Sa spunem un DA limpede NORMALITATII, sa ne aparam valorile si familia, SA MARTURISIM CU DEMNITATE SI FERMITATE! “Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare de credinţă. AICI NU SUNTEM ÎN SODOMA”

26-09-2018 Sublinieri

Chemarea la REFERENDUMUL pentru clarificarea definirii casatoriei, ca relatie intre barbat si femeie – in predici ale preotilor ortodocsi – PARTEA I:

Extras din Cuvântul Arhim. Melchisedec, starețul Mănăstirii Putna, la Duminica a XVIII-a după Rusalii (Pescuirea minunată) – 23 septembrie 2018:

“… Iata, peste 2 saptamani vom fi chemati la referendum, unde trebuie sa spunem un DA limpede, clar. Cui? NORMALITATII, FIRESCULUI, MORALITATII. Cand eram mic, nici nu se pomenea de asemenea pacate. Doamne fere` sa se gandeasca cineva la asa ceva! Cine cugeta atunci ca va ajunge acest popor român sa mearga sa voteze ca taina casniciei nu este altceva decat intalnirea dintre un barbat si o femeie… Intru Hristos! Ei bine, iata ca am ajuns sa mergem sa votam pentru asa ceva. Aceasta arata nimic altceva decat caderea societatii noastre, a umanitatii si in mod deosebit a Europei. Este o cadere de la firescul cel dat de Preabunul Dumnezeu, este o cadere de la mintea libera si curata, este o cadere de la normalitate…

***

Parintele Mihail Stanciu: SA LUPTAM PENTRU NORMALITATE, SA MARTURISIM, SA NE APARAM FAMILIA!

Extras din predica Arhim. Mihail Stanciu in Duminica a 18-a dupa Rusalii (Pescuirea minunata) la Man. Lainici, 23 septembrie 2018:

“Toti suntem chemati, asadar, sa ducem lumina lui Hristos in lume si sa nu ne temem, căci Hristos va lucra! Noi sa ne oferim cu bunavointa si cu buna-credinta in mana Lui si El va porunci, El va lucra, El va face sa creasca semintele credintei pe care le aruncam noi sau El va umple navoadele credintei pe care le aruncam noi in lume. De aceea, nadejdea noastra este Hristos, Dumnezeul si Domnul nostru. (…) Asa ne zice Mantuitorul Hristos tuturor: sa nu ne temem si sa ducem lumina Lui in lume.

O alta invatatura importanta este ca Mantuitorul Iisus Hristos este Creatorul cerului si al pamantului si El porunceste naturii, atat celei cuvantatoare, cat si celei necuvantatoare. Mantuitorul Hristos a poruncit pestilor sa umple navodul lui Petru si pestii au venit cu bucurie sa implineasca porunca Stapanului. Sfintii Parinti spun ca prin aceasta vedem ca natura asculta de Dumnezeu, de Creatorul ei, ca fapturile necuvantatoare, iata, Il respecta pe Dumnezeu-Creatorul si implinesc legea lor, legea naturii, legea firii. Singurii care se razvratesc in creatie sunt oamenii.

Vedem astazi, mai mult ca oricand poate, unii oameni galagiosi, care nu mai vor sa asculte de Dumnezeu, de Mantuitorul Hristos si de legea firii sadita de El in ei si in afara lor, incearca sa ii molipseasca si pe ceilalti cu rautatea si razvratirea gandirii si a vietuirii lor. Si observam cu totii cata ura manifesta la adresa credintei, la adresa Bisericii, la adresa lui Hristos, cautand sa-L alunge pe Hristos din lume, din societate, din institutii, din scoala, sa dispara pomenirea Lui, icoanele, simbolurile Lui, care aduc aminte oamenilor de El ca Dumnezeu. Vor sa-L elimine nu numai din spatiul public, ci si din sufletele oamenilor si din familie, tulburand randuiala firii si ducand razvratirea la un apogeu – care, vedem cu totii, inseamna destructurarea lumii – destructurarea omului, a familiei, a societatii.

De aceea, si noi trebuie sa manifestam demnitate si fermitate si sa raspundem chemarii Bisericii de a lupta pentru aceastanormalitate pe care a lasat-o Mantuitorul in legea firii, ca nu cumva sa se intample profetia Sfantului Antonie cel Mare: “Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste se vor scula asupra lui, zicandu-i ca el este nebun, pentru ca nu este asemenea lor”.

Si observam acest lucru in avalansa propagandistica [anticrestina de astazi], care nu e numai violenta – plina de agresivitate si de ura – , ci e si plina de bascalie si calomnie, cautand sa intimideze si sa inmoaie constiinta crestinilor, care ar trebui  – dupa viclenia gandirii lor – sa accepte toate masurile anticrestine si antifiresti din spatial politic si public.

Noi trebuie sa ne aparam valorile crestine, sa ne aparam familia, cu temeliile in Dumnezeu si sa mergem sa marturisim acest lucru si peste doua saptamani, cand avem sansa de a ne marturisi si prin viu grai, si prin fapta, demnitatea de crestini si de români.

[…]”

***

Pr. Dinu Pompiliu, îndemn de participare la referendum: „AICI NU SUNTEM ÎN SODOMA ȘI GOMORA!” (Biserica Șerban-Vodă, București – 23 sept. 2018):

“Iubiţi credincioşi,

Ne pregătim pentru referendumul dedicat familiei creştine. Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare de credinţă. Este foarte important, este o probă pe care o dăm noi, vreau să ieşim cu toţii, să mărturisim credinţa noastră în Dumnezeu şi, mai ales, să păstrăm această instituţie numită biserica cea mică, familia, aşa cum a întemeiat-o Dumnezeu: bărbat şi femeie. Aşa cum a binecuvântat-o la nunta din Cana Galileii, aşa cum S-a întrupat Domnul într-o familie, noi trebuie să ducem pentru copiii noştri mai departe familia.

Vreau să înţeleagă toţi duşmanii Bisericii care au spus cuvinte grele şi s-au ridicat împotriva noastră că de ce referendumul: trebuie să se spună clar în Constituţie, fără ambiguitatea care a fost: căsătoria trebuie făcută între bărbat şi femeie. Nu de soţi, cum am fost inspiraţi de alţii, fără să ne dăm seama, cu apucături și cu păcate strigătoare la cer. Iubiţi credincioşi, aici nu suntem în Sodoma, nu suntem în Gomora și nu lăsăm pe pământul acesta ca Dumnezeu să piardă pământul românesc pentru că nu suntem în stare să votăm pentru familie. Trebuie să ieşim cu toţii. Este o mărturisire de credinţă. Ieşim din toată lâncezeala în care suntem şi măcar atât să mai lăsăm copiilor noştri: dreptul de a trăi într-o familie. Scopul căsătoriei este sfinţenia vieţii, iar al doilea, venit din adâncul istoriei, este creşterea de prunci – Creşteţi şi vă înmulţiţi! Umpleţi pământul şi-l stăpâniţi!

Ştiţi de ce a pierdut Dumnezeu Sodoma şi Gomora? Tocmai pentru că nu mai voiau să facă copii, nu mai aveau copii. Făceau toate blestemăţiile, strigătoare la cer, dar copii nu mai făceau. Avem datoria să păstrăm pentru neamul nostru familia, cu toate obligaţiile pe care le au părinţii pentru copii. Căci părinţii au şase obligaţii mari pentru copii: să-i aducă pe lume ca fiind ai dorinţei, nu la beţie; să-i nască pentru Împărăţia lui Dumnezeu, adică să-i boteze, să-i crească, să le dea o meserie din care să-şi câştige existenţa; să-i căsătorească, pentru că e firesc să-i căsătoreşti, pentru că omul se mântuieşte, când are vocaţie, în mănăstire, sau, dacă nu, în familie; şi trebuie să îl certăm pe copil de la păcat toată viaţa, ca să-l învăţăm virtutea. O altă datorie, spune Scriptura, este să strângem pentru ei, căci nu copiii strâng pentru părinţi, ci părinţii pentru copii. Copiii au mai puţine obligaţii faţă de noi: să ne iubească, să ne asculte, să fie recunoscători şi toiag de sprijin, până dincolo de mormânt să fie recunoscători şi până în ultima clipă să-i ţii lumânarea  tatălui sau mamei, aceasta este datoria noastră.

Familia ortodoxă a fost de mare vază, familia ne-a ţinut pe noi, familia ne-a determinat să plecăm la Războiul de Independenţă, pentru familiile noastre am plecat să luptăm la Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz, pentru familii au plecam la război în timpul lui Ştefan cel Mare ca să apere sărăcia şi nevoile şi neamul. Noi trebuie să apărăm familia, pentru că vicleanul are acum fel de fel de modalităţi: că nu e pusă întrebarea bine… – întrebarea e pusă foarte bine. Noi trebuie să spunem DA pentru familie. Este greu să cred că cineva se duce acolo să spună NU familiei; este un păcat cu consecinţe pe care numai Dumnezeu poate să-l mai ierte. De aceea este bine să nu lâncezim pentru că şi nepăsarea, să ştiţi, e un păcat şi trebuie să ieşim şapte milioane la vot. Pentru aceasta tot comitetul şi consiliul parohial trebuie să devină misionar. Şi dumneavoastră, dacă vreţi. Se vede că Biserica este şi ea implicată şi că, de fapt, nu este referendumul făcut de mai-ştiu-eu ce partid. […] Biserica, din om în om, am făcut referendumul acesta. Trebuia mai demult făcut, dar acum a dat Dumnezeu să-l facem. Trebuie făcut; dacă cineva poate să mă contrazică, poate s-o facă, dar eu nu voi avea linişte până nu va ieşi la vot până şi ultimul bătrân care a ieşit cândva şi trebuie s-o facă şi acum. Cei mai în vârstă au noţiunea valorii. În cei mai tineri s-a strecurat multă neghină. Mi-e şi greu să ascult la televizor, se întreabă de ce s-au cheltuit atâţia bani – da, s-au cheltuit, e vorba de esenţa neamului! Familia, biserica cea mică! Degeaba avem aici biserică dacă acasă facem fel de fel de nenorociri. Trebuie să ieşim cu toţii la vot. E jenant pentru mine să văd câteva gângave sau câţiva gângavi care se ridică acolo să se întrebe de ce să votăm familia! Pentru că familia este esenţa! Dumnezeu a întemeiat-o şi noi şi Apostolii au respectat-o şi noi o păstrăm şi o respectăm mai departe!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

 
Legaturi:

PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombrie 2018/ FANATISMUL ANTICRESTIN al “influencerilor” si JOCUL SANTAJULUI, INTIMIDARII, MARGINALIZARII Bisericii

PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: “Consider nu doar că e o DATORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popor”

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala)/ PS IGNATIE si IPS Andrei cheama la REFERENDUM: “Putem face istorie marturisind valorile in care credem: Familie, Biserica, Credinta! Cine lipseste, inseamna ca impartaseste alte valori”/ VASILE BANESCU: “Nu exista o circulara oferita de Patriarhia Română catre eparhii. Scopul lui ultim este limpezirea noțiunii de casatorie, nu redefinirea familiei”/ REFERENDUMUL SI MINORITATILE/ Radu Preda: SA REAFIRMAM NORMALITATEA! (audio)

ZIUA CEA MARE A TESTULUI REFERENDUMULUI. IPS Laurentiu Streza: „Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul!”/ IPS TEOFAN: “Cu îndrăzneală sfântă să ne mărturisim crezul nostru lăuntric”/ Coalitia pentru familie: REFERENDUMUL, SANSA NOASTRA ISTORICA/ Boicotul referendumului: o manevra de tip comunist/ Majoritatile discriminate si statul totalitar

NOI CLARIFICARI SI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR, inclusiv cei din DIASPORA, indeamna la apararea Casatoriei/ IPS IOAN AL BANATULUI: “Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?” (VIDEO)/ PROPAGANDA MINCINOASA SI INDISIOASA “DECLIC” si CE SE ASCUNDE IN SPATELE EI?

PS Sebastian si IPS Teodosie: VOTATI “DA” la REFERENDUMUL din 6 și 7 octombrie!/ PS CALINIC BOTOSANEANUL: Sa fim noi, oare, generatia care sa aprinda focul sfarsitului prin LEGALIZAREA PACATELOR STRIGATOARE LA CER?

Teologul RADU PREDA – cuvant la Iasi de INDEMN pentru IESIREA LA VOT la “un REFERENDUM prin care reconfirmam faptul ca suntem asa cum suntem. CA DERANJAM, ASTA ESTE BINE, credinta noastra conteaza”. LUAREA CRUCII, darul libertatii platite de martirii comunismului si MARTURISIREA NORMALITATII (audio + text)

REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a intors acum in varianta Revolutiei culturale sexuale, a ideologiei gender”

Falsurile „Coaliției“ anti-Referendum. RĂSPUNSURI LA CONFUZIILE CELOR ÎNDOIELNICI, derutați de minciunile și zvonurile aruncate in MASS-MEDIA sau FACEBOOK și DEMONTAREA AVALANȘEI DE MANIPULĂRI, INTOXICĂRI ȘI PSEUDO-ARGUMENTE ale propagandei celor interesati sa BOICOTEZE votul din 6-7 octombrie

De ce să particip la Referendumul pentru familie?/ APOCALIPSA PROPAGANDISTICA A ANTI-CRESTINILOR. Razboiul informational si pericolul votului liber pentru noua ordine globalista/ CASATORIILE HOMOSEXUALE SI DECRESTINIZAREA EUROPEI

REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE – CEA MAI LIMPEDE EXPLICATIE VIDEO: Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, VASILE BANESCU, la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Scandinavia, alaturi de PS Macarie: “NU ARE LEGATURA CU REDEFINIREA FAMILIEI, aceasta este o manipulare deliberata. Initiativa a pornit dintr-o ingrijorare legata de ASALTUL ANORMALITATII, de asaltul ideologic asupra institutiei casatoriei”

 

PROFETIA SFANTULUI ANTONIE, IN CURS DE IMPLINIRE SUB OCHII NOSTRI: “Va veni vremea ca oamenii sa innebuneasca si cand vor vedea pe cineva ca nu innebuneste se vor scula asupra lui, zicandu-i ca el este nebun, pentru ca nu este asemenea lor”

Parintele Arsenie Papacioc: PACATUL SODOMIEI (HOMOSEXUALITATEA) ADUCE MAI GRABNIC JUDECATA DE APOI!/ Despre catolicism si ecumenism: “Nu ne putem juca cu Adevarul. Nu-i totuna ortodox sa mori sau ecumenist vandut!”

CUVINTE VII SI TARI DE LA UN SFANT IN VIATA, PARINTELE EFREM DIN ARIZONA (mai 2014): SODOMIA VA ADUCE RAZBOIUL NUCLEAR! “Hristos nu poate tolera astfel de pacate. Razboiul va incepe din cauza pacatelor… Vom trece prin mari dureri”

Glasul de tunet al Mitropolitului Bartolomeu Anania avertizeaza si mustra raspicat si dincolo de mormant: “EUROPA, NU SODOMA!”

Regretatul Parinte Ilie Moldovan: SODOMIA UCIDE! Miscarea sodomista lucreaza conjugat cu “educatorii de sex” pentru a DISTRUGE FAMILIA!

PARINTELE CLEOPA despre CONDITIILE DOBANDIRII PACII IN INIMA si despre SFARSITUL LUMII: “Urgia lui Dumnezeu, toate acestea striga la cer si nu stim pana cand…”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, Marturisirea Bisericii, Parintele Melchisedec Velnic, Parintele Mihail Stanciu, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

8 Commentarii la “Sa spunem un DA limpede NORMALITATII, sa ne aparam valorile si familia, SA MARTURISIM CU DEMNITATE SI FERMITATE! “Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare de credinţă. AICI NU SUNTEM ÎN SODOMA”

  1. Pingback: PĂRINTELE IUSTIN, starețul Mănăstirii Oașa – cuvânt-bisturiu despre REFERENDUMUL pentru apărarea NORMALITĂTII și FAMILIEI: “Este un laş cine nu merge la vot! NEPREZENȚA LA VOT ESTE PĂCAT STRIGĂTOR LA CER. După aceea vei da socote
  2. Pingback: SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea
  3. Pingback: PUTEREA GLOATEI, a “turmei turbate care răcnește”. NOUA INCHIZIȚIE PROGRESISTĂ și TACTICILE DE INTIMIDARE a majorităților tăcute și decente: #NĂPUSTIREA și #ASURZIREA. Liviu Pleșoianu, Alin Bogdan și Părintele SAVATIE BAȘTOVOI d
  4. Pingback: CUVINTE ARZATOARE si INSUFLETIT(OAR)E, APELURI EMOTIONANTE si CLARIFICARI NECESARE pentru a sublinia importanta CRUCIALA a votului la REFERENDUMUL pentru NORMALITATE si FAMILIE. Arhim. Hrisostom Rădășanu, Nichifor Horia si Clement Paunescu (video, audi
  5. Pingback: MESAJUL PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia pentru PARTICIPAREA LA REFERENDUM: “A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credinț
  6. Pingback: INTERVIUL INCENDIAR DIN “FAMILIA ORTODOXA” AL PARINTELUI MELCHISEDEC, staretul manastirii PUTNA, despre ROBIA ECONOMICA, POLITICA si MORALA a poporului român de astazi si LUPTA IMPOTRIVA FAMILIEI SI A NORMALITATII: “Acum asistam la o no
  7. Pingback: “Vremurile acestea ne arata ca venirea Domnului este aproape. Fiti purtatori de Hristos, fiti crestini adevarati!”. CUVANTUL INLACRIMAT AL PARINTELUI DINU POMPILIU la vremea inceputului de mare stramtorare (VIDEO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate