Parintele MARIUS CIPRIAN POP: “Mai tare decat FRICA nu te leaga nimeni. Zicea parintele Arsenie Boca odata ca vor veni vremuri cand NE VOM PUNE CATUSELE SINGURI, de frica. Uite vremurile!” (VIDEO, TEXT)

30-06-2020 1 minut Sublinieri

Parintele Marius-Ciprian Pop, la Concertul de Pricesne „Din suflet de creștin”, Ediția a XIII-a, Catedrala „Sfânta Treime” din Baia Mare, 24 iunie 2020:

„Auzi, cica distantare sociala… Cand, in primele veacuri crestine, nu se trecea la jertfa Euharistiei in cadrul Sfintei Liturghii pana nu se imbratisau toti oamenii din biserica. Stiti acest lucru? Cand venea parintele in fata altarului si spunea: Sa ne iubim unii pe altii ca intr-un gand sa marturisim, toata lumea din biserica se imbratisa chiar daca dura ore intregi si apoi, dupa acel gest, se trecea mai departe, in cadrul Liturghiei. Acum se imbratiseaza numai preotii. Au vrut sa le impuna si lor: nu mai, gata, de la distanta. Pai cum? Cand Maria Magdalena si-a luat iertarea pacatelor spaland cu lacrimi picioarele lui Hristos, cum ar fi putut sa le sarute si sa le spele de la distanta?

Am facut o paranteza sa ma mai racoresc si eu, sa va racoresc si pe dumneavoastra, pentru ca suntem chemati sa spunem adevarul si numai cand il spunem, atunci suntem liberi. Mai oameni buni, primari, functii, deputati, directori de ansambluri si asa mai departe, le spun: Nu mai stati in casa, oamenii au nevoie si de hrana sufleteasca! Nu suntem habotnici, sigur, a existat boala, a fost, a trecut. Slava lui Dumnezeu ca n-au murit mai multi de covid decat de gripa anii trecuti. Doamne, slava Tie! Multumim lui Dumnezeu! Nu se poate! Oamenii trebuie sa se hraneasca, si dumneavoastra si noi. Stiti, parinte, sa vedem…. Ce sa mai vedem? De ce va temeti? De moarte? Pai cum sa te temi de moarte daca zici Hristos a inviat!

Ba mai mult, a venit cineva si a zis: Aoleu, daca ne leaga? Pai daca nu ne leaga ei, ne legam noi, ca asa cum te leaga frica nu te leaga nimeni pe pamant si in cer. Mai tare decat frica nu te leaga nimeni. Zicea parintele Arsenie Boca la un moment dat ca vor veni vremuri cand ne vom pune catusele singuri, de frica. Uite vremurile! Dezleaga, Maica Preacurata, catusele celor robiti. Cine ne robeste? Frica. De ce sa ne temem daca a inviat Hristos? Daca trebuie sa plecam, plecam, ca asta-i randuiala lui Dumnezeu. Ah, plecam toti? Mai fericiti! Ca suntem toti, impreuna.

Asa ca, va rog, sa nu va temeti si sa va bucurati ca iata, aici, la Baia Mare, dupa atata timp de intuneric, de umbra, de minciuna, se redeschide calea spre lumina, cantand pentru Dumnezeu si laudandu-L ca ne-a invrednicit sa ne nastem in gradina Maicii Domnului. Am pregatit o prima cantare alaturi de grupul Ison si de membrii Ansamblului Folcloric Transilvania carora le multumesc din suflet, care nu-i foarte cunoscuta, e pe versurile poetului Traian Dorz dar e foarte actuala. Se pare ca trebuie sa ne aprindem mai mult candelele noastre, sa luam untdelemn mai mult, pentru ca vremurile se apropie. Si versurile spun asa:

Sa ne grabim, prieteni, e vremea-n spre Apus/ Cu candelele-aprinse, fecioarele s-au dus

Poate ca asa este, e vremea spre Apus, dar noi stim ca pentru noi crestinii, Apusul inseamna Rasaritul intru vesnicie, bucurie, lumina si viata. Asa sa ne ajute Dumnezeu!”.

Legaturi:

PARINTELE ELPIDIE: “FRICA este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni. Prin intermediul fricii VOR FACE PE OAMENI SĂ SE FEREASCĂ de izvoarele fericirii și mântuirii, care sunt SFINTELE TAINE, BISERICA” (video, text)

PĂRINTELE GHEORGHE HOLBEA, cuvânt mărturisitor la Cincizecime în contextul NOILOR INGINERII SOCIALE cu aspect de “MASCARADĂ”: “De ce ne este FRICĂ mai mult de rău decât de a fi părăsiți de Dumnezeu? NU VĂ TEMEȚI, IUBIȚII MEI! NU INTRAȚI ÎN ȚESĂTURA DE PĂIANJEN A MINCIUNII! Să ne așezăm în Duhul Adevărului!”

“IATA CE DUMNEZEU AVEM! Iata catre ce am fost noi chemati!”. Protos. HRISOSTOM de la Putna – Cuvant despre IUBIREA SFINTEI TREIMI si pentru REDESCOPERIREA CURAJULUI SI DEMNITATII DE CRESTIN: “Noua ne este teama sa ne pierdem sanatatea, dar nu ne temem ca pierdem mantuirea? Cel care se teme ca va pierde cele mici, le va pierde pe cele mari. Cel care se sperie de umbra lui va pierde insasi Lumina” (VIDEO, TEXT)

CULTUL FRICII SI AL MORTII duce la RENUNTAREA LA LIBERTATE si la LEPADAREA DE HRISTOS. Semnul “botnitei” vs. semnul crestinilor – SFANTA LITURGHIE SI IMPARTASIREA. Parintele Cezar Axinte si profesorul Mihail Chircor despre “BATALIA CU POTIRUL”. PANDEMIA ca “exercitiu” al razboiului Satanei cu Hristos (VIDEO, AUDIO, TEXT)

VREME DE RABDARE, VREME DE MANTUIRE. Parintele Cezar Axinte: “MAI CU SEAMA NU VA TEMETI! Cu nici un chip SA NU LASATI FRICA SA VA COPLESEASCA! Acuma trebuie SA RABDAM necazul, pentru ca sa putem SA INDURAM necazul atunci cand va veni. Caci negresit va veni!” (si VIDEO)

LUMEA LUI “DIVIDE ET IMPERA” sau intre PANDEMIA DE FRICA si INFECTIA INCURABILA A PROSTIEI

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI ITI SPUNE SI MULTUMESC! Acum este epoca marturisirii si a martiriului. Acum au venit ANII RABDARII”

În sfârșit, o poziție trează și curat ortodoxă din SFÂNTUL MUNTE – SCRISOAREA STAREȚULUI EFTIMIE din Kapsala, UCENIC AL SFÂNTULUI PAISIE AGHIORITUL, despre consecințele crizei coronavirusului: “Mai mult decît de virus, OAMENII SUFERĂ DE PANICĂ și de IZOLAREA FĂRĂ DE VOIE. Biserica este ÎNJOSITĂ ca nicicînd altădată și ÎNCĂTUȘATĂ de către Stat. Aceștia vorbesc deschis despre PECETLUIRE și DICTATURA MONDIALĂ. Dar înțelegem noi oare?”

Părintele Tudor Ciocan despre BISERICA ÎN VREMEA NEFIRESCULUI. Între ÎNFRICOȘAREA indusă extrem de MASS-MEDIA, ascultarea de Biserică și FRICA DE DUMNEZEU. “Să nu vă gândiți că ne apropiem de sfârșitul încercărilor. De-abia a început lupta cu Biserica”

Parintele Tudor Ciocan despre PERSECUTIA MASCATA A BISERICII IN NUMELE UNUI “INTERES SUPERIOR”, riscul dependentelor si al expunerii la informatii manipulatoare si LUPTA PENTRU APARAREA LIBERTATII SI A CREDINTEI IN DUMNEZEUL ADEVARAT: “Oricând ni se poate spune că noi suntem de vină pentru tot… Să țin cu dinții de Hristos, de Biserică, să țin cu dinții de libertatea mea, în primul rând cea interioară”

“DISTANTAREA SOCIALA” – IADUL SINGURATATII este “noua normalitate”? Oare nu cumva STIGMATIZAREA si ABANDONAREA batranilor si vulnerabililor UCIDE mai mult ca virusul? “Avem atata nevoie de celalalt pentru a ne vindeca…”

IMPARATUL E GOL! Dar facem ascultare de mai-marii Bisericii. Pana la ce LIMITA? Credinciosii si SISTEMUL IMUNITAR – intre (NE)INCREDEREA IN PURTAREA DE GRIJA A LUI DUMNEZEU si EXCESUL DE PROTECTIE, cu sila, din partea Statului care se vrea dumnezeu (PR. TUDOR CIOCAN – PREDICI AUDIO + TEXT)

PARINTELE MIHAIL MILEA: “Suntem în PERSECUȚIE, toată Biserica, de la un capăt la altul. ESTE UN ÎNCEPUT. Se joacă cu Dumnezeu! Dragii mei, UNDE AUZIȚI CĂ E LITURGHIE, ALERGAȚI! Nu poţi trăi fără Hristos. Poţi să ai frigiderul plin, dacă nu-L ai pe Hristos, eşti cel mai sărac din lume” (VIDEO, TEXT)

PS BENEDICT Bistriteanul, la Pogorarea Duhului Sfant, despre NEVOIA MAI MARE CA ORICAND, in aceste vremuri, DE MANGAIETORUL, Care “sa ne vindece de orice frica” si NEVOIA DE DUHUL ADEVARULUI, “Care sa desparta apele, Care sa clarifice lucrurile, Care sa ne elibereze de MINCIUNA CA MOD DE VIATA, de la minciuna mica pana la cea INSTITUTIONALIZATA” (video, text)

Părintele Vasile Păvăleanu despre ATACURILE ASUPRA BISERICII cu pretextul PANDEMIEI. Sfintele Taine VS. “sfântul televizor”? “Am devenit protestanți peste noapte? ESTE O VREME A CERNERII, ESTE UN EXAMEN PE CARE ÎL DĂM TOȚI, de la Patriarh, Mitropoliți, stareț, preot până la ultimul credincios mirean. CUM VOM TRECE ACEST EXAMEN?” (video, text)

Parintele Emil Jurcan despre LUPTA IMPOTRIVA IMPARTASANIEI, ca inceput al razboiului total cu Biserica: “Lui Hristos nu poti sa-i pui conditii medicale. NU CEDATI! Daca astazi veti ceda povestea cu Lingurita si sa nu impartasiti, maine vor veni cu altceva. HRISTOS NU SE NEGOCIAZA! Asta inseamna SA AI FERMITATE, este momentul in care sa spui STOP!” (VIDEO, TEXT)

“Atunci cand se umple masura, vine Masura” – Predica PS DANIIL STOENESCU la inceputul pandemiei de coronavirus: “Dumnezeu vorbeste lumii de astazi din sanul vijeliei, dar putini talcuiesc ceea ce vrea Dumnezeu sa vorbeasca” (si VIDEO)

Regizorul CRISTI PUIU, reflecții amare despre „REGIMUL CÂINESC” și „non-sensul de talie cosmică” al DISTANȚĂRII SOCIALE și restricțiilor anti-covid. „Mi-e teamă că ne îndreptăm către o formă de TOTALITARISM pe care nu îndrăznim să îl denumim. Când vom ajunge să ne gândim o să ne gândim din puşcărie la asta”

POMPILIU DIPLAN face deconstruirea riguroasa si DEMISTIFICAREA PSIHOZEI/MASCARADEI COVID-19, pretextul perfect pentru CONTROLUL TOTALITAR AL POPULATIEI: “Ca si cum comunismul chinez le-a zis tuturor: Drepti! Toata lumea, drepti!” – CANTAREA PANDEMIEI si “OIFICAREA” POPULATIEI (video, text)

CE URMEAZA SI CUM SE SCHIMBA VIATA DUPA CORONAVIRUS? Declaratii sincronizate de tip PROGRAMATIC ale unor “profeti” apartinand ELITELOR NOII ORDINI (Noul Star ANDREW CUOMO si „batranii” Gordon Brown, Kissinger, Roubini): “Nu o sa mai fim niciodata la fel! Nu ne vom mai intoarce la normalitate!”. GUVERN MONDIAL, CONTROL ELECTRONIC TOTAL, continuarea masurilor de DISTANTARE SOCIALA si de SUPRIMARE A LIBERTATILOR, mare depresiune economica (si VIDEO)


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19, Preoti si duhovnici romani, Profetii/ Vremurile de pe urma, Raspunsurile Bisericii la problemele vremurilor, Video

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

3 Commentarii la “Parintele MARIUS CIPRIAN POP: “Mai tare decat FRICA nu te leaga nimeni. Zicea parintele Arsenie Boca odata ca vor veni vremuri cand NE VOM PUNE CATUSELE SINGURI, de frica. Uite vremurile!” (VIDEO, TEXT)

  1. Frumos! Și îndemnul, și cântecul. Dumnezeu să-l însoțească în toată viața sa.

  2. Doamne, iți dau Ție frica mea! Tu dă-mi Curaj!

  3. Pingback: "Sfoara și săpunul le aducem noi sau ni le dați dumneavoastră?”. CRISTI PUIU - un om liber denunțând ABUZUL DE PUTERE al celor care folosesc INJECTAREA FRICII și MECANISMUL ȚAPULUI ISPĂȘITOR la adresa cetățenilor. "Poate exista o d
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare