PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombrie 2018/ FANATISMUL ANTICRESTIN al “influencerilor” si JOCUL SANTAJULUI, INTIMIDARII, MARGINALIZARII Bisericii

24-09-2018 Sublinieri

Mesajul Părintelui Episcop Macarie cu privire la Referendumul din 6-7 octombrie 2018:

Stiri pentru viata:

VIDEO. PS Macarie al Europei de Nord cheamă românii la referendum: „Prin acest vot apărăm însuși faptul de a fi om”

Cu ocazia Întâlnirii Tinerilor Ortodocși din Episcopia Ortodoxă Română a Europei De Nord, care a avut loc la Copenhaga în zilele de 22 și 23 septembrie 2018, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a transmis un nou mesaj de chemare la referendumul pentru căsătorie:

Vă îndemnăm pe toți cei care prețuiți tot ceea ce este mai bun și mai înalt în om să ajungeți în zilele de 6 și 7 octombrie la referendum și să votați pentru definirea căsătoriei dintre bărbat și femeie în Constituție. Credem că avem această datorie sfântă de a ne mărturisi credința, de a ne declara identitatea și de a ne exprima și apăra valorile.

Prin acest vot nu apărăm ceva abstract. Prin acest vot apărăm însuși faptul de a fi om, însăși putința de a fi om prin zămislire și naștere, apărăm viitorul copiilor noștri salvându-le inocența, puritatea.

Așadar, vă așteptăm cu dragoste și nădejde la referendum, pentru a vota spre binele urmașilor urmașilor noștri.

***

Basilica: Biserica aduce slavă lui Dumnezeu atunci când promovează familia bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie – Patriarhul Daniel

„Atunci când afirmă, apără şi promovează familia binecuvântată bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, care poate da naştere la copii, Biserica de fapt aduce mulţumire, mărturisire şi slavă lui Dumnezeu Creatorul”, a spus duminică Patriarhul Daniel în contextul sărbătoririi Zămislirii Sf. Proroc Ioan Botezătorul.

Această zi de pomenire ne arată că Dumnezeu a creat familia încă de la crearea lumii când l-a făcut pe om bărbat şi femeie cu scopul de a contribui la înmulţirea şi continuitatea neamului omenesc”.

„Când noi cinstim familia binecuvântată formată din bărbat şi femeie cu scopul de a da naştere copiilor dăm slavă lui Dumnezeu Creatorul Universului şi al neamului omenesc”.

„Îndemnăm clerul şi credincioşii noştri ca atunci când trebuie să afirme, să apere, să promoveze familia binecuvântată, care dă naştere copiilor, formată din bărbat şi femeie, să fie mărturisitori ai lui Dumnezeu Creatorul Cerului şi al pământului şi al familiei umane”.

„Din această perspectivă noi considerăm că aducem slavă lui Dumnezeu, aducem binefacere pentru Biserică şi popor şi păstrăm cu fidelitate darul sfânt al vieţii”, a explicat Preafericirea Sa în cuvântul rostit la finalul slujbei.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a oficiat duminică Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Alături de Patriarhul României a slujit în Duminica a 18-a după Rusalii şi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Părintele Patriarh a explicat în omilia sa că „prin naştere de prunci omul devine împreună lucrător cu Dumnezeu Care dăruieşte viaţă oamenilor şi care doreşte ca în Împărăţia iubirii veşnice a Preaiubitului Său Fiu Iisus Hristos să fie cât mai mulţi oameni care să participe la bucuria şi slava Preasfintei Treimi”.

În continuare, a făcut referire la copiii care au crescut în familiile lor şi au devenit sfinţi, oferind ca exemplu „familia Sfântului Vasile cel Mare care a dat Bisericii şase sfinţi trecuţi în calendar”.

De aceea, „naşterea de prunci şi creşterea şi educarea lor în credinţă este o lucrare sfântă, o lucrare făcută împreună cu Dumnezeu Creatorul, Sfinţitorul şi Mântuitorul nostru”, a mai evidenţiat Patriarhul.

Potrivit Preafericirii Sale, un popor este binecuvântat de Dumnezeu atunci când are familii care nasc copii şi care educă pe copii în credinţă, în dragoste de Dumnezeu, de ţară şi dragoste de semeni”.

[…]

***

Stiri pentru viata:

Familia binecuvântată față cu extremismul anticreștin în spațiul public

de Cătălin Sturza, Blogurile Adevărul

Patriarhul Daniel: „Să fim mărturisitori afirmând, apărând şi promovând familia binecuvântată, bazată pe Căsătoria dintre un bărbat şi o femeie.”

Această declaraţie a Patriarhului Daniel se adaugă unui şir deja lung de declaraţii ale unor ierarhi şi preoţi în sprijinul iniţiativei cetăţeneşti de clarificare a definiţiei Căsătoriei în Constituţia României, iniţiativă susţinută de trei milioane de români.

Am văzut, pe de altă parte, o întreagă campanie a unei părţi a presei şa unor aşa-zişi „influenceri” care acuză Biserica că promovează iniţiativa cetăţenească a Referendumului pentru Căsătorie.

Unii au mers până acolo încât au spus: nu vor avea „tupeul” să vorbească ziua, în amiaza mare, în biserici despre asta. Sau: nu vor avea „tupeul” să le vorbească părinţilor şi liceenilor despre asta. Vor vorbi, cel mult, pe ascuns, „noaptea ca hoţii.” Le iau pe rând.

De ce să nu aibă Biserica curajul să le vorbească creştinilor despre temele bisericii? Dacă Biserica nu le vorbeşte creştinilor despre virtuţile creştine, despre ce ar trebui să le vorbească – despre virtuţile telefoanelor iPhone?

Dacă Biserica nu le vorbeşte creştinilor despre viaţa veşnică a oamenilor care cred în Hristos, despre ce ar trebui să le vorbească – despre viaţa veşnică a bateriilor cu litiu? Şi dacă biserica nu le vorbeşte creştinilor despre familia binecuvântată, despre ce ar trebui să le vorbească creştinilor – despre ingineriile sociale neomarxiste care erodează şi demantelează familia?

Apoi, de ce să nu aibă Biserica curajul să le vorbească creştinilor despre temele Bisericii la lumina zilei – în biserici şi, de ce nu, în şcoli? România NU este, dragi jurnalişti şi „influenceri” sceptici, un stat laic. România recunoaşte, în acest moment, 18 culte religioase, printre care se numără şi cultul majoritar creştin-ortodox. Această recunoaştere presupune o serie de drepturi – inclusiv dreptul de a le vorbi creştinilor despre temele creştine, mergând ACOLO UNDE SE GĂSESC CREŞTINII. Şi, deocamdată, mai mult de 90% din populaţia ţării se declară nu sceptică, nu atee, ci creştină.

Aşadar, este o situaţie când cea mai bună întrebuinţare a atitudinii sceptice este să-şi pună la îndoială propriile asumpţii. Pentru că, altfel, am vorbi despre un joc nelegitim de aducere a marginalităţii extreme în centru, şi de a împingerii a centrului la periferie. „Dumnezeu există” trebuie să fie prin orice mijloace înlocuit cu „Dumnezeu nu există”.

O atitudine marginală pentru o stare a societăţii este promovată ca trebuind obligatoriu să fie centrală; este un joc al şantajului emoţional şi al intimidării, în care majoritatea cedează, eliberează centrul, iar golul creat este ocupat, triumfal, de atitudinea extrem-marginală.

Şi să nu ne înşelăm – atitudinea marginală despre care vorbim nu ar fi nicidecum o atitudine neutră: nu vorbim despre agnosticism, ci vorbim despre ANTICREŞTINISM. Vorbim, în fapt, despre fanatism anticreştin. Şi acesta, ar fi, abia, un tupeu cu totul nemăsurat, şi o atitudine cu totul nepermisă în spaţiul public. În sfârşit, Patriarhul a spus astăzi că „un popor este binecuvântat când are familii care nasc copii”.

Ce ne-am aştepta să spună Patriarhul BOR – că un popor este binecuvântat când are „creştini” care urmăresc, cu orice preţ, plăcerea individuală, loisirul, şi evită cu orice preţ misiunea şi sacrificiul întemeierii unei familii pentru a naşte şi educa generaţiile viitoare? Cu atât mai mult cu cât România a ajuns, în aceste zile, la cel mai scăzut nivel al natalităţii după cel de-al Doilea Război Mondial, pierde în fiecare lună peste 10.000 de locuitori, are o populaţie tot mai îmbătrânită, şi unii spun că mai avem un milimetru până la aşa-numita „spirală a morţii” – punctul dincolo de care declinul demografic ar fi ireversibil?

Citește mai multe opinii de Cătălin Sturza

 

Legaturi:

IERARHII BISERICII NE CHEAMA LA REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE, dar si la RUGACIUNE SI POST, pentru a chema ajutorul lui Dumnezeu. IPS TEOFAN: “Importanta acestei modificari este mult mai mare decat ceea ce pare la prima vedere”. IPS LAURENTIU: “Daca vom cadea la acest examen, vom suporta mai departe toate consecintele!” (VIDEO)

PS MACARIE îndeamnă oamenii SĂ VINĂ LA REFERENDUM și să voteze pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție: “Consider nu doar că e o DATORIE sfântă pentru noi de a vota la referendum, ci și un mare TEST pentru noi, ca popor”

NOI CLARIFICARI SI MESAJE DE CHEMARE LA VOT PENTRU REFERENDUM. Patru mitropoliti ai BOR, inclusiv cei din DIASPORA, indeamna la apararea Casatoriei/ IPS IOAN AL BANATULUI: “Spre ce fel de civilizație ne îndreptăm: spre cea a luminii sau spre cea a întunericului?” (VIDEO)/ PROPAGANDA MINCINOASA SI INDISIOASA “DECLIC” si CE SE ASCUNDE IN SPATELE EI?

REFERENDUMUL PENTRU CASATORIE INTRE ADEVAR SI MANIPULARE (Realitatea Spirituala)/ PS IGNATIE si IPS Andrei cheama la REFERENDUM: “Putem face istorie marturisind valorile in care credem: Familie, Biserica, Credinta! Cine lipseste, inseamna ca impartaseste alte valori”/ VASILE BANESCU: “Nu exista o circulara oferita de Patriarhia Română catre eparhii. Scopul lui ultim este limpezirea noțiunii de casatorie, nu redefinirea familiei”/ REFERENDUMUL SI MINORITATILE/ Radu Preda: SA REAFIRMAM NORMALITATEA! (audio)

ZIUA CEA MARE A TESTULUI REFERENDUMULUI. IPS Laurentiu Streza: „Dacă pierdem examenul acesta, multe lucruri vor veni şi vom plânge apoi, nu se va mai repeta niciodată momentul!”/ IPS TEOFAN: “Cu îndrăzneală sfântă să ne mărturisim crezul nostru lăuntric”/ Coalitia pentru familie: REFERENDUMUL, SANSA NOASTRA ISTORICA/ Boicotul referendumului: o manevra de tip comunist/ Majoritatile discriminate si statul totalitar

Teologul RADU PREDA – cuvant la Iasi de INDEMN pentru IESIREA LA VOT la “un REFERENDUM prin care reconfirmam faptul ca suntem asa cum suntem. CA DERANJAM, ASTA ESTE BINE, credinta noastra conteaza”. LUAREA CRUCII, darul libertatii platite de martirii comunismului si MARTURISIREA NORMALITATII (audio + text)

REVOLUTIA SEXUALA, pericolul NOII ORDINI TOTALITARE a lumii si MIZA MAI PROFUNDA A REFERENDUMULUI pentru normalitate. “Adevarata cinstire a memoriei martirilor din inchisorile comuniste este continuarea luptei lor impotriva Comunismului, care s-a intors acum in varianta Revolutiei culturale sexuale, a ideologiei gender”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Cuvantul ierarhilor, LGBT.../ Casatoriile homosexuale, PF Daniel, Prigoana impotriva crestinilor, PS Macarie, Viata de familie, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

23 Commentarii la “PATRIARHUL DANIEL NE INDEAMNA “SA FIM MARTURISITORI, afirmand, aparand si promovand FAMILIA binecuvantata, bazata pe CASATORIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE”/ Mesajul Parintelui Episcop MACARIE DRAGOI cu privire la REFERENDUMUL din 6-7 octombrie 2018/ FANATISMUL ANTICRESTIN al “influencerilor” si JOCUL SANTAJULUI, INTIMIDARII, MARGINALIZARII Bisericii

 1. “Tradiția noastră creștină ne-a obișnuit copiii să crească în familii normale, învățându-ne că anormalitatea are nevoie mai degrabă de terapie, decât de legi speciale.

  Vreți ca nepoții dumneavoastră să crească în familii normale, formate din mamă și tată?…

  Atunci, votați DA la referendumul din 6 și 7 octombrie!”

  https://www.episcopiaslatinei.ro/2018/09/25/votati-da-la-referendumul-din-6-si-7-octombrie/

 2. Pingback: REFERENDUMUL DIN 6-7 OCTOMBRIE - CEA MAI LIMPEDE EXPLICATIE VIDEO: Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, VASILE BANESCU, la Intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Scandinavia, alaturi de PS Macarie: "NU ARE LEGATURA CU REDEFINIREA FAMILIEI, aceasta este o
 3. @admin
  DC News este o oficină murdară, care se adresează unor cititori cârtitori (iertare pentru jocul de cuvinte…), deci nu este de mirare procentajul celor care au răspuns negativ. Tot “talpa ţării” va duce greul și de data asta. Doamne ajută tuturor !!!

 4. Pingback: PS Sebastian si IPS Teodosie: VOTATI "DA" la REFERENDUMUL din 6 și 7 octombrie!/ PS CALINIC BOTOSANEANUL: Sa fim noi, oare, generatia care sa aprinda focul sfarsitului prin LEGALIZAREA PACATELOR STRIGATOARE LA CER? - Cuvântul Ortodox
 5. @ Romil:

  Pe subiectul asta nu este chiar atat de ostila precum sunt majoritatea siteurilor. Am dat linkul pentru a indemna sa votam si noi.

 6. Pingback: Sa spunem un DA limpede NORMALITATII, sa ne aparam valorile si familia, SA MARTURISIM CU DEMNITATE SI FERMITATE! “Prezenţa noastră la referendumul din 6-7 octombrie reprezintă o mărturisire de credinţă, iar neprezentarea noastră o lepădare d
 7. @admin
  Am votat (o picătură într-un lac), dar am votat și pe DC News, dacă tot i-aţi semnalat …
  Facem tot ce este omenește posibil pentru referendum și pentru viitorul nostru și al “urmașilor, urmașilor noștri”… Amin și Doamne ajută tuturor !!!

 8. Eu am aratat linkul fiului meu si mi-a zis: “De dragul tau votez aici “da”, chiar daca nu sunt de acord cu un referendum care sa legifereze ceva normal. Parca a inebunit lumea. Dar, la referendum voi merge si voi vota “DA” din toata inima.”
  Deci, se poate si asa. Oamenii pot fi impotriva referendumului, dar acolo sa voteze asa cum trebuie, pt ca oamenii au frica de Dumnezeu. Personal, nu cred ca vom fi 6 milioane la vot. Fiul meu este sigur ca vom fi. Doamne, miluieste!

 9. @ RobertCr.:

  Sa nu ne grabim, ca sa nu fim excesiv de dezamagiti apoi.

 10. Dezamăgiți nu vom fi, psd+alde si-au anuntat neimplicarea în promovarea referendumului. Suntem doar cu Dumnezeu, e o cernere referendumul.

 11. Pingback: PĂRINTELE IUSTIN, starețul Mănăstirii Oașa – cuvânt-bisturiu despre REFERENDUMUL pentru apărarea NORMALITĂTII și FAMILIEI: “Este un laş cine nu merge la vot! NEPREZENȚA LA VOT ESTE PĂCAT STRIGĂTOR LA CER. După aceea vei da socote
 12. DA pentru FAMILIE, COPIII sunt VIITORUL neamului nostru. Cei ce vor sa traiasca in anormalitate se neaga pe ei insisi, isi neaga propria lor nastere din tatal si mama lor, isi tradeaza propria lor familie si apoi isi tradeaza neamul, ei insisi nu ar fi existat fara aceasta binecuvantare a Domnului pentru unirea dintre ”barbat si femeie”. Ei, cei ce sunt nascuti din binecuvantare isi neaga binecuvantarea, de aici tulburarea mintii!

 13. Pingback: PUTEREA GLOATEI, a “turmei turbate care răcnește”. NOUA INCHIZIȚIE PROGRESISTĂ și TACTICILE DE INTIMIDARE a majorităților tăcute și decente: #NĂPUSTIREA și #ASURZIREA. Liviu Pleșoianu și Părintele SAVATIE BAȘTOVOI despre REFEREN
 14. Pingback: CUVINTE ARZATOARE si INSUFLETIT(OAR)E, APELURI EMOTIONANTE si CLARIFICARI NECESARE pentru a sublinia importanta CRUCIALA a votului la REFERENDUMUL pentru NORMALITATE si FAMILIE. Arhim. Hrisostom Rădășanu, Nichifor Horia si Clement Paunescu (video, audi
 15. Pingback: SA NU NE RUSINAM DE HRISTOS, SA NU FIM INDIFERENTI! Pr. Florin Stan si Pr. Calin Popovici – predici insufletitoare in sprijinul REFERENDUMULUI si pentru denuntarea ASALTULUI PERVERTITOR asupra FAMILIEI, CREDINTEI CRESTINE si a COPIILOR. Desfranarea
 16. Pingback: PS MACARIE, Episcopul românilor din Europa de Nord – CALDE CUVINTE PĂRINTEȘTI de LIMPEZIRE, ÎMBĂRBĂTARE și TREZIRE după căderea la testul REFERENDUMULUI: “Să transformăm, lucrând duhovnicește această înfrângere. Să redevenim c
 17. Biserica și gnosticismul modern
  Un fapt demn de interes, observat în istoria bimilenară a Bisericii, este acela că vremurile de criză constituie momentele cele mai favorabile descoperirii adevărului lucrurilor, chiar dacă în mod inevitabil acestea sunt însoțite și de tensiuni. Momentele în cauză sunt binevenite întrucât în cadrul acestora simularea adevărului nu se mai poate susține, iar falsitatea nu se mai poate camufla, așa cum se întâmplă în perioadele de acalmie.
  Tot așa cred că se întâmplă și astăzi, când în anumite clipe de zguduire a societății, observăm poziții distructive la adresa eclesei, asumate de persoane și orga­nizații nebănuite mai înainte. Și faptul acesta este cu atât mai uimitor cu cât multe dintre acestea au fluturat anterior, cu ostentație, flamura creștină! În ciuda unor indicii extrem de subtile, nimeni nu s-ar fi așteptat să asiste în cotidianul imediat la apariția unei gnoseologii „creștine” non-eclesiale, mai exact spus, a unui fel aparte de gnosticism modern, care poate fi distins acum, chiar fără efort, la un număr important dintre reprezentanții de frunte ai elitei noastre intelectuale.
  Dar oare prin ce raționa­mente am ajuns la constatarea și etichetarea poziționării în cauză? Printr-un demers foarte simplu, în care consemnăm chiar afir­mația despre sine a acestui curent ce afirmă cu tărie că nu se recu­noaște în poziția Bisericii pro căsătoria naturală!
  Desigur că tezele neognosticismului reprezintă nu doar o inconsecvență, ci și o eroare teologică fundamentală: nu se poate afla creștin în afara Bisericii, ci doar gnostic. Și chiar dacă poporul lui Dumnezeu nu analizează silogismele neognosticismului prin instrumentarul logicii, undeva la nivelul duhului, al bunului-simț, falsul îi devine cu totul inteligibil și în consecință îl respinge, ca fiin­du-i cu totul străin. Din această perspectivă operatorii raționali care s-au transformat, parcă la comandă, din creștini în promotori ai neognozei, nu reprezintă defel vreo amenințare la adresa Bisericii, ci în primejdie se află doar credibilitatea, dar, mai cu seamă, identitatea lor duhovnicească de creștini.
  http://ziarullumina.ro/biserica-si-gnosticismul-modern-138255.html

 18. Pingback: GÂNDURI POST-REFERENDUM (4): CĂTĂLIN STURZA, DANIEL GHEORGHE și LUCIAN CÂRLAN la Trinitas TV (VIDEO). RĂZVAN BUCUROIU: "Am sesizat prezența între enoriași a unor “ZVONERI“ și “RĂSPÂNDACI“, adică a unor persoane foarte agitate și
 19. Pingback: MESAJUL PĂRINTELUI CIPRIAN GRĂDINARU din Belgia pentru PARTICIPAREA LA REFERENDUM: “A nu mărturisi public crezul că înţelegem căsătoria ca unirea între un bărbat şi o femeie de frica bârfelor ori din comoditate e o lepădare de credinț
 20. Pingback: SUSTINERE PENTRU REFERENDUM din SFANTUL MUNTE ATHOS. Staretul EFREM de la VATOPEDU si Parintii Schitului PRODROMU ii indeamna pe români la MARTURISIRE prin vot si prin cuvantul de propovaduire si ii sfatuiesc “sa nu-si plece urechea la soaptele ins
 21. Pingback: PĂRINTELE EPISCOP MACARIE DRĂGOI REACȚIONEAZĂ LA ATACUL PREȘEDINTELUI LA SUSȚINĂTORII REFERENDUMULUI: "Oare este infatuare mai mare decât aceea de a-L sfida pe Însuși Creatorul nostru? Mărturia pentru familie nu este „infatuare”, ci o
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate