Cuvant puternic al Preasfintitului Ignatie Mureseanul la Nicula despre ATACURILE SI MANIPULARILE LA ADRESA BISERICII in numele fals al “tolerantei”: “EUROPA ESTE MURIBUNDĂ, n-are nevoie de Biserică, de familie, de Dumnezeu. AVEȚI GRIJĂ DE COPIII DVS., nu-i lăsaţi să fie contaminaţi de ideologiile lumii de astăzi! NU EXISTĂ UN ALT FEL DE FAMILIE!” (video)

18-08-2016 Sublinieri

13987768_10210070995162211_72686394_o

***

EUdead_1960811c

“[…] Ce se întâmplă în lumea aceasta în care trăim noi? Uitaţi-vă în jurul nostru. Europa n-are nevoie de Biserică, n-are nevoie de familie, n-are nevoie de Dumnezeu. Este o Europă muribundă. Vedeţi ce se întâmplă în lumea întreagă. De ce? Pentru că această Europă îşi reneagă rădăcinile ei creştine. Nu mai vrea să fie creştină. Şi vedeţi că valul acesta vine şi aici la noi. Noi, cei care trăim acolo, în Occident, resimţim acest val, acest atentat împotriva credinţei. Să nu stăm foarte liniştiţi, că aceste vânturi bat năprasnic şi spre ţara noastră binecuvântată. Şi, dacă n-avem grijă, dacă n-avem referinţe, dacă n-avem modele, atunci ne vom prăbuşi cu toţii. Cu toţii ne vom prăbuşi, că lupta este mult mai subversivă, mult mai inteligentă.

Uitaţi-vă ce se întâmplă şi la noi în ţară, câte dezbateri, presa este, de cele mai multe ori, mult mai sensibilă la situaţiile în care Biserica este pusă într-o imagine negativă, sunt exploatate toate aceste cazuri izolate. De ce? 1323827387_DSC_5303-e1324372409587Pentru că vor unii să smulgă credinţa din sufletele oamenilor. Şi cum poţi să smulgi credinţa din sufletul unui om? Păi lovind în Biserică, lovind în familie. Uitaţi ce se întâmplă în ziua de astăzi. Vin dintr-o ţară foarte creştină, Irlanda, o ţară care era un exemplu în ceea ce priveşte trăirea credinţei. Ce a făcut această ţară din lipsă de grijă, din lipsă de atenţie faţă de tineri? Ţara aceasta, printr-un referendum, a votat într-o majoritate covârşitoare, legiferarea căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Şi vedeţi cum credinţa noastră este întotdeauna pusă la îndoială. Chipurile că trebuie să fim toleranţi, chipurile că trebuie să acceptăm multiculturalismul şi toate aceste ideologii care nu fac altceva decât să-L smulgă pe Dumnezeu din inima noastră.

Învăţăm de la Maica Domnului să avem grijă de credinţa noastră şi credinţa noastră este foarte important s-o transmitem şi copiilor noştri. Nu numai să-i aducem duminica la Sf. Liturghie, nu-i suficient. Mergeţi acasă de aici, de la Nicula, vorbiţi-le copiilor despre credinţa Maicii Domnului, despre credinţa în Hristos, că toate aceste lucruri copiii dvs. le vor duce cu ei o viaţă întreagă. Ce credeţi că duc tinerii noştri în Europa? Când îi întâlnesc pe la slujbe nu iau cu ei nici casa, nu iau cu ei nici maşinile, nu iau nimic cu ei. Ştiţi ce iau cu ei, în sufletele lor? Educaţia, cinstea şi credinţa pe care ei au învăţat-o acolo, în sânul familiei. Lucrurile acestea. Câţi nu sunt cei care se întorc la Dumnezeu şi spun: „Părinte, am rătăcit mult în viaţa aceasta, dar ştiţi ce m-a urmărit cel mai mult? Ce mă învăţa pe mine bunica: “Tatăl nostru”, să mă închin, să mă duc la Liturghie duminica, să-L trăiesc pe Dumnezeu sincer. Lucrurile acestea m-au urmărit toată viaţa. Şi am trăit în multă nepăsare, dar acum aşa vin în mine cu o impetuozitate, vin cu o forţă căreia nu pot să mă opun. O forţă irezistibilă. Eu trebuie să regăsesc rădăcinile mele, să mă întorc de acolo de unde am plecat.”

Aveţi grijă de copiii dvs, învăţaţi-i credinţa, nu-i lăsaţi să fie contaminaţi de ideologiile lumii de astăzi. Legat de familie, ni se spune că este un alt fel de familie. Nu e un alt fel de familie! Orice altceva poate să fie, dar nu poate să fie un alt fel de familie! Familia este aşa cum Dumnezeu a lăsat-o.

Şi, vedeţi, dacă noi vom tinde spre identitatea noastră de creştini, uitaţi-vă în dezbaterile noastre, la televizor, tinerii care aveţiremus-cernea conturi de facebook uitaţi-vă cum se pune problema acolo, cât de subversiv:Dar de ce să nu ai dragoste faţă de oamenii aceştia? Pentru că şi ei încearcă să-şi trăiască relaţia lor, în felul lor. De ce să fim atât de intoleranţi…? De ce dăm dovadă de discriminare? Ce ne învaţă pe noi Hristos?… ” Şi ştiţi că este cineva care se plimbă la multe posturi de televiziune şi vorbeşte în numele toleranţei şi îi spune celui care încearcă să fie în dezacord cu el: “Vezi că eu îţi întorc şi obrazul, tu aşa ar trebui să înveţiSubversiv totul! Toleranţa aceasta nu-i toleranţă adevărată. Ştiţi de ce? Pentru că o mână de minoritari vor să impună lucrurile majoritarilor. Asta înseamnă „toleranţa”. Urmăriţi, cei care aveţi această posibilitate, sunteţi familiarizaţi cu reţelele de socializare, uitaţi-vă pe conturile de facebook ale celor care vorbesc despre toleranţă: sunt cei mai intoleranţi. Ei postează, distribuie orice lucru, orice blasfemie, orice denigrare, orice fel de dispreţ, orice fel de glumă, umor negru la adresa Bisericii. Cine sunt primii oameni care distribuie? Oamenii aceştia pe care-i vezi la TV. Au un dublu standard: la televizor se uită anumiţi oameni, pe reţelele de socializare o altă categorie de oameni. Pe reţelele de socializare sunt mult mai incisivi, mult mai virulenţi, intoleranţa lor este chiar vehementă şi are câteodată viteza aceasta a luminii împotriva lui Dumnezeu şi împotriva valorilor noastre creştine, ale Evangheliei. V-am dat numai un exemplu ca să vedeţi, şi să fim foarte atenţi. Dacă eu îmi declin identitatea de creştin nu înseamnă că sunt intolerant. Trăieşte tu cum vrei tu, dar nu-mi impune mie modul acesta de viaţă. Şi vedeţi de ce există această bătălie teribilă, iar Europa să ştiţi că a pierdut bătălia aceasta şi, dacă s-a pierdut această bătălie, să ştiţi că nici credinţa nu mai este pe măsură. Şi de unde vezi că în Europa totuşi ţările acestea occidentale au fost foarte credincioase, biserici imense, oriunde, în orice colţ al lumii acesteia, mai ales în Europa, vei vedea biserici impozante, la care cel puţin câte 500-600 de oameni mergeau la Liturghie. Astăzi cine mai merge? Nimeni. Multe dintre ele sunt transformate în pub-uri, în cluburi de noapte, în restaurante… Nu mai are cine să meargă. Mai sunt o mână de bătrâni, atât, iar ei nu mai reuşesc să întreţină biserica, nu mai au resursele financiare. Pe tineri nu-i interesează. De ce? Pentru că ei şi noi, generaţiile lor, n-au fost atenţi cu tinerii. Şi trebuie să fim foarte atenţi. Nu ei sunt de vină, tinerii, ci noi. Poate nu avem suficientă responsabilitate şi poate nu suntem destul de clari când vorbim despre Dumnezeu.

Vrem-spitale-nu-catedrale-BucurestiÎnchei cu încă un mic exemplu. Ştiţi că în toată această învălmăşeală şi tulburare cu acel incendiu de la Colectiv mulţi tineri au ieşit în stradă. A fost o manipulare. Ce au spus ei acolo? „Vrem spitale, nu catedrale.” Vedeţi? Subversiv! Foarte inteligentă această marotă, e ca o marotă, ca un cuvânt sacru, lansată de către una dintre asociaţiile secular-umaniste din România. Dacă ne uităm pe site-urile lor spun insistent, cu o consecvenţă de multe ori obositoare: „Vrem spitale, nu catedrale.Dar cine nu vrea spitalele?! Asta-i problema! Şi sunt tot felul de comparaţii, că avem mai multe biserici în ţara aceasta decât spitale. Foarte bine. Păi eu nu mă duc la spital cum mă duc la biserică. La biserică mă duc săptămânal, dar la spital mă duc atunci când sunt bolnav. Deşi şi asta e o manipulare, pentru că la nivel european noi stăm foarte bine. Şi câte spitale private sunt! Şi Biserica are foarte multe spitale. Dar nu se vrea construcţia de biserici. NU SE VREA! De ce? O biserică construită înseamnă deja un loc unde oamenii îşi trăiesc credinţa. Şi, dacă îţi trăieşti credinţa, credinţa în Hristos, credinţa aşa cum ne-au lăsat-o părinţii, cea adevărată, ortodoxă, ea este cea care poate să facă faţă tuturor acestor ideologii ale lumii de astăzi.

Ce vizităm noi când mergem în Europa? Şi spunea un intelectual foarte frumos lucrul acesta. Ce vizitezi în Europa? Dacă mergem la Paris, ce vizităm? Vizităm vreunul dintre spitalele de acolo? Sau toată lumea vrea să viziteze Notre Dame? Ce vizitează un tânăr când se duce în Viena? Domul şi după aceea toate celelalte. Vizitezi aceste monumente extraordinare. Şi noi avem dreptul acesta, să avem un monument minunat şi să nu ne mai lăsăm induşi în eroare de sloganurile acestea manipulatoare care ne costă foarte mult dacă nu suntem atenţi. Foarte mult. Catedrala mănâncă o groază de bani“- fals! Pentru că sunt atâţia bani care merg în altă parte. Corupţia, şi asta e adevărata temă a societăţii româneşti, nu ceea ce unii şi alţii vor să ne deturneze. Corupţia este cea care ne determină şi ajungem în starea în care nu avem spitale, n-avem competenţă medicală, chiar dacă sunt medici extraordinar de buni şi deosebiţi, toţi, dar nu au un mediu adecvat.

Nicula 2016Să ne ajute Dumnezeu să ne trăim credinţa. Să luăm aminte la Maica Domnului şi vă spun eu că România cea adevărată e cea de aici, de la Nicula. Aici e România cea adevărată. Când veniţi toţi şi vă trăiţi credinţa, ne trăim credinţa împreună. Şi nu-i lăsaţi pe cei care ne denigrează. Şi pe toţi ne denigrează, în numele toleranţei, numindu-ne „pupători de moaşte” sau multe alte lucruri pe care nu le pot spune într-o predică, într-un cuvânt de învăţătură. Nu-i lăsaţi să-şi bată joc de credinţa dumneavoastră! Să nu-i lăsăm! Noi să venim cu mărturia noastră de dragoste şi adevărată şi, în felul acesta, putem să o urmăm pe Maica Domnului.

[…]”

(ascultati de la min. 16:40 al acestei filmari):

Legaturi:

***


Categorii

Corectitudine politica, Cuvantul ierarhilor, Portile Iadului, Prigoana impotriva crestinilor, PS Ignatie, Episcopul Husilor, VIDEO, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

25 Commentarii la “Cuvant puternic al Preasfintitului Ignatie Mureseanul la Nicula despre ATACURILE SI MANIPULARILE LA ADRESA BISERICII in numele fals al “tolerantei”: “EUROPA ESTE MURIBUNDĂ, n-are nevoie de Biserică, de familie, de Dumnezeu. AVEȚI GRIJĂ DE COPIII DVS., nu-i lăsaţi să fie contaminaţi de ideologiile lumii de astăzi! NU EXISTĂ UN ALT FEL DE FAMILIE!” (video)

  1. Eu stiu ca nu catedralele sau bisericile, de oricare cult ar fi ele, au diluat de 10 ori dezinfectantii vanduti cu larga generozitate de hexi pharma, nu bisericile au papat banii din conturile CAS ale fiecarui salariat roman si in sfarsit, nu BOR a vandut la fier vechi sau inchinat tara unor mari smecheri de tip Schweighofer sau OMV.Si nu cred eu ca manastirile nou sau vechi create au defrisat masiv muntii Romaniei ca Schweighofer, Hayssam etc.Asa ca hai sa ne punem o compresa rece pe frunte si sa analizam la rece situatia

  2. Pingback: Cuvant marturisitor al PS MACARIE la hramul Manastirii DOBRIC (audio + text): “VREMURILE SUNT FOARTE GRELE şi devin din ce în ce mai grele, însă în aceste vremuri trebuie să mărturisim. BISERICA ESTE UNA, NU POT FI MAI MULTE! În Biserica Ort
  3. Pingback: DE CE VREI SA (MAI) VII LA NOI, DOAMNE? “Cine e atât de nebun încât să nu vrea să fie iubit cu o aşa iubire?”/ “X-MAS…” sau ce-a mai ramas din sarbatoarea Nasterii lui Hristos in lumea care a proclamat “moartea lu
  4. Pingback: RESPONSABILITATEA MARTURISIRII NE-RUSINATE A CREDINTEI in vremurile noastre de “CRISTOFOBIE SI ANTICRESTINISM”, in care noile ideologii cauta SA DINAMITEZE FAMILIA si VALORILE: “Nu mi-e rusine de Hristosul meu, nu mi-e rusine de Biserica
  5. Pingback: PS IGNATIE MUREȘEANUL - ALES EPISCOP DE HUȘI - Cuvântul Ortodox
  6. Pingback: RESPONSABILITATEA MARTURISIRII NE-RUSINATE A CREDINTEI in vremurile noastre de “CRISTOFOBIE SI ANTICRESTINISM”, in care noile ideologii cauta SA DINAMITEZE FAMILIA si VALORILE: “Nu mi-e rusine de Hristosul meu, nu mi-e rusine de Biserica
  7. Pingback: PREACUVIOASA MAICA PARASCHEVA. Rugăciuni, Slujba privegherii, Predica PS Ignatie al Hușilor (VIDEO) și SFATURI FOARTE IMPORTANTE ȘI ACTUALE CĂTRE PĂRINȚI ale Maicii preotese FLORICA BAȚU-ICHIM († 2010): “Doamne, salvează familia noastră!
  8. PS Ignatie Muresanul vorbeste mare adevar, de fapt tot ce spune trebuie ascultat cu mare atentie. Noi cei care il cunoastem, care am fost la slujbele Sfintiei Sale, care am ascultat indrumarile sale stim ca este un om de o mare credinta, modest si intelept. Asa cum ne spune PS Ignatie Muresanul “la ora actuala in lume se petrece un atentat importiva credintei”. Majoritatea dintre noi nu putem sa ne dam seama cate eforturi se depun si cata psihologie folosesc cei care vor sa distruga credinta din sufletul noastru. De ani de zile televiziunea, presa si anumite legi impuse ne introduc in mod calculat si constant in cap, idea de a deveni mai “toleranti” ,dar de fapt se vrea ca noi sa toleram cat mai mult aceasta destrabalare pe care o vedeti peste tot, se vrea departarea de credinta pentru ca omul credincios este greu de manipulat,intre timp noi am uitat adevarata prietenie si omenie romaneasca pentru ca ne place sa devenim europeni plini de bani, BMV-uri si e-uri, am uitat sarbatorile nostre dar nu uitam de Valentines day si Haloween iar copii nostrii nici nu concept sa nu le serbeze cu fast. Nepasarea si caracteristicul “nu ma bag, nu e treaba mea” a condus la coruptia de azi care e acceptata de toti, altfel nu ar putut supravietui atata timp si nu at fi putut ajunge la asemenea cote infricosatoare. Adevarul este ca nepasarea noastra si coruptia au adus tara in situatia in care este astazi. Efectiv, tara s-a distrus, se vinde si toate se fura sub ochii nostrii. Limba romana este colorata si strambata in fel si chip de tot felul de englezisme .Toata identitatea nostra este calcata in picioare, cati dintre noi mai simtim ca suntem romani? Credinta noastra ne invata sa fim buni, modesti, cinstiti. De ce toleram sa fie atat de hulita? Asa cum PS Ignatie Muresanul ne spune “credinţa în Hristos, credinţa aşa cum ne-au lăsat-o părinţii, cea adevărată, ortodoxă, ea este cea care poate să facă faţă tuturor acestor ideologii ale lumii de astăzi.” Este datoria noastra a fiecaruia sa ne aparam credinta si valorile noastre. De-a lungul secolelor credinta noastra a fost parte din fiecare pas al neamului nostru romanesc. Este parte din fiecare dintre noi. A fi roman nu inseamna numai in simplu punct pe o harta care s-a intamplat sa fie in Romania. A fi roman inseamna aceasta imbinare perfecta de istorie, cultura, credinta, traditii. Mamelor romance: Invatati copii credinta, valorile nostre, invatati copii ca “familia este aşa cum Dumnezeu a lăsat-o”. Gabriela

  9. @Gabriela
    Am intrat si noi “in randul lumii bune”, avem smartphoneuri, masini, am invatat sa mergem pe tocuri cu cea mai mare siguranta de sine, avem aere de clasa business, mergem la spectacole de teatru si, la sfarsit, ne sculam toti in picioare sa aplaudam o reprezentatie imbecila, fara nici o noima, avem in permanenta lucruri importante de discutat la telefon, chiar si cand suntem cu prietenii, nu avem timp de cei din jur, nici macar de familie, ca mergem toti la clasa business in avionul spre iad.

  10. “Am intrat si noi “in randul lumii bune”, avem smartphoneuri, masini, am invatat sa mergem pe tocuri cu cea mai mare siguranta de sine, avem aere de clasa business, mergem la spectacole de teatru si, la sfarsit, ne sculam toti in picioare sa aplaudam o reprezentatie imbecila, fara nici o noima, avem in permanenta lucruri importante de discutat la telefon, chiar si cand suntem cu prietenii, nu avem timp de cei din jur, nici macar de familie, ca mergem toti la clasa business in avionul spre iad.” – scurt si cuprinzator… Subscriu.

  11. Pingback: ÎN CĂUTAREA DUHULUI PIERDUT AL CRĂCIUNULUI. “Crăciunul lumii de astăzi este o explozie de lumini EXTERIOARE care nu au puterea de a înlătura întunericul spiritual al urii, al manipulării, al minciunii grosolane şi al ateismului intolerant
  12. Pingback: PS IGNATIE AL HUȘILOR avertizează: "AVEȚI MARE GRIJĂ DE COPII, nu lăsați să-i cuprindă toți acești viruși ideologici care îi destramă și le strică sufletul! FACEȚI-VĂ VREME DE EI! Nu este destul doar să-i aduceți la împărtășit.
  13. Pingback: PĂRINTELE AMFILOHIE DE LA DIACONEȘTI pentru “FAMILIA ORTODOXĂ”, despre lucrarea de MĂRTURISIRE întemeiată pe VIAȚA LĂUNTRICĂ: “Nu putem învinge puterile răului prin forţele proprii. Singura soluţie este soluţia harului, sol
  14. Pingback: “BAT VREMURI DE PRIGOANĂ ȘI LA PORȚILE ȚĂRII NOASTRE și ni se va cere o mărturisire reală”. PS IGNATIE, Episcopul Hușilor, despre CUM SE FACE MĂRTURISIREA ADEVĂRATĂ A CREDINȚEI ORTODOXE, pornind de la lupta cu NOI ÎNȘINE. Pilda
  15. Pingback: PS IGNATIE TRIF despre TOTALITARISMUL IDEOLOGIILOR “PROGRESISTE” ANTICREȘTINE. John Coffey: “Mitul secular al progresului tinde să creeze o eshatologie triumfalistă şi INTOLERANTĂ. În tradiţia iluminismului radical, dispreţul fa
  16. Pingback: ÎNVIEREA DIN MIJLOCUL CULTURII MORȚII. Pastorala de Paști a PS IGNATIE, Episcop de Huși denunță, printre altele, "IDEOLOGIA COMUNISMULUI POSTMODERN ca atentat la persoană şi impunerea cu orice preţ a drepturilor minorităţilor de toate felu
  17. Pingback: PUTEREA GLOATEI, a “turmei turbate care răcnește”. NOUA INCHIZIȚIE PROGRESISTĂ și TACTICILE DE INTIMIDARE a majorităților tăcute și decente: #NĂPUSTIREA și #ASURZIREA. Liviu Pleșoianu și Părintele SAVATIE BAȘTOVOI despre REFEREN
  18. Pingback: PREACUVIOASA MAICA PARASCHEVA. Rugsciuni, Slujba privegherii, Predica PS Ignatie al Husilor (VIDEO) si SFATURI FOARTE IMPORTANTE si ACTUALE CATRE PARINTI ale Maicii preotese FLORICA BAȚU-ICHIM († 2010): “Doamne, salvează familia noastră! Trebui
  19. Pingback: PREACUVIOASA MAICA PARASCHEVA. Rugaciuni, Slujba privegherii, Predica PS Ignatie al Husilor (VIDEO) si SFATURI FOARTE IMPORTANTE si ACTUALE CATRE PARINTI ale Maicii preotese FLORICA BAȚU-ICHIM († 2010): “Doamne, salvează familia noastră! Trebui
  20. Pingback: CUVANT GRAV SI IMPORTANT (pentru) DUPA REFERENDUM, in duh profetic, al Parintelui Cezar Axinte (Constanta): ESTE VREME DE CERNERE, DE “APOCALIPSĂ”, DE “RIDICARE A VĂLULUI”. “De acum războiul se mută într-o altă dimensiu
  21. Pingback: DE LA IERUSALIM LA IERIHON. Vrem să locuim în duplicitatea plăcerilor sau în pacea împlinitoare a rugăciunii? PR. EMIL JURCAN despre PERVERTIREA COPIILOR, DISTRUGEREA FRUMOSULUI ȘI A NORMALITĂȚII: “Faceţi ce vreţi, aveţi drepturile omulu
  22. Pingback: SA REDEVENIM OAMENI PENTRU OAMENI! Preasfinţitul Părinte Episcop Ignatie al Huşilor – PASTORALĂ DE NAȘTEREA DOMNULUI: Crăciunul – dreptul omului de a-şi regăsi demnitatea pierdută VS. IMPOSTURA IDEOLOGICĂ A DREPTURILOR FĂRĂ RESPONSABIL
  23. Pingback: Pastorala de Paști (2019) a PS IGNATIE, Episcopul Hușilor despre CINA DE LA EMAUS, VEDEREA NEVĂZUTULUI și vremurile TOTALITARISMULUI PROGRESIST: "Totalitarismul actual este mai cumplit şi mai groaznic pe termen lung decât totalitarismele secolu
  24. Pingback: Preasfințitul IGNATIE, Episcopul Husilor despre “PIRATII” spirituali PROGRESISTI, care vor sa ne “salveze”, smulgandu-ne din corabia Bisericii, spre a ne ineca in “MAREA DIVERSITATII TOTALITARE”: “Nu va temeti de nic
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate