VREME DE RABDARE, VREME DE MANTUIRE. Parintele Cezar Axinte: “MAI CU SEAMA NU VA TEMETI! Cu nici un chip SA NU LASATI FRICA SA VA COPLESEASCA! Acuma trebuie SA RABDAM necazul, pentru ca sa putem SA INDURAM necazul atunci cand va veni. Caci negresit va veni!” (si VIDEO)

4-04-2020 Sublinieri

“Iubiti frati intru Hristos si fii duhovnicesti, doar cateva cuvinte va spun.

As fi vrut sa fim impreuna in duminica aceasta, a 4-a Sfantului si Marelui Post, sa va pot imbratisa, sa va pot vedea, sa ne putem impartasi impreuna cu Trupul si Sangele Domnului nostru Iisus Hristos. Este un moment foarte important sau interesant de amintit. Atunci, la Cina cea de Taina, Mantuitorul le-a dat Trupul Sau si Sangele Sau si spunea: iata, de acum nu vom mai manca si nu vom mai bea din acestea, decat cand ne vom intalni in Imparatie.

Şi a zis către ei: Cu dor am dorit să mănânc cu voi acest Paşti, mai înainte de patima MeaCăci zic vouă că de acum nu-l voi mai mânca, până când nu va fi desăvârşit în împărăţia lui Dumnezeu. Şi luând paharul, mulţumind, a zis: Luaţi acesta şi împărţiţi-l între voi; Că zic vouă: Nu voi mai bea de acum din rodul viţei, până ce nu va veni împărăţia lui Dumnezeu. Şi luând pâinea, mulţumind, a frânt şi le-a dat lor, zicând: Acesta este Trupul Meu care se dă pentru voi; aceasta să faceţi spre pomenirea Mea. Asemenea şi paharul, după ce au cinat, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă, întru Sângele Meu, care se varsă pentru voi.”. (Luca 22, 15-20)

Foarte interesant momentul acela – noi sarim deseori peste el. De aceea, de fiecare data trebuie sa ne pregatim pentru Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie si pentru Sfanta Euharistie, ca si cum dupa aceea ar fi sa ne intalnim in Imparatia lui Dumnezeu.

Deja este aici Imparatia lui Dumnezeu. Si iata ca avem aceste momente prin care trecem cu totii, toata omenirea trece prin aceste momente. Dumnezeu, din marea Sa dragoste, a ingaduit lucrul acesta pentru lume. Poate ca nu stim, dar trebuie sa intelegem ca sunt mii, zeci de mii, milioane de oameni care se vor strapunge la inima in momentele acestea. Sigur ca dintre noi vor pleca la Domnul. Nu stiu, 1 din 10, 5 din 10, 10 din 10, nu stim cati, nu asta este important. Nu conteaza cum mori, ci cum inviezi. Si este important sa ne gandim ca Dumnezeu vrea sa salveze lumea, Dumnezeu vrea sa inmoaie inimile noastre, ale tuturor. Poate mii de mii de oameni se vor mantui.

Va spun doar atat, cuvantul acesta al parintelui Cleopa: rabdare, rabdare, nesfarsita rabdare. De ce ne trebuie rabdare? Este un cuvant in limba romana care inseamna mai mult decat a rabda necazul: a indura necazul. Acuma trebuie sa rabdam necazul pentru ca sa putem sa induram necazul atunci cand va veni. Caci negresit va veni, in ziua necazului, asa cum spune toata Biserica, cum marturiseste toata Biserica.

Deocamdata bucurati-va de copii, bucurati-va de pace, bucurati-va de liniste, bucurati-va de mila lui Dumnezeu. Bucurati-va ca, iata, puteti sa va rugati, bucurati-va ca iata, avem partasie in Duhul Sfant. Bucurati-va, bucurati-va si iar bucurati-va!

Nu va intristati deloc, nu va imputinati cu inima deloc. Faceti cele pe care le-au spus Parintii, faceti cele pe care ne-am sfatuit si am zis sa le facem impreuna. Mai cu seama nu va temeti! Mai cu seama rugati-va si rabdati-va unii pe altii. Acesta este un exercitiu minunat pe care Dumnezeu l-a dat fiecaruia dintre noi.

Pentru noi, crestinii, vremurile acestea nu sunt de surpriza si nici nu sunt grele, asa cum se spune peste tot. Sunt vremuri de incercare, vremuri de rabdare, vremuri in care noi exersam ceea ce am facut atata si atata timp, mii de ani. Va spun asa: nu va temeti, cu nici un chip sa nu lasati frica sa va copleseasca! Bucurati-va, pentru ca Dumnezeu a privit catre lume. Dumnezeu si-a intors fata de la lume, iar acum Dumnezeu si-a intors fata catre lume. Asa sa o luam pe aceasta, asa sa o primim, si sa stiti ca asa si este.

Am multe a va spune, dar as vrea mai mult sa va vad pe fiecare, sa va simt mai degraba, pentru ca modalitatea aceasta virtuala in care vorbim unii cu altii nu este proprie omului. N-a lasat Dumnezeu pe om asa, ca sa vorbeasca prin aparatura, ci l-a lasat pe om sa vorbeasca fata catre fata sau, bineinteles, in Duh, daca este cu putinta. Pana ne vom intalni fata catre fata, pana ne vom imbratisa din nou, primiti, va rog, imbratisarea noastra, a celor care am slujit. V-am pomenit cu familiile, cu lucrul mainilor voastre.

Aveti nadejde, aveti rabdare, aveti dragoste, pentru ca in curand ne vom vedea, curand ne vom imbratisa din nou. Nu in Imparatie, in sensul ca asteptam numaidecat o iminenta a Celei de-a doua Veniri, ci aici, in Imparatia lui Dumnezeu care este Sfanta noastra Biserica. Eu va spun asa: ca ne vom intalni la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, asa cum indemnam in ultimii 15 ani – in fiecare emisiune spuneam sa ne intalnim fata catre fata la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie. Iata, ne-am intalnit, cei care ne-am intalnit. Cei care nu au venit, sarmanii, n-au venit, poate vor veni acum. Ne-am intalnit de atatea ori in ultimii 15 ani si totusi nu ne-am saturat unii de altii. Asa este si Raiul, acolo niciodata nu ne vom satura sa ne hranim cu lumina, sa ne hranim cu bucuria Preasfintei Treimi si cea pe care o sa o raspandim intreolalta.

Dumnezeu sa va binecuvanteze, sa fiti veseli, sa purtati o veselie, sa purtati rugaciunea, nu-L uitati pe Hristos in fiecare respiratie din viata fratiilor voastre! Dumnezeu sa va ocroteasca si sa va binecuvanteze! Amin!”

Legaturi:

De ce se strica sarea? INTRE FIUL RISIPITOR si JUDECATA NEAMULUI IMPREUNA-NETREBNICIT. De la OBRAZNICIA la FOAMETEA SI ROBIA fiilor care au risipit averea Tatalui, tradandu-si Chemarea… CE NE ASTEAPTA, CA POPOR? “Dumnezeu, ca sa salveze, va ingădui O MARE APASARE. Aici nu trebuie nici sa fii prooroc, nici Nostradamus, nici vazator cu duhul” (MEDITATII LA CEAS DE CUMPANA)

“AM PRIMIT CANON DE LA DUMNEZEU! Greu canon! Insa trebuie sa il luam ca o cruce a mantuirii”/ “SA RIDICAM ACEST CANON intr-un duh de pocainta adanca, CA PE UN MEDICAMENT AMAR, DAR CURATITOR” – IPS TEOFAN, PREASFINTITUL MACARIE, teologul grec TSELENGIDIS si Parintele SAVATIE – incredintari tainice si chemari la INTELEGEREA si INFRUNTAREA DUHOVNICEASCA a acestor zile de necaz (si VIDEO)

“Nu te teme, Domnul este cu tine! CU NOI ESTE DUMNEZEU…” – Preasfintitul BENEDICT: Cuvinte de intarire catre “Biserica de acasa” despre VREMEA TREZVIEI, VREMEA ALEGERII, MANGAIEREA IMBRATISARII LUI DUMNEZEU si AJUTORUL IN SUFERINTA AL MAICII DOMNULUI: „Singurul loc unde nu te cuprinde frica este în brațele lui Hristos. Depărtându-ne de El, fricile nasc pui și se transformă în panici. Să nu uităm asta!”

PS BENEDICT VESA: “Vreme este sa Il lasam pe Hristos sa lucreze in noi, El sa fie inceputul si sfarsitul vietii noastre. SA NE RECUNOASTEM VULNERABILITATILE si SA II CEREM LUI HRISTOS SA VINA inlauntrul nostru” (VIDEO, TEXT)

“SINGURA SOLUTIE este SA NE TOPIM IN RUGACIUNE catre Dumnezeu si catre Maica Domnului. Orice altceva este insuficient! ACUM SE VOR CERNE LUCRURILE…” – Predica PREASFINTITULUI DAMASCHIN DORNEANUL de praznicul Buneivestiri, in vreme de certare aspra ingaduita de Dumnezeu. VOM PRETUI MAI MULT BISERICA, SLUJBELE SI TAINELE DE ACUM? (video, text)

PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biserica, apoi se va deschide. ĂSTA E DOAR ÎNCEPUTUL. O să vină Postul Crăciunului şi atunci alt val, mai mare ca acesta, are să vină” (VIDEO, TEXT)

“Vremurile acestea ne arata ca venirea Domnului este aproape. Fiti purtatori de Hristos, fiti crestini adevarati!”. CUVANTUL INLACRIMAT AL PARINTELUI DINU POMPILIU la vremea inceputului de mare stramtorare (VIDEO, TEXT)

Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceasta boala va trece, ALTA VA VENI, alte probleme MAI MARI DECAT BOALA VOR VENI, dar am impresia ca această FRICA nu va trece usor din inimile oamenilor”

“Ne-a mai dat Dumnezeu un Post. Încă o șansă…”. CARE ESTE CAUZA DUHULUI ANTIHRISTIC CARE RĂZBOIEȘTE BISERICA?

 

***

RUGACIUNEA SFANTULUI GHENADIE LA CADEREA CONSTANTINOPOLULUI. “Daca te avem pe Tine, Doamne, nimic n-am pierdut”

RABDARE, RABDARE, RABDARE… – Parintele Cleopa Ilie (VIDEO)

RODUL RABDARII SI AL NADEJDII. De ce Dumnezeu pare uneori neinduplecat si intarzie sa ne implineasca rugaciunile?

DUMNEZEU NU DOARME, DUMNEZEU NU INTARZIE SA LUCREZE! Prima parte a conferintei IPS Serafim de la Cluj (2018) cu invataturi de mare folos despre ROSTUL NECAZURILOR, lucrarea tainica a lui Dumnezeu in vremea inmultirii pacatului, SUFERINTA PENTRU PACATELE ALTORA si lasarea in mainile lui Dumnezeu, asumand toate cele ingaduite de El (VIDEO + TEXT)

“Vremea este să lucreze Domnul, că oamenii au stricat legea Ta!” – PASTORALA DE CRĂCIUN A PARINTELUI EPISCOP MACARIE: “Ce ne poate salva în aceste zile tulburate, confuze, violente? FRĂȚIETATEA întemeiată pe viața în Hristos” (2018, si AUDIO)

CUVIOASA MACARIA – MANGAIETOAREA SUFERINZILOR (†18 iunie 1993): “Am ajuns sa traim vremuri rele. Oamenii sunt indeobste vicleni, facatori de rele, nu se supun defel Domnului Dumnezeu… Astazi se poate ajunge la Dumnezeu numai prin boala si necazuri. MI-E MILA DE OAMENI, PLANG PENTRU VOI TOTI”

CE CREDINTA, CE OAMENI, CE PARINTI… Din amintirile lui Virgil Maxim de dupa eliberare. “Noua Dumnezeu ne-a dat rabdare. Voi sa cereti sa va dea indurare”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Impartasania, Pandemia Covid-19, Preot Cezar Axinte, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “VREME DE RABDARE, VREME DE MANTUIRE. Parintele Cezar Axinte: “MAI CU SEAMA NU VA TEMETI! Cu nici un chip SA NU LASATI FRICA SA VA COPLESEASCA! Acuma trebuie SA RABDAM necazul, pentru ca sa putem SA INDURAM necazul atunci cand va veni. Caci negresit va veni!” (si VIDEO)

  1. Pingback: PARINTELE ELPIDIE: “FRICA este cea mai mare putere în mâinile Satanei, ca să-i subjuge pe oameni. Prin intermediul fricii VOR FACE PE OAMENI SĂ SE FEREASCĂ de izvoarele fericirii și mântuirii, care sunt SFINTELE TAINE, BISERICA” (video,
  2. Pingback: PĂRINTELE CEZAR AXINTE despre creștinii fără cruce, BĂTĂLIA SFÂȘIETOARE PENTRU COPII și PROVOCAREA CEA GREA A DASCĂLILOR din aceste zile: “Lupta este extrem de dură şi să nu ne aşteptăm decât ca ea să se înteţească. DE ACUM ESTE
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate