“Atunci cand se umple masura, vine Masura” – Predica PS DANIIL STOENESCU la inceputul pandemiei de coronavirus: “Dumnezeu vorbeste lumii de astazi din sanul vijeliei, dar putini talcuiesc ceea ce vrea Dumnezeu sa vorbeasca” (si VIDEO)

5-04-2020 Sublinieri

Predica Preasfintitului Daniil Stoenescu – Prislop, 13 martie 2020:

“Rugaţi-vă să nu vină peste voi ceea ce o să vină peste lumea întreagă!” spunea Părintele Arsenie, în anii 80, la Prislop.

“Atunci când se umple măsura, vine Măsura” – un alt cuvânt al Părintelui Arsenie.

“Va veni vremea când mulţi români vor voi să se întoarcă în ţară şi nu vor mai putea” – al treilea cuvânt al Părintelui Arsenie.

Transcriere partiala

Preacuviosi parinti, preacuvioase maici si surori, iubiti credinciosi si credincioase, traim zile si vremuri in care ni se pare ca se implinesc cel putin trei cuvinte ale preacuviosului nostru Parinte Arsenie Boca. In anii ’80 ne spunea in aceasta sfanta manastire a Prislopului: “Rugati-va sa nu vina si peste voi, ceea ce o sa vina peste lumea intreaga. Acest cuvant l-am auzit si eu. In al doilea rand, am citit un cuvant al parintelui nostru Arsenie Boca scris in anii 80:Atunci cand se umple masura, vine Masura. Cel de-al treilea cuvant nu l-am auzit direct, ci indirect, de la oameni credinciosi care l-au auzit de la parintele nostru Arsenie, cum ca va veni vremea cand multi romani vor vrea sa se intoarca in tara si nu vor mai putea.” Mi se pare ca traim zilele si vremurile implinirii acestor cuvinte rostite de preacuviosul nostru parinte Arsenie Boca sau de Dumnezeu, prin Harul Sau, prin gura sfintiei sale. (…)

Precuviosi parinti, precuvioase maici, iubiti credinciosi si credincioase,in anul 252, in Cartagina, metropola de nord a Africii romane era episcop Sfantul Ciprian al Cartaginei, viitor mucenic, prin taierea capului cu sabia, in ziua de 14 septembrie anul 258. In anul 252, in Cartagina si in imprejurimi, in nordul Africii, bantuia o molima, o ciuma, precum in zilele si vremurile noastre. Mureau si pagani, dar mureau si crestini si se intrebau crestinii de ce oare ingaduie Dumnezeu ca sa moara de ciuma si crestinii impreuna cu paganii. Sfantul Ciprian, episcop al Cartaginei a scris in anul 252 o Epistola pastorala catre eparhia sa, catre Biserica lui Hristos pe care o avea in grija. Aceasta epistola, aceasta lucrare Patristica se numeste “De mortalitate” – adica Despre moarte. Si Sfantul Ciprian ii pregateste pe crestini ca sa accepte si ei la nevoie moartea prin ciuma, prin molima (…). Socotesc de mare actualitate aceasta lucrare patristica unica despre moarte in vreme de ciuma, pentru ca Dumnezeu ingaduie in aceste vremuri si aceste zile  ca sa scuture omizile, adica pacatele, patimile, din copacul care este plin de ramuri si de crengi uscate al lumii de astazi, al tarii noastre, al familiei noastre si, mai ales, al vietii noastre.

De aceea, imi aduc aminte si va marturisesc cuvintele care sunt scrise in Cartea lui Iov, in capitolul 38, versetul 1. Ne spune cuvantul lui Dumnezeu ca Dumnezeu a vorbit lui Iov din sanul vijeliei, iar in capitolul 40, versetul 6 din aceiasi Carte ni se spune ca Dumnezeu i-a vorbit lui Iov din mijlocul furtunii.

Dumnezeu i-a vorbit sfantului prooroc Ilie Tesviteanul la Horeb, precum citim in Cartea a 3-a a Regilor, cap 19, din adierea blanda si linistita a Duhului in gura pesterii. Dar de ce, oare, Dumnezeu i-a vorbit de doua ori lui Iov din sanul vijeliei si apoi din mijlocul furtunii? Mi se pare ca aceste doua versete se potrivesc cu vremurile si zilele noastre. Este o vijelie in lumea intreaga, pe fata intregului pamant si aceasta vijelie risca sa se transforme in furtuna. Pentru ca este o diferenta intre vijelie si furtuna. Dumnezeu i-a vorbit lui Iov din sanul vijeliei si apoi, dupa doua capitole, din mijlocul furtunii. Vijelia este un vant puternic, napraznic care rupe crengi, ramuri, doboara frunze, dezradacineaza pomi sau copaci si poate chiar misca stalpi sau pietre din munti si dealuri. Furtuna insa este o vijelie impreunata cu ploaie, ca pe vremea Potopului, grindina chiar, cu ploaie multa. De aceea in vreme de vijelie, de furtuna, datori suntem fiecare dintre noi sa cautam un adapost, adapost duhovnicesc, adapost prin credinta, prin citire si rostire mai ales a Psalmului 90, care este Psalmul de ocrotire a noastra de catre Dumnezeu in vreme de molima, de ciuma sau de Coronavirus.

Dumnezeu vorbeste lumii de astazi din sanul vijeliei, dar putini talcuiesc ceea ce vrea Dumnezeu sa vorbeasca. Dumnezeu s-ar putea sa vorbeasca maine-poimaine lumii de astazi si noua, tuturor, si fiecaruia in parte, din mijlocul furtunii. E destul sa urmarim mass-media, sa vedem ce se intampla in dreapta, in stanga, mai departe sau mai aproape. De aceea, se cuvine sa ne impacam cu Dumnezeu, sa alergam spre Dumnezeu, ca nu cumva molima, ciuma, Coronavirusul sa alerge spre noi din ce in ce mai repede. (…) Nu se stie care dintre noi vom cadea, nu se stie care dintre noi nu vom mai fi in viata peste ceva vreme, nu se stie ce va fi cu noi si ce masuri va lua Dumnezeu cu noi.

Vijelia si furtuna din Cartea lui Iov din mijlocul caruia vorbeste Dumnezeu si azi lumii noastre, pentru ca Iov statea in mijlocul unui morman de gunoi, la marginea cetatii, cand Dumnezeu i-a vorbit. Si lumea aceasta sta pe o uriasa gramada de gunoi, a pacatelor, a stricaciunilor, a nelegiuirilor. E atata rautate in oameni si intre oameni. E atata mandrie in oameni si intre oameni, e atata destrabalare si desertaciune si stricaciune in oameni si intre oameni. De aceea sa nu ne miram ca Dumnezeu ne mai ingaduie cate o vijelie, cate o furtuna de felul acesta, cum se poate sa nu se mai fi fost vreodata pe fata pamantului.

Ne amintim de furtuna din viata si Cartea Sfantului Prooroc Iona de pe Marea Mediterana. Atunci cand Iona fugea de la fata lui Dumnezeu, Dumnezeu a pornit o furtuna puternica asupra corabiei in care era Iona culcat ascuns, oarecum nepasator. Si nu s-a potolit furtuna, pana cand corabierii nu l-au ridicat pe Iona, afland ca fuge de la fata lui Dumnezeu, Care l-a trimis la Ninive sa predice porunca lui Dumnezeu in cetatea aceea pagana si stricata. Nu s-a potolit furtuna pana cand vina, Iona proorocul, a fost aruncata in mare. Indata ce Iona a fost aruncat in mare, furtuna s-a potolit.

Indata ce pacatul lumii de astazi va fi aruncat in marea indurarii lui Dumnezeu prin intoarcerea la Dumnezeu, intoarcere propovaduita de Iona cel de astazi care este Biserica lui Hristos – prin arhierei, prin preoti, prin monahi, prin slujitorii lui Dumnezeu – indata astazi furtuna se va potoli, daca noi vom lepada si vom arunca, precum Iona a fost aruncat in mare, vom arunca vina fugii noastre de la fata lui Dumnezeu.

Dumnezeu sa ne ajuta si cei ce au urechi de auzit, sa auda! Amin!”

Legaturi:

PROFETIILE PARINTELUI ARSENIE BOCA DESPRE ROMANIA: “Romania va fi inconjurata de flacari… Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne”

Parintele Arsenie Boca despre VIITORUL ROMÂNIEI: “O iubeste Dumnezeu? Sa se astepte la bataie!”

PARINTELE ARSENIE BOCA si CELE SAPTE SURLE (III). Despre sfarsitul lumii, Antihrist si A Doua Venire: “SFANTA LITURGHIE MAI TINE LUMEA”

PARINTELE ARSENIE BOCA despre PREOTIE: “Vreti preoti buni? Nasteti-i! Toata decaderea e de la parinti incepătura”; “Iubiti pe preoti acum, pana-i mai aveti in mijlocul vostru, ca va veni o vreme cand nu-i veti mai avea!”

“Vai vouă, pământule şi mare, fiindcă diavolul a coborât la voi având mânie mare, căci ştie că timpul lui e scurt”. DE CE A INTRAT OMENIREA IN IURESUL UNUI RITM DE VIATA DEMONIC SI IN GOANA AMETITOARE? Care trebuie sa fie graba crestinului in vremurile scurtate de acum?

Esecul unui neam, simptom al apostaziei sale in fapte. ROMÂNII INAINTEA POSTULUI MARE – INTRE DUHUL MUCENICILOR si DUHUL LUI IUDA. “Vai tie, neam pacatos, popor impovarat de nedreptate! Cum a ajuns ca o desfranata cetatea cea credincioasa?”

CUM SA MAI RESPIRAM SI SA REZISTAM PRINTRE MUNTII DE GUNOAIE ALE MINCIUNII SI TICALOSIEI SUFOCANTE?

De ce se strica sarea? INTRE FIUL RISIPITOR si JUDECATA NEAMULUI IMPREUNA-NETREBNICIT. De la OBRAZNICIA la FOAMETEA SI ROBIA fiilor care au risipit averea Tatalui, tradandu-si Chemarea… CE NE ASTEAPTA, CA POPOR? “Dumnezeu, ca sa salveze, va ingădui O MARE APASARE. Aici nu trebuie nici sa fii prooroc, nici Nostradamus, nici vazator cu duhul” (MEDITATII LA CEAS DE CUMPANA)

“Ne-a mai dat Dumnezeu un Post. Încă o șansă…”. CARE ESTE CAUZA DUHULUI ANTIHRISTIC CARE RĂZBOIEȘTE BISERICA?

 

***

“AM PRIMIT CANON DE LA DUMNEZEU! Greu canon! Insa trebuie sa il luam ca o cruce a mantuirii”/ “SA RIDICAM ACEST CANON intr-un duh de pocainta adanca, CA PE UN MEDICAMENT AMAR, DAR CURATITOR” – IPS TEOFAN, PREASFINTITUL MACARIE, teologul grec TSELENGIDIS si Parintele SAVATIE – incredintari tainice si chemari la INTELEGEREA si INFRUNTAREA DUHOVNICEASCA a acestor zile de necaz (si VIDEO)

Chemare la pocăință a IPS TEOFAN: „RETRAGE-TE, POPORUL TĂU, ÎN CĂMĂRILE TALE, ascunde-te pentru puține clipe, până când mânia va fi trecut! ESTE VREME DE CĂINȚĂ pentru prea multele și prea grelele noastre păcate…”

ÎNTREBĂRI GRAVE și MEDITAȚII TRISTE în ZILELE BISERICILOR GOALE și a perspectivei trăirii Paștilor… fără Înviere. “De ce ar mai veni? De ce ne-ar mai crede? Îl luăm în derâdere de sute de ani. L-am scos din case și din școli. L-am alungat și din biserici și am pus în locul Lui tarabe. Ne folosim de El doar când ne e greu. Îi batjocorim pe cei care cred. Și-a dat seama de mult că jucăm la cacealma…”

Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceasta boala va trece, ALTA VA VENI, alte probleme MAI MARI DECAT BOALA VOR VENI, dar am impresia ca această FRICA nu va trece usor din inimile oamenilor”

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

“O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAGOT ne dă o posibilă CHEIE ESHATOLOGICĂ de înțelegere a PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI

PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biserica, apoi se va deschide. ĂSTA E DOAR ÎNCEPUTUL. O să vină Postul Crăciunului şi atunci alt val, mai mare ca acesta, are să vină” (VIDEO, TEXT)

“Vremurile acestea ne arata ca venirea Domnului este aproape. Fiti purtatori de Hristos, fiti crestini adevarati!”. CUVANTUL INLACRIMAT AL PARINTELUI DINU POMPILIU la vremea inceputului de mare stramtorare (VIDEO, TEXT)

VREME DE RABDARE, VREME DE MANTUIRE. Parintele Cezar Axinte: “MAI CU SEAMA NU VA TEMETI! Cu nici un chip SA NU LASATI FRICA SA VA COPLESEASCA! Acuma trebuie SA RABDAM necazul, pentru ca sa putem SA INDURAM necazul atunci cand va veni. Caci negresit va veni!” (si VIDEO)

RUGACIUNI SPECIALE PENTRU VREMEA DE EPIDEMIE! Cele mai puternice si mai… adevarate in continut RUGACIUNI DE POCAINTA pentru izbavirea de plaga CORONAVIRUSULUI: “Opreste bataia cea pe dreptate adusa asupra noastra…”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Pandemia Covid-19, Parintele Arsenie Boca, Pocainta, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, PS Daniil Stoenescu, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la ““Atunci cand se umple masura, vine Masura” – Predica PS DANIIL STOENESCU la inceputul pandemiei de coronavirus: “Dumnezeu vorbeste lumii de astazi din sanul vijeliei, dar putini talcuiesc ceea ce vrea Dumnezeu sa vorbeasca” (si VIDEO)

  1. Pingback: Parintele MARIUS CIPRIAN POP: "Mai tare decat FRICA nu te leaga nimeni. Zicea parintele Arsenie Boca odata ca vor veni vremuri cand NE VOM PUNE CATUSELE SINGURI, de frica. Uite vremurile!" (VIDEO, TEXT) - Calendar Ortodox 2020
  2. Pingback: DE CE A INGADUIT DUMNEZEU PANDEMIA unui virus fabricat si care este solutia “care ne poate tine cu mintea intreaga inaintea acestui asalt”. Cuvant duhovnicesc despre IDEOLOGIA NEOMARXISTA, APARAREA FAMILIEI, BOALA, FRICA SI VACCIN (video, text
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate