PUTEREA SI IMPORTANTA CAPITALA A RUGACIUNII. “Cine nu respira, nu traieste. Cine nu se roaga, nu respira har”. Puterea BINECUVANTARII unui preot, puterea semnului crucii, LUCRAREA HARULUI si conditiile pastrarii lui, mijloacele REZISTENTEI LA ATACURILE DEMONILOR. Dezvaluiri din TAINELE RAZBOIULUI NEVAZUT de la Parintele MIHAI(L) LUNGEANU (video+text)

7-05-2019 Sublinieri

Transcriere dupa un interviu realizat de monahul Moise si preluat din conferința PUBLICĂ “Cum se poate apropia un tânăr de Taina Maicii Domnului? Mai este fecioria de actualitate astăzi?” organizată de ASCOR Iași, susținută de Parintele Teofan Popescu în data de 21 martie 2019, pe care o puteti citi integral aici:

PUTEREA MINUNATA A MAICII DOMNULUI in razboiul cu patimile, in lupta pentru feciorie si in izbavirea din mari primejdii si nenorociri. CUM DESCOPERIM CARE ESTE VOIA LUI DUMNEZEU IN VIATA NOASTRA si cum sa dobandim DISCERNAMANTUL, atunci cand minciuna este amestecata cu adevarul? PROTOS. TEOFAN POPESCU – conferinta de la Iasi: “Cum se poate apropia un tanar de Taina Maicii Domnului?” (VIDEO, TEXT)

Rugăciunea este o condiţie sine qua non a existenței noastre spirituale. Cine nu respiră, nu trăieşte. Cine nu se roagă, nu respiră har. Si, intr-una din zile, dupa ce m-am impartasit, am fost cuprins de o lumina, lumina cum e fulgerul, dar care nu te orbeste. M-a “imbracat” asa, in momentul in care am luat Sfanta Impartasanie in gură.

– Si cum s-a manifestat harul asta? Ati putut sa va rugati mai usor?

Domnule, simti o caldura, un foc in inima care se intensifica in timpul rugaciunii si, cand, nu o mai spui, nu dispare, dar scade. Si trebuie sa-l întreții. Exact cum spune Sf. Isaac Sirul în Cuvinte ascetice. Şi el spune acolo că flacara harica este scanteia de la botez care se amplifica si ultima picatura, cand iti da rugaciunea, o simti, [simti] focul ala. Ei, asta s-a simtit atunci si pe parcurs inca de doua ori, ca un fel de şpan care-ţi bagă un cuţit in inima. Durere plăcută. Nu se pot spune astea in cuvinte, ca nu se ştiu. Şi tot ce însoţeşte rugăciunea inimii: lumină, căldură, parfum de smirnă… Asta este. Prezenţa harului lui Dumnezeu. Dumnezeu prezent în har. Asta este. Şi care m-a ajutat foarte mult. M-a ajutat să fiu curat, cât a fost posibil în starea cât am fost liber, şi, când m-au arestat a doua oară, deja eram blindat cu rugăciunea inimii. Aşa că pentru mine nu că a fost floare la ureche, dar a fost foarte uşor să suport ancheta non-stop de la Galaţi şi tot ce a urmat.

Deci dvs. vorbiţi cu foarte mult firesc şi aproape că m-aş sminti dacă nu v-aş cunoaşte şi n-am mai fi vorbit, de nişte experiente si niste lucruri duhovnicesti care nu sunt la indemâna oricui. Sfintia voastra le vedeţi ca pe un firesc şi chiar îmi spuneaţi aseară că ăsta e firescul vieţii.

– Dar ăsta e normalul, părinte! Sunt aşa de rare, dar asta nu înseamnă că nu sunt normale. Ăsta e normalul: de a fi în permanenţă în legătură cu Dumnezeu prin rugăciune, prin post, prin milostenie. Păi asta cere Mântuitorul in Predica de pe Munte şi in continuare.

– Deci starea acesta si darul despre care imi spuneati ca l-ati primit si nu s-a dus, acesta al rugaciunii neincetate, acesta pentru dvs e un firesc?

– E ceva firesc! E ceva normal, asta e rugăciunea. Asta e normalul pentru om! Asa il socotesc eu. Ca inseamna sa fii cu gandul la El in tot ce faci. Te gandesti la Mantuitorul si tot ce faci tu acolo raportezi: mai, e bun sau nu e bun? Asta e rugaciunea: gandul permanent la Dumnezeu. In fond, rugăciunea inseamna a fi permanent in fata lui Dumnezeu.

– Nu-i neapărat in a zice o formula de rugaciune? Nici macar Doamne Iisuse?

– Dar il zici fara sa vrei tu, il auzi zicandu-se. Se zic de la sine, parinte, nu am grijă de asta. Cautati mai intai Imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate celelalte vi se vor adauga voua! Daca ai rugaciunea si Imparaţia lui Dumnezeu in inima ta totul este rezolvat.

– Şi rugăciunea se zice de la sine?

– Se zice de la sine de la un timp. Dupa ce ai capatat-o se zice, numai sa nu o neglijezi. Sa nu o spui niciodata in batjocura. Macar cinci minute de rugaciune spusa profund iti ajunge o zi intreaga, nu te paraseste caldura harica.

– Şi in somn?

– Te trezeşti rugându-te, pătesti cum a patit mosul ala, Cocâlnău, tatal lui Iulian Cocâlnău. Părintelui Vasile Pătraşcu i-a povestit: “Măi, eu cred că m-am stricat la cap, mă trezesc rugandu-ma!” “Auzi mosule, si eu as vrea sa ma stric la cap ca dumneata!” Moşneagul ajunsese la această rugăciune. Asta este! Nu e greu să ajungi, e greu sa pastrezi. Dupa cum nu e greu sa ajungi la Hristos, sa te uneşti cu El, ci să rămâi în El. Statornicia, perseverenţa in bine si in virtute, asta presupune o lupta permanenta. Starea de trezvie te tine acolo in El.

– Experienta rugăciunii neincetate nu va scuteste de suferinta?

– Nu ne scuteste, altfel nu se poate, asa e viata asta!

– Şi atunci care e folosul ei?

– Păi care e folosul: chiar suferinţa îţi aduce revărsarea harică în tine.

– Dar care e folosul rugăciunii ăsteia?

– Că treci prin suferinţă căpătând har. Nu pierzând har, cu înjurături şi blasfemii. M-aţi înţeles? După cum accepţi suferinţa. O accepţi, raportand-o la tine ca o pedeapsa sau ca un dar al lui Dumnezeu. Şi o duci asa: Doamne, Îţi mulţumesc şi de bune si de rele; Tu ştii de ce mi le-ai dat!

În stările mistice bucuria aceea se exprima si prin cantec. Si mai mult, nu numai ca se exprima; se intensifica, parinte! Păi cand simti căldura aia harica si canti o cantare bisericeasca, parca esti in ceruri. Se intensifica la maximum. Este slava pe care I-o aduci lui Dumnezeu. Asta e slava, jertfa laudei, asta e jertfa laudei care spune: Mila păcii, jertfa laudei! Preotul iese în fata usilor imparatesti si binecuvanteaza: “Harul Domnului nostru Iisus Hristos si dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi partasia Duhului Sfant sa fie cu voi cu toţi”. “Şi cu duhul tău”.detaliu icoana Sf Siluan Athonitul “Mila păcii, jertfa laudei”. “Sus să avem inimile!” – şi preotul face aşa. Din mâna preotului iese o flacara, părinte. Eu nu spun aici ca sa ma laud: iese o flacara! Si o lumină, care iese, cum să vă spun eu, cum este fumul de tămâie, luminos pe dinăuntru, care vibrează. Tot timpul asta este. Dar, cand faci semnul crucii, şi-n inima simti mai tare, si in jurul tau. Jertfa laudeiasta-i jertfa, din inima ta. Asta aduce omul cand se duce la biserica. Nu faptul ca e acolo prezent; sa fii prezent si cu sufletul, sa fii atent, un pic sa fii atent! Si, cand ai plecat acasa, vezi ca te arde in inima. De ce? Harul picura in tine! Chiar o rugaciune spusa slab, foarte superficial, fara sa te concentrezi, esti atent la urma – altfel simti in inima ta. Simti realmente cu simturile astea transformate de prezenta harului lui Dumnezeu. Te patrunde Duhul lui Dumnezeu din cap pana in picioare. Atunci! Pai cand simti prezenta harului si spui cuvintele harului, te prabusesti de ce simti in tine!

Asta este, parinte. Cuvintele sunt duh si viata. Au forta in ele insele. Nu stim cum. Nu ca la magie, nu ca la prostii, nu. Au o putere! Dar sa fii in stare harica. Numai cat pronunti cateva cuvinte si imediat creste, creste; te opresti ca nu mai poti suporta. Prezenta lui Dumnezeu! O simti permanent. Se simte! Pai stiti ce spune Maica Domnului? Daca ar sti preotii ce valoare are binecuvantarea, toata ziua s-ar tine numai de binecuvantari.Asa spune Maica Domnului. Dar noi zice: Ei, las’ sa fie. Sa fii binecuvantata, sora cutare – si dai din mana acolo, dar tu nu stii in timpul ala ce dai tu. Habar n-ai! Aici e chestia. Suntem niste inconștienți cei care facem asa, bineînţeles. În momentul in care dai binecuvântarea, daca te gândeşti la Iisus Hristos aproape că atunci percepi. Atunci percepi chiar prezenţa Lui. Mai mult, mai intens.

Dacă Mântuitorul pe Drumul Crucii a căzut de trei ori, de trei ori S-a şi ridicat! De fiecare data El a primit harul ridicării. Pentru fiecare din crestinii din intreaga lume, din intregul corp mistic.

– Asta-i semnificatia caderilor?

– Asta e, bineinteles, sigur ca da. El a cazut, firea omeneasca, si de fiecare data firea dumnezeiasca, harul din El, firea Lui divina, Îl intarea sa-L ridice. Ei, noi am primit atunci putere, omenirea, corpul Lui mistic, să ne ridicam. Am cazut, dar prin El ne ridicam. Cand faci metanii, ce inseamnă? Am cazut in pacat, cu fruntea pana la pamant, dar prin Hristos ne ridicam – şi faci crucea. Şi cand faci crucea, te arde in inima. De ce? Ca picură harul cu fiecare cruce.

Zic oamenii: “Mai, ce-i cu popii ăştia că la toate alea Doamne, miluieşte! Doamne, miluieşte! şi face cruce!?” Habar nu au. Să vadă că, de la un timp, cand faci cruce, că o faci la cap, că o faci la inimă, ca o faci asa, te arde in inimă. Cu fiecare cruce! De aceea călugării au un număr de – vă spun eu sfinţiei voastre, îmi pare rău – un număr de metanii, un număr de închinăciuni. Cu fiecare cruce, cu fiecare cuvânt sfânt spus în frica lui Dumnezeu, dacă eşti în har, nu in stare de păcat, curge harul în tine. Şi il simti! Si-l vezi cum palpaie ca un fum de tamaie care vibreaza in jurul tau. Si e mai mare in timpul rugaciunii si dupa aceea mai slabeste; dar ramane! Numai la pacate mari se pierde. Se pierd trepte harice, in general. Daca numai faptul ca ai intrerupt rugaciunea si se pierd trepte! De aceea, nu trebuie să ajungi la răceala inimii.

Eu, nevrednicul preot, cu puterea ce-mi este dată, te dezleg de toate păcatele tale“, spune preotul. Prin mana ta curge! Ce curge? Harul! Uneori penitentul simte cum curge in capul lui, in crestet, o putere, de exemplu cand ii da preotul dezlegarea. Simte uneori.

Dacă aveaţi rugăciunea lui Iisus de ce mai simţeaţi nevoia să mai învăţaţi acatiste, paraclise?

– Nu ştiu de ce, dar am învăţat.

Şi aveau acelaşi efect când le rosteaţi?

– Absolut! Aproape nicio deosebire, dar sa o spui cu atenţie!

– Cineva care are rugăciunea neîncetată e mai favorizat? Ajută asta în ce priveşte lupta cu ispitele?

– Da, pentru că spune Sfanta Fecioara Maria ca in timpul rugaciunii, şi se vede, se formează în jurul tau o zonă de lumină care vibreaza. Si centrul îţi dai seama ca e in inima ta. Si cu cat te rogi mai intens si mai umil, cu atata este mai intensa. Deci umilinta e calea cu care te apropii mai mult sau te departezi de Dumnezeu. Ei, cercul asta nu te scuteşte de ispitele care ajung la tine, dar iti da o putere extraordinara sa le intorci spatele si sa scuipi in ele. Da! Îţi da puterea de a le infrange! Le vezi şi le respingi. Nu ai puterea, dar ai puterea de a nu cadea in ispita. Le vezi, ea vine si te gadila si te inteapa si te incita la ura si tu razi, dupa ce a trecut razi. Asalturi ale satanei. De-asta nu se discuta cu ispita. Nu se discuta: Ia sa vedem ce-ar fi daca asa si pe dincolo... Nu, domnule!

Eram sus la etajul trei la Jilava şi am simţit o putere extraordinară, o greutate care se lasa pe mine. Ca una e cand nu poti sa respiri si cu totul altceva cand se lasa cineva pe tine. E simplu de tot, nu? Si eram limpede la minte. Si nu puteam sa-mi fac nici cruce. Dar mi-am imaginat semnul crucii şi gata, a disparut. M-am gandit la semnul crucii. Este extraordinar, noi habar nu avem ce arme extraordinare avem la indemana. Extraordinare! Si a doua oara, cand am simtit tot asa putrernic, tot asa eram la Jilava, parca, si o dihanie, ca era om, ca era animal, cauta sa ma intepe cu ceva. Eu eram in pat, aici era alt pat, si era distanta aceea dintre paturi pana sa te dai jos. Deci la al treilea pat, sus. Daca veneam cu capul in jos, era terminat cu mine. Ma intepa si eu ma feream. La un moment dat am ajuns exact pe marginea patului de fier, ma tineam asa, in echilibru, dar cum am stau eu in echilibru nu stiu, dar stiu ca nu simteam greutatea corpului. Asta stiu. Si ma feream. Si baietii zic: Bai Mihai, ce-i cu tine?! Si au inceput sa ma dea cu picioarele. Si le-am spus ce a fost, ca cineva ma intepa cu ceva. Asa ca nu-s povesti astea ce spun sfinţii, ca-l înțepa cu suliţa, că… Eu ştiu ce fel de suliţă? Să te sperie!

– Asta s-a întamplat in realitate?

– Da, în realitate, părinte, sigur! Şi mi-am făcut rugăciunea in continuare. Eram mort daca cadeam de acolo. Ca sa imi dau drumul de pe pat, asta a fost. Sa ma omoare. Dar eu eram permanent in rugaciune.

– După închisoare ati mai avut ispite demonice? Adica cineva care are rugaciunea asta nu este ispitit? Diavolul nu incearca sa-l…?

– Ba da, cum sa nu. Venea la mine aici, acasă. Ori la mine, ori la soţia care era cu copilul dincolo, vine, de la unul la altul, şi am tot felul de ispite, nu numai trupeşti. Cum să nu. Vin, domnule, dar ai puterea să le respingi. Le cunoşti de la început – valea! Începi rugăciunea, atât, doar spui rugăciunea cu toata credinta. Nu cu indoiala si cu frica. Sa n-ai frică!

Eu fac exorcizări, că aşa a fost treaba mea la Bunavestire, îmi dădea părintele Barnea să citesc exorcizări şi citeam. Şi au fost lucruri foarte interesante. Nu numai acolo, dar la părintele Vasile Pătraşcu, unde i-am ţinut locul; acolo era strada şi vrăjitoarea! Păi ce era acolo, Doamne! Domnule, e un secret, părinte. În afară ca tu trebuie sa fii in post si rugăciune permanenta, sa-ti faci canonul tau de preot, de călugăr, de ce esti, când faci exorcizările te gândești la Iisus şi la Maica Domnului, nu la tine, preotul, care spui: Te blestem…!, de parcă tu îl blestemi. Tu spui că-l blestemi, cu puterea celor… Şi spun Sfinţii Părinţi, un alt amănunt peste care noi, preoţii, trecem: să priveşti cu bunăvoinţă spre cel pentru care te rogi. Te gândeşti la Hristos, dar îl priveşti pe el cu bunăvoinţă, asta este expresia! Să-l priveşti cu bunăvoinţă. Şi în momentul ăla diavolul îl slăbeşte. Să n-ai frică! Păi daca un preot care citeşte rugaciuni de exorcizare ar avea frica de demonizat, pai ia o bataie de la ala câteodată de nu se vede. Vasile Pătraşcu, nu ca s-a indoit, dar probabil ca nu a indeplinit toate conditiile care trebuie sa fie, in momentul ala. Au venit si au adus o femeie – el mi-a povestit – pe targă, ca o legumă. Şi-i spune: “Vasile! Mi-ai alungat toţi fraţii mei, ţine minte ce-o să-ţi fac, am să te cotonogesc!” Şi cum era pe targă a sărit în picioare şi i-a tras un picior lui Vasile în stomac, la învârtit în aer de două ori şi a căzut ca la Hopa-Mitică din nou. Niciodată când faci exorcizări să nu te gandeşti că tu, preotul cutare, indiferent ce viata ai, inalta vorbesc, cat de inalta, că tu l-ai scos. Nu! Hristos şi Maica Domnului; mai ales Maica Domnului. Eu nu spun că Mântuitorul nu are putere, ba are putere foarte mare, cum să nu, El prin El! dar puterea Lui de a exorciza i-a dat-o Maicii Domnului. Şi diavolul nu poate suporta chestia asta, parinte! Dacă noi nu intelegem… Au aproape mai mare putere decat rugaciunile de exorcizare, alea mari, pe care le facem noi, ale Sfântului Vasile cel Mare. Păi eu vă spun din practica! Nu totdeauna pot si incep sa spun rugaciuni catre Maica Domnului. Pe loc se opreşte! Îmi spune a doua sau a treia zi: “Părinte, Dumnezeu să-ţi dea sănătate.” Nu mie îmi mulţumiţi! Lui Dumnezeu şi Maicii Domnului! Imediat s-a liniştit!

Multă teorie, dar puţina practică, părinte. Asta ne omoara pe noi, pe crestini.

 

Va mai recomandam:

Din amintirile unui preot mult patimitor in inchisorile comuniste: PARINTELE MIHAI LUNGEANU despre PUTEREA IZBAVITOARE A RUGACIUNII CONTINUE si intalnirile cu PARINTELE ARSENIE PAPACIOC: “O singură noapte nu m-am rugat și îmi reproşez asta toată viața… Arsenie Papacioc era un om de rugăciune cum nu erau mulți”

A ADORMIT INTRU DOMNUL PARINTELE MIHAIL LUNGEANU, marturisitor al temnitelor comuniste, supravietuitor al iadului reeducarii de la Pitesti

PARINTELE VASILE PATRASCU sau ICOANA SUBLIMULUI – † 23 septembrie 2006, pomenirea plecarii la Domnul a unui smerit preot martir al inchisorilor. MARTURII CUTREMURATOARE

 

PARINTELE EFREM FILOTHEITUL (Arizona) despre razboiul duhovnicesc, nevazut: “Totul incepe cu gandurile”! (VIDEO SUBTITRAT)

“O NOAPTE ÎN PUSTIA SFÂNTULUI MUNTE” – Povestea unei cărți de referință pentru înțelegerea autentică a RUGĂCIUNII LUI IISUS, dezlegarea enigmei PUSTNICULUI și un capitol important din cuprinsul ei: VENIREA ȘI DEPĂRTAREA HARULUI: “După fiecare bătălie, vine un har negrăit… Dacă nu recunoşti duhul care ucide, nu vei ajunge la cunoaşterea Duhului ce dă viaţă”

“O noapte în pustia Sfântului Munte”: ISPITE SI RĂTĂCIRI ÎN PRACTICAREA RUGĂCIUNII LUI IISUS. Care sunt condițiile pentru a scăpa de înșelare și cum pot fi deosebite roadele rugăciunii de deghizarea diavolului în înger de lumină?

PARINTELE ARSENIE MUSCALU – conferinta de la Iasi despre STAREA NOASTRA DE CADERE si FARAMITARE LAUNTRICA si inceputul vindecarii sufletesti prin RUGACIUNEA LUI IISUS. Sfaturi duhovnicesti practice pentru CHEMAREA NUMELUI DOMNULUI si atitudinea fata de aproapele: SINCERITATE, PRUDENTA, LUARE-AMINTE, FACERE-DE-BINE. Ce inseamna sa fii sincer cu tine insuti? (VIDEO + TEXT)

CUVIOSUL PARINTE SOFIAN – inedit: CONFERINTA VIDEO emotionanta despre RUGACIUNE si PRACTICA RUGACIUNII LUI IISUS (1996)

RAZBOIUL CU METANIILE IN MANA: Parintele Porfirie despre rugaciunea mintii (rugaciunea lui Iisus) – conditii si riscuri

INTRA INLAUNTRU SI VEI AFLA ODIHNA! Scopul si implinirea adevarata a crestinului: AFLAREA ADANCULUI INIMII. Parintele Zaharia ne invata CUM SE POATE APLICA IN VIATA NOASTRA ESENTA INVATATURII SF. GRIGORIE PALAMA. Care sunt caile prin care putem dobandi DUREREA DUHOVNICEASCA A INIMII?

RUGACIUNEA LUI IISUS versus YOGA si MEDITATIILE ORIENTALE. Deosebirile ireconciliabile intre budism si crestinism. TREZVIA, OSANDIREA DE SINE si DUREREA INIMII – esentiale in lucrarea personala a CHEMARII NUMELUI DOMNULUI

CONFERINTA PARINTELUI RAFAIL NOICA DE LA IASI – “Intalnirea cu duhovnicul – Parintele Sofronie Saharov, Staretul meu”. POVESTEA MINUNATA A UNEI NASTERI… LA 20 DE ANI. Prima intalnire… cu sfintenia, cu harul. RISCUL DE “A OBRAZNICI CU DUMNEZEU”, LUAND IN USOR DARURILE SALE (video)

“Cum sa ma rog? Nu stiu cum sa ma rog…” – ne raspunde PARINTELE RAFAIL NOICA

Parintele Rafail Noica (audio si text): TOATE SE LEAGA SI SE DEZLEAGA IN DUH SI IN NEVAZUT

PARINTELE SILUAN OSEEL, SFANTUL FILOCALIC DIN EINDHOVEN († 19 aprilie 2015) – INTRUPAREA RUGACIUNII SI DRAGOSTEI ARZATOARE: “Gândește-te bine, suntem noi doi și Hristos în veșnicie, nimeni și nimic nu mai contează, nici ce a fost. De acum încolo începem”. CUM SA PAZIM HARUL, TINANDU-NE MINTEA IN IAD?

CUVIOSUL PAISIE AGHIORITUL DESPRE RUGACIUNE. Pr. Marian Vild si Pr. Gheorghe Oprea ne introduc in tainitele unei carti-eveniment (VIDEO, Libraria Sophia)

Parintele Paisie Aghioritul despre RAZBOIUL VRAJMASULUI IMPOTRIVA RUGACIUNII si MIJLOACELE DE CARE NE PUTEM AJUTA PENTRU A NE RUGA

Parintele Paisie Aghioritul despre ISPITELE SI GREUTATILE IN RUGACIUNE. Ce trebuie sa facem ca sa ne incalzim inimile si sa nu ne salbaticim duhovniceste?

LECȚIA CEA MAI IMPORTANTĂ A VIEȚII, FĂRĂ DE CARE NU EXISTĂ MÂNTUIRE. “Neîncetat cere mila lui Dumnezeu!” Cuviosul Simeon Kraiopoulos despre legătura indisolubilă între SMERENIE și RUGĂCIUNEA MINȚII. “Cea mai multă lume evită acest drum…”

“Diavolul se bucura atunci cand vede moleseala. Au venit vremurile din urma si de aceea eu voi lucra cu ceasul, ca sa nu pierd niciun minut pentru dragostea lui Hristos”. “CUVINTE DIN INIMĂ” ALE FERICITEI STAREŢE MACRINA (I)

Maica Macrina Vassopoulos (II) despre PUTEREA RUGACIUNII, ASCULTARII SI TREZVIEI: “Rugaciunea este cel mai mare dar pentru om. Sa nu traim usuratic, fara profunzime, SA NU FIE VIATA NOASTRA SUPERFICIALA SI DE NIMIC. Cand omul are luare-aminte si rugaciune, il umbreste Harul lui Dumnezeu”

TINE CANDELA INIMII APRINSA! – Invataturile esentiale ale Parintelui Serghie despre duhul si practica rugaciunii

Arhim. Paisie de la Hilandar: “ROAGĂ-TE ȘI NU ÎNCETA SĂ TE ROGI! INGRĂDEȘTE-TE CU RUGĂCIUNEA! Dacă omul nu face din rugăciune ritmul vieţii sale, sunt mici şansele să iasă biruitor din luptele duhovniceşti”

Sf. Ioan de Kronstadt: OAMENII AU CAZUT IN NECREDINTA FIINDCA S-AU LIPSIT DE DUHUL RUGACIUNII

SFANTUL IUSTIN POPOVICI: “Sa transformam fiecare clipa libera a vietii noastre macar intr-un suspin de rugaciune”

CUGETARI si SFATURI DUHOVNICESTI ale PARINTELUI IACHINT: “Doamne, al Tau sunt, sa nu ma parasesti!”

Parintele Teofan Munteanu in Familia ortodoxa despre LUCRAREA RUGACIUNII in vremea “firescului caderii” generale, PRIGOANA si PIEIREA NEAMULUI: “Suntem putini, suntem ‘turma mica’. Si vom deveni si mai putini”

SA ALERGAM CU GANDUL LA IISUS! Parintele Coman – problematizari si solutii pentru “razboiul nuclear al gandurilor” (II). IPOCRIZIA SI VICLENIA NOASTRA prin care preferam sa ramanem la nivelul exterior, iar nu sa ne cercetam motivatiile adanci ale faptelor: SUNTEM NOI INTR-O STARE DE LUPTA?

Doamna GALINA RADULEANU in “Familia ortodoxa” (II): “Dumnezeu ne vorbeste, realmente!, numai ca nu-L auzim, dar ne vorbeste! VANEAZA LA MAXIMUM PUTINELE CLIPE LIBERE PENTRU A TE INTERIORIZA!”


Categorii

Marturisitorii si Sfintii inchisorilor, Minuni si convertiri, Preotie (pentru preoti), Razboiul nevazut, Rugaciunea (Cum sa ne rugam?), RUGACIUNEA LUI IISUS (Rugaciunea mintii/ inimii)

Etichete (taguri)

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Articolul urmator/anterior

Comentarii

5 Commentarii la “PUTEREA SI IMPORTANTA CAPITALA A RUGACIUNII. “Cine nu respira, nu traieste. Cine nu se roaga, nu respira har”. Puterea BINECUVANTARII unui preot, puterea semnului crucii, LUCRAREA HARULUI si conditiile pastrarii lui, mijloacele REZISTENTEI LA ATACURILE DEMONILOR. Dezvaluiri din TAINELE RAZBOIULUI NEVAZUT de la Parintele MIHAI(L) LUNGEANU (video+text)

  1. Mulțumesc , folositor acest interviu .

  2. Mii de mulțumiri frățiilor voastre pentru tot și pentru aceste descoperiri de la vrednicul de pomenire părinte Mihail Lungeanu. Mie mi se pare foarte încurajator tot ceea ce spune părintele aici și lămuritor în același timp. Bunul Dumnezeu să-l odihnească cu drepții, iar noi s-avem parte de binecuvântarea și de rugăciunile lui !!!

  3. Pingback: EPISCOPUL IUSTIN al Maramuresului despre FORTA COMUNIUNII IN BISERICA si CUMPLITA incercare a SINGURATATII prin IZOLARE si solutiile duhovnicesti ale REZISTENTEI marturisitorilor din INCHISORILE COMUNISTE: “Cei care vin acum, progresistii si neomarx
  4. Pingback: “Bucură-Te, Mireasă, urzitoare de nesfârșită rugăciune!” – PĂRINTELE HOLBEA despre MAICA DOMNULUI, experiența rugăciunii lui Iisus, “RUGUL APRINS”, mărturisitorii români din închisori și COBORÂREA ÎN CATACOMBEL
  5. Pingback: MARIN RĂDUCĂ, marele și smeritul mărturisitor isihast cu două decenii de temniță grea (†11 octombrie 2021) – MĂRTURII EXCEPȚIONALE în interviurile pentru PS Macarie (VIDEO) și pentru “Familia ortodoxă”: “Întăreşte-
Formular comentarii

* Pentru a deveni public, comentariul dumneavoastra trebuie aprobat de un administrator. Va rugam sa ne intelegeti daca nu vom publica anumite mesaje, considerandu-le nepotrivite, neconforme cu invatatura ortodoxa sau nefolositoare sufleteste. Va multumim!

Carti

Articole recomandate

Rânduială de rugăciune

Articole Recomandate

Carti recomandate