La care NORMALITATE am vrea sa ne întoarcem? PS BENEDICT BISTRIȚEANUL: “Orice investim în această lume, orice muncim în această lume, dacă este fără Hristos, se va lua de la noi” (și VIDEO)

20-01-2021 Sublinieri

PS Benedict Bistrițeanul: „Întoarcerea la normalitate”

Predică la Duminica a 29-a după Rusalii

(fragment)

„[…] Evanghelistul Luca insistă asupra unui detaliu, că din cei zece, unul singur s-a întors. Și subliniez: s-a întors să-I mulțumească Domnului Iisus Hristos. De fapt, iubiți frați si surori, în cazul tuturor celor 10 există o întoarcere. Doar că Evanghelistul Luca o subliniază doar pe-a celui de al zecelea. Sau dacă e să numărăm invers, celui dintâi, singurul care a venit să-I mulțumească Domnului Hristos. Există pentru toți cei zece o întoarcere, pentru că unul s-a întors la Hristos, ceilalți s-au întors la viața lor normală.

Și aici iarăși fac o paranteză, suprapunând situația cu vremurile noastre. Auzim mereu și mereu acest cuvânt, că vrem să ne întoarcem la starea de normalitate. Ce înseamnă această stare de normalitate? Să trecem prin sau peste pandemie și apoi să ne întoarcem din nou la „ale noastre”, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat? Socotesc că în felul acesta au făcut cei nouă care nu s-au mai întors la Hristos. S-au grăbit să-și reia afacerile lor, casele lor, muncile lor, orice în afară de Dumnezeu, fără să-L pună pe Dumnezeu pe locul întâi. Aceasta este o posibilă întoarcere la normalitate.

Cealaltă întoarcere la normalitate, și subliniem: adevărata întoarcere la normalitate este aceasta: să ne întoarcem la Hristos și să-I mulțumim. Doamne, Îți mulțumim că ne-ai strămutat în Împărăția Fiului iubirii Tale!

Dacă este să vorbim despre întoarcere la normalitate, da, cu acest lucru suntem de acord: întoarcerea la normalitate, întoarcerea la Hristos. Orice investim în această lume, orice muncim în această lume, nu că ar fi rău, nu. Dar dacă este fără Hristos, se va lua de la noi. Domnul o zice El Însuși, vorbind despre cele ale Martei. Nu condamnă că le facem, e foarte important să le facem, dar vor fi luate de la noi la un moment dat. Și când vine boala și suferința, înțelegem foarte bine ce înseamnă cuvântul acesta. Cele ale Mariei, cele care pun pe Hristos în fruntea lucrării noaste, acelea nu pot fi luate de la noi și acelea înseamnă întoarcerea adevărată la normalitate.

Evanghelia de astăzi ne cheamă pe toți la această întoarcere la normalitate. Tot cel ce nu adună cu Mine, zice domnul Hristos, risipește. Să nu uităm lucrul acesta. Și să înțelegem cât mai devreme, pentru ca viața noastră să nu treacă în zadar. Ne putem trezi la 40, la 50, la 60 de ani, la 80 de ani sau poate niciodată, din nefericire. Cu cât ne trezim mai devreme la această realitate, cu cât ne întoarcem mai devreme la această normalitate, cu atât înțelegem mai bine ce este viața, cine suntem noi și pentru ce suntem chemați pe-acest pământ.

Și-apoi semnul că lucrurile merg bine este pacea din inimă. Căci cel care a venit s-a întors la Domnul și I-a mulțumit. Domnul l-a lăudat și l-a blagoslovit zicând: Credința ta te-a mântuit. Mergi în pace! Avem nevoie de pace, de tihnă lăuntrică. Avem nevoie de această certitudine că Împărăția lui Dumnezeu nu este departe de noi, că este între noi, în noi, că este în mijlocul nostru. Pacea este semnul mântuirii.

Azi și noi avem această șansă să-L întâmpinăm pe Domnul Hristos și să conștientizăm, să înțelegem că boala, atunci când o îngăduie Dumnezeu, poate să fie o șansă. O șansă și o chemare la solidaritate. Și poate să fie deopotrivă un motiv consistent de a ne întoarce la Dumnezeu și a-I mulțumi pentru toate. Tu ești Dumnezeu Mare, Care faci minuni cu mine, cu tine, cu noi. AMIN!

 

Legaturi:

PS BENEDICT BISTRITEANUL (video, text) despre SFANTUL IOAN IACOB si ALEGEREA IMPARATIEI CERURILOR. Comoara ascunsa in tarina: in ce ne investim scurtul timp al vietii? – “Cine nu aduna cu Mine risipeste”

PS BENEDICT la intrarea in noul an: “Nu mai e timp pentru orice, NU MAI ESTE TIMP DE PIERDUT, este timp doar sa faci LUCRURILE ESENTIALE. Singurul lucru esential in aceasta lume este aceasta „investitie” in HRISTOS, Care este deplinatatea noastra”. PROPUNERI DE PROIECTE DUHOVNICEȘTI PENTRU ANUL 2021 (video, text)

PS BENEDICT BISTRIȚEANUL: “Nimic mai înainte de Împărăție”. CE ÎNSEAMNĂ A-I URMA LUI HRISTOS? (video, text)

O VIAȚĂ ASCUNSĂ ÎN DUMNEZEU. Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul despre PUTEREA OBIȘNUINȚEI si LIMPEZIMEA HARULUI (video, text) – predică la sărbătoarea SFÂNTULUI ARHIDIACON ȘTEFAN

PS BENEDICT la Duminica Sfinților Români: “CÂND VINE DOMNUL, NU MAI STAI PE GÂNDURI. Așa trece viața noastră: AMÂNÂND, AMÂNÂND, AMÂNÂND… Sunt atâtea semne din partea lui Dumnezeu că NU SE MAI POATE TRĂI AȘA” (video, text)

“Ce iubeste omul mai mult in aceasta lume devine dumnezeul lui” – PS BENEDICT BISTRITEANUL (predica video si text): “IUBIREA EXISTA ODATA CU CRUCEA. Exista putina iubire in lume tocmai pentru ca fugim de suferinta. Cand iubesti, nu poti altfel decat suferind. PE NOI CINE NE VA DESPARTI DE DRAGOSTEA LUI HRISTOS?”

PS BENEDICT VESA: “Vreme este sa Il lasam pe Hristos sa lucreze in noi, El sa fie inceputul si sfarsitul vietii noastre. SA NE RECUNOASTEM VULNERABILITATILE si SA II CEREM LUI HRISTOS SA VINA inlauntrul nostru” (VIDEO, TEXT)

“ESTE CEASUL SA VA TREZITI DIN SOMN! Nu mai pierdeti timpul!” – MESAJUL ESHATOLOGIC AL POSTULUI CELUI MARE, inteles ca DOR DUPA MIRELE CERESC si dupa INTRAREA IN IMPARATIA SA (Predica PS BENEDICT BISTRITEANUL in prima zi a Postului Mare si inceputul Canonului celui Mare – VIDEO, TEXT)

 

***

“A nu-L lua pe DUMNEZEU si MOARTEA in ecuatia vietii tale e greseala absoluta”. INVESTITI IN DUMNEZEU SI IN SUFLET! “In vremea noastra, TRUPUL A AJUNS SA FIE STAPANUL LUMII, pentru ca sufletul a tacut”

“Da-mi partea de avere ce MI SE CUVINE!”

“Dintru adancuri am strigat catre Tine, Doamne…”. LUMEA NE ORBESTE SI NE FACE SA NU-L PRIMIM PE HRISTOS. “Pentru cele duhovnicesti n-avem ochi… Sa ne interiorizam, sa ne sondam adancurile si sa vedem cine suntem. SA INCEPEM PRIN A NE SMERI” (VIDEO, TEXT)

PS DAMASCHIN DORNEANUL: “Cat de vie mai este viata noastra? E viu sau e mort sufletul nostru?” (VIDEO, TEXT). “Si-mi pare-asa ciudat ca se mai poate gasi atata vreme pentru ura, cand viata e de-abia o picatura…”

Recomandare de carte: “INIMĂ ZDROBITĂ. DESTINUL UNUI TATĂ”. Experiența sfâșietoare a unui PĂRINTE în care NE VOM REGĂSI MULȚI și învățămintele amare, dar vii, ale creștinului care CONȘTIENTIZEAZĂ RATAREA TIMPULUI și a multor semne-clopot trimise de Dumnezeu: “Sufletul lui curat dorea pâinea cerească, cuvântul viu, iar noi îi tot spuneam: „Mai târziu, mai târziu!””

(VIDEO si TEXT) Parintele Arsenie Papacioc: “Nu pierdeti timpul, dragii mei!”

“Vie Imparatia Ta”? IMPARATIA CERURILOR S-A APROPIAT DE NOI, ne este la indemana… PANA CAND o ignoram, o uitam, o tradam?

“…SA NU RAMANEM AFARA DIN CAMARA LUI HRISTOS!”. Suntem pregatiti de Nunta? Il mai asteptam pe Mire sau L-am inselat deja cu dragostea lumii? Cine sunt cei “NEBUNI ȘI ORBI” mustrati de Iisus? NUNTA E “PE BUNE”, FRATI SI SURORI…

Sa ne intoarcem la VIATA, sa ne (re)venim in FIRE… “Dumnezeu este mult prea important ca sa ne multumim cu ceva mai putin decat El”

VIE IMPARATIA TA, FACA-SE VOIA TA… Cugetari duhovnicesti pentru Duminica a III-a dupa Rusalii – “Exista o singura ordine fireasca: DUMNEZEU PE PRIMUL LOC! Domnul nu primeste JUMATATILE DE INIMA”

DE LA ÎNCEPUT

UN SINGUR LUCRU TREBUIE…

Parintele Rafail Noica despre “PARTEA CEA BUNA” A CELOR CE PAZESC CUVANTUL intr-o “epoca in care partea cea buna se tot smulge de la noi”

 

***

AI MILĂ DE NOI, DOAMNE! Predicile Episcopului MACARIE Drăgoi la Duminica vindecării celor zece leproși și la prăznuirea Sfinților Macarie (VIDEO; TEXT)


Categorii

"Concentrate" duhovnicesti, Hrana duhului / PREDICI SI CUVINTE DE FOLOS, PS Benedict Bistriteanul, VIDEO, Vindecarea celor zece leprosi, Vremurile in care traim

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

7 Commentarii la “La care NORMALITATE am vrea sa ne întoarcem? PS BENEDICT BISTRIȚEANUL: “Orice investim în această lume, orice muncim în această lume, dacă este fără Hristos, se va lua de la noi” (și VIDEO)

 1. Cred că normalitatea este așa cum a lăsat-o Dumnezeu.
  ,,Noua” normalitate cred că este o capcană în care trebuie prinsă mulțimea, cu un anumit scop. Acest scop din start este luciferic, întrucât vine ca o reacție împotriva legilor lui Dumnezeu. De avantajele lumești ale acestei ,,normalități” se vor bucura lumește cei care dețin toate informațiile despre noi. Noi, creștinii, trebuie să căutăm bucuriile cerești. Noi trebuie să știm că tehnologia a evoluat foarte mult, permițând controlul total, și să nu ne dăm consimțământul pentru a pune la dispoziția cezarului trupurile noastre.. Acestea trebuie să fie temple ale Duhului Sfânt, nu laboratoare de testare a tehnologiilor de control a omului.
  https://bucovinaprofunda.com/2020/11/15/lumea-dupa-pandemie/
  Vaccinul din România diferă de cel din China, Trebuie să fim foarte atenți la conținutul acestor vaccinuri. Ce au acestea atât de special, încât se dorește cu orice preț să le primească toată lumea? Ni se explică și acest lucru:
  https://bucovinaprofunda.com/2021/01/18/planet-lockdown-inchiderea-planetei/

 2. Nu exista “noua normalitate”. De altfel insusi termenul de “normalitate” a fost pus in discutie de “ginditorii” minunatei lumi noi. Exista firesc si nefiresc. Acum asistam la o siluire a firii fara precedent. Cele impotriva firii si peste fire se fac demult, insa acum sint impuse prin legi, se legifereaza nelegiuirile pe toate planurile.
  @Lucretia P, in sectiunea Actualitate gasiti foarte multe materiale despre aceste vaccinuri – de fapt niste seruri gresit numite vaccin, – ce sint, ce contin, efectele deja observate pe termen scurt, efectele care pot aparea pe termen mediu si lung.

 3. Pingback: NEVOIA DE A FI CAUTAT si IUBIT DE DUMNEZEU si DORUL DUPA INTALNIREA CU HRISTOS. PS Benedict: “Cand mai este omul dispus sa dea atat de mult? Cand se simte iubit foarte tare. Si cand cineva simte dragostea nu mai are nevoie de nimic” (VIDEO, TE
 4. Pingback: ROBIA EGIPTEANĂ și ÎNROBIREA NOASTRĂ PRIN ÎNDULCIRILE BUNĂSTĂRII din societatea modernă. CUM IEȘIM DIN ROBIA DE ACUM? Cuvânt al Părintelui Tudor Ciocan (AUDIO, TEXT) | Cuvântul Ortodox
 5. Pingback: “TOTUL SE VA LUA DE LA NOI, ÎN AFARĂ DE CEEA CE CLĂDIM CU HRISTOS”. Preasfințitul Benedict: “OMUL ESTE ATÂT CÂT SE ROAGĂ. Dacă suferim este pentru că suntem prea împreunați cu lumea și prea puțin împreunați cu Cerul”
 6. Pingback: FIARA GLOBALISTĂ ne amenință acum cu PIERDEREA VIEȚII ACESTEIA, după ce ne-a SLĂBĂNOGIT prin INDUCEREA SISTEMATICĂ A UNOR IDOLI, FALSE MODELE și a “VALORILOR” BUNĂSTĂRII, DESFRÂULUI ȘI DISTRACȚIILOR. Ce am alege între vindecarea
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate