CIPRU, SCANTEIE A RAZBOIULUI MONDIAL? Turcia, Grecia si Israel, angrenate intr-un posibil conflict asupra apelor teritoriale ale Ciprului

12-09-2011 7 minute Sublinieri

PROFETII ANTIHRISTICE ALE NEOPROTESTANTILOR, MESIANISM IUDAIC SI VIZIUNEA ORTODOXA ASUPRA CONFLICTULUI

Cuviosul Paisie Aghioritul: Ciprul va primi palma de la turci (pentru că acum este neatins), dar va fi vremelnică

“E posibil ca Turcia si Israel sa intre in conflict armat in Marea Mediterana.” Este ceva iesit din comun sa auzi aceste cuvinte din partea unui diplomat care si-a cheltuit mare parte din cariera construirii de relatii bune intre cele doua tari. Dar Alon Liel nu a exclus aceasta posibilitate. (…) Cea mai izbitoare decizie a Turciei a fost sa protejeze drepturile de navigatie libera in Mediteraneana, ceea ce a fost perceput drept recurs la forta de multi analisti. Conform lui Liel acest lucru ar putea duce la conflict armat intre cele doua tari:

“Cred ca Turcia si Israel ar putea intra in conflict nu pentru Gaza sau Liban, ci pentru Cipru. Certurile asupra drepturilor de exploatare a rezervelor de gaz si petrol, asupra navigatiei, demarcarea apelor marine ar putea produce un conflict. Ambele forte navale se cunosc, ceea ce ar putea impedica o criza, insa este posibil ca cele doua tari sa intre intr-un conflict armat.”

Prof. Efrahim Inbar vorbeste despre alte implicatii asupra relatiilor bilaterale. “Am ajutat Turcia sa preintampine adoptarea unei resolutii asupra genocidului armenian in Congresul American timp de multi ani. Eu insumi am lucrat in acest sens. Dar acum lobbisti din Washington sunt suparati pe Turcia.” (…) “Daca Israel si-ar fi cerut scuze pentru ucideri totul s-ar fi terminat”, a spus Liel. Dar Inbar este mai pesimist. El spune ca “atata timp cat Partidul AK sprijina “terorista” organizatie Hamas, lucrurile nu se pot imbunatati. Turcia este acum prieten al Hamas-ului si al Iranului, nu al Israelului”.

Bayraktar Bora

Recent, Ciprul a inceput sa caute dupa offshoruri de petrol odata cu descoperirile facute de Israel in Mediteraneana cu privire la existenta a doua mari rezerve de petrol. Turcia a amenintat Ciprul cu privire la astfel de actiuni, ministrul Ahmet Davutoglu spunand ca tara sa va da “raspunsul necesar” daca Cipru va indrazni sa mearga inainte. Cipru si Turcia sunt blocate intr-o disputa asupra proprietatii regiunii de nord a Turciei, guvernul de la Ankara pretinzand ca regiunea ii apartine, amenintand in mod repetat cu actiuni militare.

De cand a inceput conflictul, in urma cu cateva luni, atat SUA cat si Rusia au sprijinit pozitia Ciprului, aducand in sprijinul sau legea internationala. Ministrul de externe al Ciprului, Erato Kozakou-Marcoullis, a facut vizita in Israel cautand sprijinul guvernului israelian. Cererea i-a fost primita si atat ministrul de externe Avigdor Lieberman cat si premierul Benjamin Netanyahu au luat pozitie oficiala favorabila Ciprului, incurajand tara sa continue cu exploatarea petrolului.

Decizia Ciprului de a cere ajutor Israelului a fost surprinzatoare, avand in vedere ca pozitia tarii fata de Israel, in cadrul ONU, a fost extrem de critica in trecut. Multi au speculat ca miscarea este legata de deteriorarea relatiei Israel-Turcia de cand cu incidentul flotilei din 2010. Atat Israel cat si Cipru au respins astfel de zvonuri, spunand ca este legat de intrarea Ciprului in UE, in 2004, si de dorinta Israelului de a avea legaturi economice cu UE.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost invitat in Cipru, fiind prima oara cand o delegatie oficiala israeliana este invitata sa viziteze tara si are si intentia sa o faca in viitorul apropiat.

Ministrul Grec al Apararii, Panayiotis Beglitis, a spus ca Grecia este in masura sa apere drepturile suverane ale Republicii Cipru ce provin din legea marii, afirmand ca Grecia are datoria sa faca Turcia raspunzatoare fata de legea internationala. Comentand, in comisia de aparare si de relatii externe a parlaentului elen, asupra amenintarilor pe care Turcia le-a adus cu privire la cooperarea dintre Cipru si Israel, si asupra exploatarilor de gaz natural, Beglitis a spus ca “recunoastem si suntem in masura sa aparam drepturile suverane ale Ciprului ce provin din legea marii.”

“Republica Ciprului este inima pactului nostru de aparare si vom apara aceste principii, daca si atunci cand este necesar. Dincolo de amenintari…, avem determinarea necesara sa ne ocupam de aceasta problema. Avem o datorie, prin luarea unor masuri dinamice, sa facem Turcia responsabila fata de legea internationala.”

Tensiunile cresc intre Cipru si Turcia in ceea ce priveste planurile de a incepe explorarea gazului si a petrolului in estul Marii Mediterane. Forajul este planificat sa inceapa in doar patru saptamani. Minstrul Afacerilor al Turciei, Egemen Bagis, a spus ca daca Republica Ciprului va continua cu explorarea hidrocarburilor, Ankara va trimite vase navale in zona de foraj.

Bagis a spus ca atunci cand explorarile au mai fost facute in trecut, vasele Flotei Militare Turce au intervenit in zona cu rapiditate. “Pentru acest motiv ne-am construit si antrenat soldatii”, a spus Bagis, adaugand ca “este ilegal sa se exploreze ape care nu le apartin” (cipriotilor-n.n.)

Bagis a mai adaugat ca Turcia va face uz de toate drepturile internationale si va actiona in consecinta. “Ei stiu ca Turcia este serioasa si ca toate optiunile sunt luate in considerare”. (…)

Nota noastra:

Mai putin vizibil mediatic, cel putin la noi in tara, iata ca intre Turcia si Israel se mai afla un mar al discordiei – Cipru. De aceasta data implicatiile sunt mai ample si nu se leaga doar de mizele arabe, cum este cazul cu Fasia Gaza si Palestina, ci si de Grecia.

Este clar ca Turcia se simte frustrata ca ceea ce i se permitea pe vremea cand era o putere locala laica, aflata sub conducerea stricta a armatei, astfel de interventii ii sunt contestate, astazi, cand este condusa de un guvern islamic.

Situatia din Cipru este generata tot de calculele si de interesele celor puternici, in speta de SUA. SUA a permis Turciei sa manifeste ambitii asupra Ciprului de Nord si sa domine zona, contestand Ciprului, zona greceasca, sa emita pretentii in apele teritoriale respective. Motivul era ca SUA avea nevoie de o Turcie puternica si laica in coasta URSS.

Deocamdata Rusia pare ca sustine partea cipriota in conflictul cu Turcia. De altfel, tensiunile dintre Turcia, Cipru, Israel si Grecia nu trebuie numaidecat, in mod necesar, sa duca la un conflict militar, sau nu in aceasta forma. Varianta conflictului militar nu poate insa deloc exclusa, ba trebuie luata in serios, fara minimalizare, dar si fara exagerare.

Dincolo de mizele geopolitice, acest conflict este de interpretat si in cheie eshatologica.

Unele bloguri ale neoprotestantilor o vad ca o implinire a profetiei din Iezechiel, cap. 38-39. Conform interpretarii lor jubilatorii, aceasta profetie ar insemna un atac al Rusiei, alaturi de tarile arabe, asupra Israelului. Astfel, Magog ar fi Rusia, Mosoh sau alte denumiri din cele doua capitole, Turcia, iar Persia este Iranul.

Exista, intr-adevar, si in varianta iudaica a profetiei din Iezechiel, o viziune a razboiului dus de o alianta de natiuni “pagane din nord” asupra Israelului. Razboiul va fi devastator si va preceda instaurarea imparatiei milenare a lui ‘mesia’ iudaic (antihristul, conform invataturii ortodoxe). Dupa acest razboi, se va instaura domnia universala a lui ‘mesia’, care va cere “supunere si pocainta” din partea “neamurilor”.

Observam ca varianta neoprotestanta este aproape identica de cea iudaica (de altfel, se pare ca asteapta si ei acelasi mesia ca iudeii, cu diferente ce tin doar de unele semne in plus). Atat interpretarile neoprotestante ale profetiilor eshatologice, cat si cele iudaice prevad negru pe alb instaurarea unei imparatii milenare a lui ‘mesia’ pe pamant, adica un regat universal al armoniei, dreptatii si pacii universale.

Tot din categoria viziuni “profetice”, la fel de milenariste ca cele iudaice, insa de aceasta data cu caracter laic, fac parte si predictiile tot mai dese despre sfarsitul ordinii mondiale actuale, prin declansarea unei crize devastatoare, decisive, care va constitui “oportunitatea” perfecta pentru instaurarea unui nou model de societate in care relatiile de productie, de consum si de putere vor fi reinventate radical.

Conform invataturilor si profetiilor ortodoxe, va exista, intr-adevar, un al treilea (si ultim) razboi mondial, premergator sfarsitului lumii. La modul general, el va preceda instaurarea Antihristului ca imparat, conform Sf. Lavrentie de Cernigov si conform viziunilor multor altor parinti contemporani cu viata sfanta sau ale Cuviosului Paisie Aghioritul.

De altfel, ultimul a lasat si cateva profetii mai precise cu privire la desfasurarea acestui conflict, unele care includ in mod precis Ciprul. Iata una din variantele profetiilor sale:

“Focul care s-a aprins în Balcani se va extinde. Stăpânirea rusească de astăzi se va răsturna şi popoarele ortodoxe ale Balcanilor se vor ciocni cu popoarele din NATO, pe terenul Turciei, care va dispărea de pe hartă. Ciprul va primi o palmă vremelnică de la turci. (…) Ruşii vor acum să iasă la Marea Mediterană, acesta va fi imboldul. Însă nu va fi acesta adevărul, ci faptul că Dumnezeu îi provoacă precum instrumentele Lui. Aceştia coborând vor stinge şi vor pierde într-o săptămână vijelia turcească. Şi, când vor ajunge prietenii Turciei (adică urmaşii cruciaţilor), adică popoarele din NATO, ca s-o salveze, atunci acolo va fi marea conflagraţie şi vor fi nimiciţi. Ciprul va primi palma de la turci (pentru că acum este neatins), dar va fi vremelnică. Turcia se va stinge, şi nu va exista nicio pagină în istoria universală care să amintească faptul că a existat acest neam osândit.”

In alta varianta, acelasi Cuvios Parinte da de inteles ca nu va fi doar ajutorul Rusiei la mijloc, ci o conjunctura internationala favorabila:

… Dumnezeu va randui ca interesele celor mari sa se combine astfel, incat sa le convina sa avem noi Constantinopolul. Si Capadocia o vom lua. (…) ne vor ajuta englezii si americanii. (…) Gandul imi spune (si a accentuat gandul) ca vor face lucrul acesta pentru a avea control asupra stramtorilor, adica sa devina internationale.”

Sursa: Atanasie Rakovalis, Parintele Paisie mi-a spus, Ed. Evanghelismos

*

In alta redare, Parintele Paisie arata ca Rusia va ajunge chiar si pana la portile Ierusalimului:

“Turcii ne vor lovi, dar Grecia nu va suferi prea mult. Nu va trece mult timp dupa atacul turcilor si rusii ii vor lovi pe turci si ii vor casapi. Asa cum rupi o foaie de hartie, tot astfel va fi sfasiata Turcia. O treime din turci vor fi ucisi, o treime se vor increstina si o treime va merge in adancurile Asiei. Folosirea apelor EUFRATULUI de catre turci pentru irigatii va fi o preinstiintare ca a inceput pregatirea marelui razboi care va urma.

Dupa destramarea Turciei, Rusia va continua razboiul pana va ajunge in Golful Persic si isi va opri trupele langa Ierusalim. Atunci puterile occidentale ii vor soma pe rusi ca sa-si retraga trupele si le vor da sase luni. Rusia insa nu isi va retrage trupele si atunci puterile occidentale vor incepe sa aduca trupe pentru a-i ataca pe rusi.

Razboiul care va izbucni va fi mondial si in cele din urma vor pierde rusii. Se va varsa mult sange. Marile orase vor deveni ruine. Dar noi grecii, nu vom participa la acest razboi.Toti din jurul nostru se vor sfasia unii pe altii, insa noi vom sta deoparte. ” (…)

“Continuand discutia cu Staretul Paisie, l-am intrebat despre turci. Atunci el mi-a raspuns ca turcii isi au coliva pregatita. A spus ca va veni o putere – nu mi-a precizat-o – care va ocupa Turcia. O treime din populatie va fi ucisa, o treime se va retrage in adancurile Asiei, iar cealalta treime se vor boteza crestini ortodocsi. Inainte de acestea, ca va avea loc o ciocnire intre trupele turcesti si cele grecesti, dupa care turcii vor ocupa, temporar, doua insule grecesti. ”

Este demn de amintit, in acest context, ca scriitorul rus F.M. Dostoievski era convins ca Rusia, in cele din urma, va cuceri Constantinopolul, adica actualul Istanbul, aflat in Turcia. Conform acestor profetii din spatiul ortodox, terenul operatiunilor de razboi nu va fi, asadar, Israelul, ci chiar Turcia, ceea ce va duce in final la desfiintarea ei si, posibil, pentru o foarte scurta vreme, la revenirea Istanbulului sub autoritatea Greciei, deci sub autoritate ortodoxa. Este posibil ca, odata pornit, razboiul sa capete evolutii similare celor descrise aici. De altfel, capul ranit al fiarei, asa cum este aratat in Apocalipsa Sf. Ioan, ar putea foarte bine sa insemne si o cotropire sau o infrangere, mai degraba, vremelnica si parelnica a Israelului condus deja, pe plan local, de Antihrist.

Astfel, pare ca, intr-o prima faza, interventia Rusiei va fi oarecum in coordonare, sau cu acordul SUA, UE si Israelului. Ulterior, insa, se pare ca “aliatii” vor rupe buna intelegere cu Rusia, ceea ce o va determina sa atace Israelul, ajungand chiar pana la portile Ierusalimului, ceea ce inseamna ca va fi aproape de o cucerire totala.

Consideram insa ca este nefolositor sa incercam in mod exagerat sa potrivim profetiile sfintilor cu evenimentele in curs de desfasurare, pentru ca intotdeauna ele pot lua evolutii imprevizibile si suntem in risc de inselare. In plus, chiar si unele aspecte ale profetiei cuviosului Paisie sunt problematice, mai ales in privinta restaurarii Bizantului in zona actuala a Turciei, asa cum problematica era si convingerea lui Dostoievski ca Rusia va cuceri Constantinopolul pentru a-si pastra pentru sine orasul ca unica solutie la “problema balcanica”. Cel mai probabil, atat prabusirea Turciei, cat si posibilul protectorat international asupra Constantinopolului sau/si ocupatia ruseasca a sa, eventual urmate de revenirea sub autoritate greceasca, se vor derula cu repeziciune si nu sunt de prima importanta in finalitatea razboiului.

Am reamintit insa aceasta profetie si am prezentat, pe langa evolutia factuala, si diferitele interpretari eshatologice, pentru a vedea, inca odata, cat de aproape sunt vremurile proorocite, chiar pana in detaliile lor. Pe de alta parte, important, pentru noi, ortodocsii, este sa ne reamintim ca, potrivit profetiilor cuviosilor, ale Bisericii, va urma un razboi devastator ce va preceda instaurarea lui antihrist.

Singurul punct in care profetiile eshatologice care provin din interpretari diferite ale Bibliei se suprapun este, astfel, iminenta unui razboi in zona Orientului Mijlociu. Semnificativa este identitatea in ratacire intre neoprotestantism si iudaism (catolicismul recupereaza si el). Ei asteapta instaurarea unui imperiu milenar, deci pe antihrist. Noi nu avem ce sa mai asteptam, decat cel mult prelungirea nenumaratelor termene de amanare pe care Hristos ni le-a dat, pentru a ne pocai si a ne pregati. Iar pregatirea sa nu ne fie noua sminteala, adica refugiu sectarist in extremisme, precum fac sectantii care isi vand averile si se baricadeaza in casele lor, renuntand la orice viata sociala, strangand provizii si donand banii inselatorilor care ii pastoresc. Ci sa ne fie semn de inmultire a dragostei unul catre altul, caci aceasta este porunca cea noua pana la sfarsitul veacurilor si dincolo de ele!

Legaturi:

***

***


Categorii

Al treilea razboi mondial, Batalia pentru resurse, Israel, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Opinii, analize, Parinti greci si athoniti, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Sfantul Paisie Aghioritul

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

49 Commentarii la “CIPRU, SCANTEIE A RAZBOIULUI MONDIAL? Turcia, Grecia si Israel, angrenate intr-un posibil conflict asupra apelor teritoriale ale Ciprului

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

  1. Intreba cineva mai devreme daca Turcia ar ataca au ba Ciprul:

    http://www.businessinsider.com/turkey-cyprus-oil-2011-9

    “Will the navy send a fleet?

    This is what we have the navy for. We have trained our marines for this; we have equipped the navy for this. All options are on the table; anything can be done.”
    Acest “anything can be done” are foarte multe nuante. Nu cred ca si-au echipat si dotat soldatii doar pentru vizite in Cipru. Se stie ca Turcia e printre cele mai bine dotate tari europene in materie de arme.

    http://www.cyprus-mail.com/turkey/our-view-turkey-s-arguments-against-oil-and-gas-drilling-are-both-childish-and-unconvincing
    WITH THE September 21 drilling date getting closer by the day, Turkey has stepped up the rhetoric on Cyprus’s oil and gas exploration.

    “After threats last week from Turkish Foreign Minister Ahmet Davutoglu that Ankara would “take appropriate measures” if Greek Cypriots went ahead, Turkey has now asked Washington to aid in postponing the drilling, which is being carried out by an American company.”

    Ideea este ca nu vorbim doar de ciprioti, vorbim si de israeliteni, care au cota parte in aceasta afacere. Cipriotii nu au armata mare, nu ar avea de unde, asadar au nevoie de un “frate mai mare” care sa-i ajute. Aici s-au oferit Israelul si Rusia.

  2. @andra:

    Pai da, si in traducerea pe care am facut-o in stirea de pe Famagusta e acelasi lucru:

    Minstrul Afacerilor al Turciei, Egemen Bagis, a spus ca daca Republica Ciprului va continua cu explorarea hidrocarburilor, Ankara va trimite vase navale in zona de foraj.

    Bagis a spus ca atunci cand explorarile au mai fost facute in trecut, vasele Flotei Militare Turce au intervenit in zona cu rapiditate. “Pentru acest motiv ne-am construit si antrenat soldatii”, a spus Bagis, adaugand ca “este ilegal sa se exploreze ape care nu le apartin” (cipriotilor-n.n.)

    Bagis a mai adaugat ca Turcia va face uz de toate drepturile internationale si va actiona in consecinta. “Ei stiu ca Turcia este serioasa si ca toate optiunile sunt luate in considerare”.

    In postare am vorbit nu doar de ciprioti, nici macar doar de israeliteni si turci sau rusi, ci si de profetiile eshatologice…

  3. @ andra

    multumesc pentru semnalarea evenimentelor. scuze pentru tonul meu sceptic.

    @ admin

    multumesc pentru prezentarea echilibrata si pentru concluzia pozitiva de la sfarsit

    ” …sa ne fie semn de inmultire a dragostei unul catre altul, caci aceasta este porunca cea noua pana la sfarsitul veacurilor si dincolo de ele”

  4. “Consideram insa ca este nefolositor sa incercam in mod exagerat sa potrivim profetiile sfintilor cu evenimentele in curs de desfasurare, pentru ca intotdeauna ele pot lua evolutii imprevizibile si suntem in risc de inselare”
    Foarte bine accentuat.
    Multi dintre noi asteptam de ani buni acea “vreme a spanacului” la care facea referire acelasi Parinte Paisie.Trebuie sa fim constienti ca suntem limitati in a intelege cum se va declansa razboiul.Aceasta asteptare nu este deloc duhovniceasca.Ne toarna plumb in picioare.Si riscam ca avand mereu atintite privirile pe Turcia si Grecia,mamaliga sa explodeze in propria noastra ograda.Atunci ne vom aminti ca si ucenicii dupa Inviere ca avem si o profetie a parintelui Arsenie Boca.
    Doamne,ramai cu noi!

  5. cristi_g

    Buna

    Si care e profetia Parintelui Arsenie Boca ? Aceea in care zice ca intr o noapte ne vor ataca 3 tari?

  6. Si Grecia si Turcia fac parte din NATO.
    Daca o sa fim bagati in razboi alaturi de turci,noi ce ar trebui sa facem,fiindca parintele Justin a spus ca soldatul trebuie sa faca ascultare?
    Pana unde?

  7. @bandit mistic:

    Nu am auzit de acest cuvant al p. Justin si oricum (asta general vorbind) conteaza daca, in ce context, cui si cum l-a spus. Parintelui i se pun tot felul de ziceri in seama.

    Acum, de cate ori nu a luptat Romania alaturi de coalitii masonice sau chiar alaturi de aliati antihristici, cum a fost Rusia stalinista? Ce sa zicem de crestinii care faceau parte din armata Imperiului Roman? Numai un ganditor eretic ca Tertulian voia sa se interzica crestinilor sa mai faca parte din armata.

    Si Cuviosul Paisie nu zice nicaieri ca daca Grecia va fi in tabara “aliata” sa nu accepte chestiunea Constantinopolului. Astfel de probleme nu se pot judeca artificial si “otova”, eventual dupa retetele sau decretele universale cuiva care comanda lumea de pe bloguri, ci PERSONAL, conform canoanelor Bisericii si, la momentul dat, conform sfatuirii cu duhovnicul si cu propria constiinta, prin rugaciune.

    Insa cel mai probabil nu vom fi noi, in corpore, afectati de vreo mobilizare generala. Armata este profesionista astazi, nu de masa.

  8. Intr-o inregistrare video am auzit,publicata pe internet,dar chiar nu mai tin minte de unde sa o iau.
    Am intrebat asa ca sa stiu si eu.

  9. @admin

    Apropo de ultima dumneavoastră idee, bunică-miu spunea că singurul lucru mai rău decât mobilizarea, e să nu fii mobilizat când trebuie. Şi în acest sens pomenea de ce au simţit tinerii români la momentul anului 40 (ei erau mobilizaţi dar nu au putut lupta). Diferenţa pe care voiam să o semnalez, este că dacă atunci s-au propagat minciunile cu superioritatea zdrobitoare a armatei roşii, acum am putea fi puşi în situaţia în care România să fie învinsă de Bulgaria, Serbia sau Ungaria, sau altă armată pigmeu în exact aceleaşi condiţii, adică politice (ne declarăm aprioric învinşi).

    Adică conflictul armat să fie tranşat politic, invocându-se criterii politice, eventual trădătorii să mai primească şi laude că au salvat poporul de suferinţă.. nu de alta dar suveranitatea am pierdut-o noi cu mult timp în urmă, nu ne-am câştigat dreptul să fim liberi cu adevărat, nu stă în firea românului să fie vertical.. şi alte intoxicări de acest fel.

    Am mai întâlnit prin nişte scrieri ideea unui drept de refuz de participare la conflict armat pentru persoanele care nu au fost educate/antrenate/instruite în spirit militar. Discuţia , superficial corectă, pornea de la ideea că e nedrept să obligi pe cineva care nu are nici o tangenţă cu războiul să treacă printr-o astfel de oroare, întrucât el nu este pregătit nici psihic/intelectual, nici fizic, iar o astfel de participare nu-i poate aduce nici un bine, indiferent de rezultatul războiului. Chiar dacă va câştiga ţara sa, el va rămâne tarat pe viaţă, cu sechele (şi se dădeau exemplele sechelelor soldaţilor amercani care au participat la războaiele din Vietnam şi Iraq, indivizi altfel ultra antrenaţi şi pregătiţi dpdv militar). Mai bine ar fi ca fiecare să-şi vadă de treaba sa, unul de medicina lui, altul de frizeria lui, altul de comerţ şi să lăsăm războiul soldaţilor. Ideea era că principalul sinistru al războiului este dizlocarea individului din angrenajul social pe care îl deserveşte şi introducerea sa în corpul conflictual, putând prezuma destul de uşor că nu va mai putea fi reintegrat.

    În acest sens se prefigura ca războaiele să fie purtate doar de cei care îşi vor asuma calitatea de războinici profesionişti, în condiţiile unei griji exacerbate pentru protejarea civililor, până la pervertirea legilor conflictului militar. Asumarea calităţii de războinic eu am citit-o drept “cei ce vor fi lăsaţi să lupte”. Oricând o instanţă administrativă mi-ar putea impune să rămân acasă să-mi îngrijesc copilul/familia şi să impună nişte criterii de recrutare în dispreţul oricăror tradiţii militare.

    Apoi, de vreme ce tot suntem adormiţi de patimile cele mai nocive, de ce să fim expuşi brutal morţii pe front. Soldatul poate fi oricând martir, erou, dar o populaţie abuzată, forţată să “solidarizeze” cu cei ce luptă, prin sacrificii mmateriale şi morale, va avea mereu statut de victimă inconştientă. Aşa cum tăierea salariilor cu 25% nu a născut eroi, nici populaţia civilă din scenariul imaginat nu ar trăi şocul trezirii în faţa iminenţei morţii, ci din contră, aşa cum s-a întâmplat mereu, cei rămaşi în spatele liniei de front, cu responsabilităţi civile conexe efortului militar s-ar deda la enorme măgării.
    America experimentează de 2 decenii efectele războiului televizat, în care John Doe “zapează” cu telecomanda de pe meciul lui New York Giants, pe scene “live” din iraq, unde are şi el “o cunoştinţă”.

    Atunci mi-a trecut prin minte faptul că s-ar putea să trăiesc tragedia de a nu fi lăsat/ a nu mi se oferi posibilitatea de a lupta pentru ţară. Chair nu aş vrea să trăiesc experienţa unui război “de catifea” în care să ne fie “evident” că am pierdut un război pentru că “nu îndeplineam nişte condiţii”. Acest scenariu nu este deloc incompatibil cu scenariile de distrugere dezlănţuită pe care le întâlnim în profeţiile părinţilor noştri, abuzuri sau suferinţe de neimaginat, ba chiar dimpotrivă. Ar fi culmea nivelării, depersonalizării statistice, ca un război să fie tranşat în urma unor astfel de calcule (deşi avem precedentul anului 40), neţinându-se cont de curaj, dăruire, disponibilitatea de a te jertfi pentru un ideal, etc. Un popor redus la stadiu de mâncător raţionalizat din gamelă.

    Simplul fapt că am întâlnit aceste teorii aşternute pe hârtie/pdf-uri, m-a deranjat/tulburat destul de tare, căci cine ştie ce tâmpenii monstruase le vor mai trece prin minte “pacifiştilor” care nu ştiu ce să mai facă să dezarmeze populaţia şi să înfrângă spiritul nostru natural de coeziune şi solidaritate.

    Nu aş vrea să creadă cineva că fac apologia războiului sau că mi-aş dori vreodată aşa ceva semenilor mei. Punctam doar ceea ce consideram eu a fi o interpretare bolnavă a unor sentimente firesşi de protejare a celor mai slabi, de profesionalizare a armatei, etc. Iertaţi-mă! Doamne, ajută!

  10. Semnalez din nou cu părere de rău faptul că realitatea.net prezintă prima ştire din bara de cele mai noi ştiri INTEGRAL în limba maghiară. Am impresia că au aflat că mă scot din sărite cu chestia asta şi o fac în mod special să mă supere pe mine. Măcar de-ar fi aşa..

  11. Paralela pe care ati facut-o intre ceea ce spunea Parintele Paisie si ceea ce spunea Dostoievski este clar nepotrivita. Nu-l putem compara pe Parintele Paisie cu Dostoievski o astfel de comparatie nu poate exista nici macar la nivel de idei, daramite sa mai vorbim din punct de vedere duhovnicesc, sau profetic. Despre profetii la Dostoievski nici nu poate fi vorba.

    Daca Parintele Paisie Aghioritul accentua “ca gandul imi spune”, asta nu inseamna ca se insela. Exista atatea exemple in vietile sfintilor, ca oameni placuti lui Dumnezeu, cu viata de rugaciune si curatita de patimi asceza, sau in timpul rugaciunii sau dupa rugaciunie avand mintea despatimita si inima curatita considerau prima instiintare sau primul gand care li se ivea in minte ca fiind de la Dumnezeu.

    Cat priveste capul ranit al fiarei, asa cum este aratat in Apocalipsa Sf.Ioan, aici cred ca este vorba despre (“cotropirea sau o infrangera, mai degraba, vremelnica” la care facurăţi referire mai sus) sunt cele 3 sau 4 decenii (dupa altii chiar 5) dinaintea inscaunarii antihristului, la care au facut referire mai multi cuviosi si sfinti Parinti. (Parintele Iosif Isihastul, Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos, Sfantul Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor si altii)

  12. @Laurentiu:

    Paralela pe care ati facut-o intre ceea ce spunea Parintele Paisie si ceea ce spunea Dostoievski este clar nepotrivita. Nu-l putem compara pe Parintele Paisie cu Dostoievski o astfel de comparatie nu poate exista nici macar la nivel de idei, daramite sa mai vorbim din punct de vedere duhovnicesc, sau profetic. Despre profetii la Dostoievski nici nu poate fi vorba.

    Nici macar nu am intentionat sa punem pe acelasi plan, ca pondere duhovniceasca, pe Cuviosul Paisie si pe scriitorul rus F.M. Dostoievski, pe care insa nu vad de ce l-am minimiza de parca ar fi un gazetaras de pripas. Insa comparatia facuta in postare e justificata, pentru ca reprezinta mai mult decat ce spun Cuviosul Paisie si/sau Dostoievski, reprezinta niste realitati duhovnicesti care au corespondent inclusiv in cele geopolitice, asa cum se intampla in VT. Mai mult decat atat, ambii spun acelasi lucru: ca Rusia va ajunge in Constantinopol, printr-un razboi dus impotriva Turciei.

    Daca Parintele Paisie Aghioritul accentua “ca gandul imi spune”, asta nu inseamna ca se insela.

    Insemna doar ca el insusi atragea atentia ca este un gand ce nu era neaparat din insuflare dumnezeiasca. Si nu vad de ce nu am fi atenti la acest aspect, cand insusi Cuviosul ne atrage atentia… Acest lucru este explicat in cartea dedicata parintelui Paisie de ucenicul sau, parintele Iosif Libanezul.

    Cat priveste capul ranit al fiarei, asa cum este aratat in Apocalipsa Sf.Ioan, aici cred ca este vorba despre (“cotropirea sau o infrangera, mai degraba, vremelnica” la care facurăţi referire mai sus) sunt cele 3 sau 4 decenii (dupa altii chiar 5) dinaintea inscaunarii antihristului, la care au facut referire mai multi cuviosi si sfinti Parinti. (Parintele Iosif Isihastul, Sf. Andrei cel nebun pentru Hristos, Sfantul Mucenic Metodie, Episcopul Patarelor si altii)

    Sf. Andrei al Cezareei, precum si alti comentatori ai Apocalipsei de mare cucernicie ca IPS Averchie si Par. Serafim Rose au interpretat altfel acest verset. Daca coroboram aceasta talcuire cu celelalte profetii despre vremurile de pe urma, reiese ca ideea celor cateva decenii este mai degraba marginala. Timp nu va mai fi…

  13. @Utzu
    Am cerut sfat referitor la o eventuala mobilizare.Se pare ca nu putem scapa de inrolare.Am fost surprins sa aflu ca unui crestin nu ii este permis sa traga intr-un om,fie si in legitima aparare.Mi s-au prezentat cazuri de oameni care au prins razboaie mondiale si care au tras numai in aer si Dumnezeu i-a intors acasa.Nu poti trai cu gandul ca ai ucis un om trimis ca si tine de niste politicieni fara inima…

  14. @cristi_g:

    Am fost surprins sa aflu ca unui crestin nu ii este permis sa traga intr-un om,fie si in legitima aparare.

    Din cate stiam, exista un canon al Sf. Vasile cel Mare care opreste de la impartasire soldatii timp de trei ani tocmai din aceste motive.

  15. @cristi_g, admin

    Vă înţeleg, doar că îmi e greu să înfrâng în mine un anumit fel de formare, cel puţin intelectuală, ca să nu spun sufletească. Îmi povesteau şi bunicii mei că plecând pe front, îşi propuseseră să nu tragă, iar apoi să nu tragă în oameni, iar după ce au tras, măcar să nu-i urască. Unui bunic nu i-a reuşit să evite ura în timpul războiului, ci abia anii de lagăr l-au vindecat. Celălalt, nu suporta să audă de ruşi nici pe patul de moarte. Mi-au documentat destul de limpede stările sufleteşti pe care le-au trăit, iar ideea de bază e că nici un sistem de principii, nici un set de valori umane nu rezistă coroziunii războiului. Oricât de pacifist aş fi, în lipsa sfinţeniei, instinctul de conservare m-ar transforma într-o fiară. Povesteau şi ei de soldaţi români care trăgeau în aer ca să se vadă că au consumat muniţia, care se rugau pentru inamic, care îi opreau pe ei să jefuiască sau să facă alte rele. Spuneau despre aceştia că uneori îi simţeau mai importanţi decât medicul.

    Cred că e posibil să pun ţara şi neamul înaintea iubirii de aproape, căci nu reuşesc să văd mereu neamul ca suma indivizilor/sufletelor fraţilor, ca să pot spune că îmi iubesc neamul pentru că îi iubesc pe români, ci că mi se întâmplă adesea să văd neamul ca un element abstract. Înţeleg că Hristos vine înainte de toate, inclusiv familie şi ţară, doar că la momentul în care încerc transpunerea în practică, intru pe default. Nu că aş petrece prea mult timp gândindu-mă la eventuale conflicte militare sau că mi-aş putea dori vreodată să mă găsesc în postura de a lua viaţa unui om, Doamne fereşte!!! Oricum, în pofida patriotismului meu de postac pe forum, cred că m-ar lovi incontinenţa la primul semn de mobilizare. Iertaţi-mă şi rugaţi-vă şi pentru mine păcătosul şi neputinciosul! Doamne, ajută!

  16. Turcia isi trimite in continuare navele de razboi in apele teritoriale ale Ciprului.
    http://www.cyprus-mail.com/cyprus/cyprus-middle-regional-clash/20110907
    Curios este ca nimeni nu crede ca vor ataca. si totusi ei declara: “Asked about exploratory drilling for natural gas by Greek Cypriots, Egemen Bagis, Turkey’s European Union minister, told Turkish media last week: “It is for this (reason) that countries have warships. It is for this (reason) that we have equipment and we train our navies.”

  17. “Singurul punct in care profetiile eshatologice care provin din interpretari diferite ale Bibliei se suprapun este, astfel, iminenta unui razboi in zona Orientului Mijlociu. Semnificativa este identitatea in ratacire intre neoprotestantism si iudaism (catolicismul recupereaza si el). Ei asteapta instaurarea unui imperiu milenar, deci pe antihrist.”

    Din asta inteleg ca antihristul nu va conduce un imperiu milenar?Adica nu toate tarile lumii vor deveni in cele din urma una singura?
    Inca o intrebare: cifra 666 e clar periculoasa.Dar sa zicem derivatele acesteia?De exemplu 2666 e o cifra de care trebuie sa ne ferim pe cat posibil?

    Multumesc!

  18. @Florin:

    1. Probabil am avut o exprimare mai putin clara, desi in context se intelege foarte clar. Ideea era ca singurul lucru care, in mare, este identic in aceste interpretari este iminenta un razboi. Modul de desfasurare al acestuia si mai ales consecintele sale sunt insa cu totul diferit vazute: daca neoprotestantii si iudeii asteapta pe mesia pentru instaurarea unui regat milenar universal, crestinii ortodocsi se asteapta sa apara antihristul, una si aceeasi persoana cu mesia iudeilor si neoprotestantilor si tuturor celor se vor fi amagiti de propovaduirea sa. Deci antihristul, asa cum este prevazut in profetii si cum am mentionat si noi, inclusiv aici, a conduce acest imperiu universal.

    2. Nu prea am inteles sensul intrebarii. Altfel, derivatul unui numar este alt numar… Numarul in sine nu zice mare lucru, depinde cum, de cine si la ce e folosit, depinde daca este o marca, o eticheta pusa anume sau e ceva succesiv, aleatoriu, ca asa il gasim si in paginatia unor carti sfinte, nu?

  19. Admin:
    Multumesc pentru raspuns.

    Referitor la numarul 2: aveti perfecta dreptate,nu m-am gandit la asta.In ultima vreme numarul asta a devenit o asa zisa “psihoza” pentru mine.Adica daca aud de el,daca il vad undeva ma tulbur…Ma tulbur chiar daca,sa zicem vad unde alte numere,de exemplu 2666 sau 5666.Tocmai de aceea v-am pus aceasta intrebare.Banuiesc insa ca numarul asta nu are nicio inseamnatate reala pana la momentul adevarat al pecetii.

  20. @Florin:

    Of, da… desigur, derivatele sunt pur si simplu alte numere, iar senzatia descrisa este evident o ispita care trebuie grabnic depasita. Pecetea este pecete si, conform profetiilor, ea va fi aplicata celor care il recunosc pe antihrist drept imparat si mesia; asadar, trebuie sa se deruleze inca niste etape ale vremurilor antihristice, cum ar fi razboiul mondial, iesirea la propovaduire a fiarei si a profetului sau etc.

    Detalii, linkuri, citate din profetii vechi si contemporane se pot gasi si la linkul: http://www.cuvantul-ortodox.ro/recomandari/2010/09/09/demontarea-unei-manipulari-si-o-invitatie-la-reflectie-pe-marginea-lucrarii-sistemului-antihristic-sine-ira-et-studio-daca-e-posibil/#comment-32432

    Si, mai ales, sa nu uitam de pregatirea duhovniceasca!

  21. Pingback: NORI DE FURTUNA IN ORIENTUL MIJLOCIU/ Noul Imperiu Otoman - sau ambitiile Turciei/ TENSIUNILE ESCALADEAZA IN CHESTIUNEA CIPRIOTA: Turcia vs Cipru si Israel. Motivul conflictului: LEVIATANUL!
  22. Pingback: TURCIA AMENINTA CU INGHETAREA RELATIILOR CU U.E. PE MOTIV DE... CIPRU! Imperiul Otoman renaste? Cuviosul Paisie: "Turcii isi au coliva pregatita"
  23. Daca o luam istoric cred ca Cipru si-a luat deja acea palma vremelnica (nu ca nu ar mai putea primi cateva) in momentul in care partea de nord a insulei a fost ocupata de turci. Cipriotii sunt foarte nationalisti, si acum sufera in urma acestei pierderi.

  24. Pingback: CIPRUL A INCEPUT FORAJUL in Marea Mediterana, in maraielile amenintatoare ale Turciei
  25. Pingback: ATAC CU BOMBA in centrul capitalei TURCIEI
  26. Pingback: (VIDEO) Benjamin Netanyahu lucreaza pentru venirea mesiei iudeilor (antihrist). MENTORUL RAU, RABBI Menachem Mendel Schneerson, CONSILIER POLITIC al presedintilor Clinton si Bush
  27. Pingback: Turcia a trimis o nava de prospectii in zona disputata cu Cipru
  28. Pingback: SE APROPIE RAZBOIUL PROFETIT INTRE TURCIA SI GRECIA? "Intamplator", Rusia a inceput niste exercitii militare de amploare
  29. Pingback: TURCIA REFUZA MEDIEREA SUA IN CONFLICTUL CU ISRAEL/ Palestina nu sta nici ea degeaba
  30. Mihai zici ca daca o luam istoric Cipru si-a luat deja palma de care zice parintele Paisie. Deci in ce an a fost facuta aceata profetie a parintelui, cu palma de la turci ce o va lua Cipru? Inainte de a fi impartita insula in doua?

  31. @ Ela:

    Dupa, categoric.

  32. Pingback: (update) Fost sef al Mossad: EXTREMISMUL ISRAELIAN, un risc mai mare decat MEGALOMANIA MISTIC-TURBATA lui AHMADINEJAD
  33. Pingback: Presa din Israel: profetiile arata ca "MESIA" (ANTIHRISTUL) AR PUTEA VENI CURAND/ Iran PROVOACA/ Turcia se umfla-n pene/ EGIPT IN REVOLUTIE PERMANENTA
  34. Pingback: MESIA IUDEILOR (ANTIHRIST), razboiul lui Gog si Magog ("Armaghedon") si Imparatia Universala a Israelului, dupa PROFETIILE RABINICE (IUDAICE)
  35. Pingback: Arhiepiscopul Ciprului, alaturi de Rabinul-sef al Israelului, II EXONEREAZA PE EVREI DE RASTIGNIREA LUI HRISTOS. "Declaratie istorica pentru relatia dintre evreime si Biserica Ortodoxa"
  36. Pingback: Cum va fi 2012? (I) ANUL DECISIV IN VEDEREA ATINGERII PLANURILOR ANTIHRISTICE? - Razboi întru Cuvânt
  37. Pingback: “Turcia ameninta intreaga lume”… LEGISLATORII DIN ISRAEL DEZBAT SI EI “GENOCIDUL ARMEAN” - Razboi întru Cuvânt
  38. Pingback: Cum va fi 2012 (III)? ANUL INTRARII IN TUNEL. TURCIA VA INCEPE RAZBOIUL IN VARA – Predictiile lui Stanislav Mishin se intalnesc partial cu profetiile ortodoxe - Razboi întru Cuvânt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare