Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceasta boala va trece, ALTA VA VENI, alte probleme MAI MARI DECAT BOALA VOR VENI, dar am impresia ca această FRICA nu va trece usor din inimile oamenilor”

2-04-2020 Sublinieri

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU:

Părinților, noi de ce nu am putut vindeca acest neam?

(Duminica a patra din Postul Mare – 29.03.2020, Biserica Sfântului Auxiviu, episcop de Solon)

Ani binecuvântați și liberi să aveți!

Libertatea astăzi a început sa aibă o dimensiune socială, libertatea în fața regulilor care nu ne eliberează de cauzele bolii, eliberarea de turci, eliberarea de până mai ieri: Europa unită; de azi – Europa tulburată; și, de mâine – Europa distrusă.

Acest virus, singurul lucru care va reuși să îl facă, este că va distruge Europa, moneda EURO, va aduce tulburare în sufletele unor oameni, mai ales copiilor noștri, care nu au experiența războiului și a fricii și, desigur, în rândul categoriilor sociale cu risc va aduce multă temere. Această boală va trece, alta va veni, alte probleme mai mari decât boala vor veni, dar am impresia că această frică nu va trece ușor din inimile oamenilor, de aceea și trebuie să înțeleagă conducătorii noștri, clerul și poporul, că frica este îndepărtată din inimi doar de Sfânta Liturghie și de iubirea lui Hristos.

Și noi, aici, în Morfou, deși unii ne consideră anarhiști, respectăm pe cât putem, cu smerenie, cele ale legii Cezarului, care au fost impuse prin ordinul Președintelui Republicii. Vedeți în spate, acolo pe fereastră, avem dezinfectanții, detergenții și la fel la pangar. Și locurile sunt goale. Reprezentanți ai poporului sunt aici doi oameni; toți ceilalți prezenți fiind cler. Liturghia s-a săvârșit, Slavă Domnului! Cei prezenți am luat Sfânta Împărtășanie și toți cei care nu au putut să fie de față, deși și-ar fi dorit și erau pregătiți să se împărtășească, aparțin acestei categorii a celor care s-au pomenit azi: “Pomenește, Doamne, poporul ce stă înainte și pe cei care din binecuvântate pricini nu sunt de față și-i miluiește pe ei și pe noi, după mulțimea milei Tale”.

Vedeți că Biserica a avut în vedere de-a lungul timpului toate situațiile care pot apărea. Si în rugăciuni și în Liturghii, și în vecernii, dacă suntem puțin atenți, vedem că toate care se întâmplă azi sunt scrise deja. Deoarece dintotdeauna au existat epidemii, pandemii, cutremure, inundații și războaie. Fiecare generație are parte de încercarea ei. Ca să fie încercată răbdarea noastră și așteptarea noastră. Cât de mult tânjim după Viața Veșnică? Să răbdăm această viață, cu puterea lui Dumnezeu, și să așteptăm Viața veacului ce va să fie, pentru că moartea nu este sfârșitul vieții, ci este podul pe care Maica Domnului l-a clădit ca să trecem la veșnicie. Și, în timpul celei de a doua Veniri, sufletul și trupul se vor uni. Așadar, învățăm răbdare pentru cele de acum și așteptarea celor ce vor să vină. Și pentru toate acestea e nevoie de credință.

Și pe Sfântul Auxiviu [un sfant Episcop de Solon – Cipru – ucenic al Sfantului Apostol Marcu, din primul veac crestin, praznuit de noi pe 17 februarie – n.n.] care azi ne găzduiește – unde am slujit Sfânta Liturghie -, frați și surori, l-am simțit mereu în inima mea în acest timp, ca să învățăm lecția noastră, lecția credinței. Îi ziceam mereu: “Sfinte Auxiviu, cu rugăciunile tale, întărește-mi credința, și tuturor arhiereilor, și tuturor preoților, și diaconilor, și cântăreților, epitropilor, tuturor credincioșilor, puțin credincioșilor, și chiar celor necredincioși frați ai mei. Cred, părinte Nectarie, că harul sfântului vostru aici, este cel mai bun răspuns nu doar pentru această ispită prezentă, ci și pentru următoarea molimă care vine, așa cum zic cei ce văd, și pentru următoarele ispite care vin, dar și pentru frumoasele, luminoasele zile ale Ortodoxiei care, de asemenea, vor veni, după aceste încercări. De ce avem nevoie pentru a trece toate acestea? De credința pe care sfantul Auxiviu poate să o întărească. În fiecare zi, în fiecare seară, să-i ziceți: “Sfinte Auxiviu, în Duhul Sfânt, întărește credința mea. Și așa va face!

Sfinții fac minuni prin Duhul Sfânt. De ce avem nevoie azi și mâine și în viitorul apropiat este minunea. Dar când închidem bisericile, unde se întâmplă marea minune a prefacerii pâinii și vinului în Trupul și Sângele lui Hristos, cum se vor petrece alte minuni și mai mici?  Este o întrebare la care să ne gândim. Dacă nu trăim minunea Săptămânii Mari, a Învierii, cum vom trăi minunea pe care o cerem și poporul o dorește, a însănătoșirii noastre, de microbii trupești și duhovnicești? Cum se va întâmpla aceasta? Fără Sfânta Liturghie anulăm minunea în viața noastră. Nu putem să înlocuim Sfânta Liturghie și cele ce se slujesc în cadrul ei și cele ce se găsesc în ea, cu orice alt mod de comunicare între oameni. Aici (la Liturghie) nu doar că se întâlnesc oameni, aici se unesc îngerii cu cele ale oamenilor, sufletele noastre cu Duhul Sfânt, trupurile noastre cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos.

Și noi vorbim de moarte și bănuim că Sfânta Liturghie poate sa fie izvor de îmbolnăvire și moarte? Atunci deja ne găsim, popor și cler, în păcat, și doar de păcat trebuie să ne temem, fie că o mărturisim sau nu. Dumnezeu să ne miluiască și să ne ierte!

Desigur că aceste liturghii pe care le facem, fără popor, cu puțini reprezentanți ai poporului, sunt Liturghii. Dar nu cumva este aceasta un canon pus de Însuși Dumnezeu, o mică pedeapsă care a venit în primul rând asupra noastră, a Arhiereilor, a clericilor și apoi asupra poporului? Ce a zis Hristos în Evanghelia de azi? “O, neam necredincios, până când vă voi răbda! – când L-au întrebat ucenicii: De ce noi, Doamne, nu am putut să vindecăm acest om bolnav?”. Știți pe cine reprezintă Apostolii?  Pe Ierarhi. Ierarhii sunt urmașii Apostolilor. Și noi, sărmanii Arhierei – auzi și te minunează! -, suntem în chipul Însuși al Lui Hristos! Și Hristos ce le-a răspuns? Nu ați putut să îl vindecați pentru că acest neam de demoni nu iese decât cu post și rugăciune. E ca și cum le-ar fi spus: Nu aveți nici rugăciune, chiar dacă Îmi sunteți ucenici, și nici postul vostru nu îl primește Dumnezeu. Cum zice și profetul Isaia:Urăsc lunile noi şi sărbătorile voastre sunt pentru Mine o povară.

Postul și rugăciunea reprezintă ceva mai adânc decât ceea ce facem și ceea ce credem noi că sunt. Și am pierdut acest mai adânc în primul rând noi, arhiereii, care suntem în locul lui Hristos, și apoi preoții care sunt în locul apostolilor. Nu putem să scoatem demoni și să vindecăm în epoca noastră? Nu are nevoie Dumnezeu de noi? Asta ni se zice acum. Așadar, nu doar că trebuie să sporim rugăciunea și postul – și asta trebuie -, dar ceea ce ne lipsește este credința tare. De aceea zic: Sfântul Auxiviu, cu cât va trece timpul va deveni un sfânt foarte foarte actual de care vom avea nevoie. Așa cum este acum ajutător Sfântul Nichifor pentru bolile molipsitoare și pentru coronavirus, și pentru boala molipsitoare mai grea care vine, unde vom avea nevoie de mulți Nichifori, de mulți sfinți ca Sfântul Antim [din Chios], ca Sfântul Evmenie, ca Sfântul Auxiviu, de multă răbdare, multe posturi și rugăciuni, și, mai presus de toate, repet, de multă, de foarte multă credință.

Și cine are această credință? Cine îndrăznește să spună: am credință? Noi spunem ce a zis tatăl din Evanghelia de azi: Cred, Doamne, ajută necredinței mele!” Când zicem așa din inimă, atunci vine Sfântul Auxiviu, Sfântul Nichifor sau orice alt sfânt pe care îl iubim, îngerul nostru păzitor, și ne întăresc credința, și prin harul lui Dumnezeu putem să nădăjduim într-o mare vindecare, iar ceea ce pare să fie o nenorocire azi să se transforme într-o mare binecuvântare. O astfel de binecuvântare unii oameni au început deja să o simtă. Mi-a spus un om pe care îl iubesc mult și care mă iubește și mai mult. Are și acesta familie, și luptă să ducă Duhul Sfânt în familia sa, în biserica de acasă. Luptă să se roage împreună, să postească împreună, să se împărtășească împreună. Asta înseamnă biserica de acasă. Și mi-a povestit că, în satul unde locuiește, le-a spus preotul că, de Bunavestire, deoarece nu vor putea ajunge la Liturghie, pentru că e interzis prin ordonanță, prin decretul Cezarului, atunci va veni Hristos acasă la ei. Acest bărbat însă făcea parte dintr-una din categoriile care au dreptul de la Arhiereu și preot să participe la Liturghie. Așa că s-a dus. Femeia lui și cei trei copii au rămas acasă. Și mare a fost surpriza lui când s-a întors acasă, ca să le ducă anafura copiilor și agheasma – așa cum e canonul în mitropolia noastră -, și a vazut-o pe soția sa și pe copii îmbrăcați frumos, cu hainele de duminica, mâncând anafura. Și i-a întrebat: cine v-a adus anafura și aghiasma? Preotul satului. Unul din cei doi preoți și-a asumat răspunderea să împărtășească pe cine dorește din enorie. Este dreptul nostru pe care nu poate să ni-l refuze societatea Ciprului de azi. Nu știm ce se va întâmpla mâine. Dar deocamdată așa e: dreptul credinței și al practicării credinței este un drept constituțional. Tot așa cum ai dreptul să fii ateu. Așadar, preotul a trecut pe la ei, s-au pregătit, au citit Acatistul Maicii Domnului împreună cu cei trei copii. Și hainele voastre? De ce v-ați îmbrăcat așa de frumos?”, “Păi, venea la noi acasă Hristos – și noi să Îl primim în hainele de casă? Ne-am îmbrăcat de sărbătoare pentru că a venit la noi acasă Cel Mai Bun dintre toți.  Și mi-a mărturisit acest credincios: Înaltpreasfințite, astea sunt cele bune care se întâmplă în această situație: încep familiile să înțeleagă ce este lucrul de rând și care este esențialul în viața lor. Acum sunt puține familiile care au înțeles asta. Săptămâna viitoare vor fi și mai multe. Iar în celelalte săptămâni, dacă toată această carantină nu va mai ține, unde va merge lumea să ceară ajutor? La Biserică.

Dar voi, care stați acasă și acum mă auziți, să nu începeți să vorbiți împotriva președinților și arhiereilor voștri! Orice veți spune despre noi, o merităm! Deoarece nu ne-am învrednicit în toți acești ani să vă catehizăm ortodox, să vă păstorim așa cum vrea Dumnezeu, mai ales să scoatem demonii, cum spune Evanghelia de azi. O merităm, dar și voi, ca simpli credincioși, în toți acești ani, nu ați devenit biserica cea de acasă. Iată acum ocazia să devenim biserica de acasă! Să ne rugăm împreună: părinți și copii, să ne închinăm împreună la aceeași icoană, fără frică și patimă, să ne iertăm unii pe alții de greșeli în familie, să ne pocăim în inima noastră și în casa noastră și când începem să facem acestea, cu postul ca întărire și cu foarte foarte multă rugăciune, atunci, tot după profetul Isaia, va zice Domnul: “Veniți acum să ne judecăm!”, adică va zice Hristos: haideți acum să discutăm. Și să vedeți ce frumos va vorbi atunci Hristos cu voi, și orice Îi vom cere, ne va da îndoit.

Aceasta este simțirea mea azi. Îi mulțumesc lui Hristos că m-a învrednicit să spun acest cuvânt, Sfântului Auxiviu și Marelui Vasile în această Liturghie minunată.

Liturghia s-a săvârșit, sfânta agheasmă s-a făcut, pocăința, după puterea noastră se face, le vom duce la casele noastre, și agheasma, și anafura, și binecuvântarea, postul, rugăciunea și Credința și pe Sfântul Auxiviu, pe Marele Vasile, pe Sfântul Nichifor, și orice alt sfânt pe care îl iubim și să îi împărțim cu copiii și soțiile noastre, să devenim cu toți o frăție, ca să putem face față celor ce vor veni, care sunt mari, grele la început, și de mare slavă mai apoi. Este o operație care trebuie să se facă cu multă răbdare și cu întărirea credinței noastre.

– Traducere de E.P. pentru Cuvantul Ortodox –

Legaturi:

SE DAU SPERANTE PENTRU SLUJBA INVIERII, iar ceremonia pogorarii Sfintei Lumini la Ierusalim este posibil sa aiba totusi loc!/ BULGARIA, APARATA DE CORONAVIRUS DE SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS SI DE… CREDINTA MARTURISITOARE A PRIM-MINISTRULUI SAU, BOYKO BORISOV: “Nu pot inchide bisericile! De la aceasta criza NUMAI DUMNEZEU NE POATE SCAPA!”/ SFANTUL NICHIFOR SE ARATA IN VEDENIE: “Exista un leac si acesta este… SFANTA IMPARTASANIE!”

SFANTUL NICHIFOR CEL LEPROS – VIATA SI MINUNILE (video). RUGACIUNI si PARACLIS al SFANTULUI VINDECATOR SI IZBAVITOR DE CORONAVIRUS (audio, text)

MITROPOLITUL NEOFIT: “Vreti sa va spun un Sfant care se va arata ca mare aparator impotriva acestei molime? SFANTUL NICHIFOR LEPROSUL”/ Avva Anania Koustenis: “SA LE TRANSMITI OAMENILOR SA NU SE TEAMA DE CORONAVIRUS!” (video)

IPS NEOFIT, mitropolitul cipriot de Morfou – despre CORONAVIRUS: Care sunt CAUZELE REALE ALE EPIDEMIEI si ale altor CATASTROFE care vor veni si CE PUTEM FACE NOI, ORTODOCSII, pentru a diminua raul? POCAINTA SI RUGACIUNE INTENSA! “In urmatoarele luni, episcopii care nu vor putea sa stea in fata lumii, nu vor fi de trebuinta Bisericii. SPUNE-LE SA FACA PARACLISUL SFANTULUI HARALAMBIE!”

Nou cuvant de incurajare si limpezire al MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU in mijlocul PANDEMIEI COVID-19: “Problema noastra este FRICA! Toate acestea se intampla ca sa nu avem Pasti cu pace noi, ortodocsii, CA SA NU AVEM INVIERE! ASTA E CE II ARDE… Acum a venit momentul in care va da examen credinta noastra!”

MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU (CIPRU) a fost nevoit sa accepte INCHIDEREA BISERICILOR pentru popor in urma unui ordin prezidential. SFATURI PENTRU CREDINCIOSI IN VREME DE IZOLARE. “Daca nu ne folosim si de acest prilej pentru a ne intari duhovniceste, ne vom pedepsi singuri…. ACUM AM INTRAT IN ANII MARII RABDARI. Cea mai mare problema este FRICA si UITATUL LA TELEVIZOR fara masura. SE PARE CA EXISTA O INTENTIE din partea anumitor puteri ale dezordinii DE A SE PROVOCA PANICA”

Mitropolitului cipriot NEOFIT – cuvinte de ÎNCURAJARE și SFATURI DUHOVNICEȘTI pentru înfruntarea VREMURILOR DE ÎNCERCARE: “Este o operație care trebuie să se întâmple. Acum, dacă se va face cu anestezie sau fără, va fi dureroasă sau mai puțin, depinde mult de noi. CINE ESTE ÎN POCĂINȚĂ VA AVEA ÎNSĂȘI ACOPERIREA MAICII DOMNULUI”. Care să fie grija noastră principală acum?

“DE ACUM INAINTE PROFETIILE VOR DEVENI STIRILE ZILEI… Avem nevoie de o operatie chirurgicala profunda“- Mitropolitul cipriot NEOFIT despre nevoia de pocainta, CATASTROFELE NATURALE care urmeaza legalizarii pacatelor impotriva firii si SEMNELE apropierii ultimului RAZBOI MONDIAL: Atacarea Iranului de catre Israel si caderea lui Erdogan

“HRISTOASE AL MEU, DA-MI RABDAREA SI CREDINTA SFINTILOR!” – Predici noi ale MITROPOLITULUI cipriot NEOFIT DE MORFOU (audio, text): “Trebuie sa stiti ca EXAMENELE INCEP! Trebuie cu totii sa fim gata de mari evenimente neasteptate”

 

***

“O luptă titanică are loc în fața ochilor noștri! Apocalipsa, Marea Revelație, se desfășoară în fața ochilor noștri. Necurata fiara atacă cu disperare lumea, răcnește căutând pe cine și cum să înghită”. PĂRINTELE ELIE RAGOT ne dă o posibilă CHEIE ESHATOLOGICĂ de înțelegere a PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI

MITROPOLITUL ATANASIE DE LIMASOL (Cipru), ucenic al Sfantului Paisie Aghioritul, despre ABORDAREA DUHOVNICEASCA A PANDEMIEI CORONAVIRUSULUI: “Acestei crize ii vom putea tine piept doar prin rugaciune. AVEM NEVOIE DE MULTA, DE FOARTA MULTA RUGACIUNE. Viata noastra este tragedie fara Sfanta Biserica; fara Hristos nu poate trai omul; FARA LUMINA LUI DUMNEZEU, INTUNERICUL ESTE DE NERABDAT” (audio, traducere)

PARINTELE IRINEU DE LA PONOR: “Nu vă răzbunați, lăsaţi-i, că ACUM ESTE VREMEA LOR. O să vedeţi că Dumnezeu nu întârzie să-Şi apere creştinii… IMPORTANTĂ ESTE RĂBDAREA CREȘTINILOR ÎN ACESTE MOMENTE. Se închide o vreme biserica, apoi se va deschide. ĂSTA E DOAR ÎNCEPUTUL. O să vină Postul Crăciunului şi atunci alt val, mai mare ca acesta, are să vină” (VIDEO, TEXT)

“Nu te teme, Domnul este cu tine! CU NOI ESTE DUMNEZEU…” – Preasfintitul BENEDICT: Cuvinte de intarire catre “Biserica de acasa” despre VREMEA TREZVIEI, VREMEA ALEGERII, MANGAIEREA IMBRATISARII LUI DUMNEZEU si AJUTORUL IN SUFERINTA AL MAICII DOMNULUI: „Singurul loc unde nu te cuprinde frica este în brațele lui Hristos. Depărtându-ne de El, fricile nasc pui și se transformă în panici. Să nu uităm asta!”

PS BENEDICT VESA: “Vreme este sa Il lasam pe Hristos sa lucreze in noi, El sa fie inceputul si sfarsitul vietii noastre. SA NE RECUNOASTEM VULNERABILITATILE si SA II CEREM LUI HRISTOS SA VINA inlauntrul nostru” (VIDEO, TEXT)

CUM POATE FI IZGONIT DUHOVNICESTE “ACEST NEAM DE… MOLIMA”? – Cuvantul IPS TEOFAN in Duminica a patra din Postul cel Mare si prima fara credinciosi, fara “garda de suflet si de inima” a păstorilor. ARME DE REZISTENTA IN VREMURI DE RESTRISTE (video, text)

IPS TEOFAN, la Bunavestire savarsita “in conditii speciale”: “Doar aceasta este NORMALITATEA: PREOTII IMPREUNA CU POPORUL in jurul Sfantului Potir, căci asa se implineste pe deplin Biserica lui Hristos. NU NE RAMANE DECAT INCREDEREA IN DUMNEZEU” (video, text)

PROTECȚIE, IZOLARE ȘI DEZINFECTANT. Scurt cuvânt al Episcopului Slatinei și Romanaților, PS SEBASTIAN, la vreme de criză si disperare: “Doamne, scapă-ne, că pierim!… Fă o minune și oprește boala aceasta care seceră viețile oamenilor ca pe spicele de grâu!”


Categorii

Biserica la ceas de cumpana, Duminica Sfantului Ioan Scararul, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, Mitropolitul Neofit de Morfou, Pandemia Covid-19, Preotie (pentru preoti), Prigoana impotriva crestinilor, Viata de familie, Vindecarea lunatecului

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

22 Commentarii la “Predica MITROPOLITULUI NEOFIT DE MORFOU din prima duminica de dupa inchiderea bisericilor si in Cipru: “Iata acum ocazia SA DEVENIM BISERICA DE ACASA! SA NE RUGAM IMPREUNA! De ce avem nevoie, azi si maine si in viitorul apropiat, este MINUNEA. Aceasta boala va trece, ALTA VA VENI, alte probleme MAI MARI DECAT BOALA VOR VENI, dar am impresia ca această FRICA nu va trece usor din inimile oamenilor”

 1. “Cred, părinte Nectarie, că harul sfântului vostru aici, este cel mai bun răspuns nu doar pentru această ispită prezentă, ci și pentru următoarea molimă care vine, așa cum zic cei ce văd, și pentru următoarele ispite care vin, dar și pentru frumoasele, luminoasele zile ale Ortodoxiei care, de asemenea, vor veni, după aceste încercări”

  Asta spune totul!

 2. http://www.cuvantul-ortodox.ro/pomenirea-parintelui-nicolae-steinhardt-daca-va-voi-spune-nu-veti-crede/

  ,,H.C.Wells în The Research Magnificient : două mari forțe :FRICA și ARISTOCRAȚIA (NOBLEȚEA SUFLETULUI, nota mea). Acum îl înțeleg. FRICA TREBUIE ÎNVINSĂ. Nu există în lume decât un singur lucru, decât unul :CURAJUL. Iar secretul este să ne purtăm aristocratic (cu noblețe sufletească, nota mea). Numai gentilețea, BUNĂTATEA, CALMUL, purtările frumoase au haz.”

  Este un citat din ,,Jurnalul fericirii”, scris de Cuviosul Părinte Nicolae Steinhardt, extras din linkul de mai sus, postat de frățiile voastre acum zece ani. Citatul se potrivește ,,mănușă” situației actuale când, după cum observa ÎPS Neofit, FRICA are o perioadă de incubație mult mai mică decât SARS cov 2, dar o perioadă de evoluție clinică mult, mult mai mare, un prognostic preponderent defavorabil și a cărei combatere este foarte mult îngreunată de lipsa CREDINȚEI fricoșilor (ca să vorbim într-o terminologie medicală).
  Mulțumim din toată inima pentru postarea acestei predici, excepționale după umila mea părere, a ÎPS Neofit și Multmilostivul Dumnezeu să-l întărească în continuare și desigur și pe frățiile voastre, pe E.P și pe toți cei care se sârguiesc pe Cale.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 3. Pingback: "AM PRIMIT CANON DE LA DUMNEZEU! Greu canon! Insa trebuie sa il luam ca o cruce a mantuirii"/ "SA RIDICAM ACEST CANON intr-un duh de pocainta adanca, CA PE UN MEDICAMENT AMAR, DAR CURATITOR" - IPS TEOFAN, PREASFINTITUL MACARIE, teologu
 4. Pingback: VREME DE RABDARE, VREME DE MANTUIRE. Parintele Cezar Axinte: “MAI CU SEAMA NU VA TEMETI! Cu nici un chip SA NU LASATI FRICA SA VA COPLESEASCA! Acuma trebuie SA RABDAM necazul, pentru ca sa putem SA INDURAM necazul atunci cand va veni. Caci negresit
 5. Pingback: ÎNTREBĂRI GRAVE și MEDITAȚII TRISTE în ZILELE BISERICILOR GOALE și a perspectivei trăirii Paștilor... fără Înviere. "De ce ar mai veni? De ce ne-ar mai crede? Îl luăm în derâdere de sute de ani. L-am scos din case și din școli. L-am
 6. Pingback: “Atunci cand se umple masura, vine Masura” – Predica PS DANIIL STOENESCU la inceputul pandemiei de coronavirus: “Dumnezeu vorbeste lumii de astazi din sanul vijeliei, dar putini talcuiesc ceea ce vrea Dumnezeu sa vorbeasca” (
 7. Un îngeraș ne spune ce s-ar putea petrece ,,dacă am avea CREDINȚĂ (măcar) cât e virusul de mic” :

  https://marturieathonita.ro/daca-am-avea-credinta-cat-e-virusul-de-mic/

 8. @ Romil:

  E un pic neinspirat sa luam ca imagine pozitiva de folosit analogie aceasta arma satanica prin care se lucreaza acum taina faradelegii in lume…

 9. @admin

  Nu vă voi contesta îngrijorarea, dar nu m-am gândit niciun moment să-i fac propagandă bolii, Doamne ferește !!! De fapt metaforele folosite în poezioara respectivă (pentru că de metafore este vorba) au scopul de a transforma panica și isteria legate de virus și de pandemie în curaj și discernământ !!! Iertare, dar nu înțeleg care e ,,arma satanica prin care se lucreaza acum taina faradelegii in lume.” Este vorba despre coronavirus ?
  Păi virusurile există de la crearea lumii, n-au apărut recent. Dacă SARS cov 2 o fi fost modificat în laborator sau nu, n-am de unde să știu, dar cu siguranță nu este creat de cel rău… Dacă este vorba de panică, de isterie, acestea sunt într-adevă ,,opera” nefârtatului. Dar tocmai pe acestea vrea să le combată poezioara îndemnându-ne să (ne) deschidem ușa casei sufletului nostru pentru a putea intra Domnul Iisus Hristos. Cel puțin așa am înțeles eu… Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 10. @ Romil:

  Eiiii, virusul asta e clar ceva aparte… Inspaimantator de aparte. Si nu vreau sa ma gandesc ce va fi mutatia lui, asa-zisa. Sigur ca de cel-rau, prin mainile celor-mai-rai oameni ai sai. Categoric in laborator si categoric nu doar in chip tehnologic, nu fara ritual satanicesc. Nu doar panica si isteria.

  Am inteles sensul, dar asa simt, ca nu sunt potrivite metaforele acestea. Iarta-ma!

 11. @admin

  Am înțeles și eu acum de ce nu au fost considerate potrivite metaforele. Niciodată nu-i prea târziu pentru a învăța (încă) ceva. Îmi cer și eu din nou iertare, pentru că am distribuit linkul. Fiind preluat de pe site-ul Chilia Buna Vestire, mi s-a părut de încredere, chiar dacă poate metaforele sunt puțin cam forțate. Nici nu m-am gândit la ritual satanicesc, deși cam de multă vreme ,,toți dracii sunt acum pe pământ” și nu mai stau în iad. Da, am uitat acest lucru, că în Apocalipsă scrie că, în vremurile din urmă, Nefârtatul va fi slobozit din iad și va avea posibilitatea de a ispiti pe cei dreptcredincioși.
  Iertare și Doamne ajută tuturor !!!

 12. @admin

  După ce am trimis mesajul de mai înainte, am aflat de la fiica mea cea mare că videoclipul cu poezioara a pornit de la niște adventiști de ziua a șaptea… Ca să vezi, de unde a pornit… Eu l-am luat de pe ,,mărturie atonită”, Chilia Buna Vestire… Ce mai, ,,mea culpa”, ,,volens nolens” !!! Îmi pare rău că am căzut în capcană, dar îmi cer iertare tuturor !!! Doamne ajută tuturor celor care caută SINCER Adevărul și Viața Veșnică !!!

 13. @ Romil:

  Nu-i nimic, nu e asa de grav. Fii pe pace! Doamne, ajuta!

 14. Pingback: ICOANA MAICII DOMNULUI DE LA BISERICA HAGIU DIN BUCURESTI A PLANS PENTRU NOI: "Nu lasa, Maicuta, sa pierim!"/ ASTEPTAND INVIEREA IN INCHISORILE CASELOR, IN MIJLOCUL UNUI RAZBOI CARE NE DEPASESTE. Ce e de facut? ”Asteapta pe Domnul!" - Cuv
 15. Pingback: "ACUM ESTE VREMEA PREGATIRII! Fiti rabdatori, in asteptarea lui Hristos!" - MITROPOLITUL NEOFIT de Morfou indeamna la POCAINTA, RABDARE si la... adunarea de PROVIZII PE UN AN DE ZILE, in vederea incercarilor ce vor veni. "Pentru ca NE-AU GA
 16. Pingback: CRIZA BISERICII CA URMARE A CRIZEI CORONAVIRUSULUI - Reflecții mature de maximă gravitate ale unui arhiereu ucrainean (din Patriarhia Moscovei): "BISERICA TREBUIE SĂ FIE PREGĂTITĂ PENTRU DEZASTRE MARI și pentru a da răspunsuri la REALITATEA AP
 17. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT (Cipru) - MARTURISIRE DESCHISA de Florii despre PRIGOANA CRESTINILOR prin INCHIDEREA BISERICILOR sub motivul pandemiei, cand tocmai in ele se afla MEDICAMENTUL SALVATOR. "Asa cum au drepturi ateii, au drepturi si credinciosii. Si
 18. Pingback: ÎNTREBĂRI GRAVE și MEDITAȚII TRISTE în ZILELE BISERICILOR GOALE și a perspectivei trăirii Paștilor... fără Înviere. "De ce ar mai veni? De ce ne-ar mai crede? Îl luăm în derâdere. Ne folosim de El doar când ne e greu. Îi batjocorim p
 19. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU: “Ceea ce traim acum este INCEPUTUL RAZBOIULUI MONDIAL, este un razboi biologic. Si mai ales este un RAZBOI AL FRICII. Daca reusesti sa infricosezi poporul, poti sa ii faci ce vrei. NU DOAR VACCINURI, CI TE SUI PE EL SI
 20. Pingback: MITROPOLITUL NEOFIT DE MORFOU, anuntand ca la o eventuala reizbucnire a epidemiei NU VA MAI ACCEPTA INCHIDEREA BISERICILOR, chiar si cu pretul de a face inchisoare: “Nu e normal ca fricosul, putin credinciosul, fie ca este el episcop, preot sau prot
 21. Pingback: IPS NEOFIT DE MORFOU – indemnuri, sfaturi si talcuiri duhovnicesti pentru vremurile de incercare pe care le traim (I): “Vrem sa dobandim linistea? Sa avem mangaiere intr-o lume in care toti si toate ne infricoseaza? Doar Duhul Sfant poate face
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate