ANTI-ROMANII Viktor ORBAN si Laszlo TOKES il sustin cu disperare pe Traian Basescu si incita la BOICOTAREA REFERENDUMULUI. Premierul Ungariei se gandeste la un SISTEM CARE SA INLOCUIASCA DEMOCRATIA! Basescu il aplica deja

28-07-2012 4 minute Sublinieri

AVIZ “NATIONALISTILOR” ROMANI ORBITI DE FASCINATIA BASISTA!

“Ghici ghicitoarea mea”: DE CE VREA CU TOT DINADINSUL LIDERUL IREDENTIST AL UNGARIEI CA TRAIAN BASESCU SA FIE, IN CONTINUARE, PRESEDINTELE ROMANIEI?

Premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a referit, in prelegerea tinuta la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, la situatia politica din Romania si a sugerat ca maghiarii si romanii ar putea ca la referendumul de duminica sa nu ia nicio decizie, transmite Agerpres.

Viktor Orban a declarat ca nu este sarcina sa sa evalueze ce face elita politica din Romania si sa isi exprime parerea despre situatia economica de aici, dar a apreciat eforturile facute de tara noastra pentru a ajunge aproape de succesul Europei Centrale.

”Daca punem in paranteza grijile cotidiene vedem ca in ultimii 10 ani Romania a ajuns aproape de faza ca succesul Europei Centrale sa o atraga. A reusit sa tina in anumite limite datoria pe tara, chiar daca acum aceste limite se largesc, si sa produca modificari care, chiar daca nu aduc o viata mai buna, sa poarte cu sine posibilitatea dezvoltarii. In ceea ce priveste indicatorii economici, Romania a ajuns aproape de Ungaria, daca nu chiar ne-a intrecut”, a declarat Viktor Orban, potrivit traducerii oficiale.

Premierul Ungariei considera ca in fata Romaniei se afla o sansa enorma, iar evenimentele de politica interna din tara noastra comporta un mare risc. ”In fata Romaniei se afla o sansa enorma si acele evenimente de politica interna comporta un mare risc. Romania risca sa piarda toate acele castiguri pe care a reusit sa le dobandeasca, in ciuda greutatilor”, a afirmat Viktor Orban.

In context, premierul Ungariei i-a invitat pe maghiari sa simta importanta istorica a momentului, intrucat este posibil ca acum sa se hotarasca viitorul Romaniei pe urmatoarele decenii. Viktor Orban le-a sugerat romanilor si maghiarilor sa ia decizii bune, cum ar fi ca la referendumul de duminica sa nu ia nicio decizie.

”Eu nu pot sa intervin si nu pot sa fac reclama. Eu vreau sa invit maghiarii sa simta greutatea istorica a momentului. E posibil ca soarta Romaniei sa se hotarasca pentru urmatoarele cateva decenii. As dori sa urez romanilor si maghiarilor din Romania sa aduca decizii bune – spre exemplu sa nu ia nicio decizie, ceea ce maine este o posibilitate, iar la alegerile parlamentare sa ia decizii cu care sa poata proteja acel fundament, care exista in starea lui firava si care a fost faurit si de maghiarii din Romania’‘, a conchis Viktor Orban.

Premierul Ungariei participa la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad la o dezbatere cu tema ”Ungaria si Europa centrala se reinnoiesc’. Alaturi de premierul Ungariei se afla si presedintele Consiliului National al Maghiarilor din Romania, europarlamentarul Tokes Laszlo, discutia fiind moderata de secretarul de stat in Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria, Nemeth Zsolt.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declanşat noi polemici după ce, vineri, şi-a exprimat speranţa că “nu va fi nevoie de instaurarea unui nou sistem în locul democraţiei”, relatează AFP, citată de Mediafax. “Sperăm că nu va fi nevoie să introducem un nou sistem în locul democraţiei, dar avem nevoie de noi sisteme economice şi de noi idei”, a declarat Orban în cursul reuniunii Asociaţiei Naţionale a Oamenilor de Afaceri (VOSZ).

“Coeziunea naţională nu este o chestiune de voinţă, ci una de forţă. Ceea ce poate funcţiona în ţările scandinave, unitatea, la noi, un popor semiasiatic, trăieşte prin forţă. Acest lucru nu exclude consultarea, dezbaterea sau democraţia, dar o forţă centrală este necesară”, adaugă Orban fără a oferi clarificări.

Declaraţiile au stârnit noi polemici la Budapesta, în contextul în care Orban a fost criticat dur în ultimii doi ani pentru “derive autoritariste”. Tot vineri, Viktor Orban a anunţat că intenţionează să introducă obligativitatea înscrierii prealabile a cetăţenilor pe listele de alegători. Unul din liderii opoziţiei, Gergely Karacsony (ecologiştii de stânga), consideră că Viktor Orban a “ofensat profund poporul ungar”.

***

Şeful CNMT, Tokes Laszlo, spune că “preşedinţia temporară a lui Crin Antonescu ne amărăşte inimile” şi că în România, “în maniera cea mai scandaloasă, forţele post-comuniste pseudo-liberale ajung la putere”, calificând “aroganţă neruşinată” faptul că “Victor Ponta afirmă că secuimea nici nu există”.

Preşedintele CNMT, Tokes Laszlo, a atras atenţia, sâmbătă, în cadrul dezbaterii pe tema “Ungaria şi Europa Centrală se reînnoiesc” de la Universitatea de Vară “Tusvanyos”, asupra pericolului “avansării forţelor comuniste în jurul Ungariei şi, implicit, în România”, informează Mediafax.

“În jurul Ungariei suntem martori ai avansării forţelor post-comuniste, iar preşedinţia temporară a lui Crin Antonescu ne amărăşte inimile. Stafiile trecutului bântuie peste tot în Bazinul Carpatic. În România, în maniera cea mai scandaloasă, forţele post-comuniste pseudo-liberale ajung la putere. Suntem martorii unei restaurări contrarevoluţionare şi nu-i de mirare că oamenii întorc spatele partidelor politice, din cauză că partidele întorc spatele oamenilor. Acesta este mediul în care noi trebuie să facem politică şi nu e o sarcină simplă”, a afirmat Tokes Laszlo.

El a spus că acest proces a luat o “turnură absurdă” aunci când premierul Victor Ponta a declarat că Ţinutul Secuiesc nu este România.

“Victor Ponta afirmă că secuimea nici nu există, e ca şi cum s-ar spune că noi nu existăm, că dumneavoastră nu existaţi. Această aroganţă neruşinată nu poate fi descrisă în cuvinte suficient de dure. În tandem cu Ponta, avem de-a face cu preşedinţia xenofobă a lui Crin Antonescu. E bine că pot spune lucrurilor pe nume. Aici avem secuimea care se îneacă în şomaj, de unde pleacă tinerii”, a afirmat Tokes.

El a adăugat că la Alba Iulia, după anexarea Transilvaniei la România, “s-a gândit autonomie pentru Transilvania şi pentru maghiari” şi că, împotriva acestor deziderate, s-a produs “colonizarea Ardealului“.

“Autonomie pentru maghiari, pentru saşi, o autonomie mai specială s-a dorit, s-a fixat, s-a vrut la Adunarea de la Alba Iulia. Împotriva tuturor acestora, s-a produs o colonizare a Ardealului. În loc ca Transilvania să devină locomotiva României, a fost trasă înapoi, la nivelul economic inferior de peste hotare şi s-a întors cu susul în jos. Dar în Transilvania mai există putere să ducă România către Europa şi să-şi îndeplinească sarcina transilvaneană românească”, a declarat Tokes Laszlo.

El a vorbit despre sistemele de autonomie din Italia, Spania şi Belgia, afirmând că politicienii români “uită că autonomia nu este doar o idee, un pricipiu frumos”, care nu este important doar pentru maghiari, întrucât “aceste autonomii se pot lăuda cu rezultate economice excepţionale” şi reprezintă premisa ieşirii din criză.

“De aceea cerem mai departe – şi vicepremierul Semjen Zsolt şi-a exprimar angajamentul necondiţionat al Guvernului ungar pentru cauza autonomiei – domnule premier (Orban Viktor – n.r.), căutaţi intrumentele pentru a ne oferi un sprijin, să mergem mai departe”, a conchis Tokes Laszlo.

La ultima dezbatere de la Universitatea de Vară “Tusvanyos”, de la Băile Tuşnad, au participat aproximativ o mie de persoane, printre care şi personalităţi ale vieţii politice din Ungaria.

În urmă cu o săptămână, premierul Victor Ponta a spus, fiind întrebat, la Miercurea Ciuc, dacă îşi menţine declaraţia din 2010 potrivit căreia Ţinutul Secuiesc nu este România, că în campaniile electorale sunt multe bătălii, însă acum este prim-ministru şi îi tratează în mod egal pe toţi cetăţenii acestei ţări.

Victor Ponta declara, în martie 2010, la adunarea organizată la Topliţa de Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, că PSD nu va accepta niciodată o modificare a Constituţiei care să prevadă că în România o altă limba decât cea română va fi limbă oficială şi nici faptul ca în România să existe autonomie pe criterii etnice.

El spunea că Ardealul este România, că niciun român nu trebuie să plece din locul în care s-a născut pentru a se simţi în ţara lui şi că el crede că Ţinutul Secuiesc nu este România, pentru că nu există Ţinutul Secuiesc.

Legaturi:


Categorii

1. DIVERSE, Alegeri in Romania, Destramare teritoriala? (Regionalizare, autonomie), Razboiul impotriva Romaniei, Tradatori si lichele

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

40 Commentarii la “ANTI-ROMANII Viktor ORBAN si Laszlo TOKES il sustin cu disperare pe Traian Basescu si incita la BOICOTAREA REFERENDUMULUI. Premierul Ungariei se gandeste la un SISTEM CARE SA INLOCUIASCA DEMOCRATIA! Basescu il aplica deja

 1. Un cititor a comentat pe hotnews, afirmand ca ar trebuie sa facem exact opusul, daca Viktor Orban recomanda asta.

  Suspecta aceasta preocupare pentru soarta Romaniei.

  Dubios si faptul ca pe majoritatea saiturilor de stiri comentariile critice la adresa presedintelui suspendat sunt rare si primesc foarte multe voturi negative. Cu totii stim insa ca fata de acesta exista un curent de opinie dominant negativ.

  Nu pot decat sa intreb, retoric: filtreaza cineva partizan punctele de vedere exprimate in online ?

 2. @Ronis:

  Suspecta aceasta preocupare pentru soarta Romaniei.

  Foarte, ca si cea a lui Merkel. Orban, in plus, vorbeste despre Europa Centrala. MittelEuropa este un concept foarte incarcat de semnificatii, ce dateaza din sec. XIX si se refera la perioada Imperiului Habsburgic. Acum Austria nu mai e imperiu, insa Germania da. Asadar, e clar ca Orban are in vedere o Europa Centrala in care dominatia germana sa faca tandem eventual cu cea ungara asupra tarilor periferice. Ce implicatii are acest lucru asupra Transilvaniei, e destul de limpede pentru cine are notiuni elementare de istorie. De aceea, fie numai si pentru acest motiv, nu are scuza cine inca sustine actualul presedinte, si se mai da si nationalist.

  Dubios si faptul ca pe majoritatea saiturilor de stiri comentariile critice la adresa presedintelui suspendat sunt rare si primesc foarte multe voturi negative. Cu totii stim insa ca fata de acesta exista un curent de opinie dominant negativ.

  Nu pot decat sa intreb, retoric: filtreaza cineva partizan punctele de vedere exprimate in online ?

  Da, mai ales hotnews, este un site de propaganda basista, lucru usor de constatat citind modul in care sunt facute stirile, valul de comentarii (probabil multi postaci platiti cu norma) pro-Basescu si cenzurarea celor critice.

 3. @admin

  Nu interpretasem initial conceptul de MittelEuropa in aceasta cheie, dar intr-adevar, prin raportare la istoria nu foarte indeparatata, are sens.

  Ungaria si Romania arata dublul standard practicat de UE. Prima cunoaste de ani buni o erodare a libertatilor democratice, dar criticile venite din partea eurocratilor au fost mai degraba benigne. La noi, in schimb, dorinta unei schimbari care respecta regulile jocului democratic este supusa unui tir constant de critici. Nu vreau sa ma gandesc la tratamentul de care am avea parte, daca am face ceva asemanator cu administratia Orban: sa ridicam o statuie lui Antonescu. Ar urma probabil crucificarea.

  Indulgenta de care beneficiaza Ungaria ma face sa ma gandesc la efectul oii negre, din psihologia sociala. Am sentimentul ca oricat de mult ar gresi, vor avea parte de clementa, pentru ca, nu-i asa, sunt de-ai lor, sunt din familie.

  Iar legat de hotnews, situatia este clara. Cautam din curiozitate o stire despre scrisoarea trimisa de Emil Constantinescu Comisiei Europene. Mi-a dat impresia unei pozitionari decente, care critica imixtiunea CE in suveranitatea tarii, asa cum ar fi trebuit sa faca si alti intelectuali. Prima stire gasita, un raspuns al lui Tismaneanu. Nu m-am obosit sa citesc articolul, pentru ca prima fraza incepea cu un atac la persoana.

  Exasperanti basistii, cum i-ati numit, prin modul in care ii stigmatizeaza pe cei care au o alta opinie. Si toate astea, pentru un simplu om. Chiar daca ar fi adevarat, ca democratia depinde de mentinerea lui in functie ( o aberatie pentru orice reflecteaza o clipa ), atunci ar insemna ca nu a facut nimic pentru statul de drept.

 4. Pingback: DISTRUGATORUL - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 5. Riscati publicand opinii politice pe un site care reprezinta deja mult mai mult pentru public decat opiniile dvs.

  Priviti la calitatea oamenilor care se infrunta! Nici uneia dintre fortele politice care se inclesteaza in si deasupra Romaniei in aceasta perioada nu ii este drag spiritul Ortodoxiei. Unora, nici macar minima onoare sau responsabilitate. S-ar putea intelege ca cei ce sunt impotriva presedintelui sunt oamenii unei sensibilitati diferite. Or, nu aveti nici o dovada in acest sens. A juca o carte anti-UE de circumstanta (probabil pentru a escamota o agenda interna perversa) nu e un motiv suficient pentru a fi atat de categorici, asa cum sunteti dvs.

  In zile ca acestea de fratricid avem mai multa nevoie decat oricand de Duhul Ortodoxiei, care nu e un spirit polemic. E Spiritul care ne calauzeste inafara veninului in care suntem scufundati.

  Nu pun la indoiala bunele dvs. intentii, dar trebuie sa aveti grija. Razboi Intru Cuvant este o institutie, mai importanta chiar, in lupta in care ne aflam noi, romanii ortodocsi, decat institutia presedintiei. Ati vazut ce inseamna a vorbi iresponsabil de la acel nivel!

  Si dvs. se cuvine sa aveti mare grija ce spuneti si sa nu le amestecati cu usuratate pe cele lumesti cu cele duhovnicesti. Lasati-i pe marii duhovnici sa o faca, daca asa considera ei de cuviinta, pt ca doar ei stiu cum.

  Asa ati facut pana acum…

 6. @ Tiberiu:

  Daca asta e tot ce ati inteles… inseamna ca, din pacate, n-ati VRUT sa cititi si sa intelegeti nimic in afara propriilor PREJUDECATI. Si daca nu va spune nimic ce au facut Orban si Tokes, pentru ca orbeste ura fata de USL sau fata de “toata clasa politica”, atunci… treaba constiintei dvs. Am scris degeaba, asta este, nimeni nu e obligat sa vada daca vrea sa tina ochii strans inchisi si lipiti cu scotch. Noi am inteles ca PROSTIA e MARE PACAT si basta.

  Dormiti linistiti! O sa suferim oricum cu totii!

  Ultimul nostru cuvant este acesta: http://www.cuvantul-ortodox.ro/2012/07/28/steinhardt-profetic-centenar-totalitarism-n-am-stiut/ Alte argumente nici nu mai au rost!

  Adio Ardeal, Adio Romania!

 7. Pingback: SFARSITUL ROMANIEI, CU “FLACARA” ANTI-DEMOCRATIEI LA CAPATAI? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 8. Pt Tiberiu: observ tot mai des, şi pe acest sait, şi în viaţa reală, că românii (de diferite naţionalităţi) NU înţeleg, că la referendum nu este vorba de USL sau Băsescu, sau …, ci de afişarea propriei lor voinţe într-o anumită problemă ce priveşte naţiunea, statul. Taaare greu să înţelegi drept!!! Din păcate (şi zic păcate!, nu nefericire sau altminteri) românii la ora actuală sunt spălaţi pe creier în mod temeinic. Deci păcatele noastre ne-au adus atât de departe de Adevăr, că majoritatea nu-L mai putem percepe. Şi atunci tare greu mi-e, dar tb s-o spun, ne merităm soarta pe care o vom avea. Dumnezeu ne va ajuta desigur, dar nu împotriva voinţei noastre!!!

 9. @andreea t.:

  Draga surioara si toti cei care ganditi la fel, va rugam, uitati de noi. Nu ne mai cititi, nu mai comentati aici. E spre binele vostru. Daca nu ati inteles ce se intampla si faptul ca e un PACAT, efectiv un PACAT sa participati, fie si cu gandul, la minciuna in care se ingroapa Romania si prin care e data definitiv in mainile vrajmasilor ei, atunci nici nu mai incercati. Pentru ca ajungeti sa va luptati cu evidenta si sa suflati impotriva Adevarului.

 10. Ati raspuns cu incrancenare. Pe undeva imi sunteti dragi pentru asta… pentru cat de mult credeti si cat de mult vreti sa faceti bine! Dar, spuneti-mi ce ratiune este corecta cand se manifesta in acest duh?

  Dvs. chiar credeti ca aveti “ultimul cuvant”, asa cum scrieti, astfel folosind intelepciunea altuia?
  Nu va suparati pe noi cand va mai tragem de maneca. Ati facut deja prea mult bine si aveti o responsabilitate prea mare ca sa puteti raspunde cu tafna. Nici in politica nu spui totdeauna ce gandesti, nici in duhovnicie ce iti vine la gura doar fiindca crezi ca este adevarat.

  Nu cred ca avem nici unii, nici altii indoieli cu privire la planurile Europei. De suferit, stim ca vom suferi. Exista vreo indoiala? Nu asa trebuie sa fie?
  Si de luptat trebuie sa luptam indiferent ca stim ce va sa vie, dar cu armele duhovniciei.

  Or tocmai asta va spuneam, ca angajandu-va in lupta in acest fel, tocmai pe acestea le-ati pierdut. Dovada si cum raspundeti…

  Sa nu-mi spuneti ca scopul scuza mijloacele.
  Nici ca se poate inlocui un rau cu alt rau, un Basescu&PDL cu USL, ca pt noi ortodocsii asta e alegerea cea buna, pentru acum…

  Asta este o judecata de tip machiavelic. “Facem asa si ii ducem pe astia din Europa o vreme…!’ Nu suntem noi mai destepti decat ei!

  Nu cu desteptaciuni din acestea lumesti vom izbandi a castiga suflete. le gasesti peste tot. romanul e din cale de afara de destept. avem nevoie de lucrarea activa a duhului si asta nu vine asa. nu vine cu acest duh de istetime lumeasca.

  Iisus nu a intervenit in razboiul dintre zelotii evrei si romani. El avea o lupta mai mare de dat. Aceeasi atunci ca si acum.

  Dar va cer iertare ca v-am suparat si daca am intrat si eu in polemica cu duh de sfada.

 11. Pingback: TOKES: BASESCU TREBUIE SA ASCULTE DE REVENDICARILE MAGHIARILOR, CARE L-AU SUSTINUT LA REFERENDUM - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 12. @Tiberiu
  Totusi nu cred ca s-a pus problema chiar la nivelul desteptaciunii lumesti aici, pe blog. Ci tocmai ca era momentul de a avea o atitudine duhovniceasca. Nu se alege intre un rau si altul, ci doar in privinta unuia. Deci ar fi fost cazul sa demonstram ca nu vrem raul. Macar atat.
  Poate Europa ar fi mers mai departe pe acelasi drum si cu USL, dar nu cu acordul nostru, al poporului. E o diferenta mare.
  Apoi, foarte important: trebuie sa avem luciditatea sa recunoastem o greseala, nu s-o dam cotita, ca Dumnezeu stie cum era mai bine. Ne multumim si cu ce avem, dar constientizarea raului este foarte importanta, vitala. Anume ca se merge cu raul inainte.
  Per ansamblu, Dumnezeu stie cum e mai bine. Dar pt noi in parte, sigur am clacat. Ramanem cu mangaerea ca, poate, per ansamblu…
  Si sa nu se ramana cu ideea de monopol, ci doar de argument, atitudine.

  Poate era mai bine sa nu fie interpus si comentariul meu. Pe de alta parte, poate nu poti sa taci cand dai raspuns pt tacere (valabil si pt tot peisajul in discutie).

 13. Ma mai gandesc la un lucru in problema acestui referendum in defavoarea celor ce spun ca-l prefera pe Basescu in dauna USL.

  In primul rand aceasta este o alegere indirecta pe motiv ca USL ar fi generat acest referendum si inca fraudulos. Dar… oare nu prefera UE, care a intervenit direct pro-Basescu si tot fraudulos? Oare care este raul mai mic, mergand pe logica lor? USL sau UE? Oare ce raspuns vor da cand sigur vor da raspuns pt optiunea lor? Oare a fost mai stearsa interventia directa a UE decat a USL? Desigur ca a fost grea alegerea, dar… am fost pusi in fata ei si trebuia sa-i facem fata.

 14. @exegeticus

  Mi-a placut comentariul tau, fiindca reflecta un conflict interior al meu vizavi de implicarea in viata cetatii si a lumii. Ce este important si ce este derizoriu? Cand sa strigi “lupul!” si cand nu, ca sa poti striga cu folos cand este cazul. Spunea asta Parintele Arsenie Papacioc.. facand un comentariu, printre altele, la o luare de pozitie a Parintelui Iustin Parvu pe care el a considerat-o prematura.

  sa numa lungesc la vorba..

 15. @ Tiberiu:

  Asa este, frate, noi suntem incrancenati, lumesti, patimasi si pusi pe galceava. Ai dreptate. Vom avea de spovedit astea. In rest, toate bune cu Romania, nu? Ca se instaureaza dictatura si se da autonomia Ardealului… ce mai conteaza, e secundar. Las` sa imi siluiasca un criminal mama (cum am facut analogia intr-un alt comentariu de la alta postare), eu trebuie sa raman calm, pasnic si civilizat…. ca sa nu risc sa folosesc mijloace gresite. Ce daca se intampla o tragedie. Eu sa raman linistit si politicos. Problema la referendum eram noi, razboinicii, mai precis forma si duhul in care ne exprimam. Mai mult nu ne intereseaza. Adica fondul, esenta. Oricat ar fi de grave. Mai bine sa atacam transmitatorul, ca sa eludam mesajul, nu? 🙁

 16. Io’s mai practic asa, deci

  @ Tiberiu:

  Nu cu desteptaciuni din acestea lumesti vom izbandi a castiga suflete. le gasesti peste tot. romanul e din cale de afara de destept. avem nevoie de lucrarea activa a duhului si asta nu vine asa. nu vine cu acest duh de istetime lumeasca.

  Atunci cum vine? Explicati un pic daca nu e cu suparare ca m-ati incurcat.

  Din ce spuneti inteleg ca istetimea e un pacat de vreme ce alunga duhul. Ca si staruintza in cele ce te definesc (cele ale credintei, adica)- unii sunt mai incrancenati in opinia dumneavoastra, deh, nu putem fi toti la fel, dar, dincolo de incrancenare, ramane staruinta.

  So?

 17. @admin
  dvs judecati actuala situatie ca o batalie a binelui cu raul in care optiunea dvs. este optiune pt bine, iar a celoralti, optiune pt rau. Prin exemplele pe care mi le-ati dat, ati vrut probabil sa spuneti ca raul reprezentat de Basescu este pe atat de evident si de imediat incat singura solutie este sa pui mana pe ciomag (sau echivalentul…). Timpul pacii si al discutiei ar fi trecut. Daca intr-adevar asta credeti, atunci atitudinea dvs. este perfect justificata.

  @Alin-7

  1. in anumite conditii istetimea omeneasca alunga Duhul.
  2. despre staruinta in credinta nu am spus nimic. despre staruinta intr-o chestiune politica identificata cu o problema de credinta am avut ceva de spus.

  in fine.. se cuvine sa fac o marturisire
  Am o istorie personala in privinta implicarii in treburile cetatii, istorie care imi distorsioneaza, daca vreti, punctul de vedere. Pe cat ma luptam mai aprig cu dusmanii credintei din afara, pe atat eram mai inrobit de cei dinauntru, iar robia se numea mandrie. devenisem foarte irascibil cand cineva imi chestiona judecatile. Pana la urma a fost nevoie de interventia unui duhovnic experimentat care a stiut sa imi administreze cu dragoste ‘dusul rece’. proiectam cele rele din mine asupra celor din afara.. chestiunea cu paiul din ochiul altuia.

  Din asta am inteles ca cei nepocaiti n-ar trebui sa se lupta cu lumea in cele duhovnicesti (alte lupte sunt permise..)fiindca se incurca in propriile ite ci ar trebui sa lase lupta celor ce au izbandit mai intai pe frontul de acasa.

  Sau credeam ca am inteles… Ca din cate vad, recidivez aici. Asa ca, iertati-ma fratilor, ca iarasi m-a luat gura pe dinainte!

 18. Pingback: ILIE SERBANESCU DESPRE AMESTECUL SOVIETIC AL KOMISARILOR EUROPENI (video)/ Fraieri, borfasi, zombii…/ Razboiul lui Basescu impotriva realitatii anunta TEROAREA DE MAINE - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 19. Pingback: UPDATE: Basescu ramane suspendat pana pe 31 august. CCR AMANA DECIZIA PRIVIND REFERENDUMUL, invocand CIFRELE FALSE PRIVIND POPULATIA ROMANIEI CU DREPT DE VOT - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 20. Pingback: ROMANIA LA ORDINELE LUI BASESCU. Ioan Rus si-a dat demisia, Curtea Constitutionala decide, practic, INVALIDAREA referendumului, PARCHETUL ASMUTIT asupra chestorului AMENINTAT de presedintele suspendat - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 21. Pingback: Traian Basescu si revenirea atmosferei anilor bolsevici: TEROARE SI TUPEU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 22. Pingback: ADIO, SUVERANITATE, ADIO LEGE, ADIO ROMANIA! Bun gasit teroare, absurd, dictatura! CCR se executa: BASESCU REVINE LA COTROCENI - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 23. Pingback: INTRAREA IN NOAPTEA RAZBUNARII (I) - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 24. Pingback: Traian Basescu debarca in secuime: UNGURIMEA INTELIGENTA SI MUNCITOARE vs. ROMANIMEA PROASTA SI LENESA - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 25. Pingback: REFERENDUM INVALIDAT DE CCR CU 6-3, BASESCU SE INTOARCE LA COTROCENI GRATIE CEDARII ASPAZIEI COJOCARU - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 26. Pingback: ORBAN FACE CE VREA IN UNGARIA: nationalizeaza pensiile private, rascumpara companiile privatizate, vrea energie non-profit pentru populatie - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 27. Pingback: Viktor Orban sfideaza iar autoritatile Romaniei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 28. Pingback: VIKTOR ORBAN incoloneaza ungurii din Romania sub sloganul: “AUTONOMIA, SINGURA SOLUTIE ACCEPTABILA” - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 29. Pingback: Traian Basescu sufla in panzele STATELOR UNITE ALE EUROPEI la CONGRESUL PPE/ Popularul LASZLO TOKES vrea FEDERALIZAREA Romaniei/ NIGEL FARAGE: Van Rompuy este un PERICOL REAL pentru ROMANIA! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 30. Pingback: UNGARIA ANUNTA MASURI DIPLOMATICE ca raspuns la INTERZICEREA steagurilor Tinutului Secuiesc. BASESCU se spala pe maini, articol propagandistic anti-romanesc si pro-autonomie in NEW YORK TIMES - Razboi întru Cuvânt
 31. Pingback: BASESCU rade cu ORBAN-ul Ungariei. Cine e NEMETH ZSOLT si care e sensul provocarii MAGHIARE? [video] - Razboi întru Cuvânt
 32. Pingback: Prof.univ. Ioan Scurtu: Scurta istorie a DISTRUGERII ROMANIEI si a PROPAGANDEI ANTI-ROMANESTI. Ni se pregateste SCENARIUL KOSOVO? - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 33. Pingback: CONSTITUTIA NEOFASCISTA A UNGARIEI, ipocrizia euroatlanticilor si REALPOLITIK-ul Germaniei - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 34. Pingback: CHESTIUNEA SECUIASCA la emisiunea "Punctul de intalnire" cu prof. Radu Baltasiu. Adevaruri istorice, manipulari contemporane [VIDEO] - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 35. Pingback: Dan Dungaciu: MOLDOVA CADE DE PE HARTA. "A existat intotdeuna o alianta a tovarasilor de drum Moscova - Budapesta" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 36. Pingback: Istoricul Petre Turlea: "Kosovo va fi un precedent pentru Transilvania". REGIONALIZAREA - INCEPUTUL DISOLUTIEI STATULUI NATIONAL UNITAR! - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 37. Pingback: CONSECINTELE GRAVE ale “protectoratului” maghiar asupra Transilvaniei, cerut de LASZLO TOKES/ Viktor ORBAN vorbeste despre “COOPERAREA PATRIOTICA” cu Traian BASESCU. Patriotica pentru maghiari, desigur! - Recomandari
 38. Pingback: CARDASIE. Viktor Orban il sustine pe Traian Basescu, demonstrand ca atacurile acestuia pe chestiunea maghiara sunt de fatada. NATIONALISM DE PARADA SI DEMAGOGIE FARA LIMITE - Recomandari
 39. Pingback: MARELE MARS AL SECUILOR: finantat de Guvernul Ungariei. “Singurul lucru clar este ca ei doresc sa-si traiasca viata lor fara romani” - Recomandari
 40. Pingback: Cand premierul Victor Ponta spune adevarul: LASZLO TOKES SI MONICA MACOVEI SUNT FINANTATI DE DUSMANII ROMANIEI SI REPREZINTA INTERESELE STRAINE ANTI-ROMANESTI (video) - Recomandari
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare