MINUNI ALE MAICII DOMNULUI – MARTURII TRAITE IN ZILELE NOASTRE, relatate de Arhimandritul Nectarie Moulatsiotis (VIDEO si TRADUCERE)

7-09-2019 Sublinieri

Arhimandritul Nectarie Moulatsiotis:

Minuni ale Maicii Domnului – marturii traite in zilele noastre

Dragi frati,

Trebuie sa stiti ca ne-am nascut in zile in care credinta ne este atacata de toate puterile intunericului. Trebuie sa aveti acest lucru in vedere ca sa intelegeti de ce am ales sa va fac cunoscute o serie de minuni ale Maicii Domnului din zilele noastre. Nu vreau sa credeti ca va spun acestea ca sa va minunati de persoana mea, deoarece atunci cand se intampla o minune pe care o traieste cineva nu inseamna ca acela este sfant; dimpotriva, sfintii nici macar nu vorbesc despre minunile pe care le traiesc, ei le ascund. Vedeti, noi nu le ascundem pentru ca nu suntem sfinti, dar, deoarece credinta noastra este lovita din toate partile, vrem sa intarim credinta fratilor nostri impotriva celor care incearca sa spuna ca Ortodoxia noastra este un muzeu, ca Hristos este un mit si toate minunile despre care vorbeste Sfanta Scriptura si Vietile Sfintilor sunt povesti ale preotilor. Numai si numai de aceea dorim sa va impartasim cateva minuni de netagaduit pe care le-am trait chiar noi, aici in manastirea noastra sau in alte manastiri din tara noastra sau chiar in afara tarii.

Caci am avut parte de minuni si in afara tarii, spre exemplu in Biserica Ortodoxa Albaneza din Chicago unde icoana Maicii Domnului a plans cu lacrimi iar ochii sai devenisera omenesti in icoana. Am vazut cu ochii nostri cum lacrimile Maicii Domnului curgeau ca niste rauri si au venit mii de chinezi, greci, budisti, negri, oameni din toate popoarele si religiile lumii, pana si reprezentanti ai guvernului local sa vada aceasta minune. Si au luat icoana Maicii Domnului ca sa o analizeze si, ce au constatat? Ca lacrimile erau ca lacrimile de om. Ca icoana, nu se stie cum, lacrima din ochi, mai mult, ochii icoanei erau ai unei persoane vii, in carne si oase. Tot Chicago-ul a fost martorul acestei minuni, acum multi ani.

De asemenea, vreau sa va spun si despre ce s-a intamplat in manastirea noastra cu Maica Domnului Trikorfiotissa. Manastirea noastra are zugravita aceasta icoana: Panagia Trikorfiotissa.

O familie avea un copilas bolnav de cancer internat intr-un spital oncologic din Atena. Familia aceasta traieste pe o insula din Ciclade. Cei doi soti dormeau intr-o noapte, in timp ce copilul era internat in spital, si sotia o viseaza pe Maica Domnului care ii spune: “Eu sunt Panaghia Trikorfiotissa. Veniti sa va inchinati icoanei mele si eu ma voi ingriji de copilul vostru. De dimineata cand s-au sculat, sotia ii spuse sotului despre visul ei. Sotul ii raspunde: “Femeie, nu am auzit nimic despre aceasta icoana, nu cumva ai inteles gresit, nu cumva ti-a spus “Prousiotissa”?” “Nu, Trikorfiotissa mi-a spus.” Si atunci au cautat pe internet si au gasit manastirea noastra si icoana Panaghia Trikorfiotissa. Au sunat la noi la manastrie ca sa ne roage sa le trimitem o copie a acestei icoane. Le-am trimis prin curier icoana la spital, unde era internat copilasul lor si, cand au deschis-o, au constatat ca icoana izvora mir si emana o mireasma binemirositoare de care se umpluse intreg salonul. Semnul prezentei Nascatoarei de Dumnezeu. Copilasul lor a iesit dupa putina vreme din spital si au venit sa se inchine la manastire. Slava Domnului, acum, dupa 3 ani, copilul este foarte bine si nu a mai avut nevoie de nici o interventie medicala si parintii sai ii multumesc si o slavesc pe Maica Domnului. (…)

O alta minune a Fecioarei despre care o sa va vorbesc este despre o familie care traieste in Peristeri, Atena si care timp de 18 ani nu a putut avea copii. Aflasera ca cei care se inchina la lemnul Sfintei Cruci, chiar daca sunt sterpi multi ani la rand, pot sa faca copii. Au venit la mine si mi-au povestit despre suferinta lor, cum de 18 ani incearca sa faca un copil, si cum facusera de-a lungul anilor 11 fertilizari in vitro fara nici un succes.”Am venit sa ne inchinam lemnului Sfintei Cruci si sa Il rugam pe Dumnezeu sa ne binecuvanteze casnicia cu un copil, inainte de a face cea de a 12 fertilizare.

Era 22 august cand i-am cunoscut, acum multi ani. Le-am spus: ”Este Vecernie in Biserica Panaghiei Koutsouriotissa. Sa mergeti la manastire, chiar daca este multa lume, sa ingenuncheati in fata Sfintei Fecioare si sa va rugati ei. Spuneti-i ca v-am trimis eu. Si o rugati sa va dea un copilas. Sa fiti siguri ca Maica Domnului o sa va dea o fetita, fara sa faceti nici o fertilizare si sa ii puneti numele Maria.” Au plecat si s-au dus la icoana Maicii Domnului, iar in doua luni sotia a ramas insarcinata dupa 18 ani.

A patra minune pe care am trait-o personal a fost la Manastirea Panaghia Malevi, care se afla pe muntele Malevo. Este o icoana a Maicii Domnului care izvoraste Mir. Acolo era stareta, Gherondissa Parthenia de care ma lega o veche prietenie duhovniceasca. Cand mergeam la manstirea ei ma ruga sa vorbesc la sfarsitul Liturghiei. Odata am mers la manstire si am rugat-o pe stareta sa ma lase sa fac un Paraclis Maicii Domnului. Stareta mi-a dat binecuvantare sa rostesc Paracliscul impreuna cu calugarita Agni. Si cand am ajuns la “Ceea ce ești păzitoarea creștinilor nebiru­ită, și rugătoare neîncetată către Făcătorul”…, sa stiti ca eu ma rugam de ceva vreme la Maica Domnului sa imi dea un semn in ceea ce priveste rezolvarea unei probleme care ma preocupa. O rugasem mai demult pe Maica Domnului sa imi adevereasca o decizie pe care trebuia sa o iau printr-un mic semn de la ea, sa imi dea o picatura de mir de pe o icoana a ei. Si cum eram ingenuncheati, plangeam in fata icoanei cerand ajutorul Maicii Domnului. Si pentru ca ochii mei se incetosasera din cauza lacrimilor, vedeam cum si Icoana se incetosase. Si o intreb pe maica Agni care statea langa mine: “Oare nu vad bine eu sau icoana s-a incetosat?” Si imi zice maica Agni: “Pare ca icoana s-a inrourat dintr-o data. Si o aud pe maica cum striga catre stareta: “Gherondisa, gherondisa, veniti repede! Icoana sta sa izvorasca Mir.Nu apuca sa ajunga Gherondisa Parthenia in biserica, ca vad un rau de mir cum curgea pe jos de la icoana. “Aduceti repede bumbac”, striga Gherondisa. Si a trebuit sa puna peste tot pe jos in Biserica bucati de vata pentru ca mirul ajunsese deja pana la usa. Atunci Gherondisa a tras de iconostas in fata si s-a desprins Icoana din suportul pe care era prinsa. Inmanandu-mi icoana, stareta imi spuse: ”Parinte Nectarie, aceasta minune s-a facut pentru sfintia voastra! Ce ati cerut de la Maica Domnului?” Si mi-a dat icoana in mana. Calugaritele toate cazusera in genunchi, imi sarutau picioarele. Eu ma trageam in spate, tineam in mana icoana Maicii Domnului si curgea mir, mir peste tot, un rau de mir! Nu am mai vazut atata mir sa curga, sa umple toata Biserica. Am strans mult mir atunci si l-am impartit in multe locuri dupa aceea, la crestini si familii. Mainile mele si hainele cu care fusesem imbracat au mirosit a mir cel putin un an dupa aceea. Atunci m-a chemat Gherondisa si mi-a spus: “Panaghia te iubeste nespus, Parinte! Nu am mai vazut atata mir niciodata sa izvorasca aici. Izvoraste mir din cand in cand, mai rar, dar niciodata atat de mult deodata. De aceea, calugaritele v-au sarutat mainile” . Si i-am raspuns: “Sa stiti ca eu nu sunt vreun sfant. Doar atat, am cerut un semn de la Maica Domnului ca sa inteleg daca ce am in suflet e bineprimit de Dumnezeu sau este o greseala. Si am rugat-o sa imi dea o picatura de mir daca era bun gandul meu.” Si Maica Domnului mi-a daruit un rau de mir! (…)

Fratilor, vedeti? Patru minuni ale Maicii Domnului, una la Malevi, una la Koutsouriotissa, una la Biserica albaneza din Chicago si una aici, la manastirea noastra, unde Panaghia Trikorfiotissa l-a vindecat de cancer pe micutul despre care v-am povestit, Slava Domnului! Si toate acestea s-au intamplat in zilele noastre. Vi le povestesc pentru ca credinta noastra este puternic atacata azi. Sa stiti, ca credinta noastra nu este o minciuna. Acestea trebuie facute cunoscute pentru ca Domnul vrea sa ne intareasca credinta. Au fost situatii in care Domnul spunea cand se intampla o minune: “Mergi si sa nu spui la nimeni”; dar au fost si cazuri cand Domnul – vezi minunea vindecarii celor 10 leprosi – a spus: “Mergeti si aratati-va preotilor”, ca sa adevereasca ca intr-adevar s-a facut minunea. In alte cazuri, Hristos le spunea bolnavilor: “Mergi si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu

Nu e ca simtim noi ca suntem sfinti, in nici un caz. Ne cunoastem pacatele si neputintele. Nu uitati ca in Vechiul Testament Dumnezeu a facut si un magar sa profeteasca. Deci nu va spun acestea ca sa credeti ca sunt sfant, ci ca sa se intareasca credinta voastra si ca sa se slaveasca Numele Domnului. Azi e nevoie de asta pentru ca ne-am nascut in vremuri in care credinta ne este atacata de toate puterile intunericului si noi trebuie sa ne rugam: Intareste, Doamne, credinta noastra!

In zilele noastre, Hristos este Viu, Maica Domnului este prezenta in lume, este langa noi si ne aude, vorbiti-i, imbratisati-o, inchinati-va ei! Si ea va va darui ceea ce ii cereti cu inima curata.

Sarbatoare binecuvantata sa aveti!”

(traducere pentru “Cuvantul ortodox”, de E.P.)

PUTEREA MINUNATA A MAICII DOMNULUI in razboiul cu patimile, in lupta pentru feciorie si in izbavirea din mari primejdii si nenorociri. CUM DESCOPERIM CARE ESTE VOIA LUI DUMNEZEU IN VIATA NOASTRA si cum sa dobandim DISCERNAMANTUL, atunci cand minciuna este amestecata cu adevarul? PROTOS. TEOFAN POPESCU – conferința de la Iași: “Cum se poate apropia un tânăr de Taina Maicii Domnului?” (VIDEO, TEXT)

MINUNILE MAICII DOMNULUI (extrase)

Din Patericul Maicii Domnului (1) – “BUCURA-TE, CEEA CE ESTI PLINA DE HAR, MARIE…”

DIN PATERICUL MAICII DOMNULUI (2). PENTRU PRAZNICUL NASTERII PREACURATEI MAICII LUI DUMNEZEU

NASTEREA MAICII LUI DUMNEZEU SI A NOASTRA, milostiva mijlocitoare a celor pacatosi si nadejdea cea ne-rusinata in neputinte si nevoi

PARINTELE SOFIAN DESPRE MAICA DOMNULUI si ajutorul ei minunat in inchisoare: “Cand ai un necaz mare sa te rogi Maicii Domnului!” (VIDEO)

“CUVINTE DIN INIMA” ale Cuvioasei Starete Macrina (III): “S-O IUBIM MULT PE MAICA DOMNULUI! Nici nu poate pune cineva in mintea sa nemasurata dragoste a Maicii Domnului…”

MAICA DOMNULUI – ICOANA PURITATII DESAVARSITE versus AGRESIUNILE NECURATIEI, “BINE FINANTATE SI ORGANIZATE”, LA ADRESA COPIILOR si “MACELARIA” AVORTULUI CARE APASA CA UN BLESTEM PUSTIITOR ASUPRA POPORULUI ROMÂN: “Sa nu uitam ca vor veni niste vremuri mai grele decat acestea, poate ca este numai anticamera lui Antihrist…”

Parintele Andrei Coroian: MEDITATII IN OGLINDA SFINTEI CRUCI (audio, text) – COPIII LUI DUMNEZEU SI FIII MAICII DOMNULUI: “Dumnezeu duce crucea păcatelor omului, Maica Sfântă poartă crucea umanităţii… Dumnezeu dăruieşte din ce în ce mai mult, iar omul şi-a făurit un program care L-a exclus pe Dumnezeu”

TAINA MAICII DOMNULUI – “ANONIMATUL” DUHOVNICESC, SMERENIA, TACEREA, DELICATETEA DESAVARSITE. Predica de mare sensibilitate a PS IGNATIE MURESEANUL la Manastirea Nicula, de Adormirea Maicii Domnului, 2014 (VIDEO)

ICOANA MAICII DOMNULUI de la NICULA si MINUNILE ei

ICOANA MAICII DOMNULUI “PANTANASSA”, VINDECATOARE DE CANCER (15 octombrie). MINUNI, RUGACIUNI, PARACLIS SI ACATIST (si audio)

RUGACIUNI LA MAICA DOMNULUI GRABNIC-ASCULTATOAREA. Paraclisul icoanei facatoare-de-minuni de la Manastirea Dochiariu, care vindeca de mutenie, a carei copie a fost adusa la Biserica Sfantul Grigorie Palama/ SLUJBE IN CINSTEA ACOPERAMANTULUI MAICII DOMNULUI (video)

ICOANA FACATOARE DE MINUNI A MAICII DOMNULUI DE LA MANASTIREA BISERICANI. Sfintii Iosif si Chiriac de la Bisericani (1 octombrie)

Suflete… schimbate la fata (2): POVESTEA UNEI TINERE MAME VINDECATE IN MOD MINUNAT DE CANCER SI TBC, DUPA CE A RAMAS SI INSARCINATA…

Egumenul Efrem de la Vatopedi: MINUNILE MARILOR DUHOVNICI, SFINTI CONTEMPORANI (2002, Facultatea de Teologie + Biserica Rusa, Bucuresti – VIDEO)

STARETUL EFREM IN ROMANIA. Conferinta de la Bucuresti, 2000 (si video). MESAJ DIN SFANTUL MUNTE: Nu va pierdeti curajul! Duhul Sfant nu iese la pensie!


Categorii

Maica Domnului, Minuni si convertiri, Nasterea Maicii Domnului, Parintele Nectarie Mulatiotis

Etichete (taguri)

, , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

2 Commentarii la “MINUNI ALE MAICII DOMNULUI – MARTURII TRAITE IN ZILELE NOASTRE, relatate de Arhimandritul Nectarie Moulatsiotis (VIDEO si TRADUCERE)

  1. Pingback: Parintele Episcop MACARIE – cuvinte MARTURISITOARE si MANGAIETOARE si RUGACIUNE fierbinte si inlacrimata CATRE MAICA DOMNULUI, PENTRU VREMURILE DE CERNERE PE CARE LE TRAIM (video, text). MODELUL SFINTILOR IOACHIM SI ANA PENTRU NOI: “De acesti
  2. Pingback: Parintele Episcop MACARIE – cuvinte MARTURISITOARE si MANGAIETOARE, plus RUGACIUNE fierbinte si inlacrimata CATRE MAICA DOMNULUI, PENTRU VREMURILE DE CERNERE PE CARE LE TRAIM (video, text). MODELUL SFINTILOR IOACHIM SI ANA PENTRU NOI: “De aces
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate