TEHNOCRATIE ȘI OLIGARHIE. Cum poate fi explicată mărirea și decăderea lui Bill Gates?/ Industria vaccinurilor experimentale Covid a produs noi bogați ai lumii/ „Eterna reîntoarcere a „vaccinării” anti-COVID 19 – iată ce ni se propune în fapt”

30-05-2021 5 minute Sublinieri

Sursă foto: https://www.indiatimes.com/technology/news/bill-gates-has-five-predictions-for-the-world-s-next-20-years-and-some-of-them-are-just-scary-340576.html

Cotidianul/ Călin Marchevici:

Ce anunță decăderea lui Bill Gates

Lăsând la o parte pandemia și ”războiul ciudat” dintre Hamas și Israel, așa cum îl numește Edward Luttwak, cea mai importantă știre din luna mai este cea despre divorțul lui Bill Gates și legăturile sale cu controversatul miliardar Jeffrey Epstein. Nu este vorba în primul rând despre aspectele financiare ale divorțului unuia dintre cei mai bogați pământeni și nici despre posibilele sale escapade sexuale, cât despre lenta dar sigura cădere în dizgrația publicațiilor de mainstream a unuia dintre cei mai mari manipulatori ai presei din ultimele decenii, așa cum a fost considerat Bill Gates în articole publicate de Columbia Journalism Review.

Faptul că Daily Beast și The Wall Street Journal nu se mai poartă cu mănuși cu Bill Gates și încep să relateze despre legăturile sale cu Epstein, să pună divorțul sau pe seama acestor escapade (în care a fost și fostul președinte Bill Clinton), este un semn că se apropie momentul în care un acuzator al lui Gates va face un pas înainte și va începe un atac cât se poate de periculos pentru fondatorul Microsoft.

”Influența lui Gates a făcut ca relatările despre subiecte controversate (recent, el a susținut menținerea drepturilor de proprietate intelectuală pentru vaccinuri) să treacă în plan secund. Această influență scade pe măsură ce apar detalii urâte despre divorțul lui. Asta nu înseamnă ca ONG-urile își vor pierde finanțarea. Însă, așa cum au observat scepticii, dacă Gates a vrut o relație nepotrivită cu vreuna dintre angajate, atunci fundația lui nu va fi cel mai bun avocat pentru drepturile femeilor. Dacă s-a Gates a fost unul dintre apropiații lui Epstein, chiar și după ce Epstein a recunoscut că este vinovat pentru corupere de minori, atunci Gates nu va mai fi liderul potrivit pentru campania împotriva traficului sexual”, scrie Bloomberg.

Tot Bloomberg amintește că Gates nu a avut dintotdeauna imaginea de care s-a bucurat în ultimii ani. În timpul revoluției PC, era descris ca un oligarh tocilar și nemilos, care a încercat să-l îndepărteze pe cofondatorul Microsoft, Paul Allen, atunci când acesta se lupta cu cancerul. Apoi, programul Windows , creația sa principală, a fost considerat o mizerie de mulți utilizatori, iar Steve Jobs a spus că Gates și echipa lui au copiat cu nerușinare și cu lipsă de bun gust produsele Apple. Chiar și judecătorul care a judecat procesul antitrust împotriva Microsoft a spus că Gates ”avea o imagine napoleoniană despre sine și compania sa, o aroganță dată de putere și de succes”.

Este semnalul că se apropie schimbarea oficială a gărzii marilor miliardari ai lumii.Fiecare moment istoric”, scrie The American Conservative, ”are propriul Bogat, iar acest individ este reflecția momentului istoric respectiv”. Finalul secolului 20 l-a avut în prim-plan pe Donald Trump, care, chiar dacă era departe de a fi cel mai bogat american, era un punct de referință pentru ceea ce însemna oligarhia. Apoi a urmat Bill Gates.

Perioada de glorie a lui Bill Gates a fost cea în care prim-planul nu a mai aparținut progeniturilor familiilor deținătoare de mari corporații și dedicate trup și suflet brandului lor. Odată cu Bill Gates, prim-planul a fost luat de așa-zișii tocilari. Bill Gates a fost reprezentantul unei generații pentru ca liderii nu mai trebuiau să se bazeze pe charismă, pe forța brută și pe alte mijloace tradiționale de obținere a capitalului social. Era suficient să aibă o inteligență rece și puternică.

Lui Bill Gates i-a plăcut să fie rege. Nu e niciun secret. Pentru un programator ochelarist deloc chipeș, fondatorul Microsoft a iubit uriaș lumina reflectoarelor și camerele de luat vederi și i-a plăcut la fel de mult atenția pe care publicul o acordă statutului lui economic și cultural. Acesta poate fi și motivul pentru care Gates s-a angajat în perioada 2008-2013 (cât a fost cel mai bogat om din lume) în activitățile filatropice. Călătoriile în Africa, cu multe camere de filmat, erau minunate pentru PR”.

Spre deosebire de alți miliardari, precum Jeff Bezos, care s-a orientat spre filantriopie doar pentru a scăpa de „ghilotina” progresistă, Gates a părut sincer în demersurile sale. Extrem de interesant este că Gates a abordat acțiunile fundației sale într-un mod aproape digitalizat. Fiecare problemă a lumii, de la schimbările climatice și până la sărăcie si foamete, a fost pentru Gates o doar o problemă de logică, o eroare într-un program care trebuia eliminată pentru ca totul să funcționeze perfect.

Asta este tehnocrație în cea mai pură și intensă forma a sa. Lumea a Treia nu are suficiente alimente? Cumpărați cât mai mult pământ și optimizați eficiența agriculturii pentru a spori la maximum producția globală. Avem sărăcie generațională sau concentrată regional? Sunt suficiente câteva programe ale Fundației Gates care să ofere oportunități de creștere economică. Progresul nu este suficient sau apar dezechilibre? Este suficient să acționăm asupra educației pentru a scăpa de problemă.

Toate cele de mai sus au funcționat o vreme. Cei încrezători în viziunile lor utopice au început să conceapă programe, iar, dacă au avut bani (așa ca Bill Gates), acele programe au început să funcționeze. Însă lumea nu este un sistem computerizat, iar efectele urmărite nu au fost obținute vreodată. Chiar și așa, tehnocrația erei digitale a durat destul de mult timp.

Acum însă, cel mai important reprezentant al acestei tehnocrații digitale a început să piardă prim-planul. Omul de la Microsoft nu mai este în top. De fapt, a avut una dintre cele mai abrupte căderi din ultima vreme. Soția sa vrea să divorțeze, iar The New York Times scria că ”Gates a avut reputația unui comportament îndoielnic” cu mult timp înainte de divorț. Este vorba despre avansuri făcute angajatelor tinere. Iar apoi a venit relatarea The Daily Beast despre asocierea sa cu Jeffrey Epstein. Această din urmă publicație scrie că Gates s-a apropiat de Epstein cu speranța că relațiile acestuia i-ar putea aduce un Premiu Nobel. S-a sugerat deja că multe dintre întreprinderile sale filantropice au fost făcute cu acest scop.

”Gates nu dorește Premiul Nobel ca pe un simplu titlu, el dorește recunoașterea faptului că lumea a fost remodelată după chipul său, într-un sistem binar, în 0 și 1, ca un program de calculator”, scrie The American Conservative.

Finalul erei Gates înseamnă că elementele tehnocrației vor fi înlocuite de unele și mai cinice. Idealismul metodic și programatic și-a pierdut forța pe care o avea cu câțiva ani în urmă. Singurii oligarhi rămași în top sunt cei care sunt și mai indiferenți și mai amorali decât fățarnicul Gates. Epoca Gates s-a încheiat, începe epoca Bezos – o epocă în care cei care dețin puterea vor renunța la pretenția că au o viziune morală și vor renunța și la mascarea dorinței de putere. Nimeni nu mai pretinde acum că va conduce lumea spre niște idealuri. Acum, oligarhii nu vor decât să conducă lumea pur și simplu”.

SMARTRADIO:

Nouă noi miliardari creați de industria producătoare de vaccinuri anti-Covid

Industria vaccinurilor anti-Covid a creat cel puțin nouă noi miliardari, iar averea lor cumulată ar permite vaccinarea celor mai sărace țări, potrivit ONG-ului Oxfam. Noile averi au apărut „datorită profiturilor uriașe ale grupurilor farmaceutice care dețin monopolul asupra producției de vaccinuri împotriva Covid”, transmite Oxfam într-un comunicat de presă publicat înainte de un summit-ului mondial G20 privind sănătatea, care începe vineri la Roma.

Primele două averi care se remarcă sunt deținute de CEO-ul Moderna, Stéphane Bancel (4,3 miliarde de dolari) și de CEO-ul și cofondatorul BioNTech, Ugur Sahin (4 miliarde). Alți opt miliardari, cu „portofolii mari de acțiuni” la companiile farmaceutice, au cunoscut o creștere cumulată a averilor de 32,2 miliarde de dolari, „suficient pentru a imuniza întreaga populație indiană”.

Cifrele se bazează pe clasamentul revistei americane Forbes și sunt publicate de „People’s Vaccine Alliance”, din care face parte Oxfam – care reunește organizații și personalități care solicită vaccinuri gratuite împotriva Covid în întreaga lume. Averea cumulată a celor nouă noi miliardari citați – 19,3 miliarde de dolari„ar permite tuturor țărilor cu venituri mici să fie vaccinate de 1,3 ori”, dar „au primit doar 0,2% din vaccinurile produse în lume. În special din cauza deficitului de doze disponibile”, potrivit Oxfam.Vaccinurile au fost finanțate din fonduri publice și ar trebui să fie mai presus de toate un bun public global”, spune Sandra Lhote-Fernandes, de la Oxfam France.

Cotidianul/ Ioan Buduca:

Dă nume lucrurilor, Adame!

Manipularea cea mai puţin observabilă vine prin numele lucrurilor… Una e să spui „gherilă antiguvernamentală” şi alta e să zici „armată de eliberare”…

Acum, iată, este numit vaccin ceva ce nu face ceea ce fac vaccinurile, adică nu creează anticorpi valabili în tot restul vieţii.

Avem o terapie oarecare, dar îi spunem vaccin. Oare de ce? De ce îi spunem aşa dacă, după nişte luni de la rapel, e necesară o nouă… „vaccinare”? Câte luni? Opt, nouă, zece… Nu se ştie, dar se ştie că anticorpii iniţiali nu vor fi eficienţi toată viaţa.

Avem, aşadar, o terapie de formulă genică, una care ne face dependenţi de repetarea ei.

E rău? Nu e rău. Există multe terapii faţă de care devenim dependenţi pe viaţă. Dar de ce îi spunem vaccin unei asemenea dependenţe?

Cuvintele nu fac plângeri penale, e bine documentat acest fapt. Propaganda zice că vaccinarea ne va imuniza. Minciună. Ne va proteja o vreme, da, asta da. Dar nu e ştiinţific să numeşti imunizare ceva ce e doar o protecţie temporară. E oare o fraudă comercială? Ar trebui să cercetăm. Dacă îţi vând pâine de tărâţe, dar îi spun pâine de grâu, e o fraudă comercială. Cu aşa-zisele vaccinuri de ce n-ar fi la fel?

Cel mai adânc misteriu din textele biblice stă în spusa „Dă nume lucrurilor, Adame!”.

Văd, iată, în faţa ochilor un ghiocel dotat cu lanţ de bicicletă. Cum voi numi dihania? E important. Una e să îi spun bicicletă vegetală, alta e să îi spun ghiocel mecanic. Dacă îi spun bicicletă vegetală, înseamnă că am văzut dihania mişcându-se. Dacă îi spun ghiocel mecanic, înseamnă că drăcia stă pe loc.

După logica semantică a actualelor vaccinuri, tot ce stimulează producţia de anticorpi ar trebui să fie numit vaccin. Atunci de ce să nu-i spunem şi virusului tot vaccin?

Frauda semantică devine strigătoare la cer când prin vaccin s-a înţeles întotdeauna ceva ce ne imunizează pe viaţă, iar acum ni se propune să numim vaccin ceva ce doar ne protejează o vreme.

OK. Ne protejează destulă vreme pentru a opri răspândirea virusului. Dar în ţările care nu au acces la protecţia aceasta? Acolo, virusul rămâne în răspândire. Nu-l vom putea lua de acolo mai târziu? Ce ne mai pasă? Noi vom tot repeta… „vaccinarea”.

Eterna reîntoarcere a „vaccinării” anti-COVID 19 – iată ce ni se propune în fapt.Cum să vrei să faci cadou, în aceste condiţii, secretul de fabricaţie? Parlamentele ar putea naţionaliza acest secret? Ar putea dacă… ar putea. Dar nu pot pentru că, bob cu bob, parlamentarii au conştiinţele amanetate către Big Pharma.

BILL GATES, care finanțează cercetări pentru un vaccin anti-Covid-19, susține VACCINAREA GLOBALĂ pentru stoparea pandemiei și consideră că RISCURILE și despăgubirile pentru EFECTELE SECUNDARE trebuie asumate de guvernele naționale. Din nou despre ce este adevărat și ce este fals despre filantropii cu agende globale

„ACESTA NU ESTE UN COMPLOT. Cum povestește massmedia Covidul” (Video) – documentar excepțional de Bernard Crutzen. Despre noul regim al „adevărului” unic sanitar, interesele maculate ale „experților” și mediei finanțate de oligarhi și docilizarea prin frică a oamenilor. „Presa ar trebui să fie gardianul libertății, dar acum este invers, susține puterea în acest delir”

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei îndeamnă statele membre și UE să NU facă OBLIGATORIU vaccinul Covid/ Ce ne arată răfuiala UE cu compania ASTRAZENECA/ „Imunoloaga” (?!) MELINDA GATES „prezice”: „Până nu ne vaccinăm TOȚI, nu ne putem întoarce la normalitate”. Despre VICTIMIZAREA jenantă legată de TEORIILE CONSPIRAȚIEI/ 9 întrebări privitoare la VACCIN

2021: LUMEA JUCATĂ LA PĂCĂNELELE IADULUI. The Economist despre cum va arăta lumea în 2021, Marea Resetare și elitele tehnocrate

VIITOAREA CONFIGURAȚIE A LUMII. Analiză cuprinzătoare a unui fost consilier parlamentar al Bundestagului german. Despre profitorii globali ai crizelor-oportunitate, instituirea TOTALITARISMULUI CORPORATIST DIGITAL și consecințele unui eventual nou „val corona” cu mortalitate mai mare

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, discută cu Bill Gates un PLAN GLOBAL DE „SECURITATE A SĂNĂTĂȚII”/ Editorial fulminant în BRITISH MEDICAL JOURNAL – denunțarea COMPLEXULUI MEDICAL-POLITIC care suprimă adevărata știință spre profitul celor puternici și bogați

Strategia de vaccinare anti-Covid propusă de New England Journal of Medicine pentru SUA: IMPUNEREA OBLIGATORIE de facto, cu prețul pierderii serviciului sau reținerii la domiciliu, după o primă perioadă de vaccinare voluntară. Autorii – stipendiați de Fundația GATES

AP: epidemie de poliomielită derivată din VACCINUL ORAL anti-polio în Africa centrală. Acum o săptămână OMS declarase continentul african „LIBER DE POLIOMIELITĂ” în urma unei campanii de vaccinare susținută și de Fundația lui BILL GATES

CHRISTIAN PERRONNE, profesor de boli infecțioase și fost șef al Comisiei pentru Boli Transmisibile din Franța, despre CORUPȚIA BIG PHARMA și goana după vaccinul anti-Covid: SUNTEM ÎNTR-UN DELIR TOTAL! Gilead și Bill Gates sunt în conflicte de interese majore

PARIS MATCH: Bill Gates a devenit PRINCIPALUL SPONSOR al OMS. Revista franceză acuză o campanie orchestrată de Organizația Mondială a Sănătății și Bill Gates pentru decredibilizarea hidroxiclorochinei

PAȘAPORTUL PENTRU DISTOPIA ORWELLIANĂ PERFECTĂ. Cum se intersectează proiectul „COVI-PASS”, pașaportul digital pentru sănătate, cu viziunile lui Bill Gates/ EDWARD SNOWDEN despre extinderea supravegherii sub pretextul combaterii pandemiei: SE CONSTRUIEȘTE ARHITECTURA OPRESIUNII

Șeful OMS: Cel mai mare pericol NU este virusul, ci ABSENȚA UNEI CONDUCERI GLOBALE/ George Soros declarase anterior că pandemia este un MOMENT REVOLUȚIONAR, „în care ceea ce era imposibil sau chiar de neconceput în vremuri normale a devenit absolut necesar”/ BILL GATES și giganți ai internetului, printre cei mai mari CÂȘTIGĂTORI în urma pandemiei

CORONA-VI(ru)SUL TOTALITAR al “filantropilor” plutocrației. BILL GATES și “NOUL NORMAL”. De la EVENT 201 la ID2020

MARII INCHIZITORI AI PANDEM(ON)IEI. “Filantropul” salvator BILL GATES și scenariile de ieșire provizorie din carantină – FĂRĂ ADUNĂRI PUBLICE ÎN LUME, PÂNĂ NE ÎNȚEAPĂ PE TOȚI CU VACCINUL LUI, PESTE 18 LUNI? Ce este adevărat și ce este fals din agenda multimiliardarului, privind MONITORIZAREA CELOR VACCINATI? Către un nou apartheid: IMUNIZAȚI cu certificat digital vs. CARANTINAȚI?

ULTIMA FRONTIERA IN MANIPULAREA GENOMULUI UMAN: modificarea liniei germinative/ “PROFETII” PANDEMIILOR APOCALIPTICE: DARPA si proiectul VACCINULUI ADN/ BILL GATES: VACCINARE IN MASA PRIN SUPRAVEGHERE ORWELLIANA

UTOPIA DIGITALA. Eric Schmidt, seful Google: INTERNETUL SE VA CONFUNDA CU LUMEA REALA/ Bill Gates vrea SCHIMBARI MAJORE prin VACCINURI, organisme modificate genetic si tehnologie/ BRATARA care transforma mâna in TOUCHSCREEN (video)


Categorii

1. DIVERSE, Pandemia de coronavirus/ COVID-19

Etichete (taguri)

, , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Rânduială de rugăciune

Carti

Documentare