vor vrea.

Cineva pregateste acest eveniment important al crearii religiei universale. Acest eveniment va fi o alta faza din cel de-al treilea razboi mondial.

Sa stiti ca cel de-al treilea razboi mondial va avea trei forme: prima va fi distrugerea economica, care va face ca oamenii sa se supuna si sa faca ce li se va impune de catre dusmanii lor, a doua va fi distrugerea credintei si impunerea deciziilor elitei luciferice, adica a pan-religiei, si a treia forma va fi cea sangeroasa. Acest razboi sangeros va avea doua-trei faze: mai intai se vor isca razboaie locale intre state invecinate cum ar fi Coreea de Nord si Coreea de Sud, China cu Japonia, Turcia cu noi, o multime de razboaie locale in toata lumea. Si ce s-a intamplat in Orientul Apropiat, in Libia, Egipt si acum in Siria, ce credeti ca este? Toti sunt amestecati. Acestia le-au declansat. Si in Coreea de Nord tot acestia sunt implicati.

Dupa ce se vor intampla aceste lucruri, toate aceste razboaie intre state, prabusirea economica, imposibilitatea supravieturii, apoi va avea loc si izbucnirea unui mare conflict la care vor participa toate marile puteri ale lumii, precum este Rusia, China, Japonia si America. Atunci raul va deveni foarte mare. Atunci oamenii vor trai disperarea. Ce stat va mai reusi sa mai faca importuri – ca astazi tot ce mancam este din import – , ce stat va mai da hrana altei tari, din moment ce el insusi va avea dificultati? Atunci va veni o mare foamete. Aceasta situatie va dura mult. Noi, aici in Grecia, avem un avantaj si un dezavantaj. Avantajul este ca, datorita saraciei nu vom putea lupta, vi se pare voua ca am putea noi sa stam impotriva Turciei, care a devenit o super putere militara? Dar noi vom avea binecuvantarea lui Dumnezeu. Si va ingadui Dumnezeu sa se intample astfel lucrurile incat, desi pe noi ne vor ataca, turcii se vor afla in conflict cu alte puteri care au interes in zona noastra si care, chipurile ca sa ne ajute, vor intra in lupta de partea noastra si impotriva lor. Acest moment va insemna distrugerea Turciei.

Dar nu se va intampla doar distrugerea Turciei. In acelasi timp in America vor avea loc diverse fenomene naturale nemaiintalnite care ii vor obliga pe americani sa nu se implice in razboi, iar Grecia va lua inapoi Constantinopolul si teritoriile pierdute din Asia Mica. Grecia va creste astfel (…) Marele rau se va intampla in Egnatia Odos (un drum national la nordul Greciei) pentru ca pe acolo vor trece armatele NATO ca sa ajunga in Constantinopol (…)

Noi aici suntem o tara plina de sfinti. Acesti sfinti se roaga acum la Dumnezeu ca sa nu pateasca nimic Grecia, adica locul pe care l-au sfintit. Din Cipru, cu Sfantul Spiridon pana in Atena, pana in Tesalonic, cu Sfantul Dumitru, cu Sfantul Nectarie, pentru rugaciunile acestor mari sfinti care imbratiseaza acum biata Elada, Dumnezeu va ingadui sa nu patim un rau prea mare din cauza razboiului; cand va incepe razboiul in Turcia noi vom decide sa participam, vom fi obligati, dar Dumnezeu nu va ingadui sa se verse sange grecesc. Totusi in Grecia va fi durere si rana deoarece foarte multi se vor imbolnavi din cauza lipsei alimentelor. Oamenii vor vedea ca vor fi foarte des intreruperi in alimentarea cu hrana a multor insule grecesti. Si insula mea, Rodos, va avea multe de suferit. Macar de m-ar auzi lumea si ar strange alimente care i-ar ajuta sa supravietuiasca unor vremuri foarte grele (…)

Multi oameni care m-au ascultat deja si au strans alimente acum un an, le-au mancat deja deoarece au ramas fara slujbe si au folosit rezervele pe care le aveau. (…) Cumparati alimente ca sa aveti pentru cel putin sase luni. Important este sa aveti ceva pus deoparte ca sa nu intrati in panica la inceput. (…)

Vedeti ce s-a intamplat in Cipru: in putine zile au distrus un stat intreg. Ne-am trezit intr-o zi ca totul a fost distrus. Uitati-va la oameni ca nu mai puteau sa-si scoata banii din banca. (…) Credeti ca Ciprul este un caz singular? Nu. Este doar inceputul, ce vom pati cu totii in curand, ceea ce putini au inteles. Of! Cipru, Cipru! In acele zile m-am rugat la Dumnezeu sa ajute Ciprul, aceasta tara chinuita, rastignita. Si Dumnezeu mi-a spus:

“le-am cerut acestor oameni sa se marturiseasca, sa se smereasca, sa Ma primeasca in inima lor. Dar ei s-au purtat cu ipocrizie datorita acestor bogatii pe care le-au primit de la diavol, si au inceput din cauza lacomiei sa isi piarda credinta, sa-L uite pe Dumnezeu. Le-am cerut sa fie masurati, dar nu M-au ascultat

Foarte multi oameni s-au indepartat de Biserica pentru ca au zis: “acum avem bani, masini, afaceri, ce ne mai trebuie?“ Eu stiu foarte multi oameni care spuneau: “ce-mi pasa mie de ce spun preotii si biserica?”  Si ce s-a intamplat? Dintr-o insula evlavioasa, Cipru a devenit un loc al nesimtirii. Asa cum spunea si parintele Paisie, cand a fost intrebat cand se va elibera Ciprul, a raspuns:

“Cand se vor pocai oamenii” (…)

Un lucru va spun: trebuie sa ne schimbam viata si sa ne intoarcem in inima lui Dumnezeu. De multe ori cand ma rog Il intreb pe Dumneze: “Doamne, cum vor rabda acesti oameni?” Sa stiti ca toti ne temem… In aceasta situatie ce vom face? Doua lucruri: sa avem mereu niste alimente puse deoparte. Oricum nu se vor pierde, le veti pastra si chiar daca nu se va intampla nimic rau, macar sa fie asa, le veti manca mai tarziu. Daca se va intampla ceva rau sa aveti ceva pus deoparte ca sa nu va prinda panica. Asta este pentru trup. Pentru suflet, am altele sa va spun… Toti sfintii din cer spun ca ii vor apara pe acei oameni care sunt evlaviosi, care cred in Dumnezeul si Imparatul nostru. Toti acesti sfinti va vor apara, se vor intampla minuni mari.

Veti vedea ca vom trai cu atat de putin, in momente in care cei din jurul nostru vor avea nevoie de mult. Pentru ca va fi Harul lui Dumnezeu care le va inmulti. Asa cum au mancat evreii mana in desert, asa si noi cu foarte putin vom putea sa supravietuim. Vom supravietui deoarece Dumnezeu a decis ca Grecia sa iasa castigatoare din acest razboi. Atunci cand state in jurul nostru vor avea de suferit de o multime de lucruri, noi in Grecia vom avea parte de liniste si vom fi invatat sa traim smerit, si sa ne multumim si sa supravietuim cu putin. Si Dumnezeu ne va ridica conducatori buni, atat duhovnicesti, cat si politici. Nu pentru prea multi ani… deoarece anii apocaliptici nu ne dau prea multa perspectiva, prea mult timp, totusi noi nu vom avea de suferit raul din jurul nostru. In jurul nostru va fi multa panica, mult sange, foarte mult sange, multa durere. Grecia va arata inca odata, prin credinta sa, ca drumul corect, calea cea buna este adevarata credinta in Hristos! Acest Hristos, Iisus Hristos, nu acela pe care il vor promova satanistii.

Se va putea pregati lumea, se va putea intari pentru ceea ce va urma dupa aceea. Ceea ce va urma va fi foarte greu. Va urma multa violenta impotriva noastra, a celor ce vor sa ne transforme in niste pioni. Prin intermediul controlului alimentelor, a aerului, a apei, chiar si a gandurilor noastre si a sentimentelor noastre si a creierului nostru…si spun asta pentru ca ceea ce ne pregatesc satanistii este ceva ce nu isi poate imagina nimeni, si totusi acesti satanisti si-au imaginat si vor sti cum sa manipuleze si sa controleze mintea oamenilor. Cum ne vor controla? Si nu ma refer acum la controlul exercitat acum prin televizor sau internet, sau la controlul prin telefonul mobil… (…) ci ceea ce va veni va fi ceea ce spune si Apocalipsa, pecetluirea oamenilor cu cipuri. Nu vor fi ca aceste cip-uri de azi, astea nu inseamna nimic… acestea sunt doar o prefigurare a cipului pe care il va pune Antihristul cui va accepta. Nu vor obliga pe nimeni, dar vor sti ca nu vom putea supravietui fara ele.

Acest semn cum va fi? Aceasta pecete va fi o inventie satanica extrem de complexa, dar pe de alta parte si foarte subtila, care va functiona pe doua nivele.

Primul nivel va fi similar cu antena de satelit prin care putem sa receptionam programe la televizor. Prima oara vor incerca sa ne dea aceasta antena, pe cai ocolite, in special prin asa zise “vaccinuri” vor incerca sa ne implanteze nano-echipamente in corp, invizibile cu ochiul liber si care vor juca rolul unui spion. Aceste echipament va putea citi si interpreta semnalele corpului uman. Acesta va fi o parte din pecete.

“………Nu vor putea exista in noi ceea ce satanistii vor incerca sa ne introduca prin inselaciune, acele nano- dispozitive(n.t. primul nivel de care vorbeste parintele). Sfanta Impartasanie va avea o asemenea putere incat va anihila puterea a ceea ce vor sa implanteze (n.t. nano-dispozitivele pe care vor sa le implanteze fara stirea noastra, nu pecetea).

Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip (nu ca cele pe care le stim acum) care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. Acest dispozitiv va putea sa interactioneze strans cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel incat nimeni nu va putea sa-l mai scoata. De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l va mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri. Aceia care vor primi semnul vor suferi mai mult decat crestinii.

Dar asta nu se va intampla acum. Generatia noastra nu va trai aceste vremuri. Urmatoarea generatie va vedea aceste lucruri. Sa nu va imaginati insa ca Antihrist va reusi sa cucereasca toata lumea. Nu va fi asa! Foarte multe suflete se vor revolta impotriva Antihristului. Vor fi razboaie, prigoane, plangere si mult sange. Dar aceia vor fi cei mai mari sfinti ai tuturor vremurilor. Pana acum ne gandeam la Sfantul Dimitrie, Sfantul Gheorghe, Sfanta Ecaterina si ziceam: “Doamne, de am fi trait si noi in vremurile acelea sfinte!” Acum cei ce-L iubesc pe Dumnezeu vor avea in fata, cu ajutorul lui Dumnezeu, vremuri de marturisire si posibilitatea de a invinge.

Totusi, subliniez, ca sa invinga acesti oameni care doresc sa-L marturiseasca pe Dumnezeu si nu vor primi pecetea trebuie sa aiba totala incredere in Dumnezeu, sa I se incredinteze total lui Dumnezeu ca niste prunci, si asa de mare va fi puterea Harului peste ei ca nimic nu va putea sa le faca rau, si nu in ultimul rand ceea ce ii va intari si ii va aparea cel mai mult este Sfanta Impartasanie. Cine nu se va impartasi, cu credinta si cu dragoste, intelegand ca primeste Sangele si Trupul Dumnezeu-Omului, acela va suferi mult.

Puterea noastra in vremurile eshatologice va fi, pe langa credinta noastra in adevaratul Fiu al lui Dumnezeu, Iisus Hristos, va fi Sfanta Impartasanie. Si increderea noastra in Dumnezeu ne va face una cu El si Sfanta Impartasanie ne va da puterea sa vedem ceea ce ceilalti nu vor putea vedea. Nu vor putea exista in noi ceea ce satanistii vor incerca sa ne introduca prin inselaciune, acele nano- dispozitive (n.t. primul nivel de care vorbeste parintele). Sfanta Impartasanie va avea o asemenea putere incat va anihila puterea a ceea ce vor sa implanteze (n.t. nano-dispozitivele pe care vor sa le implanteze fara stirea noastra, nu pecetea). De aceea va rog, va implor sa va schimbati atitudinea fata de Sfanta Impartasanie. Sfanta Impartasanie nu este un premiu pentru virtute, ci este izvorul vietii, este Insusi Iisus Hristos care Se daruieste celor Care Il doresc si Il cauta ca si Salvator. Nu vine Hristos sa premieze sufletele luptatoare, ci vine ca sa intareasca sufletele luptatorilor.

Impreuna cu El vom invinge, impreuna cu Duhul Sfant. Este gresit ceea ce spun cei care spun ca vor lupta [doar prin fortele proprii, n.n.] sa devina buni, smeriti ca sa primeasca Duhul Sfant. Cine credeti ca poate reusi sa duca aceasta lupta impotriva diavolului fara ajutorul iubitului nostru Iisus Hristos? Cu acest ajutor Il rugam pe Dumnezeu sa ne dea puterea ca, intariti, noi impreuna cu El sa ne luptam cu diavolul. Si cand Dumnezeu vede ca Il rugam din tot sufletul acest lucru, atunci ne da Duhul Sfant ca sa ne intareasca si sa putem lupta. Si cand va vedea ca noi luptam cu inima smerita ne va acoperi cu toate darurile Duhului Sfant, atunci sufletele noastre se vor sfinti prin dumnezeiescul sange, prin Duhul Sfant pe care l-am primit prin impartasanie. (…)

Ceea ce va urma acum va face pe cei ce cred in Dumnezeu sa Ii dea slava si mai multa deoarece vor trai in asa fel minunat, vor rezista in mod minunat si inima lor va fi plina de liniste, pace si iubire pentru Dumnezeu in momente in care ceilalti vor trai in panica si durere. Dar ca sa aveti aceasta pace in inimile voastre trebuie sa marturisiti acest lucru: Doamne, Tu esti Dumnezeul inimii mele si Tie cu toata increderea Iti dau sufletul meu; ceea ce Te rugam, Doamne, este sa ne inunzi cu dragostea Ta Dumnezeiasca ca sa Te iubim cu toata inima. (…)

Cati vom spune aceasta rugaciune nu vom suferi de cele pe care le pregateste satana pentru copiii lui. Noi suntem copiii mult-milostivului Dumnezeu Care ne iubeste ca pe pruncii pe care ii poarta in brate mama de prunc. (…)

Ceea ce trebuie sa ne dorim este casa noastra sa fie inima lui Dumnezeu, hrana sa fie Duhul Sfant, odihna noastra sa fie harul Duhului Sfant, iubirea Lui, imbratisarea Lui si copiii cerului, Sfintii nostri sa fie prietenii nostri, fratii nostri. Doar cei care vor avea o familie in Cer vor putea supravietui vremurilor ce vor urma. Acum vom trai fie minunea minunilor sau cea mai adanca disperare.

(drepturi de autor pentru traducere: Asociatia Cuvantul Ortodox)

NOTA: TRADUCEREA OMILIEI NU POATE FI PRELUATA DE ALTE SITEURI SAU PUBLICATII FARA ACORDUL NOSTRU!

parintele Elpidie cu copiii africani

Legaturi:

***

***

***

***

***

***


Categorii

Al treilea razboi mondial, Carduri electronice/ cipuri, Cipru, Criza mondiala, Ecumenism, Grecia, Masonerie, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Parintele Elpidie, Traduceri, Uniunea Europeana, globalizare, guvernarea europeana (UE), Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

61 Commentarii la “PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 – video)

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Nu stiu cat este Parintele la curent cu ceea ce se intampla acum in Grecia, dar steagul fara cruce al Greciei se pare ca devine realitate:
    http://www.lacasuriortodoxe.ro/economist/162-hot-news-economist/2277-sfanta-cruce-ue-vrea-sa-stearga-de-pe-steagul-greciei-crucea-alte-5-tari-vizate.html

    Cat despre mimarea tolerantei, mi-amintesc de un recent discurs al presedintelui turc care prorocea Europei nici mai mult nici mai putin decat adevarate tragedii daca va continua pe linia intolerantei de pana acum:
    http://www.ziare.com/international/turcia/presedintele-turc-avertizeaza-europa-ca-poate-avea-loc-un-nou-holocaust-1229711

    “Islamul si imigrantii sunt o realitate pentru Europa de secole. Atata vreme cat Europa nu abordeaza segmentele diferite de majoritate cu toleranta, in special in ceea ce priveste religia, pot aparea noi Inchizitii si Holocausturi, dar si incidente similare cu cel de la Srebrenita”, a spus Gul joi, cu ocazia unui simpozion pe tema “Migratia, islamul si multiculturalitatea in Europa”, organizat la Universitatea Hacettepe, potrivit Hurriyet.

  2. De la Dumnezeu spune ce spune …

  3. As sintetiza cele spuse de parintele Elpidie in fraza:

    Lucreaza el diavolul dar mult lucreaza Dumnezeu!

    Ca sa ne putem folosi de lucrarea Domnului trebuie insa multa credinta! Fericiti cei care si-au agonisit-o pana acum dar sa nu dispere nici ceilalti ca Dumnezeu ii primeste si pe cei sositi in al 11-lea ceas!

    Va multumim inca odata pentru lucrarea pe care o faceti (sa fie spre intarire nu spre slava)!

  4. Admini….
    -m-ati lasat fara AER cu ceea ce ati postat aici!
    Pentru osteneala voastra aveti un 🙂 , pentru mesajul (ingrijorator) si ceea ce va urma, un 🙁 in sine mea, s-a strans CEVA citind cu atentie si, chiar daca intuiam continutul, ceea ce profeteste Pr.Elpidie – fiindca profeteste! – ma pune in garda!

    Ce mi-a atras atentia:

    “Insusi Iisus Hristos care Se daruieste celor Care Il doresc si Il cauta ca si Salvator. Nu vine Hristos sa premieze sufletele luptatoare, ci vine ca sa intareasca sufletele luptatorilor.”

    – foooarte bine zis! Hristos nu vine sa premieze ci, sa intareasca sufletele luptatorilor ;
    – nu mi-am dat seama de nuanta asta pana acum, credeam prima varianta – in sensul ca, dupa spovedanie, Sf.Impartasanie este Hrana si Viata dar si o premiere (datorita pregatirii, ascezei de dinainte) fiindca Sfintele Sfintilor se dau celor ”sfinti”, pe cale….

    -in rest, puncteaza etapele razboiului mondial, referitor la pecete (toti, de-aici stiam ca va fi vorba de nano-tehnolgie ultra-performanta), alergia la Semnul Sf.Cruci pornita si generata de musulmani, lasitatea si compromisul politicienilor tuturor tarilor U.E., lovirea Americii prin catastrofe naturale prin care va fi pusa la colt o vreme, minunile si ajutorul DIRECT din partea Sfintilor (casnicilor lui Dumnezeu) si puterea data de Insusi Hristos din Sf.Impartasanie pentru turma Sa mica, care nu-L va trada, hrana putina dar indestulatoare inmultita prin Harul Sf.Duh pentru cei nepecetluiti – TOATE acestea, ma face sa realizez dimensiunea razboiului asta care este si VAZUT si NEVAZUT: vazut, prin silirea trupului spre/pentru pecete (ca sa nu mori de foame, sete…) si nevazut, prin zbuciumul sufltesc, indoiala (in credinta), parasirea celorlalti, singuratatea simtita si insingurarea datorita haosului interior si neprimenit, care se va razbuna intorcandu-se (ca un blestem) pe capul celui care nu s-a ingrijit SI de cele ceresti (duhovnicestei) si care, va de pe ”din afara” – aratand hidosenii, mutatii purtatoare de mutanti – viitorii prigonitori sau impreuna-lucratorii cu cei care ne vor haitui!

    Cel mai important mesaj al Pr.Elpidie pentru mine (cel putin) este: increderea nestramutata in Hristos Dumnezeu, incredintarea ca indiferent cand/cum vom muri, EL este Calea, Adevarul si Viata! Ma voi ruga sa nu-L fac de rusine, sa nu ma revolt impotriva Lui datorita smintelilor (care deja au inceput sa vina) si ”tine-ma Doamne de urechi, ca sa nu te vand ca Iuda” va fi lait-motivul meu cand voi simtii ca nu mai pot….

  5. Ce simplu si frumos scrie acest Parinte,parca ar fi Domnul nostru Iisus Hristos invatindu-ne pe noi, cindva si undeva pe meleagurile Palestinei.

    “Doar cei care vor avea o familie in Cer vor putea supravietui vremurilor ce vor urma!”

    ………….

    Ma inchin Tie, Prea Sfanta Treime, care esti o fiinta, de viata facatoare si nedespartita : Parinte, Fiule si Duhule Sfinte; cred intru Tine, Te marturisesc si Te slavesc, Iti multumesc, si Te laud, Te cinstesc, Te preainalt si Te rog; miluieste-ma pe mine nevrednicul robul Tau pentru numele Tau. ( o inchinaciune ) ( 3 ori )

    Ma inchin tie, Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, care ai aratat noua Lumina cea adevarata cu Nasterea ta, Imparateasa cerului si a pamantului, nadejdea celor fara de nadejde, ajutatoarea neputinciosilor si impacarea cu Dumnezeu a tuturor pacatosilor. Tu ma acopera si ma apara de toate nevoile si impresurarile sufletesti si trupesti, si-mi fii folositoare cu prea puternicele tale rugaciuni. ( o inchinaciune )

    Preasfanta Stapana de Dumnezeu Nascatoare, primeste aceasta putina rugaciune si o du Fiului tau si Dumnezeului nostru, ca sa mantuiasca si sa lumineze pentru tine, sufletele noastre. ( o inchinaciune )

    Toate Puterile ceresti : Scaunelor, Domniilor, Incepatoriilor, Stapaniilor, Puterilor, Heruvimilor, Serafimilor, Arhanghelilor si Ingerilor, rugati-va lui Dumnezeu pentru mine pacatosul, rogu-ma si ma cucernicesc voua. ( o inchinaciune )

    Sfinte si Mare Proorocule Ioane, Inaintemergatorule si Botezatorul Domnului, cel care ai patimit pentru Hristos si ai luat indrazneala catre Stapanul, roaga-te pentru mine pacatosul ca sa ma mantuiesc pentru rugaciunile tale. ( o inchinaciune )

    Sfintilor ai lui Dumnezeu : apostolilor, proorocilor, mucenicilor, arhiereilor, pustnicilor, tematorilor de Dumnezeu, dreptilor, locuitorilor in pustie, calugarilor, patriarhilor, si toti Sfintii care ati patimit pentru Hristos si ati castigat indrazneala catre Stapanul, rugati-va pentru mine pacatosul, ca sa ma mantuiesc cu rugaciunile voastre. ( o inchinaciune )

    Sfinte Ioane Gura de Aur, cu Vasile cel Mare, cu Grigore de Dumnezeu cuvantatorul, cu facatorul de minuni Nicolae si cu toti Sfintii incepatorii preotiei, ajutati-mi si ma miluiti cu rugaciunile si cu ajutorul vostru. ( o inchinaciune )

    Toate Sfintele Femei : Mironosite, Tematoare de Dumnezeu si fecioare, care ati slujit lui Hristos cum se cade, rugati pe Dumnezeu pentru mine pacatosul. ( o inchinaciune )

    Cea nebiruita si dumnezeiasca putere a cinstitei si de viata facatoarei Crucii Domnului, nu ma lasa pe mine pacatosul, ci cu puterea ta ma acopera de toata ispita cea trupeasca si sufleteasca. ( o inchinaciune )

    Preacurata Stapana, de Dumnezeu Nascatoare, nadejdea tuturor crestinilor, pentru ca alta indrazneala si nadejde nu am, fara numai pe tine, cea cu totul nevinovata Stapana mea si Doamna de Dumnezeu Nascatoare, Maica lui Hristos, Dumnezeului meu, pentru aceea ma rog : miluieste-ma si ma izbaveste de toate rautatile mele, si roaga pe Milostivul tau Fiu si Dumnezeul meu ca sa miluiasca ticalosul meu suflet, sa ma izbaveasca de vesnicele munci, si sa ma invredniceasca Imparatiei Sale. ( o inchinaciune )

    Sfinte Ingere, pazitorul meu, acopera-ma cu aripile bunatatii tale, izgoneste de la mine toata lucrarea cea rea a diavolului si roaga pe Dumnezeu pentru mine, pacatosul.
    …..

    din rugaciunile serii!

  6. Ce intelege parintele Elpidie prin generatie atunci cand vorbeste ca generatia de acum nu va prinde nano-cipul ci va fi prins de generatia urmatoare? Cat inseamna in ani o generatie ? Pe de alta parte a spus ca actualul papa este profetul mincinos ceea ce ne poate duce cu gandul ca lucrurile se precipita in doar cativa ani si nu in zeci de ani (50-100 de ani-daca prin generatie intelegem o perioada intre 50-100 de ani). Ce parere aveti?

  7. Sfantul Lavrentie de Cernigov, canonizat pentru darul de a face minuni si pentru darul profetiei, i-a spus ucenicei sale ca ea o sa-l prinda pe Antihrist. Ceea ce inseamna ca aceasta generatie il va prinde pe Antihrist si deci, va prinde si pecetea.

    “Sfanta Impartasanie va avea o asemenea putere incat va anihila puterea a ceea ce vor sa implanteze.”

    Cei care vor accepta pecetea nu vor mai avea nici-o scapare. Sfanta Impartasanie nu va anihila efectul pecetei, nu pentru ca n-ar avea aceasta putere, ci pentru ca ori nu va mai exista decat in ascuns, ori cei care accepta pecetea nu vor vrea sa se impartaseasca.
    Dumnezeu ne spune foarte clar ca, odata ce ai acceptat pecetea, esti pierdut.
    Sfanta Impartasanie si Harul Duhului Sfant ii va ajuta pe cei smeriti si credinciosi prin faptele lor, sa se impotriveasca si sa nu accepte pecetea. Pe unii ii va hrani, pe altii ii va lua din aceasta viata, iar pe altii ii va intari pentru mucenicie.

    Cred ca ar fi bine sa nu se amageasca nimeni ca o sa accepte pecetea si dupa aceea o va anula cu Sfanta Impartasanie. Asa ceva nu se va intampla si avem marturii atat sin Sfanta Scriptura cat si din invataturile Sfintilor.

    Cuvantarea preotului Elpidie este foarte frumoasa, dar catalogarea drept profetie este exagerata.

  8. @Mircea

    Pr.Paisie spunea despre generatie ca s-a ajuns la 20, cel mult 25 ani: adica, generatie in sensul ajungerii la maturitate;

    -un tanar la 25 de ani, are (in general)terminata facultatea si este in deplinatatea facultatilor fizice si mintale in a se descura pe propriile picioare, in a lua decizii, hotarari, raspunzand eventual, in fata societatii pentru fapte reprobabile;

    -iar daca e sa scadem la minim, minimoru’ varsta de 18 ani este considerata varsta maturitatii, cand esti responsabil si raspunzator de ceea ce faci, zici…

    P.S. Nu mai stiu in ce carrte sau, chiar aici – pe site – era postat paragraful in legatura cu zicerea Pr.Paisie despre generatie.

  9. @ Un crestin ortodox:

    Corect, dar in cazul omiliei de fata nu am spus ca ar fi vorba de o profetie.

    Legat de impartasanie si pecete, poate ca nu e suficient de precisa formularea sau traducerea, dar sensul credem ca nu poate fi decat ca acela de a primi putere sa TE IMPOTRIVESTI primirii pecetii, altminteri bineinteles ca ar fi o uriasa si fatala amagire, dar asta reiese si din restul cuvintelor parintelui pe subiect, care concorda cu ceea ce stim din Apocalipsa in primul rand:

    De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l va mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri. Aceia care vor primi semnul vor suferi mai mult decat crestinii.

    @ Mircea:

    De acord, aici ar putea fi o usoara contradictie. Dar se poate intelege si altfel, in acord cu ceea ce a spus in omilia sa din ianuarie:
    http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2013/03/22/parintele-elpidie-profetii-grecia-pocainta-lant-al-rugaciunii-durere-mare-papa-profet-mincinos-antihristul-patriarhul-ecumenic-prigoana-razboi-tari-distruse-turcia-foamete/

    Nu te ingrijora, bunicutule: tu nu il vei vedea pe antihrist, tu il vei vedea doar pe profetul mincinos si i te vei opune, dar tu tinere, tu micutule, tu il vei vedea pe antihrist. In zilele noastre se va intampla. Eu nu il voi vedea. Doar cu profetul mincinos voi lupta. Si ma rog la Dumnezeu sa ne invredniceasca sa Il marturisim pe Iisus Hristos ca pe Dumnezeu al inimilor noastre si sa ne luptam cu profetul mincinos. Dupa mine, la putina vreme dupa moartea mea va veni si antihristul. Voi, cei mici, il veti vedea.

  10. @Mircea
    In cealalta omilie tradusa pe site, pr. Elpidie spunea ca cei care sunt acum copii se vor lupta si cu Antihristul. Si ca asta se va intampla la putin dupa moartea parintelui Elpidie. Stim ca pecetea se va pune in timpul scurtei stapaniri a Antihristului.

    Oricum, nu cred ca este bine sa ne apucam sa stabilim perioade ci sa ne vedem de pocainta.

  11. @ Un crestin ortodox

    Parintele Elpidie spune ca se va incerca introducerea pe cai ocolite a unor nano-echipamente in corpul uman, fara ca acestea sa fie pecetea, care vor interactina mai apoi cu pecetea- in cazul celor care o vor accepta.
    Despre acestea spune parintele ca vor fi anihilate de catre Sfanta Impartasanie, in sensul in care nu vor putea avea nici o influenta asupra corpului si mintii noastre.
    Nu spune nici o clipa ca Sfanta Impartasanie va anihila pecetea.

  12. @Elena

    Ba da, parintele Elipidie chiar spune ca acestea vor fi pecetea:

    “(…) ci ceea ce va veni va fi ceea ce spune si Apocalipsa, pecetluirea oamenilor cu cipuri. Nu vor fi ca aceste cip-uri de azi, astea nu inseamna nimic… acestea sunt doar o prefigurare a cipului pe care il va pune Antihristul cui va accepta. Nu vor obliga pe nimeni, dar vor sti ca nu vom putea supravietui fara ele.

    Acest semn cum va fi? Aceasta pecete va fi o inventie satanica extrem de complexa, dar pe de alta parte si foarte subtila, care va functiona pe doua nivele.

    Primul nivel va fi similar cu antena de satelit prin care putem sa receptionam programe la televizor. Prima oara vor incerca sa ne dea aceasta antena, pe cai ocolite, in special prin asa zise “vaccinuri” vor incerca sa ne implanteze nano-echipamente in corp, invizibile cu ochiul liber si care vor juca rolul unui spion. Aceste echipament va putea citi si interpreta semnalele corpului uman. Acesta va fi o parte din pecete.

    Al doilea nivel va fi un cip extrem de subtil pe care il vor implanta pe mana sau pe frunte, un nano-cip (nu ca cele pe care le stim acum) care va comunica cu echipamentele pe care le vom avea deja in corpul nostru si care vor functiona ca un tot unitar, ca un computer si vor transmite informatii. Acest dispozitiv va putea sa interactioneze strans cu materialul genetic al omului, cu creierul si cu sistemul nervos, astfel incat nimeni nu va putea sa-l mai scoata. De aceea, cei care vor primi acest semn vor fi robiti de Antihrist. Si cine va intelege ca ceva nu e in regula nu-l va mai putea scoate. Cine va incerca sa il scoata va muri. Aceia care vor primi semnul vor suferi mai mult decat crestinii. Dar asta nu se va intampla acum.”

    Dar asa cum a spus si admin, este posibil sa fie o greseala in traducerea
    aceastei fraze ““Sfanta Impartasanie va avea o asemenea putere incat va anihila puterea a ceea ce vor sa implanteze.”

    Nimic nu va anula puterea pecetei, indiferent cum va fi aceasta pecete (cip, nanotehnologie, laser, tatuaj sau sub o alta forma pe care noi, oamenii de rand, nu o cunoastem inca).

  13. Daca vreti sa intelegeti cam despre ce va fi vorba la momentul respectiv poate ar fi bine sa aruncati un ochi pe conceptul transhumanismului.

    Conceptul in sine nu e atat de nou dar, in ceea ce priveste partea mai practica, atat in tehnologie cat si in ceea ce tine de exprimarea in cultura mainstream, ultimii 20 de ani au adus un avans destul de serios.

    In ritmul actual de dezvoltare a societatii urmatoarea generatie va fi pregatita pentru a accepta beneficiile aduse de transhumanism.

    https://duckduckgo.com/Transhumanism

    E mult mai mult decat nanotech, lasere si tatuaje.
    E un intreg curent ideologic, o noua viziune asupra omului si umanului nu numai o pleiada de noi tehnologii.
    Pana acum a fost vorba de “heart and minds“. Minte si inima. Acum se face tranzitia catre urmatorul nivel. Spirit. Duh.

    Iar “Deux ex machina” capata noi conotatii in acest moment.

    Superhuman technology is on the horizon. Time to start thinking about what that means for us.

    http://www.woodtv.com/dpps/health/are-bionic-superhumans-on-the-horizon_6047002

  14. http://future.wikia.com/wiki/Transhumanism

    Transhumanism (sometimes abbreviated >H or H+) is an international intellectual and cultural movement supporting the use of new sciences and technologies to enhance human cognitive and physical abilities and ameliorate what it regards as undesirable and unnecessary aspects of the human condition, such as disease, aging, and death.

    […]

    Although the first known use of the term “transhumanism” dates from 1957, the contemporary meaning is a product of the 1980s, when a group of scientists, artists, and futurists based in the United States began to organize what has since grown into the transhumanist movement. Transhumanist thinkers postulate that human beings will eventually be transformed into beings with such greatly expanded abilities as to merit the label “posthuman”.

    […]

    Transhumanism has been described by a proponent as the “movement that epitomizes the most daring, courageous, imaginative, and idealistic aspirations of humanity,” while according to a prominent critic, it is the world’s most dangerous idea.

    […]

    In his 2005 article A History of Transhumanist Thought, philosopher Nick Bostrom locates transhumanism’s roots in Renaissance humanism and the Enlightenment. The Marquis de Condorcet, an eighteenth century French philosopher, is the first thinker whom he identifies as speculating about the use of medical science to extend the human life span. In the twentieth century, a direct and influential precursor to transhumanist concepts was J.B.S. Haldane’s 1923 essay Daedalus: Science and the Future, which predicted that great benefits would come from applications of genetics and other advanced sciences to human biology.
    Biologist Julian Huxley, brother of author Aldous Huxley (a childhood friend of Haldane’s), appears to have been the first to use the actual word “transhumanism”. Writing in 1957, he defined transhumanism as “man remaining man, but transcending himself, by realizing new possibilities of and for his human nature“. This definition differs substantially from the one commonly in use since the 1980s.

    Mai multe la linkul de mai sus.

  15. Despre transhumanism (si nu numai) intr-un documentar foarte bun marca ARTE:

    http://www.youtube.com/watch?v=yfC3G0vfOb4

    Un monde sans humains

    Ar fi cineva care sa ne poata ajuta cu traducerea sa dupa Sfintele Pasti?

  16. @ Un crestin ortodox
    “Sfanta Impartasanie va avea o asemenea putere incat va anihila puterea a ceea ce vor sa implanteze.”

    Nu este o traducere gresita a frazei, pentru ca primul nivel al pecetii, adica acele nano-cipuri care le vor introduce antihristii in corpurile tuturor oamenilor, indiferent daca ei vor voi sau nu, le vor introduse fara consimtamantul lor si fara stirea lor. Adica ne vor fi introduse fara ca noi sa stim, prin vaccinuri, injectii la dentist, mancare, medicamente, si orice vom baga in gura, sau poate si alte mijloace. Dar aceste prime nano-cipuri nu vor constitui lepadare, odata pentru ca nu ne vor fi introduse cu voia si stirea noastra, si al doilea pentru ca nu vor avea scop decat ca sa ne puna sub urmarire, nu vor avea capacitate sa ne controleze creierele. Abia cipurile de la al doilea nivel, care vor fi implantate cu stirea si consimtamantul liber la oamenilor, vor avea capacitatea de a controla creierele lor, si de asemenea vor conlucra cu cipurile introduse la primul nivel. Insa la oamenii care le vor fi introduse cipurile destinate urmaririi si nu controlului, adica cele de la primul nivel, daca acei oameni nu vor accepta si cel de al doilea cip al controlului, care va constitui propriu-zis pecetea si lepadarea, si daca vor continua sa se impartaseasca cu credinta, sf Impartasanie va anula puterea si lucrarea acelor cipuri.
    Ia gandeste-te : chiar si acuma se poate sa ne fie introduse la dentist la fiecare dintre noi niste nano-cipuri de care noi habar sa nu avem, cu scop de a ne urmari, nu a ne controla, si aceste cipuri sa faca parte din pecete, adica sa aiba rol de a conlucra cu acel cip care urmeaza sa se introduca in faza a doua cu consimtamantul si stirea oamenilor ( desigur care vor accepta, nu noi ). Pai noi daca am avea, si e posibil sa avem, nu stim, astfel de cipuri, deja in organism, cu rol de urmarire, ce vina am avea ??? Nici una. Deci aceasta prima faza, atata timp cat este fara stirea si consimtamantul nostru, nu constituie lepadare, si de aceea suntem indreptatiti sa fim ajutati de sf Impartasanie care prin minune sa anuleze lucrarea acestor cipuri din organismul nostru, adica sa le distruga. Ceea ce Dumnezeu poate, si o va face.
    Mi se pare perfect logic ce a spus parintele.

  17. Si o initiativa pornita din sanul maicii Rusii, din mijlocul vajnicii aparatoarea a oropsitzilor si a ortodocsilor de pretutindeni: 2045 Initiative.

    http://2045.com/

    Urmariti videoul cu atentie, e elocvent.

  18. Foarte limpezi şi conforme învăţăturii noastre creştine cuvintele păr. Elpidie! Tare bine este, că printre atâtea cuvinte, păreri şi calcule despre Apocalipsă, mai apropiate sau mai îndepărtate de Adevăr, iată că Dumnezeu ne miluieşte şi cu apă clară, limpede şi rece. Deci să stăm bine, să luăm aminte, s-o sorbim, iar cuvintele de ordine rămân tot pocăinţa, metanoia şi urmarea lui Christos. Aşa să ne ajute Dumnezeu şi în zilele care vor veni, dar mai ales astăzi.

  19. @Sânziana

    Eu sper ca parintele Elpidie sa traiasca cat mai mult ca antihristul sa-si faca aparitia cat mai tarziu posibil. Chiar daca poate fi o chestie relativa nu avem de unde sa stim cati dintre crestinii de acum – inclusiv dintre cei care mai scriem comentarii aici pe site – vor mai fi dupa incercarile grele care urmeaza sa vine foamete,razboaie, lipsuri felurite (nu doar de ordin meterial)etc. Dumnezeu cu mila!

  20. Pingback: Guvernarea mondiala si RELIGIA NOII ORDINI MONDIALE. Rolul ezoterismului tehnocratic si globalizst BAHA'I - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  21. @I.L.
    Ce trebuie sa se intample se va intampla. Dar a fixa in timp date mai indepartate pentru anumite evenimente nici Dumnezeu nu a facut-o. In bunatatea SA a lasat in orice vreme timp de pocainta. Bucuria mea este ca Dumnezeu nu ne lasa singuri dimpotriva sporeste harul in sufletele alese. Cand pr. Nectarie a spus ca traim vremea in care s-a dezlegat fiara (precum inainte de Iisus Hristos) mi-a trecut prin minte si gandul ca vom fi parasiti de Dumnezeu dar am inteles apoi ca puterea celui rau sporeste dar si ajutorul lui Dumnezeu se inmulteste. Daca am fi fost parasiti nici unul nu cred ca ar fi scapat. Nu putem decat sa aducem slava lui Dumnezeu pentru toate!

  22. @Un crestin ortodox

    Imi pare rau, dar mi se pare ca Pr. Elpidie spune despre al doilea nivel al pecetluirii, care se va intampla cu voia noastra, ca va fi cel cu problema, primul fiind distrus de Sf. Taine. Cel care e pus pe mana/frunte, nu chestiile alea minuscule bagate smechereste in unii din noi. Primul, daca e pus fara stirea noastra, prin inselaciune draceasca (cam multe merg pe principiul asta astazi) nu are de ce sa ne preocupe prea mult. Sunt multe rele in lume pe care Domnul nu ne cere sa le remediem, dar asteapta de la noi sa facem ceva impotriva celor carora le putem sta impotriva.

    Mi se pare ca s-au postat destule articole de admin pe site cu privire la pecete (aia rea, definitiva, care nu se sterge nici cu Sf. Impartasanie), si s-a mentionat ca va fi ceva clar, care vine impreuna cu cerinta lepadarii explicite de Hristos, nu ceva de genul “hai sa-ti fac un vaccin, sa-ti dau o cartela de identitate… ha-ha, te-am pacalit, te-ai lepadat de Hristos!”. Bine, nu vom primi un mesaj total cinstit/deschis “Hei, tovarasi, cine vrea sa se lepede dupa cum scrie in Apocalipsa, …, si sa vina cu noi, satanistii, haideti la pecetluire!”, dar va fi ceva care pentru un crestin cat de cat treaz va suna clar a apostazie, nu va fi ceva neutru, precum cartela, sau vaccinul.

    Vad ca si Emanuel a spus cam acelasi lucru… Daga bagam de seama inainte, raspunsul meu era mai scurt!

    @Alin-7

    Interesanta chestia cu trans-humanismul. Auzisem si eu cu ani in urma o prezentare la Ted-Talks (sau asa ceva) in care unu propunea cercetarea mecanismelor de imbatranire la nivel celular, etc, si alterarea functionalitatii, si zicea si el ca s-ar putea sa fim, in putine generatii, in stare sa oprim mecanismul de imbatranire/moarte al celulelor, etc, sa avem primii nemuritori!

    Nu stiu daca asta se va face, sau se va pretinde a se fi facut si pecetea va fi prezentata ca o modalitate de-a ajunge la acest rezultat, pentru aia care sunt curajosi, buni, cu idei progresiste, care vor sa atinga nivelul omului nou, evoluat, si NU pentru aia care inca se mai tin de vechile traditii ale istoriei, cum ar fi crestinii… Deci, cine vrea sa traiasca cu noi, tovarasii cei buni, iluminati, pe vesnicie(!), sa vina sa ia pecetea asta meseriasa. S-ar putea s-o propovaduiasca chiar michidutza cel istetz din templul lui nou…

    De prezentarea cu rusii si tehnologiile astea ( A New Era for Humanity ), sper sa fie doar o reclama la nivelul razboiului glacial la care s-a ajung dupa cel rece, ca sa arate ca si ei fac cercetare cu tehnologii la care americanii nici nu viseaza inca… ceva de genul asta. Sau poate sunt unii in Rusia progresisti, tovarasi inflacarati, care vor sa scoata revolutia din 1917 din impasul actual si chiar cred si ei in auto-indumnezeire tehnologica.

    Dar e interesant ce se intampla. Desi lumea e in criza si pana si la nasa se taie din fonduri, si de prin mai toate partile, in domeniul cercetarii functionarii creierului se pare ca abia acum se gasesc banii! Se pare ca asta-i foarte relevant pentru anumiti tovarasi.

  23. @Alin si @ Silviu

    Interesant!

    M-am gandit intotdeauna cand a venit vorba de pecete (s-a si spus de altfel, aici…pe site) ca Satanel, va da prin minte ‘genialilor’ sa conceapa o dracarie de super-nanotehnologie;

    -super-liliputana (la nivel milimetric) ca sa nu deranjeze, va rezolva ceea ce doare toata omenirea din toate timpurile – in sensul ca toate neajunsurile bolilor trupesti – pornind de la cei nevazatori (care isi doresc arzator sa ‘vada’ lumeste) pana la alte boli trupesti, culminand cu boli grave, inclusiv cancerul – toate acestea vor fi rezolvate de nano-roboteii care vor face curatenie, restabilind (la nivel celular) boala instalata;

    -si-tunci…cum sa nu primeasca majoritatea asa o ‘bine-facere’?!

    Indraznesc un exercitiu de imaginatie, ducandu-ma cu mintea mai departe:

    N-au spus Sf.Parinti, ca in vremea Antihristului nu vor mai fi/exista boli?

    Plus ca, IN MOD SIGUR SI PRECIS, nu se va mai practica medicina traditionala asa cum o stim noi; medicii vor fi instruiti sa fie/devina meseriasi in implantare(a) pacetei, iar farmaciile vor avea in loc de medicamente, dracarii nano, pentru fiecare boala care trebuie ”rezolvata”;

    -se vor desfiinta cabinetele medicale autohtone, care vor fi de domeniul muzeelor, si vor fi prevazute amenzi dure pentru medicii care vor indraznii sa mai practice medicina, altfel decat cea care va fi ‘legala’;

    -iar pentru ca multi se vor reprofila pe plante medicinale, vor fi interzise prin lege si aspru pedepsiti cei care vor indraznii sa cultive – asa cum acum sunt condamnate acum etno-botanicele si cei care au in ghivece cannabis!

    -cei care vor suferii, vor fi crestinii indrazneti, impotrivindu-se sistemului prin refuzul pecetii, iar Crucea lor va fi parasirea de catre ceilalti (care o vor duce ”bine”) si faptul ca vor fi plini de boli lumesti datorate infometarii si lipsei de apa – asta, pentru ca nu-si cunosc ”interesul” (numai lumesc) si nu recunosc ”binefacerile” vremurilor antihristice!

    -in ultima faza, natura dezlantuita si revoltata impotriva omului va face o alta selectie naturala, maturand in cale de-a valma – oameni si animale – si, nu va mai da cele necesare traiului, nici macar celor pecetluiti, nu le va mai fi de folos (ma refer la cei 3 si jumatate cand Sf.Ilie va incuia Cerul, ca sa nu ploua) si-atunci, pe ce baza sa mai lucreze dracariile tip nano?!

    Pe un trup sleit, nehranit, nehidratat…cat de performanta ar fi tehnologia, lipsa hranirii in chip natural cu ceea ce ofera Pamantul, isi va spune ultimul cuvant!

    Iar dracariile implantate, din lipsa energiei generate si alimentate de miscarile corpului fizic, se vor intoarce impotriva GAZDEI, facand ravagii in celulele (sanatoase si/sau neasanatoase) – de-aici CRED, muscarea limbii celor pecetluiti!

    Crestinii – multi, putini – unii vor murii, altii vor rezista pana la Judecata! Piatra grea de incercare, piatra de poticneala pentru multi va fi Crucea, ce o vor trebui fie s-o ignore si s-o calce in picioare, fie s-o poarte constienti de demnitatea chemarii, nutrind speranta sfarsitului de lume (atat de apropiat) si intrarea in Vesnicie cu Acela care a imbratisat-o inantea noastra, pentru noi si pentru a noastra mantuire!

  24. Revin!

    M-am gandit ca, roboteii nano vor fi prima faza a pecetii!
    Si vor fi primiti de majoritatea, pentru rezolvarea problemelor de sanatate;

    Faza a doua si ultima va fi insasi PECETEA – fara de care, nu va face posibila nici rezolvarea medicala prin dracariile nano, dar nici utilizarea aparatelor ori, intrarea in propria casa;

    – fara pecete – nu ti se va deschide frigiderul, televizorul sau propria casa, fiindca – fara amprenta vocii, amprenta digitala, cea oculara….ce vor fi parte componenta a PECETII, nu poti ‘functiona’ social-uman.

    Iertare pentru SF-ul comentat, dar eu intuiesc ca asa va fi!

  25. Satana este tatal minciunii si al inselarii. Tot ce face, toate sufletele pe care le-a rapit, toata lupta impotriva mantuirii oamenilor o face prin minciuna si inselare.

    De aceea cred ca ne avertizeaza Dumnezeu ca, in vremurile din urma, vremurile de pecetluire, diavolul va primi putere ca sa-i insele, de va fi cu putinta, chiar si pe cei alesi.

    Tot cu mintea mea putina si pacatoasa, cred ca de aceea ne-a avertizat ca fara acel lucru care ne va fi implantat pe mana drapta sau pe frunte, nu vom putea vinde sau cumpara, nu vom putea avea acces la nimic din societate si nu vom putea detine nimic.

    Cand va sosi vremea sa fim conditionati in acest fel, trebuie sa stim ca aceea este pecetea.

    Eu asa cred, ca nu ni se va cere sa ne lepadam de Hristos, ci se va face prin inselare si minciuna, prin conditionarea de a avea acces la cele necesare traiului.

  26. Dar despre Romania se stie ceva?Stim ce se va intampla cu toata lumea numai despre noi nu prea am auzit mai nimic.De la P Arsenie Boca avem cateva profetii dar nu suntem siguri 100% ca sunt de la Parinte si cateva variante de profetii ale unor pustnici romani dar par sa fie numai zvonuri.
    Am gasit pe cateva siteuri grecesti atat de multe profetii ale calugarilor athoniti incat este f clar cum va evolua si criza financiara urmata de razboiul mondial dar despre Romania….NIMIC!
    Daca aveti ceva util in acest sens, as aprecia ajutorul vostru dar cred ca nu prea sunt.Gasesc destul de stranie aceasta situatie.Oare Dumnezeu nu a vrut sa ne spuna noua prea mult prin aceste profetii?(avem si noi destui sfinti).Daca aveti ceva v-as ruga sa nu reveniti cu cele deja cunocute care circula pe internet.

  27. @ arsenios:

    Ceea ce noi am publicat de la parintele Arsenie Boca credem ca sunt valide si ni se par extrem de plauzibile si tulburator de aproape de realizare, asa cum am mai dezvoltat si demonstrat in unele articole anterioare. Credem ca ne sunt suficiente ca sa stim ce ne asteapta si ce avem de facut.

  28. @ admin

    Ati facut bine ca ati dat titlul documentarului, nu mai poate fi vizionat pe link-ul postat.

    Incerc sa dau o versiune dupa Pasti.

  29. http://bits.blogs.nytimes.com/2013/04/28/disruptions-no-words-no-gestures-just-your-brain-as-a-control-pad/

    Cititi acest articol care a fost publicat astazi 29Apr.2013 (in limba engleza). Este vorba ca guvernul antihristic lucreaza cu oamenii de stiinta sa creieze dispozitive cu care sa ne scaneze creierele ca sa afle ce gandim.
    sa vedeti unde s-a ajuns deja.

    Doamne ajuta.

  30. Pt Veronica: studierea hărţii creierului uman s-a realizat de multişor. Nu este nevoie de încă o decadă pt a o finaliza. Şi teste de stimulat zone precise din creier de la distanţă prin microcipuri sau prin radiaţii s-au realizat deja. Cele mai interesante sunt zonele ce ţin de instincte: sete, foame, reproducere, somn, apoi frică, râs şi bineînţeles violenţă.
    La fel şi “dialogul” cu calculatorul folosind bioundele slabe ale creierului, deci comenzile gândite, s-a realizat deja.
    Problema care se pune acum este felul în care să fie scoase pe piaţă rezultatele acestea, în sensul de a le face cât mai atractive şi de dorit de către subiecţi. Aşa încât chiar noi să solicităm astfel de tehnologii şi să plătim pt ele.
    Dacă vor avea succes în tentativa aceasta de marketing, atunci cu multă lume nu vor avea probleme de marcare sau însemnare cu pecetea. Confortul personal înainte de toate! De acestea să ne rugăm la bunul Dumnezeu ca să ne ferească!

  31. Pingback: LEVIATHANUL SI AL TREILEA RAZBOI MONDIAL. Presiuni tot mai mari in Siria, explozii in Iran - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
  32. dupa observatiile despre trans-humanism am bagat si eu de seama un documentar de care altfel nu m-as fi sinchisit. Am scris cateva din idei pe masura ce se debitau ideile marete.

    Technocalyps (2005) : Trans-human ( partea 1 )

    totul e in adn, totul e permis si moral

    redefinirea completa a ce inseamna sa fii uman
    imbunatatirea umanitatii prin modificare genetica
    ajutarea/stimularea evolutiei in acest fel

    in mai putin de 50 de ani, computerele ne vor depasi
    la toate capitolele ( constiinta inclusiv )

    nu stim ce inseamna gandirea, dar masinile fac treaba
    buna in domeniu… nu stim ce e sufletul, dar daca il
    definim, masinile fac treaba buna si acolo

    dupa cum n-a fost bine in trecut cu indienii in lumea
    noua, cand au venit oamenii evoluati peste ei, asa va
    fi si cu oamenii care nu evolueaza (nu-s trans-umani),
    nu vor fi tratati bine de catre trans.

    ( citat din Walter Benjamin (nereprodus) )

    un nene se teme ca din pricina evoluarii rapide a IA,
    vom fi lasati in urma si nu va fi bine pentru noi, ca
    el prefera sa fie cel mai avansat, nu sa fie lasat in
    urma, singura solutie e sa devenim roboti noi insine!

    solutia: tre’ sa devenim cyborgs! Tre sa dezvoltam
    accesoriile… oamenii is bunicei, asa cum au fost
    proiectati, dar nu destul de bine pentru
    vremea moderna!

    post-umanitatea va integra treptat tesuturi in masura
    din ce in ce mai mare. Trebuie sa incercam sa pricepem
    cum merge creierul…

    cum inveti o retea neuronala sa piloteze un avion…

    cipuri care inlocuiesc o parte din creier, sau care
    imbunatatesc performantele sunt unul din scopuri.

    au studiat raspunsurile anumitor parti din creierul
    animalelor la diversi stimuli electrici si le-au
    inlocuit cu un micri-cip care raspunde la fel.

    cipul e testat la animale, dar cat de folositor ar
    putea fi el si pentru oameni! Se dau niste exemple
    care iti umplu sufletul de speranta.

    ce ne pot ei face cam prin 2025… cand vom trai ca
    spirite libere in cyber-space!

    masini cu minti umane! Grozav… orice persoana se va
    reduce la nu’s cate biti de informatie care trebuie
    copiate …

    nano-tehnologie… cum mutam atom cu atom? Foarte
    interesant. Putem muta atom cu atom? Putem face
    orice cu nano-tehnologia!

    sa facem robotei de dimensiunile virusilor! Dar mult
    mai sofisticati! Ii punem in vasele de sange, sa vindece
    de cancer, sa modifice codul genetic.

    Pare foarte scump, dar daca-i invatam sa se reproduca …
    intr-un mediu potrivit… atunci… victorie!

    In loc sa zicem o formula magica, ii programam pe
    robotei sa ne indeplineasca dorintele!

  33. Ma intreb la ce se refra oare parintele cand spune ca “generatia noastra nu va trai aceste vremuri”. Care o fi generatia noastra? Generatia parintelui? Spunea ca cei care vor apuca acele vremuri sunt copiii de azi, dar pe de alta parte spune acest papa va fi profetul mincinos, ori papa Francisc are deja 76 de ani, ma intreb atunci cum oare generatia noastra nu va trai acele vremuri? O sa traiasca acest papa 130 de ani?

    Am citit o profetie, desi nu este a unui ortodox, dar seamana oarecum cu ce spune parintele (mai putin ultima parte):

    http://jurnalul.ro/stiri/observator/prezicatori-profetii-razboaie-dezastre-hildegard-von-bingen-642702.html

  34. Pingback: Fost ministru de externe francez: Israel ar fi planificat RAZBOIUL CIVIL DIN SIRIA inca din 2009. Primavara araba: STRATEGIA "BALCANIZARII" ADVERSARILOR STATALI AI ISRAELULUI SI MIZA "LEVIATHANULUI: hegemonia globala - Război întru Cuvân
  35. “Masinile moarte de razboi vor reprezenta, la drept vorbind, principalii si singurii eroi ai viitorului razboi. Ele se vor arata mai vii, mai inteligente, mai puternice si mai viteze decat omul – facatorul si proprietarul lor. Omul va fi atat de nimicit in mijlocul masinilor sale, atat de sarman si de infricosat! El va aplauda masinile sale de razboi asa cum erau candva aplaudati eroii. Si vor fi distinse cu decoratii, si vor fi impodobite cu cununi de laur. Masinile moarte de razboi.”

    Episcopul Nicolae Velimirovici, “Razboiul si Biblia”, Editura Sophia, Bucuresti, 2002

Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare