CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)

5-01-2012 Sublinieri

Raspunsuri incomode in conferinta de la Bucuresti, 2000 despre ECUMENISM, CATOLICISM, STILISM, REINCARNARE, YOGA, RAZBOIUL IMPOTRIVA SERBIEI

Adevarul este Unul! Nu există mai multe Biserici!

Extrase din conferinta pe care o puteti viziona integral aici (cu transcriere):


Întrebare: Cum reuşesc călugării athoniţi să-şi dea sea­ma de problemele din societate, trăind totuşi foarte retraşi?

Arhim. Efrem: Problemele societăţii umane le poate înţelege cineva nu numai dacă are contact direct cu acestea, ci îndeosebi dacă are luminarea harului. Ca dovadă, au exis­tat sihaştri şi zăvorâţi pe care Sfânta Pronie i-a pus episcopi, reuşind să rezolve multe probleme sociale. Deoarece om iscusit în problemele societăţii nu este cel care studiază so­ciologia, ci acela care a învăţat a comunica corect cu Dum­nezeu.

Întrebare: In zilele noastre tot mai mulţi creştini orto­docşi relativizează adevărurile dogmatice ale Bisericii. Este posibilă mântuirea celor care de bunăvoie primesc învăţături eretice, cum ar fi reîncarnarea? Arhim. Efrem: [Nu putem crede in niciun fel] că în afara ade­vărului Bisericii există mântuire! Domnul spune clar: „Cel  ce  va  crede şi se va boteza, se va  mântui, iar cel ce nu  va crede, se va osândi”. De aceea, Adevărul este Unul! Deoarece Adevărul este Persoană! Când Pilat l-a întrebat pe Iisus „Ce este adevărul?” Acesta nu a răspuns, deoarece ar fi trebuit să-L întrebe — du­pă scholiile Sfinţilor Părinţi — „Cine este „Adevărul?” Hristos, care era „blând şi smerit cu inima” folosea foarte rar termenul „Eu”, însă uneori era imposibil a nu-l folosi. Astfel, când a vrut să arate că Adevărul este o Persoană, nu o idee abstractă, a subliniat clar şi categoric: „Eu sunt Calea, Adevărul şi Via­ta! n De aceea, întrucât Adevărul este Unul [singur], şi Biserica este tot Una [singura]! Nu există mai multe Biserici! Când vin romano-catolici la Sfântul Munte şi ne întâlnesc, văzând Tradiţia Or­todoxă ne mărturisesc cu străpungere de inimă:

Am văzut cu ochii noştri şi am pipăit cu mâinile noastre că adevărul şi învăţătura pe care a adus-o Hristos pe pământ o aveţi voi, ortodocşii, neschimbată. Noi, din păcate, am falsificat-o!”

De aceea, în chestiunea reîncarnării sau a spiritismului, toate acestea sunt roade ale demonilor. Din păcate astăzi omul nu-l ia în calcul pe satana şi cea mai mare biruinţă a diavolului în lume este aceea de a-i convinge pe oameni că el nu există. Şi astfel face cu ei tot ce vrea. Astăzi, pe oame­nii care s-au săturat în păcatele trupeşti îi conduce către o viaţă bazată pe „cunoaştere” în care, chipurile, îşi vor afla fericirea şi succesul. Din păcate însă se rătăcesc ei înşişi şi rătăcesc şi pe alţii.

[…]

Întrebare: Cum văd monahii din Muntele Athos agresi­unea împotriva Serbiei? Are aceasta o semnificaţie mai adân­că pentru popoarele ortodoxe?

Arhim. Efrem: Da, fără îndoială este o invazie împotri­va Ortodoxiei. După cum ştiţi, Henry Kissinger*, omul acesta întunecos, a spus într-un interviu:

„Grecii sunt pen­tru noi o mare piedică şi trebuie să-i distrugem pentru că sunt oameni dificili. Dar, ca să-i nimiciţi, nu porniţi război cu ei, ci loviţi în Tradiţia lor. Astfel îi veţi distruge!”

Aşadar, vedeţi că sârbii sunt consideraţi vinovaţi, lucru ilogic. Şi aceasta pentru că puterile întunericului, sioniştii, vor să lovească în Ortodoxie. Dar în mod sigur nu vor reuşi!

Întrebare: „Suntem mai mulţi care am venit să ascultăm cuvântul Părintelui. Noi mai practicăm şi exerciţii de perfecţionare”. Probabil la yoga se referă. „Aceste exerciţii sunt rele, ne împiedică la mântuire? Vă rugăm să ne răspundeţi”.

Arhim. Efrem: Nu putem să slujim în acelaşi timp şi lui Dumnezeu şi lui veliar. Cel care crede în Hristos şi vrea să-I fie credincios, dar în acelaşi timp se ocupă cu yoga sau cu buddhismul, este slujitor al diavolului. „Nimeni  nu  poate să slujească la doi  domni” (Matei 6:24). Hristos poate să împlinească toate lipsurile noastre.

[…]

Întrebare: Biserica Ortodoxă este astăzi foarte afectată de dispute teologice privind participarea la mişcarea ecu­menică. Ce atitudine aveţi dumneavoastră în această problemă?

Arhim. Efrem: Din nefericire, există această slăbiciune astăzi de a participa şi noi, ortodocşii, la anumite manifestări ecumenice. Părinţii aghioriţi nu sunt împotriva dialogului, dar cer ca acest dialog să se desfăşoare de pe baze corect ortodoxe. Astăzi este la modă ca „în numele dragostei” să avem întâlniri ecumenice, iar cei care mai păstrează încă sen­sibilitatea dogmatică sunt catalogaţi drept intoleranţi.

Legat de această problemă vreau să recomand un lucru: cu astfel de chestiuni să fim foarte atenţi, pentru că din pricina lor une­ori ne rupem de Biserică, iar lucrul acesta este foarte grav. Sfântul Ioan Gură de Aur spune cu claritate în învăţăturile saleeste de preferat a rătăci în Biserică, decât a propovădui învăţătura cea dreaptă în  afara Bisericii. Cred că şi la dumneavoastră există stiliştii care, din pricina celor treispre­zece zile diferenţă între calendare, s-au rupt de Biserică şi acest lucru este o mare nenorocire.

[…]

Întrebare: Sunt mai multe întrebări care se referă la 666 si prezenţa acestor cifre în codurile cu bare…

Arhim. Efrem: Fără îndoială că această problemă este foarte gravă, este un pericol. Nu ştiu în România în ce mă­tură vă loviţi de această chestiune, dar vă veţi confrunta şi dumneavoastră cu ea. In Grecia noi deja întâmpinăm această problemă şi Biserica Greciei, în acest moment, face intervenţii la Guvern pentru a se da asigurări că noile cartele de identitate nu vor conţine numărul acesta cu faimă proastă.

[…]

Întrebare: Nu există pericolul să devenim un fel de activişti care combat masoneria fară să vedem conţinutul duhovnicesc, adică sa ne dăm seama că masoneria este o pe­deapsă de la Dumnezeu pentru păcatele fiecăruia dintre noi?

Arhim. Efrem: Nu putem spune că masonii sunt instru­mente de „corecţie” ale lui Dumnezeu, că prin ei se exprimă Dumnezeu în lucrarea Sa pedagogică! Insă aceşti oameni, fiinţe libere fiind, intră în masonerie şi atunci prin ei înşişi devin piedici în viaţa noastră, constituind pentru noi ispite. Aşa cum, de pildă, a fost Iuda. Prin el a fost trădat Hristos. Nu trebuie să-i mulţumim însă lui Iuda că s-a făcut pricină de trădare! Iar cei păcătoşi care devin instrumente pedago­gice pentru noi vor da ei înşişi socoteală de faptele lor rele. Aceasta este taina!

[…]

Întrebare: Cum vă explicaţi că unii yoghini ajung la performanţe identice ca formă cu cele ale sfinţilor creştini şi asemănările dintre textele lor ascetice şi unele fragmente din Filocalie?

Arhim. Efrem: Cei ce se ocupă cu yoga şi spiritism nu pot ajunge la măsura duhovnicească a creştinilor. Acest lu­cru este imposibil. De multe ori însă diavolul îi ajută pe cei care se ocupă cu astfel de lucruri ca să aibă performanţe considerate suprafireşti. Acestea însă nu înseamnă nimic. în­tâi de toate, aceşti oameni exprimă o permanentă salbaticie [ofensivă], au o mandrie [un egoism] ieşita din comun, nu ştiu ce înseamnă smerenia şi nu-şi află pacea în nici un fel. Aşadar, seamănă în vânt.

Nota editorului cartii:

* (Henry Kissinger (n. 1923), om politic american de origine iudeo-germană, Secretar de Stat între 1973—1977, în prezent consultant guvernamental independent în probleme de politică externă).

(din: Cuvant din Sfantul Munte, Omiliile Arhimandritului Efrem, Egumenul Manastirii Vatopedi, in Romania, Editura Reintregirea, Arhiepiscopia de Alba Iulia, 2001

Legaturi:

***

***

***

*

[…] Poate gresim in interpretarea noastra, insa o participare activa atat de inalta la o ceremonie religioasa eterodoxa, a sefului statului sarb si a “conducatorului” Bisericii, denota faptul ca “impacarea” Serbiei, pacificarea ei, are loc “in deplasare” – chiar intr-o sinagoga. Sinagoga devine locul semnificativ in care Serbia altadata in razboi civil, in conflicte inter-etnice suprapuse peste conflicte inter-religioase, se reuneste. In plus, un eveniment de acest gen denota si o anume pozitie de umilinta, de injosire pe care Biserica Serbiei o “primeste”, in constructia noii Serbii. Vinovata si invinovatita de “crimele sarbesti”, conform propagandei euro-atlantice, Biserica trebuia sa fie pusa la respect, astfel incat este – efectiv ca intr-un fenomen Pitesti ridicat la scara “diplomatica” – “reeducata” si silita sa se prostitueze, sa se renege pe sine, sa se auto-devoreze si sa apostazieze, prin cele mai reprezentative simboluri ale sale. Este o mostra si o prefigurare de ce va insemna, practic, o biserica pusa in slujba antihristului. […]

Iata ca acest Raport Helsinki, ce pune deja problema schismei in Biserica Serbiei, aduce informatii si puncte de vedere euro-atlantice care confirma intru totul analizele dedicate de noi scandaloasei si nedreptei caterisiri a Episcopului Artemie, adica: o increngatura nociva de interese geopolitice si presiuni ecumeniste, o infiltrare de catre structurile euro-masonice a Bisericii Sarbe si o racolare a catorva figuri cu bun renume dintre ierarhi, pentru a reusi razboiul fulger (blitzkrieg) declansat impotriva Episcopului Artemie.

Pare ca schisma le convine de minune euro-masonilor. De ce? E simplu de raspuns: o schisma in Serbia ar insemna, de o parte, o Biserica oficiala slabita, decredibilizata, o carpa în mana puternicilor politici, si, de cealalta parte, o grupare minora, nerecunoscuta de celelalte biserici ortodoxe surori, condamnata la izolare si sterilitate. […]

Cum putem explica scandalul legat de caterisirea brutala si necanonica a Episcopului Artemie de catre Sinodul Bisericii Serbiei (sa nu uitam totusi ca decizia nu a fost votata in unanimitate, ci au existat si voturi impotriva)? Exista aici, dupa toate probabilitatile, o combinatie letala intre mize geopolitice si presiuni ecumeniste, avand ca epicentru Kosovo. Nu e clar daca atitudinea anti-ecumenista a episcopului Artemie ar fi provocat, doar ea, o asemenea prigoana. E putin probabil ca ceilalti ierarhi sa fi riscat un asemenea scandal daca Artemie ar fi fost episcop in alta eparhie, de pilda. Mai degraba, atitudinea antiecumenista a lui Artemie s-a suprapus peste o atitudine defavorabila planurilor americane si europene legate de Kosovo si, astfel, de Serbia intreaga. Doar o asemenea miza geopolitica poate explica caracterul brutal si de “blitzkrieg” cu care au reactionat adversarii lui Artemie. […]

*****


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Ecumenism, NEW AGE, Noua ordine mondiala/ Masonerie, Portile Iadului, Staretul Efrem Vatopedinul, Stilisti/ schismatici, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

44 Commentarii la “CU CE A DERANJAT STARETUL EFREM PE STAPANII LUMII? (I) “Puterile intunericului, sionistii, vor sa loveasca in Ortodoxie! Kissinger, om intunecos” (VIDEO)

VEZI COMENTARII MAI VECHI << Pagina 2 / 2 >>

 1. Pingback: Articolele saptamanii: O PALMA SI UN SCUIPAT PE OBRAZUL ROMANIEI DIN PARTEA AMBASADEI SUA PRIN "ÎNTINAREA MUZEULUI ŢĂRANULUI ROMÂN" - Razboi întru Cuvânt - Recomandari
 2. Pingback: HRISTOS SI IROZII DE IERI SI DE AZI. Pastorala de Craciun a PS Sebastian, Episcopul Slatinei: ULTIMA PERSECUTIE A CRESTINISMULUI -
 3. Pingback: “SAPTAMANA DE RUGACIUNE PENTRU UNITATEA CRESTINA” cu tema: “Oare s-a impartit Hristos?” continua sa propovaduiasca RATACIREA grava a TEORIEI RAMURILOR (a “BISERICILOR” CRESTINE DESPARTITE), talcuind eretic Scriptura - R
 4. Pingback: Parintele Porfirie despre CREDINTA ADEVARATA, PAPALITATEA ERETICA, teoria “toate religiile sunt adevarate” si MINUNILE MINCINOASE ALE DIAVOLULUI -
 5. Pingback: “De ce oare talharii se aduna imprejurul Bisericii si o batjocoresc?” PENTRU CA NU NE MAI DOARE SI NU MAI APARAM BISERICA ATUNCI CAND ESTE TERFELITA, “pentru ca nu ne mai identificam cu ai nostri“ (PREDICA AUDIO) -
 6. Pingback: Cuvinte de trezire de la staretul Manastirii Putna, Parintele Melchisedec: “CRESTINII SUNT PRIGONITI, parca pacea s-a luat de pe pamant, ispitele s-au inmultit mai mult ca oricand. SA NE RUGAM PENTRU CRESTINII DIN SIRIA, MULTI DINTRE EI SUNT MUCENIC
 7. Pingback: DUHUL DESERTACIUNII SI PECETEA INTERIOARA. Pecetluirea in duh, impartasirea cu antihrist si “apostazia tainica a inimii” prin vietuirea statornica in pacat si modul de viata lumesc: “PECETEA CRESTINILOR ESTE DUHUL SFANT. TREBUIE SA NE IN
 8. Pingback: Predica audio a protos. Ioan de la Sihastria Putnei despre IADUL OMULUI CONTEMPORAN, ZBUCIUMAT, INSINGURAT SI AUTO-PECETLUIT PRIN DEPENDENTA DE TEHNOLOGIE: “II citesti rugaciuni de dezlegare, dar dumneavoastra sunteti gata să-l dezlegati de telefon
 9. Pingback: PSIHIATRUL GALINA RADULEANU despre PROPAGANDA ANORMALITATII, dependentele devastatoare ale tinerilor de azi si ofensiva nimicitoare a “minunatei lumi noi”: “ASA CUM PE VREMEA COMUNISMULUI TI SE PUNEA PECETEA DE DUSMAN AL POPORULUI, ACUM
 10. Pingback: Cuvantul ARHIM. MIHAIL la slujba de pomenire de la Caldarusani a PARINTELUI SOFIAN despre PRIGOANA FATISA SI CEA NEVAZUTA IMPOTRIVA CRESTINILOR si despre PUTEREA RUGACIUNII SFINTILOR: “Sa ne rugam mai mult unii pentru altii! Sa pastram credinta drea
 11. Pingback: Parintele Porfirie despre CREDINTA ADEVARATA, PAPALITATEA ERETICA, teoria “toate religiile sunt adevarate” si MINUNILE MINCINOASE ALE DIAVOLULUI | Cuvântul Ortodox
 12. Pingback: RELIGIILE ORIENTALE ŞI BISERICA ORTODOXĂ (I). Mitropolitul Ierotheos Vlachos: “SINCRETISMUL urmeaza indeosebi MODELUL CRETAN potrivit caruia, pen­tru a fi uniti in fata dusmanului comun, cretanii dadeau uitarii toate neintelegerile sau mai vechil
 13. Pingback: RELIGIILE ORIENTALE ŞI BISERICA ORTODOXĂ (II). Mitropolitul Ierotheos Vlachos despre practicile budiste si hinduiste incluse in noile miscari religioase sincretiste: DE CE YOGA SI TEHNICILE DE MEDITATIE NU POT FI DESPARTITE DE SISTEMUL SPIRITUAL DIN CAR
 14. Pingback: Cuvant marturisitor al PS MACARIE la hramul Manastirii DOBRIC (audio + text): “VREMURILE SUNT FOARTE GRELE şi devin din ce în ce mai grele, însă în aceste vremuri trebuie să mărturisim. BISERICA ESTE UNA, NU POT FI MAI MULTE! În Biserica Ort
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate