Predica Protos. IEREMIA de la Putna, la pomenirea SFANTULUI PROROC ILIE: “Intalnirea cu un proroc nu este usoara pentru noi” (VIDEO, TEXT). Nevoia de cuvant profetic, trezitor, in zilele noastre de cadere adanca. Pilda si mesajul prorocesc al SFANTULUI GAVRIIL GEORGIANUL pentru vremurile din urma

21-07-2018 Sublinieri

Protos. Ieremia – Întâlnirea cu un proroc nu este ușoară pentru noi, oamenii

(predică la pomenirea Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul – Mănăstirea Putna 20 iulie 2017):

Transcrierea cuvantului Parintelui Ieremia:

[…]

Sfanta Biserica si sfantul Proroc Ilie vin sa ne aduca aminte ca venim de la Dumnezeu si mergem la El, ca suntem calatori pe acest pamant si trebuie sa ne ingrijim de sufletele noastre. Întalnirea cu un proroc nu este niciodata usoara pentru noi, oamenii. De ce? Pentru ca e ca si cum te-ai intalni cu Dumnezeu. Prorocii sunt trimisii lui Dumnezeu, purtatori ai cuvantului lui Dumnezeu. Pentru ca ei sunt adevarati si vii, vadesc oamenii – pe noi, toti – de pacat, de minciuna, de comoditate, de multe alte lucruri care nu sunt cum ar trebui in viata noastra. De aceea, nu este usor nici sa vorbesti despre un proroc, nici sa asculti cuvintele unui prooroc, pentru ca ele ne mustra pe noi toti. Dar avem nevoie de cuvintele lor si Dumnezeu de aceea ni i-a trimis, ca sa ne trezeasca din somnul pacatului. Se intampla ca atunci cand faptuim pacatul devenim, intr-o oarecare masura, nesimtitori sufleteste si nu ne mai dam seama de gravitatea starii in care am ajuns.

Si stiti bine din Vechiul Testament cum marele Imparat David, placutul si alesul, unsul lui Dumnezeu, a cazut in pacat, in doua mari pacate: in desfranare si in ucidere. Si Dumnezeu l-a trimis pe prorocul Natan la el, iar acesta nu l-a acuzat direct, ci, printr-o povestire l-a facut pe David sa-si dea seama ca el insusi a facut pacatele de care era vorba in povestioara aceea. Deci, cuvantul prorocului l-a facut sa-si vina in sine si sa-si dea seama de pacat. Asa si noi, singuri nu ne dam seama, in starea in care ne aflam, in pacatele care ne-au cuprins, in comoditatea de care, poate, ne-am lasat cuprinsi. Si atunci Dumnezeu ne trimite proroci care sa ne trezeasca, sa ne arate ca nu e bine cum mergem, sa ne arate drumul, unde este lumina si unde intunericul… Si cat e nevoie in ziua de azi de proroci, asemenea Sfantului Proroc Ilie, sa ne mai scoale si pe noi, sa ne mai zguduie putin, sa ne mai trezeasca si sa ne mai dea putin din ravna lui cea mare pentru credinta in unul Dumnezeu!

Stiti bine istoria Sfantului Proroc, e una din cele mai frumoase si mai dragi vieti de proroci in popor, noi toti stim de mici copii viata Sfantului Ilie, minunile pe care le-a savarsit si cum a reusit el sa intoarca tot poporul de la inchinarea la idoli – de la inchinarea zeului Baal si a Astartei, zeita desfraului – la inchinarea adevaratului Dumnezeu. Dar a trebuit multe minuni, in primul rand o seceta de trei ani si jumatate, apoi de rugaciunea cu multa ravna si smerenie a Prorocului si de minunea cu cele doua jertfelnice – ale sfantului Ilie, cel mistuit de focul din cer si ale prorocilor mincinosi ai lui Baal – si asa, abia atunci, poporul, dupa multa suferinta a secetei si a foametei, si-a dat seama ca a gresit si au recunoscut ca “Domnul este Dumnezeu!”. Ei, vedeti, cat de mare este orbirea omului! Cat de mare este orbirea noastra, a pacatosilor, ca ne trebuie semne si minuni ca sa ne dam seama ca suntem gresiti si sa ne intoarcem fata cu pocainta catre Dumnezeu.

Intalnirea cu un proroc nu este usoara pentru niciun om. Imparatii se temeau de Sfantul Ilie. De toti prorocii s-au temut imparatii, pentru ca le vadeau pacatele, asa cum s-a temut Irod de Sfantul Ioan Botezatorul.

Desi Sfantul Ilie nu a lasat cuvinte de invatatura, asa cum au lasat ceilalti proroci, duhul lui care dadea marturie despre adevar si virtute il putem regasi in cartile celorlalti proroci. De exemplu la Prorocul Osea, care a trait cam la o suta de ani dupa Prorocul Ilie – Sfantul Proroc Ilie a trait cam cu 800 si ceva de ani inaintea Mantuitorului – si el graia catre popor:

Ascultaţi cuvântul Domnului, voi, copii ai lui Israel, că Domnul stă la judecată cu locuitorii pământului, Că nu mai este credinţă, nici iubire, nici cunoaştere de Dumnezeu în ţară. Toţi jură strâmb, mint, ucid, fură şi sunt desfrânaţi; săvârşesc fapte silnice, iar sângele vărsat curge peste sânge.” (Osea 4, 1-3)

Daca n-ar fi partea cu uciderea, am zice ca descrie timpurile noastre, ca nu mai este credinta, nici iubire, nici cunoasterea lui Dumnezeu in tara. Toti jura stramb, mint, fura, mai ales in tara noastra. Si sunt desfranati. Si nu stiu daca traim in istorie timpuri in care duhul desfranarii sa sufle mai cu urgie decat in vremurile noastre. Aparent acuza de ucidere si faptul ca sange curge peste sange nu se verfica la noi in tara, dar numai aparent, pentru ca noi suntem in primele trei tari din lume la avorturi, iar aceasta este, dintre ucideri, una dintre cele care atrag urgia lui Dumnezeu in gradul cel mai mare, pentru ca se ucid prunci nevinovati. Deci, practic, cuvintele Sfantului Proroc Osea se aplica cu varf si indesat la timpurile noastre.

Si, continua Sfantul Proroc Osea:

Pentru aceasta ţara e în mare jale, iar cei ce o locuiesc sunt fără vlagă.”

De aceea ne [plangem] noi ca nu suntem bine condusi, ca nu ne merge bine, dar pacatele noastre sunt cauza. Continua Sfantul Proroc Osea, cum ar vorbi Dumnezeu:

Faptele lor Mă împresoară; ele se întâmplă înaintea ochilor Mei. […] Ei sunt toţi desfrânaţi, ei ard ca un cuptor aprins de brutar pe care el nu-l mai încinge de când a frământat aluatul şi până ce acesta s-a ridicat.” (Osea 7, 2,4)

Descrie aicea Sfantul Proroc Osea impotrivirea oamenilor cuprinsi de duhul desfranarii si cat de adevarat este in timpurile noastre.

Spuneam ce mare nevoie avem si noi de proroci care sa ne mustre ca nu avem grija de educatia copiilor nostri, asa cum trebuie. M-am intrebat, auzind la spovedanie lucrul acesta, cum de [sunt] la noi in tara scoli in care unii profesori sa fie atat de lipsiti de interes incat copiii sa se uite pe telefoane si sa vada filme necuviincioase in timpul orelor. Si, credeti-ma ca am auzit din multe surse, chiar daca nu mi-a venit sa cred. Ce vremuri traim? Ce educatie facem noi?Ce educatie este aia in care copiii, in anumite scoli si din pacate in licee, sunt lasati si chiar incurajati sa asculte muzica la maximum, au chiar boxe in clasa, se conecteaza prin telefoane, danseaza pe banci sau mai stiu eu ce fac acolo, e un vacarm de nedescris in pauze in scoli. Ce fel de educatie este aceasta? Ce fel de educatie este aceea in care telefonul, televizorul, tableta educa copiii?

De multe ori vedem ca la tinerii din liceele noastre este la moda, chiar fetele, sa inceapa o viata de pacat si sa fie o moda, chiar o rusine daca nu ai intrat in aceasta viata de pacat. Acestea sunt vremurile in care traim. Cine se ridica sa ne mustre, sa ne trezeasca, ca sa avem grija de copiii nostri? Pentru ce ii educam? Ca sa ce? Sa ii educam robi sau oameni dependenti de placeri si de materie? Pentru ce ii educam? Ce vremuri taim, in care in societatea noastra este o moda ca prietenul sa isi duca prietena in afara, de ex. in Germania, pentru ca aceasta sa se prostitueze, sa ia bani!? Mi s-a spus de multe ori la spovedanie, ca e o moda in orasul lor, ca asa face toata lumea, oameni tineri, romani de ai nostri, acuma, in vremurile astea.

Ce proroc ii va scula pe barbatii nostri din inchinare la zeul alcoolului? Si, ca sa ii trezeasca odata si sa nu mai faca atata rau in familiile lor, multe nenorociri se intampla in societatea noastra, pentru ca acei copii, in familiile in care tatal bea, de neiubire au ajuns sa faca multe rele.

Ce proroc ne va trezi din goana noastra nebuna dupa interes, dupa propriul egoism? Eu, eu si eu, care se vede peste tot in jur. Sunt destui medici buni, dar sunt si destui care nu se ingrijesc de bolnav pana nu primesc o plata. La fel, am auzit multe cazuri, la sate si la orase in care profesorii nu-si fac cum trebuie datoria, asteptandu-i pe elevi la meditatii. Stim bine alte exemple de functionari, inspectori, care nu-si fac datoria pana nu primesc ceva. Si astea sunt vremurile in care traim si Dumnezeu nu a trimis proroc care sa ne trezeasca. Dar intalnirea cu Sfantul Proroc Ilie poate ne va trezi putin. Si, cu cuvintele unei rugaciuni a Bisericii, de chemare a milei lui Dumnezeu, spunem si noi:

Am vietuit ca niste nevrednici de chemarea si de Evanghelia Hristosului Tau, de Sfintele Lui Patimi, si de smerenia Lui cea pentru noi. Si ne-am facut de batjocura pentru iubitul Tau Fiu. Si preotii, si poporul Tau ne-am indepartat si toti ne-am abatut, impreuna netrebnici ne-am facut. Tu esti bun, dar noi am facut faradelege. Tu esti indelung-rabdator, iar noi vrednici de pedeapsa“.

Sa continuam cu vorbele Sf. Proroc Osea, care spune ca si cum ar vorbi Dumnezeu:

Poporul Meu este hotărât să se despartă de Mine. Îl strig, dar el nici nu ridică ochii spre Mine. (Osea 11, 7).

Milă voiesc, iar nu jertfă, şi cunoaşterea lui Dumnezeu mai mult decât arderile de tot“. (Osea 6, 6).

Semănaţi-vă fapte bune, căci numai aşa veţi secera milostivire; prefaceţi ogoarele lasate in paragina in ogoare ale cunoaşterii de Dumnezeu şi căutaţi pe Domnul, ca El să vină şi să vă îndestuleze de roade mântuitoare!” (Osea 10, 12)

Aceasta vrea Dumnezeu de la noi: sa-L cautam si sa facem fapte bune.

Iubiti credinciosi, prorocii n-au lipsit niciodata din Biserica noastra. De obicei, prinproroc noi intelegem omul care prezice viitorul, dar functia principala a prorocilor nu era aceasta, ci mai ales de a aduce cuvantul lui Dumnezeu catre popor, de a-i trezi, de a-i aduce din nou la Dumnezeu. Si noi am avut in toate generatiile, si am putea sa vorbim si despre Parintii din vremurile de acum, Parintele Cleopa, Parintele Arsenie Papacioc – care chiar a murit in ajunul sarbatorii Sf. Proroc Ilie.

Dar am ales pentru ziua de azi viata si cuvintele unui proroc din Georgia, Sfantul Gavriil, un mare parinte. De ce? Pentru ca faptele lui il apropie de ceea ce a facut Sfantul Ilie, in timpurile lui. Sfantul Gavriil s-a nascut in 1929. Tatal lui nu era numai comunist convins, ci si ateu militant, iar mama lui era indiferenta si putin dispretuitoare fata de cele ale Bisericii. El a avut din copilarie multa ravna pentru cele ale lui Dumnezeu, in anul 1955 s-a calugarit si s-a preotit si a devenit un slujitor al Bisericii chiar in catedrala din Tibilisi, capitala Georgiei,  pana cand la 1 mai 1965, de Ziua Muncii – stiti bine, in timpul comunismului era sarbatorita cu mare fast -, si in centrul capitalei, in fata Sediului Comitetului Central al Partidului se pusese un portret foarte mare cu Lenin, iar in fata era amenajata tribuna de la care vorbeau oficialii. La un moment dat, cand vorbea un ministru, Parintele Gavriil a dat foc la acel portret al lui Lenin. Toti au fost stupefiati de un asemenea gest si in tacerea adanca care s-a instalat atunci, Sfantul Gavriil a strigat cu glas mare: “Domnul a spus: ‘Sa nu-ti faci chip cioplit si niciun fel de asemanare. Sa nu te inchini lor, nici sa le slujesti. Eu sunt Domnul Dumnezeul tau’. Veniti-va in fire, oameni buni! Georgienii au fost dintotdeauna crestini. Pentru ce va inchinati la idoli? Hristos a murit si a inviat a treia zi, iar idolii vostri de arama nici cand vor invia, si, inca in viata fiind, sunt morti. – se refera la Lenin si la toti la care se inchina lumea. Multimea a pus mana pe el si l-au batut pana l-au adus in pragul mortii. O minune a fost ca mai apoi sa traiasca. Dupa aceea, l-au luat la ancheta KGB-ului, l-au torturat cumplit, au vrut multe sa-i spuna, desi el spunea ca Lenin este o fiara salbatica – cum si era, la cati oameni a omorat -, si ca “am sa daram toate statuile lui Lenin sa plantez flori in locul lor“. Vedeti, noi toate acestea le vedem acum, ce inselaciune a fost comunismul, si cat rau a facut Lenin si toti ai lui, dar sa spui lucrurile acelea atunci era o nebunie. Nimeni nu a indraznit. Dar, iata, ce inseamna un proroc! Pentru ca si [in vremea] Sfantului Ilie nimeni nu a indraznit sa se opuna lui Ahab, imparatului si Isabelei, imparatesei: numai el, cu ravna pe care o avea, s-a pus impotriva tuturor.

Am vrut sa aduc mai aproape si sa arat faptul ca duhul prorocului este in Biserica noastra tot timpul si ca avem sfinti care-l traiesc. Am adus pe Sfantul Gavriil in atentia voastra, pentru ca el are cuvinte pentru viata noastra, in zilele in care traim – si chiar prorocii – si credem ca ne sunt de mare folos sa le cunoastem.

Spunea Sfantul Gavriil, chiar inainte sa moara:

Iubiti-va unii pe altii, prin iubire vom fi mantuiti. Noi suntem martorii sfarsitului veacurilor. Domnul si Dumnezeul nostru ne-a poruncit sa-l iubim pe aproapele nostru”.

Si, spune o maica starereta, care a fost alaturi de Parintele inainte de moartea lui, ca Parintele, inainte sa moara, a avut o vedenie. L-a vazut pe Dumnezeu tinand un glob pamantesc cu o cruce deasupra. Parintele Gavriil a intrebat: “cum vor putea oamenii sa se mantuiasca in vremurile din urma?”. Si un glas i-a raspuns: “prin faptele cele bune si prin iubire. De aceea insista Parintele mult cu acest indemn: “iubiti-va unii pe altii. Raspunsul este tocmai sa nu ne vedem ca nebunii de egoismul nostru, ci sa ne ingrijim si de celalalt de langa noi si sa-l iubim pe cel de langa noi. Asta e raspunsul la vremurile noastre pe care le traim. Este cuvant de proroc.

Va indemnam sa cititi cele cateva carti aparute cu viata si prorociile Sfantului Gavriil. Are mai multe prorocii despre vremurile din urma si venirea lui Antihrist. As vrea sa citesc una sau doua, care sa ne dea mai multa nadejde. In vremurile acelea, stiti de la Apocalipsa, se va pune pecete pe mana dreapta si pe frunte si cine nu va avea pecetea  acesta nu va putea nici sa cumpere nici sa vanda si atuncea va fi foarte mare foamete, foarte mare lipsa, dar spune Parintele:

In vremurile acelea ale lui Antihrist, cea mai puternica ispita va fi aceea sa se astepte manturie de la cosmos, adusa de umanoizi, de extraterestri, care vor fi demoni. Rar sa priviti la cer, ca semnele vor fi inselatoare si atunci poti sa te pierzi. In vremea aceea, adevaratul crestin nu va simti nici foame, nici sete. In vremea nenorocirii, crestinii nu vor pieri, Domnul va face minuni pentru ei. O frunza le va fi de ajuns pentru o luna. De vor face semnul crucii pe o bucata de pamant, aceasta se va preface in paine, dar aceasta daca acei crestini vor avea credinta“.

Spune Sfantul Gavriil:

“Credinta adevarata isi afla salas in inima, nu in minte. Antihristul va fi dat pe fata de crestinii care isi au credinta in inima, in vreme ce aceia care isi au credinta in cap il vor urma”.

Deci e nevoie de o credinta vie, lucratoare. Si aceasta prorocie a Sfantului nu trebuie sa ne mire, pentru ca vedem ca chiar in viata Sf. Proroc Ilie minunea pe care a facut-o cu vaduva din Sarepta Sidonului, a spus ca faina din vas nu va scadea si untdelemnul din ulcior nu va scadea tot timpul cat va fi el acolo. La fel, in acele vremuri ale lui Antihrist, Dumnezeu, pentru credinta crestinilor, va face astfel de minuni.

As vrea sa punem la inima o invatatura a Sfantului Gavriil. Cum sa ne rugam pentru vrajmasii nostri? Ne spune Sfantul Gavriil. Si zice:

Cand va rugati, rugati-va mai inati pentru cei care ii iubiti mai intai– copiii, de exemplu, rudele apropiate -, dupa aceea pentru celelalte rude, pentru vecini, pentru cunostinte, ca sa nu mai aveti vrajmasie cu ei.  – uitati-va cum se ruga un sfant, si asa sa ne rugam si noi, ca sa nu mai avem vrajmasie in viata noastra -, binecuvantati apoi orasul in care v-ati nascut, apoi toate orasele tarii si cereti de la Dumnezeu sa ia de acolo toata vrajmasia, iar dupa ce v-ati rugat asa pentru toata lumea si n-au mai ramas decat vrajmasii vostri, cereti de la Dumnezeu sa-i imblanzeasca, sa le umple mintea de intelepcune.

Asa veti putea sa va rugati pentru vrajmasii vostri. Este extraordinar, este una din cele mai placute fapte la Dumnezeu si atrage mila si binecuvantarea Lui. De aceea am vrut sa spun, pentru ca Sfantul Gavriil a legat iubirea de mantuirea din vremurile din urma.

O sa inchei cu testamentul Sfantului Gavriil, care a scris cateva cuvinte inainte sa moara. A murit la 2 noiembrie 1995 si Biserica Georgiei l-a canonizat in anul 2012, foarte repede. In primul rand a inceput prin a-si cere iertare la toti, apoi a scris:

“Dumnezeu este iubire. M-am straduit mult, dar nu am izbutit sa ajung la iubirea de Dumnezeu si de aproapele poruncita de Mantuitorul nostru. Iubirea este unicul tel al omului in lumea aceasta pentru a mosteni Împaratia Cerurilor si odihna in Vesnicie. Fiti buni si smeriti. Dumnezeu isi aduce aminte de noi in smerenia noastra. Dumnezeu da harul Sau celor smeriti. Fiti smeriti si buni si iubiti pe toata lumea din jurul vostru. Am dragoste pentru voi toti, toti ortodocsii si tot omul nascut in lume. Telul vietii acesteia e sa mostenim Imparatia Cerurilor, sa fim aproape de Dumnezeu si sa ne odihnim in Vesnicie. Va urez tuturor sa ajungeti la aceasta. Tarana am fost si in tarana ma intorc. Adevarul se afla in nemurirea duhului.

Asa si-a incheiat Sfantul Gavriil testamentul lui.

Iubiti credinciosi, intalnirea cu un proroc ne aduce aminte de demnitatea noastra umana, de faptul ca suntem ziditi dupa chipul lui Dumnezeu si ca iarasi si iarasi trebuie sa ne intoarcem la Dumnezeul nostru prin pocainta, prin recunostinta, prin multumire adusa Lui.

O sa inchei cu un episod de la sfarsitul vietii Sfantului Ilie, care si-a luat ca ucenic pe Elisei, care va fi proroc dupa el, un mare proroc in Biserica. Si, cand a fost sa se mute din viata aceasta Sfantul Ilie, stiti foarte bine ca a fost ridicat de un car de foc la cer. Cand era sa treaca din viata aceasta in Imparatia Cerurilor, voia sa fie tainuit, a fost o mare taina plcarea lui si ii spunea lui Elisei: “Rămâi aici, căci Domnul mă trimite la Ierihon“. Si Elisei ii raspunde foarte frumos: “cat este de adevarat ca Domnul este viu, si viu este si sufletul tau, tot asa de adevarat este ca nu  te voi lasa singur“. Si de cateva ori incearca Sfantul Ilie sa se descotoroseasca – sa zicem asa – de Sfantul Elisei, dar nu reuseste, pentru ca si Sfantului Elisei i se descoperise ca Sfantul Ilie va sa plece in acea zi si de aceea statea langa el. Si stiti bine cum s-a departat si prin primirea cojocului a primit harul lui, al Sfantului Proroc Ilie. Dar am vrut sa inchei cu acest cuvant al prorcului Elisei, care da marturie despre dascalul sau, si zice:Domnul este viu, si viu este sufletul lui”.

Sa ne ajute Dumnezeu, ca pentru rugaciunile Sfantului Proroc Ilie si ale sfintilor Bisericii noastre, sa devenim si noi vii cu sufletul, sa facem si noi fapte bune si sa ajungem si noi sa iubim pe Dumnezeu si pe aproapele, ca sa se spuna si despre noi: viu este sufletul vostru“. Amin!

[…]

https://www.facebook.com/elena.murariu.54/posts/1407627419320039

(icoana de mana Elenei Murariu)

Legaturi:

“NE-AR TREBUI UN PROOROC?”– Căderea de neoprit a poporului și povestea lui ABEL, monahul-profet

PREDICA LA SFANTUL ILIE a Arhim. Dumitru Cobzaru (VIDEO): “Niciun prooroc nu este bine primit in patria lui pana astazi. Chiar preotii, din pacate, cautam sa fim pe placul oamenilor si propovaduim o credinta relaxata”

SFANTUL PROOROC ILIE SI LUMEA NOASTRA IDOLATRA. Ce ne-ar spune astazi Sfantul de foc care va reveni in vremea Antihristului? DRUMUL DE LA DREPTATE LA MILA

“Să nu credem că putem alerga după căpătuire în această lume, dar să fim bine și cu Dumnezeu, că putem fi puțin ortodocși, dar și puțin sincretiști” – CHEMAREA PS MACARIE LA CURAJ, FERMITATE, SMERENIE ȘI MILĂ: ”Nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci, mai degrabă, osândiți-le pe față” (VIDEO, TEXT)

CE NE INVATA SFANTUL PROOROC ILIE? – Predici ale Parintilor Nichifor si Hrisostom: “FARA DREAPTA CREDINTA, SCHIOPATAM DE AMANDOUA PICIOARELE… Sufletele noastre, daca nu se adapa din apa Duhului Sfant, se prapadesc si emana moarte. NU-I DE AJUNS SA CREDEM CA EXISTA O FORTA!”

Despre EPOCA LUI ANTIHRIST si REVENIREA PROROCULUI ILIE, CA “al doilea inaintemergator al venirii lui Hristos”. ILIE SI ENOH – PROOROCII DINAINTE SFARSITULUI LUMII

ORI LA BAAL, cu religia corectitudinii politice, ORI LA… DUMNEZEU/ Cum ne intalnim cu Sfantul Ilie? Cum ii asteptam intoarcerea pe pamant?/ DE CE INJURI DE CELE SFINTE?/ Pilda caintei lui Ahab care a intors mânia lui Dumnezeu

SFANTUL PROROC ILIE si SLABANOGUL VINDECAT SI IERTAT. Predici, talcuiri si meditatii duhovnicesti (si VIDEO, AUDIO): “Iisus nu doreste sa impresioneze, El doreste sa ne schimbe”

SFANTUL PROOROC ILIE – BICIUITORUL FATARNICIEI

SFANTUL ILIE – a sta in fata lui Dumnezeu

DUMNEZEUL CEL VIU DESCOPERIT LUI ILIE: “Nu in cutremur, ci in vant subtire”

SAREPTA SIDONULUI – “adresa” credinciosului adevarat

SFANTUL PROOROC ILIE. Parintele Ioan Buliga despre ereziile reincarnarii si ecumenismului

***

 

CUVIOSUL GAVRIIL GEORGIANUL, UN “NEBUN PENTRU HRISTOS” AL VREMURILOR NOASTRE. “Dusmanul poporului” calcat in picioare si urat de multimea idolatra (†2 NOIEMBRIE – 20 de ani de la nasterea in cer; VIDEO)

SFANTUL GAVRIIL IVIREANUL cel nebun pentru Hristos (1929-1995) – IUBIREA SA PENTRU CEI UMILI si HARISMELE MINUNATE puse in slujba mantuirii fratilor: “M-am rugat mult pentru voi, ca sa va scap de moarte!”

SFANTUL GAVRIIL GEORGIANUL despre ZILELE LUI ANTIHRIST, pecetluire, rezistenta si MANTUIREA IN VREMURILE DE PE URMA

SFANTUL CUVIOS GAVRIIL GEORGIANUL – minuni, pilde si invataturi duhovnicesti ale unui STARET HARISMATIC: “Roaga-te pentru intreaga lume. Acesta este testamentul meu”

***

 

Fericitul sfarsit al Cuviosului Paisie Aghioritul: MUCENICIE, ADEVARATA MUCENICIE…/ Dacă n-aş vedea anii grei ce vin, nu m-aş nelinişti atâta… Acum nu mă înţelegeţi, dar atunci mă veţi înţelege”

“S-a dat cap de sfant pe trup de desfranata…” – CHIPUL LUI IROD DIN NOI, “masochismul duhovnicesc”, superficialitatea si radacinile ascunse ale pacatului; GLASUL SFANTULUI IOAN DIN NOI – mustrarea constiintei, pe care cautam sa o acoperim. PREDICI AUDIO LA TAIEREA CAPULUI INAINTEMERGATORULUI IOAN: “Desi se indulcea de cuvantul lui, nu facea nimic ca sa isi schimbe viata…”


Categorii

Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Parintele Ieremia Berbec, Portile Iadului, Profetii si marturii pentru vremurile de pe urma, Profetii Vechiului Testament - trambitele Duhului, Sfantul Gavriil Georgianul, Sfantul Prooroc Ilie, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

6 Commentarii la “Predica Protos. IEREMIA de la Putna, la pomenirea SFANTULUI PROROC ILIE: “Intalnirea cu un proroc nu este usoara pentru noi” (VIDEO, TEXT). Nevoia de cuvant profetic, trezitor, in zilele noastre de cadere adanca. Pilda si mesajul prorocesc al SFANTULUI GAVRIIL GEORGIANUL pentru vremurile din urma

  1. Cuvinte de foc la praznuirea Sf. Maritului Prooroc Ilie, Proorocul mistuit de focul iubirii de Dumnezeu si al Adevarului Sau..
    Sa traiti si sa ne mai aduceti astfel de “mustrari” managaietoare caci toti ne-am netrebnicit…

  2. Pingback: Sf. Mare Prooroc Ilie Tesviteanul | Gabriela Mihaita David
  3. “În vremurile acelea ale lui Antihrist, cea mai puternică ispită va fi aceea să se aștepte manturie de la cosmos, adusă de umanoizi, de extratereștri, care vor fi demoni. Rar să priviți la cer, că semnele vor fi înșelătoare și atunci poți să te pierzi. În vremea aceea, adevăratul creștin nu va simți nici foame, nici sete. În vremea nenorocirii, creștinii nu vor pieri, Domnul va face minuni pentru ei. O frunză le va fi de ajuns pentru o lună. De vor face semnul crucii pe o bucată de pământ, aceasta se va preface în pâine, dar aceasta dacă acei creștini vor avea credință“.

    Spune Sfântul Gavriil:

    “Credința adevărată își află sălaș în inimă, nu în minte. Antihristul va fi dat pe față de creștinii care își au credința în inimă, în vreme ce aceia care își au credința în cap îl vor urma”.

  4. Pingback: “Daca noi nu primim pe un proroc, nu Il primim nici pe Dumnezeu. Daca noi nu intelegem un proroc, cum vom putea sa-L intelegem pe Dumnezeu?” – SFANTUL PROROC ILIE, INTRE ASPRIME SI SMERENIE, intre descoperirea DREPTATII si cea a IUBIRII
  5. Pingback: SFANTUL GAVRIIL GEORGIANUL – „Țăcănitul” pentru Hristos care ar fi fost batjocorit si azi de intelectualii „fini” cu duh antihristic. NOI DOCUMENTARE CU VIATA SI MINUNILE SALE (VIDEO) | Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: “DĂ-I LUI DUMNEZEU ÎNCEPUTUL, PÂRGA! Aveţi încredere în Mine şi încrederea voastră în Mine nu va fi ruşinată. Nu vă puneţi încrederea în făina din vas, în untdelemnul din vas şi în turtele voastre”. PREDICI VIDEO arhiereșt
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate