Parintele Ciprian Negreanu: GASIREA MENIRII NOASTRE SI IMPLINIREA DORINTELOR NOASTRE BINECUVANTATE sunt ascunse in IMPLINIREA MACAR MINIMALA A PORUNCILOR LUI DUMNEZEU (video, text)

12-08-2019 Sublinieri

– Cum ne găsim menirea? Ar trebui să existe o menire pentru fiecare prin serviciul pe care-l are?

– Există o menire, dar menirea e în spatele împlinirii măcar minimale a poruncilor lui Dumnezeu. Că noi ne tot gândim care e menirea noastră, de fapt ne întrebăm care sunt talanţii noştri, ce vrea să înfăptuiască Dumnezeu cu noi. Ea se ascunde în spatele poruncilor lui Dumnezeu împlinite măcar minimal. Cum v-am spus, măcar minimal. Nu maximal, ci măcar minimal.

Adică este în stradă un om pe care n-are cine să-l ia. Poţi tu să suni la 112 să vină salvarea, dar nu ai chef, că ăia te vor întreba cine, ce, şi după aia trebuie să stai lângă el până vine salvarea, n-ai chef, n-ai timp, nu ai vrea. Sau poţi să zici: “Doamne, dă-mi şi mie să am şi eu iubita mea, să am şi eu soţia mea, nu-ştiu-ce…“. Am avut chiar un asemenea caz, un asemenea om avea treburi, era necăjit, avea 36 de ani, necăsătorit, dar trecea pe lângă atâtea momente în care Dumnezeu îi putea da darul acesta, trecea pe lângă atâtea momente în care putea să facă porunca lui Dumnezeu, dar n-o făcea. Ei, atunci s-a oprit: “Bine, voi sta aici, pana vine Salvarea...”, iar în Salvare una dintre doctoriţe a fost cea care o să-i fie soţie. Dacă nu făcea asta, n-o cunoştea. Înţelegeţi? Bine, acum spun o întâmplare aşa, abruptă, dar în spatele poruncilor lui Dumnezeu împlinite se ascunde împlinirea dorinţelor tale. În spatele împlinirii poruncilor lui Dumnezeu, pe care conştiinţa ţi le strigă, se ascunde împlinirea de către Dumnezeu a dorințelor tale [binecuvântate]. Ai avut nenumărate ratări ale întâlnirii tale cu darul lui Dumnezeu. Ai ratat tu, a ratat şi Dumnezeu. Precum faci ţi se va face! Precum măsori ţi se va măsura! Nuu, că n-am putut, ” – “Bine, încă nu se poate, nu se poate, acum“, zice Dumnezeu. “Nici acuma n-am avut chef, n-am avut vreme…”. Și Dumnezeu te mai lasă, te mai lasă…   Ştiu că pare dureros ce zic, dar, încercând să faci poruncile lui Dumnezeu cât poţi tu, îţi ascunde descoperirea şi a talanţilor tăi. Te cheamă [cineva] nu-ştiu-unde să faci nu-ştiu-ce: “Dar n-am chef să merg acolo…“. Dar s-ar putea ca, mergând acolo, să descoperi, făcând ceea ce trebuia să faci, ajutând cu ceea ce trebuia să ajuţi tu, minimal, pe omul ăla – că nu trebuie să stai toată ziua, dar să ajuţi și tu cu ceva – să-ţi dai seama că, de fapt, aia îţi place ţie să faci! “Măi, ce chestie! Asta îmi place mie! Să fiu voluntar nu-ştiu-unde! Să fac nu-ştiu-ce!” şi-ţi găseşti rostul tău!

Părintele Arsenie Boca spunea chiar că, cu cât e mai greu “bolovanul” acesta al poruncilor lui Dumnezeu, cu cât ţi se pare ţie mai greu, cu atât va fi mai mare comoara de sub el. Numai că nu trebuie să ne înhămăm, totuşi, la bolovani prea mari şi să cădem cu ei în spate. Totuşi, să luăm bolovanii mai mici, să încercăm cu cei mai mici.

(fotografie de Olivian Breda)

Pr. Ciprian Negreanu la București despre ISPITA “MAI-BINELUI”, A FAPTELOR “MARI” PESTE MĂSURILE NOASTRE, PRIN CARE ISPITIM PE DUMNEZEU ȘI NE EXPUNEM LA ÎNCERCĂRI ȘI CĂDERI MARI: “E mai bine să faci mai puţin și cu smerenie, constant şi consecvent. Mai bine s-o iei de la MAI PUȚIN, iar căutând CELE MICI, Dumnezeu îţi va da încetul cu încetul cele mari”

SĂ NU TE RUȘINEZI DE DUMNEZEU! – Părintele Ciprian Negreanu în conferința de la București: “Cum am ajuns noi să iubim mai mult slava lumii decât slava lui Dumnezeu?” (VIDEO, TEXT)

DE CE ESTE CRUCEA INFRICOSATOARE PENTRU DEMONI? Raspunsul Parintelui Ciprian Negreanu din conferinta de la Bucuresti despre DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU PENTRU OM si SOAPTELE VICLENE ALE DIAVOLULUI (video, text)

MINCIUNILE ASTROLOGIEI SI ALE “KARMEI” explicate de PARINTELE CIPRIAN NEGREANU (video, text)

 

***

Predici audio ale Pr. Ciprian Negreanu la praznicul SFANTULUI MARE MUCENIC DIMITRIE. Durerea iubirii ranite a lui Dumnezeu in fata lepadarilor noastre: “Daca la niste lucruri micute nu renuntam, ce sa mai zicem de cele mai mari?”

RODUL RABDARII SI AL NADEJDII. De ce Dumnezeu pare uneori neinduplecat si intarzie sa ne implineasca rugaciunile?

CATA INCREDERE AVEM IN DUMNEZEU? Predici audio in Duminica dupa Inaltarea Sfintei Cruci, de folos EXCEPTIONAL tuturor celor preocupati de viata duhovniceasca: UN INTELES NEASTEPTAT AL LUARII CRUCII “IN FIECARE ZI”

“Foarte mult ne asemanam cu acesti doi calatori spre Emaus…”

“Doamne, facem orice, numai nu ne pune sa ne schimbam viata!”. PREDICI AUDIO si TALCUIRI DE MARE PROFUNZIME la EVANGHELIA INMULTIRII PAINILOR: Ce vrea Hristos de la noi si ce cautam noi la Dumnezeu?

PUTEREA MINUNATA A MAICII DOMNULUI in razboiul cu patimile, in lupta pentru feciorie si in izbavirea din mari primejdii si nenorociri. CUM DESCOPERIM CARE ESTE VOIA LUI DUMNEZEU IN VIATA NOASTRA si cum sa dobandim DISCERNAMANTUL, atunci cand minciuna este amestecata cu adevarul? PROTOS. TEOFAN POPESCU – conferința de la Iași: “Cum se poate apropia un tânăr de Taina Maicii Domnului?” (VIDEO, TEXT)

“Ieftin ne-a mai pretuit. Fie sa traiasca dupa sine, precum voieste…” – SFINTII SILUAN si SOFRONIE in fata inceputului CADERII DUHOVNICESTI a lui BALFOUR prin alegerea VOII PROPRII. Ascultare duhovniceasca VS. disciplina

Parintele Rafail Noica despre NESIMTIREA DUHOVNICEASCA, simturile duhovnicesti, CAUTAREA VOII LUI DUMNEZEU, taierea voii si TAINA ASCULTARII (audio si text)

Parintele Rafail Noica: SA NU NE GRABIM SA TRAGEM CONCLUZII INAINTE CA DUMNEZEU “SA-SI TERMINE FRAZA”! (si audio)

“Daca noi nu primim pe un proroc, nu Il primim nici pe Dumnezeu. Daca noi nu intelegem un proroc, cum vom putea sa-L intelegem pe Dumnezeu?” – SFANTUL PROROC ILIE, INTRE ASPRIME SI SMERENIE, intre descoperirea DREPTATII si cea a IUBIRII PARINTESTI a lui Dumnezeu. PREDICA PROTOS. HRISOSTOM DE LA PUTNA (video, text)

SA FIM ATENTI LA CHEMARILE LUI DUMNEZEU DIN VIATA NOASTRA! Predica (si audio) a parintelui NICHIFOR HORIA la Evanghelia tanarului bogat (2014)

DUMNEZEU NU DOARME, DUMNEZEU NU INTARZIE SA LUCREZE! Prima parte a conferintei IPS Serafim de la Cluj (2018) cu invataturi de mare folos despre ROSTUL NECAZURILOR, lucrarea tainica a lui Dumnezeu in vremea inmultirii pacatului, SUFERINTA PENTRU PACATELE ALTORA si lasarea in mainile lui Dumnezeu, asumand toate cele ingaduite de El (VIDEO + TEXT)

PARINTELE SERAFIM DE LA CEBZA – interviu in “Familia ortodoxa” despre DUHOVNICIE, pregatirea pentru Sfintele Taine, LUCRAREA LUI DUMNEZEU si SINCERITATEA CAUTARII MANTUIRII: “Oamenii nu au curajul să meargă cu adevărat pe calea îngustă, deloc comodă, a Bisericii, nu mai caută veşnicia”

Vindecarea slăbănogului… nostru suflet lăsat în părăsire: VOIEȘTI SĂ TE FACI SĂNĂTOS?

SUB ACOPERAMANTUL ARIPILOR TALE… – Predici (si audio) la Duminica dupa Nasterea Domnului. Fuga din fata prigoanei lui Irod. DUREROASA INGADUINTA A LUI DUMNEZEU SI CONSECINTELE ALEGERILOR NOASTRE RAZVRATITE


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Parintele Ciprian Negreanu, VIDEO

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

4 Commentarii la “Parintele Ciprian Negreanu: GASIREA MENIRII NOASTRE SI IMPLINIREA DORINTELOR NOASTRE BINECUVANTATE sunt ascunse in IMPLINIREA MACAR MINIMALA A PORUNCILOR LUI DUMNEZEU (video, text)

  1. Aceasta postare a fost aleasa pentru mine personal……..Multumesc Admin . Doamne ajuta ! Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, miluiestene pe noi !

  2. Părintele Rafail Noica despre “Post, iertare, destin și vocație”. Extrem de concis și pe înțelesul tuturor, cred eu …

    https://youtu.be/lfqYwAfhDso

  3. Pingback: “DATI-VA TIMP, LINISTITI-VA! Nu luati hotarari rapide in vremuri de tulburare!” Parintele Ciprian Negreanu despre REZOLVAREA NEINTELEGERILOR MAJORE DIN CASNICIE si ce e de facut pentru LUAREA UNOR ALEGERI BUNE IN VIATA – alte raspunsuri
  4. Pingback: “Fereste-te de rau si fa binele!” – Pr. CIPRIAN NEGREANU “demasca” VICLENIA NOASTRA DUHOVNICEASCA SUBTILA prin care nu evitam PRILEJURILE PACATULUI si IL ISPITIM PE DUMNEZEU: “Noi nu avem sinceritate in lupta. Suntem fo
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate