Parintele grec ELPIDIE: Va cer sa va rugati toti impreuna, sa faceti un lant al rugaciunii… Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi”

22-03-2013 11 minute Sublinieri

2013 -         - YouTube7

“Se va intampla atata rau, atata nenorocire, incat va rog pe toti cei care iubiti Patriarhia Ecumenica, sa va rugati pentru ceea ce va urma. Acesti oameni (ai Patriarhiei Ecumenice) vor avea multe de suferit. Totusi daca vor fi oameni care sa se roage se va amana acest rau. Il rog pe Dumnezeu ca acest Patriarh care este acum sa nu moara cu sange. Daca nu ne vom ruga, acest Patriarh nu va avea o moarte blanda!”

***

***

2013-YouTube3-e1363940531492

Fragment dintr-o omilie a Parintelui Elpidie Vagianakis din Rodos, din luna ianuarie 2013:

Nu vreau sa va ingrijorati din cauza a ceea ce va urma; trebuie doar sa va rugati si sa-L implorati pe Dumnezeu sa va asculte umilele rugaciuni si sa ne miluiasca. As dori, daca este cu putinta, sa spuneti la toata lumea sa ne strangem multi oameni si sa ne rugam impreuna. Aceasta rugaciune comuna unii o vor desconsidera si vor rade zicand: daca asa a zis Dumnezeu ca se vor intampla lucrurile, atunci asa va fi. Nu, nu este asa! Va incredintez ca profetia este expresia cea mai inalta a iubirii lui Dumnezeu.

Atunci cand Dumnezeu vorbeste prin profetii Sai, prin oamenii speciali alesi de El ca sa ii previna pe oameni fata de anumite evenimente care vor veni, nu inseamna ca decide dinainte ce se va intampla ci vorbeste ca sa ne venim in fire si, prin pocainta si viata noastra, sa-I schimbam decizia.

Sa va explic mai simplu: un tata ii spune fiului sau: “Fiule, ceea ce faci te va distruge!” Asta nu este o profetie facuta de parinti catre copiii lor? In fiecare zi parintii profetesc pentru copiii lor: “Copile, sa fii bun ca sa iti mearga bine!”. Asta nu este o profetie? Atunci cand un parinte spune copilului sau: “Drumul pe care mergi si oamenii cu care te intovarasesti te vor distruge”, aceasta nu este o profetie a tatalui pentru copilul sau? Tatal doreste astfel sa isi previna copilul, sa il indeparteze de anumite obiceiuri proaste sau prieteni care il duc la rau si, in acest fel, sa-l salveze.

Prin urmare profetia este dovada cea mai inalta de iubire a lui Dumnezeu fata de creaturile Sale, fata de noi.

ExistaSodom_Monreal desigur profetii care vorbesc despre evenimente care se vor intampla cu siguranta. Spre exemplu, atunci cand ingerul i-a spus lui Lot: “Dumnezeu va distruge aceste cetati: Sodoma si Gomora!”, Dumnezeu deja decisese acest lucru, deoarece oamenii nu mai voiau sa stie despre voia Domnului si nu s-ar mai fi schimbat. De aceea le-a spus sa plece pentru ca Dumnezeu vroia sa pedepseasca pe acele cetati. Si Lot L-a ascultat; si-a luat sotia si copiii si a plecat. Dumnezeu luase deja aceasta hotarare de a distruge cetatile Sodoma si Gomora. De asemenea ingerul i-a spus profetic lui Lot sa nu intoarca capul sa priveasca in urma sa. Toti care au ascultat de aceasta profetie s-au salvat. Sotia sa, care nu a ascultat si din curiozitate a intors capul sa vada ce se intampla in spatele lor, a impietrit.

Exista insa si profetii pe care Dumnezeu le trimite oamenilor prin alesii Sai pentru a-i scoate din viata pacatoasa si pentru a se intoarce la El, asa cum a fost cu Iona. Lui Iona i-a spus sa mearga si sa spuna ninivitenilor ca daca vor continua sa traiasca in pacat si nu se vor pocai ii va distruge. Iona s-a temut sa mearga la acesti oameni salbatici care, dupa parerea lui erau atat de inraiti incat nu ar fi ascultat niciodata de cuvantul lui Dumnezeu. Si de aceea la inceput a refuzat sa mearga in Ninive si de aceea a patit si ce a patit: l-au aruncat in mare, l-a inghitit chitul, chitul l-a adus in Ninive si astfel a inteles Iona ca trebuie sa faca voia lui Dumnezeu si sa mearga sa vorbeasca ninivitenilor. Asa ca a mers si le-a spus: “Schimbati-va, caci altfel veti fi distrusi”. Si ce s-a intamplat? Oamenii, surprinzator, l-au ascultat si si-au pus pana si animalele sa posteasca. Rezultatul il stim cu totii: Dumnezeu nu a distrus Ninive, in ciuda profetiei pe care o facuse. Cand Iona a vazut ca Dumnezeu nu a distrus orasul s-a plans lui Dumnezeu: “Bine, dar nu ai spus ca ii vei distruge?” Si Dumnezeu i-a raspuns: “Copile, te-am trimis sa le spui ca ii voi distruge daca nu se vor pocai. Acum ca s-au pocait de ce sa-i distrug? Eu te-am trimis sa le propovaduiesti pocainta si sa le spui ca au doua alegeri: ori ii voi distruge daca vor continua pe calea pierzaniei, ori ii voi salva daca Ma vor asculta“. Intelegeti deci ca profetia este si o decizie a lui Dumnezeu pe care noi putem sa o schimbam. Subliniez: de noi depind foarte multe lucruri daca se vor intampla sau nu! Este ca si cum un tata i-ar spune fiului sau: “Copile, daca mai conmtinui aceasta viata destrabalata eu te voi dezmosteni; nu-ti voi da nimic din ce ti-am promis“. La fel face si Dumnezeu.

Stiti cat de mult m-am temut si eu cand am aflat de toate aceste lucruri rele care trebuiau sa vina peste noi din 2012? Stiti ce am facut? Pentru ca daca ceva rau vine peste tara noastra vine pentru toata lumea. Si eu am tata, si eu am mama si apropiati si daca vin vremuri rele cu totii vom suferi! Si atunci ce am facut? Am chemat multa lume 2013 -         - YouTube10sa facem o rugaciune comuna catre Dumnezeu in toata Grecia. Am reusit sa strang mii de oameni in toata Grecia si L-am implorat pe Dumnezeu sa amane decizia Sa si, daca nu este posibil sa o amane, atunci macar sa nu permita un rau foarte mare sa vina peste noi… Stiti cati oameni s-au pocait? Stiti cati oameni s-au spovedit? Stiti cati oameni au inceput sa-L cheme pe Dumnezeu in rugaciune, pentru ca au crezut in aceste semne trimise de Dumnezeu? Si aveam asa o agonie in mine si ziceam in sinea mea: “Doamne, daca ne ajuti si nu se intampla toate aceste lucruri rele care stau sa vina peste noi, atunci noi toti vom crede si mai mult in puterea rugaciunii si a pocaintei”. Nici nu va puteti imagina prin ce agonie am trecut in aceste zile si in general in ultimele luni. Si cu multa bucurie am auzit dintre copiii mei (n.n. din orfelinat) care mi-au povestit ca au visat ingeri care le spuneau ca Dumnezeu ne-a ascultat rugaciunile si va indeparta raul, dar trebuie sa continuam sa ne rugam pentru ca altfel raul va reveni si va fi foarte mare. Tara noastra se va gasi in fata un pericol cumplit de mare, deoarece ne-am umplut de oameni blasfemiatori si necredinciosi care Il vorbesc de rau pe Dumnezeu. Stiti cat de mult m-am bucurat ca nu s-au intamplat toate acele lucruri rele, nu ca nu s-au intamplat deloc, pentru ca stim ca foametea se intinde in Grecia si multi oameni se sinucid. Sa stiti ca prin pocainta noastra putem sa schimbam decizia lui Dumnezeu.

Totusi, anumite lucruri nu se schimba: sunt deja in curs de a se intampla. Spre exemplu: prin profetie stim ca va veni profetul mincinos, prin profetie stim ca va veni antihristul. Acestea nu se schimba. Si vreau sa va spun ca in acest an traim ceva si mai dureros. Mi-a parut tare rau ca anumiti oameni, in loc sa-I dea slava lui Dumnezeu ca anumite lucruri inca nu s-au intamplat, au inceput sa rada si sa spuna ca astea sunt profetii mincinoase. Mai omule, in loc sa Ii multumesti lui Dumnezeu si sa Ii dai slava ca prin rugaciunile unora nu a ingaduit raul sau l-a ingaduit pe o scara mai mica, stai si razi si iti bati joc? Chiar nu vezi ce se intampla in jurul tau?

Atunci cand Dumnezeu vede ca tu iti bati joc de cuvintele Sale si nu iei in seama avertismentele Sale stii ce se va intampla? Se va intampla ce face un tata cu copilul sau cand ii spune: “schimba-ti comportamentul ca sa nu patesti tot raul pe care prevad ca il vei pati” si atunci copilul se potoleste pe moment si se impaca cu tatal sau. Mai apoi copilul, vazand ca tatal nu i-a facut nimic, se reintoarce la proastele obiceiuri si atunci tatal il va lasa sa se dea cu capul de zid ca sa isi invete lectia. Asta este ce se va intampla acum. Poate ca Dumnezeu ne-a mai pasuit si ne-a mai dat timp ca sa ne intoarcem la El, dar mi-e teama ca din cauza nepasarii noastre nu mai are de ales si va trebui sa actioneze nu prin milostivirea Sa, ci prin dreptatea Sa. Sa stiti ca pe cat de valoroasa este mila Lui Dumnezeu tot pe atat de importanta este si dreptatea Sa. Trebuie sa stim ca, desi pare greu de inteles, dreptatea Lui Dumnezeu este mai mare decat milostivirea Sa, deoarece prin dreptatea Sa se arata si mila Lui fata de noi. Atunci cand Dumnezeu ingaduie sa 306147_413563075405360_619093490_nvina rele peste noi, nu le ingaduie pentru ca vrea ca noi sa suferim ci pentru ca urmareste, prin aceste doua expresii ale Iubirii Sale, dreptatea si mila, sa ne mantuiasca. Lui Dumnezeu Ii pare tare rau cand oamenii nu vad milostivirea si indurarea Sa si continua sa traiasca in greseala, astfel ca noi in loc sa ne apropiem de rai mai rau ne afundam in iad. Si orice tata, asa cum stiti foarte bine, face tot posibilul ca sa-si tina copilul acasa. Asa va face acum si Dumnezeu. Va permite sa se intample anumite lucruri care vor aduce durere si intristare, numai si numai ca sa ne intoarcem in imbratisarea Sa si sa nu ne pierdem de tot.

Daca imi veti cere acum sa va spun: “ce se va intampla acum?”, credeti-ma ca sunt si eu foarte intristat deoarece si eu traiesc in aceasta tara, orice se va intampla, mi se va intampla si mie si alor mei. Sunt foarte ingrijorat deoarece daca nu ne vom pocai, daca nu ne vom schimba viata, daca nu vom inalta cat mai multi oameni rugaciuni in comun catre Dumnezeu, nu doar aici in Grecia, ci in toata lumea unde exista oameni credinciosi, ca sa-L rugam sa-Si schimbe hotararea, credeti-ma ca si noi aici si peste in lume ne vom gasi foarte curand in fata unor pericole pe care nici nu vi le puteti imagina.

1297391092064_ORIGINALDoar un lucru va voi spune: dupa ce noul papa va fi ales ca si conducator al bisericii catolice si mai apoi ca si conducator al panreligiei mondiale – deoarece profetul mincinos va fi conducator al pan-religiei (aceasta isi doresc mintile intunecate ale dusmanului si anume sa-l numeasca pe conducatorul bisericii catolice conducator al tuturor religiilor), atunci natura se va revolta, deja a inceput acest lucru. O serie de fenomene naturale si ne-naturale vor schimba fata pamantului. Veti vedea lucruri pe pamant si in cer care va vor uimi si veti spune: “e normal ce se intampla? Veti vedea cum natura se va rascula, pamantul si cerul: cerul cu fenomene nemaintalnit si pamantul prin cataclisme distrugatoare, cutremure, furtuni nemaivazute si ciudate, furtuni cu grindina, veti vedea grindina cat mingiile de golf care va distruge totul. Natura insasi nu il va putea suporta pe profetul mincinos care, in numele asa-zisului “mantuitor” [Antihrist. n.n.], va aduce niste schimbari cumplite ce vor distruge multe suflete si le va trimite in iad. Vor incepe acei ani ai domniei lui Lucifer care mai intai va duce lupta impotriva oamenilor din interiorul credintei – deoarece oamenii au in suflet inradacinata aceasta credinta, toti credem in existenta unui Dumnezeu – si Lucifer va folosi aceasta mare putere care este credinta, si astfel va distruge foarte multi oameni. De aceea sa-L rugam pe Dumnezeu sa Ii lumineze pe arhiereii nostri ca sa ramana credinciosi si sa-L iubeasca pe Dumnezeu si sa ramana dumnezeieste indragostiti de El, pentru ca acestia ne vor invata drumul cel drept.

Vor fi multi arhierei care vor deveni marionete ale profetului mincinos. Il vor urma, I se vor supune si vor transmite preotilor invataturile acestuia si preotii vor transmite mai departe credinciosilor. Foarte multi oameni se vor pierde. Mare schisma se va produce in Biserica noastra. Sa va amintiti ce va spun. Mare schisma se va produce. Va incepe din biserica catolica si apoi se va intinde peste tot, deoarece aceasta elita ii va convinge pe conducatorii nostri fie prin intermediul politicienilor, fie prin intermediul bancilor. Cine credeti ca ne au-in-mana-lor-51-000-miliarde-si-conduc-lumea-dintr-o-camera-grupul-bancherilor-descris-in-biblia-lumii-financiare-186365conduce? Bancile ne conduc. Daca avem putina logica trebuie sa ne gandim: cine crediteaza Grecia, Franta, Anglia, America? Si toate tarile datoreaza bani unora care au toata bogatia pe mainile lor… cine sunt acestia? O elita luciferica care va impune tarilor sa faca ceea ce vor ei. Sa stiti ca acestia il vor impune pe profetul mincinos, acestia il ridica acum, sa stiti, acestia il numesc acum. Este conclavul luciferic care il va ridica pe profetul mincinos, ce il va arata pe antihrist mai apoi.

Nu te ingrijora, bunicutule: tu nu il vei vedea pe antihrist, tu il vei vedea doar pe profetul mincinos si i te vei opune, dar tu tinere, tu micutule, tu il vei vedea pe antihrist. In zilele noastre se va intampla. Eu nu il voi vedea. Doar cu profetul mincinos voi lupta. Si ma rog la Dumnezeu sa ne invredniceasca sa Il marturisim pe Iisus Hristos ca pe Dumnezeu al inimilor noastre si sa ne luptam cu profetul mincinos. Dupa mine, la putina vreme dupa moartea mea va veni si antihristul. Voi, cei mici, il veti vedea.

2013 -         - YouTubeSa stiti, copii, ca pe vremea noastra se vor intampla cele mai mari minuni care s-au facut vreodata. Voi, cei mici, veti avea darul sa profetiti si sa vedeti adevarul care se ascunde in spatele aperentelor pe care altii nu le vor intelege. De ce veti avea aceasta putere? In primul rand datorita credintei voastre in Iisus Hristos pe care Tatal va cere nu doar sa-L iubiti, ci sa va indragostiti de El, sa fie totul pentru voi. El va va tine strans in bratele si in inima Lui si trupul Sau si sangele Sau va va da puterea sa vedeti ceea ce ceilalti nu vor putea vedea.

Sa stiti ca in acele zile, deoarece Satana stie ca doar Sfintele Taine vor da oamenilor aceasta putere, Lucifer va interzice prin legea Impartasania. Vor fi Sinoade care vor decide modificari ale tuturor Sfintelor Taine. Deja s-a inceput acest lucru. Va veni vremea cand cei ce vor vorbi impotriva homosexualilor si a homosexualitatii va fi luptat si va fi persecutat. Acestea le pregatesc conducatorii satanici ai lumii si din pacate in alte tari se intampla lucruri mai groaznice. De aceea, copii, sa aveti mare dragoste si credinta in Dumnezeu. […]”.

(transcriere pana la min. 23: 20)

***

Extras din cea mai recenta omilie a Parintelui Elpidie (6 martie 2013):

“(…) Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, sa nu va speriati atunci cand veti vedea ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi. Sa nu va temeti cand veti vedea ca tari ca acum sunt unite, vor intra in conflict si se vor crea focare de razboi in jurul nostru.

Sa va temeti [doar] cand nu veti mai avea incredere in Dumnezeu.

Sa nu va temeti cand veti vedea cum se va intinde focul in jurul nostru asa cum arde spirtul, cu asa o repeziciune, pentru ca asa a decis, asa va ingadui Du2013-YouTube12-e1363941417450mnezeu acum sa se intample, din cauza rautatii noastre, a lipsei noastre de respect si a necredintei noastre.

Va cer sa va rugati toti impreuna. Grecia intra intr-o mare durere. Nu au inteles-o multi aceasta. Va cer sa faceti un lant al rugaciunii deoarece in Grecia deja a inceput raul. Nu va uitati ca inca se mai negociaza pe hartii, in curand veti vedea si in ceea ce se va intampla concret in jurul vostru. Va veni o asemenea nenorocire in Grecia ca veti spune “Doamne, ajuta-ne!”. Inca nu ne rugam cu adevarat.

Adevarat va spun ca satana a trimis pe toti ai sai la toate statele ca sa le aduca in stare de conflict. V-am mai spus: au fost pregatite multe rele; noi putem sa le mai amanam inca cu rugaciunile noastre.

Nu va ingrijorati daca veti vedea uciderea unui mare politician dintr-un stat apropiat de noi, lucru care sa aduca la asemenea conflict incat sa inceapa razboi. Tari intregi vor fi distruse, conducatori vor fi distrusi. Nu vreau sa va sperii dar toate acestea se vor intampla.

Pana si de conducatorul Bisericii Ortodoxe se va apropia raul. Se va intampla atata rau, atata nenorocire, incat va rog pe toti cei care iubiti Patriarhia Ecumenica, sa va rugati pentru ceea ce va urma. Acesti oameni (ai Patriarhiei Ecumenice) vor avea multe de suferit. Totusi daca vor fi oameni care sa se roage se va amana acest rau. Il rog pe Dumnezeu ca acest Patriarh care este acum sa nu moara cu sange. Daca nu ne vom ruga, acest Patriarh nu va avea o moarte blanda.

2013 -         - YouTube15Vine mare durere, chiar si in Grecia.

Nici unui prooroc de pana acum, precum era parintele Paisie, nu i s-a permis sa zica tot ce li s-a descoperit ca se nu se deznadajduiasca oamenii, dar adevarat va spun acestea se vor intampla si vor fi foarte dure. Va veni asa o mare foamete si boli incat nu ni le putem imagina din situatia in care ne gasim acum. Va fi o mare zarva in statele din jurul nostru, satana va incerca sa omoare conducatori de stat pentru a isca evenimentele ce vor urma.

Va rog sa va rugati…  Si nu va uimiti daca veti vedea ca intr-un stat ca Grecia sa se ajunga, prin ceea ce fac conducatorii satanisti ai acestei lumi, ca lumea sa traiasca precum imigrantii care supravietuiesc din comertul ambulant.

Sa nu va imaginati ca la Vatican va fi liniste. Vor incerca sa-l schimbe pe pro2013 -         - YouTube18fetul mincinos. Vom avea un Anti-papa, la Vatican vor fi mari tulburari. Dar profetul mincinos va face mare rau. (…)

Dar cine nu va avea incredere totala in Dumnezeu nu va putea supravietui. Cei care vor avea incredere si se vor impartasi nu vor putea fi influentati de aceste forte satanice. Cei ce se vor impartasi vor putea trai cu putina mancare.

Ce vrea Dumnezeu de la noi? Incredere totala…

Faceti un lant de rugaciune pentru ca de astazi veti vedea durere mare in Grecia. In curand vor veni turcii, din prostia noastra. Dumnezeu va ingadui sa vina, nici nu o vom intelege. Dar Dumnezeu va face astfel incat un alt stat sa intervina si va incepe distrugerea acestui stat (Turcia)…

Pocainta noastra este cheia. Sa nu radem de profetiile pe care ni le trimite Dumnezeu (…)

Grecia va incepe sa traiasca o mare rana. O rana care ni se va da pentru pocainta. (…)

(de la min.25)

Legaturi:

*

***

***


Categorii

Al treilea razboi mondial, Grecia, Noua ordine mondiala, guvern mondial (Pasi catre Antihrist?), Pagini Ortodoxe, Parintele Elpidie, Razboi Turcia Grecia Cipru Rusia, Traduceri, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

56 Commentarii la “Parintele grec ELPIDIE: Va cer sa va rugati toti impreuna, sa faceti un lant al rugaciunii… Sa nu va speriati cand veti vedea ca se vor aprinde focuri in jurul Greciei, ca vor fi linsati oameni politici si state se vor prabusi”

<< Pagina 1 / 2 >> VEZI COMENTARII MAI NOI

 1. Nimic neduhovnicesc, nimic neortodox în predicile acestui părinte. Nu ne mai rămâne decât să luăm aminte la cele pe care cu durere le spune. Nu carecumva să credem, că noi românii am fi mai breji decât grecii! Doamne ajută!

 2. Multumim, din suflet, fratilor, pentru ca ne intariti cu aceste cuvinte cutremuratoare ale parintelui Elpidie! Dumnezeu sa ne muluiasca si sa se milostiveasca de noi! Dumnezeu sa va intareasca si sa ne intareasca! Nu poti sa nu te gandesti ce va fi si cu Romania… Doamne, ajuta!

 3. Ma iertati ca tot comentez dar sper sa fie un cuvant spre intarire. Odata l-am intrebat pe un monah cum vor putea oamenii trai fara Sfanta Liturghie?(in vremurile pe care eu le credeam mai departe de noi!) Stiti ce mi-a spus? Ca trebuie de pe acum sa aducem in sufletul nostru un dor de Dumnezeu (o flacara) iar in vremurile acelea (care se pare ca sunt aproape) sa traim cu dorul acesta in suflet.
  Iertare inca odata!

 4. Multumesc fratilor pentru articolele pe care le scrieti. Sa va dea Dumnezeu sanatate!

 5. Infricosatoare, dar si intaritoare, cuvintele acestui parinte. Din aceast dublu sens, aparent contradictoriu, pe care il degajeaza – frica si nadejde-se vede ca sunt insuflate de Sfantul Duh.
  Sa dea Dumnezeu ca sa fie cat mai multi cei care le vor asculta, intelege si pune in practica.

 6. admin

  Multumim.

 7. Multumesc foarte mult pentru osteneala voastra, va stiu ca sunteti echilibrati si daca ati decis sa publicati aceste cuvinte ce par infricosatoare dar care se inscriu in linia chemarilor la trezvie, inseamna ca avem ceva necazuri de infruntat.
  Eu ma uit la copilasii mei si trebuie sa recunosc ca mi se cam inmoaie genunchii gindindu-ma la ce spune parintele…

  Nadejdea Invierii sa ne intareasca!

  Doamne, ajuta!

 8. In Domnul traim,ne miscam si suntem(FA,17,28).Sa ne predam deci in mainile Domnului si acolo vom fi in siguranta.Icredintarea totala Domnului este un pas hotarator pentru a ajunge la unirea cu Dumnezeu;El singur trebuie sa conduca gandurile noastre,vointa si sentimentele noastre,pentru ca toate faptele noastre sa fie lucrarea Lui,iar noi instrumentul Sau.
  Viitorul nostru va fi cel pe care-l vrea Dumnezeu;de aceea spunem:”Faca-se voia Ta”.Credinta e mama rabdarii.Cine crede cu adevarat e convins ca toate evenimentele,vin de la Dumnezeu.Aceste fenomene desigur ne intuneca,in realitate insa totul e strabatut de luminoasa Providenta prin care ne conduce pe toti si pe fiecare in parte spre scopul nostru.E adevarat ca,pentru a ajunge la scopul nostru ultim trebie sa implinim voia Domnului si astfel vedem necesitatea dobandirii harului Lui Dumnezeu,care ne va lumina la ce avem de facut.
  E bine sa ne rugam si pentru acesti parinti inzestrati cu harisme sa nu ne lipseasca.
  Multumesc fratilor pentru purtarea de grija!Mila Domnului sa fie cu noi,cu toti!Doamne ajuta!

 9. Multumim pentru acest cuvant. Hm, deci este aproape… Datorita varstei inaintate (77) a acestui papa nu credeam ca el va fi cel in timpul caruia va avea loc marea apostazie. El s-a dat de gol oarecum, atunci cand dezvaluind cum i-a venit ideea sa isi ia numele de Francisc, a spus ca i-a venit in minte cuvantul ‘saraci’ de mai multe ori, ca si cum ar fi planuit sa se faca placut, pentru a fi bine primit de catre multime, sau ca si cum i s-ar fi sugerat in gand aceasta idee. Si atunci a mai strecurat si altceva, faptulca si-ar dori o biserica saraca, oamenii au crezut probabil ca e vorbeste despre o biserica mai umila, mai putin impopotonata, dar daca e adevarat ce se spune despre el, si eu cred ce spune Parintele, s-ar parea ca va face in asa fel incat sa saraceasca Biserica lui Hristos, nu de bogatia materiala, ci prin imputinarea drept-credinciosilor. Si gesturile lui ostentative de a se comporta ca si cum nu ar fi papa, sunand direct, si nu prin secretar, la telefon diverse persoane cu care avea contact inainte, sau mergand pesonal la hotelul unde locuia, sa-si plateasca factura, starneste uimire, si acestea desigur de fata cu altii pentru a fi aplaudat. Nu se comporta ca o persoana discreta, ci vrea sa iasa in evidenta cu gesturile sale care se doresc a fi umile, deci pare sa aibe aceasta patima a slavei desarte din partea oamenilor, un teren fertil pentru a fi inselat de cel rau, asa cum se intampla cu toti inaintemergatorii lui antihrist, guru-si, ‘maestri spirituali’ de tot felul. Si cand aceasta se intampla cu cineva care detine atata influenta, un Papa, atunci e limpede ca lucurile sunt cat se poate de sumbre. Celelalte profetii spuneau ca antihrist va fi conducator peste toate religiile, dar se pare ca Papa le va uni mai inainte. Se pare ca lucrurile nu mai pot fi amanate, antihristul s-a nascut deja… 🙁

 10. @Mirela
  Initial eram contrariat de acest comportament diferit de al celorlalti papi, dar ,asa cum spui , acesta are patima slavei desarte – cauta sa seduca multimile – pe forumurile internationale se discuta despre acest simulacru…

 11. Nu cred ca este intamplator faptul ca, in paralel cu marea bucurie, delirul colectiv la care am asistat zilele acestea, in biserica ortodoxa a inceput Sfantul si Marele Post. Ni se ofera sansa de a ne putea desprinde de lucrurile lumii acesteia si sa ne aplecam putin si asupra nevoilor sufletului nostru. Acum totul depinde doar de noi.

 12. @ carmen

  “Ni se ofera sansa de a ne putea desprinde de lucrurile lumii acesteia si sa ne aplecam putin si asupra nevoilor sufletului nostru.”

  Foarte bine zis, carmen ! Uneori ne preocupam prea mult sa aratam cu degetul spre altii, spre a le contabiliza patimile…uitand ca si asta este o patima…

  Cred ca reiese clar din spusele parintelui Elpidie ce avem de facut : sa ne rugam ! Nu sa judecam…

  Doamne, ajuta-ne !

 13. Sa ne rugam fratilor si surorilor in Hristos! Sa ne rugam, asa cum ne cere Domnul Dumnezeu nostru si cum spune si Parintele Elpidie!

 14. dintre toate fotografiile care au impanzit internetul de cand cu alegerea papei francisc bla bla, cel mai tare m-au zguduit acestea:

  http://www.protothema.gr/world/article/?aid=263390

 15. S-ar putea ca “uciderea unui mare politician dintr-un stat apropiat de noi” de la care va porni războiul, să fie un politician din Bulgaria.

  Părintele Iosif Vatopedinul a dat de înţeles că şi de acolo va pleca războiul, “strigare de război din Bulgaria vine!”

 16. Pingback: SA NE RUGAM IMPREUNA IN POSTUL CEL MARE! -
 17. Mai oameni buni, ce ma uimeste pe mine este necredinta oamenilor, in general si a ortodocsilor, in special! Pai suntem ortodocsi, avem credinta dreapta, stim ca noua ne vorbeste Dumnezeu prin sfintii parinti si, atunci cand o face, cei mai multi trateaza cu usurinta sau nu cred profetiile. Pai in asta sta credinta . Sa crezi fara sa vezi! Mai grav este acum ca oamenii sunt asa de slabiti duhovniceste incat si daca se implineste o profetie sau alta nu mai au puterea si intelepciunea sa o recunoasca. Profetia parintelui Elpidie este de-a dreptul cutremuratoare! Cred ca nici o alta profetie a timpurilor noastre nu vizeaza evenimente care urmeaza sa se intample in viitorul foarte apropiat. Personal cand am citit acesta profetie si modul in care parintele se exprima spunand – in curand – am trait sentimentul ca tot ceea ce ne spune va avea loc in luni de zile si nu ani. Dumnezeu ne avertizeza prin acest parinte minunat atat de iminenta acestor evenimente cat mai ales de perioada foarte scurta in care vor avea loc. Cred ca rostul profetiei este acea de a ne pocaii cat mai repede si de a ne ruga neicetat. Si cel mai important este sa nu deznadajduim.

 18. @eucred:

  eu cred ca aveti un nume, totusi, ca sa stiu cum ma adresez domniei voastre 🙂

  Altfel, si pe mine ma uimeste necredinta mea, in general, si a ortodoxului din mine, in special. De fapt, ce zic, nu ma uimeste ca am trecut de aceasta faza, doar ma surprinde iar si iara. De aceea zic si eu, din cand in cand, cand imi aduc aminte: cred, Doamne, ajuta necredintei mele!

  Dar…pentru ca exista mai totdeauna un dar…n-as zice ca se va supara Dumnezeu pe mine daca, intai, pe toate le cerc si apoi, pastrez numa ce iaste bun. Ca una e sa crezi si alta ii sa te increzi. Asa cred eu.

 19. Si totusi am o nelamurire. De ce actualul papa, despre care se spune ca ar putea fi insusi profetul mincios ,a cedat voturile in urma cu 8 ani in favoarea lui Benedict,asa am inteles,daca gresesc va rog sa ma corectati.
  Asa un catolic sau un simpatizant papist ar putea spune “pai cum sa fie tocmai el profetul mincinos daca a refuzat puterea cand avea deja o varsta inaintata”.Cum ar putea fi combatut un asemenea tip de argument? Cunosc persoane care il simpatizeaza foarte tare pe actualul papa si catolici si ortodocsi,plus ca am vazut si pe la TrinitaX interviuri cu laude la adresa lui.
  Si inca ceva ce mi s-a parut ciudat,i-am vazut la stiri pe ambii papi rugandu-se impreuna ,care dintre ei o fi capul catolicilor,care e mai infailibil?Biserica cu doaua capete sau balaur.

 20. Da’ de asta ce ziceti? http://www.traditioninaction.org/RevolutionPhotos/A306rcBergoglioBless.html

  M-am uitat la comentariile pe Gandul la stirea ca papa nu vrea sa locuiasca in lux; uimitor cat de naivi sunt oamenii, cum se lasa manipulati si cred ca papa asta chiar e smerit; daca romanii sunt atat de usor de manevrat dupa ce teoretic am fost imunizati in perioada comunista de virusul “conducatorului iubit” va dati seama ce se va intampla in vest?

 21. @ “bandit mistic”:

  Toate faceau parte din plan, acum era momentul, nu acum 8 ani, iar varsta nu e impediment atata vreme cat omul este foarte vioi si viguros, iar lucrurile se vor derula mai repede decat ne inchipuim…

  Cat despre filo-papistasi si despre cei care se dau in vant dupa show-urile “smereniei”… ce le poti face? Daca te asculta, explica-le ca pomul se judeca dupa roade, iar nu dupa frunze si ca Mantuitorul ne-a prevenit de la inceput sa nu ne lasam amagiti, pentru ca Antihristul si inaintemergatorii sai vor cauta sa insele tocmai mimand virtutile, insa se dau de gol usor celor care au ochi de vazut si nu se lasa purtati de valul unui entuziasm copilaresc.

  Papa in exercitiu este singurul care are prerogativele propriu-zise de Papa. Celalalt ramane ceva onorific, e un “fost”, “emerit” si atat.

 22. e ca in vremea lui Hristos, papa asta joaca rolul lui Sfantul Ioan Botezatorul,FACE VALURI in asteptarea antihristului, pe care e posibil sa ni-l prezinte chiar el insusi,ca o copie satanica a BOBOTEZEI.
  MULTA NADEJDE IN HRISTOS!

 23. @ ALin -7:

  Si totusi v-ati adresat domniei mele si din cate vad ati stiut si cum, nu cui! Si poate imi explicati domnia dv. care este diferenta intre a crede si a te increde in ceva sau cineva. Oare pot sa am incredere in ceva fara sa cred acel lucru? Sau oare pot sa cred un lucru si sa nu am incedere in el? Intru in contact cu multa lume si pot sa afirm ca, chiar si cei din sanul bisericii ortodoxe, cu toate ca iau la cunostinta de aceste profetii le trateaza cu mare usurinta, majoritatea spunand ca nu poate Dumnezeu sa ingaduie asa ceva sau, ca noi fiind ortodocsi, Dumnezeu nu va ingadui sa patim mare rau. Unii ne zic noua,celor care credem aceste profetii, ca suntem un pic cam dereglati, altii, care nu sunt ortodocsi practicanti, nu merg constant la biserica sau/si nu au duhovnic, daca aud asa ceva sau incerci sa le explici de duhul vremii si de profetii, de ce se intampla concret in jurul nostru, mai ales din perspectiva duhovniceasca, zic ca esti dus cu capul.
  In acest context am afirmat ca eu cred! Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! Da corect! Da pana cand necredinta! Avem duhovnici care de mult ne spun despre aceste evenimente, avem oameni minunati care cu ajutorul lui Dumnezeune ne aduc la cunostinta ultimele atentionari din partea lui Dumnezeu, cercetez atat cat imi permite intelectul si intreb oameni luminati si induhovniciti pentru a ma lamurii cu aceste evenimente!
  Si dupa ce fac toate acestea cu credinta incep sa ma incred in ele!
  Credinta mea este ca tot ceeea ce a spus parintele Paisie, parintele Iosiv Vatopedinul, parintel Efrem din Arizona si parintele Elpidie se vor intampla si , din cate observ, cred ca se vor intampla in viitorul foarte apropiat.Parintele Efrem din Arizona tot avertiza din 2007 ca va fii razboi in Europa si nu numai, si intrebat in 2012 de cineva ce se mai intampla cu acel razboi, acesta a raspuns ca l-a tot amanat Dumnezeu! Adica altfel spus, l-a tot amanat, dar s-a cam terminat cu amanatul. Si acum avem minunata profetie a acestui parinte Elpidie! Si stau si ma intreb cunoscand ca parintele Efrem din Arizona si parintele ELpidie se cunosc , oare parintele Efrem ne vorbeste prin parintele Elpidie? Era doar un gand! Nu pot sa confirm! Asa ca in acest context chiar nu pot sa nu cred! Le multumesc celor de la razbointrucuvant pentru ceea ce fac!

  Bine dar cum ramane cu

 24. Cutremurator. Cata mila are Dumnezeu pentru noi sa ne dezvaluie ce are sa vina peste noi in curand.
  Dumnezeu sa ne miluiasca pe noi toti pacatosii.

 25. Minunat indemn la pocainta cea adevarata, care aduce focul in inima si dragostea dupa Dumnezeu!

 26. Pingback: GHERONDA NECTARIE - mesaj de "felicitare" pentru papa Francisc/ CINE SUNT IEZUITII si CINE ESTE "PAPA NEGRU"?/ Papa - asteptat cu nerabdare in Israel/ DOCUMENTAR TVR despre asa-zisa "profetie" a papilor" (VIDEO) - Razboi
 27. @ Alexandra: Parere negativa.

 28. Pingback: SEMN CERESC PREVESTITOR DE NENOROCIRI la Schitul Sfanta Ana din MUNTELE ATHOS: candela care se misca in forma de CRUCE [video] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 29. Pingback: PARINTELE ELPIDIE despre formele CELUI DE-AL TREILEA RAZBOI MONDIAL, RELIGIA UNICA si PREGATIREA DUHOVNICEASCA (Omilia din 27.03.2013 - video) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 30. http://www.agerpres.ro/media/index.php/international/item/194675-Patriarhul-Bartolomeu-I-al-Constantinopolului-vizat-de-un-posibil-complot.html

  Autorităţile turce investighează un presupus complot vizând asasinarea patriarhului ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, informează vineri agenţia Reuters, citându-l pe purtătorul de cuvânt al patriarhului.

  Bartolomeu I nu a primit nicio ameninţare directă, dar a aflat din media turce de presupusul complot, care a fost confirmat ulterior de poliţie, a precizat purtătorul de cuvânt Dositheos Anagnostopoulos.

  ‘Poliţia a informat Patriarhia în legătură cu o posibilă ameninţare şi a desfăşurat ofiţeri suplimentari’, a menţionat acesta.

  Potrivit postului de televiziune turc NTV, un bărbat a fost arestat în acest caz, după ce procuratura din provincia centrală Kayseri a primit o scrisoare anonimă care evoca un plan de asasinare a patriarhului la 29 mai, când se marchează cucerirea Constantinopolului, Istanbulul de astăzi, de către otomani. Poliţia caută în continuare doi bărbaţi în acelaşi caz, a mai indicat NTV.

  Biroul procurorului şef de la Ankara, despre care media turce au spus că gestionează ancheta, nu a putut fi contactat deocamdată pentru declaraţii, menţionează Reuters.

  ‘Patriarhul nu ia asta prea în serios. Nu crede că este o ameninţare serioasă’, a mai spus purtătorul său de cuvânt.

  În ultimii ani a mai existat cel puţin un complot vizând asasinarea lui Bartolomeu I. În plus, o serie de atacuri împotriva creştinilor au stârnit preocupare privind siguranţa minorităţilor religioase în Turcia majoritar musulmană, cu circa 100.000 de creştini la o populaţie totală de 76 de milioane. În 2010, un episcop catolic a fost înjunghiat mortal în locuinţa sa din sudul Turciei de propriul său şofer. În 2007, trei membri ai unei case de editură specializate în Biblie, între care un cetăţean german, au fost torturaţi şi ucişi la Malatya, în centrul Turciei. În 2006, un preot romano-catolic a fost asasinat în oraşul Trabzon de la Marea Neagră, de către un adolescent bănuit de legături cu ultranaţionalişti.

 31. Momentan, dar muusulmanii sunt fanatici…. si crestinii izolati in Turcia… vom vedea ce va mai fi …

 32. Pingback: POLITIA GANDIRII sau natura antihristica a TOTALITARISMULUI CORECTITUDINII POLITICE/ Rautatea lumii, pacatele strigatoare la cer si VREMURILE DE PE URMA - Recomandari
 33. Nu te teme turma mica,ca bine a voit Dumnezeu sa îți dea împărăția cerurilor ! Cu această încurajare divină sunt întăriți crestinii lui Hristos !! Cartea de căpătâi pentru multe profeții a fost si ramane Apocalipsa ! Chiar si Mayashii s au folosit de această carte pentru a prezice unele fenomene in lume ,ei nu si au dat seama sau poate chiar intentionat au decis anul 2012 pentru a.i cumpara pe naivi ,si intr-adevar mulți au fost victimele lor.. M-a bucurat îndemnul Pr.Elpidie și daca a pomenit de profetul mincinos sa nu va temeți ,glasul bisericii orthodoxe permanent strigă in urechile înfundate ,indopate de pacate si aroganta ale noastre,Pocaiți-va ca s-a apropiat împaratia cerurilor! Iată fraților ca noi nu avem doar un om care să ne intareasca in credinta si sa ne calauzeasca spre limanul mantuirii ,ci o biserică inchegata pe 7 sinoade ecumenice si locale dar si apostolicesti . Cea mai înalta cale pentru om este dragostea fata de Dumnezeu si implicit de aproapele . Această virtute nu cade niciodata . Iertați-mă și bunul Dumnezeu sa ne înteleptească si sa ne ajute in continuare doar la savârsirea faptelor celor mantuitoare in aceasta vale a plangerii . Doamne ajută-ne!

 34. Pingback: “Din Siria va incepe…”. Parintele Paisie Aghioritul despre AL TREILEA RAZBOI MONDIAL (si VIDEO). PROFETII si apocrife despre DISTRUGEREA SIRIEI SI A DAMASCULUI. “Rugati-va neincetat!” - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare